.Vind de vijf verschillen DE„SLEUTELZELF"GARAGE IS75 12.50 2 Recordjaar S.V.R. vó?5 Nól65 TILBURGS S.B.G.V. CURSUSSEN WIJNPRAATJE Port, daar geniet je van MENU VAN DE WEEK Tilburg vanuit de lucht gg«&« l«z Bulgaarse volksdansen Nieuwjaarsbal W.J.S. Natuurlijke kindervoeding miseert op vier c pursus natuurlijke /oeding. Als j. j volwaardig- - HALVE PRIJZEN KELAAR ILLEN 'S Wfiv.- (ELAAR... I (LUSIEVE DERE KOP ILMODE. DOOR VINOLOOG T I OILS JA^SENlf De Vogelboom Vormgeven met fotografie Derwisj-dans Donderdag 5 januari 1984 pagina 15 DE TILBURGSE KOERIER uari 1984 pagina 14 Een, )lg hie zondag: spruitjes, andijvie minir, ir. He, dinsdag: met rijst, vrijdag: met SCHOENENHUIS Korvelseweg 108 C, Tilburg tijd- en i 17,75 zekeringen otheken incieringen macaronischotel met ham en kaas fruit SCHOENEN EN LAARZEN van onze WINTERCOLLECTIE itfoto in kleu- t en ingelijst. u cursussen in Til- »n koud buffet, fij- ikken. 'SenStiaai. om Voor meer terecht, iedere op de Vogelbc 362008. x‘l, brent c bij de v zorgen jaarna k nog <oudh< PER UUR INKL.BTW e, blijft a graden tourois, De Stichting Vrije Recreatie heeft het afgelopen kampeerseizoen weer een record aantal kampeerders op haar mini-campings geherbergd. We kr zomerse misdag o langen v, o»n. U LCD horloge tijd- en datum- iesburo ‘t Bergeind dstraat 109 •urg 013/364303 10 g basterdsuiker, '/z l melk, nootmuskaat, kruidnagelpoe- gaan nu weg voor Komt kijken en passen, al les staat op de rekken in de winkel De rest van de wintercol lectie met extra korting er de et de lem in muskaat niigen- v. groot wil tarische vo,- onzeker door voelen. Inf straat 52a, teh 425229. van een o keuring v, ’—tituto nog steeds voortdurende recessie ook in 1984 een stijging te zien geven van het aantal mensen dat hun vakantie- plekje dichter bij huis en op een be taalbare camping gaat zoeken. Een, voor volg hiervan bestand in dit jé zend is gegroeid. Gezien de toenemende belangstel ling voor het kamperen bij de boer be staat evenwel grote kans, dat zelfs dit aantal voor 1984 ontoereikend zal zijn. door het «.Institute nt 80 km ten oosten de Spaanse De stichting Bevordering aan Volwasse nen organiseert een drietal cursussen in Til burg. Het zijn de cursussen kJ ne keuken en bloemenschikken. De «Imme» organisten avond 16 januari een a—“ ken. Op deze avond zal d.u stratie-les duidelijk worden zelf kaas kunt maken. Ook z den gegeven over het maken van zen en het maken van yoghurt en k\ avond begint om 20 uur bij de Willem 11-straat 52a, tel. 425229. .^boerderijen) waar de a i geperst, de fermentatie plaatsvi talcohol wordt toeg t nu een hi volgend jaar. 1 de portwijnen y e transporteren naar i de Gaia, waar alle 1 in opslagplaatsen (l nen worden door j i «geblend» van verse aarden en jaren. Dan gaat de p lange tijd op rust ir. «on 534 liter inhoud, «pipas» ude typen port worden vroeg c heuvelstraat 59 tel. 013/423615 bredaseweg 100 tel. 013/432073 I tilburg n vanaf 12 jaar maken in het del dat fotogra- zie, ik zi de cursus ligt dingen, ...v. sbruik van het je dan n- 1 -"ders te zeg- 7 jaar, v,^., fische ex- nieuwe cursu eportage- deren, met 1 Kortom, Voor kinder verwerking fdruk, maar reide moge- we. Gereedschap huren: 2,50 per uur inklusief BTW. Overdekt sleutelen: 7,50 per uur inklusief BTW. d dat de bril louter een del was om beter te zien is voorbij Gelukkig Zant 't gezicht wil toch En daar zijn tegen- voldoende mogelijk- oor. 