)0P p ;o: Veranderingen op Schouwburgring en Louis Bouwmeesterplein 95. FONS VAN DEN HOUT If Midden-Brabant is economisch op de goede weg tellen ooo,- I50.-J ►95.- Heidemij onderzoekt de bodemverontreiniging in park de Horion Verkoop grond Hasseltplein Cuisine^ formaat ni H Meer aandacht voor het winkelend publiek Een huis zó niet te bewonen 7 Brabantse» Brabantse koks Automatisering midden- en kleinbedrijf 1 alwijk Omzet bedrijfsleven nam vorig jaar toe - verwachtingen zijn gunstig Hulp bij invullen belastingbiljet keukenbladen Landelijke promotiedag .gede** Tegenstanders gezocht Donderdag 12 februari 1987-pagina 9 februari 1987-pagina8[ QETILBURGSE KOERIER KAA3 DtLIK.ATZ.33ZN deze week ter kennismaking: Vervolg van blz. 1 I 198,- 400,- «k 2.445,- Vervolg van blz. 1 Op dit Louis Bouwmeesterplein gaat een parkeergarage komen. iere ofd\ Bovenstaande recepten zijn steeds voor 4 personen. i waar te zijn r, het laagst Van alles te doen Op afspraak Voorlichtingsavond op KUB worden •n waar ook 2499, i Restaurant l De Pepermolen del er m ren. De verbinc tussen weer on j irkeergai ruimte nui 131 60-40680 jrgen gesloten bt" St. toelever da en i het en uit Ook dit belastir spectie >a. invullen va Wit kunststof Kamer idden-Brab Inlichtingen: men zoals het Gilde van Gastheer schap, de NCK, de Oosterse Keuken, 250 x 60 cm NU 110,- VORSELAARS doe-het-zelf-centrum Von Suppéstraat 35, Tilburg Tel. 013-551933 ïrsoneelsuit- ibant een t Neder- wamen er 1985 was er or lerer schv zen gaat wore uitslag van he demij en het zoeksbureau de gemeente zal Naar verwachting zal dat onde over één maand afgerond zijn. R AL UW STOFFEER. K ook voor kussens stellen, caravans en grote collectie stof, traat 37, tel. 433758. onze eigengemaakte kaassalade heerlijk op ’t brood of op ’n toosje wij maken ’m in twee smaken: zacht en pikant. de prijs is 1,95 per 100 gram Ingrediënten: 2 dl. room, 6 eidooiers, 150 gr. suiker, 2 pakjes vanillesuiker, 4 eiwitten, 5 eetl. bloem, 50 gr. boter, wat poedersuiker. we parke meeserplein gat. automobielen. 1 uit drie bouwk deeltelijk open t recht op de KIe met een bocht Schouwburgrim Menu Ie moulin a poivre per couvert Mousse de Volatile et oeuf de caille sauté Mousse van klppeborst met gebakken kwarteleitje Soupe de poivrons Paprlkaroomsoep Barbue au curry et sa pommes Grletfllet met een verfijnde kerriesaus waarin appel Tijdens de promotiedag werken er verschillende beroepsverenigingen sa- Geen wonder in Neerlands grootste keukenparadijs, waar meer dan 100 keukens kunt bewonderen. KEUKENCENTRUM Mandemakers Rechtvaart^ Kaatsheuvel, Tel. 04167-72677. Vrijdag koopavond. Ingrediënten: 400 gr. uien, 4 eetl. boter, magere runderlapjxn gesneden, 2 teentjes knoflook, 3 kruidnagels, Vi theel. thijm (of wat verse takjes), 1 liter bier, 2 eetl. boter met 2 eetl. bloem, 1 eetl. bruine suike gen en omdat er aan de eventuele op lossingen een behoorlik prijskaartje komt te hangen. Drie oplossingen zijn denkbaar: sloop van de twee woningen (maar één woning slopen is niet hele maal ondoenlijk maar nauwelijks goedkoper), de verontreinigde grond er onderuit halen of de vuile grond iso- :ren door middel van een kunstmatige .'heiding. Voor welke oplossing geko- (Nd rat worden, is afhankelijk van de Tilbi i het onderzoek door de Hei- 1 het advies dat dit onder- gemeente zal geven, tg zal dat onderzoek r, Stationsstr sriode van 2 L gewerkt met 5r 27 februari te zijn