F'
www.fonspessers.nl
EL
FOHSpESS6Bs
IT
ALTIJD VERS OP VOORRAAD
£0,98
LEKKERE GERECHTEN VOOR OP DE BBQ
L6s^rs(wbie!
±€0,75
KIJK VOOR NÓG MEER VARIATIE
IN EEN VAN ONZE WINKELS!
VERSE SALADES EN
BARBECUE- PRODUCTEN!
SJASLICK
per stuk
GAMBASPIES 9 09
BARBECUEWORST Q 35
HAMBURGER f O 7(1
per stuk U j 1 v
SPEKLAP
per stuk
^VERZ°rGD
®üEP®5
GEHEEL
BARBeC
per pakket «naf
1ERKRANT
DONDERDAG 27 JUNI 2019
13
3 23
>bq in ca. 6 min. net gaar. Keer regelmatig.
V)
Hl
m
Wie 'geweer zegt, zegt barbecue. MetcLeye bourbeuM'
gerechten wüvcU kei etftra. Lekker wudleK’.
Waarschijnlijk heb je met al
dat lekkere weer de afgelo
pen tijd al (meerdere keren)
gebarbecued. Maar het is
weer tijd om de barbecue
aan te steken! Want namens
Slagerij Fons Pessers mogen
wij 5x een barbecuepakket
voor 4 personen a €20,-
weggeven!
Vergeet nietje naam
en adresgegevens te
vermelden.
Meedoen kan tot zon
dag 14 juli. Prijswinnaars
ontvangen automatisch
bericht.
CC
O
X
Ui
Ui
GQ
de stukken
keer ze ver
3 el lichte basterdsuiker
2 el ketchup
8 kipdijfilet
20 g kruidenmix voor kip
WIN EEN
FONS PESSERS
BBQ-PAKKET!
Wat moet je doen om dit
pakket te winnen? Heel sim
pel! Stuur een mailtje naar
lezers@tilburgsekoerier.nl
O.V.V. FONS PESSERS
BBQ-PAKKET.
BEREIDING:
|1Schenk de cola in een p
In ca. 15 min. inkoken op
ml overhoudt. Je
ihebt dan een stroperige saus. Laat iets afkoelen en meng
met de sojasaus, de ketchup en de knoflook. Breng op
smaak met tabasco.
Roer de olie erdoor.
b. Snijd de varkenshaasjes in stukken van 4 x 4 cm en leg
[ze in een kom. Schenk de marinade erover. Laat minimaal
Ö0 min. afgedekt in de koelkast marineren.
B. Rijg het vlees aan de satéstokjes. Gril de spiesjes op de
X
X
Ui
X
<o
Ui
S
X
Ui
GEMARINEERDE VARKENSSPIESJES
In EEN STICKY BARBECUEMARINADE
k personen 25 min. bereiden 30 min. wachten
:icht zien van
1 september,
ische schilder
1995 was De
;eum dat Tuy-
expositie heet
irn. Deze ten-
17 november.
pan en breng aan de kook. Laat
3 middelhoog vuur tot je ca. 100
ZOETZURE BARBECUEKIP
(OVERHEERLIJKE WORSTJES UIT DE BALKAN)
4 personen 25 min. bereiden
INGREDIËNTEN:
250 ml appelciderazijn
1 el Tabasco chipotle
2 el milde mosterd
tOMERKRANT^OME
1EVAPCICI
Overheerlijke worstjes uit de balkanj
I personen 20 min. bereiden
Ingrediënten:
k 500 g half-om-halfgehakt
k 1 middelgroot ei
k 1 el tarwebloem
k 3 tl pikante paprikapoeder
2 tenen knoflook
goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Gril ondertus
sen de shoarmabroodjes 3 min. op de barbecue.
Keer halverwege.
3. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de broodjes
overlangs doormidden en beleg ze met de sla
en ui. Leg op elk bord 2 broodjes en 5 worstjes.
Serveer met de knoflooksaus.
BEREIDING:
1. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de
bloem en paprikapoeder toe. Pers de knoflook
srboven. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peterselie
sn 2 tl zout toe. Kneed door elkaar en vorm er met
/ochtige handen 20 worstjes van.
2. Steek de barbecue aan. Gril de worstjes in 5 min.
INGREDIËNTEN:
Vi liter cola
3 el sojasaus
50 ml ketchup
3 tenen knoflook
1 tl tabasco
(naar smaak)
1 el traditionele olijfolie
510 g varkenshaas (ca 225 g)
8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt
in koud water
BEREIDING:
1Steek de bar
becue aan.
2. Doe de azijn,
tabasco, mosterd,
basterdsuiker
en ketchup in
een steelpan en
breng al roerend
aan de kook. Laat
5 min. zachtjes koken en zet dan het vuur uit. Wrijf
ondertussen de kipdijfilets in met de kruidenmix
3. Gril de kip op medium hitte op de barbecue. Bestrijk
*n kip elke 3 minuten met de zoetzure saus en
jrvolgens om. Rooster de kip op deze manier
in ca. 20 minuten gaar.
4. Neem de kip van de barbecue en schep er 1 el van
de overgebleven saus per persoon over. Serveer de
rest er apart bij.
20 g verse platte peterselie
1 rode ui
200 g fijngesneden ijsbergsla
150 g knoflooksaus
8 stuks grote afbakshoarmabroodjes