Tilburg Culinair 4 I ffi 1 1 Drie grote wedstrijden lyrand Tilburg Culinair staat bol van activiteiten n O SSSïSs =SS ter Goossens (res- 24, 2^ en 26 september ’99 'fAKHUYS ’t lekkerste weekend van het jaar! JJethuis Veertiende Kiwanis Wijnveiling tijdens Tilburg Wijnstad op het Willemsplein 't Wijnstraotje DE TILBURGSE KOERIER DE TILBl Donderdag 23 september 1999 pagina 8 110 A. 1< TRAITEUR. JBRA83ER.IE hotel-restaurant Rabobank Tilburg LES AMIS DE TILBURG CULINAIR SPONSORS W'.sfftajaiinsra VOS PART NERS (nabij Paleis-Raadhuis) Deelnemer Tilburg Culinair 1999 Comme Qa Drogist en Parfum Van Eijsden Autothema VSB Saunabouw Van Sprang en Moonen Van der Breggen Ge Simons Internationaal Transport Havermans Int. Tentenverhuur Venatrans Tilburg Belgo Quartz Van der Meijs Interieur en Decoratie Discotheek The Talk of the Town De Tilburgse Koerier Brouwers Bedding Reijn-Retro Juridische Dienstverlening Hoefnagels Janssen-Wayers Vitron Schoonmaakdiensten Schlappi Markiezen Schildersbedrijf Ghering Huijbregts Grootverbruik Vos-Schreuder Elektrotechnisch Bureau GROOTHANDEL IN AARDAPPELEN, GROENTE EN FRUIT Assurantie Adviesburo Remeijsen Installatiebureau van Gerwen Neggers Assurantiekantoor Maas Services Machinefabriek Van Wees Pro-Group De Roos en Van der Meijs Evenementen Andriesse Tilburg Van Geel Motorenrevisie Marree, Van Boekel en Smits Belastingadviseurs Schreinemacher Kunststoffen De Sikkens Grossier Schilderscentrum Tilburg ING Bank Mercury Light/Sound Bewacon Security Gebr. Huybregts Expediteurs Hydro Shop Hydrokultuur School voor Techniek De Westhoeve-Tilburg Leventi D.C. Joore Registeraccountants Rob Drijvers wijnkisten Deelnemer Tilburg Culinair 1999 Restaurant Trattoria L'Olivo - Zwiterse en Italiaanse i Heuvel 41 - 5038 CS Tilburg - Telefoon 013-5426731 - F< deelnemer Tilburg Culinair 1999 HORECA GROOTHANDEL B.V. jgelijk bn pro- fbepa- KOEL- EN VRIESHUIS ROS? Telefoon 013-4686942 Bredase weg 441 'Qbetqe X T?LBURG I E De Postelse Hoéve HOTEL RESTAURANT CONGRESCENTRUM Deelnemer Tilburg Culinair 1999 Dr. Deelenlaan 10 - 5042 AD Tilburg Telefoon (013) 463.63.35 den. Bovendien geven tijdens de vei- de bekende wijnconnaisseurs Mi- el de Rooy en Karei Rietbergen een toelichting op de kwaliteit van de wijn, zodat ook niet-k-- hart kunnen bie Beroemde wijnen Ook dit jaar weer zitten er absolute top wijnen bij. Zo is er een mooie Bour gogne kelder met :ht van de I een aantal -g en omge- ligers van onder- Wijnsociëteit, Le Wijngilde- De Rooi 1 het kader van het be- "Een gezellige sfeer in een historisch pand" Telegraafstraat 1 5038 BL TILBURG tel. 013-5427203 ölphen KWALITEITSVLEES VOOR HORECA EN GROOTKEUKENS Lekker eten kleine prijzen verrassende kaart VSB Bank Duobond Nederland Roozen van Hoof Caretrex Aannemersbedrijf Roger Verhoeven P. Vermeulen Transport ABN-AMRO Bank Bartels Hifi Video J.C.J. Haans Handelmij. Tilburg Nico van Helfteren August Pijnenburg Juwelier Simons Loodgietersbedrijf Thermen Goirle Haans Autoschades Normakoestiek Lupker-Bouckaert Makelaardij Van Son Assurantiën Hespa Interieur Chrysler Loon op Zand Scheepens Reclame Adviseurs GMR Promotie Verbunt Wijnkopers Kin Elektrotechniek A, Glashandel F. van Spaendonk Autobedrijf van Rijn Druma Loreti De Bont Verwarming Burgers en Van Esch Reisburo Disma •Holdingmaatschappij Van der Weegen BDO Camps Obers Choke Fashion Technisch Bureau Broekhuizen Notariskantoor Mr. J.F.A.M. Vrijdag Bork Kantoor- en