ge- j ven welke gegevens Onlangs heeft de Gemeenteraad be sloten om een strook grond te verkopen aan de firma W. Swaans transport. Hierdoor wordt een nieuwe ontslui ting van het terrein van de firma W. Swaans naar de Dr. Deelenlaan moge lijk. De vrachtauto’s van de firma W. Swaans zullen na realisering niet meer over het Hasseltplein rijden. gemeente i een par- jwmeester- is deze uit- enheid op t in het ge- ■’i 475 wo mens komt snheid op het De nieu- is Bouw- 1495 staan Piusstraat 20 t/o parkeergarage Koningsplein (013)422990 Deze hulp is bedoeld voor belasting plichtigen, die een A of E-biljet heb ben ontvangen en in loondienst pensioen genieten of een sociaiv «««,- ring ontvangen (AOW-AWW-WAO- bijstand en dergelijke). Ook degenen die geholpen willen worden met het invullen van een T- formulier, kunnen terecht. Zij die winst genieten, ondernemer zijn, een vrij beroep hebben of een «B»-biljet hebben ontvangen, komen niet voor deze hulp in aanmerking. Al gemene inlichtingen worden uiteraard wél gegeven. Rouleaux de boeuf au foure avec mouilles Runderrolletjes uit de oven met noedels meenten, de bedrijven zelf en andere instanties hun voordeel kunnen doen. Zo wordt iri de ERBO’s bijvoorbeeld ruimschoots aandacht geschonken aan de bedrijfshuisvesting. Bij dit onder deel van de enquête blijkt dat vooral veel groothandels erg ontevreden zijn over de kwaliteit van hun huisvesting: met die gegevens kunnen dan weer ge meentelijke planologen en niet te ver geten de bouwwereld (op. zichzelf een zeer belangrijke bedrijfstak) hun voor deel doen. Vervolg van blz. 1 idienst zijn, P ociaie uitke- Lek uls een zeef De klachten ontstonden toen bij het bouwrijp maken van het oude fa brieksterrein de gasleiding gevonden werd. Blijkbaar dacht men dat het een oude ontluchtingsleiding was van het gasnet en de gemeente besloot de lei ding op het riool aan te'sluiten. Daar door ontstond er weer een open ver binding en konden diverse stoffen gaan circuleren. Vermoedelijk is de oude gasleiding of ontluchtingsleiding zo lek als een zeef. Stankoverlast werd namelijk snel door de bewoners van Vlaamse stoofschotel. De uien zeer dun snijden en licht aanbraden in de boter. Uit de boter scheppen en apart zetten. In dezelfde (zware braadpan) de rest van de boter smelten en het vlees aan alle kanten flink aanbraden. De uien aan het vlees toevoegen met al de kruiden en het bier. Deksel op de pan en alles aan de kook laten komen. Op laag vuur ca. l‘/a uur laten stoven. Neem nu al de vloeistof uit de pan en houd het warm. Vermeng de vloeistof met bet bloem-boter-suikermengsel. Laat de sauce nu op flink vuur nog ca. 10 minuten indikken. Leg het vlees terug in de sauce en spatel goed door elkaar. Even doorwarmen. In een voorverwarmde oven schotel opdienen, garneren met wat aardappelpuree. En vooruit, voor deze keer drinkt u hier een flinke pint bier bij. Een belgische pint bijvoorbeeld. Aanstaande maandag 16 februari organiseert de Nederlandse Club van Koks 'NCK) een landelijke promotiedag, waarin Brabant centraal zal staan en waarbij T’jurg als gaststad zal optreden. De promotiedag wordt gehouden in de Schouw burg Tilburg aan het Louis Bouwmeesterplein. Het programma start om 12.00 u. en loopt door tot ’s avonds 20.00 u. Het doel van deze dag is een beeld te geven van wat de Nederlandse Club van Koks te bieden heeft in de horeca en vooral in de Brabantse horeca. Deze dag wordt