.Vind de vijf verschillen
DE„SLEUTELZELF"GARAGE
IS75
12.50
2
Recordjaar S.V.R.
vó?5
Nól65
TILBURGS
S.B.G.V.
CURSUSSEN
WIJNPRAATJE
Port, daar geniet je van
MENU VAN DE WEEK
Tilburg vanuit de lucht
gg«&«
l«z
Bulgaarse
volksdansen
Nieuwjaarsbal
W.J.S.
Natuurlijke
kindervoeding
miseert op vier c
pursus natuurlijke
/oeding. Als j. j
volwaardig- -
HALVE
PRIJZEN
KELAAR
ILLEN
'S
Wfiv.-
(ELAAR...
I
(LUSIEVE
DERE
KOP
ILMODE.
DOOR
VINOLOOG T
I OILS
JA^SENlf
De Vogelboom
Vormgeven met
fotografie
Derwisj-dans
Donderdag 5 januari 1984 pagina 15
DE TILBURGSE KOERIER
uari 1984 pagina 14
Een,
)lg hie
zondag:
spruitjes,
andijvie
minir,
ir. He,
dinsdag:
met rijst,
vrijdag:
met
SCHOENENHUIS
Korvelseweg 108 C, Tilburg
tijd- en i
17,75
zekeringen
otheken
incieringen
macaronischotel met ham
en kaas
fruit
SCHOENEN EN
LAARZEN
van onze
WINTERCOLLECTIE
itfoto in kleu-
t en ingelijst.
u cursussen in Til-
»n koud buffet, fij-
ikken.
'SenStiaai. om
Voor meer
terecht, iedere
op de Vogelbc
362008.
x‘l, brent
c bij de v
zorgen
jaarna
k nog
<oudh<
PER UUR INKL.BTW
e, blijft a
graden
tourois,
De Stichting Vrije Recreatie heeft
het afgelopen kampeerseizoen weer
een record aantal kampeerders op haar
mini-campings geherbergd.
We kr
zomerse
misdag o
langen v,
o»n. U
LCD horloge
tijd- en datum-
iesburo
‘t Bergeind
dstraat 109
•urg
013/364303
10 g basterdsuiker, '/z l melk,
nootmuskaat, kruidnagelpoe-
gaan nu weg voor
Komt kijken en passen, al
les staat op de rekken in
de winkel
De rest van de wintercol
lectie met extra korting
er de
et de
lem in
muskaat
niigen- v.
groot wil
tarische vo,-
onzeker door voelen. Inf
straat 52a, teh 425229.
van een o
keuring v,
’—tituto
nog steeds voortdurende recessie ook
in 1984 een stijging te zien geven van
het aantal mensen dat hun vakantie-
plekje dichter bij huis en op een be
taalbare camping gaat zoeken.
Een, voor
volg hiervan
bestand in dit jé
zend is gegroeid.
Gezien de toenemende belangstel
ling voor het kamperen bij de boer be
staat evenwel grote kans, dat zelfs dit
aantal voor 1984 ontoereikend zal zijn.
door het «.Institute
nt 80 km ten oosten
de Spaanse
De stichting Bevordering aan Volwasse
nen organiseert een drietal cursussen in Til
burg. Het zijn de cursussen kJ
ne keuken en bloemenschikken.
De «Imme» organisten
avond 16 januari een a—“
ken. Op deze avond zal d.u
stratie-les duidelijk worden
zelf kaas kunt maken. Ook z
den gegeven over het maken van
zen en het maken van yoghurt en k\
avond begint om 20 uur bij de
Willem 11-straat 52a, tel. 425229.
.^boerderijen) waar de a
i geperst, de fermentatie plaatsvi
talcohol wordt toeg
t nu een hi
volgend jaar. 1
de portwijnen y
e transporteren naar i
de Gaia, waar alle 1
in opslagplaatsen (l
nen worden door
j i «geblend» van verse
aarden en jaren. Dan gaat de p
lange tijd op rust ir.
