gÉ
van
praati®
w
Cuisine
\ormaai
1
OEVE
FONS VAN DEN HOUT
ve
gzijn’.
r
Paaspop bij de Jongerenbeweging
o- ^Mnurant
)\N
Stiel Art
Lambrusco
Maarten Altena
Octet bij De Vonk
BOVAG
momut
0-938973
Reünie Peter
Hill Band
tori
Open-dag bij
Dansers Collectief
age op
>00 of
3.70.929
VAN
IIJ
RSEL
X” Schilderijen
tentoonstelling
1gin'
-
iF
Myriam Vissers
Singlepresentatie
«Pete Young and the Dutch Flag
Theatergroep Opspattend Split
in de Kunstkring
Theater Ibbilj in
Sapperlipopet
Expositie
J™ KAAS OP Z’N PAASBEST
zd de L Ze SKS'SSi.S
Donderdag 16 april 1987 - pagina 25
5 april 1987 - pagina 24
DE TILBURGSE KOERIER
dt\
Paasmenu
7.00
A
n
ke sfeer
het voordeel.
aans naast net
oüeverL Plaa^ innemen.
len v
N zie
irijs
mist
Mi-
(tusser
Tilbt
I
KAAS <5- DLLIKATLSgtN
per Vi kilo
burg.
coop-
2,25
per 100 gram
Paasprijs
I,”
Stadhuisplein 325 (Katterug) - Tilburg - Tel. 422716
Bovenstaande recepten zijn steeds voor 4 personen.
I
Comnandc/u
ie katoen
tot s
prov
dag
vamen
Italië
CULINAIR
LENTEFESTIJN
liter
15 gr.
de witte
amer-
lag
Zolang de voorraad strekt
Voor op de ontbijttafel!!
7
Wij wensen u prettige
k
jfaasdagen!
iter Ib-
binatie,
Keslien
één
en
inderen
-studenten
ibant. In de-
c twee nieu-
studeerd
en
de
hting Alphen,
ntrum 1ste weg links.
op
Tilburgse
and the D
debuutsingle i
het publiek.
grote
Korte
g van de
luziek ont
onlangs
Songs» i
reisgeg'
De groep zal dit doen d.m.v. een
concert dat gehouden wordt in de
I succes, smakelijk eten en
ijk Pasen.
l -TILBURG
500 - TILBURG
10 - GOIRLE
Restaurant
DEN SCHOUT
met de grootste wijn- koop
:eld in twintig bestuur- het o]
regio’s
twintig
tilia-
1 het po
sformatie
le try-out Jonge
Ingrediënten:
Vi koolrabi, 1 bosje
bergsla, bakje tuinke
bieslook, 200 gr.
1/8 liter crème fraiche,
Let het oog op Pasen dezi
at uitgebreider menu. Ee
m u in staat te stellen
logelijk mee aan tafel
jdens uw etentje,
egin tijdig met de voorbereidingen
a werk alles zover uit dat u de
srechten ”a la minute” op tafel
imt brengen,
rinkt u wijn bij de maaltijd,
ntkurk die dan vooraf. Zet de
»el en breng rode wijn op kar
imperatuur.
ie soep en de
Paasmenu: Pittige voorjaarssalade - Heldere soep met ei - Gevulde
scholfilets - Gepocheerde ossehaas - Aardbeien sorbet
Paas-kaa»
Onze Brabantse boerekazen In de
smaken - jong-belegen/komijn en Nagel
Heerlijk op een sneetje bruin brood, roggetje
of zo uit ’t vuistje. “74 5
Paasprijs
Paaa-aalades
in magere saus
Naast onze a la carte-gerechten
bereiden wij een keur van
VOORJ AARSPRIMEURS
Ter kennismaking serveren wij
3 CULINAIRE LENTE-
MENU’S
Peter Hill I
trum». Oranje
reünie wordt
balvereniging
en tel. reserver
Ingrediënten:
1 komkommer, 4 tongfiletjes, 2 plakjes
gerookte zalm, peper, zout, 1/8 liter
room, 2 dl. court bouillon, 'c
boter, 2 eetl. gehakte dille.
