itr. jyPENOSI 1 TV rstmenu eestelijk >taurant jt Spoor Sprang-Capelle De Imme; vegetarisch niet lekker?! Een bok schieten ■■Ml LEE TOWERS KERSTSPECIAL KERSTDINER DANSANT DE HAVENZANGERS MARCOBORSATO FRANS BAUER KOOS ALBERTS PKerstmenu I ƒ69,50 "Da Paolo" teJWQO Chalet fentaine yo - pagina 16 Donderdag 14 december 1995 pagina 17 DE TILBURGSE KOERIER A/as? Graag reserveren. GEGRILDE TARBOT EETKAFFEE MET GESMOORDE ZUURKOOL EN BOTERSAUS HERTEKALF FILET MET OESTERZWAMMEN KASTANJE-IJS MET PERENSAUS weet Geert Seebregts ChefkokVPatron Hofstede de Blaak SPOOM VAN FRAMBOISE IJS SALADE MET BAYONNEHAM :u KASTANJE-IJS romige kruidensaus W! Koffie met bonbon Michel Marian Tellier Wij wensen u prettige feestdagen Koken met chef-kok /patron Geert Seebregts LA CANTINA VlVADT/j SPOOM VAN FRAMBOZENIJS, AMARENE IJS EN RODE MOUSERENDE WIJN - RESERVEREN GEWENST - Heuvelring 51 5038 CJ Tilburg tel. 013-5445727 Laten we het maar bij een échte wildspecialiteit houden. Fazant, eend, duif, haas en hert... dé voltreffers van Boerke Mutsaers! Vraag vrijblijvend naar onze kerstmenu's Wij zijn beide kerstdagen geopend vanaf 15.00 u. RG IBEEK Ingrediënten: 1 zoete meloen, A’. sla-soqrten, pijnbc banyuls, bieslook GEGRILDE TARBOT MET ZUURKOOL SALADE MET BAYONNE HAM EN RODE BANYULS HERTE-KALFFILET MET OESTERZWAM Vijver laan 2 5042 PZ Tilburg Tel: (013) 46752 78 boerke MUTSAERS RESTAURANT, PARTY- en CONGRESCENTRUM Hoogstraat 4 -1 ZATERDAG 23 DECEMBER IE EN 2E KERSTDAG ZATERDAG 27 JANUARI ZONDAG 28 JANUARI ZONDAG 17 MAAKT Andere activiteiten die plaatsvinden zijn o.a. het lentefeest, een cabaret diner en een literair diner met gedichten en voordrachten. Daarnaast is er iedere zaterdag live-muziek. tdelingen van angen op de gen voor de kerstmenu's. Op kerstavond en eerste kerstdag worden er speciale kerstmenu's geserveerd. Ook dan zijn er vlees- en visalternatieven. Wie de Imme kent, zal over die alternatieven niet lang hoeven den ken: vegetarisch is, zeker bij de Imme, ontzettend lekker! Wijnadvies: Tokay Pinot gris Wijnadvies: Chileense Chardonnay Wijnadvies: Chileense Cabernet Sauvignon. and, 3 dl rode bour se de al mort, potje omboter. Vegetarische specialiteiten ook vlees en vis Willem ll-straat 52A 5038 BH TILBURG RESTAURANT Tel. 013-5425229 Ingrediënten: 300gram kastanje puree, 1/2 Itr volle melk, 70 gram suiker, 80 gram eidooiers, een blik peren en perenlikeur vanfred van zuiddam. i, 400 gram bayonne ham, jnboompitten, creme fraiche, Veldhovenring 88 Tilburg tel. 013-543 93 26 Maandmenu a 4975 Warm geitekaasje ontwikkeld met spek op een kleurige herfstsalade Licht gebonden champignonsoep met een scheutje room Zalmfilet met pasta en een of Varkenshaas Tournedos met groene pepersaus Chocolade-pudding met advokaat en slagroom Ristorante Italiano Menu 2de kerstdag a 72,50 Ingrediënten: 200 gramframbozensorbetijs, 200 gram amareren roomijs, 200 cl rode bourgogne champenoise, 1 doosje verse frambozen en een potje omarenen kersen en verse mint. Het is traditie dat we tijdens de kerstdagen op feestelijke wijze onze maaltijden verzorgen en gebruiken. Dat is niet altijd eenvoudig. U staat er ditjaar echter niet alleen voor. Geert Seebregts, chef-kok van het bekende restaurant Hofstede de Blaak is bereid gevonden voor onze lezers een eenvoudig festijn. Veel succes! maar bijzonder smaakvol en feestelijk kerstdiner samen te stellen. Het onderstaande menu is bedoeld voor vier personen. De chef wenst u in elk geval gezellige uurtjes in de keuken toe. En natuurlijk een bijzonder heerlijk gastronomische EN DAN NU AAN DE SLAG: (voor 4 personen) Ingrediënten: 600 hertekalffilet, 200 gram men, olijfolie. Als garnituur en aardappelcroquetten. Voor de saus: 5 dl wildfor gogne, 100 gram tompetti veenbessen, 50 gram roor, Restaurant geopend: wo t/m zo 17.30 - 22.00 Eetcafé geopend: wo t/m zo 17.30 - 20.30 Reserveren in het weekend gewenst, tel. (5)365575 St. Josephstraat 138 - Tilburg Ingrediënten: 4 stukjes tarbotfilet van 100 gram en olijfolie, peper, zout en potje zalmeitjes, 250 gram verse zuurkool en roomboter. Voor de saus10 gram boter, 1 sjalot