grootser dan ooit ttt S3 w ra esfe, pste. keurige keukenmensen Een attractieffestijn voor jong en oud IK SCHROK ME EEN ROTJE. 3 2?. B Studio Sylphide verzorgt modeshow op SKI-INN Volksdansgroep «Balkan» op de SKI-INN ’85 Vanaf vandaag StadssPSÖ^ ft Donderdag 10 oktober 1985-pagina 7 DE TILBURGSE KOERIER ber 1985 - pagina 6 Menu van de week Wentelteefjes ma s itr. M STUDIO Bal- sche, S zijl oor, aat10 sgen met ntie. jeen een niet, iene idse ✓ice- w in vak- t dat Dat en is opger Van Poppel daggoge). r”' uitgebreid golrkestraat 81 - tilburg tel. 013-435638 nwacht zullen al even- deze wel zeer groot- Openingstijden: 10 oktober van 14.00 tot 22.30 uur 11 oktober van 14.00 tot 22.30 uur 12 oktober van 10.00 tot 22.30 uur 13 oktober van 10.00 tot 18.00 uur de rd ’inyt p. str. m. 400 cm breed d J ide skischoen j: twee van de ïrs uiterst opwindende te SKI-INN. .^noogd weerkeren ziek en u> de. Mosselsoep Oesterzwammen van de boswachter Primeurs Sportzaken en imj laterialen tonen uit Leuke dingen ANWB en Wegem min ontbreken op d.a.--. scheepse informatie- en koopbeurs, waar i en rondom publiek dat mporteurs van ski- literaard wat zij in 7,50 kinderen tot 4 jaar gra- ■s en kinderen van 4 tot 12 jaar men slechts de verwarmd en de nieuwe ski-binding: voor de liefhebbers uiterst noviteiten op deze uv binne zoek ni materiaal. iteel heeft de groep Bal- Servische, Macedonische ie serie op het program- irvan de choreografieën zijn door Alma Verha- COMBI-ROOSTER bewegingsleer 4 lessen jazz-ballet 3 lessen aerobic FT1 VERKOOP LESKLEDING [Ï7] SAUNA ZONNEBANK Plaats: Stadssporthal te Tilburg. Te bereiken via de A58 afslag Tilburg West/ Goirle. Entree: tis. 65+-ers ƒ3,50. capel [ünchen, illen tij- aan de ische win- wordt steeds Ingrediënten: 400 gr. Oesterzwammen, 4 fijn gesneden sjalotten, 1 rode paprika, 2 dl. room, peper. bouillon, 2 eetl. geknipte selderij, 2 eetl. olijfolie, 3 eetl. geraspte kaas, eetl. boter. Let op het juiste adres: Eig. Fons van den Hout Stadhuisploirv325 Katterug - Tilburg-centrum. 013-422716/425058 Ook voor uw uitgebreid kaasbuffet ofn mooi opgemaakt kaasplateau I ïmaal zien, horen, beleven op SKI- heeft de beschikking studio’s met en ruime spit kamers r eenvou commc niet-leden gebruik en er is een gezellig te waar men drankje 1 bank in zowel al I *-| BEWEGINGSLEER I AEROBIC-DANCING Ingrediënten: 4 dl. melk, 2 eieren, 100 gr. boter, (vanillesuiker, kaneel, 8 sneetjes oud witbrood (of zoveel meer al naar gelat uw overschot). 't weer extra"gezellig thuis^^-^'^ ^JMeem watjekkere kaasjes en verse^alades^huisP "e11 JU*U" Uit (ona algan) Brabant: jongbelegen boerenkaas, zomer '85. Een van de 20 boerenkazen 'mm deze week C. van Tilburg Keukens B.V. Zomerstraat 49b, Tilburg. Tel. 013-363080. CVT levert verfijning in keukens. Met opstellingen naar keuze, verrassend anders, praktisch en doordacht. CVT, vakwerk in maatwerk. CUISINE NORMAAL, MIJN IDEAAL. Ik vind de herfst het meest culinaire seizoen van het jaar. Nog volop verse zomergroenten, een rijk aanbod van fruit, stamppotten mogen weer, het wild is weer in aantocht en na een flinke boswandeling dient het hart verwarmd te worden met een geurige eau de vie. Overigens, dit is Vandaag gaat SKI-INN ’85 van start. Tot en met zondag zal het in de stadssporthal op de terreinen aan de Goirleseweg krioelen van het in groten getale zal afkomen op de talloze attracties - weer aanzienlijk méér dan vorig jaar - die deze jaarlijkse wintersportbeurs te bieden heeft. Een jaarlijkse wintersportbeurs: het is namelijk al voor de vierde keer dat de or ganisatoren deze geweldige happening in Tilburg laten plaatsvinden. u meteen via uw entreebewijs meedingt naar fantastische prijzen en ook bij de di verse nog van allerlei leuke dingen kunt winnen. En als u weet dat u op de SKI-INN 1985 in de Tilburgse Stadssporthal ook al informatie kunt krijgen over uw zomer vakantie in deze wintersportlanden, dan is het u wel duidelijk dat u de meest kom- plete internationale wintersportbeurs niet mag missen! toen ik s morgens^de keu ken binnenkwam. Helemaal zwart geblakerd. Zonder dat ie mand iets gemerkt had!”