A
A
-I p u
kA
WELKOM!
IER
FONS VAN DEN HOUT
FONS VAN DEN HOUT
V
KAAS DÈUKATtSSLN
55 cent
55 cent
Cent van Cante cvetCamf
STADHUISPLEIN 325 (KATTERUG)TILBURG-CENTRUM I
5,95 per fles
en elke derde fles voor...
u raadt 't al
55 cent
Een nieuwe lente... een (ver)nieuwde zaak, een vernieuwde zaak... een vertrouwd adres
0
nAÏo
55 cent
I
r
'.a.
fa
Donderdag 20 maart 1986 - pagina 15
DE TILBURGSE KOERIER
irt 1986-pagina 14
Steeds méér mensen proeven het verschil
3/366403
Hollandse kaas...
Franse kaas...
VOOr
voor
Lentesalade
voor
Stadhuisplein 325 (Katterug) - Tilburg - Tel. 422716
aanbiedingen geldig tot en met Paaszaterdag of zolang de voorraad strekt
Nieuwe Katterug
o
0
O
Stadhuisplein 325 (Katterug) - Tilburg - Tel 422716
1
Zuivel helpt
Als u op dokters-advies naar een
dieet moet uitkijken waarin veel
vet een vijand dreigt te zijn, kan
zuivel u helpen. Fons van den
Hout biedt u een tiental, voor u
vriendelijke, soorten aan.
17 verschillende boerenkazen, door ons speciaal voor u uitgezocht. Er
staat altijd wel 'n blokje voor u klaar!
Meestal een viertal soorten:
1. Het gouds type.
2. Het zachte type
house styling en shop styling
architect
aannemer
boerenka.
rige, is c
beeld.
Jammer dat de naam «Stolwijker»
En tot slot...
’n lekkere bijpassende wijn:
onze Vin-de-l’Ardèche
irong
lage-
UKDEEEITSCMP
rebeklkrd
welkom aan de Dress Shop
de nieuwe herenmodezaak
aan de Katterug
WEEK
U proeft 't verschil...
Bij élk pond van onze
lekkere Hollandse kaas
’n potje fijne ouder
wetse Doesburgse
mosterd
Service
ónmogelijk na%r
bel ons dan
KAAS DtLIKATLSSLN
Brabantse geitekaas:
nieuwe aparte kaasjes met een heel eigen karakter
Lees ook het artikel hierboven
Stolwijkers...
van oudsher de kaas van Nederland
Kazen van 18 tot 24 kilo in de leeftijd zachtbelegen (september ’85),
belegen (zomer ’85) en oud (september '84)
Boerenkaas... ‘n luxe voor élke dag!
Brabantse boerenkaas
in de smaken:
komijn - nagel - selderij - bieslook - brandnetel - mosterd en naturel
FEL. 426356
foto's
lay-out
redaktie
zelf-gerijpt... bij élke punt
van onze beste brie
200 gr), ontvangt u
'n pakje roomboter-
melbatoast
Kunt u niet of
onze zaak komen,
even We vinden altijd wel een
oplossing.
fyttenoand dt
die cc van and rjecuend Cent; van vaden-ofz-joon; ^ondCe van
de dleaca (a/ta en oma); daanna K^ccaC van de K^aat en flaCe de Wijd (vaden en
moeder) en nec cuij 55 jaar).. afz deje Ctadjijde tuitten cue and in and nieacve
jadje aan cc
jzarty-dCajz meer maan *?ond
voor Ccvatiteit en denviee f
Kook één kipfiletje niet te
gaar. Snijd de filet in kleine
blokjes. Rasp 100 gram wor
telen en 100 gram selderij
t voondtetten. 'fyieacve frtidde Cteccnen. een nieacve naam. eyeen Caad-
meen maan ^and van den K^aat Caad en detieatedden. atd garantie
Kaaskado
Steeds meer mensen vinden het
leuk om naast een doos sigaren
en een bloemetje een opgemaakt
plankje of mandje met kaas en
delicatessen te krijgen. Voor de
prijs hoeft u het niet te laten, ze
zijn ervan 15,-tot 100,-.
apoli
en met. bruin,
nmen,
5XS“'
an 465,- voor
Jazeker,
(op heerlijke
55 jaar in de kaas
inderdaad, dit jaar «zitten wij»
55 jaar in de kaas. Samen natuur
lijk; 33 22 55. Vanwege de
feestelijke heropening van onze
zaak komt U die «55» nogal ’ns
tegen in de advertenties op deze
bladzijde.