't Bewijs vindt u bij KOUD BUFFET Koud buffet op uw feest! Een eerste ge dachte zou kunnen zijn: veel te duur. Deze gedachte hangt echter af van Maar hoe maak ik zo’n succesv betaalbaar koud buffet? Dit vragen zich ve len af; daarom zult u zeker niet op ieder feestje op een koud buffet verrast Een antwoord op deze vraag vindt cursus koud buffet. De cursus 1 is een bijzondere cursus van de Stichting Bevordering Onderwijs aan Volwassenen (SBOV) uit Voorschoten die de cursus in onze omgeving start te: Tilburg in de R.K.- School voor HNO «Ancilla Domini», Tex- tielplein 86. Aanvang: di. 13 maart 1984. FIJNE KEUKEN Snijd de banaan, de ananas, de appel en de ossetong in kleine stukjes. Sprenkel over de appel iets citroensap. Meng alles door el kaar en roer de madera erdoor. Verdeel dé massa over de sneetjes geroosterd brood en leg op elk sneetje een plakje kaas. Plaats ze onder de grill óf bovenin een goed verwarm de oven, tot de kaas gesmolten is. Gameer elk sneetje met een rood kersje. boerenkoolstamppot worst citroenrijst met vanillesaus zaterdag: sneetje Clivia 1 banaan, 1 schijf ananas, 1 zure appel, 50 g gerookte ossetong, citroensap, 1 eetlepel madera, 4 sneetjes geroosterd brood, 4 plakjes jong belegen kaas, 4 geconfijte rode kersjes. Volksdansvereniging Mie Katoen organi seert een 10 weken durende cursus Bulgaar se dansen. De cursus is bedoeld voor men sen met tenminste een jaar danservar De dansleiding is in handen van gens uit Eindhoven. Start van donderdag 26 januari. De cursus v plaats in Boerderij Vissers, Berglandwej Tilburg, van 20.15-22.00 uur. Opgav. formatie bij Jan Denissen, tel. 435620. (voormalig ANWB^Tocmno'0^ intóusrief&TW.12 50 Telefoon: 013-SS3S54 Geen gehannes met een Openingstijden maandag t/m levensgevaarlijke krik, maar zatenfag^an 9<)csimpelweg een druk op de Ook alle onderdelen voor kllOD en U Staat Veilig Onder rXehLndenine beurten UW auto te werken. Tegen scherpe prijzen. kampeerseizoen 1983 is afge- blijken de stoutste verwachtin- zijn overtroffen: circa 145.000 orachten hun vakantie door op een mini-camping of boerderij van de S.V.R. Er zijn verschillende redenen om in deze tijd van het jaar warme melkdran- ken te serveren. Opgediend in een’ melkkan of een mooie ouderwetse cho coladeketel, brengen ze de gezellige sfeer, die bij de winteravonden hoort. Maar zij zorgen er bovendien voor, dat men er daarna lekker op slaapt. Ze kunnen ook nog heilzaam zijn bij opko mende verkoudheden of keelpijn. zorg die wij aan u i bij het aanmeten van enzen bijvoorbeeld. aan onze kontaktlens- >ten ANVC borg voor oral ook in de ruime keus lusieve monturen van e top-ontwerpers. id mooi en met een sterk lijk karakter. u maar eens een kijkje Wij staan met onze /de service te allen tijde Jaar meent e jaar op luiden en ety be- irganiseren jaarsbal op 7 ja- i. tot 2.00 u. in Bij de S.V.R. staan momenteel zo’n acht- a negenhonderd deelnemers (mi- ni-campings) geregistreerd, alsmede kre& een honderdtal agrariërs, die zomer huisjes of caravans verhuren öf gast vrijheid verlenen op de boerderij. vanillemelk 3A l melk, 1 theelepel vanille-extract