I 1 I [ad van Elswijk, nieuwe voorzitter KBO Baarle-Nassau /‘uniek femdprathetiek pondzorg Dé kunst- en klikgebittenspecialist! niek charity dinner in Den Engel uit Baarlese actiemaand af W W| I I J irle voor Ki ka: €26.266,66 MHMH Pagina 33 VP Katern 2 Pagina 1 7 Pagina 7 16-17-18-19 MEI: OPENLUCHTSPEKTAKEL MESKE VERMOORD JAN VAN BEEK BELGISCH KAMPIOEN KYOKUSHIN UNION 10 JAAR 'T VERSHOEKSKE BAARLE-NASSAU SUCCESVOLLE ATB CROSS WTV ALPHEN EEN VIERGANGEN DINER WELKOM ■373 Week 20 ■ag 17 mei 2013 - ERVAAR HET GEVOEL... Tegels SAMENWERKEN <‘?T- O ouderenbeleid 1 www.ubentuniek.nl EEN AVOND VOL HOOGTEPUNTEN - «4 s* p Lp, r.^.vvx’ Ons Weekblad Lees verder op pagina 9 tot ver achter 'de komma' had- Zij ten bemoeien of overal aan mee- liger. Ook hier is hij fotograaf bij Lees verder op pagina 9 Aad van Elswijk is de nieuwe voorzitter van KBO Baarle. 1 i V Dat een stelletje 'kantoorfrea- ken', zo hoorde ik aanwezigen de tafelronde 195 noemen, de PORT BETAALD BAARLE-NASSAU We gaan ons niet wagen aan een België- Belgique PB 2380 Ravels 1 BC 9516 ter zie joi de m< ko het her „i.i-'h (Foto's: Hanne Dirven) beschrijving van de gerechten, maar willen bij onze lezers toch de smaakpapillen hun werk la ten doen. Wat te denken van 'Kabeljauwhaas uit de oven met structuren van garnaal, stoverij van Alphense asperges en lente groenten, luchtige jus van spel- bier van landgoed “De Hoevens” en ponzu' veranderen, het is belangrijk ook als organisatie om erbij te zijn, om te kunnen meepraten, te ad viseren richting gemeente. Met 800 leden is het toch een grote groep mensen die je vertegen woordigd.” De ontvangst van de gasten was allerhartelijkst. De genodigden was geadviseerd om hun auto te parkeren op De Loswal. Van daaruit werd men met een luxe Mercedes naar Den Engel ge bracht. Daar lag de oranje loper uit en werd men ontvangen met een glas champagne en werd er foto gemaakt met de gastvrouw nen moeten worden uitgewerkt, moeten ook financieel haalbaar en realiseerbaar zijn. Het gaat danige invloed hebben voor de verenigingen die gebruik maken van CCB. Allerlei zaken spelen daarbij, zoals bijvoorbeeld de barinkomsten waarmee je nu activiteiten kan financieren. Als dat wegvalt, hoe ga je daarmee om? Dat zijn zaken die boven je hoofd hangen, daarom moet je als vereniging je stem laten ho ren.” Er is dus werk zat voor de nieuwe voorzitter. “We hoeven niet stil te zitten als vereniging. De activiteiten lopen door, daar taan te geven omdat anderen dat oppak- We mochten meekijken achter de schermen van deze organisa tie. We verbaasden ons over zo veel spontane medewerking en enthousiasme, over de zorgvul dig gekozen ingrediënten, over het speciaal met producten uit de streek samengestelde menu. Over 160 gasten die als eregast werden behandeld door de vrij willigers van de tafelronde 195, over het gegeven dat naast de was op te maken dat hun idee was aangeslagen'. Ja dit was niets Oordeelsestraat 20-22 Baarle-Nassau T +31 \0 13 5u78146 info@tegelsensanitair.nl www.tegelsensanitaicnl-jggj ken. Andere dingen zijn belang rijk om aandacht aan te geven. Beter samenwerken bijvoor beeld, er zijn veel verenigingen die dezelfde belangen beharti gen.” Als voorbeeld haalt hij aan de uitnodiging van de stichting Bonden Overleg Brabant, waarin alle ouderenorganisaties van Brabant samenwerken, een hele boel verschillende namen somt hij op. “Waarom zoveel bonden, waarom doen we niet meer sa men. Dan sta je sterk en kun je een vuist maken. De toekomst zal leren hoe we daarmee om gaan. ter van restaurant Pas-Vite, zich geëngageerd. Per 27 maart is de nieuwe voor zitter benoemd. Naast dit voor- zitterschap is Aad van Elswijk betrokken. Albert en Cees nog steeds actief binnen de Zon- in huis moeten halen! En de inkt van de uitnodigingen was nau welijks opgedroogd of alle 160 beschikbare plaatsen waren weg. Dat maakte het werk op de avond zelf, maar ook in de aanloop er naar toe heel licht. Je zag dan ook aan de werkzijde alleen maar opgewekte gezichten. i te veel gezegd want regel maar eens een diner op topniveau voor 160 personen waarbij je voordat er één gerecht is uitgeserveerd kunt zeggen dat alle ingrediën ten gesponsord zijn. Nou ja alle" voor een bedrag van €316,- had men zelf nog wat 'kleinigheidjes' van de avond ex-miss België Jo ke van de Velden. De genodigden waren veelal gekleed, zoals ge vraagd, in 'white with a touch of orange' Champagne gelardeerd met amuses maakte dat het ge roezemoes bij het begin van de ontvangst steeds luider werd'.. De gastvrouw van de avond pre senteerde meteen al een verras sing nl. het feit dat de gezamen lijke actie van de Baarlese onder nemers voor KIKA het dubbele op had gebracht dan verwacht. cf Sanitair :hten., Leden