Felicitaties Van harte gefeliciteerd allemaal Klepperpan Hartige taart met meggroenten tn tonijn weten, op het redactie adres. en peper 125 g. boter zout 350 g. soepgroenten 1/2 thl. Rozemarijn 1 kruidenbouillontabl. 3 tk. selderij 100 g. geraspte kaas 27 apr 28 apr 28 apr 30 apr 02 mei 02 mei 04 mei 09 mei 09 mei De spikkels feliciteren: 02 mei Annika Manders Hebt u iets te vieren of wilt u iemand feliciteren laat het dan Wij feliciteren deze keer: Marion Welten Wilma Schoonings Gerard Verhees Thomas v Oort Jordy Damen Maarten op t Hoog Ardie op t Hoog Maartje v Gerven Geert v Laarhoven eieren loskloppen met ’n scheutje volle melk, peper en zout en over de tomaten op de taart gieten- geraspte kaas er over strooien- de taart midden in de oven 45 min. laten bakken- vóór het serveren de taart garneren met peterselie Ingrediënten deeg: 250 g. bloem 2 el. koud water vulling: 4 tomaten 2 el. witte wijn 1 bl. Tonijn 3 tk. Peterselie 2 eieren boter, aardappelmeel volle melk,peper, zout worcestershiresauce De goapers feliciteren: 28 apr Paul 28 apr Friso Bereiding bloem in een kom zeven, de boter in de bloem met behulp van 2 messen in kleine stukjes snijden, 2 el. koud water en zout toevoegen en snel tot een egaal deeg kneden het deeg 30 min. op een koele plaats laten rusten- intussen de tomaten wassen en in plakken snijden, tonijn uit laten lekken- een stukje boter verwarmen en hierin de groenten met fijngesneden selderij en rozemarijn even zacht fruiten- witte wijn toevoegen en het bouillontablet in het vocht laten smelten- aardappelmeel aanmaken met koud water en hiermee het vocht op de soepgroenten binden dit mengsel op smaak maken met worcestershiresauce en daarna af laten koelen de oven voorverwarmen op 200° C, gas 6 een quichevorm van 24 cm. invetten en met bloem bestuiven het deeg uitrollen en de vorm hiermee bekleden- het groentenmengsel op de bodem leggen- tonijn in stukjes verdelen en hier op leggen- tenslotte afdekken met plakken tomaat- 5

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Hilvarenbeek - 't Kleppermenneke te Esbeek | 2001 | | pagina 12