«on 534 liter inhoud, «pipas»
ude typen port worden vroeg c
heuvelstraat 59
tel. 013/423615
bredaseweg 100
tel. 013/432073
I tilburg
n vanaf 12 jaar
maken in het
del dat fotogra- zie, ik zi
de cursus ligt dingen, ...v.
sbruik van het je dan n-
1 -"ders te zeg- 7 jaar, v,^.,
fische ex- nieuwe cursu
eportage- deren, met 1
Kortom, Voor kinder
verwerking
fdruk, maar
reide moge-
we.
Gereedschap huren: 2,50 per
uur inklusief BTW.
Overdekt sleutelen: 7,50 per
uur inklusief BTW.
d dat de bril louter een
del was om beter te
zien is voorbij Gelukkig
Zant 't gezicht wil toch
En daar zijn tegen-
voldoende mogelijk-
oor. 't Bewijs vindt u bij
KOUD BUFFET
Koud buffet op uw feest! Een eerste ge
dachte zou kunnen zijn: veel te duur. Deze
gedachte hangt echter af van
Maar hoe maak ik zo’n succesv
betaalbaar koud buffet? Dit vragen zich ve
len af; daarom zult u zeker niet op ieder
feestje op een koud buffet verrast
Een antwoord op deze vraag vindt
cursus koud buffet. De cursus 1
is een bijzondere cursus van de Stichting
Bevordering Onderwijs aan Volwassenen
(SBOV) uit Voorschoten die de cursus in
onze omgeving start te: Tilburg in de R.K.-
School voor HNO «Ancilla Domini», Tex-
tielplein 86. Aanvang: di. 13 maart 1984.
FIJNE KEUKEN
Snijd de banaan, de ananas, de appel en
de ossetong in kleine stukjes. Sprenkel over
de appel iets citroensap. Meng alles door el
kaar en roer de madera erdoor. Verdeel dé
massa over de sneetjes geroosterd brood en
leg op elk sneetje een plakje kaas. Plaats ze
onder de grill óf bovenin een goed verwarm
de oven, tot de kaas gesmolten is. Gameer
elk sneetje met een rood kersje.
boerenkoolstamppot
worst
citroenrijst met vanillesaus
zaterdag:
sneetje Clivia
1 banaan, 1 schijf ananas, 1 zure appel, 50
g gerookte ossetong, citroensap, 1 eetlepel
madera, 4 sneetjes geroosterd brood, 4
plakjes jong belegen kaas, 4 geconfijte rode
kersjes.
Volksdansvereniging Mie Katoen organi
seert een 10 weken durende cursus Bulgaar
se dansen. De cursus is bedoeld voor men
sen met tenminste een jaar danservar
De dansleiding is in handen van
gens uit Eindhoven. Start van
donderdag 26 januari. De cursus v
plaats in Boerderij Vissers, Berglandwej
Tilburg, van 20.15-22.00 uur. Opgav.
formatie bij Jan Denissen, tel. 435620.
(voormalig ANWB^Tocmno'0^ intóusrief&TW.12 50
Telefoon: 013-SS3S54 Geen gehannes met een
Openingstijden maandag t/m levensgevaarlijke krik, maar
zatenfag^an 9<)csimpelweg een druk op de
Ook alle onderdelen voor kllOD en U Staat Veilig Onder
rXehLndenine beurten UW auto te werken.
Tegen scherpe prijzen.
kampeerseizoen 1983 is afge-
blijken de stoutste verwachtin-
zijn overtroffen: circa 145.000
orachten hun vakantie door
op een mini-camping of boerderij van
de S.V.R.
Er zijn verschillende redenen om in
deze tijd van het jaar warme melkdran-
ken te serveren. Opgediend in een’
melkkan of een mooie ouderwetse cho
coladeketel, brengen ze de gezellige
sfeer, die bij de winteravonden hoort.