Voor de court bouillon: Va liter water,
1 laurierblaadje, 1 ui, 4 gekneusde
peperkorrels, Va glas droge witte wijn,
1 bouillonblokje.
Ingrediënten.
600 gr. Ossehaas, 400 gr. worteltjes,
2 stangen prei, 3/4 liter bouillon,
peper, zout, basilicum, 1 eetl. citroen
sap, 40 gr. boter, 20 gr. bloem, 2 eetl.
gehakte peterselie.
iting voor
Amsterdam
Ingrediënten.
Schil van 1 ci[roen, sap van halve
citroen, 135 gr. suiker, 600 gr. aard
beien, 2 eiwitten.
Op zaterdag 18 april houdt het Dan
sers Collectief een open dag. Op die
dag wordt er gerepeteerd aan de nieuwe
theatervoorstelling Vuurpaarden. Het na?!
is de tiende produktie die dit Tilburgse
gezelschap uitbrengt. Vuurpaarden se
toont de dramatische en komiséhe kan- men
ten van catastrofes.
stillevens XS Porselein-
Iexpositie bij
rijen bevatten de meest uiteenlopende
onderwerpen. Zo zullen er portretten,
landschappen, stillevens -
schilderijen te l
dersclub «Oisterwijk
ding staat van Theo v
Jeanne Schilders Rokven is zo langza
merhand een begrip geworden voor
veel Oisterwijkers. Als bijzondere gas
te is dit jaar uitgenodigd de pottenbak
ster Carin de Sooza. De tentoonstel
ling is geopend: eerste paasdag van
13.00 tot 18.00 uur en tweede paasdag
van 11.00 tot 17.00 uur.
Jambon de Parme au Melon
Parmesaanse ham met meloen
Consommé Madrilène
Kippebouillon met tomaat
en celeri
Filet de Veau a la Normande
Gebraden kalfsfile
in een calvadosroomsaus
Gebakken krielaardappelen
en voorjaarsgroenten
Surprise de Commanderie
Verrassingsdessert
Mokka 50
Opening van de speeltuin «De Pagad
der» tijdens het paasweekend met
voor elk kind een leuke verrassing.
Reserveren gewenst.
Rielseweg 861, Tilburg
Tel. 04248-1238
—je radijs, Vt krop ijs-
tinkers, wat pijpjes
mager gerookt spek,
ralche, 1 eetl. grove
mosterd, 2 eidooiers, peper, zout en
citroensap.
In KIEZEN of DELEN is de popu
laire televisieprogrammamaakster Vi
vian van Rossum - gespeeld door
Astrid Goedknegt - bezig met de voor
bereidingen van een spiksplinternieuw
jongerenprogramma. Een programma
waarin uitsluitend bijzondere jongeren
«in de picture» zullen verschijnen. In
KIEZEN of DELEN zien we een deel
van de selectie voor het nieuwe jonge
renprogramma van Vivian, een selectie
die een andere wending neemt dan de
door Vivian bedoelde. De spelers laten
een beeld zien van jongeren in de jaren
Gevulde scholfilets.
Snijd van een geschilde komkommer in de lengterichting 4 dunne plakken.
Die moeten dun genoeg zijn om er een gepeperd en gezouten scholfiletje en een
reepje gerookte zalm in op te rollen. Zet dit rolletje vast met 'n borrelprikker.
Maak een court bouillon en pocheer hier de rolletjes in gedurende 6 minuten.
Warm houden in ovenvaste licht beboterde schotel. Kook de court bouillon in
tot ca. 2 dl. Klop de room erdoor en laat nog verder inkoken.
Breng op smaak met scheutje sherry, peper, zout en 1 eetl. ketchup. Giet de
saus over de visrolletjes, bestrooi royaal met gehakte dille en serveer op een klein
voorgewarmd bordje.
Teleservice
Kunt u moeilijk komen?
Bel ons... kunnen we zien wat we
voor u kunnen doen!!
n moeilijk op gang
met twee groepen,
4 één van de best
van de Jongeren-
les mogelijk te ma-
de Jongerenbeweging van
een muziek- en zang... T*"
oruikleen. De gemeente
nstallatie niet genoee ae- .«11
de planne:
m, wil dat
Heldere soep met ei.
