A A -I p u kA WELKOM! IER FONS VAN DEN HOUT FONS VAN DEN HOUT V KAAS DÈUKATtSSLN 55 cent 55 cent Cent van Cante cvetCamf STADHUISPLEIN 325 (KATTERUG)TILBURG-CENTRUM I 5,95 per fles en elke derde fles voor... u raadt 't al 55 cent Een nieuwe lente... een (ver)nieuwde zaak, een vernieuwde zaak... een vertrouwd adres 0 nAÏo 55 cent I r '.a. fa Donderdag 20 maart 1986 - pagina 15 DE TILBURGSE KOERIER irt 1986-pagina 14 Steeds méér mensen proeven het verschil 3/366403 Hollandse kaas... Franse kaas... VOOr voor Lentesalade voor Stadhuisplein 325 (Katterug) - Tilburg - Tel. 422716 aanbiedingen geldig tot en met Paaszaterdag of zolang de voorraad strekt Nieuwe Katterug o 0 O Stadhuisplein 325 (Katterug) - Tilburg - Tel 422716 1 Zuivel helpt Als u op dokters-advies naar een dieet moet uitkijken waarin veel vet een vijand dreigt te zijn, kan zuivel u helpen. Fons van den Hout biedt u een tiental, voor u vriendelijke, soorten aan. 17 verschillende boerenkazen, door ons speciaal voor u uitgezocht. Er staat altijd wel 'n blokje voor u klaar! Meestal een viertal soorten: 1. Het gouds type. 2. Het zachte type house styling en shop styling architect aannemer boerenka. rige, is c beeld. Jammer dat de naam «Stolwijker» En tot slot... ’n lekkere bijpassende wijn: onze Vin-de-l’Ardèche irong lage- UKDEEEITSCMP rebeklkrd welkom aan de Dress Shop de nieuwe herenmodezaak aan de Katterug WEEK U proeft 't verschil... Bij élk pond van onze lekkere Hollandse kaas ’n potje fijne ouder wetse Doesburgse mosterd Service ónmogelijk na%r bel ons dan KAAS DtLIKATLSSLN Brabantse geitekaas: nieuwe aparte kaasjes met een heel eigen karakter Lees ook het artikel hierboven Stolwijkers... van oudsher de kaas van Nederland Kazen van 18 tot 24 kilo in de leeftijd zachtbelegen (september ’85), belegen (zomer ’85) en oud (september '84) Boerenkaas... ‘n luxe voor élke dag! Brabantse boerenkaas in de smaken: komijn - nagel - selderij - bieslook - brandnetel - mosterd en naturel FEL. 426356 foto's lay-out redaktie zelf-gerijpt... bij élke punt van onze beste brie 200 gr), ontvangt u 'n pakje roomboter- melbatoast Kunt u niet of onze zaak komen, even We vinden altijd wel een oplossing. fyttenoand dt die cc van and rjecuend Cent; van vaden-ofz-joon; ^ondCe van de dleaca (a/ta en oma); daanna K^ccaC van de K^aat en flaCe de Wijd (vaden en moeder) en nec cuij 55 jaar).. afz deje Ctadjijde tuitten cue and in and nieacve jadje aan cc jzarty-dCajz meer maan *?ond voor Ccvatiteit en denviee f Kook één kipfiletje niet te gaar. Snijd de filet in kleine blokjes. Rasp 100 gram wor telen en 100 gram selderij t voondtetten. 'fyieacve frtidde Cteccnen. een nieacve naam. eyeen Caad- meen maan ^and van den K^aat Caad en detieatedden. atd garantie Kaaskado Steeds meer mensen vinden het leuk om naast een doos sigaren en een bloemetje een opgemaakt plankje of mandje met kaas en delicatessen te krijgen. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, ze zijn ervan 15,-tot 100,-. apoli en met. bruin, nmen, 5XS“' an 465,- voor Jazeker, (op heerlijke 55 jaar in de kaas inderdaad, dit jaar «zitten wij» 55 jaar in de kaas. Samen natuur lijk; 33 22 55. Vanwege de feestelijke heropening van onze zaak komt U die «55» nogal ’ns tegen in de advertenties op deze bladzijde. Frankrijk... ’t tweede vaderland van de kaas Inderdaad... Frankrijk biedt een keur van kaasspecialiteiten. Mits goed gerijpt, vakkundig verzorgt en aan U geadviseerd, kunnen zij "ras ook wordt ge- 3 gewone fabrieks- Itijd op het Boeren dat erop moet Brabantse geitenkaas Als één van de initiatiefnemers van de brabantse geitenkaas kan ik u mededelen volop geitenkaas in huis te hebben. Speciaal voor deze feest-pa- gina... hieronder ons recept voor de «Lente-salade»... («au uv i ituvtionaairxaiii; hebben hun winkels drastisch hebben °P c verbouwd. Ook daar komen enke- hoo9 te houder Ie attractieve winkeltjes bij, zodat het feit, voorzin het nóg gezelliger wordt vanuit de Heuvelstraat de Katterug in te lopen. te hooi en te gr< bruikt voor de c kaas... Let u alt kaasstempel, staan De rijping voor jong-belegen kaas duurt ongeveer 9 tot 13 weken en voor de oude tussen de één en anderhalf jaar. Bij het rijpen ver liest de kaas een belangrijk deel van zijn vocht. Tesamen met de voortdurende zorg, de opslag kosten en... het feit, dat hierbij sprake is van een zuiver handge maakt natuurprodukt, verklaren de hogere prijs van zulke oudere kazen. Wat lekker zo’n reepje uit 't vuist je, op ’n bruin broodje of in een ovenschotel... dat smaakt... dat geurt Op dit moment hebben wij 17 ver schillende boerenkazen in huis; van zacht-romig tot zeer pikant (brandnetel/knoflook). Boerenkaas... ’n luxe voor elke dag Er staat ’n glas voor u klaar... type, prima om te smeren, al dan niet aange maakt met b.v. kruiden. 3. De: «Feta», 'n van oorspr Griekse kaassoort, veel n< maakt met koeienmelk erbij, maar nu dan weer van verse geitenmelk. Fijn door sla of om te grillen. 4. Tot slot de geitenkaasjes op olijf-olie, kortgeleden nog te zien op T.V. in «Brandpunt in de markt». Aangekleed kaasbuffet Geen probleem voor ons; of het nu is voor bijvoorbeeld na het kaarten of voor een groot feest van de tennisclub (b.v. T.C.B.B.). Als u het maar tijdig met ons be spreekt 't lijkt er wél op. Want ook onze een: «Lust voor de tong zijn». -^aa& KpniydTPadput- buren (aan de Heuvelstraatkant) KjAAë> DzlLIf\ATtL&&LLN kA/i» hchhon nn Hat mint ’n naam -- --- Tip voor de echte kaaseter Kaas houdt van een koele, niet- vochtige omgeving. Folie of spe ciaal kaaspapier helpt tegen het uitdrogen. Laat uw kaas even op temperatuur komen, zeker de boerenkazen. Daardoor komen geur en smaak beter tot hun recht. Bij Fons van den Hout krijgt u de kaas altijd verpakt óf in speciale folie óf in de unieke «blijf-vers-zak». Uit eigen keuken... Woensdagmiddag is: «keu- kenmiddag». Dan maken we onze verse salades-van-’t- huis. Natuurlijk zonder toe voeging van smaak- of geur- stoffen en in magere saus. Gewoonlijk zijn er 14 tot 17 verschillende en is er élke week tenminste één extra voordelig ter kennismaking. Een frisse salade, heerlijk op een stukje stokbrood of op toast, of op een sneetje bruin brood, als snack of lunch- hapje. Boerenkaas-specialist De combinatie van gediplomeerd boerenkaasmaker én de ervaring van vader-op-zoon, maken het ons mogelijk de beste soorten voor onze zaak te kopen. Dat is lang niet altijd even gemakkelijk; Boerenkaas is ’n levend artikel... Er zijn verschillende bereidings wijzen, b.v. voor jonge boeren kaas maakt de boerin een ander zuivel dan voor kaas die pas op leeftijd wordt gegeten. Stolwijker aas, met name de overja- daarvan ’n goed voor- <2 p 1 '?eedietij£e Cen-afreninrj