e
s
lO
1
Kerst Oud en Hieum tering
de Avenue
h
ffl
“1
Hiddershof
9
jf
*1
5
Cursussen
p
F
t
1
I?
®l
o,
IS.,
Eetcafé
DE ZWAAN
VfiN
a
De^> Schouw
Kerstmjs 2002
-
looijens kken
glasservies
TE Tilburfl meubüair
gwêi-|et^fi13-544i48i podia
L0VEN4 bars
It's Just an Myöfflshou)
Breugh“Haan7J
voor al uw
homofeesten --
I 2002 - PAGINA 12
DE TILBURGSE KOERIER
DONDERDAG 5 DECEMBER 2002 - PAGINA 13
Cursusaankondigingen
aatst.
wil,
in
Schouwburgring I 90 - tel. 58000 I 6
Op 2e kerstdag is ons pannenkoekenhuis vanaf 12.00 uur geopend.
Feesterij
p.p. 5,41
en ravigotesaus.
ommer g
kaasdon
Informeer ook naar onze barbecue-arrangementen
en koude buffettenVanaf 25 personen.
4
Terugbezorgen van de schalen, glazen, borden en dozen
10.00-17.00
10.00-17.00
I»
De Avenue Tilburg Veldhovenring 79 Tilburg
Leharstraat 114,5011KD Tilburg, tel. (013) 45S1118, fax 1013) 455 48 90
Voor informatie of reserveringen bel: 013-5042079
Namens alle medewerkfstjers wensen wij u fijne dagen.
0.71
teau
rine, poestabroodje, saucijsje, pizza en kaascrolines.
vanaf 25 stuks
0,71
uur:
met
Slimstraat 118
5071 EN LMenhout
INPO.R5SHRVER1NG
Onze traditionele kerststal buiten is ook dit jaar weer opgenomen in de
"kerststallenroute" van de Kempen.
g 26 december
lprijs€ 44,50
Gourmet
Gourmet bestaande uit:
Runderhaas Lamskote
2,05
3.05
4,40
Voor een onvergetelijke 'complete’ avond uit!
Mors d'oeuure Uaiié
De vis/vleescombinat
op deze srim'
gerookte zalm, krabsalade, garnalensalade, gepocheerde verse z_
haring en paling. Daarnaast vindt u een variatie van vlees, gevulde lu-
candeau, ardennerham met meloen, twee soorten paté, kip chaud-froid,
ham met asperges, gevulde eieren, gevulde tomaten, fijne rauwkostsa
lades en huisgemaakte huzarensalade. Een heerlijke cocktail- en ravigo
tesaus completeren dit geheel
hijs |.p.
enden
ilijkheid
fesloten
op
19.30 uur en
14.75
15,20
Bovenstaande gerechten worden geserveerd met diverse soorten groen
ten, stoofpeertjes (in seizoen) en verschillende aardappelgamituren.
ssert op schaal Diverse bavarois- en
n, spekkoek en appeltaart opgemaakt
n vis met o.a. zalm,
kreeftensaus
aus
Huzarensalade Diverse rauwkostsalades Fruit
n verse bakgroenten Kruidenboter Diverse sauzen
maar vertegen- de gel
CaterinqSeruire
I voor de Young VIP Zondag 8 december, 12.00 uur: ka- Op het programr
eerde David Kweksil- pelconcert door trio Nata Bene o.a. Vaclav Troja
Gezellig, tijdens de kerstdagen uiteten
Wij serveren een heerlijk 7 gangen menu voor u
ie kerstdag 's middags vanaf 12.30 uur, 's avonds vanaf
op 2e kerstdag vanaf 19.30 uur.
concert
ndt in het Oude Kerk-
ordstraat in Middel
vol belcantoconcert
larike Verbeek, mez-
Brands, tenor Amand
list Hans Schellevis
ogramma met aria’s
Italiaanse en Franse
irt, Rossini, Donizet-
leserveren via 070-
tevens voor aanvang
ij het kerkje verkrijg-
begintom 15.00 uur.
introductie aura's
en chakra's
Laat uw aura en chakra's uw ondersteu
nen door ze te gebruiken. Leer de
basistechnieken om zelfstandig uw zelf
en uw leven te heilen. Bereik uw volle
dige fysieke, emotionele, mentale en
spirituele niveau. Een twee daagse cur
sus van 9.30 tot 18.00 op zat. en zon. 14
en 15 dec. 2002, of op 18 en 19 jan.
2003. 120.- incl. instructieman.