Trek een pittige bouillon van een schenkeltje, een mergpijpje, laurierblad,
gekneusde peperkorreltjes en een bosje selderij. Zorg dat u ca. 2 liter heeft (de
helft is nodig voor het hoofdgerecht).
Fruit in grote braadpan de gesnipperde ui aan in de boter. Soepgroenten even
mee laten smoren. Nu ruim 1 liter bouillon erbij en met deksel op de pan de
soep ca. 50 minuten laten trekken. Zeven en opnieuw aan de kook laten komen.
Eieren in kom loskloppen met wat zout en peper. Boven de bouillon langzaam
in zeef schenken onder voortdurend heen en weer bewegen van de zeef. De ei-
sliertjes stollen nu in de bouillon, die niet meer mag koken. Gehakte peterselie
erdoor en opdienen met een soepstengel.
Ingrediënten:
Voor de bouillon: 1 schenkel, merg
pijpje, peperkorrels, 2 laurierbladen,
zout, bosje selderij, ruim 2 liter water.
Voor de soep: 1 flinke ui, 250 gr.
gesneden soepgroenten, 25 gr. boter,
2 eieren, peper, zout, 2 eetl. gehakte
peterselie.
Onder deze noemer treft men de
exotische bloemsierkunst van Harry
van Gestel, van beroep: artflorist. De
ze bloemenkunstenaar, die in het, ge
hele land door zijn bijzondere objecten
een veelgevraagd artiest is, is a.s.
maandag, 2de Paasdag, in onze regio
te vinden.
Hij demonstreert zijn kunnen, en
exposeert de resultaten van zijn werk
bij Klis interieurverzorging,
Gasthuisstraat 17-22-24 in Kaatsheu
vel. U kunt hem daar vinden tussen
14.00 en 18.00 uur.
Cammeleur te Dongen. De zaal is
open vanaf 15.00 uur.
«Pete Young and the Dutch Flag»
zal ook te beluisteren zijn via Radio 3
in het programma «Los Vast» van de
N.C.R.V. Opnames hiervoor worden
gemaakt op 23 mei in de werft in
Kaatsheuvel.
Groenstraat 60, Tilburg
Tel. 368808 J
bouillon voor het
kunt u rustig een dag
ken, evenals het ijs.
dat, voor uw diner begint, alle
jen gehakt zijn en zet ze
lekt met folie in de juiste
maandag 20 april a.s. zal de
’■“se rockformatie «Pete Young
Dutch Flag» haar
officieel presenteren aan
tachtig. Jongeren die geconfronteerd
worden met de mythes van de maat
schappij. De mythes van ambities, van
rijkdom, van roem, glitter en glamour,
van macht en carrière. De mythes van
veiligheid door wapens en godsdienst.
Ook voor ouderen
Na de succesvolle premièrevoorstel-
lingen, 7 en 8 november 1986 in de
Reehorst te Ede, maakt Opspattend
Split een toemee door het land. Jonge
rencentra, jeugdsociëteiten, scholen en
theaters worden bezocht. Want Op
spattend Split is vooral theater voor en
door jongeren. Dit betekent niet dat
het theaterstuk niet geschikt zou zijn
voor ouderen. Integendeel zelfs; het
zal een hele goede zaak zijn als voor
veel ouderen op 23 april naar de
Kunstkring komen. Het aanvangstijd-
stip van de voorstelling is 20.30 uur.
Op donderdag 23 april organiseerd Kultureel Kaffee No. 90 een optreden van de
theatergroep Opspattend Split in de Kunstkring te Oisterwijk. Opspattend Split is
een jongerentheatergroep, gevormd door een achttal haanloze jongeren/school
verlaters. De groepsleden, die uit verschillende delen van het land komen, zijn een
jaar lang full-time met dit theaterproject bezig. Het project is opgezet door het
CJV-YMCA Nederland, een jeugd- en jongerenorganisatie waarbinnen ongeveer
30.000 jongeren aktief zijn.