Afrekensystemen Beunen, Leemans, de Bont en Hermes Autoparc Drukkerij MM Printing Meijdenberg-Tierolff Autobedrijf van der Boom Tilburg Avis Autoverhuur Tilburg Van Berkel en Geers Assurantiën IS AH Erp Software OogMerk Opticien Ton Lips Westerburgen Raurell Architecture Lighting Euphoria-IT se specialiteiten •Fax 013-5801194 Restaurant De Hovel, Tilburgseweg 37 5051 AA Goirle, tel.: 013-5345474 Jade Sfiog un Deelnemer Tilburg Culinair 1999 Spoorlaan 406-408, Tilburg, fc,tel. 013-5423181 5430578 De première Avond is toegankelijk met een entreekaart a f 65,00. De entreekaart bevat een driegangen menu en consumpties. Tevens kunt u genieten van muzikaal top-entertainment. Entreekaarten voor de première-avond zijn verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants: Bistro De Tafelaer, Hotel Brasserij Central, Restaurant De Hovel, Trattoria l’Olivo, Het Geheim van de Smit, Restaurant ’t Pakhuys, Specialiteitenrestaurant Jade/Shogun, Auberge Het Kookhuys, Boerke Mutsaers, Hotel Restaurant De Postelse Hoeve, Restaurant en Eetcafé Schouwburg Tilburg, Restaurant Auberge Du Bonheur, Eethuis Riddershoeve, Restaurant Exclusieve Catering Wah Sing, Bistro Napoleon (Hotel Mercure) en Le Bistro. Roode Pelikaan, Vos Partners, Likeurmuseum Isodorus Jonkers en La Chocolatière zullen ook aanwezig zijn. Het culinaire plein wordt dit jaar voor de tweede maal tijdens Tilburg Culinair uitgebreid met een paviljoen van gasten uit Turnhout. Het Grand Concours Laurent-Per- rier is een jaarlijks terugkerer en spijscompetitie tussen twint.o „r. koks met hun sommeliers uit Neder land en België. Jan van Lissum (hoofd- redacteur-uitgever Proefschrift en Dé Proefkrant) en Peter Klosse (opprich- ter Academie voor Gastronomie en au teur van het boek Smaak) zitten de jury voor, die verder bestaat uit: Thomas Kira Kiral hakki hakki ay ah birkt Kira: yardt (Oda Guldi hakki servii i$in h Bura' aiabiï geliri kadai olaca kiraj Müi Kira: yildai kiraj önce Eger gerek formi beled bulur yapm dikka Alacs 1998 hesaf veya bu pe alabi bir dt düzei yardt tarihi göre Den Kira bilgil konu $ahsi (GAI ktyas Bukt hakki fazlal Kin Kira büros dOya Belec Alact MQi Müra merk edebi etmei jema de he Y 1 -jA. T- De gerechten en de bijpassende wij- krijgen ze een wisselbeker en presente nen op de rcstaurantkaart verande- ren zij hun wijn- en spijscombinatie op ren snel. Ter gelegenheid van Til- 13 novwember tijdens de Fair Culinair burg Wijnstad/Tilburg Culinair in het MECC in Maastricht, zijn gastronomische competities naar de stad gehaald, die culinaire profs uitdagen om de vernieuwing aan te gaan. Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 september 1999 staat Tilburg in het teken van het culi naire genieten tijdens Tilburg Culinair. Het Willemsplein is omgetoverd tot een culinair dorp waar u kunt genieten van een keur aan smakelijke gerechten en bijpassende dranken. ciuuien erg deze keer zijn ze weer jmhoutse restauranthou- erbeurt vertegenwoor- riljoen. De Vlamingen moei met tongstrelende ge- boss; —"♦ot een bezoekje aan iviuCii. De deelnemers met h "oeket, d'Achter- Ditdi Gondola, De nol en accor le), Porterhou- chet. De tigen is Kiwanis Wijnveiling heeft een reputa tie hoog te houden: niet alleen in de re gio, maar ook landelijk en tot over de grenzen heeft het evenement naam ge maakt. De opbrengst van de wijnvei ling gaat naar het het Boerhaveproject en de Maaltijdenexpres. Het eerste ject voorziet