uit de klepperpan 13 18 Varkensrollade met kaas. saus en ADRESWIJZIGING van ADVERTEERDERS. Met de kerstdagen voor de deur zal het recept van een vleesschotel misschien welkom zijn. Martien v.«|. Loo is verhuisd naar Slibbroek 6 5081 NB H'Beek. Eet Smakelijk. Toos Verhoeven. Ingrediënten voor 6 personen: 750 gr. varkensrollade 8 plakjes Edammer kaas 8 schijven ananas 8 dunne plakjes mager gerookt spek 45 gr. boter 1 algestreken eetl. bloem 1| dl. bouillon 2 eetl slagroom 2 tomaten 1 teentje knoflook een takje peterselie peper, zout, paprikapoeder worcesterhiresauce sherry of vieux Damen-Assurantiekantoor heeft een ander telefoonnummer gekregen. Het is nu 3993 (i.p.v. 1369). Deze adreswijzigingen worden zo snel mogelijk op onze advertentieblad en aangepast. Bereidingswijze:- Het vlees inwrijven met het goorgesneden teentje knoflook - Wat peper, zout en paprikapoederer op strooien en dit even in laten trekken - De boter in de pan bruin -laten wordeh, de rollade meteen rondom dichtschroeien. Het vuur wat kleiner zetten en de rollade in 40 min. rondom bruin en gaar braden met de deksel schuin op de pan. - De rollade uit de pan nemen en als deze wat afgekoeld is in 9 plakken snijden. - Een mooie ovenvaste schaal licht invetten. - De ingrediënten worden er als volgt opgelegd. Eerst een plak vlees, daarop een plak kaas, dan een plakje spek en tenslotte een schijf ananas, vervolgens weer rollade en zo door gaan tot de ingrediënten op zijn en de schaal mooi vol ligt. De schaal midden in een matig warme oven sch uiven om de kaas te laten smelten en alles goed warm te laten worden. Temp. 175 C gas 4 - Bij de nog warme boter in de braadpan 1 eetl. bloem roeren, afblussen met bouillon en blijven roeren tot het een gladgebonden saus is. - Op smaak afmaken met enkele druppels worchester- shiresauce en een scheutje sherry of vieux. - Als laatste de ongeklopte slagroom door de roeren, daarna de saus niet meer laten koken. - De saus zeven - En gedeelte van de saus over het vlees gieten, de rest er apart bijgeven. - De schotel garneren met partjes tomaat en takjes peterselie. Tot zover kunt U de schotel een dag van tevcren klaarmaken. Tijdens het opwarmen van het vlees de schaal dan afdekken met aluminiumfolie.

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Hilvarenbeek - 't Kleppermenneke te Esbeek | 1987 | | pagina 13