Na en intensieve trainingsperiode
<wam via improvisaties rond het the
ma zingeving de theaterproduktie
KIEZEN of DELEN tot stand, een
produktie waarbij muziek, zang en
dans naast het spel een belangrijke
Aardbeien sorbet.
Ongeverfde citroen dun schillen en afkoken in water met suiker gedurende
5 minuten. Schil eruit nemen, citroen uitpersen en het sap bij de suikerstroop
doen. Af laten koelen. Aardbeien schoonmaken en door zeef wrijven of in
blender pureren. Acht mooie exemplaren achter houden. Aardbeienmousse
afmeten tot 4 dl., suikerstroopjes erdoor roeren. In diepvries half hard op laten
vriezen in ca. 2 uur. Eiwitten stijf kloppen met schepje suiker. Ijs uit de vriezer
halen en het eiwit erdoor spatelen.
Terug in de vriezer voor min. 1 uur.
Bolletjes scheppen met ijstang of gewone lepel. Direct op klein dessertbordje
leggen en gameren met plakjes aardbei.
Met de komst van tenorsaxofonist
Peter van Bergen en slagwerker Mi
chael Vatcher is het groepsgeluid stevi
ger en stuwender geworden, aankno
pend bij tegendraadse vormen van
rockmuziek. Het octet bestaat verder
uit Mark Charig op trompet (ooit deel
uitmakend van de legendarische for
matie Soft Machine), Maartje ten
auc Hoorn (viool), Guus Janssen (piano),
Michael Moore (altsax, klarinet), Wol-
i de ter Wierbos (trombone) en uiteraard
Maarten Altena op contrabas en cello.
Op het programma staan composities
van Maartje ten Hoorn, Guus Janssen
en Altena zelf. Dit bijzondere concert
zal van uw paasdagen werkelijk een
feest maken.
Na hard werken komt Theat’
bilj, een Tilburgs-Bosche combii
gevormd door Ellen Vink en Ke
Smeets op de planken met «Nog
nachtje». Een spannend kinder-
poppenverhaal geschikt voor kir
van 5 tot 10 jaar, waarin dromen en
verwachtingen, smartlapperij en hu
mor een grote rol spelen. Klapbek, het
vogelbeest, wil een echte zeeroversver-
jaardag, maar wat er allemaal in één
nachtje kan gebeuren??!! Hoe weten
anderen wat jij leuk vindt? Is beloofd
altijd beloofd? Een boef alleen een
boef? Of is die spinaziespaghettiesoep-
stengel er om op te eten of om te ste-
«Nog een nachtje» wordt op 22 en 23
april gespeeld bij Sapperlipopet, Dio-
nysiusstraat 11a in Tilburg, allebei de
dagen om 15.00 uur.
Wel 125 lekkere kaasjes, de meesten door
ons zelf gerijpt! En.dat proeft U!
2?’ »-■«>»-
En een heerlijk warm Frans stokbrood
omdat het Pasen is" ^bijvoor
eze week een
ïen paar tips
zelf zoveel
Het Dansers Collectief werd in 1981
opgericht en staat nu onder de artistie
ke leiding van Lilian Bruinsma en Ri
cardo Anemaet, beide oud-s
van de Dansakademie Brab
ze nieuwe voorstelling ook
we spelers: Ives Thuwis (afgest
aan de Dansakademie Brabant)
Yildou de Boer (afgestudeerd aan
Dansakademie Arnhem). Emilie Ster-
kenburgh speelde eerder in vorige
voorstellingen van het Dansers Collec
tief en volgde haar opleiding eveneens
aan de Dansakademie Brabant.
De voorstelling Vuurpaarden komt Op vrijdag 24 april om 20.30 uur
stand dank zij een subsidie van de wordt er een reünie gehouden van de
irovincie Noord-Brabant. De open- Peter Hill Band in zaal «Het Cen-
g vindt plaats in de studio van het trum». Oranjeplein 2 in Goirle. Deze
Dansers Collectief, van 13.00 tot 16.00 reünie wordt gehouden t.b.v. de voet-
uur, aan de Hart van Brabantlaan 25a balvereniging Lotox Sport. Informatie
in Tilburg. en tel. reserveren via 013-354192.
