V
Menu
7V
Lucia-feest bij De Imme
kaarsen op het hoofd, wekt daar de
rest van de familie met koffie en
broodjes.
MV
MV
MV
MV
-
i
A^fek
A<3fc.
AOfci
’PEN<
’PEN
Koken
MET M AU R I T S
R UGEBREGT
Grand
C afVivant
VA N
OuAriD
Kerstmenu
f 69,50
r
a a
DE ZEVEN GEITJES’’
/AKifstede de Q&laak
DE TILBURGSE KOERIER
DE TILBUR'
Donderdag 5 december 1996 pagina 12
rode portsaus
veenbessen-wildsaus
Koffie met kerstzoetigheden
Reeshofdijk 18, 5044 VB Tilburg, 013 - 4680441
J
ialiteiten
I
lau
unnen
A
A
SALADE VAN HERTENHAM
ABRIKOZENSPOOM
the en boter.
PASSIEVRUCHTEN BAVAROIS
•Maurits Rugebregt\kok Grand Café Vivant
I
■FT
r J A
Katja Borghaerts 013-5368805 I
WARME BRIE IN EEN PAKKETJE
VAN BLADERDEEG METEEN CASSISSA US
MEDAILLON VANKALFSHAAS
MET MORIELEROOMSA US
En natuurlijk een bijzonder
heerlijk gastronomische festijn. Veel succes!
Reserveren is telefonisch moge
lijk via nummer 013-5425229.
Open: di. t/m zo. 17.00-21.00 uur (diner)
di. t/m za. 12.00-14.00 uur (lunch)
Voor
meer
informatie
en
advertentiemogelijkheden
op
deze
pagina
kunt
u
kontakt
nemen
met
De Tilburgse Koerier,
afdeling acquisitie.
WARME BRIE
IN EEN PAKKETJE
VAN BLADERDEEG
METEEN
CASSISSAUS
SALADE VAN
HERTENHAM
ABRIKOZEN
SPOOM
MEDAILLON
VANKALFSHAAS
MET
MORIELEROOM-
SAUS
PASSIEVRUCHTEN
BAVAROIS
EN DAN NI AAN DE SLAG:
(voor 4 personen)
Orahd (Art
VlVAHT/
Zaterdag 14 december
LUCIAFEEST
met een culinair 4-gangenbuffet
en optredens van Lucia en Berndine en Astrid
op piano en sax
Aanvang 19 uur. Prijs 49,75. Reserveren
Gezond en toch lekker uit eten op
EERSTE KERSTDAG
Vraag naar onze kerstmenu's, zowel vegetarisch
als met vlees en vis, tel5425229
Donderdag 5 december
SINTERKLAASMENl
met voor iedere gast een verrassing.
burqseweg 51
LVARENBEEK
013-542.19.38
i fwm:..
Geef eens iets anders, geef een dinerbon van "Ons Emma"
Veldhovenring 88 Tilburg tel. 013-543 93 26
A^lk A<ftb A<3A
Ingrediënten:
4 bolletjes abrikozensorbetijs,
4 eetl. amaretto, jus d’orange.
ƒ65,00 - kinderen 32,50
elk kind een cadeautje. Reserveren gewenst
i Ingrediënten:
3 blaadjes witte gelatine,
8passievruchten,
1 dl passievruchtenlikeur,
I 1-1/2 dl. jus d’orange met
vruchtvlees, 1/41 slagroom,
5 eetl. basterdsuiker,
I 1/2 eetl. aardappelmeel,
I 4 takjes groene munt.
Bereiding:
I Wrijf de kalfsmedaillons in met
I zout en peper en braad deze in
I olijfolie 8 min. in een oven van
I 200° C..
I en houd bet warm. Snipperde ui
i en pers de knoflook en fruit dit
samen met de tomatenpuree aan
in het braadvet. Flambeer met
cognac.