in een atelier en expo- o.ueraimte, zodat gehandicapten hun o talent op kunstgebied kun nen ontwikkelen en aan het publiek kunnen tonen en verkopen. De Maal tijdenexpres bezorgt dagelijks maaltij den bij bejaarden en gehandicapten die zelf niet kunnen koken. Tuinstraat 6-8,Tilburg, tel.: 013-5801673 Gemullehoekenweg 15, Oisterwijk, tel.: 013-5219526 7 dagen per week open Deelnemer Tilburg Culinair 1999 Jade, 't Pakhuys, Het Geheim van de Smit, Tratorria L'Olivo en het restau rant van de Schouwburg. Op Tilburg Culinair stond voor het - restaurants ui dat onze zuiderburen len, want ook 1 present. De Tur ders zijn bij toer digd in hun pavib gaan proberen met rechten Tilburgers tot een bezoek Turnhout te verleiden. De deeln zijn de restaurants Boeket, d'Achter- e dat willen keuken, 't Heelal. La Gondola, De ilmiddel tij- Open Kaart (Hotel Viane), Por.„l se Grill, Ter Driezen, Tikkenhaan en Hendrickx Feesten. De Stichting Tilburg Culinair presenteert ook in 1999 een nieuw onderdeel: de Rue de Vin of op zijn Tilburgs: 't Wijnstraotje. 't Wijnstraot je op het Stadhuisplein en omgeving is er op za terdag 25 en zondag 26 september. De boule vard bestaat uit een zestig meter lange overdekte wijnproeverij waar enkele tientallen slijters en wijnhandelaren uit 'Groot Tilburg' de bezoekers hun beste en lekkerste wijnen voorschotelen. Bezoekers van Tilburg Culinair mogen bij elke deelnemende slijter/wijnhandelaar één keer proe ven. Daarvoor kopen zij aan het begin van 't Wijn straotje een origineel proefglas voor vijf gulden. Aan het proeven is een maximum van vijftien keer verbonden. De slijter/wijnhandelaar tekent een be zoekje aan zijn tent af op een proefkaart die bij het glas word verstrekt. Leuk is dat deze proeverij een 'reis langs de wijnlanden van de wereld' is. Zo wor den de glazen behalve met Franse wijn ook met on der andere Italiaanse, Spaanse en Duitse wijnen gevuld. Aan deze uitgebreide proeverij is ook nog een wedstrijd verbonden, waarbij de beste proe vers verschillende prijzen in de wacht kunnen sle pen. Franse muziek zorgt voor een gezellige am biance. Ook de horeca aan de Stadhuisstraat en de Oude Markt gaat mee in de Franse sfeer. Openingstijden culinaire plein: Vrijdag 24 september: 19.00 - 01.00 uur (Première-avond) Zaterdag 25 september: 12.00 - 01.00 uur Zondag 26 september: 12.00 - 23.oouur Gevarieerde muzikale omlijsting .saers, Rid- Lekker eten en drinken zonder muzi- Kookhuys, kale omlijsting is ondenkbaar op Til- Bistro, De burg Culinair. Zaterdag en zondag Zanger S Tafelaer. treedt een scala van artiesten op: zan- meer bek ntral, Hotel gers en zangeressen, animators, volks- Wah Sing, dansers etc. Op de openingsavond, De Kiwanis wijnveiling is één van de hoogtepunten van het spektakel Til- ling d burg Wijnstad en vindt zondag 26 sep- chael tember vanaf 13.30 uur plaats in het atrium van de nieuwe Concertzaal op het Cenakel. Vanaf 13.00 uur zijn de zichtkavels te bekijken. De wijnvei ling is vrij toegankelijk voor alle be langstellenden. De echte kenners ko men er kostbare ontbrekende schakels nicest in hun wijnkelders aanvullen. Maar gogne kelder met grand cru's inge- een s( ook voor de gewone wijnliefhebber kocht van de huizen Moillard, ve[s^ zijn er scherp geprijsde en smakelijke Maumme en Drouhin. Meer Bourgog- burgers en het Tilburgs kavels te vinden: magnums en nog gro- nes: Romanée St. Vivant, Bonnes Ma- om njet zj:n j ngebracf tere flessen, ideaal voor etentjes, maar res, Charmes-Chamertin, Mazis- vrijdag ook geboortejaarwijnen voor aantrek- Chambertin en Puligny-Montrachet. kend, maar in kelijke prijzen, leuk als verjaardagsca- Verder verschillende jaargangen gen port deau. De opbrengst van deze wijnvei- Bourdeaux: Chateau Mouton Roth- fles wjjn met ling is altijd bestemd voor goede schild, Latour en HautBrion. Beroem- male flessen. 