Pittige voorjaarssalade.
Groenten wassen en snijden; koolrabi en ijsbergsla in reepjes, radijs in plakjes.
Snij het spek in dobbelsteentjes en braad ze knapperig.
Crème fraiche in pannetje met dikke bodem doen, op matig vuur aan de kook
brengen, citroensap, mosterd, peper en zout toevoegen. Van het vuur af,
2 eidooiers erdoor kloppen, (eiwitten bewaren voor het nagerecht), saus warm
houden maar beslist niet laten koken.
Werk in ruime kom de groenten en de spekjes door elkaar. Vlak voor het
opdienen mengt u de warme saus door de salade, knipt bieslook en tuinkers
erover en serveert dit met stokbrood.
De cursisten van de schildersgroep
van Netty Oosterveld gaan exposeren
en nodigen u uit een kijkje te nemen
op deze overrichtstentoonstelli-
tekeningen, aquarellen en oUv«v>>-
schilderijen. De expositie wordt ge
houden van 11 t.e.m. 24 april in het ge
bouw: Nouwens Plafonds, Sprendlin-
genstraat 7, Oisterwijk. De openings
tijden zijn van ma. t.e.m. do. van 8.30-
12.15 uur en van 13.15-17.30 uur. Op
vrijd. tot 21.00 uur en op zat. tot 14.00
uur.
Het Maarten Altena Octet werd in
1981 opgericht en heeft sindsdien
gelmatig concerten gegeven in binn
en vooral buitenland. Van het o<
zijn twee langspeelplaten uitgebracht,
die in de pers uiterst lovende recensies
hebben gekregen. Het muzikale han
delsmerk van het Maarten Altena Oc
tet is de éénheid in de veelheid. Een
veelvoud aan stijlen en invloeden
wordt tot een oorspronkelijk geheel sa
mengevoegd. Zo worden vrije improvi
saties afgewisseld met gecomponeerde
stukken, die soms verwijzen naar vroe
ge vormen van jazz of rock, maar even
goed geënt kunnen zijn op de modem-
klassieke muziek van componisten als
Strawinsky, Antheil of Varèse.
Boterlammetjes!
Van pure boter natuurlijk!
225
Menuprijs _p p-j-
vanaf J 33,“
Restaurant
«DEN SCHOUT»
Oranjestraat 4
(tussen Paleisring en Emmastraat)
Tilburg - Tel. 013-434512/674394
(Donderdag rustdag)
Een paar geleden startte de Jonge
renbeweging met het organiseren van
muziekworkshops. De bedoeling van
deze workshops was en is, om op een
betaalbare manier jongeren kennis te
laten maken of verder te helpen met
muziek. Op een leuke en leerzame ma
nier leer je in groepsverband een in
strument bespelen of beter bespelen.
Wat begon als een moei
komende workshop ir
is nu uitgegroeid tot
lopende activiteiten
beweging. Om dit alle
ken, kreeg
de gemeente e^..
stallatie in br
vindt dat de installatie niet genoeg ge-
bruikt wordt. Als de plannen van de
gemeente doorgaan, wil dat niet zeg
gen dat de workshop stopt. Het tegen
gestelde is eerder waar. De Jongeren
beweging zal zelf een installatie aan
schaffen. Dat kost veel geld, maar er
wordt hard gespaard. In de eerste
plaats door middel van kleine dingen:
entreegelden en baropbrengsten van
het afgelopen workshopoptreden, ver- Rob van der List,
koop van foto’s en cassettebandjes van Om 21.30 uur begint de knaller van
het optreden en een fooienpot op de de avond: Herb Mews and The Mules,
bar. Maar ook door Paaspop! Paaspop Herb Mews and The Mules bestaat uit
valt op 19 april, eerste paasdag, en is Huub van den Berg (zang), Bernard
een dag vol hve-muziek. Jussen (bas), Rob van der List
De zaal gaat om 14.00 uur open. Om (drums), Eric Vandervorst (gitaar) en
15.00 uur zal het workshopoptreden Hella Koffeman (zang).
