itr.
jyPENOSI
1
TV
rstmenu
eestelijk
>taurant
jt Spoor
Sprang-Capelle
De Imme;
vegetarisch niet
lekker?!
Een bok schieten
■■Ml
LEE TOWERS KERSTSPECIAL
KERSTDINER DANSANT
DE HAVENZANGERS
MARCOBORSATO
FRANS BAUER KOOS ALBERTS
PKerstmenu
I ƒ69,50
"Da Paolo"
teJWQO
Chalet fentaine
yo - pagina 16
Donderdag 14 december 1995 pagina 17
DE TILBURGSE KOERIER
A/as?
Graag reserveren.
GEGRILDE TARBOT
EETKAFFEE
MET GESMOORDE ZUURKOOL EN BOTERSAUS
HERTEKALF FILET MET OESTERZWAMMEN
KASTANJE-IJS MET PERENSAUS
weet
Geert Seebregts ChefkokVPatron Hofstede de Blaak
SPOOM VAN FRAMBOISE IJS
SALADE MET BAYONNEHAM
:u
KASTANJE-IJS
romige kruidensaus
W!
Koffie met bonbon
Michel Marian Tellier
Wij wensen u prettige feestdagen
Koken met chef-kok /patron Geert Seebregts
LA CANTINA
VlVADT/j
SPOOM VAN FRAMBOZENIJS,
AMARENE IJS EN RODE MOUSERENDE WIJN
- RESERVEREN GEWENST -
Heuvelring 51 5038 CJ Tilburg tel. 013-5445727
Laten we het maar bij een échte
wildspecialiteit houden.
Fazant, eend, duif, haas en hert...
dé voltreffers van Boerke Mutsaers!
Vraag vrijblijvend naar onze
kerstmenu's
Wij zijn beide kerstdagen geopend
vanaf 15.00 u.
RG
IBEEK
Ingrediënten:
1 zoete meloen, A’.
sla-soqrten, pijnbc
banyuls, bieslook
GEGRILDE TARBOT
MET ZUURKOOL
SALADE MET BAYONNE HAM EN RODE BANYULS
HERTE-KALFFILET
MET OESTERZWAM
Vijver laan 2
5042 PZ Tilburg
Tel: (013) 46752 78
boerke MUTSAERS
RESTAURANT, PARTY- en CONGRESCENTRUM
Hoogstraat 4 -1
ZATERDAG 23 DECEMBER
IE EN 2E KERSTDAG
ZATERDAG 27 JANUARI
ZONDAG 28 JANUARI
ZONDAG 17 MAAKT
Andere activiteiten die plaatsvinden
zijn o.a. het lentefeest, een cabaret
diner en een literair diner met
gedichten en voordrachten.
Daarnaast is er iedere zaterdag
live-muziek.
tdelingen van
angen op de
gen voor de kerstmenu's.
Op kerstavond en eerste kerstdag
worden er speciale kerstmenu's
geserveerd. Ook dan zijn er vlees-
en visalternatieven.
Wie de Imme kent, zal over die
alternatieven niet lang hoeven den
ken: vegetarisch is, zeker bij de
Imme, ontzettend lekker!
Wijnadvies:
Tokay Pinot gris
Wijnadvies:
Chileense Chardonnay
Wijnadvies:
Chileense Cabernet Sauvignon.
and, 3 dl rode bour
se de al mort, potje
omboter.
Vegetarische specialiteiten
ook vlees en vis
Willem ll-straat 52A
5038 BH TILBURG
RESTAURANT Tel. 013-5425229
Ingrediënten:
300gram kastanje puree, 1/2 Itr volle melk,
70 gram suiker, 80 gram eidooiers, een blik
peren en perenlikeur vanfred van zuiddam.
i, 400 gram bayonne ham,
jnboompitten, creme fraiche,
Veldhovenring 88 Tilburg tel. 013-543 93 26
Maandmenu a 4975
Warm geitekaasje ontwikkeld met spek
op een kleurige herfstsalade
Licht gebonden champignonsoep
met een scheutje room
Zalmfilet met pasta en een
of
Varkenshaas Tournedos met groene pepersaus
Chocolade-pudding met advokaat en slagroom
Ristorante Italiano
Menu 2de kerstdag
a 72,50
Ingrediënten:
200 gramframbozensorbetijs, 200 gram
amareren roomijs, 200 cl rode bourgogne
champenoise, 1 doosje verse frambozen en
een potje omarenen kersen en verse mint.