1 doelen. Dit jaar zijn dat de de Pomerols als de Chateaux Petrus expres en het Boerhaveproject. In de Petite Village. Top Sautemes (v_..D uitgebreide veilingcatalogus worden jaar bracht één fles maar liefst f 600,- 250 kavels beschreven en de inzetprij- op) waaronder een Chateau d'Yquem zen genoemd. De inzetprijzen lopen uit 1941. Mooie Rhones als Beau Cas- jaar; van f 10,- tot f 1000,-, dus voor ieder- tel, Chateau la Nerthe en Vieux Tele- Tilbt een zijn er leuke aanbiedingen te vin- graph. Verder Chateau Cheval Blanc nes: Romanée St. Vivant, Bo Charmes-Chamertin, ^.lambertin en Puligny-Montrachet. ''“"der verschillende jaargangen courdeaux: Chat schild, Latour en hau de Pomerols als de Petite Village. Top jaar bracht één fles r op) waaronder een C uit 1941. Mooie Rhor Vervoort Meubelen Stadsnieuws Ad van Geloven Snacks Tilburg Business Daedalus Aviation Services I.S.B. Hamers Metaalbewerking J.A. van Riel Kraanbedrijf Start Uitzendbureau Jonkers Distillers Horeca Grootverbruik Smulders Zorgverzekeraar VGZ Tilburg Decoplant/Fiori Van Boekel Accountants Vingerhoets Interieur Brabants Dagblad Tristar Sligro Drukkerij Stovers Brouwers Graveer-Beletteringstechniek Heerkens-Van Bavel ^PARTYCENTRACATERING-BÜFFETTEN-HORS D'OEUVRES-PARTYCENTRA-CATERING Rtddershoeve Iedere wijnkenner kan deelnemen aan de voorronde van de Buzetproeverij, een amateurproeverij waaruit de beste wijnproever van de Benelux wordt ge- irent-Per- kozen. Het is de bedoeling dat de wijn ede wijn- liefhebbers di verse wijnen proeven en toP” kunnen benoemen. De wijnproever die tijdens Tilburg Culinair als beste uit de bus komt, kan meedingen in de finale in het MECC in Maastricht. De uitein delijke winnaar krijgt een hoofdprijs ter waarde van 15.000 gulden. De voorronde van de Buzetproeverij 25 september en op gehouden in het W3B Vrijdag 24 september gaat houten, België), goede proevers uit Tilburg John Beeren v,nê -vertegenwoordigers v (voorzitter Al- de Brabantse Wijnstx liance Néerland- Bouchon en de Brabantse V aise) en Guido Scholengemeenschap Francque (Eigen- Panl\en ,wlJ"en keuren',In tijds Vlaams Wij- "an de *aatste voorronde van ninstituut). De lanJnJke wijnconcours Het Proef- compeitie vindt schnft Saan achthonderd wijnen zondag van 9.00 f*™: Dke door het panel geselee- tnt 17 m uur teer^e vierhonderd wijnen worden op plaats in de Stads- 25 september in het oude Pa- schouwburg. De '^Raadhuis door 49 topproevers uit winnaars krijgen de Benelux nog eens kritisch geproefd, een tweedaagse De laatste honderd wijnen gaan deeF reis naar het be- de fmale T Hfe‘Af roemde Franse schnft wijnconcours in Amsterdam, champagnehuis Laurent Perrier in Reims. Daarnaast Het goede doel De wijnveiling wordt sinds veertien jaar georganiseerd door Kiwanisclub- Tilburg, met onder haar leden wijnconnaisseurs en -liefhebbers. De negende editie van Tilburg Culinair staat ook in 1999.bol van activiteiten. Natuurlijk zijn er de vertrouwde mini- restaurants op het Willemsplein en om geving. Een dertigtal restaurants, culL