. Simone van der Loo is er nog helemaal beduusd van. Een fikse brand had de keuken van de familie van der Loo op het Kruysackerplein 11 te Moer gestel volledig verwoest. Waarschijnlijk door zuurstof gebrek was het vuur daarna vanzelf gedoofd, zodat nog er ger werd voorkomen. Gelukkig nam de familie aan nemer Janssen uit hun woon plaats in de arm voor een deugdelijke opknapbeurt. "Voor de keuken moet je naar Cees van Tilburg gaan" zei Ad S.?.9de^ :nT^ttenb^ Omdat Cees van Tilburg een zeer grote afnemer is van de bekende Duitse Hebaform keuken en daardoor nogal wat gedaan kan krijgen hoefde keuken te wachten maar stond er binnen 1Vi week een firma Janssen alles in het werk stelde om alle noodzake lijke reparaties in een mini mum aan tijd te laten plaats vinden. Wat we maar zeggen wilden: ons is niks te gek om gaten te houden, wanneer u aan een nieuwe keuken toe Waarom in Tilburg? Ten eerste omdat het Hart van Brabant bij uitstek winter- sportminded is, zoals telkens opnieuw blijkt uit het enthousiasme waarmee alles wat met de wintersport te maken heeft, bejegend wordt. In de tweede plaats is Til burg uitgekozen voor de jaarlijkse SKI-INN-beurs, omdat onze stad nu eenmaal centraal ligt in het zuiden van ons land. STUDIO SYLPHIDE is een parti culier instituut, het bestaat sinds 1965 ïricht door Nelly van Ders- t (gediplomeerd balletpe- o SYLPHIDE werkt met een uitgebreid team van gedegen opgeleide leerkrachten die, om hun vakgebied up tot date te houden, ook allen regelma tig applicatiecursussen volgen. Ook aan de accommodatie wordt bij SYL PHIDE ruime aandacht besteed. Men beschikking over twee ruime ~“t speciale verende vloeren e spiegelwanden, goede kleed- met douchegelegenheid, een judige doch complete sauna-ac- nodatie, waar zowel leden als -van kunnen maken w.. gezellige ontmoetingsruim- - ~en voor of na de les een kan nemen en er is een zonne- i aparte kabine die door leden lis niet-leden kan worden ge bruikt. Op het gebied van leskleding vertegenwoordigt SYLPHIDE een aantal bekende merken. SYLPHIDE doet meer dan alleen in eigen studio’s werken: zij verzorgt ook regelmatig buiten de deur voorstellin gen en werkt aan diverse projecten mee. Een paar voorbeelden van het lo pende jaar: de eigen grote voorstelling in de Stadsschouwburg, tijdens Gv 6?kiloJ <^1“' T11' Uit Frankrijk: Tilburg kaas/wljnstad... Deze week onze rijpe Bleu d’Au- I —J Open dag a.s. ZONDAG van 12 vergne 200 gram 'n fles bijpas- I f» tot 5... sendeVentoux wijn voor I U bent van Tilburg Kaas-wijnstadl 10 guldenJ harte welkom! Onderstaande recepten zijn steeds voor 4 personen. Ingrediënten: .1 kg mosselen, 2 flinke tomaten, 1 teentje knoflook, 1 eetl. gehakte peterselie, 1 eetl. bloem, 2 fijngehakte sjalotten, peper, zout, 2 eetl. olijfolie, 1 glas droge witte wijn, 1 dl. room. rr^p-i KLASSIEK BALLET JAZZ-BALLET L_!__J MODERN BALLET Uit algen keuken: Herfst-salade, één van onze 18 verschillende... 