Iets te vieren?^^fi
uitspanning
”®nöcr öcn Tinöc"'
I, 5032 Tilburg
99, telefax 013-4639679
via Oude Maasje
Ingrediënten:
250g hertenham, 0,5 dl noteno
lie, 0,5 dl droge sherry: bv. Pedro
Ximenez, 1 bos waterkers, 10
cherrytomaten, geroosterde pijn
boompitten.
Bereiding:
Maak eerst de dressing van de
notenolie en de sherry en breng
deze op smaak met peper en zout.
Dresseer de waterkers op een
groot bord.
Besprenkel de waterkers met de
dressing en leg de in dun
gesneden bertenham als een
waaier rondom de waterkers.
Strooi er de geroosterde
lamskoteletjes met fijne tuinkruiden
lamsstoofschotel met cantarellen
..jjiw in fêtasaus rijk salade-groenten- en fruitbuffet
jn gestoofd in bokbier met kleine lente-uitjes verrassingsdessert
elerrib op 'n bedje van wijnzuurkool
Zowel eerste als tweede Kerstdag le zitting van 13.30 tot 17.30 u. -
2e zitting van 19.30-24.00 u.
Prijs per couvertvolwassenen
*Onder de kerstboom ligt voor el
Dussenpad 1-3,
Tel 013-4638899, t
Parkeren v
Het zit er w
nele 100-va
minste. De
lezen of tot
gewonnen,
lijk bericht
Waar winn
Jammer, m
dat u plezit
beter, want
Dan volgen
Laat de gebonden saus afkoelen
I Haal de bavarois uit de vormpjes
en leg ze op een bord en giet er
de saus langs.
Afgameren met munt.
1. De Tilburg
N.S. Plein 1
1 waardebo
P. v. Blerk,
2. De Tilburg
N.S. Plein 1
1 waardebo
Rens Linscl
Abel Tasmi
3. De Tilburg
N.S. Plein 1
1 waardebo
Zr. Rosal ini
4. Meubelpoo
Koestraat 1
1 computer
Adrie van F
Cantorystr.
5. De Man-M
Molenstraa
1 waardebo
ElmyWeijt
1 waardebo
Pascal v. K
Loostraat 1
1 waardebo
Ans v.d. Zc
1 waardebo
Meike Grai
Wildeman:
Het is traditie dat we tijdens de kerstdagen op g a a g
feestelijke wijze onze maaltijden verzorgen en W
gebruiken. Dat is niet altijd eenvoudig. a
U staat er dit jaar echter niet alleen voor. a a Ja J^e a a Ja't'a a/ J
Maurits Rugebregt van Grand Café Vivant is a a^h
bereid gevonden voor onze lezers een a B j Z aj a a w
eenvoudig maar bijzonder smaakvol en a a^ a
feestelijk kerstdiner samen te stellen. a 'TT jr
Het onderstaande menu is bedoeld vooAJ g JK
vier personen. Maurits wenst u in elk geval
gezellige uurtjes in de keuken toe.
Bereiding:
Zet de champagneglazen in de
vriezer. Doe in elk glas een
bolletje ijs en een eetlepel
amaretto.
Vul bet glas aan met de jus.
Lr
Bereiding: Blus af met witte wijn, de room,
Snijd 4 mooie punten brie en leg I de gevogeltebouillon en bet
i Laat alles inkoken tot 3/4 en
i breng op smaak met peper en
zout. Roerbak de morieltjes en
champignons op hoog vuur tot
het vocht verdampt is en breng op
smaak met tuinkruiden.
Klop de saus schuimig.
Leg de medaillon op een bord
en leg er een krans van
paddestoelen ombeen.
I Gameren met spinazie en giet
I de morieljesaus er omheen.
Ingrediënten:
400g roombrie, 4 plakken
bladerdeeg, 4 dl bouillon,
1 eetl. zwarte bessengelei,
1 eetl. preisselheren, 1 borrelglas
cassislikeur, 1/2 dl room.
ze ieder op een plak bladerdeeg. I morieltjevocht.
Vouw deze dicht als een pakketje. 1 Laat alles inkol
Gebruik hierbij wat
water, om dicht te plakken.
