gÉ van praati® w Cuisine \ormaai 1 OEVE FONS VAN DEN HOUT ve gzijn’. r Paaspop bij de Jongerenbeweging o- ^Mnurant )\N Stiel Art Lambrusco Maarten Altena Octet bij De Vonk BOVAG momut 0-938973 Reünie Peter Hill Band tori Open-dag bij Dansers Collectief age op >00 of 3.70.929 VAN IIJ RSEL X” Schilderijen tentoonstelling 1gin' - iF Myriam Vissers Singlepresentatie «Pete Young and the Dutch Flag Theatergroep Opspattend Split in de Kunstkring Theater Ibbilj in Sapperlipopet Expositie J™ KAAS OP Z’N PAASBEST zd de L Ze SKS'SSi.S Donderdag 16 april 1987 - pagina 25 5 april 1987 - pagina 24 DE TILBURGSE KOERIER dt\ Paasmenu 7.00 A n ke sfeer het voordeel. aans naast net oüeverL Plaa^ innemen. len v N zie irijs mist Mi- (tusser Tilbt I KAAS <5- DLLIKATLSgtN per Vi kilo burg. coop- 2,25 per 100 gram Paasprijs I,” Stadhuisplein 325 (Katterug) - Tilburg - Tel. 422716 Bovenstaande recepten zijn steeds voor 4 personen. I Comnandc/u ie katoen tot s prov dag vamen Italië CULINAIR LENTEFESTIJN liter 15 gr. de witte amer- lag Zolang de voorraad strekt Voor op de ontbijttafel!! 7 Wij wensen u prettige k jfaasdagen! iter Ib- binatie, Keslien één en inderen -studenten ibant. In de- c twee nieu- studeerd en de hting Alphen, ntrum 1ste weg links. op Tilburgse and the D debuutsingle i het publiek. grote Korte g van de luziek ont onlangs Songs» i reisgeg' De groep zal dit doen d.m.v. een concert dat gehouden wordt in de I succes, smakelijk eten en ijk Pasen. l -TILBURG 500 - TILBURG 10 - GOIRLE Restaurant DEN SCHOUT met de grootste wijn- koop :eld in twintig bestuur- het o] regio’s twintig tilia- 1 het po sformatie le try-out Jonge Ingrediënten: Vi koolrabi, 1 bosje bergsla, bakje tuinke bieslook, 200 gr. 1/8 liter crème fraiche, Let het oog op Pasen dezi at uitgebreider menu. Ee m u in staat te stellen logelijk mee aan tafel jdens uw etentje, egin tijdig met de voorbereidingen a werk alles zover uit dat u de srechten ”a la minute” op tafel imt brengen, rinkt u wijn bij de maaltijd, ntkurk die dan vooraf. Zet de »el en breng rode wijn op kar imperatuur. ie soep en de Paasmenu: Pittige voorjaarssalade - Heldere soep met ei - Gevulde scholfilets - Gepocheerde ossehaas - Aardbeien sorbet Paas-kaa» Onze Brabantse boerekazen In de smaken - jong-belegen/komijn en Nagel Heerlijk op een sneetje bruin brood, roggetje of zo uit ’t vuistje. “74 5 Paasprijs Paaa-aalades in magere saus Naast onze a la carte-gerechten bereiden wij een keur van VOORJ AARSPRIMEURS Ter kennismaking serveren wij 3 CULINAIRE LENTE- MENU’S Peter Hill I trum». Oranje reünie wordt balvereniging en tel. reserver Ingrediënten: 1 komkommer, 4 tongfiletjes, 2 plakjes gerookte zalm, peper, zout, 1/8 liter room, 2 dl. court bouillon, 'c boter, 2 eetl. gehakte dille. Voor de court bouillon: Va liter water, 1 laurierblaadje, 1 ui, 4 gekneusde peperkorrels, Va glas droge witte wijn, 1 bouillonblokje. Ingrediënten. 600 gr. Ossehaas, 400 gr. worteltjes, 2 stangen prei, 3/4 liter bouillon, peper, zout, basilicum, 1 eetl. citroen sap, 40 gr. boter, 20 gr. bloem, 2 eetl. gehakte peterselie. iting voor Amsterdam Ingrediënten. Schil van 1 ci[roen, sap van halve citroen, 135 gr. suiker, 600 gr. aard beien, 2 eiwitten. Op zaterdag 18 april houdt het Dan sers Collectief een open dag. Op die dag wordt er gerepeteerd aan de nieuwe theatervoorstelling Vuurpaarden. Het na?! is de tiende produktie die dit Tilburgse gezelschap uitbrengt. Vuurpaarden se toont de dramatische en komiséhe kan- men ten van catastrofes. stillevens XS Porselein- Iexpositie bij rijen bevatten de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo zullen er portretten, landschappen, stillevens - schilderijen te l dersclub «Oisterwijk ding staat van Theo v Jeanne Schilders Rokven is zo langza