e s lO 1 Kerst Oud en Hieum tering de Avenue h ffl “1 Hiddershof 9 jf *1 5 Cursussen p F t 1 I? ®l o, IS., Eetcafé DE ZWAAN VfiN a De^> Schouw Kerstmjs 2002 - looijens kken glasservies TE Tilburfl meubüair gwêi-|et^fi13-544i48i podia L0VEN4 bars It's Just an Myöfflshou) Breugh“Haan7J voor al uw homofeesten -- I 2002 - PAGINA 12 DE TILBURGSE KOERIER DONDERDAG 5 DECEMBER 2002 - PAGINA 13 Cursusaankondigingen aatst. wil, in Schouwburgring I 90 - tel. 58000 I 6 Op 2e kerstdag is ons pannenkoekenhuis vanaf 12.00 uur geopend. Feesterij p.p. 5,41 en ravigotesaus. ommer g kaasdon Informeer ook naar onze barbecue-arrangementen en koude buffettenVanaf 25 personen. 4 Terugbezorgen van de schalen, glazen, borden en dozen 10.00-17.00 10.00-17.00 I» De Avenue Tilburg Veldhovenring 79 Tilburg Leharstraat 114,5011KD Tilburg, tel. (013) 45S1118, fax 1013) 455 48 90 Voor informatie of reserveringen bel: 013-5042079 Namens alle medewerkfstjers wensen wij u fijne dagen. 0.71 teau rine, poestabroodje, saucijsje, pizza en kaascrolines. vanaf 25 stuks 0,71 uur: met Slimstraat 118 5071 EN LMenhout INPO.R5SHRVER1NG Onze traditionele kerststal buiten is ook dit jaar weer opgenomen in de "kerststallenroute" van de Kempen. g 26 december lprijs€ 44,50 Gourmet Gourmet bestaande uit: Runderhaas Lamskote 2,05 3.05 4,40 Voor een onvergetelijke 'complete’ avond uit! Mors d'oeuure Uaiié De vis/vleescombinat op deze srim' gerookte zalm, krabsalade, garnalensalade, gepocheerde verse z_ haring en paling. Daarnaast vindt u een variatie van vlees, gevulde lu- candeau, ardennerham met meloen, twee soorten paté, kip chaud-froid, ham met asperges, gevulde eieren, gevulde tomaten, fijne rauwkostsa lades en huisgemaakte huzarensalade. Een heerlijke cocktail- en ravigo tesaus completeren dit geheel hijs |.p. enden ilijkheid fesloten op 19.30 uur en 14.75 15,20 Bovenstaande gerechten worden geserveerd met diverse soorten groen ten, stoofpeertjes (in seizoen) en verschillende aardappelgamituren. ssert op schaal Diverse bavarois- en n, spekkoek en appeltaart opgemaakt n vis met o.a. zalm, kreeftensaus aus Huzarensalade Diverse rauwkostsalades Fruit n verse bakgroenten Kruidenboter Diverse sauzen maar vertegen- de gel CaterinqSeruire I voor de Young VIP Zondag 8 december, 12.00 uur: ka- Op het programr eerde David Kweksil- pelconcert door trio Nata Bene o.a. Vaclav Troja Gezellig, tijdens de kerstdagen uiteten Wij serveren een heerlijk 7 gangen menu voor u ie kerstdag 's middags vanaf 12.30 uur, 's avonds vanaf op 2e kerstdag vanaf 19.30 uur. concert ndt in het Oude Kerk- ordstraat in Middel vol belcantoconcert larike Verbeek, mez- Brands, tenor Amand list Hans Schellevis ogramma met aria’s Italiaanse en Franse irt, Rossini, Donizet- leserveren via 070- tevens voor aanvang ij het kerkje verkrijg- begintom 15.00 uur. introductie aura's en chakra's Laat uw aura en chakra's uw ondersteu nen door ze te gebruiken. Leer de basistechnieken om zelfstandig uw zelf en uw leven te heilen. Bereik uw volle dige fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveau. Een twee daagse cur sus van 9.30 tot 18.00 op zat. en zon. 14 en 15 dec. 2002, of op 18 en 19 jan. 2003. 120.- incl. instructieman. 