Het is traditie dat we tijdens de
kerstdagen op feestelijke wijze
onze maaltijden verzorgen en
gebruiken. Dat is niet altijd
eenvoudig. U staat er ditjaar
echter niet alleen voor. Geert
Seebregts, chef-kok van het
bekende restaurant Hofstede
de Blaak is bereid gevonden
voor onze lezers een eenvoudig festijn. Veel succes!
maar bijzonder smaakvol en
feestelijk kerstdiner samen te
stellen. Het onderstaande
menu is bedoeld voor vier
personen. De chef wenst u in
elk geval gezellige uurtjes
in de keuken toe.
En natuurlijk een bijzonder
heerlijk gastronomische
EN DAN NU AAN DE SLAG:
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
600 hertekalffilet, 200 gram
men, olijfolie. Als garnituur
en aardappelcroquetten.
Voor de saus: 5 dl wildfor
gogne, 100 gram tompetti
veenbessen, 50 gram roor,
Restaurant geopend: wo t/m zo 17.30 - 22.00
Eetcafé geopend: wo t/m zo 17.30 - 20.30
Reserveren in het weekend gewenst, tel. (5)365575
St. Josephstraat 138 - Tilburg
Ingrediënten:
4 stukjes tarbotfilet van 100 gram en
olijfolie, peper, zout en potje zalmeitjes,
250 gram verse zuurkool en roomboter.
Voor de saus10 gram boter, 1 sjalot
fijngehakt, 2 takjes thijm, 1/2 Itr droge
witte wijn riesling) 1/2 geperste citroen,
1 laurierblaadje, 10 peperkorrels, 1/2 dl
slagroom of kookroom.
U kunt bij slager of poelier, vishandelaar, groenteboer en de speciaalzaak de benodigde
ingrediënten bestellen. Namens het team van Restaurant Hofstede de Blaak te Tilburg
wensen wij U prettige feestdagen, veel kookplezier en een gezond 1996.
Mexicaans eetcafé restaurant De Kroeg La Cantina
biedt u:
Een sfeervol restaurant met: mexicaanse Specialiteiten a
la carte: hoofdgerechten vanaf 15,-, die u volgens eigen
wens kunt aanvullen met kleine gerechten voor 2,50.
Weekschotel: wekelijks variërende plate service schotel
voor 15,-.
Een gezellig café met: naast de kaart van het restaurant
en de weekschotel, elke dag een andere dagschotel voor
slechts 10,-.
Natuurlijk 6 bieren van het vat. Happy Hour vrijdags
17.30-18.30.
B|uyel - Telefoon (0416) 272333
Bereiding:
dresseer desla garnituur naar keuze
midden op het bord, maak van de meloen
acht mooie waaiers en leg die over de sla,
hierover legt u de gesneden ham. Garneer
met gesneden bieslook en geroosterde
pijnboom pitten. Voor de dressing klopt i
200 gram creme fraiche met banyuls,
peper en zout mooi glad en besprenkel
daarmee de borden.
Als brood garnituur bevelen wij U Ciabatta
met walnoten van Pano Italiano aan. 1
Keuken open maandag en donderdag 17.00 uur.
Vrijdag, zaterdag en zondag 16.00 uur.
Dinsdag en woensdag dicht.
Wendelnesseweg - oost 4 - TeL 0416-311637 - Sprang-Capelle
jMk JHBMK JHMMI JNMBB
De ervaring van de Imme is dat de
vlees- en visschotel vooral drempel
verlagend werken. "Met de menu
kaart in de hand kiest bijna iedereen Inmiddels zijn Ria en haar medewer-
toch voor de vegetarische gerechten, kers druk bezig met de voorbereidin-
Ze zijn gewoon ontzettend lekker."