Maar zij zorgen er bovendien voor, dat
men er daarna lekker op slaapt. Ze
kunnen ook nog heilzaam zijn bij opko
mende verkoudheden of keelpijn.
zorg die wij aan u
i bij het aanmeten van
enzen bijvoorbeeld.
aan onze kontaktlens-
>ten ANVC borg voor
oral ook in de ruime keus
lusieve monturen van
e top-ontwerpers.
id mooi en met een sterk
lijk karakter.
u maar eens een kijkje
Wij staan met onze
/de service te allen tijde
Jaar
meent
e jaar op
luiden en
ety be-
irganiseren
jaarsbal op 7 ja-
i. tot 2.00 u. in
Bij de S.V.R. staan momenteel zo’n
acht- a negenhonderd deelnemers (mi-
ni-campings) geregistreerd, alsmede kre&
een honderdtal agrariërs, die zomer
huisjes of caravans verhuren öf gast
vrijheid verlenen op de boerderij.
vanillemelk
3A l melk, 1 theelepel vanille-extract of 2
pakjes vanillesuiker, 30 g suiker.
Meng door de warme melk het vanille-ex
tract of de vanillesuiker. Maak dè drank op
smaak met de suiker.
honingmelk
4 eetlepels honing, 3/« l melk, sap van 1 ci-
Los de honing in de kokende melk op en
meng er het citroensap druppelsgewijs, goed
roerend, door.
melkpunch
2 eierdooiers, 10 g basterdsuiker, /i l melk, port voorafgaat
1 glas sherry, nootmuskaat, kruidnagelpoe- Zo derligduizend boeren zijn op een oj
der andere wijze bij de produktie betrokken. De
Klop de eierdooiers met de suiker schui- hellingen waartegen de wijngaarden zijn aan-
mig. Breng de melk aan de kook en schenk gelegd lenen zich niet voor mechanische be-
hem al kloppend bij de eierdooiers. Roer de werking. Na de arbeidsintensieve oogst, me-
sherry erdoor en maak de drank met de djo september, gaan de druiven naar de
kruiderij óp smaak af. Giet hem in «quintas» (wijnboerderijen) waar de druiven
punchglazen en strooi er wat nootmuskaat worden geperst, de fermentatie plaatsvindt en
op. de wijnalcohol wordt toegevoega
produkt krijgt nu een huwelijksp
maart van het volgend jaar. De tijJ
komen om de portwijnen per schip
Douro te transporteren naar de havenstad Vi
la Nova de Gaia, waar alle belangrijke port-
huizen hun opslagplaatsen (lodges) hebben. In -
deze ruimten worden door vaklieden bij uit- dom aan b
stek portwijnen «geblend» van verschillende Hollandse
wijngaarden en jaren. Dan gaat de port voor
korte of lange tijd op rust in kastanjehouten
vaten van 534 liter inhoud, «pipas» genaamd.
Bepaalde typen port worden vroeg op fles ge-
Mechanisatie is erg moeilijk in het onherbergzame Dourogebied. Vandaar dat de dragers vaak
grote afstanden moeten lopen.
In Tilburg en omstreken zijn veel mensen
creatief bezig zijn of willen zijn met tex-
en ceramiek. Mensen die naast op i.p.v.
het werken naar voorbeeld uit b.v. tijd
schriften en boeken, eigen ideeën willen uit
werken, eigen ideeën willen vormgeven.
Voor velen is niet de technische kant het
probleem. De moeilijkheid is meestal hoe
kom je tot een idee; hoe maak je een ont
werp en hoe werk je dat ontwerp in een be-
J*s*us MAVO, Kor- paalde vorm en in een bepaalde techniek.
in de Scholengem. Quirijn, Voor al deze mensen start Zouavenlaan 77
10. Aanvang: 2de week van twee nieuwe cursussen waarin wordt geleerd
tenschikken is plezier om te kiezen uit eigen ideeën, die ideeën om
■een die van bloemen houdt. Vroe- te zetten in ontwerpen en uit te werken in
men vaak bloemen om alleen de de materialen textiel of klei. De cursussen
allen. Gelukkig denken veel men- die begeleid worden door beeldend kunste-
zandaag anders over. Kennis van naars-docenten, duren 20 weken en worden
globaal ingedeeld in blokken van vijf we
ken, waarin het ontwerpen en verwerken af-
zisseld wordt met het bespreken van het -
Informatie: centrum voor kunstzinni
ge vormgeving, Zouavenlaan 77, 013-
684333.