200 gram. Oesterzwammen van de Boswachter. Oesterzwammen goed wassen en ca. er, zout, 1 kopje vlees- 5 minuten blancheren. Uit laten lekken en in grove stukken snijden. Olie ver hitten en daarin de sjalotten en de in reepjes gesneden paprika fruiten op matig vuur, na ca. 5 minuten de oesterzwammen erbij, de kerry, peper, selderijzout en de bouillon. Ca. 10 min. laten smoren. Nu door zeef het vrijgekomen vocht opvangen en de massa in vuurvaste schotel warm houden. Het vocht op flink vuur met de room laten inkoken tot smakelijke sauce. De sauce over de groentemassa gieten en geraspte kaas erover en nu met wat klontjes boter onder de grill, of in de oven laten kleuren. Serveer met rijst of stokbrood. keerd hoeven door deze «beurs op beurs» ouders niet te blijven zitten i de wintersportspullen waar hun kinde ren inmiddels uit zijn gegroeid. Deze - ilbeurs is 2-maal zo groot als vorig jaar. De vele stands van verkeersbu- reuas en WV-kantoren hebben wij al genoemd, die vanuit Oostenrijk, Zwit serland, Joegoslavië en West-Duits- nd op SKI-INN vertegenwoordigd zijn. Daarnaast laten ook reisbureaus en reisorganisaties zien wat ze voor u in petto hebben. De allernieuwste snufjes op het gebied van touringcar- vervoer kan de autobusliefhebber op SKI-INN verwachten o.a. van OAD- en KRAS. Wentelteefjes. In de week van het brood zult u onge- twijfeld gegrepen door de promotiedrift brood (of zoveel meer al naar gelang van onze bakkers, opgèzadeld zitten met flink wat oud brood. Geen paniek tfant: ”Ook in nood helpt brood”. Week de sneetjes witbrood in de melk, even uit laten lekken en door het losgeklopte ei halen. In de koekepan boter flink verhitten en de sneetjes brood rondom bruin bakken. Bestrooi en met (vanille) suiker en kaneel. Warm opdienen. Spektakel Voor werkelijk spectaculaire actie zorgt het freestyle Ski-team dat regel matig optreden verzorgt. De (Neder landse leden van dit springteam gaan in januari naar het Oostenrijkse Grossari om er te oefenen voor een in februari gepland Televisie-optreden in het programma «De eerste de beste». U kunt tijdens SKI TNN een voor- proefje-in-het-echt van dit TV-optre- den aanschouwen. Vanaf een tien me ter hoge schans skiën Michiel de Rui ter, Gerard Wielenga en Kees Frijters van de nationale kernploeg naar bene den om in de lucht hun adembene mende kunsten te vertonen. Ook een Oostenrijkse muziekkï van 40 man, afkomstig uit Mür^ terug «Shuhplattem»-groep zuLv.. dens de beursdagen bijdragen totstandkoming van een typiscl tersportsfeertje, dat verder nog verhoogd door een schitterende, rende modeshow, op disco-mu- uitgevoerd door studio Sulphi- Stichting Internationale Folk lore «Balkan» uit Tilburg is een stichting die zich ten doel stelt de Internationale folklore op een zo breed mogelijke wijze te promo ten. De grote naam achter «Bal kan» is Alma Verhagen. Zij ver zorgt al sinds 17 jaar de volks- danslessen bij de Soc. Cult. Cen trum «Terra Nova» in Tilburg. Jaarlijks gaat zij naar de Bal kan om zich daar verder te spe cialiseren d.m.v. kursussen of door zelf de binnenlanden in te gaan op zoek naar onbekend authentiek r Moment- kan een Ser en Poolse s ma, waar gemaakt J gen. In de toekomst staan nog series uit Griekenland, Bulgarije, Tur kije en Israël op stapel. Op de SKI-INN ’85 laat Bal kan in 10 optredens de Servische, Macedonische en Poolse serie zien. Deze series zijn een lust voor het oog en oor, niet in de laatste plaats door de kostuums waarin gedanst wordt. Deze zijn ten dele authentiek, ten dele zo exact mogelijk door de groepsle den zelf nagemaakt. Kortom, het optreden van «Balkan» mag u niet missen. Franse Week van de winkeliersvereni ging Wagnerplein. Dit jaar verzorgt SYLPIDE ook weer de modeshows op de internatio nale wintersportbeurs SKI-INN op 10- 11-12-13 oktober in de stadssporthal. Nadere inlichtingen en/of aanmel dingen STUDIO SYLPHIDE, Goirkestraat 81, Tilburg. Tel. 435638. handsr en la ding een, m Wat kunt u aller proeven, kortom: l INN ’85?! Teveel om op te noemen eigenlijk, maar wij doen toch een