1.25 Luxe bittergarnit p.st. 1.71 Tomaatje gevuld 1.45 1,45 1.45 p.p. 5.41 j ‘"Indisch thema re'”4 www.heksenkethel.nl 013 5111 862 lade van gebakken druiven met m usterde amandelen en kaasreepjes l lin- opresenteerd. Dutch Jazz Compe- ppeld aan een groep 'e Young v:” ’ekozen v eurs van c ovisat Koude schotels E hors d'oeuures Huzarenschotel Fraai opgemaakte schotel met huisgemaakte huzarensalade en een krans van fijne rauwkostsalades, eisalade, kipsalade, meloenpunten, gevulde eieren en hamrolletjes en een ravigotesaus. Deze schotel is ook perfect passend bij uw fondue, gourmet of barbecue! hijs p.p. €1,52 jncert mber vindt in het Ce il Tilburg, in de serie een bijzonder con- aat om een optreden Iberico, een gezel- llisten, dat onder lei- rtizcuren intematio- is geworden en looie en spannende ;n. Op 8 december puma werken van 5), ArvoPXrt(1935) s Falla (1876-1946). it om 12.30 uur. Speciale afhaaltijden tijdens de feestdagen: Ecfcjx- Eetcafé De Zwaar Julianastraat 31 5087 BA Diessen 1 Tel01 3-5041 227 Fax 013-5044377 KERSTMENU le en 2e KERSTDAG Salad---- geraas! Heldere paddestoelenbouillon Hazerugfllet met een rode wijnsaus OF gegrilde zwaardvis met een witte wijnsaus Gebakken appeltjes met kaneelijs Koffie met likeur 30,- Reserveren noodzakelijk Bittergarnituur Luxe hapje op stokbrood 3.45 Assortiment, bestaande uit o.a. zalm, krab, garnalen, 3.45 haring, kip, kaas. Assortiment vanaf 25 stuks p.st. Baguette plate Quiche Lorrain., Assortiment van €14,75 p.st. 14.75 Borrelvariatie Met o.a. kaastruffel, gevuld ei, gevuld soesje, stokbrood met brie, nikkel haring, stokbrood met gerookte zalm. Assortiment vanaf 251 p.st. 1,41 Luxe bittergarnituur -- a...d met garnalen, chaud-froid van kip, hamrolletje met asperges, gevuld eitje met krab, komkommer gevuld met zalmmousse, stokbrood met paling en gerookte zalm, kaasdomino. Assortiment vanaf 25 stuks p.st 1,12 het grote... als het nog klein is. Begelei ding: Hans 't Hart meditatiedocent sinds '68, plaats Leo XHIstraat 55, 5046 KH Tilburg. Aanvang 9 januari '03. Kosten 20 avonden incl. werkboek: Oefen methoden 360,- Inschrijven tot 28 december 2002. Tel.: 013-5350760/ woensdag 18, donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 december balkonprijs€ 31,501 zaalprijs€ 37,50 woensdag 25 en donderdag balkonprijs€ 36,501 zaalp integrale meditatie Donderdag 9 januari 2003 start er in De Blikopener een jaartraining meditatie- vormen, 1 keer per 14 dagen op de don derdagavond van 19.30 u tot 22.30 u. Het motto van de 20 avonden is: Als je terugkeert naar de wortels vindt je de bron.... Tijdens de avonden maak je kennis met bekende methoden w.o.: Vipassana, za zen en kinhin meditatie. Maar ook Kri- yayoga Bijnan. Door de eeuwen heen is meditatie een bij uitstek geschikte methode om tot jezelf te komen. Doe Uw gastvrouw en gastheer, Serva en Peter voortman Baarschotsestraat 46/48, 5087 KW Baarschot Diessen www.ouwebrouwerij.nl MENU'S Young VIP muzikant David Kweksil- ben doet morgenavond tijdens een tournee door Nederland Paradox aan. Uegctarische schotel Vegetarische huzarensalade, meloenpunten, diverse kaassoorten, groentegarnituur, gevulde eieren en omelet, zorgen er voor dat zelfs de verwende vegetariër geniet van deze schotel. hijs p.p. €11.21 Muziek-Biljart-Dart-Eet Kaffee Diverse wild- en seizoens-specialiteiten pelconcert (mandoline, acc Trio Nat le conce Lovran Natalija Balyk hier alle drie vei omeerde Ir~ Accor x raïne) behaalde vele prijzen waaronder in 1999 de Astor Piazolla Prijs in Italië. 