I
1
I
[ad van Elswijk, nieuwe voorzitter KBO Baarle-Nassau
/‘uniek
femdprathetiek pondzorg
Dé kunst- en klikgebittenspecialist!
niek charity dinner in Den Engel
uit Baarlese actiemaand af
W
W|
I
I
J
irle voor Ki ka: €26.266,66
MHMH
Pagina 33
VP Katern 2
Pagina 1 7
Pagina 7
16-17-18-19 MEI:
OPENLUCHTSPEKTAKEL
MESKE VERMOORD
JAN VAN BEEK
BELGISCH KAMPIOEN
KYOKUSHIN UNION
10 JAAR
'T VERSHOEKSKE
BAARLE-NASSAU
SUCCESVOLLE
ATB CROSS
WTV ALPHEN
EEN VIERGANGEN DINER
WELKOM
■373 Week 20
■ag 17 mei 2013
- ERVAAR HET GEVOEL...
Tegels
SAMENWERKEN
<‘?T-
O
ouderenbeleid
1
www.ubentuniek.nl
EEN AVOND VOL
HOOGTEPUNTEN
- «4
s*
p Lp,
r.^.vvx’
Ons Weekblad
Lees verder op pagina 9
tot ver achter 'de komma' had-
Zij
ten bemoeien of overal aan mee-
liger. Ook hier is hij fotograaf bij
Lees verder op pagina 9
Aad van Elswijk is de nieuwe voorzitter van KBO Baarle.
1
i
V
Dat een stelletje 'kantoorfrea-
ken', zo hoorde ik aanwezigen
de tafelronde 195 noemen, de
PORT BETAALD
BAARLE-NASSAU
We gaan ons niet wagen aan een
België- Belgique
PB
2380 Ravels 1
BC 9516
ter
zie
joi
de
m<
ko
het
her
„i.i-'h
(Foto's: Hanne Dirven)
beschrijving van de gerechten,
maar willen bij onze lezers toch
de smaakpapillen hun werk la
ten doen. Wat te denken van
'Kabeljauwhaas uit de oven met
structuren van garnaal, stoverij
van Alphense asperges en lente
groenten, luchtige jus van spel-
bier van landgoed “De Hoevens”
en ponzu'
veranderen, het is belangrijk ook
als organisatie om erbij te zijn,
om te kunnen meepraten, te ad
viseren richting gemeente. Met
800 leden is het toch een grote
groep mensen die je vertegen
woordigd.”
De ontvangst van de gasten was
allerhartelijkst. De genodigden
was geadviseerd om hun auto
te parkeren op De Loswal. Van
daaruit werd men met een luxe
Mercedes naar Den Engel ge
bracht. Daar lag de oranje loper
uit en werd men ontvangen met
een glas champagne en werd er
foto gemaakt met de gastvrouw
nen moeten worden uitgewerkt,
moeten ook financieel haalbaar
en realiseerbaar zijn. Het gaat
danige invloed hebben voor de
verenigingen die gebruik maken
van CCB. Allerlei zaken spelen
daarbij, zoals bijvoorbeeld de
barinkomsten waarmee je nu
activiteiten kan financieren. Als
dat wegvalt, hoe ga je daarmee
om? Dat zijn zaken die boven je
hoofd hangen, daarom moet je
als vereniging je stem laten ho
ren.” Er is dus werk zat voor de
nieuwe voorzitter. “We hoeven
niet stil te zitten als vereniging.
De activiteiten lopen door, daar
taan te
geven omdat anderen dat oppak-
We mochten meekijken achter
de schermen van deze organisa
tie. We verbaasden ons over zo
veel spontane medewerking en
enthousiasme, over de zorgvul
dig gekozen ingrediënten, over
het speciaal met producten uit
de streek samengestelde menu.