Dit is schoenen opruimen
ALLE RESTANTEN
dames, heren, kinderen,
jongens, meisjes
.^insdagavo
boom beginne
koken. Hoe k
vlees en wat gebruik je als vervang
dat vlees. De cursus duurt van 2
22.30 uur.
Hoe kun je anderen door massage helpen
ontspannen of van hoofdpijn helpen afko
men. Dit kun je leren tijdens de cursus huis-
tuin en keukenmassage die vanaf dinsdag
17 januari gedurende 10 weken gegeven
wordt van 20.00 tot 22.30 uur.
De cursus textiele werkvormen gaat ook
weer van start op dinsdag 17 januari, Kor-
velplein 175. Ook deze cursus is van 20.00
tot 22.30 uur en duurt 10 weken.
Op woensdag 18 januari gaat onze nieuw-
men" ste cursus van start en wel een cursus om
aring. houten speelgoed te maken. Deze cursus
Thea Huy- WOrdt gegeven in de Kring in de Biss. Zwijs-
de cursus: isenstraat. ’s Avonds van 20.00 tot 22.30 uur.
vindt Voor meer informatie en opgave kun je
eg40- terecht, iedere ochtend van 09.00 tot 12.30
ave en in- op de Vogelboom, Wilhelminapark 36, tel.
sneetje Clivia
varkensrollade,
aardappelen
koffie met appeltaart
maandag:
stamppot rauwe t
met blokjes kaas
griesmeelvla met gember of
rozijnen
Gaf het seizoen 1982 reeds een re
cord te zien (het aantal ovemachtin-
genn bedroeg toen 105.000, een ver
dubbeling t.o.v. 1981), begin 1983 wa
ren de verwachtingen weer hoog ge
spannen en rekende men op verdere
sloten,
gen te zijn
i mensen bi
champignonsoep met room
gebakken vissticks, gemeng
de sla, aardappelpuree
woensdag:
gebakken bloedworst, rode-
kool met zure room, aardap
pelen
karnemelksepap met stroop
donderdag:
kip-kerrieragoüt
witlofsla
yoghurt met abrikozencom
pote
bijzondere wijze te moeten ïnliuu
VogelboomUaWilhw?^napark^Wenwrer een
aantal cursussen organiseren. In de Vogel- tre,t °°k anders door het or
boom zijn mensen tot 30 jaar met een voor- van een sfeervol nieuwja;
opleiding tot maximaal Mavo welkom. nuari 1984 van 21.30 u.
nocrvinLnn Op maandag 16 januari start men met de Postelse Hoeve.
IxlliiSIlliirLC II een cursus vergader- en discussietechniek. Deze jaarlijks terugkerende nieuw-
Deze cursus wordt gegeven op het Korvel- jaarshappening kenmerkt zich ieder
De «Imme» organts^^ P^^^^S^de VogeL aar ^r dL een ongedwongen
al d.m.v. een demon- boom bennen met de cursus vegetansch feestelijke sfeer waar iedere liefhebber
n gemaakt, hoe je koken. Hoe kun je Jekker koken zonder van gezelligheid, dans en jazz in ruime
zal er uitleg wor- vlees en wat gebruik je als vervanging van mate aan zijn trekken komt. De bij-
-an kruidenka- dat vlees. De cursus duurt van 20.00 tot zondere aandacht die men bij de socie-
rwark. De 22.30 uur. ty over het algemeen besteed aan de
«Imme», Hoe kun je anderen door massage helpen zaalaankleding, zal daartoe nog een
extra bijdrage zijn. Een ideale gelegen
heid om elkaar onder het genot van
een glaasje en swingende muziek een
gelukkig nieuwjaar toe te wensen.
De jazzmuziek tijdens dit nieuw
jaarsbal komt uit de instrumenten van
de eigen Wooltown Jazz Band o.l.v.
Piet Vriens, met uiteraard als vocaliste
Ria de Boer.
Entreekaarten voor dit sféervolle ge
beuren zijn verkrijgbaar op de voor
verkoopadressen J. Broeken, Kruis-
vaarderstr. 11Tilburg, tel. 434289
Anton v.d. Meys, Waterhoefstr. 70,
Tilburg, tel. 434160; Postelse Hoeve,
Dr. Deelenlaan 10, tel. 671977.