1 sa- In datzelfde jaar speelde hij met be- chil- kende artiesten uit de gehele wereld tij- - dens het Music for Peace Concert van ode UNESCO in Parijs. Samen met zijn v Listening Principles is een vrouw Natalija, mandolinevirtuoos uit pleeghuis lijkt nog ver weg, da band, die improvisatie hoog Kazachstan en de Kroatische gitarist de hulp van zijn inwonende indel hebben staan. De inspi- Neno Munitie vormt hij het trio dat ver- TT T schillende belangrijke prijzen heeft ge wonnen. Rond de huisgemaakte huzarensalade vindt u een krans van de fijnste Tomatenroomsoep vissoorten, zoals gepocheerde verse zalm, salades van krab en garnalen, Dubbel getrokken runderbouillon paling, haring, huisgerookte zalm, vissalade, gerookte filets van forel en Transe uiensoep makreel, stijlvol aangevuld met heerlijk gevulde eieren en tomaten, Vissoep meloenpunten en rauwkostsalades. Bij deze schotel krijgt u natuurlijk Kreeftensoep met Hollandse garnaaltjes een cocktailsaus. hijs p.p. 15.1S Restaurant Pannenkoekenhuis jj Bourgondische feestzaal anno 1817 "d’Ouwe ‘Brouwerij" Van theelepeltje tot luxe feesttent TM TT eetservies d. 1 ethuur decoratie Watermanstraat 28 tenten Laat u betoveren door zang en illusie! Het ultieme kerstfeest voor familie, vrier en het bedrijfsleven. Ook heeft u de mogeli om deze wonderbaarlijke feestavond in be kring bij te wonen. Bijgerechten Vers afgebakken Frans stokbroodp.st. Boerenland stokbrood (bruin) Kruidenboter 250 cc Cocktailsaus 250 cc f Ravigotesaus 250 cc 7 35 löasPlateau 7.M Patisserie Iedere dag. ook op zondag, vers uit eigen keuken Minigebak Gesorteerd gebak II.BS Bruidstaart vanaf 12 personen Slagroomtaart 12 personen) Verse stukjes gerookte paling gegarneerd met dilledressing B.IS Halve verse kreeft gegarneerd met truffelmayonaise 15.45 Hartige zaligheden Miniworstenbolletje p.st. 1.25 Fingersandwiches p.st. 1,45 Luxe mini-minibroodjes, fingersandwiches en p.p. 2.45 vistompouces, assorti 15.70 Luxe minibroodjes belegd met salades en vleeswaren, assorti Engelse sandwiches, assorti Eierdopje met vleesragout en croute Eierdopje met visragout en croute -L """“en- Kleine cocktail fruits de mer Quiche Lorraine (heel taartje) Partybuffet Hors d'oeuvre met huzarensalade, garnalensalade, makreel, vissalade, paté, kipsalade, hamrolletjes met asperges en gevulde eieren Ardennerham met meloen Haring Gerookte zalm en gevulde 1S.®> tomaten Fruitsalade Kaasplateau Stokbrood, kruidenboter, 1S-7B cocktailsaus en ravigotesaus (vanaf 6 personen) p.p. 16.45 theorie en praktijk op faxx-duvelhok U kunt zich nog aanmelden voor de the- oriecursussen die in januari starten bij J Faxx-Duvelhok. "Grafische technieken en hun meesters", "de Impressionisten" en "Toegepasté vormgeving en archi- tectuur". Deze cursussen zijn incl. excursies. De cursus "Pracht en praal ;l van Venetië" is zonder excursie, maar j een reis naar deze stad, komend voor- jaar, is in voorbereiding. In maart start een cursus over de "Architectuur van de 20e eeuw". Er zijn ook nog enkele plaatsen vrij bijde cursussen "Vormgeven op de computer", zowel I grafisch als ruimtelijk, "Koptekenen /schilderen" op woensdagavond en "Basiscursus ruimtelijk vormgeven" op ij woensdagmiddag. Verder: "Halcken in steen" en "Ruimtelijk vormgeven" op dinsdagavond. Voor inlichtingen en i inschrijfformulieren kunt u bellen naar Faxx-Duvelhok, 013-5422473 Ardennerham, gevulde fricandeau, kipsalade, paté, hamrolletjes, ham- HoOigElBChtBIl preisalade, pastasalade; deze garnituren alsook de huzarensalade vindt u “Lmc°crtail op deze mooi uitziende schotel, die gecompleteerd wordt met gevulde hamsoorten met meloen eieren, meloenpunten en een fijne rauwkostsalade. Bij deze schotel ^de van gerookte lop met dragondressing wordt