Dierenkerstfeest Disco-schaatsen Smullen met Kerst T: in safaripark Beekse Bergen op Tilburgse kunstijsbaan Tuincentrum De Paardebloem" ■I Stalen werktafels G. Antonis HET ADRES VOOR AL UW TUINPLANTEN Vraag het aan de Hartstichting info_ I lijn g070-614614 z-vk nedertandse hartstichting \]y vnenden van de hartstichting rwrrwn^^ kleine helpers voor betere film-resultaten» Te koop: Louis v/d Meydenberg Half vrijstaand WOONHUIS 51’ jh p1. in diverse maten. Oirschotseweg 41 UIDGAS TE KOOP: PROPAAN - BUTAAN - LPG INLICHTINGEN: OIRSCHOTSEWEG 26a - TELEFOON 04243 - 1497 - MOERGESTEL Hartpatiënten, die met vragen zitten, bellen de infolijn voor telefonische informatie. met grote tuin te Moergestel HILD 2 - MOERGESTEL TELEFOON 04243-1778 if L 2r T. Hierbij enige recepten die U thuis redelijk makkelijk kunt bereiden OISTERWIJKSEWEG 41 LPG-INSTALLATIES 1 I "MOERGESTEL-NIEUWS" - WOENSDAG 7 DECEMBER 1983 4 Bron: V. V. V. Tilburg Photo-atelier Onder het motto 'Kerstmis is niet alleen een feest voor mensen, maar ook voor dieren', or ganiseert het safaripark Beekse Bergen (tus sen Tilburg en Hilvarenbeek) ieder jaar een kerstdiner voor dieren. De feestelijkheden be ginnen op tweede kerstdag om 12.00 uur, als in de vierde afdeling - waar ondermeer apen, kamelen, zebra's, giraffen en struisvogels le ven - een vreugdevuur wordt ontstoken. Voor al de apen genieten ieder jaar zichtbaar van dit kampvuur en zij zullen ook dit jaar weer hun bekende caprioolse vreugdedans niet achter wege laten. Tussen 13.00 en 14.00 uur begint dan een beregoed kerstdiner. Het menu ver meldt voor de dieren de heerlijkste gerechten. baan besloten om én het schaatsen én de dis co tesamen voor de normale entreeprijzen te presenteren. Vooral ook voor de jongeren die nog niet gewend zijn een discotheek te bezoe ken, is dit een unieke kans om de blitse sfeer van dit fenomeen te proeven. Voor het disco- schaatsen is de ijsbaan op die zaterdagen geo pend van 20.00 tot 22.30 uur. Rootven 26 Moergestel Tel. 04243 - 1421 Filmen, monteren en projekteren het is mooi werk, waar je ook als amateur leuke resultaten mee kunt bereiken. Goede hulpmiddelen maken het werken gemak kelijker en het resultaat mooier. Een uitge breide kollektie "kleine helpers" voor de smalfilmer vindt u in onze zaak. Bereiding: Braad de hazerug filets in 100 gram boter mooi gelijkmatig bruin, zodanig dat ze nog mooi rood zijn van binnen. Haal de filets uit de pan en hou ze warm. Giet de overgebleven boter uit de pan en deglaceer (zie boven) de pan met het glaasje rode wijn, voeg de bouillon toe en laat dit snel tot de helft inkoken. Voeg dan de grove mosterd toe, laat nog even inkoken en roer op het laatste moment de resterende 50 gram boter in kleine deeltjes dooe de saus. Terwijl U de saus in laat koken kunt U de hazerug-filets in mooie tranches snijden en op voorverwarmde borden dresseren, schep hier over wat van de saus en garneer met de groen ten en de aardappeltjes die U daarvoor bestemd heeft. Chocolade-noisette mousse chocolade-mousse met hazelnoot Ingrediënten: 100 gram melkchocolade 50 gram hazelnoten liter slagroom klein glaasje tia maria Bereiding: Rasp de chocolade en hazelnoten fijn. Laat de chocolade Au Bain Marie zachtjes smelten en voeg de Tia Maria toe. Af laten koelen. Klop nu de slagroom stijf en voeg de lauwe choco lade toe en de geraspte hazelnoten. Stort de massa in één-persoonsvormen en laat het ge heel enkele uren in de koeling staan. Op de Tilburgse Kunstijsbaan is de komende weken weer iets heel nieuws te beleven en wel schaatsen in een echte disco-sfeer met een kei van een disc-jockey. Het is de bekende Sam my Green disco drive in-show, die op de za terdagen 3, 10 en 17 december de Pellikaanhal zal aandoen om de jeugd actief en tegelijk sportief bezig te laten zijn in de heuse sfeer van een discotheek. Twee keer 2500 Watt ver sterkers zullen de muziek in de hal op een overweldigende manier brengen, waarbij het disco-effect nog eens extra benadrukt wordt door de meest geweldige lichteffecten in alle kleuren van de regenboog. Kosten nog