plaatsvinden. De acht workshopgroe- Het is een Brabantse rock en roll
pen die er nu draaien zullen zichzelf band die in de afgelopen zes jaar een
type wijn presenteren. Deze presentatie is om flinke reputatie op heeft gebouwd.
i van een 18.00 uur afgelopen. Dit alles vindt plaats in de gr<
Om 19.00 uur zal Off-key met het zaal van de Jongerenbeweging, Ko
avondprogramma beginnen. Off-key is Tuinstraat in Tilburg.
een band die ontstaan is uit de work- Van 14.00 uur tot 2.00 uur zal je je
shop. niet vervelen en veel muziek van grote
Om 20.00 uur zal Emerald het po- kwaliteit horen.
betreden. Deze 5-mansformatie Kaartjes zijn nu al te koop bij de
speelde laatste hun succesvolle try-out Jongerenbeweging en bij Tommie.
Maak het met Pasen weer extra gezellig thuis,
men. Deze vormen rijn in tegenstellmg haal wat lekkerc kaasJes en verse salades in huis-
tot het bekende draaiwerk alle met de
hand gevormd. Tevens kunt u enkele
«ludieke» werkstukjes zien, die ze ver
vaardigd heeft m.b.t. het komend
paasfeest. U bent van harte welkom in
de Hoefakkerstraat 68 in, Tilbvro
Openingstijden alle dagen, ook kc_r
avond, behalve dinsdagmiddag.
Poppen te kijk in
Boerderij Denissen
Met in herinnering de expositie van
twee jaar geleden, die zowel qua ni
veau als qua sfeer een enorm succes
was, organiseert de Stichting Expo
Boerderij Denissen op 19 en 20 april
aanstaande (1ste en 2de paasdag) in
een viertal ruimten van het cultureel
centrum te Berkel-Enschot wederom
een zeer omvangrijke en boeiende ten
toonstelling van handgemaakte pop
pen. De poppenmaakster Marlaine
Verhelst toont hier samen met een om 21 uur
-n >.it Rel Maarten Altena Octet in zaal Paradox.
Uit heel Nederland en zelfs uit Bel- n ia Tm»»»**»
gië kwam en komt men bij Marlaine W,llem H’™ 24 m T,lburg-
Verhelst om cursussen te volgen. Veel MaarUn AUena js met Misch Men.
pS"„ «"''8 M P'?'"““8“ -
«dS^Po^ te^jk»%d?plZs Songsê»SvoorJkoor en Skest in premiè-
in Boerderij Denissen, Gen. Eisenho- re 1S 8eêaan-
werweg 1 te Berkel-Enschot, en is op
19 en 20 april geopend van 11.00 tot
17.00 uur.
Italië, het land r
produktie, is verdeeld in twintig bt
lijke regio’s. De namen van deze
zijn tevens de namen van de i
wijndistricten die Italië rijk is. Emi
Romagna is zo’n wijnbouwgebied en één
van haar bekendste wijnen is de Lam
brusco.
De naam Lambrusco heeft eigenlijk
twee betekenissen: het is een type wijn
en daarbij ook nog de naam
druiveras. De wijn wordt voor het groot
ste gedeelte van Lambrusco-druiven ge
maakt en de verschillen ontstaan door
dat er varianten van het druiveras be
staan. Het gewest Emilia-Romagna om
vat acht wijnbouwgebieden en in twee dium
daarvan, de provincies Reggio-Emilia en
Modena, worden alle Lambrusco’s ge
maakt.
Als u de naam Lambrusco hoort,
moet u niet onmiddellijk denken: drie
flessen voor een tientje. Het merendeel
van de produktie is inderdaad erg goed
koop en smaakt naar limonade. De
goedkope wijnen worden veel naar de
Verenigde Staten geëxporteerd. Het is
de grootste afnemer van deze lichtrode,
zoete wijn.