georganiseerd voor restaurants en andere horecagelegenheden. het bewuste huis aan het Molenbocht- plein gesignaleerd. Maar nu bekend is worden, heeft het onderzoek door mid- van luchtmetingen aangetoond dat raftaleendampen in het huis circule- T-»- -—»-:nding met het riool is in- igedaan gemaakt. Drie oplossingen Dat men van gemeentewege de zaak nu serieus neemt, blijkt uit het inscha kelen van een extern onderzoeksbu reau, de Heidemij. Volgens een woord voerder van de Milieudienst van de ge meente Tilburg is dit gedaan om een zo objectief mogelijk onderzoek te krij- jaar zal de inspectie Tilburg ingplichtigen die onder deze in- e vallen, behulpzaam zijn bij het en van het aangiftebiljet voor de inkomstenbelasting. vorm zal veel aandacht worden steed, aldus de gemeente. De ingang komt te liggen bij de onderdoorgang naar de Schouwburgring. Er ontstaat zo een logische verbinding tussen par keren en winkelen. Niet het hele Louis Bouwmeesterplein zal in beslag wor den genomen door de par Er blijft op het plein nog i voor 156 parkeerplaatsen. Gemeentelijk 1 nformatiecentrum Afgelopen dinsdag was er in de kan tine van de dienst Publieke Werken een informatiebijeenkomst voor om wonenden en belanghebbenden. Wet houder van Eijkeren van ruimtelijke ordening, openbare werken en stads vernieuwing gaf een toelichting op de plannen van de gemeente. De ontwerpen van de parkeergarage en van de «nieuwe» Schouwburgring zijn te bekijken in het Gemeentelijk Informatiecentrum. Op 16 februari, aanstaande maandag, zullen de plan nen besproken worden in de commis sie ruimtelijke ordening, openbare werken en stadsvernieuwing. Op dinsdag 17 februari a.s. wordt op gen. Ook de Katholieke Universiteit Brabant in matiserin; Tilburg een voorlichtingsavond over Drs. automatisering voor het midden- en kleinbedrijf gehouden. Voor deze voorlichtingsavond wor den makelaars, juweliers, kappers, boekhandelaren, garagehouders, groot handelaren en mensen uit de horeca uitgenodigd. Een ontsluiting van het terrein van C. Swaans via het terrein van W. Swaans is niet haalbaar. Zowel C. Swaans als W. Swaans waren daar op tegen. O.a. omdat het terrein van W. Swaans in tweeën gesplitst zou wor den, waardoor het terrein veel aan bruikbaarheid zou verliezen. Een apar te ontsluiting voor C. Swaans zou ge heel door de gemeente gefinancierd moeten worden. Vanwege de kosten is deze.oplossing niet mogelijk, aldus de gemeente Tilburg. Door de beslissing van de Gemeenteraad wordt het aantal vrachtauto’s op het Hasseltplein aan- ziénlijk teruggebracht, maar niet tot nul gereduceerd. Profiteroles Soesjes met mlntljs en warrpe chocoladesaus Keuken geopend van wo. t/m zo. vanaf 17.00 u. Zoete omelet. Eidooiers met room en de suikers flink kloppen tot een schuimige massa ontstaat. Nu het eiwit stijf kloppen, hierover de bloem zeven en deze massa heel luchtig door elkaar spatelen. In een grote koekepan de boter smelten en daarin de eimassa laten stollen. Dubbelvouwen, op voorverwarmde schaal overdoen, poedersuiker erover strooien én warm serveren. Tevreden Brede perspectieven en verstrekken de conclusies kun je echter aan de hand van dergelijke onderzoeken niet verwachten (en dat is er ook niet de bedoeling van), het grote overzicht ontstaat pas wanneer je de gegevens over een fors aantal jaren naast elkaar legt. -én conclusie trekken de onderzoe kers van de «Kamer» wel: na een ja renlange achterstand