Over 160 gasten die als eregast
werden behandeld door de vrij
willigers van de tafelronde 195,
over het gegeven dat naast de
was op te maken dat hun idee
was aangeslagen'. Ja dit was niets
Oordeelsestraat 20-22 Baarle-Nassau T +31 \0 13 5u78146
info@tegelsensanitair.nl www.tegelsensanitaicnl-jggj
ken. Andere dingen zijn belang
rijk om aandacht aan te geven.
Beter samenwerken bijvoor
beeld, er zijn veel verenigingen
die dezelfde belangen beharti
gen.” Als voorbeeld haalt hij aan
de uitnodiging van de stichting
Bonden Overleg Brabant, waarin
alle ouderenorganisaties van
Brabant samenwerken, een hele
boel verschillende namen somt
hij op. “Waarom zoveel bonden,
waarom doen we niet meer sa
men. Dan sta je sterk en kun je
een vuist maken. De toekomst
zal leren hoe we daarmee om
gaan.
ter van restaurant Pas-Vite, zich
geëngageerd.
Per 27 maart is de nieuwe voor
zitter benoemd. Naast dit voor-
zitterschap is Aad van Elswijk
betrokken. Albert en Cees nog steeds actief binnen de Zon-
in huis moeten halen! En de inkt
van de uitnodigingen was nau
welijks opgedroogd of alle 160
beschikbare plaatsen waren weg.
Dat maakte het werk op de avond
zelf, maar ook in de aanloop er
naar toe heel licht. Je zag dan
ook aan de werkzijde alleen maar
opgewekte gezichten.
i
te veel gezegd want regel maar
eens een diner op topniveau voor
160 personen waarbij je voordat
er één gerecht is uitgeserveerd
kunt zeggen dat alle ingrediën
ten gesponsord zijn. Nou ja alle"
voor een bedrag van €316,- had
men zelf nog wat 'kleinigheidjes'
van de avond ex-miss België Jo
ke van de Velden. De genodigden
waren veelal gekleed, zoals ge
vraagd, in 'white with a touch of
orange' Champagne gelardeerd
met amuses maakte dat het ge
roezemoes bij het begin van de
ontvangst steeds luider werd'..
De gastvrouw van de avond pre
senteerde meteen al een verras
sing nl. het feit dat de gezamen
lijke actie van de Baarlese onder
nemers voor KIKA het dubbele
op had gebracht dan verwacht.
cf Sanitair
:hten., Leden van de tafelronde 195 stonden in voor
itvangst van de gasten, het uitserveren van de amu-
fcig I gangen diner. Ook het serveren van dit 4 gangen sement waar gedineerd werd op
^l'was in handen van leden van de tafelronde 195. In
Mbl, in de keuken en achter de bar waren een 40tal per-
^Hd waar het voorlopige eindresultaat van de Baarlese
^Knaand bekend gemaakt werd: €26.266,66
leeftijd was voor hemzelf
de reden dat hij zei “ik moet
^■en over nadenken” toen
■werd gevraagd het voorzit-
■hap van de KBO Baarle op
te nemen. “Ik voelde me te
Maar ik zit sinds mei zon-
■verk, het is op deze leeftijd
■lijker om aan het werk te
Ben. Ik wil wel een nuttige
^besteding hebben, me inzet-
'oor de gemeenschap.” Toen
'erzoek via Henk Gulickx bij
kwam, hield hij eerst even
i wilde eerst een vergadering
^tnaken. De leuke groep men-
om mee samen te werken in
■bestuur trok hem uiteinde-
^■over de streep. “Na een paar
^■en heb ik gezegd 'oké ik ga
e*>or.”
^■staat zoveel te gebeuren op
^■gebied van ouderenbeleid.
Wel regionaal als landelijk,
doen. Als dat goed loopt heb je
als bestuur zijnde weinig werk
aan. Het stukje ondersteuning
om voor mensen wat te beteke
nen, dat is belangrijk. Zoals het
werk van ouderenadviseur Henk
Gulickx en van de mensen die
de belastingformulieren invullen
voor ouderen, of hen helpen met
administratieve zaken. Secre
taris Cees Raats kent vanuit de
politiek veel instanties en is ook
zeer L.
zijn ook betrokken bij de WMO-
raad. Voor mij is het ook een
Hn de aanloop naar het culinaire hoogtepunt: een hoog-
^■di
„„J!-- io worandprpn het is belaneriik ook nen moeten worden uitgewerkt, ken. Andere dmgen zijn belang
topniveau.