Deze cursus voor jongeren var-
de aanpak. is bedoeld om je wegwijs te make
svol en toch uitgebreide uitdrukkingsmiddel dat
>oen zich ve- f'e heet. De nadruk binnen
nvt op ieder vooral op het beeldende get
rast worden, middel fotografie, of om het anders
vindt u in de gen: centraal staan vooral fotografis,
koud buffet perimenten, die in de doorsnee «rep
de Stichting fotografie» niet gebruikt worden, t
geen nadruk op de technische v~~
van opname via negatief naar afdr_..,
wel leren omgaan met de uitgebreidê mo
lijkheden van de fotografie. Wil je meer i
ten? Vragen staat vrij. Centrum voor kur
zinnige vormgeving, Zouavenlaan 77,
burg, 013-684333.
Te Tilburg in de Scholen. Qiurijn, e
Gershwinstraat 10, en in de R.K.-School I pvf|pl PU
voor HNO Ancilla Domini, Textielplein 86,
en in de R.K.-School voor HNO Sancta
Maria, Schiphollaan 45. Aanvang: 2de week <11111 Vik
van maart 1984. Verfijnd koken is door
iedereen te leren. Toch is in de fijne keuken n
kennis van de basistechnieken nodig om tot le. cr
resultaten te komen. Tijdens de cursus fijne ,le ei
keuken, die onder leiding staat van een er- v
varen en bevoegde leerkracht, leert u al
doende en spelenderwijs de technieken die
onontbeerlijk zijn in de fijne keuken.
BLOEMENSCHIKKEN
Te Tilburg in de Canis
velseweg 18,eni-
Gersh winstraat 1(
maart 1984. Bloemt
voor iedereen die
ger kocht r
vaas te vuil o
sen hier vandaag anders over. Kennis van
de regels verrijkt de fantasie en creativiteit
bij het bloemenschikken en bepaalt het ver- JkvI1;
schil tussen een vaas vullen en prachtig gewiss
bloemwerk. In februari start ook nog de of- werk.
ficiële vakopleiding bloemenschikken- en
-binden voor hen die willen voldoen aan de
vestigings- en praktijkeisen van het bloe-
menschikbedrijf (bloemist-winkelier). Na
dere informatie over de cursussen kunt u in
winnen door een briefkaart te sturen naar:
Stichting Bevordering Onderwijs aan No\-
wassenen (SBOV), Sir Winston Churchill-
weg 2, J251 CX Voorschoten. U kunt ook
bellen, tel. 01717-2010.
Het dateert van drie eeuwen geleden, dat de
■■•■■nen uit de Douro-vallei grote belangstelling
kregen van de Engelsen.
Omdat Frankrijk met Engeland in oorlog
was, werd op Franse wijnen een extra heffing
gelegd, hetgeen voor de Britten duur te staan
kwam. Hun wijnkopers oriënteerden zich in
Portugal en kwamen terug met wijnen uit de
Douro. De kwaliteit van deze wijn was
minder dan de Engelsen gewend warem
transport over zee deed bovendien o,-
aan de toch al lichte constitutie van het pro
dukt.
De S.V.R. noteert dan ook graag nieu- De «wine-shippers» in Portugal kwamen
de S.V.R. verheugend ge- we deelnemers: het adres voor nadere ,oen °P het 'dee hun wijnen te versterken door
is, dat ook het donateurs- inlichtingen is: S.V.R., Broekseweg 77, van wijnalcohol Veel werd
- jaar met ruim.vijfdui- 4231 VD* Meerkerk, telefoon 01 t^.
^id. Ongetwijfeld zal de 1516. *ordt sde glsling geJstopt en bhlfl een
deel niet tot alcohol gegist zoet in de wijn be- maa/ ZQ
houden. Zo ontstond port, de hoogedele apert-
tief voor fijnproevers, thans verspreid over de
hele wereld.
Het af gebakend portgebied
Het district, vastgesteld
de Vinho do Porto», begint
van de stad Oporto en eindigt bij
grens.
