V Menu 7V Lucia-feest bij De Imme kaarsen op het hoofd, wekt daar de rest van de familie met koffie en broodjes. MV MV MV MV - i A^fek A<3fc. AOfci ’PEN< ’PEN Koken MET M AU R I T S R UGEBREGT Grand C afVivant VA N OuAriD Kerstmenu f 69,50 r a a DE ZEVEN GEITJES’’ /AKifstede de Q&laak DE TILBURGSE KOERIER DE TILBUR' Donderdag 5 december 1996 pagina 12 rode portsaus veenbessen-wildsaus Koffie met kerstzoetigheden Reeshofdijk 18, 5044 VB Tilburg, 013 - 4680441 J ialiteiten I lau unnen A A SALADE VAN HERTENHAM ABRIKOZENSPOOM the en boter. PASSIEVRUCHTEN BAVAROIS •Maurits Rugebregt\kok Grand Café Vivant I ■FT r J A Katja Borghaerts 013-5368805 I WARME BRIE IN EEN PAKKETJE VAN BLADERDEEG METEEN CASSISSA US MEDAILLON VANKALFSHAAS MET MORIELEROOMSA US En natuurlijk een bijzonder heerlijk gastronomische festijn. Veel succes! Reserveren is telefonisch moge lijk via nummer 013-5425229. Open: di. t/m zo. 17.00-21.00 uur (diner) di. t/m za. 12.00-14.00 uur (lunch) Voor meer informatie en advertentiemogelijkheden op deze pagina kunt u kontakt nemen met De Tilburgse Koerier, afdeling acquisitie. WARME BRIE IN EEN PAKKETJE VAN BLADERDEEG METEEN CASSISSAUS SALADE VAN HERTENHAM ABRIKOZEN SPOOM MEDAILLON VANKALFSHAAS MET MORIELEROOM- SAUS PASSIEVRUCHTEN BAVAROIS EN DAN NI AAN DE SLAG: (voor 4 personen) Orahd (Art VlVAHT/ Zaterdag 14 december LUCIAFEEST met een culinair 4-gangenbuffet en optredens van Lucia en Berndine en Astrid op piano en sax Aanvang 19 uur. Prijs 49,75. Reserveren Gezond en toch lekker uit eten op EERSTE KERSTDAG Vraag naar onze kerstmenu's, zowel vegetarisch als met vlees en vis, tel5425229 Donderdag 5 december SINTERKLAASMENl met voor iedere gast een verrassing. burqseweg 51 LVARENBEEK 013-542.19.38 i fwm:.. Geef eens iets anders, geef een dinerbon van "Ons Emma" Veldhovenring 88 Tilburg tel. 013-543 93 26 A^lk A<ftb A<3A Ingrediënten: 4 bolletjes abrikozensorbetijs, 4 eetl. amaretto, jus d’orange. ƒ65,00 - kinderen 32,50 elk kind een cadeautje. Reserveren gewenst i Ingrediënten: 3 blaadjes witte gelatine, 8passievruchten, 1 dl passievruchtenlikeur, I 1-1/2 dl. jus d’orange met vruchtvlees, 1/41 slagroom, 5 eetl. basterdsuiker, I 1/2 eetl. aardappelmeel, I 4 takjes groene munt. Bereiding: I Wrijf de kalfsmedaillons in met I zout en peper en braad deze in I olijfolie 8 min. in een oven van I 200° C.. I en houd bet warm. Snipperde ui i en pers de knoflook en fruit dit samen met de tomatenpuree aan in het braadvet. Flambeer met cognac. Iets te vieren?^^fi uitspanning ”®nöcr öcn Tinöc"' I, 5032 Tilburg 99, telefax 013-4639679 via Oude Maasje Ingrediënten: 250g hertenham, 0,5 dl noteno lie, 0,5 dl droge sherry: bv. Pedro Ximenez, 1 bos waterkers, 10 cherrytomaten, geroosterde pijn boompitten. Bereiding: Maak eerst de dressing van de notenolie en de sherry en breng deze op smaak met peper en zout. Dresseer de waterkers op een groot bord. Besprenkel de waterkers met de dressing en leg de in dun gesneden bertenham als een waaier rondom de waterkers. Strooi er de geroosterde lamskoteletjes met fijne tuinkruiden lamsstoofschotel met cantarellen ..jjiw in fêtasaus rijk salade-groenten- en fruitbuffet jn gestoofd in bokbier met kleine lente-uitjes verrassingsdessert elerrib op 'n bedje van wijnzuurkool Zowel eerste als tweede Kerstdag le zitting van 13.30 tot 17.30 u. - 2e zitting van 19.30-24.00 u. Prijs per couvertvolwassenen *Onder de kerstboom ligt voor el Dussenpad 1-3, Tel 013-4638899, t Parkeren v Het zit er w nele 100-va minste. De lezen of tot gewonnen, lijk bericht Waar winn Jammer, m dat u plezit beter, want Dan volgen Laat de gebonden saus afkoelen I Haal de bavarois uit de vormpjes en leg ze op een bord en giet er de saus langs. Afgameren met munt. 1. De Tilburg N.S. Plein 1 1 waardebo P. v. Blerk, 2. De Tilburg N.S. Plein 1 1 waardebo Rens Linscl Abel Tasmi 3. De Tilburg N.S. Plein 1 1 waardebo Zr. Rosal ini 4. Meubelpoo Koestraat 1 1 computer Adrie van F Cantorystr. 