Dat was ook de mening te zijn van de
jury van het Tilburg Wijnstadmenu
1995. Het wijnstadmenu van de Imme
ging tenminste met een eervolle
vermelding aan de haal.
De Imme biedt maandelijks een
bijzondere activiteit.
Afgelopen weekeinde was dat het
midwinterfeest, het Lucia-feest.
st
ningsplein 9,
Iperiingstijden:
dinsdag (op
m 17.00-20.00
jdens avonduren,
de afdeling
n 013-5429074.
KERSTMENU
Geserveerd op eerste kerstdag
W 64,75
Amuse van het huis
Kleurrijke salade
Paprika-tomatensoep met amandelcrème
Geitekaas in philodeeg met gembersaus
of zalm in philodeeg met waterkerssaus
Sorbet van tropisch vruchtenijs met
champagne
Italiaanse schotel met aubergine-taartje,
Italiaanse paddestoelen en een pasta-
broccolirolletje met saffraansaus
of canneloni met lamsgehakt geserveerd
met een Italiaanse groentenfantasie
Grand dessert de Noël
RUCOLA CON RICOTTA, SALMONE E CAVIALE
raket-sla met ricotta, zalm en kaviaar
INSALATA Dl CARNE D'AGNELLO CON PINOLI E BASILICO
salade van lams-filet met pijnboompitten en basilicum
CANNELONI Dl SALMONE CON GORGONZOLA
IN SALSA VERDE
met gorgonzola gevulde zalmrolletjes
met een groene kruidensaus
♦e*
ZUPPA DEL CACCIATORE
Jagerssoep
ACQUA COTTA CON FUNGHI PORCINI
paddestoelensoep^met ei, kaas en tomaat
SPAGHETTI AL NERO Dl SEPPIA CON TARTUFFI Dl MARE
zwarte spaghetti met venusschelpen
LASAGNE CONASTICI
lasagne met kreeft en een kreeftenroomsaus
TRIS Dl RAVIOLI CON SALSA Dl DILLE
drie ravioli's gevuld met zalm, hollandse garnalen en,
kreeft met een dllieroomsaus
FILETTO CON FOIS GRAS E TARTUFFI
biefstuk van de haas met ganzelever en truffel
VITELLO E SALMONE CON UNA SALSA Dl PATATE
E TARTUFFI
kalfsvlees en zalm met een aardappeltruffelsaus
COSCIA Dl LEPRE AL PEPE VERDE
hazebout met een groene pepersaus
DOLCIDI NATALE
diverse lekkernijen
U kunt deze gerechten ook los bestellen of het menu
naar uw wens inkorten.
Piusplein 74 Tilburg ‘S (013) 5424248
een klein, maar verfijnd smaakmakertje
gemarineerde ossehaas op een bedje van diverse slasoorten
met een marmelade dressing
of mousse van edele vissoorten begeleid
door een fijne dtrussaus en een vleugje pemod
heldere boswachtersoep, rijkelijk gevuld
met bospaddestoelen en reepjes katenspek
rosé gebraden duivenborst op een kransje van julienne groenten
met een overheerlijke preisselberensaus of
gepocheerde heilbot op een heuveltje van prei en taugé en
geperfectioneerd met een preisaus
een verfrissend tussendoortje
edelhertbiefstuk met appeltjes en calvadossaus of
kalfsmedaillon gevuld met runderhaas en belgisdie spinazie,
verfijnd met een saliesaus
een passend kerstdessert
Eventuele dieet-wensen graag vermelden zodat wij hier rekening
mee kunnen houden.
Fam. van der Putten en medewerkers
Bereiding:
Bereid eerst de saus: Fruit in olijfolie de fijn
gesneden trompette de la mort, giet vervol
gens de wildfond en de rode bourgogne erbij
en laat het geheel voor de helft inkoken en
zet deze even opzij. Bah nu de gesneden
oesterzwammen met defijnsnipperde
sjalotten tot ze glazig zijn en zet deze
eveneens opzij.