merhand een begrip geworden voor veel Oisterwijkers. Als bijzondere gas te is dit jaar uitgenodigd de pottenbak ster Carin de Sooza. De tentoonstel ling is geopend: eerste paasdag van 13.00 tot 18.00 uur en tweede paasdag van 11.00 tot 17.00 uur. Jambon de Parme au Melon Parmesaanse ham met meloen Consommé Madrilène Kippebouillon met tomaat en celeri Filet de Veau a la Normande Gebraden kalfsfile in een calvadosroomsaus Gebakken krielaardappelen en voorjaarsgroenten Surprise de Commanderie Verrassingsdessert Mokka 50 Opening van de speeltuin «De Pagad der» tijdens het paasweekend met voor elk kind een leuke verrassing. Reserveren gewenst. Rielseweg 861, Tilburg Tel. 04248-1238 —je radijs, Vt krop ijs- tinkers, wat pijpjes mager gerookt spek, ralche, 1 eetl. grove mosterd, 2 eidooiers, peper, zout en citroensap. In KIEZEN of DELEN is de popu laire televisieprogrammamaakster Vi vian van Rossum - gespeeld door Astrid Goedknegt - bezig met de voor bereidingen van een spiksplinternieuw jongerenprogramma. Een programma waarin uitsluitend bijzondere jongeren «in de picture» zullen verschijnen. In KIEZEN of DELEN zien we een deel van de selectie voor het nieuwe jonge renprogramma van Vivian, een selectie die een andere wending neemt dan de door Vivian bedoelde. De spelers laten een beeld zien van jongeren in de jaren Gevulde scholfilets. Snijd van een geschilde komkommer in de lengterichting 4 dunne plakken. Die moeten dun genoeg zijn om er een gepeperd en gezouten scholfiletje en een reepje gerookte zalm in op te rollen. Zet dit rolletje vast met 'n borrelprikker. Maak een court bouillon en pocheer hier de rolletjes in gedurende 6 minuten. Warm houden in ovenvaste licht beboterde schotel. Kook de court bouillon in tot ca. 2 dl. Klop de room erdoor en laat nog verder inkoken. Breng op smaak met scheutje sherry, peper, zout en 1 eetl. ketchup. Giet de saus over de visrolletjes, bestrooi royaal met gehakte dille en serveer op een klein voorgewarmd bordje. Teleservice Kunt u moeilijk komen? Bel ons... kunnen we zien wat we voor u kunnen doen!! n moeilijk op gang met twee groepen, 4 één van de best van de Jongeren- les mogelijk te ma- de Jongerenbeweging van een muziek- en zang... T*" oruikleen. De gemeente nstallatie niet genoee ae- .«11 de planne: m, wil dat Heldere soep met ei. Trek een pittige bouillon van een schenkeltje, een mergpijpje, laurierblad, gekneusde peperkorreltjes en een bosje selderij. Zorg dat u ca. 2 liter heeft (de helft is nodig voor het hoofdgerecht). Fruit in grote braadpan de gesnipperde ui aan in de boter. Soepgroenten even mee laten smoren. Nu ruim 1 liter bouillon erbij en met deksel op de pan de soep ca. 50 minuten laten trekken. Zeven en opnieuw aan de kook laten komen. Eieren in kom loskloppen met wat zout en peper. Boven de bouillon langzaam in zeef schenken onder voortdurend heen en weer bewegen van de zeef. De ei- sliertjes stollen nu in de bouillon, die niet meer mag koken. Gehakte peterselie erdoor en opdienen met een soepstengel. Ingrediënten: Voor de bouillon: 1 schenkel, merg pijpje, peperkorrels, 2 laurierbladen, zout, bosje selderij, ruim 2 liter water. Voor de soep: 1 flinke ui, 250 gr. gesneden soepgroenten, 25 gr. boter, 2 eieren, peper, zout, 2 eetl. gehakte peterselie. Onder deze noemer treft men de exotische bloemsierkunst van Harry van Gestel, van beroep: artflorist. De ze bloemenkunstenaar, die in het, ge hele land door zijn bijzondere objecten een veelgevraagd artiest is, is a.s. maandag, 2de Paasdag, in onze regio te vinden. Hij demonstreert zijn kunnen, en exposeert de resultaten van zijn werk bij Klis interieurverzorging, Gasthuisstraat 17-22-24 in Kaatsheu vel. U kunt hem daar vinden tussen 14.00 en 18.00 uur. Cammeleur te Dongen. De zaal is