of 2 pakjes vanillesuiker, 30 g suiker. Meng door de warme melk het vanille-ex tract of de vanillesuiker. Maak dè drank op smaak met de suiker. honingmelk 4 eetlepels honing, 3/« l melk, sap van 1 ci- Los de honing in de kokende melk op en meng er het citroensap druppelsgewijs, goed roerend, door. melkpunch 2 eierdooiers, 10 g basterdsuiker, /i l melk, port voorafgaat 1 glas sherry, nootmuskaat, kruidnagelpoe- Zo derligduizend boeren zijn op een oj der andere wijze bij de produktie betrokken. De Klop de eierdooiers met de suiker schui- hellingen waartegen de wijngaarden zijn aan- mig. Breng de melk aan de kook en schenk gelegd lenen zich niet voor mechanische be- hem al kloppend bij de eierdooiers. Roer de werking. Na de arbeidsintensieve oogst, me- sherry erdoor en maak de drank met de djo september, gaan de druiven naar de kruiderij óp smaak af. Giet hem in «quintas» (wijnboerderijen) waar de druiven punchglazen en strooi er wat nootmuskaat worden geperst, de fermentatie plaatsvindt en op. de wijnalcohol wordt toegevoega produkt krijgt nu een huwelijksp maart van het volgend jaar. De tijJ komen om de portwijnen per schip Douro te transporteren naar de havenstad Vi la Nova de Gaia, waar alle belangrijke port- huizen hun opslagplaatsen (lodges) hebben. In - deze ruimten worden door vaklieden bij uit- dom aan b stek portwijnen «geblend» van verschillende Hollandse wijngaarden en jaren. Dan gaat de port voor korte of lange tijd op rust in kastanjehouten vaten van 534 liter inhoud, «pipas» genaamd. Bepaalde typen port worden vroeg op fles ge- Mechanisatie is erg moeilijk in het onherbergzame Dourogebied. Vandaar dat de dragers vaak grote afstanden moeten lopen. In Tilburg en omstreken zijn veel mensen creatief bezig zijn of willen zijn met tex- en ceramiek. Mensen die naast op i.p.v. het werken naar voorbeeld uit b.v. tijd schriften en boeken, eigen ideeën willen uit werken, eigen ideeën willen vormgeven. Voor velen is niet de technische kant het probleem. De moeilijkheid is meestal hoe kom je tot een idee; hoe maak je een ont werp en hoe werk je dat ontwerp in een be- J*s*us MAVO, Kor- paalde vorm en in een bepaalde techniek. in de Scholengem. Quirijn, Voor al deze mensen start Zouavenlaan 77 10. Aanvang: 2de week van twee nieuwe cursussen waarin wordt geleerd tenschikken is plezier om te kiezen uit eigen ideeën, die ideeën om ■een die van bloemen houdt. Vroe- te zetten in ontwerpen en uit te werken in men vaak bloemen om alleen de de materialen textiel of klei. De cursussen allen. Gelukkig denken veel men- die begeleid worden door beeldend kunste- zandaag anders over. Kennis van naars-docenten, duren 20 weken en worden globaal ingedeeld in blokken van vijf we ken, waarin het ontwerpen en verwerken af- zisseld wordt met het bespreken van het - Informatie: centrum voor kunstzinni ge vormgeving, Zouavenlaan 77, 013- 684333. Dit is schoenen opruimen ALLE RESTANTEN dames, heren, kinderen, jongens, meisjes .