Frankrijk... ’t tweede
vaderland van de kaas
Inderdaad... Frankrijk biedt een
keur van kaasspecialiteiten. Mits
goed gerijpt, vakkundig verzorgt
en aan U geadviseerd, kunnen zij
"ras ook wordt ge-
3 gewone fabrieks-
Itijd op het Boeren
dat erop moet
Brabantse geitenkaas
Als één van de initiatiefnemers
van de brabantse geitenkaas kan
ik u mededelen volop geitenkaas
in huis te hebben.
Speciaal voor deze feest-pa-
gina... hieronder ons recept
voor de «Lente-salade»...
(«au uv i ituvtionaairxaiii;
hebben hun winkels drastisch hebben °P c
verbouwd. Ook daar komen enke- hoo9 te houder
Ie attractieve winkeltjes bij, zodat het feit, voorzin
het nóg gezelliger wordt vanuit
de Heuvelstraat de Katterug in te
lopen.
te hooi en te gr<
bruikt voor de c
kaas... Let u alt
kaasstempel,
staan
De rijping voor jong-belegen kaas
duurt ongeveer 9 tot 13 weken en
voor de oude tussen de één en
anderhalf jaar. Bij het rijpen ver
liest de kaas een belangrijk deel
van zijn vocht. Tesamen met de
voortdurende zorg, de opslag
kosten en... het feit, dat hierbij
sprake is van een zuiver handge
maakt natuurprodukt, verklaren
de hogere prijs van zulke oudere
kazen.
Wat lekker zo’n reepje uit 't vuist
je, op ’n bruin broodje of in een
ovenschotel... dat smaakt... dat
geurt
Op dit moment hebben wij 17 ver
schillende boerenkazen in huis;
van zacht-romig tot zeer pikant
(brandnetel/knoflook).
Boerenkaas... ’n luxe voor elke
dag
Er staat ’n glas voor u klaar...
type, prima om te
smeren, al dan niet aange
maakt met b.v. kruiden.
3. De: «Feta», 'n van oorspr
Griekse kaassoort, veel n<
maakt met koeienmelk erbij,
maar nu dan weer van verse
geitenmelk. Fijn door sla of om
te grillen.
4. Tot slot de geitenkaasjes op
olijf-olie, kortgeleden nog te
zien op T.V. in «Brandpunt in
de markt».
Aangekleed kaasbuffet
Geen probleem voor ons; of het
nu is voor bijvoorbeeld na het
kaarten of voor een groot feest
van de tennisclub (b.v. T.C.B.B.).
Als u het maar tijdig met ons be
spreekt
't lijkt er wél op. Want ook onze een: «Lust voor de tong zijn». -^aa& KpniydTPadput-
buren (aan de Heuvelstraatkant) KjAAë> DzlLIf\ATtL&&LLN
kA/i» hchhon nn Hat mint ’n naam -- ---
Tip voor de echte
kaaseter
Kaas houdt van een koele, niet-
vochtige omgeving. Folie of spe
ciaal kaaspapier helpt tegen het
uitdrogen. Laat uw kaas even op
temperatuur komen, zeker de
boerenkazen. Daardoor komen
geur en smaak beter tot hun
recht. Bij Fons van den Hout
krijgt u de kaas altijd verpakt óf in
speciale folie óf in de unieke
«blijf-vers-zak».
Uit eigen keuken...
Woensdagmiddag is: «keu-
kenmiddag». Dan maken we
onze verse salades-van-’t-
huis. Natuurlijk zonder toe
voeging van smaak- of geur-
stoffen en in magere saus.
Gewoonlijk zijn er 14 tot 17
verschillende en is er élke
week tenminste één extra
voordelig ter kennismaking.
Een frisse salade, heerlijk op
een stukje stokbrood of op
toast, of op een sneetje bruin
brood, als snack of lunch-
hapje.
Boerenkaas-specialist
De combinatie van gediplomeerd
boerenkaasmaker én de ervaring
van vader-op-zoon, maken het
ons mogelijk de beste soorten
voor onze zaak te kopen. Dat is
lang niet altijd even gemakkelijk;
Boerenkaas is ’n levend artikel...