De Alto-Douro met zijn steile hoge bergen
van leisteen en graniet, aflopend tot aan de ri
vier de Douro, is de bakermat van de beste
portwijnen. De sporadische regens vinden hun
weg door de leisteenlagen waartussen de wijn
stokken oprijzen. Van juli tot en met sept
ber blijft de thermometer op een niveau van
40 graden celsius. In de diepe ravijnen van de nel ellKel vermela
Douro is geen zuchtje wind te bespeuren. Een
constant broeierige hitte die geheel in tegen- a
stelling is met hevige koude en stormvlagen Jlletl!anen
welke domineren in de maanden december tot ,vintage»-iaar dat
en met januari. ..J
botteld, andere na verloop van jaren. Alvorens
in de handel te worden gebracht, worden de
flessen voorzien van een genummerd garantie
zegel van het «Instituto do Vinho do Porto».
Echte port, een hoogstaand produkt
Door drie officiële instanties wordt nauw
lettend toegezien op kwantiteit, kwaliteit, ori
ginaliteit en promotie van port.
Het begint reeds met de oogst waarvan elk
r wordt vastgesteld welk gedeelte bestemd
is voor port (benefico). Van de overige druiven
maakt men tafelwijn en wijn waarvan alcohol
gestookt zal worden.
Zowel in de «quintas» als in de «lodges»
staan de wijnen onder voortdurende controle.
Elke verplaatsing gaat gepaard met een offi
cieel certificaat. Het is duidelijk, dat port niet
goedkoop kan zijn. Voor de jongste kwalitei-
5y», «tawny» of «white» zult u mini
maal zo ’n negen gulden moeten neertellen.
Verschillende typen port
In feite zijn er twee hoofdsoorten: gewone
ports en vintage ports. Eerstgenoemde is een
blend van verschillende wijngaarden en oogst
jaren. Het «ruby»type is de jongste uitgave.
Purperrood van kleur en tamelijk zoet.
«Tawny» heeft een langere rijping op fust
gehad, zijn helderrode kleur heeft plaats ge
maakt voor een bruinige tint. Het zoetgehalte
is wat afgebouwd en het aroma is daarentegen
uitgebouwd.
«Vintage»-ports komen van een oogst van
w,Jn' een uitmuntend jaar. Goedkeuring voor deze
Plem' kwalificatie komt van het «Instituto do vinho
u van do Porto». Het desbetreffende jaar vindt u op
het etiket vermeld. Een «vintage»-port krijgt
l Men moet deze niet voor
aanspreken. Deze portwij-
tientallen jaren te bewaren. Een
«vintage»-jaar dat overeenkomt met een ge
boortejaar is een uniek verjaardags- of jubi
leumgeschenk. Een huis dat wereldberoemd is
om zijn «vintage»-kwaliteiten is het van oor
sprong Engelse huis Warre.
Tot slot de kwaliteiten: «Late Bottled Vin
tage» en «Colheita». Beide zijn eveneens
portwijnen van één oogst. Verschil is, dat zij
geruime tijd op fust liggen alvorens te worden
gebotteld. De eerste minimaal vier, de andere
minimaal zeven jaar. Het jaar van de botte-
PjaaJV‘n en Hng wordt op de fles vermeld. Een normale
'dksDeriodenM •',in,a8e' kr,J8‘ door nJP,n8 °P fles dep°' af-
ijKspenoae tot zetüng WQarom deze voor ullsche„ke„ moel
tija is aan ge- wor(Jen decanteerd De twee iaatstgenoem-
Het genot van een port
Port is een fonkeling van kleur, een rijk-
jbouquet en een weelde van smaak.
ii„iuu>u»e kaas is een uitstekende metgezel.
Port is niet gemaakt om te drinken maar om
ervan te proeven. In dat licht bezien is deze
hoogedele aperitief toch niet zo’n bijzonder
dure drank.
