ÏFT
I
5
I
i
2
Schuurbrand Oordeelsestraat snel geblust
VACATURES/O
LOKAAL IN BEELD! W
Optiek Stassar
We are Food Alphen Route smaakt naar meer
haar route door Alphen kon op
pakken.
JUjZLEW
Bart en Katja de Brester
I
0.
I
i
- 2;
3
Amalia houdt
\tweede vroege
meltocht
lp®
f
‘4,
013-7620202
/v v
Pagina 31
Pagina 16
Pagina 11
Pagina 7
ge deelnemers aan de slag. En
(foto: FotoHugo)
Proeven Op d’n Boslust
inhoudt. Op een klein parcours lieten de éénwielers van Unicy-
nr Luc van Hoek
(foto: FotoHugo)
(JW-B)
4
mynmakelaars.nl
MAAK WERK VAN WERK!
foto: Brandweer Baarle
JOLIEN VERBOVEN
GAAT OP VOOR
D-EXAMEN KLARINET
92e KEER
BEDEVAART NAAR
SCHERPENHEUVEL
26 MEI: VOORJAARS
OPEN DAG
VOLKSTUIN BAARLE
THIAN EVERS (10)
GAAT IJSHOCKEYEN
IN RUSLAND
Port Betaald
Port Payé I pÖStnl
Pays-Bas
p PLAN NAAR UITVOERING
L in oktober vorig j aar nodig-
|e de gemeente Alphen-Chaam
par ondernemers en verenigin-
en uit om te kijken of er draag-
ak was voor de We are Food-ac-
fiteiten in 2018.
In hoewel er toen al wel een
ludget en ideeën waren, kwam
|e projectorganisatie wat moei-
pam van de grond. Maar nadat
enmaal besloten was om zowel
b Alphen als in Chaam een eigen
Lute te gaan volgen, werd de
faktische invulling duidelijker.
b Alphen pakte een aantal on-
brnemers de organisatie op en
Ij vonden maar liefst zeventien
Indernemers bereid om aan te
laken.
Op zondag 27 mei loopt de
wekker bij een aantal vogel
liefhebbers héél vroeg af. De
‘echte’ staan werkelijk op en
zorgen dat ze even voor vijf
uur in het Heemhuis zijn.
Zondag 20 mei iets na 07.00 uur
moest Brandweer Baarle uit-
Ook de brouwers van de Boslust
hadden hun plekje gevonden bij
Er vielen geen gewonden; wel
kwam er in geringe mate asbest
vrij.
Het gebied waar dat neerkwam
is door de brandweer afgezet en
later is dat door een gespeciali
seerd bedrijf opgeruimd, aldus
teamleider Edwin van der Werf.
Een ruimte waar kleding wordt
gedroogd in de schuur is volledig
uitgebrand.
Lees gauw verder
en ontdek de baan
die WEL bij jou past!
Hoogbraak 1,
5111 CS Baarle-Nassau
NR. 5635 -Week 21
Vrijdag 25 mei 2018
bpost
PB-PP
Jan Huijben verontschuldigen,
maar deed dat met verve en
droom waarmaken en een eigen vertelde vol enthousiasme zijn
vestiging starten in Alphen, een verhaal over het brouwproces
mooie uitdaging.
Op de Alphen Route legden we
Na één uur was de brand onder
controle.
rukken voor een schuurbrand Brandweer van Alphen verleen-
aan de Oordeelsestraat. Ook de de assistentie.
1
Ben je toe aan: kortere reistijden?
fijnere collega’s?
meer uitdagingen?
beter salaris?
I
«- l&'
-Oh* Mm
let is aan te bevelen om ste-
'ig schoeisel te dragen en
deding met gedempte kleu
men. De hond kan niet mee,
naar wel het vogelboek en
te verrekijker.
Wij zijn al gauw twee uur on-
terweg, want er is tijd nodig
“m te luisteren en te kijken.
)m vijf uur stipt vertrekken
ve carpoolend naar een ge
bed waar het krieken van de
lag heel mooi te beleven valt
m waar veel vogels zich laten
toren en hopelijk ook zien,
inze aandacht gaat vooral
rit naar zangvogels. Andere
loeiende natuurzaken slaan
»e zeker niet over.
p zal-
m We are Food in de gemeente Alphen-Chaam. De gemeente heeft
nder andere vanwege haar omarming van de CittaSlow-gedachte
Igehaakt op dit provinciaal project rondom gezonde voeding. Met
e Alphen Route mochten de Alphense ondernemers de deelnemers
>ten voelen, proeven en beleven wat Alphen rondom dit thema te
(eden heeft. Zaterdagavond konden ze met een trots gevoel terug
ijken op deze dag. Zondag 27 mei is het de beurt aan Chaam met de
haam Route.
te thuiskomst blijft er nog
;en lange zondag over. Leden
m niet-leden zijn welkom.
te wandeling is gratis en u
toeft vooraf niet in te schrij
den.
l Ta?