Er zijn verschillende bereidings
wijzen, b.v. voor jonge boeren
kaas maakt de boerin een ander
zuivel dan voor kaas die pas op
leeftijd wordt gegeten. Stolwijker
aas, met name de overja-
daarvan ’n goed voor-
<2 p 1
'?eedietij£e Cen-afreninrj van anje jaaA en...
55 jaar «inde Caad dat jatten anje Ctanten cvetenf
«Wij, Fons en Joke van den Hout
van Kempen merken, dat steeds
meer mensen een lekker stuk
kaas weten te waarderen. Echt
niet alleen bij ’n glaasje wijn of 'n
biertje, maar zeker ook voor alle
dag op ’t brood thuis, op school
of op de zaak.»
o
Heropenings receptie
Nou ja... als u 't zo noemen wilt.
We houden natuurlijk élke dag
open huis (behalve op maandag,
dan zijn we gesloten, maar er is
dan wel afhaal-service). Maar
toch... dit weekend hebben we
onze zaak speciaal «opgepoetst»,
er zijn extra feestelijke aanbiedin
gen en demonstraties. Onze klan
ten weten eryan, maar óók (uiter
aard), is iedereen welkom.
Kaasbiefstukje
Wéér zo’n mooie nieuwe speciali
teit. Elke kant 2 minuten in de Te-
fal-pan en u hebt een lekkere
hapje, zowel bij de warme maal
tijd als bij het brood. Per stuk
2,25.
Wat een een... cc anje nieacve jaaC won te dtetten f n WinCet. ietd venCteind
maan... veet ven^ijnd. T/tet dtéédd meen jznodaCten ccit eicyen CeaCen f
‘SedanCt. Cedte Ctant wan t yedatd en de totenantie tijdend de venCacauiay. damd
cuod de timmenman aan t Canen. en eeCt rjéén coaten in de Caad f 'Tïd dtaan
cueen wan a Ctaan in n nieacve cuinCet.
uiteraard eigengemaakt
en nét iets anders natuurlijk
dan hierboven!
2,25 per 100 gr.
Bij elk bakje (±200 gr)
ontvangt u een
groot pak «Barilla»
Italiaans geroosterd
brood
Promotie Katterug
Inderdaad, dit jaar starten de ge-
zamelijke winkeliers van de Katte
rug met een driejarenplan om
hun winkelstraatje te verbeteren.
Niet alleen wordt de straat beter
«aangekleed», maar ook zal een
groot aantal evenementen en ac
tiviteiten plaatsvinden, waardoor
het voor de winkelende en kijken-
de consument nog aantrekkelij- Afvallen en toch
ker wordt. Ook wordt een aantal Ipkkpr pfpn
maatregelen voorbereid om bij 'cnrvcr cicn
minder goed weer (wind) prettig Jazeker, bijvoorbeeld met onze
te winkelen. Alle winkeliers (op heerlijke boeren-komijnen-kaas,
twee na. jammer) doen mee. onze vetarme Camenbert of onze
de voorzitter 0 vette Franse kwark
dat punt ’n naam
hoog te houden; mede dankzij
het feit, voorzitter te zijn van het
kaasbroederschap Nederland en
lid van het gilde van Franse- en
Belgische kaasmeesters zijn wij
daartoe in staat.
fijn. En blancheer 100 gram
taugé 1 min. koken). Voeg
aan 150 gram mayonaise of
fritessaus twee lepels magere
kwark toe (liefst Franse, de
zogenaamde fromage blanc).
Meng alles goed en breng
het geheel op smaak met wat
bieslook of peterselie en een
minisnufje zout.
Eet smakelijk
de verbouwing werd voorbereid en uttgevoerd door
Hans van den Hout
Oisterwijk
Walter, Ad, Hans, Rob, Hubert, Bemie,
Peter, Johnsloopwerken
Ester, Ivonne, Moniek, Annieher-inrichting
aan deze pagina werkte mee
J. Buster, Goirie
Hubert van den Hout en Geert van Loon
Alphons Dubois
Assortiment
den gtoect en dtnna Naast een zeer uitgebreid assorti
ment Nederlandse en Franse ka
zen, en natuurlijk onze eigenge
maakte salades, verkopen wij
aantal goede wijnen, diverse
toastjes, Belgische- en Franse
paté's en andere delicatessen.
Kaastaartjes
Inderdaad «madame Dubois»
maakt ze zelf. 10 minuutjes in de
oven, en u hebt een heerlijk hap
je. Voor de prijs hoeft u het niet te
laten, want ze kosten maar 1,95
per stuk.
K i