F' www.fonspessers.nl EL FOHSpESS6Bs IT ALTIJD VERS OP VOORRAAD £0,98 LEKKERE GERECHTEN VOOR OP DE BBQ L6s^rs(wbie! ±€0,75 KIJK VOOR NÓG MEER VARIATIE IN EEN VAN ONZE WINKELS! VERSE SALADES EN BARBECUE- PRODUCTEN! SJASLICK per stuk GAMBASPIES 9 09 BARBECUEWORST Q 35 HAMBURGER f O 7(1 per stuk U j 1 v SPEKLAP per stuk ^VERZ°rGD ®üEP®5 GEHEEL BARBeC per pakket «naf 1ERKRANT DONDERDAG 27 JUNI 2019 13 3 23 >bq in ca. 6 min. net gaar. Keer regelmatig. V) Hl m Wie 'geweer zegt, zegt barbecue. MetcLeye bourbeuM' gerechten wüvcU kei etftra. Lekker wudleK’. Waarschijnlijk heb je met al dat lekkere weer de afgelo pen tijd al (meerdere keren) gebarbecued. Maar het is weer tijd om de barbecue aan te steken! Want namens Slagerij Fons Pessers mogen wij 5x een barbecuepakket voor 4 personen a €20,- weggeven! Vergeet nietje naam en adresgegevens te vermelden. Meedoen kan tot zon dag 14 juli. Prijswinnaars ontvangen automatisch bericht. CC O X Ui Ui GQ de stukken keer ze ver 3 el lichte basterdsuiker 2 el ketchup 8 kipdijfilet 20 g kruidenmix voor kip WIN EEN FONS PESSERS BBQ-PAKKET! Wat moet je doen om dit pakket te winnen? Heel sim pel! Stuur een mailtje naar lezers@tilburgsekoerier.nl O.V.V. FONS PESSERS BBQ-PAKKET. BEREIDING: |1Schenk de cola in een p In ca. 15 min. inkoken op ml overhoudt. Je ihebt dan een stroperige saus. Laat iets afkoelen en meng met de sojasaus, de ketchup en de knoflook. Breng op smaak met tabasco. Roer de olie erdoor. b. Snijd de varkenshaasjes in stukken van 4 x 4 cm en leg [ze in een kom. Schenk de marinade erover. Laat minimaal Ö0 min. afgedekt in de koelkast marineren. B. Rijg het vlees aan de satéstokjes. Gril de spiesjes op de X X Ui X <o Ui S X Ui GEMARINEERDE VARKENSSPIESJES In EEN STICKY BARBECUEMARINADE k personen 25 min. bereiden 30 min. wachten :icht zien van 1 september, ische schilder 1995 was De ;eum dat Tuy- expositie heet irn. Deze ten- 17 november. pan en breng aan de kook. Laat 3 middelhoog vuur tot je ca. 100 ZOETZURE BARBECUEKIP (OVERHEERLIJKE WORSTJES UIT DE BALKAN) 4 personen 25 min. bereiden INGREDIËNTEN: 250 ml appelciderazijn 1 el Tabasco chipotle 2 el milde mosterd tOMERKRANT^OME 1EVAPCICI Overheerlijke worstjes uit de balkanj I personen 20 min. bereiden Ingrediënten: k 500 g half-om-halfgehakt k 1 middelgroot ei k 1 el tarwebloem k 3 tl pikante paprikapoeder 2 tenen knoflook goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Gril ondertus sen de shoarmabroodjes 3 min. op de barbecue. Keer halverwege. 3. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de broodjes overlangs doormidden en beleg ze met de sla en ui. Leg op elk bord 2 broodjes en 5 worstjes. Serveer met de knoflooksaus. BEREIDING: 1. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de bloem en paprikapoeder toe. Pers de knoflook srboven. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peterselie sn 2 tl zout toe. Kneed door elkaar en vorm er met /ochtige handen 20 worstjes van. 2. Steek de barbecue aan. Gril de worstjes in 5 min. INGREDIËNTEN: Vi liter cola 3 el sojasaus 50 ml ketchup 3 tenen knoflook 1 tl tabasco (naar smaak) 1 el traditionele olijfolie 510 g varkenshaas (ca 225 g) 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water BEREIDING: 1Steek de bar becue aan. 2. Doe de azijn, tabasco, mosterd, basterdsuiker en ketchup in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en zet dan het vuur uit. Wrijf ondertussen de kipdijfilets in met de kruidenmix 3. Gril de kip op medium hitte op de barbecue. Bestrijk *n kip elke 3 minuten met de zoetzure saus en jrvolgens om. Rooster de kip op deze manier in ca. 20 minuten gaar. 4. Neem de kip van de barbecue en schep er 1 el van de overgebleven saus per persoon over. Serveer de rest er apart bij. 20 g verse platte peterselie 1 rode ui 200 g fijngesneden ijsbergsla 150 g knoflooksaus 8 stuks grote afbakshoarmabroodjes

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 2019 | | pagina 21