is het bedrijfsle ven in Midden-Brabant kennelijk haar schade flink aan het inhalen, want de resultaten zijn hier de laatste jaren bo ven het landelijk gemiddelde terwijl voor de nabije toekomst hetzelfde wordt verwacht. «Midden-Brabant is op de goede weg», concluderen de onderzoekers dan ook tevreden. Bij de presentatie van de gegevens is onderscheid gemaakt tussen kleine be drijven (met 1 - 49 werkzame perso nen) en grote (met minstens 50 werk nemers). Aan de Middenbrabantse enquête hebben bijna 1700 bedrijven deelgeno men, ofwel twee derde van het totale aantal. Terwijl de omzet in 1985 in het geheel niet steeg t.o.v. 1984, blijken met name de kleine bedrijven in Mid den-Brabant een voorspoedige ontwik keling door te maken: in 1986 gold voor heel het bedrijfsleven een omzet groei van 2 terwijl er landelijk juist sprake was van een vermindering met Ook investeringen vinden in onze gio meer plaats dan in de rest van ederland, al moet hier eigenlijk ge sproken worden van «minder min der»: in Midden-Brabant werd vorig legt, jaar door de bedrijven 2 minder Eér geïnvesteerd dan in 1985, terwijl voor heel Nederland -3% geldt. k wordt er een film over auto- ering vertoond. s. J.J.S.M. van der Heijden, lid van Gedeputeerde Staten van de pro vincie Noord-Brabant zal het ope ningswoord spreken. Drs. A.J. van Reeken, verbonden aan de KUB zal spreken over de aan pak van automatisering in de praktijk en Ir. B. Krijgsman, van het Centrum voor Micro-elektronika zal het slot woord spreken. De avond, die voor eenieder gratis toegankelijk is (aanvang 19.30 uur) wordt georganiseerd door de studen tenvereniging ISABEST (bedrijfseco nomen) van de KUB, het Coördine rend Instituut Midden- en Kleinbe drijf, het Regionaal Instituut Midden- en Kleinbedrijf, de Kamer van Koop handel voor Midden-Brabant en de NMB-Bank. Inlichtingen: 013/ AA-innn De hulp wordt verleend op het be lastingkantoor, Stationsstraat 24, Til burg, in de periode van 2 maart tot 1 april. Er wordt gewerkt met afspraken. Die dienen vóór 27 februari te zijn “<*- maakt. Na het t schriftelijk bevestiging w wordt aangegeven weL moeten worden meegebracht. Wie zonder afspraak naar het belas tingkantoor gaat, loopt het risico van een langere wachttijd; een afspraak Jit en men weet zeker dat beurt komt. Het telefoon- ;rvoor is 013-427711 toestel zaalvoetbal iff zoekt Per branche vindt afzonderlijk voor- lichting plaats over automatisering, tegenstanders Hierbij zal worden ingegaan op de specifieke automatiseringsmogelijkhe- den voor elke branche. Dat gebeurt door deskundigen uit de betreffende jt be- branche organisatie en door studenten nders die in deze branches onderzoek heb ben verricht. Verder worden er computerpro gramma’s gedemonstreerd en kan do cumentatiemateriaal worden verkre- cantoor j langere voorkomt dit men aan de immer hier II - 133. Degenen die door ernstige ziekte of invaliditeit verhinderd zijn naar het belastingkantoor te komen (het kan toor heeft geen speciale voorzieningen) ^ij zoeken tegenstanders voor de zaterdag en degenen die slecht ter been zijn, middag. Omdat wij in een beginstadium kunnen een afspraak maken op num- zijn zoeken wij teams die al een zaal tot mer 013-427711 toestel 142. Zij wor- schikking hebben en zonder tegenstanc. den dan te zijner tijd thuis bezocht. zijn. Inlichtingen bij L. de Haas, Mendels- Voor algemene inlichtingen kunt u sohnstr. 