Verhit de bouillon en voeg de
Uk bessengelei en preisselheren toe
laat 5 min. zachtjes'trekken.
^ggZeef de massa en laat tot 2/3 van
WKe hoeveelheid inkoken en voeg
*0? room toe. Breng op smaak met
likeur, peperen zout. Monteer
S^atslotte af met koude boter en
xSt>ud de saus warm. Bak de brie
SSfin een oven °P 225° c tot bet
^^Rjladerdeeg goudbruin is. Maak
f f i saus en leg hier
bet pakketje van brie bovenop.
'-grediënten:
-r medaillons van kalfshaas van
220g, 4 eetl. olijfolie, 1/2 ui,
1 1 teentje knoflook, 1 theelepel
I tomatenpuree, 1 dl vocht van
morieltjes, 1 eetl. cognac,
1 dl gevogeltebouillon, 1 dl witte
wijn, 1 dl room, 100 g morieltjes,
200g champignons,
1 eetl. tuinkruiden.
Jiruui er aegeruusierae j
pijnboompitten over en schenk er I
een dun randje dressing omheen.
Afgameren met de doormidden
gesneden tomaatjes.
Serveer hierbij brioche en boter.
Vegetarische speek
ook vlees en vis
QFz Willem n-straat 52A
5038 BH TILBURG
RESTAURANT Tel. 013-5425229
gezelligste huiskamer van
enbeek, landelijk en rustiek,
degen op 3 min. van het
Elisabeth Ziekenhuis.
Hét adres voor uw
:eesten en partijen. 4
Ook op korte termijn
jelijkheden^^r
Hiermee willen wij u van harte ons KERSTMENU
1996 presenteren. Wij hopen, dat u samen met ons
op 1ste KERSTDAG in een besloten gezelschap zult
willen genieten van een, naar onze mening, weer
bijzonder smaakvol keuzemenu. Wij zullen u vanaf
19.00 uur ontvangen met een amuse om de tong
alvast te strelen.
een mousse van gerookte forel in gezelschap van grapefruit
of
auwwarme eendeborstfilet op een bedje van diverse
slasoorten met een dressing van frambozen
een heldere ossestaartsoep, gevuld met een julienne van
groenten en afgemaakt met een vleugje madeira
een stukje zalm op verrassende wijze gereserveerd
opgemaakt met taugé en een licht pittige saus
hazerugfilét op een heuveltje van roomzuurkool
en een saus van rode wijn en port
een verfrissende onderbreking
een rosé gebakken kalfshaasje
met een zeer speciale geurige mosterdsaus
of
reebiefstukjes in een verrukkelijke combinatie
van paté en bosuitjes
als afsluiting willen wij u verrassen
met een spetterend kerstdessert
Eventuele dieet-wensen graag vermelden zodat wij hier
rekening mee kunnen houden.
Fam. van der Putten en medewerkers.
-RESERVEREN GEWENST-
Heuvelring 51 5038 CJ Tilburg tel. 013-5445727
In ons kerstarrangement is inbegrepen:
Bronwater Pellegrino
Naar keuze witte wijn bij het voor- en tussengerecht
Petit Chablis 1993 of Chateau Fernon 1994
Naar keuze rode wijn bij het hoofdgerecht
Chateau Haut Panet 1992 of Duchi di Castelluccio
Bij het dessert schenken wij Monbazillac 1994
Bij de koffie heeft u de keuze uit
Franse huiscognac of likeur.
f 145,- per couvert
5-gangen kerstlunch
aanvang 14.00 uur
f 80,- per couvert
Informeer naar onze folder voor culinaire home-service.
Kerstmenu
een spiegel vdn.
hr bet pakketje vat
Oorspronkelijk werd het feest in
Zweden gevierd met processies of
optochten. In de vorige werd
begonnen met de viering in
huiselijke kring.
