10e Beursvloer Tilburg contourdetwern colofon ALGEMEEN 7 Korte berichten adres post -fcaby Rog, coördinator van Chef's level, legt lit wie aan de opleiding mee kunnen doen: Jfhef's level is voor jongeren tussen 18 en 27 Ir die geen werk hebben en momenteel geen (leiding volgen. Ben je jonger dan 18 dan toestemming van de leerplichtambtenaar >dig. Je moet wel een klik hebben met arken in de horeca. Verder geldt dat je in de gio Midden-Brabant moet wonen. Er zijn nog in paar andere voorwaarden, die vind je op [website van R-Newt." ®'s level is een 1-jarig leerwerktraject, Onaal op de praktijk gericht en interactief, ngeren gaan meteen aandeslaginde keuken i het restaurant. Alle theorie wordt direct in aktijk gebracht. In dat ene jaar worden de ngeren klaargestoomd voor kok en gastheer veau 1. Al tijdens de opleiding worden mtacten gelegd met horecabedrijven waar Op woensdag 8 juli is er van 16.00 tot 18.00 uur in V39 een informatiebijeenkomst voor jongeren die meer willen weten van Chef's level. De jongeren krijgen een rondleiding, Nergens is de wisselwerking tussen vraag en aanbod zo duidelijk als op de beurs. Is er veel vraag dan stijgt de koers, is er weinig vraag dan daalt die. Hetzelfde geldt voor Beursvloer Tilburg. Alleen hebben we het dan niet over geld maar over de winst die tot stand komt door de matches tussen de maatschappelijke organisaties en de ondernemingen die hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen. de jongeren na het jaar aan de slag kunnen. Voor Chef's level werkt jongerenwerk R-Newt samen met drie andere organisaties in Tilburg en dat zijn niet de minste. Gaby: "Wij hebben verstand van jongeren als ik het zo mag zeggen, en anderen hebben meer verstand van horeca, opleiding en re-integratie. Daarom bieden we Chef's level aan samen met de Bonheurgroep, de Rooi Pannen en Sagenn." leder neemt een deel van het opleidingstraject voor zijn rekening. Met een leermeester van de Bonheurgroep gaan jongeren de keuken in en leren ze de kneepjes van het vak. Van de Rooi Pannen krijgen ze de nodige theorielessen. En de jobcoaches van Sagenn begeleiden de jongeren op het onderdeel loopbaan. Jongerenwerk R-Newt kent de jongeren, weet waar de valkuilen liggen en loodst hen door de opleiding. Daarnaast is R-Newt de spil in het traject en aanspreekpunt voor organisaties en bedrijven. Op 12 oktober is de tiende editie van Beursvloer Tilburg in het Willem II stadion. maken kennis met de vakdocenten en krijgen informatie over de inhoud van het project. Op 31 augustus start Chef's level. Ben jij tussen 18 en 27 jaar en heb je geen werk of opleiding? Is horeca jouw ding en wit je hierin verder? Dan is Chef's level iets voor jou! Kom naar de informatiebijeenkomst in V39 op 8 juli om 16.00 uur. De koers laat al die tien jaar een stijgende lijn zien, ieder jaar zijn er meer matches. Heeft uw maatschappelijke organisatie een hulpvraag, of wilt u met uw bedrijf uw maat schappelijke betrokkenheid tonen? Schrijf dan nu in via www.beursvloertilburg.nl. Deelname is gratis en kost slechts een halve middag. Het kan gaan om menskracht, kennis, materialen, faciliteiten en creativiteit. Op 12 oktober brengen we vraag en aanbod bij elkaar: de* gong klinkt, alweer een match! Dansend de zomer door Vrijwilligers Tonny en Piet organiseren iedere 4e donderdag van de maand een gezellige dansmiddag in MFA het Kruispunt. Eerder stond in deze rubriek dat er een zomerstop zou zijn. Dat is niet zo. Tijdens de vakantieperiode wordt er gewoon doorgedanst in Het Kruispunt. Om 13.30 uur gaat de zaal open, dansen van 14.00 tot 17.00 uur. De entree is €2,50, hiervoor krijgen de gasten een kopje koffie/thee, een drankje en een hapje. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom. 60+Beurs 2015 De inschrijving voor standhouders op de 60+Beurs is gestart. Er zijn nog enkele plaatsen vrij op de informatiemarkt. De beurs wordt dit jaar gehouden op 3 oktober in de Euroscoop in Tilburg. We denken voor de vrije plaatsen o.a. aan organisaties en bedrijven die zich bezig houden met sport en vrijetijdsbesteding. Voor meer informatie over kosten’ en voorwaarden kunt u kijken op www.60plusbeurstilburg.nl Foodsharing.nl vernieuwd Vorige week is de vernieuwde website foodsharing.nl live gegaan. Via deze site kun je voedingsmiddelen die in je kast staan en die je niet meer gebruikt, uitwisselen. Doel van foodsharing is mensen met elkaar in contact brengen zodat eten dat 'over' is, ergens terechtkomt waar het gebruikt wordt. Het uitwisselen van voedingsmiddelen gaat niet alleen via de site maar ook via de FoodSharing kasten die op verschillende plaatsen in Tilburg staan, o.a. in MFA het Kruispunt in Tilburg-West. tel mail internet Wil je meer weten of wil je je aanmelden? Neem contact op met: Jongerenwerk R-Newt Gaby Rog gaby@r-newt.hl 013 5430140 06 22761323 Spoorlaan 444 5038 CH Tilburg Postbus 3078 5003 DB Tilburg 013 583 99 99 info@contourdetwern.nl www.contourdetwern.nl DE TILBURGSE KOERIER DONDERDAG 2 JULI 2015 - .BURGSE KOERII j JWat Jamie Oliver kan, kunnen wij hier ook", nktnoeten ze bij R-Newt Tilburg gedacht hebben |ri ze gingen aan de slag met een horeca- kpleiding voor jongeren. De aanmelding een Inloop Vriendschapsbank Veel mensen bezochten dit jaar de gezellige, wekelijkse ochtend van de Vriendschapsbank. Maar 's morgens is niet iedereen in de gelegenheid om de bijeenkomst te bezoeken. Daarom is er deze keereen inloop van de Vriendschapsbank op woensdagavond en wel op 15 juli van 19.30- 21.30 uur in het café van de Bijsterstede, Energieplein 54. De Vriendschapsbank is voor 50-plussers die met anderen leuke dingen willen ondernemen. Contact met de Vriendschapsbank? Bel 0645 133 696 of mail annemarievermeulen@contourdetwern.nl ndtn ive u p de Brink. Mi het zomerp (den op eftelii sant kan ieder e mogelijke gev informatie en I li is er een midd ofd- of halskank isatie voor mens r is aanwezig. A< ïten en ervaring mtddenbrabanu001^ de opleiding is 9estart- °P 8 Ju,i is er Weer informatierf°rtTiatiebijeenkomst in V39. Deze pagina is een uitgave van ContourdeTwern. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming gebruikt worden.

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 2015 | | pagina 7