^insdagavo boom beginne koken. Hoe k vlees en wat gebruik je als vervang dat vlees. De cursus duurt van 2 22.30 uur. Hoe kun je anderen door massage helpen ontspannen of van hoofdpijn helpen afko men. Dit kun je leren tijdens de cursus huis- tuin en keukenmassage die vanaf dinsdag 17 januari gedurende 10 weken gegeven wordt van 20.00 tot 22.30 uur. De cursus textiele werkvormen gaat ook weer van start op dinsdag 17 januari, Kor- velplein 175. Ook deze cursus is van 20.00 tot 22.30 uur en duurt 10 weken. Op woensdag 18 januari gaat onze nieuw- men" ste cursus van start en wel een cursus om aring. houten speelgoed te maken. Deze cursus Thea Huy- WOrdt gegeven in de Kring in de Biss. Zwijs- de cursus: isenstraat. ’s Avonds van 20.00 tot 22.30 uur. vindt Voor meer informatie en opgave kun je eg40- terecht, iedere ochtend van 09.00 tot 12.30 ave en in- op de Vogelboom, Wilhelminapark 36, tel. sneetje Clivia varkensrollade, aardappelen koffie met appeltaart maandag: stamppot rauwe t met blokjes kaas griesmeelvla met gember of rozijnen Gaf het seizoen 1982 reeds een re cord te zien (het aantal ovemachtin- genn bedroeg toen 105.000, een ver dubbeling t.o.v. 1981), begin 1983 wa ren de verwachtingen weer hoog ge spannen en rekende men op verdere sloten, gen te zijn i mensen bi champignonsoep met room gebakken vissticks, gemeng de sla, aardappelpuree woensdag: gebakken bloedworst, rode- kool met zure room, aardap pelen karnemelksepap met stroop donderdag: kip-kerrieragoüt witlofsla yoghurt met abrikozencom pote bijzondere wijze te moeten ïnliuu VogelboomUaWilhw?^napark^Wenwrer een aantal cursussen organiseren. In de Vogel- tre,t °°k anders door het or boom zijn mensen tot 30 jaar met een voor- van een sfeervol nieuwja; opleiding tot maximaal Mavo welkom. nuari 1984 van 21.30 u. nocrvinLnn Op maandag 16 januari start men met de Postelse Hoeve. IxlliiSIlliirLC II een cursus vergader- en discussietechniek. Deze jaarlijks terugkerende nieuw- Deze cursus wordt gegeven op het Korvel- jaarshappening kenmerkt zich ieder De «Imme» organts^^ P^^^^S^de VogeL aar ^r dL een ongedwongen al d.m.v. een demon- boom bennen met de cursus vegetansch feestelijke sfeer waar iedere liefhebber n gemaakt, hoe je koken. Hoe kun je Jekker koken zonder van gezelligheid, dans en jazz in ruime zal er uitleg wor- vlees en wat gebruik je als vervanging van mate aan zijn trekken komt. De bij- -an kruidenka- dat vlees. De cursus duurt van 20.00 tot zondere aandacht die men bij de socie- rwark. De 22.30 uur. ty over het algemeen besteed aan de «Imme», Hoe kun je anderen door massage helpen zaalaankleding, zal daartoe nog een extra bijdrage zijn. Een ideale gelegen heid om elkaar onder het genot van een glaasje en swingende muziek een gelukkig nieuwjaar toe te wensen. De jazzmuziek tijdens dit nieuw jaarsbal komt uit de instrumenten van de eigen Wooltown Jazz Band o.l.v. Piet Vriens, met uiteraard als vocaliste Ria de Boer. Entreekaarten voor dit sféervolle ge beuren zijn verkrijgbaar op de voor verkoopadressen J. Broeken, Kruis- vaarderstr. 11Tilburg, tel. 434289 Anton v.d. Meys, Waterhoefstr. 70, Tilburg, tel. 434160; Postelse Hoeve, Dr. Deelenlaan 10, tel. 671977. Deze cursus voor jongeren var- de aanpak. is bedoeld om je wegwijs te make svol en toch uitgebreide uitdrukkingsmiddel dat >oen zich ve- f'e heet. De nadruk binnen nvt op ieder vooral op het beeldende get rast worden, middel fotografie, of om het anders vindt u in de gen: centraal staan vooral fotografis, koud buffet perimenten, die in de doorsnee «rep de Stichting fotografie» niet gebruikt worden, t geen nadruk op de technische v~~ van opname via negatief naar afdr_.., wel leren omgaan met de uitgebreidê mo lijkheden van de fotografie. Wil je meer i ten? Vragen staat vrij. Centrum voor kur zinnige vormgeving, Zouavenlaan 77, burg, 013-684333. Te Tilburg in de Scholen. Qiurijn, e Gershwinstraat 10, en in de R.K.