1.25 Luxe bittergarnit
p.st. 1.71 Tomaatje gevuld
1.45
1,45
1.45
p.p. 5.41
j ‘"Indisch thema re'”4
www.heksenkethel.nl 013 5111 862
lade van gebakken druiven met m
usterde amandelen en kaasreepjes
l
lin-
opresenteerd.
Dutch Jazz Compe-
ppeld aan een groep
'e Young v:”
’ekozen v
eurs van c
ovisat
Koude schotels E hors d'oeuures
Huzarenschotel
Fraai opgemaakte schotel met huisgemaakte huzarensalade en een
krans van fijne rauwkostsalades, eisalade, kipsalade, meloenpunten,
gevulde eieren en hamrolletjes en een ravigotesaus. Deze schotel is
ook perfect passend bij uw fondue, gourmet of barbecue!
hijs p.p. €1,52
jncert
mber vindt in het Ce
il Tilburg, in de serie
een bijzonder con-
aat om een optreden
Iberico, een gezel-
llisten, dat onder lei-
rtizcuren intematio-
is geworden en
looie en spannende
;n. Op 8 december
puma werken van
5), ArvoPXrt(1935)
s Falla (1876-1946).
it om 12.30 uur.
Speciale afhaaltijden tijdens de feestdagen:
Ecfcjx- Eetcafé De Zwaar
Julianastraat 31
5087 BA Diessen
1 Tel01 3-5041 227
Fax 013-5044377
KERSTMENU
le en 2e KERSTDAG
Salad----
geraas!
Heldere paddestoelenbouillon
Hazerugfllet met een rode wijnsaus
OF
gegrilde zwaardvis met een witte
wijnsaus
Gebakken appeltjes met kaneelijs
Koffie met likeur
30,-
Reserveren noodzakelijk
Bittergarnituur
Luxe hapje op stokbrood
3.45 Assortiment, bestaande uit o.a. zalm, krab, garnalen,
3.45 haring, kip, kaas. Assortiment vanaf 25 stuks
p.st.
Baguette plate
Quiche Lorrain.,
Assortiment van
€14,75 p.st.
14.75 Borrelvariatie
Met o.a. kaastruffel, gevuld ei, gevuld soesje, stokbrood met brie,
nikkel haring, stokbrood met gerookte zalm. Assortiment vanaf 251
p.st. 1,41
Luxe bittergarnituur
-- a...d met garnalen, chaud-froid van kip, hamrolletje met
asperges, gevuld eitje met krab, komkommer gevuld met zalmmousse,
stokbrood met paling en gerookte zalm, kaasdomino.
Assortiment vanaf 25 stuks
p.st 1,12
het grote... als het nog klein is. Begelei
ding: Hans 't Hart meditatiedocent sinds
'68, plaats Leo XHIstraat 55, 5046 KH
Tilburg. Aanvang 9 januari '03. Kosten
20 avonden incl. werkboek: Oefen
methoden 360,- Inschrijven tot 28
december 2002. Tel.: 013-5350760/
woensdag 18, donderdag 19, vrijdag 20
en zaterdag 21 december
balkonprijs€ 31,501 zaalprijs€ 37,50
woensdag 25 en donderdag
balkonprijs€ 36,501 zaalp
integrale meditatie
Donderdag 9 januari 2003 start er in De
Blikopener een jaartraining meditatie-
vormen, 1 keer per 14 dagen op de don
derdagavond van 19.30 u tot 22.30 u.
Het motto van de 20 avonden is: Als je
terugkeert naar de wortels vindt je de
bron....
Tijdens de avonden maak je kennis met
bekende methoden w.o.: Vipassana, za
zen en kinhin meditatie. Maar ook Kri-
yayoga Bijnan. Door de eeuwen heen is
meditatie een bij uitstek geschikte
methode om tot jezelf te komen. Doe
Uw gastvrouw en gastheer,
Serva en Peter voortman
Baarschotsestraat 46/48, 5087 KW Baarschot Diessen
www.ouwebrouwerij.nl
MENU'S
Young VIP muzikant David Kweksil-
ben doet morgenavond tijdens een
tournee door Nederland Paradox aan.
Uegctarische schotel
Vegetarische huzarensalade, meloenpunten, diverse kaassoorten,
groentegarnituur, gevulde eieren en omelet, zorgen er voor dat zelfs
de verwende vegetariër geniet van deze schotel.
hijs p.p. €11.21
Muziek-Biljart-Dart-Eet Kaffee
Diverse wild- en
seizoens-specialiteiten
pelconcert
(mandoline, acc
Trio Nat
le conce
Lovran
Natalija Balyk
hier alle drie vei
omeerde Ir~
Accor x
raïne) behaalde vele prijzen waaronder
in 1999 de Astor Piazolla Prijs in Italië.