Naast gezonde voeding was er heerlijk hapje eigengemaakt
ook aandacht voor gezond be- stoofvlees met asperges klaar,
wegen, zoals bij Ultimate Per
formance, waar de deelnemers
werd uitgedaagd op de roeima- Will en Agnes. Jeroen Vernietten
chine; maar ook daar kon je weer moest, samen met echtgenote
wel een heerlijke reep proeven Nicole, zijn compagnon Dirk-
van Herbs en Spices. Cindy en
Jurrian gaan binnenkort hun
en de ontwikkeling van nieuwe
biersoorten. Natuurlijk kon een
ook aan bij de boerderij ’Op d’n slokje van het gerstenat niet ont-
Boslust’ bij Will en Agnes van breken...
Kaam, die in hun eigen kweekkas Rond basisschool Willibrordus
seizoenproducten kweken, die je had de jeugd haar plek opgeëist,
via kookworkshops samen kunt In de gloednieuwe gymzaal liet gingen daarna vooral de jeugdi-
voorbereiden, klaarmaken en Aquila Movement Freerunnen ge deelnemers aan de slag. En
eten in hun prachtige kookunit. zien wat deze opkomende sport even verder op het schoolplein
Voor de bezoekers stond een inhoudt. Op een klein parcours lieten de éénwielers van Unicy-
cle Forever zien dat er na veel
- .allen1,ei; ï-('psi ;-:: r
■SHI tige stunts en tricky uitgevuei d
kunnen worden op de smalle
band. De dag werd afgesloten
in het nieuwe atelier van Carla
Kennes, bekend van haar atelier
’t Achterhuis. Carla presenteer
de niet alleen een lekkere vruch
tenbowl, maar ook verschillende
van haar schilderijen. Waarbij
ze mooi vertelde over haar zoek
tocht naar de eigen stijl in haar
werken. Binnenkort start ze ook
weer schilderworkshops in de
Steenfabriek in Gilze. Daarmee
kwam een einde aan een afwisse
lende, leuke middag. De Alphen
Route bleek een formule die voor
veel deelnemers nieuwe locaties,
nieuwe ontmoetingen en heerlij
ke proeverijen bracht. Dus zeker
voor herhaling vatbaar.
VOELEN, PROEVEN EN BELEVEN
Om alle zeventien lokaties uit
voerig te beschrijven wordt te
veel, maar ze hadden allemaal
wel één ding gemeen: de deel
nemers werden gastvrij en en
thousiast ontvangen. Zoals bij
melkveehouderij H2Milk waar
Luc van Hees en Gust Hendrickx
vakkundig en betrokken vertel
den over de ontwikkeling in de
melkveehouderij en hun plan
nen voor de toekomst.
Ook Corry Joore deelde vol trots
haar eigen gebakken speltbrood
en verschillende jamproducten
uit de volkstuin van het Steen-
iterdag 19 mei was de officiële aftrap van de activiteiten rond- veld.
ld I
R.
DORPSLUNCHEN
ALPHEN ROUTE
Zaterdag 19 mei rond 12.00 uur
schoven maar liefst 90 deelne
mers aan voor de dorpslunch in
Cultureel Centrum den Heuvel
als aftrap voor de Alphen Route. I
Een lunch natuurlijk die in het l
teken stond van lokaal voedsel
van lokale producenten, zoals
een heerlijke aspergesoep van
Bij Wijze van Spijzen. Maar I
daarnaast hadden vertegen
woordigers van het Vluchte-
lingenwerk-project Dichter bij
Huis een lekkere tabouleh klaar- i
gemaakt. Tijdens deze lunch
konden de deelnemers de grote
landbouwmachines van Loon- I
bedrijf van Eijck bewonderen in
een fraaie bedrijfsfilm.
Namens de organisatie sprak
Nicole van Doorn het openings- I
woord waarna iedereen zijn of Dorpslunch als start
^SLAAGDE AFTRAP IN ALPHEN-CHAAM
dbij jf7"'1
-Ir
nacht
lenzen
sa
■i
Ons Weekblad
F» 2
'3
V
i
4
MYN=E ^MAKELAARS
...en overdag
scherp zien zonder
bril of lenzen...
's Nachts
lenzen dragen...
Looiersplein 22
tel. 0162-312693
Dongen
BELGIE(N)-BELGIQUE
WEKELIJKS VOORDEEL OP
PAGINA
J:J» 1
SI Annaplein 14 i^,»,eniQ,n o?
tel. 013-5070121
Baarle-Nassau