moeite zijn gespaard om in navolging van enkele an dere kunstijsbanen in het land, ook Tilburg een unieke gelegenheid te bieden om niet passief rond te hangen in een discotheek, maar juist in de gezonde schaatssport toch te genieten van een disco-sfeer. Daarbij natuurlijk gesteund door een disc-jockey die zich kan meten met de meest bekende radio- en tv-presentatoren van de Disco-top en met een ervaring die hem maakte tot een van Nederlands meest gerouti neerde disc-jockey/entertainers, die ongetwij feld op de Kunstijsbaan ook weer de show zal maken. Om het voor iedereen betaalbaar te houden, ja zelfs een dubbelgoedkoop plezier te geven, heeft het bestuur van de kunstijs- Mousse de foie d'oie au porto mousse van ganzelever met port benodigdheden: 150 gram ganzelever 1 dl. room 1 eetlepel cognac mespuntje zout truffelvocht of truffelsnippers Bereiding: De ganzelever in een tefalpan heel licht aan braden zonder boter. Af laten koelen en een fijne puree van maken. Ondertussen de room stijf kloppen. De ganzeleverpuree en de room door elkaar spatelen, en op smaak brengen met de cognac, het zout en het truffelvocht of de truffelsnippers Om schiften te voorkomen is het belangrijk dat zowel de room als de ganzeleverpuree goed koud zijn en U om door te roeren alleen een spatel gebruikt. Dus beslist niet gaan kloppen. Op laten stijven in de koeling. Met een in lauw water verwarmde lepel mooie bollen scheppen en op de borden dresseren. Garneren met di verse slasoorten aangemaakt met wat notenolie. Jambon de marcassin aux champignons de bois wildzwijnsham met bospaddestoelen benodigdheden: 350 gram wildzwijnsham in dunne plakken gesneden 200 gram diverse champignonsoorten. U kunt dit verdelen in 50 gram grijze chantarellen of 50 gram schapevoetjes, 50 gram oesterzwam men, 100 gram kleine champignons. Bereiding: Kook de champignonsoorten heel even af in water met peper en zout en enkele druppels citroensap. Laat ze uitlekken en afkoelen en maak ze aan met wat notenolie, peper en zout en wat fijn gehakte peterselie. Verdeel de plakken wildzwijnsham over vier borden, garneer deze met de champignon soorten, een beetje waterkers en eventueel wat tomaat. Serveer er warm stokbrood en toast bij. Dindonneau a l'estragon kalkoen met dragonroomsaus Ingrediënten: 600 800 gram kalkoenborst bosje dragon (vers) 2 dl. room glaasje witte wijn 75 gram boter. Bereiding: De kalkoenborst in vier gelijke delen verdelen en in de boter aanbraden tot ze bijna gaar zijn. Laat ze vooral niet te lang bakken om al te droog vlees te voorkomen. Haal de kalkoenfi lets uit de pan en hou ze warm. Giet de overgebleven boter uit de pan, zet hem weer op het vuur en week het aanbaksel op de bodem los met het glaasje wijn. (Deglaceren noemen we dat) Voeg nu de room toe en zoveel dragonblaad- jes als U denkt nodig te hebben. Laat dit inko ken tot U een mooie gladde saus heeft verkre gen. Dresseer de kalkoenfilets op een warme schaal en overgiet deze met de saus. Serveer er fijne verse groenten bij en krokant gebakken aardappeltjes. Filet de lièvre aux grains de moutarde filet van de hazerug met grove mosterd Ingrediënten: 4 mooie filets van de hazerug glaasje rode wijn 150 gram boter 1 eetlepel grove mosterd 2 dl bouillon (U kunt de bouillon nemen die U die dag gebruikt, het beste is natuurlijk om de ze van de karkassen van de hazerug te trekken) J i >4 Ir Voor de apen zijn er broodjes met jamwitte, groene, rode en savoyekool, apekorrels en paardebrokken, tomatensalade en vers fruit. Als wijn wordt geserveerd de Weiswasser Park Beekse Bergen 1983, geserveerd in olievaten (voor de olifanten) en wijnvaten voor de ande re dieren. Het Safaripark Beekse Bergen is met uitzondering van Eerste Kerstdag dagelijks ge opend van 10.00 tot 15.30 uur. De toe gangsprijs bedraagt f 7,50 per persoon met ei* gen auto of f 9,50 met de safaribus. Vocj groepen vanaf 20 personen is de toegangsprijs f 6,50 met eigen auto's en f 8,50 met de safaribus. PAGINA 5 f i' I

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad Moergestels Nieuws | 1983 | | pagina 5