fijngehakt, 2 takjes thijm, 1/2 Itr droge witte wijn riesling) 1/2 geperste citroen, 1 laurierblaadje, 10 peperkorrels, 1/2 dl slagroom of kookroom. U kunt bij slager of poelier, vishandelaar, groenteboer en de speciaalzaak de benodigde ingrediënten bestellen. Namens het team van Restaurant Hofstede de Blaak te Tilburg wensen wij U prettige feestdagen, veel kookplezier en een gezond 1996. Mexicaans eetcafé restaurant De Kroeg La Cantina biedt u: Een sfeervol restaurant met: mexicaanse Specialiteiten a la carte: hoofdgerechten vanaf 15,-, die u volgens eigen wens kunt aanvullen met kleine gerechten voor 2,50. Weekschotel: wekelijks variërende plate service schotel voor 15,-. Een gezellig café met: naast de kaart van het restaurant en de weekschotel, elke dag een andere dagschotel voor slechts 10,-. Natuurlijk 6 bieren van het vat. Happy Hour vrijdags 17.30-18.30. B|uyel - Telefoon (0416) 272333 Bereiding: dresseer desla garnituur naar keuze midden op het bord, maak van de meloen acht mooie waaiers en leg die over de sla, hierover legt u de gesneden ham. Garneer met gesneden bieslook en geroosterde pijnboom pitten. Voor de dressing klopt i 200 gram creme fraiche met banyuls, peper en zout mooi glad en besprenkel daarmee de borden. Als brood garnituur bevelen wij U Ciabatta met walnoten van Pano Italiano aan. 1 Keuken open maandag en donderdag 17.00 uur. Vrijdag, zaterdag en zondag 16.00 uur. Dinsdag en woensdag dicht. Wendelnesseweg - oost 4 - TeL 0416-311637 - Sprang-Capelle jMk JHBMK JHMMI JNMBB De ervaring van de Imme is dat de vlees- en visschotel vooral drempel verlagend werken. "Met de menu kaart in de hand kiest bijna iedereen Inmiddels zijn Ria en haar medewer- toch voor de vegetarische gerechten, kers druk bezig met de voorbereidin- Ze zijn gewoon ontzettend lekker." Dat was ook de mening te zijn van de jury van het Tilburg Wijnstadmenu 1995. Het wijnstadmenu van de Imme ging tenminste met een eervolle vermelding aan de haal. De Imme biedt maandelijks een bijzondere activiteit. Afgelopen weekeinde was dat het midwinterfeest, het Lucia-feest. st ningsplein 9, Iperiingstijden: dinsdag (op m 17.00-20.00 jdens avonduren, de afdeling n 013-5429074. KERSTMENU Geserveerd op eerste kerstdag W 64,75 Amuse van het huis Kleurrijke salade Paprika-tomatensoep met amandelcrème Geitekaas in philodeeg met gembersaus of zalm in philodeeg met waterkerssaus Sorbet van tropisch vruchtenijs met champagne Italiaanse schotel met aubergine-taartje, Italiaanse paddestoelen en een pasta- broccolirolletje met saffraansaus of canneloni met lamsgehakt geserveerd met een Italiaanse groentenfantasie Grand dessert de Noël RUCOLA CON RICOTTA, SALMONE E CAVIALE raket-sla met ricotta, zalm en kaviaar INSALATA Dl CARNE D'AGNELLO CON PINOLI E BASILICO salade van lams-filet met pijnboompitten en basilicum CANNELONI Dl SALMONE CON GORGONZOLA IN SALSA VERDE met gorgonzola gevulde zalmrolletjes met een groene kruidensaus ♦e* ZUPPA DEL CACCIATORE Jagerssoep ACQUA COTTA CON FUNGHI PORCINI paddestoelensoep^met ei, kaas en tomaat SPAGHETTI AL NERO Dl SEPPIA CON TARTUFFI Dl MARE zwarte spaghetti met venusschelpen LASAGNE CONASTICI lasagne met kreeft en een kreeftenroomsaus TRIS Dl RAVIOLI CON SALSA Dl DILLE drie ravioli's gevuld met zalm, hollandse garnalen en, kreeft met een dllieroomsaus FILETTO CON FOIS GRAS E TARTUFFI biefstuk van de haas met ganzelever en truffel VITELLO E SALMONE CON UNA SALSA Dl PATATE E TARTUFFI kalfsvlees en zalm met een aardappeltruffelsaus COSCIA Dl LEPRE AL PEPE VERDE hazebout met een groene pepersaus DOLCIDI NATALE diverse lekkernijen U kunt deze gerechten ook los bestellen of het menu naar uw wens inkorten. Piusplein 74 Tilburg ‘S (013) 5424248 een klein, maar verfijnd smaakmakertje gemarineerde ossehaas op een bedje van diverse slasoorten met een marmelade dressing of mousse van edele vissoorten begeleid door een fijne dtrussaus en een vleugje pemod heldere boswachtersoep, rijkelijk gevuld met bospaddestoelen en reepjes katenspek rosé gebraden duivenborst op een kransje van julienne groenten met een