Maar over deze «.colawijn» wil ik het
niet hebben. Deze keer wil ik u kennis
laten maken met de kwaliteitswijnen die
de naam Lambrusco dragen. Lambrusco
di Sorbara, Lambrusco Salamino di
San Croce, Lambrusco Grasparossa en
Lambrusco Reggiano hebben sinds 1970
de D. O. C. -status. D. O. C. staat voor De-
nominazione di Origine Controllata en
dat betekent wijn met beschermde her-
komstbenaming. Een status voor kwali
teitswijnen die vergelijkbaar is met het
Appellation Contrólée in Frankrijk.
Elk van deze D. O. C.-wijnen moet aan
bepaalde, in de wijnwet vastgelegde
eisen voldoen, maar die zijn te uitge
breid om er in deze rubriek aandacht
aan te schenken. Belangrijk is dat men
weet dat het gas, dat bij het openen van
de fles ontsnapt, niet ingespoten is (zoals
dat bij de goedkope cola-Lambrusco het
geval'is), maar dat de mousse op natuur
lijke wijze is ontstaan. De tweede gisting
heeft namelijk op fles plaatsgevonden.
Hierdoor blijft het koolzuur dat bij gis
ting normaal vrijkomt in de fles. Men
gebruikt hier dus dezelfde methode als
bij de produktie van champagne.
Er wordt in Emilia-Romagna jaar
lijks 300.000 hectoliter van deze kwali-
teitswijn geproduceerd.
Lambrusco moet zo jong mogelijk ge
dronken worden bij een serveertempera-
tuur van 15 graden, ’n Combinatie v~~
deze wijn met Italiaanse gerechten is
mooiste dat er is. Emilia-Romagna is
niet alleen bekend om zijn wijnen maar
ook om zijn gastronomie. Voor elke
soort Lambrusco bestaan gerechten Op eerste en tweede paasdag zal in
waar die goed bij past. Bij «Tagliatella de zaal van «’t Oude Nest» weer een
alia Bolognese» (platte pasta-sliertjes goed verzorgde tentoonstelling gehou-
met ham en gehakte biefstuk) past een den worden door schildersclub
lichte Lambrusco di Sorbara en «Zam- «Oisterwijk». Zo’n 17 amateurschil-
pona di Modena» (gevulde varkenspoot) ders zullen laten zien tot welke, soms
smaakt veel beter met een droge Lam- professionele resultaten rij in staat
brusco Grasparossa. rijn. De ruim 70 geëxposeerde schilde-
Maar voor deze combinaties hoeft u J 1
niet helemaal naar Italië te gaan. Wie
bij de slijter of supermarkt niet kan sla
gen, kan nog altijd terecht in de talrijke,
goede Italiaanse restaurants. Smakelijk.
Paul Verbunt.
Gepocheerde Ossehaas.
Wrijf het vlees in met grof zout. Worteltjes en prei schoonmaken. Breng de
bouillon (overgehouden van de soep) aan de kook en leg de worteltjes erin.
Het stuk vlees erbij en daarop de mooie stukken prei. Laat met deksel op de pan
gedurende ca. 20 minuten zachtjes koken.
Inmiddels heeft u de aardappeltjes gekookt, de peterselie gehakt en de boter
gesmolten.
Neem het vlees uit de bouillon en pak het in aluminiumfolie. Neem de groenten
uit de bouillon, schik ze op een platte schaal zodanig dat straks het gesneden
vlees erbij kan.
Houdt alles warm in de oven.
Laat de bouillon op hoog vuur snel nog wat inkoken.
Maak een roux van 20 gr. boter en 20 gr. bloem en breng op smaak met de
ingekookte bouillon, citroensap en de basilicum.
Snijdt het vlees in plakken en dresseer er de saus over. Over de gekookte
aardappeltjes giet u wat gesmolten boter en 2 eetl. gehakte peterselie. Goed door
elkaar schudden. Giet de rest van de boter over de groenten en dien direkt op.
in Berkel-Enschot. De bandleden rijn
nog jong en al jaren bezig met muziek.
Om 21.00 uur zal Peter van Dorst,
workshopdocent, wat nummers ten ge
hore brengen. Dit optreden doet hij sa
men met Jan Dooms, Alex Siegers en
Rob van der T
Om 21.30
de avond:
Herb Mew
Huu!
Jussen (bas),