1 sa- In datzelfde jaar speelde hij met be-
chil- kende artiesten uit de gehele wereld tij-
- dens het Music for Peace Concert van
ode UNESCO in Parijs. Samen met zijn v
Listening Principles is een vrouw Natalija, mandolinevirtuoos uit pleeghuis lijkt nog ver weg, da
band, die improvisatie hoog Kazachstan en de Kroatische gitarist de hulp van zijn inwonende
indel hebben staan. De inspi- Neno Munitie vormt hij het trio dat ver- TT T
schillende belangrijke prijzen heeft ge
wonnen.
Rond de huisgemaakte huzarensalade vindt u een krans van de fijnste Tomatenroomsoep
vissoorten, zoals gepocheerde verse zalm, salades van krab en garnalen, Dubbel getrokken runderbouillon
paling, haring, huisgerookte zalm, vissalade, gerookte filets van forel en Transe uiensoep
makreel, stijlvol aangevuld met heerlijk gevulde eieren en tomaten, Vissoep
meloenpunten en rauwkostsalades. Bij deze schotel krijgt u natuurlijk Kreeftensoep met Hollandse garnaaltjes
een cocktailsaus.
hijs p.p. 15.1S
Restaurant Pannenkoekenhuis
jj Bourgondische feestzaal anno 1817
"d’Ouwe ‘Brouwerij"
Van theelepeltje tot luxe feesttent
TM TT eetservies
d. 1 ethuur decoratie
Watermanstraat 28 tenten
Laat u betoveren door zang en illusie!
Het ultieme kerstfeest voor familie, vrier
en het bedrijfsleven. Ook heeft u de mogeli
om deze wonderbaarlijke feestavond in be
kring bij te wonen.
Bijgerechten
Vers afgebakken Frans stokbroodp.st.
Boerenland stokbrood (bruin)
Kruidenboter 250 cc
Cocktailsaus 250 cc
f Ravigotesaus 250 cc
7 35 löasPlateau
7.M
Patisserie
Iedere dag. ook op zondag, vers uit eigen keuken
Minigebak
Gesorteerd gebak
II.BS Bruidstaart vanaf 12 personen
Slagroomtaart 12 personen)
Verse stukjes gerookte paling gegarneerd met dilledressing B.IS
Halve verse kreeft gegarneerd met truffelmayonaise 15.45
Hartige zaligheden
Miniworstenbolletje
p.st. 1.25 Fingersandwiches
p.st. 1,45 Luxe mini-minibroodjes, fingersandwiches en
p.p. 2.45 vistompouces, assorti
15.70 Luxe minibroodjes belegd met salades en
vleeswaren, assorti
Engelse sandwiches, assorti
Eierdopje met vleesragout en croute
Eierdopje met visragout en croute
-L """“en- Kleine cocktail fruits de mer
Quiche Lorraine (heel taartje)
Partybuffet
Hors d'oeuvre met huzarensalade, garnalensalade, makreel, vissalade,
paté, kipsalade, hamrolletjes met asperges en gevulde eieren
Ardennerham met meloen Haring Gerookte zalm en gevulde
1S.®> tomaten Fruitsalade Kaasplateau Stokbrood, kruidenboter,
1S-7B cocktailsaus en ravigotesaus (vanaf 6 personen)
p.p. 16.45
theorie en praktijk op
faxx-duvelhok
U kunt zich nog aanmelden voor de the-
oriecursussen die in januari starten bij J
Faxx-Duvelhok. "Grafische technieken
en hun meesters", "de Impressionisten"
en "Toegepasté vormgeving en archi-
tectuur". Deze cursussen zijn incl.