1 Voor dit iaatste had topkok Guy
dr uk in dewéer. En dan het grote moment van de Weyts, bekend van RTV en uitba-
nebloem in Baarle als fotograaf,
en ook bij Stichting Elizabeth in
stukje leerschool. Er gaat veel Breda zet hij zich in als vrijwil-
SosLte hoefje minder a.nd.eht
is een belangrijke hobby voor
Aad.
In het voorzitterschap van de
KBO moet hij nog groeien vindt
hij zelf. Gelukkig weet hij zich
gesteund door twee 'oude rotte
in het vak die al aardig wat jaar
tjes meelopen’ zoals hij het zelf
omschrijft. “Heel prettig om mee
samen te werken.” Hij wijst op
de veranderingen die er aan ko
men met het Cultureel Centrum,
waar nieuwe plannen gemaakt
worden. “Het is belangrijk dat
je daar bij bent, dat je weet wat
er gaat gebeuren. Er zijn nog
geen beslissingen gevallen, plan-
Alphen 013 - 508 1413
Baarle-Nassau 013 - 76 20 200 (NL)
014-69 80 02 (BE)
59 jaar is hij een jonge voorzitter voor de Bond van
eren. “Het is toch iets anders als De Zonnebloem zegt
lersverse voorzitter die in maart van dit jaar werd be-
—nid door de Algemene Ledenvergadering. Eerder was
van Elswijk 12 jaar voorzitter van De Zonnebloem, en
■nlang ook voorzitter van de buurtvereniging en van de
^■tselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Dit is
weer nieuw voor mij, maar je groeit er in.
daar wil ik wel iets voor beteke
nen. Binnen de KBO is een ac
tieve groep mensen die met acti
viteiten bezig zijn. Daar stond ik
van te kijken, zoveel activiteiten.
Ik ga me niet met alle activitei-
i zijn superlatieven, al of niet terecht gebruikt, niet
Je lucht. Na een avondje charity dinner, begin deze
georganiseerd door Tafelronde 195 Baarle zijn we
tgd ons te laten gaan en in de overtreffende trap een
11 regels aan het papier toe te vertrouwen. Het diner
j georganiseerd om de actiemaand “Baarle voor KIKA”
Isluiten. We maakten een bijzondere avond mee waar-
KO gasten op een bijzondere manier in de watten wer- de tafelronde 195 noemen, ae
Belegd. De leden van Tafelronde 196 tekenden voor de organisatie als dit charity dinner
■isatie van de avond. Speciaal voor deze gelegenheid tot ver achter 'de komma’ had-
Ken Engel voorzien van een compleet nieuw interieur, den uitgewerkt oogstte alom be-
■opkok, Guy Weyts verraste de gasten met heerlijke wondering.
- - Men had de vertrouwde locatie
van Hostelerie omgetoverd in
een modern en trendy etablis-
Voor Tafelronde 195 was de or
ganisatie van dit charity dinner
niet haar eerste proefstuk, maar
ze waren deze keer wel een heel
grote uitdaging aangegaan. Een
uitdaging die, eenmaal gepre
senteerd en de uitnodigingen de
deur uit, al niet meer stuk kon.
Uit de uitgebreide lijst van spon-
soren van deze avond, die breed
eregasten ook nog meer dan 40 uitgemeten werd gepresenteerd,
vrijwilligers 'tussendoor' even
konden aanschuiven om een
hapje te eten, over die vrijwil
ligers die al van zondag bezig
waren geweest om alles zo goed
en uitgebreid mogelijk voor te
bereiden.
MgL