open vanaf 15.00 uur. «Pete Young and the Dutch Flag» zal ook te beluisteren zijn via Radio 3 in het programma «Los Vast» van de N.C.R.V. Opnames hiervoor worden gemaakt op 23 mei in de werft in Kaatsheuvel. Groenstraat 60, Tilburg Tel. 368808 J bouillon voor het kunt u rustig een dag ken, evenals het ijs. dat, voor uw diner begint, alle jen gehakt zijn en zet ze lekt met folie in de juiste maandag 20 april a.s. zal de ’■“se rockformatie «Pete Young Dutch Flag» haar officieel presenteren aan tachtig. Jongeren die geconfronteerd worden met de mythes van de maat schappij. De mythes van ambities, van rijkdom, van roem, glitter en glamour, van macht en carrière. De mythes van veiligheid door wapens en godsdienst. Ook voor ouderen Na de succesvolle premièrevoorstel- lingen, 7 en 8 november 1986 in de Reehorst te Ede, maakt Opspattend Split een toemee door het land. Jonge rencentra, jeugdsociëteiten, scholen en theaters worden bezocht. Want Op spattend Split is vooral theater voor en door jongeren. Dit betekent niet dat het theaterstuk niet geschikt zou zijn voor ouderen. Integendeel zelfs; het zal een hele goede zaak zijn als voor veel ouderen op 23 april naar de Kunstkring komen. Het aanvangstijd- stip van de voorstelling is 20.30 uur. Op donderdag 23 april organiseerd Kultureel Kaffee No. 90 een optreden van de theatergroep Opspattend Split in de Kunstkring te Oisterwijk. Opspattend Split is een jongerentheatergroep, gevormd door een achttal haanloze jongeren/school verlaters. De groepsleden, die uit verschillende delen van het land komen, zijn een jaar lang full-time met dit theaterproject bezig. Het project is opgezet door het CJV-YMCA Nederland, een jeugd- en jongerenorganisatie waarbinnen ongeveer 30.000 jongeren aktief zijn. Na en intensieve trainingsperiode <wam via improvisaties rond het the ma zingeving de theaterproduktie KIEZEN of DELEN tot stand, een produktie waarbij muziek, zang en dans naast het spel een belangrijke Aardbeien sorbet. Ongeverfde citroen dun schillen en afkoken in water met suiker gedurende 5 minuten. Schil eruit nemen, citroen uitpersen en het sap bij de suikerstroop doen. Af laten koelen. Aardbeien schoonmaken en door zeef wrijven of in blender pureren. Acht mooie exemplaren achter houden. Aardbeienmousse afmeten tot 4 dl., suikerstroopjes erdoor roeren. In diepvries half hard op laten vriezen in ca. 2 uur. Eiwitten stijf kloppen met schepje suiker. Ijs uit de vriezer halen en het eiwit erdoor spatelen. Terug in de vriezer voor min. 1 uur. Bolletjes scheppen met ijstang of gewone lepel. Direct op klein dessertbordje leggen en gameren met plakjes aardbei. Met de komst van tenorsaxofonist Peter van Bergen en slagwerker Mi chael Vatcher is het groepsgeluid stevi ger en stuwender geworden, aankno pend bij tegendraadse vormen van rockmuziek. Het octet bestaat verder uit Mark Charig op trompet (ooit deel uitmakend van de legendarische for matie Soft Machine), Maartje ten auc Hoorn (viool), Guus Janssen (piano), Michael Moore (altsax, klarinet), Wol- i de ter Wierbos (trombone) en uiteraard Maarten Altena op contrabas en cello. Op het programma staan composities van Maartje ten Hoorn, Guus Janssen en Altena zelf. Dit bijzondere concert zal van uw paasdagen werkelijk een feest maken. Na hard werken komt Theat’ bilj, een Tilburgs-Bosche combii gevormd door Ellen Vink en Ke Smeets op de planken met «Nog nachtje». Een spannend kinder- poppenverhaal geschikt voor kir van 5 tot 10 jaar, waarin dromen en verwachtingen, smartlapperij en hu mor een grote rol spelen. Klapbek, het vogelbeest, wil een echte zeeroversver- jaardag, maar wat er allemaal in één nachtje kan gebeuren??!! Hoe weten anderen wat jij leuk vindt? Is beloofd altijd beloofd? Een boef alleen een boef? Of is die spinaziespaghettiesoep- stengel er om op te eten of om te ste- «Nog een nachtje» wordt op 22 en 23 april gespeeld bij Sapperlipopet, Dio- nysiusstraat 11a in Tilburg, allebei de dagen om 15.00 uur. Wel 125 lekkere kaasjes, de meesten door ons zelf gerijpt! En.dat proeft U! 2?’ »-■«>»- En een heerlijk warm Frans stokbrood omdat het Pasen is" ^bijvoor eze week een ïen paar tips zelf zoveel Het Dansers Collectief werd in 1981 opgericht en staat nu onder de artistie ke leiding van Lilian Bruinsma en Ri cardo Anemaet, beide oud-s van de Dansakademie Brab ze nieuwe voorstelling ook we spelers: Ives Thuwis (afgest aan de Dansakademie Brabant) Yildou de Boer (afgestudeerd aan Dansakademie Arnhem). Emilie Ster- kenburgh speelde eerder in vorige voorstellingen van het Dansers Collec tief en volgde haar opleiding eveneens aan de Dansakademie Brabant. De voorstelling Vuurpaarden komt Op vrijdag 24 april om 20.30 uur stand dank zij een subsidie van de wordt er een reünie gehouden van de irovincie Noord-Brabant. De open- Peter Hill Band in zaal «Het Cen- g vindt plaats in de studio van het trum». Oranjeplein 2 in Goirle. Deze Dansers Collectief, van 13.00 tot 16.00 reünie wordt gehouden t.b.v. de voet- uur, aan de Hart van Brabantlaan 25a balvereniging Lotox Sport. Informatie in Tilburg. en tel. reserveren via 013-354192. Pittige voorjaarssalade. Groenten wassen en snijden; koolrabi en ijsbergsla in reepjes, radijs in plakjes. Snij het spek in dobbelsteentjes en braad ze knapperig. Crème fraiche in pannetje met dikke bodem doen, op matig vuur aan de kook brengen, citroensap, mosterd, peper en zout toevoegen. Van het vuur af, 2 eidooiers erdoor kloppen, (eiwitten bewaren voor het nagerecht), saus warm houden maar beslist niet laten koken. Werk in ruime kom de groenten en de spekjes door elkaar. Vlak voor het opdienen mengt u de warme saus door de salade, knipt bieslook en tuinkers erover en serveert dit met stokbrood. De cursisten van de schildersgroep van Netty Oosterveld gaan exposeren en nodigen u uit een kijkje te nemen op deze overrichtstentoonstelli- tekeningen, aquarellen en oUv«v>>- schilderijen. De expositie wordt ge houden van 11 t.e.m. 24 april in het ge bouw: Nouwens Plafonds, Sprendlin- genstraat 7, Oisterwijk. De openings tijden zijn van ma. t.e.m. do. van 8.30- 12.15 uur en van 13.15-17.30 uur. Op vrijd. tot 21.00 uur en op zat. tot 14.00 uur. Het Maarten Altena Octet werd in 1981 opgericht en heeft sindsdien gelmatig concerten gegeven in binn en vooral buitenland. Van het o< zijn twee langspeelplaten uitgebracht, die in de pers uiterst lovende recensies hebben gekregen. Het muzikale han delsmerk van het Maarten Altena Oc tet is de éénheid in de veelheid. Een veelvoud aan stijlen en invloeden wordt tot een oorspronkelijk geheel sa mengevoegd. Zo worden vrije improvi saties afgewisseld met gecomponeerde stukken, die soms verwijzen naar vroe ge vormen van jazz of rock, maar even goed geënt kunnen zijn op de modem- klassieke muziek van componisten als Strawinsky, Antheil of Varèse. Boterlammetjes! Van pure boter natuurlijk! 225 Menuprijs _p p-j- vanaf J 33,“ Restaurant «DEN SCHOUT» Oranjestraat 4 (tussen Paleisring en Emmastraat) Tilburg - Tel. 013-434512/674394 (Donderdag rustdag) Een paar geleden startte de Jonge renbeweging met het organiseren van muziekworkshops. De bedoeling van deze workshops was en is, om op een betaalbare manier jongeren kennis te laten maken of verder te helpen met muziek. Op een leuke en leerzame ma nier leer je in groepsverband een in strument bespelen of beter bespelen. Wat begon als een moei komende workshop ir is nu uitgegroeid tot lopende activiteiten beweging. Om dit alle ken, kreeg de gemeente e^.. stallatie in br vindt dat de installatie niet genoeg