-School I pvf|pl PU voor HNO Ancilla Domini, Textielplein 86, en in de R.K.-School voor HNO Sancta Maria, Schiphollaan 45. Aanvang: 2de week <11111 Vik van maart 1984. Verfijnd koken is door iedereen te leren. Toch is in de fijne keuken n kennis van de basistechnieken nodig om tot le. cr resultaten te komen. Tijdens de cursus fijne ,le ei keuken, die onder leiding staat van een er- v varen en bevoegde leerkracht, leert u al doende en spelenderwijs de technieken die onontbeerlijk zijn in de fijne keuken. BLOEMENSCHIKKEN Te Tilburg in de Canis velseweg 18,eni- Gersh winstraat 1( maart 1984. Bloemt voor iedereen die ger kocht r vaas te vuil o sen hier vandaag anders over. Kennis van de regels verrijkt de fantasie en creativiteit bij het bloemenschikken en bepaalt het ver- JkvI1; schil tussen een vaas vullen en prachtig gewiss bloemwerk. In februari start ook nog de of- werk. ficiële vakopleiding bloemenschikken- en -binden voor hen die willen voldoen aan de vestigings- en praktijkeisen van het bloe- menschikbedrijf (bloemist-winkelier). Na dere informatie over de cursussen kunt u in winnen door een briefkaart te sturen naar: Stichting Bevordering Onderwijs aan No\- wassenen (SBOV), Sir Winston Churchill- weg 2, J251 CX Voorschoten. U kunt ook bellen, tel. 01717-2010. Het dateert van drie eeuwen geleden, dat de ■■•■■nen uit de Douro-vallei grote belangstelling kregen van de Engelsen. Omdat Frankrijk met Engeland in oorlog was, werd op Franse wijnen een extra heffing gelegd, hetgeen voor de Britten duur te staan kwam. Hun wijnkopers oriënteerden zich in Portugal en kwamen terug met wijnen uit de Douro. De kwaliteit van deze wijn was minder dan de Engelsen gewend warem transport over zee deed bovendien o,- aan de toch al lichte constitutie van het pro dukt. De S.V.R. noteert dan ook graag nieu- De «wine-shippers» in Portugal kwamen de S.V.R. verheugend ge- we deelnemers: het adres voor nadere ,oen °P het 'dee hun wijnen te versterken door is, dat ook het donateurs- inlichtingen is: S.V.R., Broekseweg 77, van wijnalcohol Veel werd - jaar met ruim.vijfdui- 4231 VD* Meerkerk, telefoon 01 t^. ^id. Ongetwijfeld zal de 1516. *ordt sde glsling geJstopt en bhlfl een deel niet tot alcohol gegist zoet in de wijn be- maa/ ZQ houden. Zo ontstond port, de hoogedele apert- tief voor fijnproevers, thans verspreid over de hele wereld. Het af gebakend portgebied Het district, vastgesteld de Vinho do Porto», begint van de stad Oporto en eindigt bij grens. De Alto-Douro met zijn steile hoge bergen van leisteen en graniet, aflopend tot aan de ri vier de Douro, is de bakermat van de beste portwijnen. De sporadische regens vinden hun weg door de leisteenlagen waartussen de wijn stokken oprijzen. Van juli tot en met sept ber blijft de thermometer op een niveau van 40 graden celsius. In de diepe ravijnen van de nel ellKel vermela Douro is geen zuchtje wind