Felicitaties
Van harte gefeliciteerd allemaal
Klepperpan
Hartige taart met meggroenten tn tonijn
weten, op het redactie adres.
en
peper
125 g. boter
zout
350 g. soepgroenten
1/2 thl. Rozemarijn
1 kruidenbouillontabl.
3 tk. selderij
100 g. geraspte kaas
27 apr
28 apr
28 apr
30 apr
02 mei
02 mei
04 mei
09 mei
09 mei
De spikkels feliciteren:
02 mei Annika Manders
Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan
Wij feliciteren deze keer:
Marion Welten
Wilma Schoonings
Gerard Verhees
Thomas v Oort
Jordy Damen
Maarten op t Hoog
Ardie op t Hoog
Maartje v Gerven
Geert v Laarhoven
eieren loskloppen met ’n scheutje volle melk, peper en zout
en over de tomaten op de taart gieten-
geraspte kaas er over strooien-
de taart midden in de oven 45 min. laten bakken-
vóór het serveren de taart garneren met peterselie
Ingrediënten
deeg: 250 g. bloem
2 el. koud water
vulling: 4 tomaten
2 el. witte wijn
1 bl. Tonijn
3 tk. Peterselie
2 eieren
boter, aardappelmeel volle melk,peper, zout
worcestershiresauce
De goapers feliciteren:
28 apr Paul
28 apr Friso
Bereiding
bloem in een kom zeven, de boter in de bloem met behulp
van 2 messen in kleine stukjes snijden, 2 el. koud water en
zout toevoegen en snel tot een egaal deeg kneden
het deeg 30 min. op een koele plaats laten rusten-
intussen de tomaten wassen en in plakken snijden, tonijn uit
laten lekken-
een stukje boter verwarmen en hierin de groenten met
fijngesneden selderij en rozemarijn even zacht fruiten-
witte wijn toevoegen en het bouillontablet in het vocht laten
smelten-
aardappelmeel aanmaken met koud water en hiermee het
vocht op de soepgroenten binden
dit mengsel op smaak maken met
worcestershiresauce en daarna af laten koelen
de oven voorverwarmen op 200° C, gas 6
een quichevorm van 24 cm. invetten en met bloem
bestuiven
het deeg uitrollen en de vorm hiermee bekleden-
het groentenmengsel op de bodem leggen-
tonijn in stukjes verdelen en hier op leggen-
tenslotte afdekken met plakken tomaat-
5