excursies. De cursus "Pracht en praal ;l
van Venetië" is zonder excursie, maar j
een reis naar deze stad, komend voor-
jaar, is in voorbereiding. In maart start
een cursus over de "Architectuur van de
20e eeuw". Er zijn ook nog enkele
plaatsen vrij bijde cursussen
"Vormgeven op de computer", zowel I
grafisch als ruimtelijk, "Koptekenen
/schilderen" op woensdagavond en
"Basiscursus ruimtelijk vormgeven" op ij
woensdagmiddag. Verder: "Halcken in
steen" en "Ruimtelijk vormgeven" op
dinsdagavond. Voor inlichtingen en i
inschrijfformulieren kunt u bellen naar
Faxx-Duvelhok, 013-5422473
Ardennerham, gevulde fricandeau, kipsalade, paté, hamrolletjes, ham- HoOigElBChtBIl
preisalade, pastasalade; deze garnituren alsook de huzarensalade vindt u “Lmc°crtail
op deze mooi uitziende schotel, die gecompleteerd wordt met gevulde hamsoorten met meloen
eieren, meloenpunten en een fijne rauwkostsalade. Bij deze schotel ^de van gerookte lop met dragondressing
wordt een ravigotesaus geserveerd. da mer
Prijs p p 1134 H°dandse garnalencocktail
Carpaccio van runderhaas
Zacht huisgerookte zalm geserveerd met champagnedressing 8.35
Gerookte paling, gerooide forel en gerookte zalm met
mosterd/dilledressing
Krabcocktail
Verse stukjes r—
Een sublieme schotel waarmee u zelfs bij de meest verwende gasten eer Xw keuze uit: mango, bosvruchten of aardbei
zult behalen. Deze exclusieve schotel wordt samengesteld uit de fijnste rnlln. rhnrnh<i.mnii5W
ingrediënten: de huisgemaakte huzarensalade wordt rijkelijk omringd j^eenj dessert op schaal
door de fijnste vissoorten zoals paling gerookte zalm, Hollandse gar- moussesoorteni spekkoek en
naten, krabsalade vistemne, gepocheerde verse zalm, gerookte forel en met vers Mt en Pslagraom
hanng^ Dan «ndt u er de vlees- en gevogeltespeaahteiten op, zoals Heertjjke a jn sfeer
Visschotel gerookte kipfilet, ardennerham met meloen, gevulde varkensrollade, met een 6 personen)
Een schotel die smaakvol is gegarneerd met o.a. gepocheerde verse soorten fiJne Pata en Komkommer gevuld met Nougatineparfaittaart met caramelr
zalm, paling, garnalensalade, makreelfilet, forelfilet, vissalade, gevut- zal“ e" ?™lde t°maten zorSe" voor de bekroning van deze
de eieren, meloenpunten en verfijnde rauwkostsalades. Hierbij wordt vorste lijke schotel. Hierbij mogen de cocktail-
de huzarensalade en een heerlijke cocktailsaus geserveerd. Cumberlandsaus en kruidenboter met ontbreken.
Prijs p.p. €11.34 €1’-74
Vrijdag 6 december, 21.30
Young VIP Tour 2002/2003
AGOG en David Kweksilber
De Young VIP Tour (YVT) is de jaar
lijkse jazztoumee bij uitstek voor “bui
tengewoon Nederlands talent met
hoogwaardig, vaak eigen, repertoire”.
Met een uniek dubbelconcert op toon
aangevende jazzpodia en festivals
worden de nieuwste jazzontwikkeliii-
gen van eigen bodem gepr
De winnaar van de Dutch Ja;
tition wordt gekoppeld aan een groep
geformeerd rond de Young Vip muzi
kant die jaarlijkse gekozen wordt door
de (34) programmeurs van de Vereni
ging van Jazz en Improvisatiemuziek-
podia (de VIP).
Bij competitiewinnaar AGOG staan
energie, verrassing en humor centraal.
Zonder te vervallen in een parodie of
ratjetoe van stijlen weet AGOG diver
se invloeden (jazz/garagerock, imagi
naire folklore uit Zuid-Oost Europa en afwisselend groepsgeluid. De Young
Afrika/nieuwe muziek met Zappaeske VIP muzikant is nog niet direct bekend
complexiteit) te smeden tot een rijk en bij een groter publiek,
De prijs voor plaatsing van een cursus
aankondiging met een kop van maxi
maal 40 karakters bedraagt minimaal
12,50. Voor elke regel (van 35 karak
ters) méér betaalt u 1,00 extra.
Karakters zijn ook: spaties, punten,
komma’s e.d. Het gebruik van het
woord cursus /workshop in de kop is
niet toegestaan. Een cursusaankon
diging is niet hetzelfde als een adver
tentie en draagt een redactioneel karak
ter. Dit betekent dat alleen officiële
afkortingen in de Nederlandse taal wor
den gebruikt.
De redactie behoudt altijd het recht tot
het aanbrengen van wijzigingen of het
weigeren van aangeleverd materiaal. In
een cursusaankondiging worden in
beginsel geen tussenkoppen geplaari'
Indien men toch tussenkoppen v..,,
wordt voor elke tussenkop opnieuw
1250 in rekening gebracht.
Alle prijzen zijn exclusief btw.