een ravigotesaus geserveerd. da mer Prijs p p 1134 H°dandse garnalencocktail Carpaccio van runderhaas Zacht huisgerookte zalm geserveerd met champagnedressing 8.35 Gerookte paling, gerooide forel en gerookte zalm met mosterd/dilledressing Krabcocktail Verse stukjes r— Een sublieme schotel waarmee u zelfs bij de meest verwende gasten eer Xw keuze uit: mango, bosvruchten of aardbei zult behalen. Deze exclusieve schotel wordt samengesteld uit de fijnste rnlln. rhnrnh<i.mnii5W ingrediënten: de huisgemaakte huzarensalade wordt rijkelijk omringd j^eenj dessert op schaal door de fijnste vissoorten zoals paling gerookte zalm, Hollandse gar- moussesoorteni spekkoek en naten, krabsalade vistemne, gepocheerde verse zalm, gerookte forel en met vers Mt en Pslagraom hanng^ Dan «ndt u er de vlees- en gevogeltespeaahteiten op, zoals Heertjjke a jn sfeer Visschotel gerookte kipfilet, ardennerham met meloen, gevulde varkensrollade, met een 6 personen) Een schotel die smaakvol is gegarneerd met o.a. gepocheerde verse soorten fiJne Pata en Komkommer gevuld met Nougatineparfaittaart met caramelr zalm, paling, garnalensalade, makreelfilet, forelfilet, vissalade, gevut- zal“ e" ?™lde t°maten zorSe" voor de bekroning van deze de eieren, meloenpunten en verfijnde rauwkostsalades. Hierbij wordt vorste lijke schotel. Hierbij mogen de cocktail- de huzarensalade en een heerlijke cocktailsaus geserveerd. Cumberlandsaus en kruidenboter met ontbreken. Prijs p.p. €11.34 €1’-74 Vrijdag 6 december, 21.30 Young VIP Tour 2002/2003 AGOG en David Kweksilber De Young VIP Tour (YVT) is de jaar lijkse jazztoumee bij uitstek voor “bui tengewoon Nederlands talent met hoogwaardig, vaak eigen, repertoire”. Met een uniek dubbelconcert op toon aangevende jazzpodia en festivals worden de nieuwste jazzontwikkeliii- gen van eigen bodem gepr De winnaar van de Dutch Ja; tition wordt gekoppeld aan een groep geformeerd rond de Young Vip muzi kant die jaarlijkse gekozen wordt door de (34) programmeurs van de Vereni ging van Jazz en Improvisatiemuziek- podia (de VIP). Bij competitiewinnaar AGOG staan energie, verrassing en humor centraal. Zonder te vervallen in een parodie of ratjetoe van stijlen weet AGOG diver se invloeden (jazz/garagerock, imagi naire folklore uit Zuid-Oost Europa en afwisselend groepsgeluid. De Young Afrika/nieuwe muziek met Zappaeske VIP muzikant is nog niet direct bekend complexiteit) te smeden tot een rijk en bij een groter publiek, De prijs voor plaatsing van een cursus aankondiging met een kop van maxi maal 40 karakters bedraagt minimaal 12,50. Voor elke regel (van 35 karak ters) méér betaalt u 1,00 extra. Karakters zijn ook: spaties, punten, komma’s e.d. Het gebruik van het woord cursus /workshop in de kop is niet toegestaan. Een cursusaankon diging is niet hetzelfde als een adver tentie en draagt een redactioneel karak ter. Dit betekent dat alleen officiële afkortingen in de Nederlandse taal wor den gebruikt. De redactie behoudt altijd het recht tot het aanbrengen van wijzigingen of het weigeren van aangeleverd materiaal. In een cursusaankondiging worden in beginsel geen tussenkoppen geplaari' Indien men toch tussenkoppen v..,, wordt voor elke tussenkop opnieuw 1250 in rekening gebracht. Alle prijzen zijn exclusief btw. Cursusaankondigingen dienen uiterlijk vrijdag voor plaatsing om 12.00 uur in ons bezit te zijn. f 27 28 29 dec. eSO p.p. All-in programma ‘s incl. onbeperkt eten. drinken, entertainment en dansen woordigt vid Kweksilb 2000 aan