poging. Allereerst is daar natuurlijk de uitge breide informatie over de plaatsen zelf, waar men u gastvrij zal ontvangen wanneer u er van de winter neerstnjkt voor uw sneeuwvakantie. In de stads sporthal treft u informatiestands aan uit de belangrijkste wintersportlanden: Duitsland, Zwitserland, Joegoslavië en natuurlijk het onovertroffen Oosten rijk. Oostenrijk waarvandaan maar liefst 26 wintersportplaatsen met een eigen stand vertegenwoordigd zijn. Eigen stands waar ook allerlei gezags dragers uit het bergland acte de pre sence zullen geven. Drankjes en hapjes Uit het schier onuitputtelijk arse naal diepen we nog wat attracties op, in de stadssporthal wordt u bij wijze van spreken om de andere voetstap verwend door een bierhal of een wein- stüber, een intiem etentje waar u de plaatselijke specialiteiten van een charmant Zwitsers bergdorpje kunt proeven zoals «Raclette», een eenvou dig maar toch geraffineerd gerecht met gesmolten WaUis-kaas. Murich en dans De inwendige mens kunt u dus tij dens de SKI-INN ruimschoots verster ken - de geestelijke mens hoeft al evenmin om voedsel verlegen te zitten: daar zorgen diverse muzikale dans- evenementen voor die u worden gepre senteerd door gezelschappen uit de desbetreffende Tanden. Ook zal ae volksdansgroep «BALKAN» - geves- tigd in Tilburg - wervelende Joegosla- vische dansen ten beste geven vooral I afkomstig uit Macedonië. Waarom deze beurs aan de voor avond van de herfstvakantie. Tijdens de herfstvakantie beslissen de meeste mensen of ze op wintersport gaan. - ruilbeurs Iets later wordt vervolgens het doel be- jaar- De paald. Ruilbeurs SKI-INN is ook een tweede- land op _smarkt georganiseerd waar u ski- zijn. Das langlaufspullen en wintersportkle- g kunt in- en verkopen. Voor ieder een, maar vooral mensen met kinderen is deze tweedehandsmarkt een unieke gelegenheid om tegen zeer schappe lijke prijzen - vaak de helft van net oorspronkelijke - wintersportkleding voor uw kroost op de kop te tikken die in de meeste gevallen vrijwel nieuw zijn en nauwelijks gebruikt. Omge- Mosselsoep De mosselen goed wassen (water enkele malen verversen) en tenslotte even in zout water laten staan. Mosselen opzetten met aanhangend vocht en de witte wijn en koken tot alle schelpen open zijn. Mosselen uit de schelpen halen en warm wegzetten. Kookvocht bewaren. In flinke pan Olijfolie verhitten en daarin de sjalot ten en de knoflook fruiten. Voeg nu de partjes gesneden tomaten toe, strooi bloem erover en giet de mossel- bouillon erbij. Even doorkoken en vervolgens door de ■zeefdrukken in grotere pan. Aanvullen met warm water of visbouillon, op smaak brengen, de room erdoor roeren plus de mosselen. In voorverwarmde koppen schenken en de peterselie erover strooien. ook de tijd van de paddestoelen en ik zou mijn aard verloochenen door u niet even te wijzen op de eetbare soorten. Met daarbij wel de raad geving ze niet zelf te gaan plukken. Ten eerste omdat in Nederland de toch al zeer schaars wordende eet bare soorten dan snel helemaal ver dwenen zouden zijn, maar vooral ook vanwege het vergiftingingsgevaar. ”Er zijn twee soorten paddestoelen, de vergiftige en de andere. Meestal merkt men het te laat”, aldus Robert de Gicey. Nee, u doet y - er verstandiger aan uw paddestoelen- inkopen bij uw speciaalzaak te doen. Het aanbod is prijzig maar behoor- lijk ruim. Eekhoorntjesbrood, Franse y y I Cèpes, Cantharellen, Morieltjes, z- x A Oesterzwammen, Champions en voor de zéér kapitaalkrachtigen Truffels. Ik houd het dus maar ■s gewoon bij Oesterzwammen die zeer Z*' goed ter vervanging van vlees kunnen dienen. De Muziekkapel uit München

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1985 | | pagina 7