uit de klepperpan
13
18
Varkensrollade met kaas.
saus
en
ADRESWIJZIGING van ADVERTEERDERS.
Met de kerstdagen voor de deur zal het recept van een
vleesschotel misschien welkom zijn.
Martien v.«|. Loo is verhuisd naar Slibbroek 6
5081 NB H'Beek.
Eet Smakelijk.
Toos Verhoeven.
Ingrediënten voor 6 personen: 750 gr. varkensrollade
8 plakjes Edammer kaas
8 schijven ananas
8 dunne plakjes mager gerookt spek
45 gr. boter
1 algestreken eetl. bloem
1| dl. bouillon
2 eetl slagroom
2 tomaten
1 teentje knoflook
een takje peterselie
peper, zout, paprikapoeder
worcesterhiresauce
sherry of vieux
Damen-Assurantiekantoor heeft een ander telefoonnummer
gekregen. Het is nu 3993 (i.p.v. 1369).
Deze adreswijzigingen worden zo snel mogelijk op onze
advertentieblad en aangepast.
Bereidingswijze:- Het vlees inwrijven met het goorgesneden teentje
knoflook
- Wat peper, zout en paprikapoederer op strooien
en dit even in laten trekken
- De boter in de pan bruin -laten wordeh, de
rollade meteen rondom dichtschroeien. Het vuur
wat kleiner zetten en de rollade in 40 min.
rondom bruin en gaar braden met de deksel
schuin op de pan.
- De rollade uit de pan nemen en als deze wat
afgekoeld is in 9 plakken snijden.
- Een mooie ovenvaste schaal licht invetten.
- De ingrediënten worden er als volgt opgelegd.
Eerst een plak vlees, daarop een plak kaas,
dan een plakje spek en tenslotte een schijf
ananas, vervolgens weer rollade en zo door
gaan tot de ingrediënten op zijn en de schaal
mooi vol ligt.
De schaal midden in een matig warme oven sch
uiven om de kaas te laten smelten en alles
goed warm te laten worden. Temp. 175 C gas 4
- Bij de nog warme boter in de braadpan 1 eetl.
bloem roeren, afblussen met bouillon en blijven
roeren tot het een gladgebonden saus is.
- Op smaak afmaken met enkele druppels worchester-
shiresauce en een scheutje sherry of vieux.
- Als laatste de ongeklopte slagroom door de
roeren, daarna de saus niet meer laten koken.
- De saus zeven
- En gedeelte van de saus over het vlees gieten,
de rest er apart bijgeven.
- De schotel garneren met partjes tomaat en takjes
peterselie.
Tot zover kunt U de schotel een dag van tevcren klaarmaken.
Tijdens het opwarmen van het vlees de schaal dan afdekken
met aluminiumfolie.