Bak nu de herte-filet rose, verhit onder
tussen de saus en de oesterzwammen,
snij als de filet rose is in mooie langwerpige
plakken en dessert deze op voorverwarmde
borden legde groente en aardappelgarni-
tuurook op het bord en de oesterzwammen-,
pak nu de saus van het vuur en roer er 50
gram boter door met wat veenbessen en
bedek dan filet met wat saus.
Bereiding:
Meng in uw keukenmachine de frambozen
en amarene ijs met en de rode mouserende
bourgogne tot een luchtige massa en laat
deze terug in de vriezer opstijven. Schep
vervolgens vier mooie bollen in een cham
pagne coupe en garneer met frambozen en
amarenen kersen, schenk aan tafel nog wat
rode mouserende bourgogne over het ijs.
binnenstappen: er staat immers ook
een heerlijke vlees- en een smakelijke
visschotel op de kaart.
Hiermee presenteren wij u ons kerstmenu 1995.
Op 1ste kerstdag zullen wij u graag ontvangen
om 19.00 uur voor een gezellig kerst-aperitief,
waarna om 19.30 uur het kerstdiner zal beginnen.
Op 2de kerstdag zijn wij geopend vanaf 15.00 uur.
U kunt dan alsnog genieten van het kerstmenu, maar
u hebt tevens een beperkte keuzemogelijkheid.
Zo'n jaar of 15 geleden startte Ria
Kuypers een simpel vegetarisch eet
huisje. Niet meer te vergelijken met
het volwaardige restaurant, dat in
middels al zo’n 13 jaar in de Willem II
straat 52 a gevestigd is.
Nog steeds staat Ria Kuypers achter
het vegetarische uitgangspunt van
haar restaurant.
En dat niet alleen. Alle ingrediënten
die ze gebruikt zijn van ecologische
kwaliteit.
Toch kan ook de principiële niet-
vegetarier gerust bij de Imme
im oesterzwam-
tr verse spruitjes
Bereiding:
Bereid eerst de saus;smelt boter in een
sauspan en bak de sjalotsnippers met de
thijm tot de snippers glazig zijn. Giet de
wijn en het citroensap in de pan, voeg de
laurier en de peperkorrels toe en breng het
geheel aan de kook. Draai het vuur iets
lager en laat het wijnmengsel tot de helft
inkoken. Voeg dan de slagroom toe en
breng het geheel opnieuw aan de kook.
Giet de saus door een zeef en zet deze even
opzij. Kook de zuurkool met de helft van het
ingekookte wijnmengsel aan de kook.
Draai het vuur iets lager en laat de
zuurkool, met het deksel op de pan,
ca. 20 minuten smoren.
Verhit nu de met olijfolie ingevette
grill-pan. Bestrijk de tarbotfilets aan beide
kanten met olijfolie en bak ze aan beide
Zijden in een ruit patroon, 2 minuten per Bereiding:
zijde. Klop de suiker en de eidooiers tot wit en
Breng terwijl u de vis grillt, de rest van het stand. Verwarm ondertussen de melk,
de in blokjes gesneden koude boter door en Giet de kokende melk op het eidooier-/
breng op smaak met peper en zout. -suikermengsel en laat dit op het zacht vuur
Afwerking: binden, niet laten koken.
Leg de uitgelekte zuurkool in het midden Voeg de kastanjepuree bij het mengsel en
van een vo'orverwarmd diepbord. Leg de laat het koud worden. Vervolgens in de
tarbot op de zuurkool en schep de saus over ijsmachine draaien of indien u niet over een
de tarbot en garneer het met gehakte bies- ijsmachine beschikt- in een vorm in de
look en zalmeitjes. diepvries zetten. Pureer de peren in de
keukenmachine en maak op smaak met wat
^ies: perenlikeur. Opdienen in een klein diepbord
Chardonnay met perensaus eromheen.