ÏFT I 5 I i 2 Schuurbrand Oordeelsestraat snel geblust VACATURES/O LOKAAL IN BEELD! W Optiek Stassar We are Food Alphen Route smaakt naar meer haar route door Alphen kon op pakken. JUjZLEW Bart en Katja de Brester I 0. I i - 2; 3 Amalia houdt \tweede vroege meltocht lp® f ‘4, 013-7620202 /v v Pagina 31 Pagina 16 Pagina 11 Pagina 7 ge deelnemers aan de slag. En (foto: FotoHugo) Proeven Op d’n Boslust inhoudt. Op een klein parcours lieten de éénwielers van Unicy- nr Luc van Hoek (foto: FotoHugo) (JW-B) 4 mynmakelaars.nl MAAK WERK VAN WERK! foto: Brandweer Baarle JOLIEN VERBOVEN GAAT OP VOOR D-EXAMEN KLARINET 92e KEER BEDEVAART NAAR SCHERPENHEUVEL 26 MEI: VOORJAARS OPEN DAG VOLKSTUIN BAARLE THIAN EVERS (10) GAAT IJSHOCKEYEN IN RUSLAND Port Betaald Port Payé I pÖStnl Pays-Bas p PLAN NAAR UITVOERING L in oktober vorig j aar nodig- |e de gemeente Alphen-Chaam par ondernemers en verenigin- en uit om te kijken of er draag- ak was voor de We are Food-ac- fiteiten in 2018. In hoewel er toen al wel een ludget en ideeën waren, kwam |e projectorganisatie wat moei- pam van de grond. Maar nadat enmaal besloten was om zowel b Alphen als in Chaam een eigen Lute te gaan volgen, werd de faktische invulling duidelijker. b Alphen pakte een aantal on- brnemers de organisatie op en Ij vonden maar liefst zeventien Indernemers bereid om aan te laken. Op zondag 27 mei loopt de wekker bij een aantal vogel liefhebbers héél vroeg af. De ‘echte’ staan werkelijk op en zorgen dat ze even voor vijf uur in het Heemhuis zijn. Zondag 20 mei iets na 07.00 uur moest Brandweer Baarle uit- Ook de brouwers van de Boslust hadden hun plekje gevonden bij Er vielen geen gewonden; wel kwam er in geringe mate asbest vrij. Het gebied waar dat neerkwam is door de brandweer afgezet en later is dat door een gespeciali seerd bedrijf opgeruimd, aldus teamleider Edwin van der Werf. Een ruimte waar kleding wordt gedroogd in de schuur is volledig uitgebrand. Lees gauw verder en ontdek de baan die WEL bij jou past! Hoogbraak 1, 5111 CS Baarle-Nassau NR. 5635 -Week 21 Vrijdag 25 mei 2018 bpost PB-PP Jan Huijben verontschuldigen, maar deed dat met verve en droom waarmaken en een eigen vertelde vol enthousiasme zijn vestiging starten in Alphen, een verhaal over het brouwproces mooie uitdaging. Op de Alphen Route legden we Na één uur was de brand onder controle. rukken voor een schuurbrand Brandweer van Alphen verleen- aan de Oordeelsestraat. Ook de de assistentie. 1 Ben je toe aan: kortere reistijden? fijnere collega’s? meer uitdagingen? beter salaris? I «- l&' -Oh* Mm let is aan te bevelen om ste- 'ig schoeisel te dragen en deding met gedempte kleu men. De hond kan niet mee, naar wel het vogelboek en te verrekijker. Wij zijn al gauw twee uur on- terweg, want er is tijd nodig “m te luisteren en te kijken. )m vijf uur stipt vertrekken ve carpoolend naar een ge bed waar het krieken van de lag heel mooi te beleven valt m waar veel vogels zich laten toren en hopelijk ook zien, inze aandacht gaat vooral rit naar zangvogels. Andere loeiende natuurzaken slaan »e zeker niet over. p zal- m We are Food in de gemeente Alphen-Chaam. De gemeente heeft nder andere vanwege haar omarming van de CittaSlow-gedachte Igehaakt op dit provinciaal project rondom gezonde voeding. Met e Alphen Route mochten de Alphense ondernemers de deelnemers >ten voelen, proeven en beleven wat Alphen rondom dit thema te (eden heeft. Zaterdagavond konden ze met een trots gevoel terug ijken op deze dag. Zondag 27 mei is het de beurt aan Chaam met de haam Route. te thuiskomst blijft er nog ;en lange zondag over. Leden m niet-leden zijn welkom. te