ge- bruikt wordt. Als de plannen van de gemeente doorgaan, wil dat niet zeg gen dat de workshop stopt. Het tegen gestelde is eerder waar. De Jongeren beweging zal zelf een installatie aan schaffen. Dat kost veel geld, maar er wordt hard gespaard. In de eerste plaats door middel van kleine dingen: entreegelden en baropbrengsten van het afgelopen workshopoptreden, ver- Rob van der List, koop van foto’s en cassettebandjes van Om 21.30 uur begint de knaller van het optreden en een fooienpot op de de avond: Herb Mews and The Mules, bar. Maar ook door Paaspop! Paaspop Herb Mews and The Mules bestaat uit valt op 19 april, eerste paasdag, en is Huub van den Berg (zang), Bernard een dag vol hve-muziek. Jussen (bas), Rob van der List De zaal gaat om 14.00 uur open. Om (drums), Eric Vandervorst (gitaar) en 15.00 uur zal het workshopoptreden Hella Koffeman (zang). plaatsvinden. De acht workshopgroe- Het is een Brabantse rock en roll pen die er nu draaien zullen zichzelf band die in de afgelopen zes jaar een type wijn presenteren. Deze presentatie is om flinke reputatie op heeft gebouwd. i van een 18.00 uur afgelopen. Dit alles vindt plaats in de gr< Om 19.00 uur zal Off-key met het zaal van de Jongerenbeweging, Ko avondprogramma beginnen. Off-key is Tuinstraat in Tilburg. een band die ontstaan is uit de work- Van 14.00 uur tot 2.00 uur zal je je shop. niet vervelen en veel muziek van grote Om 20.00 uur zal Emerald het po- kwaliteit horen. betreden. Deze 5-mansformatie Kaartjes zijn nu al te koop bij de speelde laatste hun succesvolle try-out Jongerenbeweging en bij Tommie. Maak het met Pasen weer extra gezellig thuis, men. Deze vormen rijn in tegenstellmg haal wat lekkerc kaasJes en verse salades in huis- tot het bekende draaiwerk alle met de hand gevormd. Tevens kunt u enkele «ludieke» werkstukjes zien, die ze ver vaardigd heeft m.b.t. het komend paasfeest. U bent van harte welkom in de Hoefakkerstraat 68 in, Tilbvro Openingstijden alle dagen, ook kc_r avond, behalve dinsdagmiddag. Poppen te kijk in Boerderij Denissen Met in herinnering de expositie van twee jaar geleden, die zowel qua ni veau als qua sfeer een enorm succes was, organiseert de Stichting Expo Boerderij Denissen op 19 en 20 april aanstaande (1ste en 2de paasdag) in een viertal ruimten van het cultureel centrum te Berkel-Enschot wederom een zeer omvangrijke en boeiende ten toonstelling van handgemaakte pop pen. De poppenmaakster Marlaine Verhelst toont hier samen met een om 21 uur -n >.it Rel Maarten Altena Octet in zaal Paradox. Uit heel Nederland en zelfs uit Bel- n ia Tm»»»**» gië kwam en komt men bij Marlaine W,llem H’™ 24 m T,lburg- Verhelst om cursussen te volgen. Veel MaarUn AUena js met Misch Men. pS"„ «"''8 M P'?'"““8“ - «dS^Po^ te^jk»%d?plZs Songsê»SvoorJkoor en Skest in premiè- in Boerderij Denissen, Gen. Eisenho- re 1S 8eêaan- werweg 1 te Berkel-Enschot, en is op 19 en 20 april geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Italië, het land r produktie, is verdeeld in twintig bt lijke regio’s. De namen van deze zijn tevens de namen van de i wijndistricten die Italië rijk is. Emi Romagna is zo’n wijnbouwgebied en één van haar bekendste wijnen is de Lam brusco. De naam Lambrusco heeft eigenlijk twee betekenissen: het is een type wijn en daarbij ook nog de naam druiveras. De wijn wordt voor het groot ste gedeelte van Lambrusco-druiven ge maakt en de verschillen ontstaan door dat er varianten van het druiveras be staan. Het gewest Emilia-Romagna om vat acht wijnbouwgebieden en in twee dium daarvan, de provincies Reggio-Emilia en Modena, worden alle Lambrusco’s ge maakt. Als u de naam Lambrusco hoort, moet u niet onmiddellijk denken: drie flessen voor een tientje. Het merendeel van de produktie is inderdaad erg goed