5. De Man-M Molenstraa 1 waardebo ElmyWeijt 1 waardebo Pascal v. K Loostraat 1 1 waardebo Ans v.d. Zc 1 waardebo Meike Grai Wildeman: Het is traditie dat we tijdens de kerstdagen op g a a g feestelijke wijze onze maaltijden verzorgen en W gebruiken. Dat is niet altijd eenvoudig. a U staat er dit jaar echter niet alleen voor. a a Ja J^e a a Ja't'a a/ J Maurits Rugebregt van Grand Café Vivant is a a^h bereid gevonden voor onze lezers een a B j Z aj a a w eenvoudig maar bijzonder smaakvol en a a^ a feestelijk kerstdiner samen te stellen. a 'TT jr Het onderstaande menu is bedoeld vooAJ g JK vier personen. Maurits wenst u in elk geval gezellige uurtjes in de keuken toe. Bereiding: Zet de champagneglazen in de vriezer. Doe in elk glas een bolletje ijs en een eetlepel amaretto. Vul bet glas aan met de jus. Lr Bereiding: Blus af met witte wijn, de room, Snijd 4 mooie punten brie en leg I de gevogeltebouillon en bet i Laat alles inkoken tot 3/4 en i breng op smaak met peper en zout. Roerbak de morieltjes en champignons op hoog vuur tot het vocht verdampt is en breng op smaak met tuinkruiden. Klop de saus schuimig. Leg de medaillon op een bord en leg er een krans van paddestoelen ombeen. I Gameren met spinazie en giet I de morieljesaus er omheen. Ingrediënten: 400g roombrie, 4 plakken bladerdeeg, 4 dl bouillon, 1 eetl. zwarte bessengelei, 1 eetl. preisselheren, 1 borrelglas cassislikeur, 1/2 dl room. ze ieder op een plak bladerdeeg. I morieltjevocht. Vouw deze dicht als een pakketje. 1 Laat alles inkol Gebruik hierbij wat water, om dicht te plakken. Verhit de bouillon en voeg de Uk bessengelei en preisselheren toe laat 5 min. zachtjes'trekken. ^ggZeef de massa en laat tot 2/3 van WKe hoeveelheid inkoken en voeg *0? room toe. Breng op smaak met likeur, peperen zout. Monteer S^atslotte af met koude boter en xSt>ud de saus warm. Bak de brie SSfin een oven °P 225° c tot bet ^^Rjladerdeeg goudbruin is. Maak f f i saus en leg hier bet pakketje van brie bovenop. '-grediënten: -r medaillons van kalfshaas van 220g, 4 eetl. olijfolie, 1/2 ui, 1 1 teentje knoflook, 1 theelepel I tomatenpuree, 1 dl vocht van morieltjes, 1 eetl. cognac, 1 dl gevogeltebouillon, 1 dl witte wijn, 1 dl room, 100 g morieltjes, 200g champignons, 1 eetl. tuinkruiden. Jiruui er aegeruusierae j pijnboompitten over en schenk er I een dun randje dressing omheen. Afgameren met de doormidden gesneden tomaatjes. Serveer hierbij brioche en boter. Vegetarische speek ook vlees en vis QFz Willem n-straat 52A 5038 BH TILBURG RESTAURANT Tel. 013-5425229 gezelligste huiskamer van enbeek, landelijk en rustiek, degen op 3 min. van het Elisabeth Ziekenhuis. Hét adres voor uw :eesten en partijen. 4 Ook op korte termijn jelijkheden^^r Hiermee willen wij u van harte ons KERSTMENU 1996 presenteren. Wij hopen, dat u samen met ons op 1ste KERSTDAG in een besloten gezelschap zult willen genieten van een, naar onze mening, weer bijzonder smaakvol keuzemenu. Wij zullen u vanaf 19.00 uur ontvangen met een amuse om de tong alvast te strelen. een mousse van gerookte forel in gezelschap van grapefruit of auwwarme eendeborstfilet op een bedje van diverse slasoorten met een dressing van frambozen een heldere ossestaartsoep, gevuld met een julienne van groenten en afgemaakt met een vleugje madeira een stukje zalm op verrassende wijze gereserveerd opgemaakt met taugé en een licht pittige saus hazerugfilét op een heuveltje van roomzuurkool en een saus van rode wijn en port een verfrissende onderbreking een rosé gebakken kalfshaasje met een zeer speciale geurige mosterdsaus of reebiefstukjes in een verrukkelijke combinatie van paté en bosuitjes als afsluiting willen wij u verrassen met een spetterend kerstdessert Eventuele dieet-wensen graag vermelden zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Fam. van der Putten en medewerkers. -RESERVEREN GEWENST- Heuvelring 51 5038 CJ Tilburg tel. 013-5445727 In ons kerstarrangement is inbegrepen: Bronwater Pellegrino Naar