van de tafelronde 195 stonden in voor itvangst van de gasten, het uitserveren van de amu- fcig I gangen diner. Ook het serveren van dit 4 gangen sement waar gedineerd werd op ^l'was in handen van leden van de tafelronde 195. In Mbl, in de keuken en achter de bar waren een 40tal per- ^Hd waar het voorlopige eindresultaat van de Baarlese ^Knaand bekend gemaakt werd: €26.266,66 leeftijd was voor hemzelf de reden dat hij zei “ik moet ^■en over nadenken” toen ■werd gevraagd het voorzit- ■hap van de KBO Baarle op te nemen. “Ik voelde me te Maar ik zit sinds mei zon- ■verk, het is op deze leeftijd ■lijker om aan het werk te Ben. Ik wil wel een nuttige ^besteding hebben, me inzet- 'oor de gemeenschap.” Toen 'erzoek via Henk Gulickx bij kwam, hield hij eerst even i wilde eerst een vergadering ^tnaken. De leuke groep men- om mee samen te werken in ■bestuur trok hem uiteinde- ^■over de streep. “Na een paar ^■en heb ik gezegd 'oké ik ga e*>or.” ^■staat zoveel te gebeuren op ^■gebied van ouderenbeleid. Wel regionaal als landelijk, doen. Als dat goed loopt heb je als bestuur zijnde weinig werk aan. Het stukje ondersteuning om voor mensen wat te beteke nen, dat is belangrijk. Zoals het werk van ouderenadviseur Henk Gulickx en van de mensen die de belastingformulieren invullen voor ouderen, of hen helpen met administratieve zaken. Secre taris Cees Raats kent vanuit de politiek veel instanties en is ook zeer L. zijn ook betrokken bij de WMO- raad. Voor mij is het ook een Hn de aanloop naar het culinaire hoogtepunt: een hoog- ^■di „„J!-- io worandprpn het is belaneriik ook nen moeten worden uitgewerkt, ken. Andere dmgen zijn belang topniveau. 1 Voor dit iaatste had topkok Guy dr uk in dewéer. En dan het grote moment van de Weyts, bekend van RTV en uitba- nebloem in Baarle als fotograaf, en ook bij Stichting Elizabeth in stukje leerschool. Er gaat veel Breda zet hij zich in als vrijwil- SosLte hoefje minder a.nd.eht is een belangrijke hobby voor Aad. In het voorzitterschap van de KBO moet hij nog groeien vindt hij zelf. Gelukkig weet hij zich gesteund door twee 'oude rotte in het vak die al aardig wat jaar tjes meelopen’ zoals hij het zelf omschrijft. “Heel prettig om mee samen te werken.” Hij wijst op de veranderingen die er aan ko men met het Cultureel Centrum, waar nieuwe plannen gemaakt worden. “Het is belangrijk dat je daar bij bent, dat je weet wat er gaat gebeuren. Er zijn nog geen beslissingen gevallen, plan- Alphen 013 - 508 1413 Baarle-Nassau 013 - 76 20 200 (NL) 014-69 80 02 (BE) 59 jaar is hij een jonge voorzitter voor de Bond van eren. “Het is toch iets anders als De Zonnebloem zegt lersverse voorzitter die in maart van dit jaar werd be- —nid door de Algemene Ledenvergadering. Eerder was van Elswijk 12 jaar voorzitter van De Zonnebloem, en ■nlang ook voorzitter van de buurtvereniging en van de ^■tselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland. Dit is weer nieuw voor mij, maar je groeit er in. daar wil ik wel iets voor beteke nen. Binnen de KBO is een ac tieve groep mensen die met acti viteiten bezig zijn. Daar stond ik van te kijken, zoveel activiteiten. Ik ga me niet met alle activitei- i zijn superlatieven, al of niet terecht gebruikt, niet Je lucht. Na een avondje charity dinner, begin deze georganiseerd door Tafelronde 195 Baarle zijn we tgd ons te laten gaan en in de overtreffende trap een 11 regels aan het papier toe te vertrouwen. Het diner j georganiseerd om de actiemaand “Baarle voor KIKA” Isluiten. We maakten een bijzondere avond mee waar- KO gasten op een bijzondere manier in de watten wer- de tafelronde 195 noemen, ae Belegd. De leden van Tafelronde 196 tekenden voor de organisatie als dit charity dinner ■isatie van de avond. Speciaal voor deze gelegenheid tot ver achter 'de komma’ had- Ken Engel voorzien van een compleet nieuw interieur, den uitgewerkt oogstte alom be- ■opkok, Guy Weyts verraste de gasten met heerlijke wondering. - - Men had de vertrouwde locatie van Hostelerie omgetoverd in een modern en trendy etablis- Voor Tafelronde 195 was de or ganisatie van dit charity dinner niet haar eerste proefstuk, maar ze waren deze keer wel een heel grote uitdaging aangegaan. Een uitdaging die, eenmaal gepre senteerd en de uitnodigingen de deur uit, al niet meer stuk kon. Uit de uitgebreide lijst van spon- soren van deze avond, die breed eregasten ook nog meer dan 40 uitgemeten werd gepresenteerd, vrijwilligers 'tussendoor' even konden aanschuiven om een hapje te eten, over die vrijwil ligers die al van zondag bezig waren geweest om alles zo goed en uitgebreid mogelijk voor te bereiden. MgL

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Baarle-Nassau - Ons Weekblad | 2013 | | pagina 1