SFEERVOL KERSTBUFFET BIJ
Schitterend gelegen in de bossen is Uitspanning "De Zeven
Geitjes" met de Kerst omgetoverd tot een sfeervolle Kerstherberg
waar ons Kerstbuffet een lust voor 't oog en een streling voor de
tong is.
Ons buffet bestaat uit de volgende gerechten
uitgebreide voorgerechten
wildsoep
kabeljauw in fêtasaus
konijn
i Bereiding:
I In kom met ruim koud water.
I Gelatine 5 min. laten weken.
j 4passievruchten balveren en
vruchtvlees boven een zeef eruit
scheppen en boven een kom met
bolle kant van lepel door de zeef
wrijven. 1/2 dl likeur toevoegen.
Ca. 3 eetl. sinaasappelsap in een
steelpan verwarmen.
1 Van het vuur balen en gelatine
in sap oplossen. Gelatinemengsel
I enpassievruchten doorpassie-
vruchtenmengsel roeren.
In koelkast in ca. 40 min. iets
i lobbig laten worden. In kom
slagroom met 4 eisuiker bijna
stijfkloppen. Spatel de slagroom
door depassievruebtenmassa
Giet de massa in de vooraf met
koud water afgespoelde vormpjes.
I Maak een saus Van de andere
j 4 vruchten.
Haal er het vrucbtenvlees op
I dezelfde wijze uit als eerder
I beschreven. Voeg de rest van bet
I sinaasappelsap, likeur en suiker
toe. Verwarm deze en maak de
200° C. Haal bet vlees uit de oven saus af met aardappelmeel.
U kunt bij slager of poulier, vishandelaar, groenteboer en de speciaalzaak
de benodigde ingrediënten bestellen. Namens het team van
Grand Café Vivant te Tilburg wensen wij U prettige feestdagen,
veel kookplezier en een gezond 1997.
Waarom dit zogeheten lichtfeest
bij De Imme?
Omdat De Imme met haar
kwaliteit een lichtpuntje wil zijt.
onze samenleving, waarin de
produktie van fabrieksvoedsel
zoveel schade toebrengt aan mens
en milieu.De avond begint om
19.00 uur.
Kerstarrangement
Ontvangst tussen 19.30 en 20.00 uur
met een welkomstdrankje en amuse
Creatie van diverse huisgeröokte wildsoorten geserveerd op
een bedje van herfstsalade met een bosbessendressing
of
Compositie van diverse schaal- en schelpdieren geserveerd
met een komkommersaus
Heldere ossenstaartsoep geserveerd met
een glaasje madeira
Gepocheerde zeewolffilet in een saus van
witte wijn met zomertruffel
Sorbet van williamsperen
Gebakken friander kalfsbiefstuk
met gebakken bospaddestoelen in een rode portsaus
of
Gesauteerde hertenkalf-biefstuk, geserveerd
met gebakken spekjes, bosui en veenbessen-wildsaus
of
Gebakken wildzwijnrugfilet
in een rode wijnsaus met bosui en rose pepers
In kerststijl geserveerd dessert
In vegetarisch specialiteiten-restau-
rant De Imme, Willem II-straat 52a
in Tilburg, vindt zaterdag 14 de
cember het traditionele Lucia-feest
(mid-winterfeest) plaats.
Het culinaire 4-gangenbuffet,
waarop zowel vegetarische als
vlees- en visgerechten voorkomen,
wordt opgeluisterd door een optre
den van Lucia, die het licht komt
brengen. Het buffet wordt verder
opgeluisterd door Berndine en
Astrid, die het geheel op piano en
sax muzikaal omlijsten.
Dit Lucia-feest is vergelijkbaar met
een soortgelijk feest in Zweden,
waar de kersttijd al in de ochtend
van 13 december begint
(Klein Joel of Lucia-dag).
De jongste dochter des huizes,
gekleed in een lange, witte jurk en
met een kroon van brandende
d 4 gangen keuze-menu 3975
I Veldhovenring 88 Tilburg tel. 013-543 93 26
turlijke voeding van biologische
iliteit een lichtpuntje wil zijn in
ving,
i fabrii