nair specialisten en andere gastronomische bedrijven geven acte de présence. De mini-restaurants pre senteren allemaal verschillende ge rechten, die niet zelden culinaire hoog standjes zijn. Het aardige van deze culinaire rond gang is, dat bezoekers zoveel mogelijk verschillende creaties uit kunnen pro beren. Bovendien kunnen ze zelf bepa len in welke ambiance ze doen. Het officiële betaalmiddel dens Tilburg Culinair is het Tilburgs Troske. De Troskes zijn voor 3 gulden per stuk te koop bij de kassa's op het Willemsplein. De Midden-Brabantse deelnemers aan Tilburg Culinair 1999 zijn de restau rants De Hovel, Boerke Mutsaers, Rid dershoeve, Auberge Het Kc Auberge du Bonheur, Le Bis.._, Postelse Hoeve, Bistro De Tafelaer, Hotel Brasserij Grand Central, Hotel Mercure/Bistro Napoleon, V Absolute toppers maar ook smakelijke meevallers Mensen met getrainde smaakpapillen moeten het weekend van 24 tot en met en Grand Cru Classé St. Emmilion. Uit 26 september beslist gebruiken voor een bezoek aan Tilburg Wijnstad. Tij- Duitsland Beerenauslese, Trocken dens dit weekend staat de binnenstad van Tilburg voor de veertiende keer Beerenauslese en Eiswein. Ookgewel- in het teken van wijn en al het culinaire vertier dat daarbij hoort. dige port-wijnen en niet-Franse wijnen komen onder de hamer van veiling meester NicoReijn. Jorritsma en Stekelenburg t-kenners met een gerust Op vrijdag, de genodigdenavond, p"ojë ieden. wordt een bijzonderkavel geveild door sitier vice-premier Annemarie Jorritsma en verborgen burgemeester Johan Stekelenburg on- - der deskundige leiding van veiling meester Nico Reijn. Hiervoor wordt selectie gemaakt uit de "VIP-ka- wia", bijzondere wijnen die door Til- ;ers en het Tilburgse bedrijfsleven :t zijn ingebracht. Welk kavel gekozen wordt is nog niet be- -in de selectie zit onder an- rt uit 1900 en een enorme t een inhoud van 24 nor- s roem- maje flessen. De niet verkozen "VIP- ’etrus, kavels” komen zondag op de veiling. hm «node d™ i Deelnemer Tilburg Culinair 1999 j; Riddershoeve: 't Zwaantje 1, 5056 ED Berkel- Enschot I veeJ Telefoon.-(013) 533 12 39 Teleax: (013) 533 53 38 S. De PARTYCENTRA4?ATER1NG-BUFFETTEN-H0RSD'0EUVRES-PARTYCENTRA-CATERINg£ Deelnemer Tilburg Culinair 1999 S «t I. torria le Sch( vrijdag, is Edsilla Rombley de trek pleister. Zij kreeg landelijke bekend- heid met het Eurovisie-songfestival in Iburg Culinair stond vorig jaar 1998 in Birmingham, waar ze met He it eerst een paviljoen met negen mei en Aarde op de vierde plaats ein- ants uit Turnhout. Kennelijk is digde. Dezelfde avond kunnen bezoe- -L-goed beval- kers het Eugenie Geurts Trio zien optreden. Zij brengen rustige achter grondmuziek en swingende dansmu ziek en weten R&B, soul en rock roll oeiteloos af te wisselen met samba en ssa nova. Zaterdag wordt de sfeer typisch Frans het musette-duo Les Dénicheurs. duo bestaat uit gitarist Maruis Pag- xordeonist Jean-Pierre Ho- muziek die zij ten gehore brengen is melancholiek en zonnig te gelijkertijd. Voor een theatraal tintje zorgt animator Dirk-Jan. Hij zet ruim dertig typetjes neer, van wie de volu mineuze ietwat bekakte Madame Le Bonbonière het meest bekend is. Zondag zorgt The Sonic Ranger Music show voor de muzikale omlijsting. 17ar Sandro van Breem^n, onder Lekend van de Nieuwe sound- mixshow, brengt muziek uit de jaren zestig tot eigentijdse pop en rock.

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1999 | | pagina 8