keuze witte wijn bij het voor- en tussengerecht Petit Chablis 1993 of Chateau Fernon 1994 Naar keuze rode wijn bij het hoofdgerecht Chateau Haut Panet 1992 of Duchi di Castelluccio Bij het dessert schenken wij Monbazillac 1994 Bij de koffie heeft u de keuze uit Franse huiscognac of likeur. f 145,- per couvert 5-gangen kerstlunch aanvang 14.00 uur f 80,- per couvert Informeer naar onze folder voor culinaire home-service. Kerstmenu een spiegel vdn. hr bet pakketje vat Oorspronkelijk werd het feest in Zweden gevierd met processies of optochten. In de vorige werd begonnen met de viering in huiselijke kring. SFEERVOL KERSTBUFFET BIJ Schitterend gelegen in de bossen is Uitspanning "De Zeven Geitjes" met de Kerst omgetoverd tot een sfeervolle Kerstherberg waar ons Kerstbuffet een lust voor 't oog en een streling voor de tong is. Ons buffet bestaat uit de volgende gerechten uitgebreide voorgerechten wildsoep kabeljauw in fêtasaus konijn i Bereiding: I In kom met ruim koud water. I Gelatine 5 min. laten weken. j 4passievruchten balveren en vruchtvlees boven een zeef eruit scheppen en boven een kom met bolle kant van lepel door de zeef wrijven. 1/2 dl likeur toevoegen. Ca. 3 eetl. sinaasappelsap in een steelpan verwarmen. 1 Van het vuur balen en gelatine in sap oplossen. Gelatinemengsel I enpassievruchten doorpassie- vruchtenmengsel roeren. In koelkast in ca. 40 min. iets i lobbig laten worden. In kom slagroom met 4 eisuiker bijna stijfkloppen. Spatel de slagroom door depassievruebtenmassa Giet de massa in de vooraf met koud water afgespoelde vormpjes. I Maak een saus Van de andere j 4 vruchten. Haal er het vrucbtenvlees op I dezelfde wijze uit als eerder I beschreven. Voeg de rest van bet I sinaasappelsap, likeur en suiker toe. Verwarm deze en maak de 200° C. Haal bet vlees uit de oven saus af met aardappelmeel. U kunt bij slager of poulier, vishandelaar, groenteboer en de speciaalzaak de benodigde ingrediënten bestellen. Namens het team van Grand Café Vivant te Tilburg wensen wij U prettige feestdagen, veel kookplezier en een gezond 1997. Waarom dit zogeheten lichtfeest bij De Imme? Omdat De Imme met haar kwaliteit een lichtpuntje wil zijt. onze samenleving, waarin de produktie van fabrieksvoedsel zoveel schade toebrengt aan mens en milieu.De avond begint om 19.00 uur. Kerstarrangement Ontvangst tussen 19.30 en 20.00 uur met een welkomstdrankje en amuse Creatie van diverse huisgeröokte wildsoorten geserveerd op een bedje van herfstsalade met een bosbessendressing of Compositie van diverse schaal- en schelpdieren geserveerd met een komkommersaus Heldere ossenstaartsoep geserveerd met een glaasje madeira Gepocheerde zeewolffilet in een saus van witte wijn met zomertruffel Sorbet van williamsperen Gebakken friander kalfsbiefstuk met gebakken bospaddestoelen in een rode portsaus of Gesauteerde hertenkalf-biefstuk, geserveerd met gebakken spekjes, bosui en veenbessen-wildsaus of Gebakken wildzwijnrugfilet in een rode wijnsaus met bosui en rose pepers In kerststijl geserveerd dessert In vegetarisch specialiteiten-restau- rant De Imme, Willem II-straat 52a in Tilburg, vindt zaterdag 14 de cember het traditionele Lucia-feest (mid-winterfeest) plaats. Het culinaire 4-gangenbuffet, waarop zowel vegetarische als vlees- en visgerechten voorkomen, wordt opgeluisterd door een optre den van Lucia, die het licht komt brengen. Het buffet wordt verder opgeluisterd door Berndine en Astrid, die het geheel op piano en sax muzikaal omlijsten. Dit Lucia-feest is vergelijkbaar met een soortgelijk feest in Zweden, waar de kersttijd al in de ochtend van 13 december begint (Klein Joel of Lucia-dag). De jongste dochter des huizes, gekleed in een lange, witte jurk en met een kroon van brandende d 4 gangen keuze-menu 3975 I Veldhovenring 88 Tilburg tel. 013-543 93 26 turlijke voeding van biologische iliteit een lichtpuntje wil zijn in ving, i fabrii

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1996 | | pagina 12