Op zaterdag 7 en zondag 8 januari, van
11 tot 18 uur, zal er door Javad een Perzi
sche derwisj-cursus worden gegeven. Hij
Zonavenlaan 77
lingen- en kleutervoeding. Als je je kind ademhalingsoefeningen, dansen, gezangen
Na de kerstvakantie begint in Atelier, Zo- groot wil brengen met volwaardige en vege- en inspanningsoefeningen doen. Iedereen
navenlaan 77, een aantal cursussen en pro- tarische voeding, dan kun je je daar heel erg kan aan deze tweedaagse cursus mee doen,
jecten voor kinderen: 8 dinsdagen van 4 tot onzeker door voelen. Informatie: Willem II- Informatie bij de Stichting Over Leven, te-
6 uur, voor kinderen van 8 tot 12 jaar. «Ik straat 52a, tel. 425229. lefoon 366503.
zie, ik zie wat jij niet ziet»: je maakt gekke
dingen, met allerlei kleuren erop, en daar ga
in mee spelen. Voor kinderen van 4 tot
ir, woensdag van 1.30 tot 3 uur. Een
cursus waarin je kunt tekenen, schil-
net klei werken en nog veel meer.
....weren van 9 tot 14 jaar 3x6
woensdagen van 4 tot 8 uur. Korte cursus
sen waarin je verschillende druktechnieken
leert; kleurenlino’s, kartondrukken, evt. et
sen, enz. Voor meer informatie en prijzen:
Atelie, Zonavenlaan 77, tel. 684333.
cregen er precies goeie zin van. Van het k
e foto uit de vorige aflevering. Een zonos
op het Besterdplein. En dat gepaar
waardoor wij terstond in het nieus
KSjf" gen. U snapt het al: nu reeds lokken ons
SI oliebollen. Toch moeten we nog eventjes wa
UK navals voorproef hier bij ons op het N.S.-pk
I zeressen, beste lezers, nog een gelukkig nieus
I luchtfotoredactie.
Dat we met een kermisdag op het Besterdplein van doen
hadden was natuurlijk vrij gemakkelijk te raden. De vijf ver
schillen waren ook nu weer minder gemakkelijk aan te wijzen
dan u dacht, leest u maar met ons mee: het eerste verschil
zien we onderaan links op de foto, in de gevel van de winkel
op de hoek, boven de luifel. Vervolgens, rechts daarvan ont
breekt op de kinderattractie een treintje midden op de baan.
In de kassa daarnaast is een wit paneeltje op de rechterfoto
zwart geworden. De vlieg- en draaiattractie rechtsboven
heeft op de linkerfoto één gondel minder. De Hoefakker-
straat tenslotte is op de rechterfoto een wit laken armer.
Dat waren dan weer de vijf verschillen die Karei Tomeï’s
Fotex Flying Camera op tamelijk verborgen wijze voor u had
vastgelegd.
U kunt met uw oplossing een aantrekkelijke prijs verwe
ven. Elke week stelt Foto Frans van Aarle een waardebon
van 24,- ter beschikking. Onder de goede inzenders van af
levering 1 t./m. 10 wórdt bovendien door dezelfde firma een
Polaroid camera ter waarde van 275,- verloot.
Bovendien stelt Karei Tomeï’s Fotex Flying Camera, de
vervaardiger van de luchtfoto’s, eveneens onder de inzenders
van de eerste 10 afleveringen een prijs beschikbaar. Deze be
staat, naar keuze van de winnaar, uit een rondvlucht boven
de plek van uw gading in het hart van Brabant ter waarde
van 250,- ofwel een fraaie groot formaat lucht
ren van uw eigen woonomgeving, opgeplakt
eveneens ter waarde van 250,-.
Uw oplossing moet, voorzien van de vermelding «Tilburg
vanuit de lucht», voor dinsdag 3 januari aanstaande om
20.00 uur binnen zijn bij de redactie van de Tilburgse Koe
rier.
Nog een tip onzerzijds: u maakt het uzelf en ons het ge
makkelijkst, wanneer u één van de twee foto’s in de Koerier
uitknipt en instuurt met daarop duidelijk de vijf verschillen
,?1 ST1 aangegeven.
De winnaar van vorige week is Dinh Cong Dac. Lambert
J de Wijsstraat 31 -20, 5046 LG Tilburg.
kijken naar de
lovergoten ker-
lard aan het lentever-
jwe jaar zijn bevan-
5 botsautootjes en
/achten op de car-
lein. O ja, lieve le-
jwjaar, ook van de
I»
b