35, 5011 PA Tilburg, tel. 556746. op het kantoor terecht van 9.00 tot 12 00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Het was niet mogélijk ook voor de firma C. Swaans een andere ontslui ting te realiseren. De hoofdvestiging van de firma C. Swaans is aan de Post- hoomstraat (industrieterrein Kraai- ven). Aan het Hasseltplein heeft de fir ma slechts een terrein voor de opslag van containers. Gemiddeld komt hier 2 a 3 keer per dag een vrachtwagen, die over het Hasseltplein rijdt. ïringsbedrijven I.S.P.C. uit Bre de Tilburgse wijnkopers. Ook t onderwijs is op deze dag aanwezig wel het Onderwijscentrum Horeca Zoetermeer en de MHS de Rooi Pannen. Parkeergarage Halverwege dit jaar wil de beginnen met de bouw van keergarage op het Louis Bom plein. Volgens de gemeente is breiding van parkeergeleger dit plein noodzakelijk omdat i bied rond de Schoolstraat zo’n J ningen worden gebouwd. Tevei I daardoor de parkeergeleger Nul Plusterrein te vervallen. E keergarage op het Louis jlein gaat plaats bieden aan De garage zal best lagen en krijgt een ge- J r aanblik. Hij komt lood- )p de Kloosterstraat te staan om en bocht af te buigen naar de wourgring. Aan de ui terlijke Personeel Ook wat betreft de perse breiding geeft Midden-Bral iets gunstiger beeld dan het landse totaalcijfer; in 1986 kws hier 3 meer banen bij - in L dat 5 Uiteraard zijn onderzoeken van de ze soort, de zg. ERBO-enquêtes, uiter mate nuttig omdat ze elk jaar opnieuw een schat aan gegevens opleveren, waarmee coördinerende organen als de kamer van koophandel, maar ook ge- Heel wat aktiviteiten zullen er die dag uitgevoerd worden die vooral ge richt zijn op het vakmanschap. Maar ook kennismaking is een uitgangspunt van deze landelijke promotiedag. Zo er diverse technieken gede monstreerd, zoals die in verschille keukens wordèn toegepast. Men verwachten: vakdemonstraties op gebied van ijscurving, sierkunst in ker, sculpurale culinaria, oosterse tech nieken door Chinese meesterkoks on der leiding van de heer Th. Ling, de presentatie van Brabantse Meester koks en ook het Gilde van Sigaren is aanwezig op deze dag. Ook zal er een forum worden gehouden onder leiding van. de heren Cas Spijkers en Leon Ribbens, met als thema: «Culinair gastronomisch verantwoord bezig zijn». Natuurlijk zullen de diverse toe leveringsbedrijven demonstraties ver zorgen en de onderwijsinstellingen to nen de mogelijkheden van culinair on derwijs binnen hun instituten. Iedere geïnteresseerde is welkom op deze dag en voor de entree hoeft u het niet te la ten: u kunt zo naar binnen! 1 kg. in blokjes thijm (of i r, 2 eet' i, vermengd met ker, peper en zout. (dus 3,90 voor 300 gram) Fons van den Hout... da’s andere kaas Stadhuisplein 325 (Katterug) - Tilburg - Tel. 422716 Pittige Peren. De Roquefort fijn maken met vork, boter erdoor mengen. De pieren uit laten lekken en vullen met de kaasmassa. Slagroom licht opkloppen (niet stijf) en vermengen met de kwark. Dit sausje op smaak brengen met wat Worchester sauce. Op dessert bordje wat blaadjes eikebladsla schikken. Gevulde pieren erop, overgieten met de saus en afgameren met stukje tomaat en toefje pieterselie. O r—1 O Ingrediënten: 8 halve pieren uit blik, 100 gr. Roquefort, paar blaadjes eikebladsla, 50 gr. boter, 100 gr. kwark, 1 dl. slagroom, paar druppels Worchester sauce, 1 tomaat, wat krulpeterselie ter garnering.

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1987 | | pagina 9