overheerlijke preisselberensaus of gepocheerde heilbot op een heuveltje van prei en taugé en geperfectioneerd met een preisaus een verfrissend tussendoortje edelhertbiefstuk met appeltjes en calvadossaus of kalfsmedaillon gevuld met runderhaas en belgisdie spinazie, verfijnd met een saliesaus een passend kerstdessert Eventuele dieet-wensen graag vermelden zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Fam. van der Putten en medewerkers Bereiding: Bereid eerst de saus: Fruit in olijfolie de fijn gesneden trompette de la mort, giet vervol gens de wildfond en de rode bourgogne erbij en laat het geheel voor de helft inkoken en zet deze even opzij. Bah nu de gesneden oesterzwammen met defijnsnipperde sjalotten tot ze glazig zijn en zet deze eveneens opzij. Bak nu de herte-filet rose, verhit onder tussen de saus en de oesterzwammen, snij als de filet rose is in mooie langwerpige plakken en dessert deze op voorverwarmde borden legde groente en aardappelgarni- tuurook op het bord en de oesterzwammen-, pak nu de saus van het vuur en roer er 50 gram boter door met wat veenbessen en bedek dan filet met wat saus. Bereiding: Meng in uw keukenmachine de frambozen en amarene ijs met en de rode mouserende bourgogne tot een luchtige massa en laat deze terug in de vriezer opstijven. Schep vervolgens vier mooie bollen in een cham pagne coupe en garneer met frambozen en amarenen kersen, schenk aan tafel nog wat rode mouserende bourgogne over het ijs. binnenstappen: er staat immers ook een heerlijke vlees- en een smakelijke visschotel op de kaart. Hiermee presenteren wij u ons kerstmenu 1995. Op 1ste kerstdag zullen wij u graag ontvangen om 19.00 uur voor een gezellig kerst-aperitief, waarna om 19.30 uur het kerstdiner zal beginnen. Op 2de kerstdag zijn wij geopend vanaf 15.00 uur. U kunt dan alsnog genieten van het kerstmenu, maar u hebt tevens een beperkte keuzemogelijkheid. Zo'n jaar of 15 geleden startte Ria Kuypers een simpel vegetarisch eet huisje. Niet meer te vergelijken met het volwaardige restaurant, dat in middels al zo’n 13 jaar in de Willem II straat 52 a gevestigd is. Nog steeds staat Ria Kuypers achter het vegetarische uitgangspunt van haar restaurant. En dat niet alleen. Alle ingrediënten die ze gebruikt zijn van ecologische kwaliteit. Toch kan ook de principiële niet- vegetarier gerust bij de Imme im oesterzwam- tr verse spruitjes Bereiding: Bereid eerst de saus;smelt boter in een sauspan en bak de sjalotsnippers met de thijm tot de snippers glazig zijn. Giet de wijn en het citroensap in de pan, voeg de laurier en de peperkorrels toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur iets lager en laat het wijnmengsel tot de helft inkoken. Voeg dan de slagroom toe en breng het geheel opnieuw aan de kook. Giet de saus door een zeef en zet deze even opzij. Kook de zuurkool met de helft van het ingekookte wijnmengsel aan de kook. Draai het vuur iets lager en laat de zuurkool, met het deksel op de pan, ca. 20 minuten smoren. Verhit nu de met olijfolie ingevette grill-pan. Bestrijk de tarbotfilets aan beide kanten met olijfolie en bak ze aan beide Zijden in een ruit patroon, 2 minuten per Bereiding: zijde. Klop de suiker en de eidooiers tot wit en Breng terwijl u de vis grillt, de rest van het stand. Verwarm ondertussen de melk, de in blokjes gesneden koude boter door en Giet de kokende melk op het eidooier-/ breng op smaak met peper en zout. -suikermengsel en laat dit op het zacht vuur Afwerking: binden, niet laten koken. Leg de uitgelekte zuurkool in het midden Voeg de kastanjepuree bij het mengsel en van een vo'orverwarmd diepbord. Leg de laat het koud worden. Vervolgens in de tarbot op de zuurkool en schep de saus over ijsmachine draaien of indien u niet over een de tarbot en garneer het met gehakte bies- ijsmachine beschikt- in een vorm in de look en zalmeitjes. diepvries zetten. Pureer de peren in de keukenmachine en maak op smaak met wat ^ies: perenlikeur. Opdienen in een klein diepbord Chardonnay met perensaus eromheen.

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1995 | | pagina 17