te bespeuren. Een constant broeierige hitte die geheel in tegen- a stelling is met hevige koude en stormvlagen Jlletl!anen welke domineren in de maanden december tot ,vintage»-iaar dat en met januari. ..J botteld, andere na verloop van jaren. Alvorens in de handel te worden gebracht, worden de flessen voorzien van een genummerd garantie zegel van het «Instituto do Vinho do Porto». Echte port, een hoogstaand produkt Door drie officiële instanties wordt nauw lettend toegezien op kwantiteit, kwaliteit, ori ginaliteit en promotie van port. Het begint reeds met de oogst waarvan elk r wordt vastgesteld welk gedeelte bestemd is voor port (benefico). Van de overige druiven maakt men tafelwijn en wijn waarvan alcohol gestookt zal worden. Zowel in de «quintas» als in de «lodges» staan de wijnen onder voortdurende controle. Elke verplaatsing gaat gepaard met een offi cieel certificaat. Het is duidelijk, dat port niet goedkoop kan zijn. Voor de jongste kwalitei- 5y», «tawny» of «white» zult u mini maal zo ’n negen gulden moeten neertellen. Verschillende typen port In feite zijn er twee hoofdsoorten: gewone ports en vintage ports. Eerstgenoemde is een blend van verschillende wijngaarden en oogst jaren. Het «ruby»type is de jongste uitgave. Purperrood van kleur en tamelijk zoet. «Tawny» heeft een langere rijping op fust gehad, zijn helderrode kleur heeft plaats ge maakt voor een bruinige tint. Het zoetgehalte is wat afgebouwd en het aroma is daarentegen uitgebouwd. «Vintage»-ports komen van een oogst van w,Jn' een uitmuntend jaar. Goedkeuring voor deze Plem' kwalificatie komt van het «Instituto do vinho u van do Porto». Het desbetreffende jaar vindt u op het etiket vermeld. Een «vintage»-port krijgt l Men moet deze niet voor aanspreken. Deze portwij- tientallen jaren te bewaren. Een «vintage»-jaar dat overeenkomt met een ge boortejaar is een uniek verjaardags- of jubi leumgeschenk. Een huis dat wereldberoemd is om zijn «vintage»-kwaliteiten is het van oor sprong Engelse huis Warre. Tot slot de kwaliteiten: «Late Bottled Vin tage» en «Colheita». Beide zijn eveneens portwijnen van één oogst. Verschil is, dat zij geruime tijd op fust liggen alvorens te worden gebotteld. De eerste minimaal vier, de andere minimaal zeven jaar. Het jaar van de botte- PjaaJV‘n en Hng wordt op de fles vermeld. Een normale 'dksDeriodenM •',in,a8e' kr,J8‘ door nJP,n8 °P fles dep°' af- ijKspenoae tot zetüng WQarom deze voor ullsche„ke„ moel tija is aan ge- wor(Jen decanteerd De twee iaatstgenoem- Het genot van een port Port is een fonkeling van kleur, een rijk- jbouquet en een weelde van smaak. ii„iuu>u»e kaas is een uitstekende metgezel. Port is niet gemaakt om te drinken maar om ervan te proeven. In dat licht bezien is deze hoogedele aperitief toch niet zo’n bijzonder dure drank. Op zaterdag 7 en zondag 8 januari, van 11 tot 18 uur, zal er door Javad een Perzi sche derwisj-cursus worden gegeven. Hij Zonavenlaan 77 lingen- en kleutervoeding. Als je je kind ademhalingsoefeningen, dansen, gezangen Na de kerstvakantie begint in Atelier, Zo- groot wil brengen met volwaardige en vege- en inspanningsoefeningen doen. Iedereen navenlaan 77, een aantal cursussen en pro- tarische voeding, dan kun je je daar heel erg kan aan deze tweedaagse