het] um Den scheidingen. Vervolgens ontwikkelde hij zich verder in de Verenigde Staten. Bij tal van groepen en ensembles is David een graag geziene gast (of een vast lid): de Ebony Band, Schönberg Ensemble, ASKO Ensemble, Maarten Altena Ensemble (MAE), New Cool Collective Big Band en The Beau Hunks. Speciaal o Tour 2002 formeerde David Kweksil ber zijn ‘Kwektet’ en vroeg de heden daagse componisten Guus Janssen, Yiannis Kyriakides, Toek Numan en Paul Termos een kamermuzikaal werk te schrijven voor jazzkwartet. Zaterdag 7 december, 23.00 uur: Luisteren bij de buren met Listening Principles gasten; gratis. Harmonie is datgene waarnaar de band' Listening Principles gaat zoeken men met hun gasten, die uit verscL_ lende delen van de wereld komen en hun eigen muzikale achtergrond mee brengen. Listening Principles is e~ Tilburgset in het vaandel hebben r. ïbronnen van de groep liggen over gehele wereld en alle genres. Elk gt wel een nieuwe lichting. Da- concert is als het ware een zoektocht Brunswijk, reggaezanger Miti Ben ":lber voltooide zijn studie in naar nieuwe muzikale avonturen. Deze Walker, rai-zanger Karim Abolin, rai- nct Koninklijk Conservatoir- avond zullen zij op hun avonturen ge- toetsenist Nordin Goumiki en Bahad- Haag met meerdere onder- zelschap krijgen van: rapper Eric din Bilgin, die de Turkse sas bespeelt. Runderhaas Lamskoteletje Kalfsoester Pepersteak Kalkoen- 2.45 borst Saucijsjes Gekruide varkensreepjes Pikante vleesballetjes i 2'4S Blinde vinkjes (totaal 300 gram vlees p.p.) Kwarteleitje e Pannenkoekenbeslag Het een garnituur v Huisgemaakte huz Combinatie van 14.15 ccordeon, gitaar). Dinsdag 10 er ata Bene heeft een intemationa- ber, 20.30 uui jertpraktijk met als thuisbasis spektief speelt i in Kroatië. Vladimir Balyk, Willem van de’ ®-’-k en Neno Munitie zijn 5343400. c ui ic verbonden aan het geren- Na bijna 35 jaar valt het doek voor to- erde Ino Mirkovic-instituut. neelgroep Perspektief. Als afscheid ordeonist Vladimir Balyk (Oek- spelen ze deze tragi-komedie van au- behaalde vele prijzen waaronder teur/regisseur Willem van de Vrande. Vader Vervoort is al bijna vijf jaar we duwnaar. Voor zijn leeftijd lijkt hij nog redelijk gezond. Maar hij kan ook be hoorlijk in de war zijn gn zijn benen willen niet meer wat hij wil. Het ver- pleeghnis lijkt nog ver weg, dankzij de de hulp van zijn inwonende dochter Hanna. Is haar hulp wel zuiver? En wie is er nog meer geïnteresseerd in vader Vervoorts lot? nma staat muziek van jan en Astor Piazolla. en woensdag 11 decem- uur: toneelgroep Per- t De deurwaarder van e Vrande. Reserveren: avond8 €57 ’^dec. €57 .„26 dec. middag €50 kids €30 avond 66 prijzen p.p. en All-in Einde ju ars Witch Fever Hoofdyeiechten Kiproulade met saus a la Maison jinatie is tongstrelend en een lust voor het oog, want Varkenshaas met paddestoelensaus schotel vindt u verschillende visspedaliteiten zoals huis- Speenvarkenfilet met portsaus zalm, krabsalade, garnalensalade, gepocheerde verse zalm, Kalfsoester met stroganoffsaus i paling. Daarnaast vindt u een variatie van vlees, gevulde fri- Warme visschotel van diverse soorten 1 meloen, twee soorten paté, kip chaud-froid, scampi, botervis en sliptongetje met k e eieren, gevulde tomaten, fijne rauwkostsa- BréfttuK van de haas met rode wijnsau naakte huzarensalad ren dit geheet €17,24 1.74 €1.71 €1.45 1.45 €3,40 5.45 en reserveringen tel 0900-1100100 www.de-avenue.nl

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 2002 | | pagina 13