van anje jaaA en... 55 jaar «inde Caad dat jatten anje Ctanten cvetenf «Wij, Fons en Joke van den Hout van Kempen merken, dat steeds meer mensen een lekker stuk kaas weten te waarderen. Echt niet alleen bij ’n glaasje wijn of 'n biertje, maar zeker ook voor alle dag op ’t brood thuis, op school of op de zaak.» o Heropenings receptie Nou ja... als u 't zo noemen wilt. We houden natuurlijk élke dag open huis (behalve op maandag, dan zijn we gesloten, maar er is dan wel afhaal-service). Maar toch... dit weekend hebben we onze zaak speciaal «opgepoetst», er zijn extra feestelijke aanbiedin gen en demonstraties. Onze klan ten weten eryan, maar óók (uiter aard), is iedereen welkom. Kaasbiefstukje Wéér zo’n mooie nieuwe speciali teit. Elke kant 2 minuten in de Te- fal-pan en u hebt een lekkere hapje, zowel bij de warme maal tijd als bij het brood. Per stuk 2,25. Wat een een... cc anje nieacve jaaC won te dtetten f n WinCet. ietd venCteind maan... veet ven^ijnd. T/tet dtéédd meen jznodaCten ccit eicyen CeaCen f ‘SedanCt. Cedte Ctant wan t yedatd en de totenantie tijdend de venCacauiay. damd cuod de timmenman aan t Canen. en eeCt rjéén coaten in de Caad f 'Tïd dtaan cueen wan a Ctaan in n nieacve cuinCet. uiteraard eigengemaakt en nét iets anders natuurlijk dan hierboven! 2,25 per 100 gr. Bij elk bakje (±200 gr) ontvangt u een groot pak «Barilla» Italiaans geroosterd brood Promotie Katterug Inderdaad, dit jaar starten de ge- zamelijke winkeliers van de Katte rug met een driejarenplan om hun winkelstraatje te verbeteren. Niet alleen wordt de straat beter «aangekleed», maar ook zal een groot aantal evenementen en ac tiviteiten plaatsvinden, waardoor het voor de winkelende en kijken- de consument nog aantrekkelij- Afvallen en toch ker wordt. Ook wordt een aantal Ipkkpr pfpn maatregelen voorbereid om bij 'cnrvcr cicn minder goed weer (wind) prettig Jazeker, bijvoorbeeld met onze te winkelen. Alle winkeliers (op heerlijke boeren-komijnen-kaas, twee na. jammer) doen mee. onze vetarme Camenbert of onze de voorzitter 0 vette Franse kwark dat punt ’n naam hoog te houden; mede dankzij het feit, voorzitter te zijn van het kaasbroederschap Nederland en lid van het gilde van Franse- en Belgische kaasmeesters zijn wij daartoe in staat. fijn. En blancheer 100 gram taugé 1 min. koken). Voeg aan 150 gram mayonaise of fritessaus twee lepels magere kwark toe (liefst Franse, de zogenaamde fromage blanc). Meng alles goed en breng het geheel op smaak met wat bieslook of peterselie en een minisnufje zout. Eet smakelijk de verbouwing werd voorbereid en uttgevoerd door Hans van den Hout Oisterwijk Walter, Ad, Hans, Rob, Hubert, Bemie, Peter, Johnsloopwerken Ester, Ivonne, Moniek, Annieher-inrichting aan deze pagina werkte mee J. Buster, Goirie Hubert van den Hout en Geert van Loon Alphons Dubois Assortiment den gtoect en dtnna Naast een zeer uitgebreid assorti ment Nederlandse en Franse ka zen, en natuurlijk onze eigenge maakte salades, verkopen wij aantal goede wijnen, diverse toastjes, Belgische- en Franse paté's en andere delicatessen. Kaastaartjes Inderdaad «madame Dubois» maakt ze zelf. 10 minuutjes in de oven, en u hebt een heerlijk hap je. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, want ze kosten maar 1,95 per stuk. K i

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1986 | | pagina 15