Kkpperpan
K.P.J. Esbeek
Party-gehaktballetjes
Hoi lezers,
Ingrediënten
Bereiding
Groeten,
Het bestuur
Het heeft even geduurd, maar het zal er nu toch echt van
komen. De beleggingsavond! Deze was al een keer
geannuleerd vanwege de MKZ, hopelijk kan het 12 december
doorgang vinden. Woensdagavond 12 december komen
namelijk twee beleggingsadviseurs van Rabobank
Hilvarenbeek-Diessen naar ’t Zulderke om alle basisbeginselen
van beleggen toe te lichten aan leden .en niet-leden!! Wil je
dus een interessante en leerzame avond in ’t Zulderke
bijwonen, geef je uiterlijk op voor 5 december bij Stijn
(5169347). Er is geen eigen bijdrage en iedereen is dus
welkom! De avond start om 20:30 uur.
Een paar dagen later staat er weer een geheel nieuwe activiteit
te wachten voor onze leden. Op 16 december vindt er namelijk
in Den Bosch een theatervoorstelling plaats over varkens en
boeren. Deze voorstelling wordt opgevoerd door het Zuidelijk
Toneel Hollandia. Heb je zin in een gezellige theateravond,
geef je dan voor 8 december op bij Stijn (5169347). De kosten
voor leden zijn 10,- en voor aspiranten 7,50. Voor vervoer
wordt gezorgd.
Nu december al nadert, heeft het bestuur natuurlijk ook gedacht
aan de kerstavond. Evenals andere jaren willen we 24
december gezamenlijk kerstavond doorbrengen in ’t Zulderke
onder het genot van een hapje én een leuk spel! De avond start
om 20:00 uur en verdere informatie wordt later gegeven.
Tenslotte willen we oudjaar onder de aandacht brengen. Zoals
(waarschijnlijk) bekend gaat het 31 december knallen in ’t
Zulderke wegens een gigantisch feest. Kaarten zijn vanaf 1
december voor ƒ50,- te koop bij Schuttershof.
Tot ziens!
500 g. (kalfs)gehakt 1 ei beschuitkruim
2 sjalotten 1 tn. Knoflook
peper, zout, nootmuskaat boter
2 el. franse mosterd V/z dl. frambozen/bessen
dessertsaus
sjalotten zeer fijn snijden en met de geperste knoflook
door het gehakt mengen
het gehakt zonodig op smaak maken met peper, zout,
nootmuskaat en aanmaken met ei en beschuitkruim, goed
vermengen en balletjes er van vormen ter grootte van een
walnoot
de gehaktballetjes rondom bruin bakken in boter
ze daarna even op keukenpapier uit laten lekken
voor de saus mosterd en dessertsaus met elkaar
vermengen
de gehaktballetjes warm serveren met de saus