Cursusaankondigingen dienen uiterlijk
vrijdag voor plaatsing om 12.00 uur in
ons bezit te zijn.
f 27 28 29 dec.
eSO p.p. All-in
programma ‘s incl. onbeperkt eten.
drinken, entertainment en dansen
woordigt
vid Kweksilb
2000 aan het]
um Den
scheidingen. Vervolgens ontwikkelde
hij zich verder in de Verenigde Staten.
Bij tal van groepen en ensembles is
David een graag geziene gast (of een
vast lid): de Ebony Band, Schönberg
Ensemble, ASKO Ensemble, Maarten
Altena Ensemble (MAE), New Cool
Collective Big Band en The Beau
Hunks. Speciaal o
Tour 2002 formeerde David Kweksil
ber zijn ‘Kwektet’ en vroeg de heden
daagse componisten Guus Janssen,
Yiannis Kyriakides, Toek Numan en
Paul Termos een kamermuzikaal werk
te schrijven voor jazzkwartet.
Zaterdag 7 december, 23.00 uur:
Luisteren bij de buren met Listening
Principles gasten; gratis.
Harmonie is datgene waarnaar de band'
Listening Principles gaat zoeken
men met hun gasten, die uit verscL_
lende delen van de wereld komen en
hun eigen muzikale achtergrond mee
brengen. Listening Principles is e~
Tilburgset
in het vaandel hebben r.
ïbronnen van de groep liggen over
gehele wereld en alle genres. Elk
gt wel een nieuwe lichting. Da- concert is als het ware een zoektocht Brunswijk, reggaezanger Miti Ben
":lber voltooide zijn studie in naar nieuwe muzikale avonturen. Deze Walker, rai-zanger Karim Abolin, rai-
nct Koninklijk Conservatoir- avond zullen zij op hun avonturen ge- toetsenist Nordin Goumiki en Bahad-
Haag met meerdere onder- zelschap krijgen van: rapper Eric din Bilgin, die de Turkse sas bespeelt.
Runderhaas Lamskoteletje Kalfsoester Pepersteak Kalkoen-
2.45 borst Saucijsjes Gekruide varkensreepjes Pikante vleesballetjes i
2'4S Blinde vinkjes (totaal 300 gram vlees p.p.) Kwarteleitje
e Pannenkoekenbeslag
Het een garnituur v
Huisgemaakte huz
Combinatie van
14.15
ccordeon, gitaar). Dinsdag 10 er
ata Bene heeft een intemationa- ber, 20.30 uui
jertpraktijk met als thuisbasis spektief speelt
i in Kroatië. Vladimir Balyk, Willem van de’
®-’-k en Neno Munitie zijn 5343400.
c ui ic verbonden aan het geren- Na bijna 35 jaar valt het doek voor to-
erde Ino Mirkovic-instituut. neelgroep Perspektief. Als afscheid
ordeonist Vladimir Balyk (Oek- spelen ze deze tragi-komedie van au-
behaalde vele prijzen waaronder teur/regisseur Willem van de Vrande.
Vader Vervoort is al bijna vijf jaar we
duwnaar. Voor zijn leeftijd lijkt hij nog
redelijk gezond. Maar hij kan ook be
hoorlijk in de war zijn gn zijn benen
willen niet meer wat hij wil. Het ver-
pleeghnis lijkt nog ver weg, dankzij de
de hulp van zijn inwonende dochter
Hanna. Is haar hulp wel zuiver? En wie
is er nog meer geïnteresseerd in vader
Vervoorts lot?
nma staat muziek van
jan en Astor Piazolla.
en woensdag 11 decem-
uur: toneelgroep Per-
t De deurwaarder van
e Vrande. Reserveren:
avond8 €57
’^dec. €57
.„26 dec. middag €50 kids €30
avond 66
prijzen p.p. en All-in
Einde ju ars
Witch Fever
Hoofdyeiechten
Kiproulade met saus a la Maison
jinatie is tongstrelend en een lust voor het oog, want Varkenshaas met paddestoelensaus
schotel vindt u verschillende visspedaliteiten zoals huis- Speenvarkenfilet met portsaus
zalm, krabsalade, garnalensalade, gepocheerde verse zalm, Kalfsoester met stroganoffsaus
i paling. Daarnaast vindt u een variatie van vlees, gevulde fri- Warme visschotel van diverse soorten
1 meloen, twee soorten paté, kip chaud-froid, scampi, botervis en sliptongetje met k
e eieren, gevulde tomaten, fijne rauwkostsa- BréfttuK van de haas met rode wijnsau
naakte huzarensalad
ren dit geheet
€17,24
1.74
€1.71
€1.45
1.45
€3,40
5.45
en reserveringen
tel 0900-1100100
www.de-avenue.nl