cursus mee doen, jecten voor kinderen: 8 dinsdagen van 4 tot onzeker door voelen. Informatie: Willem II- Informatie bij de Stichting Over Leven, te- 6 uur, voor kinderen van 8 tot 12 jaar. «Ik straat 52a, tel. 425229. lefoon 366503. zie, ik zie wat jij niet ziet»: je maakt gekke dingen, met allerlei kleuren erop, en daar ga in mee spelen. Voor kinderen van 4 tot ir, woensdag van 1.30 tot 3 uur. Een cursus waarin je kunt tekenen, schil- net klei werken en nog veel meer. ....weren van 9 tot 14 jaar 3x6 woensdagen van 4 tot 8 uur. Korte cursus sen waarin je verschillende druktechnieken leert; kleurenlino’s, kartondrukken, evt. et sen, enz. Voor meer informatie en prijzen: Atelie, Zonavenlaan 77, tel. 684333. cregen er precies goeie zin van. Van het k e foto uit de vorige aflevering. Een zonos op het Besterdplein. En dat gepaar waardoor wij terstond in het nieus KSjf" gen. U snapt het al: nu reeds lokken ons SI oliebollen. Toch moeten we nog eventjes wa UK navals voorproef hier bij ons op het N.S.-pk I zeressen, beste lezers, nog een gelukkig nieus I luchtfotoredactie. Dat we met een kermisdag op het Besterdplein van doen hadden was natuurlijk vrij gemakkelijk te raden. De vijf ver schillen waren ook nu weer minder gemakkelijk aan te wijzen dan u dacht, leest u maar met ons mee: het eerste verschil zien we onderaan links op de foto, in de gevel van de winkel op de hoek, boven de luifel. Vervolgens, rechts daarvan ont breekt op de kinderattractie een treintje midden op de baan. In de kassa daarnaast is een wit paneeltje op de rechterfoto zwart geworden. De vlieg- en draaiattractie rechtsboven heeft op de linkerfoto één gondel minder. De Hoefakker- straat tenslotte is op de rechterfoto een wit laken armer. Dat waren dan weer de vijf verschillen die Karei Tomeï’s Fotex Flying Camera op tamelijk verborgen wijze voor u had vastgelegd. U kunt met uw oplossing een aantrekkelijke prijs verwe ven. Elke week stelt Foto Frans van Aarle een waardebon van 24,- ter beschikking. Onder de goede inzenders van af levering 1 t./m. 10 wórdt bovendien door dezelfde firma een Polaroid camera ter waarde van 275,- verloot. Bovendien stelt Karei Tomeï’s Fotex Flying Camera, de vervaardiger van de luchtfoto’s, eveneens onder de inzenders van de eerste 10 afleveringen een prijs beschikbaar. Deze be staat, naar keuze van de winnaar, uit een rondvlucht boven de plek van uw gading in het hart van Brabant ter waarde van 250,- ofwel een fraaie groot formaat lucht ren van uw eigen woonomgeving, opgeplakt eveneens ter waarde van 250,-. Uw oplossing moet, voorzien van de vermelding «Tilburg vanuit de lucht», voor dinsdag 3 januari aanstaande om 20.00 uur binnen zijn bij de redactie van de Tilburgse Koe rier. Nog een tip onzerzijds: u maakt het uzelf en ons het ge makkelijkst, wanneer u één van de twee foto’s in de Koerier uitknipt en instuurt met daarop duidelijk de vijf verschillen ,?1 ST1 aangegeven. De winnaar van vorige week is Dinh Cong Dac. Lambert J de Wijsstraat 31 -20, 5046 LG Tilburg. kijken naar de lovergoten ker- lard aan het lentever- jwe jaar zijn bevan- 5 botsautootjes en /achten op de car- lein. O ja, lieve le- jwjaar, ook van de I» b

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1984 | | pagina 15