wandeling is gratis en u toeft vooraf niet in te schrij den. l Ta? Naast gezonde voeding was er heerlijk hapje eigengemaakt ook aandacht voor gezond be- stoofvlees met asperges klaar, wegen, zoals bij Ultimate Per formance, waar de deelnemers werd uitgedaagd op de roeima- Will en Agnes. Jeroen Vernietten chine; maar ook daar kon je weer moest, samen met echtgenote wel een heerlijke reep proeven Nicole, zijn compagnon Dirk- van Herbs en Spices. Cindy en Jurrian gaan binnenkort hun en de ontwikkeling van nieuwe biersoorten. Natuurlijk kon een ook aan bij de boerderij ’Op d’n slokje van het gerstenat niet ont- Boslust’ bij Will en Agnes van breken... Kaam, die in hun eigen kweekkas Rond basisschool Willibrordus seizoenproducten kweken, die je had de jeugd haar plek opgeëist, via kookworkshops samen kunt In de gloednieuwe gymzaal liet gingen daarna vooral de jeugdi- voorbereiden, klaarmaken en Aquila Movement Freerunnen ge deelnemers aan de slag. En eten in hun prachtige kookunit. zien wat deze opkomende sport even verder op het schoolplein Voor de bezoekers stond een inhoudt. Op een klein parcours lieten de éénwielers van Unicy- cle Forever zien dat er na veel - .allen1,ei; ï-('psi ;-:: r ■SHI tige stunts en tricky uitgevuei d kunnen worden op de smalle band. De dag werd afgesloten in het nieuwe atelier van Carla Kennes, bekend van haar atelier ’t Achterhuis. Carla presenteer de niet alleen een lekkere vruch tenbowl, maar ook verschillende van haar schilderijen. Waarbij ze mooi vertelde over haar zoek tocht naar de eigen stijl in haar werken. Binnenkort start ze ook weer schilderworkshops in de Steenfabriek in Gilze. Daarmee kwam een einde aan een afwisse lende, leuke middag. De Alphen Route bleek een formule die voor veel deelnemers nieuwe locaties, nieuwe ontmoetingen en heerlij ke proeverijen bracht. Dus zeker voor herhaling vatbaar. VOELEN, PROEVEN EN BELEVEN Om alle zeventien lokaties uit voerig te beschrijven wordt te veel, maar ze hadden allemaal wel één ding gemeen: de deel nemers werden gastvrij en en thousiast ontvangen. Zoals bij melkveehouderij H2Milk waar Luc van Hees en Gust Hendrickx vakkundig en betrokken vertel den over de ontwikkeling in de melkveehouderij en hun plan nen voor de toekomst. Ook Corry Joore deelde vol trots haar eigen gebakken speltbrood en verschillende jamproducten uit de volkstuin van het Steen- iterdag 19 mei was de officiële aftrap van de activiteiten rond- veld. ld I R. DORPSLUNCHEN ALPHEN ROUTE Zaterdag 19 mei rond 12.00 uur schoven maar liefst 90 deelne mers aan voor de dorpslunch in Cultureel Centrum den Heuvel als aftrap voor de Alphen Route. I Een lunch natuurlijk die in het l teken stond van lokaal voedsel van lokale producenten, zoals een heerlijke aspergesoep van Bij Wijze van Spijzen. Maar I daarnaast hadden vertegen woordigers van het Vluchte- lingenwerk-project Dichter bij Huis een lekkere tabouleh klaar- i gemaakt. Tijdens deze lunch konden de deelnemers de grote landbouwmachines van Loon- I bedrijf van Eijck bewonderen in een fraaie bedrijfsfilm. Namens de organisatie sprak Nicole van Doorn het openings- I woord waarna iedereen zijn of Dorpslunch als start ^SLAAGDE AFTRAP IN ALPHEN-CHAAM dbij jf7"'1 -Ir nacht lenzen sa ■i Ons Weekblad F» 2 '3 V i 4 MYN=E ^MAKELAARS ...en overdag scherp zien zonder bril of lenzen... 's Nachts lenzen dragen... Looiersplein 22 tel. 0162-312693 Dongen BELGIE(N)-BELGIQUE WEKELIJKS VOORDEEL OP PAGINA J:J» 1 SI Annaplein 14 i^,»,eniQ,n o? tel. 013-5070121 Baarle-Nassau

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Baarle-Nassau - Ons Weekblad | 2018 | | pagina 1