koop en smaakt naar limonade. De goedkope wijnen worden veel naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Het is de grootste afnemer van deze lichtrode, zoete wijn. Maar over deze «.colawijn» wil ik het niet hebben. Deze keer wil ik u kennis laten maken met de kwaliteitswijnen die de naam Lambrusco dragen. Lambrusco di Sorbara, Lambrusco Salamino di San Croce, Lambrusco Grasparossa en Lambrusco Reggiano hebben sinds 1970 de D. O. C. -status. D. O. C. staat voor De- nominazione di Origine Controllata en dat betekent wijn met beschermde her- komstbenaming. Een status voor kwali teitswijnen die vergelijkbaar is met het Appellation Contrólée in Frankrijk. Elk van deze D. O. C.-wijnen moet aan bepaalde, in de wijnwet vastgelegde eisen voldoen, maar die zijn te uitge breid om er in deze rubriek aandacht aan te schenken. Belangrijk is dat men weet dat het gas, dat bij het openen van de fles ontsnapt, niet ingespoten is (zoals dat bij de goedkope cola-Lambrusco het geval'is), maar dat de mousse op natuur lijke wijze is ontstaan. De tweede gisting heeft namelijk op fles plaatsgevonden. Hierdoor blijft het koolzuur dat bij gis ting normaal vrijkomt in de fles. Men gebruikt hier dus dezelfde methode als bij de produktie van champagne. Er wordt in Emilia-Romagna jaar lijks 300.000 hectoliter van deze kwali- teitswijn geproduceerd. Lambrusco moet zo jong mogelijk ge dronken worden bij een serveertempera- tuur van 15 graden, ’n Combinatie v~~ deze wijn met Italiaanse gerechten is mooiste dat er is. Emilia-Romagna is niet alleen bekend om zijn wijnen maar ook om zijn gastronomie. Voor elke soort Lambrusco bestaan gerechten Op eerste en tweede paasdag zal in waar die goed bij past. Bij «Tagliatella de zaal van «’t Oude Nest» weer een alia Bolognese» (platte pasta-sliertjes goed verzorgde tentoonstelling gehou- met ham en gehakte biefstuk) past een den worden door schildersclub lichte Lambrusco di Sorbara en «Zam- «Oisterwijk». Zo’n 17 amateurschil- pona di Modena» (gevulde varkenspoot) ders zullen laten zien tot welke, soms smaakt veel beter met een droge Lam- professionele resultaten rij in staat brusco Grasparossa. rijn. De ruim 70 geëxposeerde schilde- Maar voor deze combinaties hoeft u J 1 niet helemaal naar Italië te gaan. Wie bij de slijter of supermarkt niet kan sla gen, kan nog altijd terecht in de talrijke, goede Italiaanse restaurants. Smakelijk. Paul Verbunt. Gepocheerde Ossehaas. Wrijf het vlees in met grof zout. Worteltjes en prei schoonmaken. Breng de bouillon (overgehouden van de soep) aan de kook en leg de worteltjes erin. Het stuk vlees erbij en daarop de mooie stukken prei. Laat met deksel op de pan gedurende ca. 20 minuten zachtjes koken. Inmiddels heeft u de aardappeltjes gekookt, de peterselie gehakt en de boter gesmolten. Neem het vlees uit de bouillon en pak het in aluminiumfolie. Neem de groenten uit de bouillon, schik ze op een platte schaal zodanig dat straks het gesneden vlees erbij kan. Houdt alles warm in de oven. Laat de bouillon op hoog vuur snel nog wat inkoken. Maak een roux van 20 gr. boter en 20 gr. bloem en breng op smaak met de ingekookte bouillon, citroensap en de basilicum. Snijdt het vlees in plakken en dresseer er de saus over. Over de gekookte aardappeltjes giet u wat gesmolten boter en 2 eetl. gehakte peterselie. Goed door elkaar schudden. Giet de rest van de boter over de groenten en dien direkt op. in Berkel-Enschot. De bandleden rijn nog jong en al jaren bezig met muziek. Om 21.00 uur zal Peter van Dorst, workshopdocent, wat nummers ten ge hore brengen. Dit optreden doet hij sa men met Jan Dooms, Alex Siegers en Rob van der T Om 21.30 de avond: Herb Mew Huu! Jussen (bas),

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1987 | | pagina 25