I
Mouton en zijn wijnen, een roemrijke geschiedenis
I
PEPER EX ZOUT
NIEUWS VAN ROSSMEISL
De zee als stortplaats
Lekker eten uit onze rubriek
tilburg
RS
muziekhuis
^Westland Utrecht Hypotheekbank
^Westland Utrecht Hypotheekbank
DE TILBURGSE KOERIER
Donderdag 2 juni 1983 pagina 11
uni 1983 pagina 10
een.
tl
a
a
Mouton verandert nooit
16,-
Ik ben Mouton
aanwezig.
1977
teille
volgir
Mouton Cadet
44A-146
Louis Janssen, wijnpublicist.
95
44A-146
lijk verantwoordelijk.
>s
I
Radioactief afval
>5
Martin Willemsen: Restaurant «De Korenbeurs»
95
95
Af. inruil oude KTV
U betaalt
LET OP belangrijk!!!
EIGEN TECHNISCHE DIENST
ntlaan 100
AVOND
VAN SON ASSURANTIËN TE TILBURG
Her Majesty
Queen Elizabeth
The Queen Mother
WIJ VERPLAATSEN ONZE AKTIVITEITEN
VAN TILBURG NAAR BREDA
Culinaire rubriek van Martin Willemsen,
chef-kok
SPAARAGENTSCHAP WESTLAND/UTRECHT
HYPOTHEEKBANK
Philips stereo
kleuren-TV met
ingebouwde
teletekst
in Parijs, de classificatie plaats
ie wijnen uit de Haut Médoc de
ZEER
SPECIALE INRUILACTIE
Noteer merk en typenummer van uw inruil
kleuren TV.
it uw be
lt 16 uur.
95
95
95
95
95
II
95
95
95
95
95
95
95
95
12,-
12,-
9,75
4,50
ien 80
taar de
Oudste radio - TV-zaak van TILBURG.
Reeds meer dan 60 jaar een begrip voor vertrou
wen en service.
dat Mou-
1 drinkba-
waar-
voor-
tpese
van
■ourg
Technische dienstOude Kerkstraat 4,
Tilburg (Zijstraat Bisschop Zwijsenstraat)
Tel. 013-420986
55-VENOANGE OU BARON PHILIPPE
APPELLATION CONTROLEE PAUILLAC
2745,-
????,-
75d
BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD Q F. A F F O F R 1 T A I
Tilburgs oudste radio-tv-specialist
(reeds meer dan 60 jaar)
II
44A-146
15
ntlaan 100
(dit
hier
t er
Gestoofde paling op Gentse
44A-146
>5
44 A-146
kookplezier en succes!’
Chef-kof Martin Willemsen
nale reput
der pntwe
depaard N
Signaturen
rk in een kom, deze
het sap van de sinaasappel,
llesuiker de gewone suiker en de
zorg ervoor dat
De overeenkomst van Londen gaat
verder en verbiedt het lozen van sterk
radioactief afval in zee. Voor zwak ra
dioactief afval is een speciale vergun
ning nodig die in overleg met de ande-
I
r
TUSSEN
JUL. V. STOL BERGSTRAAT 7, TILBURG
Tel. 013-363049
66 cm Type
90 kanalen r
op de etiketten Mouton Rothschild,
waarvan de collectie op zich al uniek is
in de wereld.
vroeg
Milieuzaken
°P ke stappen
"a" nomen met
dr
d<
95
.95
44A-146
44A-146
44A-146
95
44A-146
44A-146
44A-146
44A-146
44A-146
44A-146
44A-146
95
3245,-
f 500,-
ntlaan 100
ntlaan 100
ntlaan 100
(1947), Braque (1956), Salvador Dali
(1958), Sir Henri Moore (1964), Cha
gall (1970) en Pablo Picasso (1973),
vinden we vermeld onder hun creaties
Het slechte wijnjaar 1927 was ook
«nnr Mouton Rothschild funest. Te-
t vond Baron Philippe dat de vlag
de lading niet dekte en hij besloot in
dat jaar geen Mouton Rothschild uit te
brengen. De best mogelijke kwaliteit
ging Weg onder het etiket Carruades de
Mouton. Andere r
sperken.
tap nam tijdens deze conferen-
isitie in van waarnemer.
/erdrag van Oslo dat de
tlantische Oceaan bestrijkt,
zette 1 a
196.200 H.’-) cl dcrtned)
1.850 fé’wtxeami mefi/iialeö
meö eci cm Chaterui
/Dj flur*
Zeer hoge inruilprijs voor uw oud KTV.
Afhankelijk van merk en bouwjaar.
Kom vrijblijvend langs of bel ons even.
Het was in 1853 dat Baron Nathaniel de Rothschild, overgrootvader van de huidige Baron Philippe, zich
in de wijnbouw begaf. Hij kocht het reeds befaamd wijngoed Chateau Brane-Mouton, groot 35 ha., en her
doopte zijn bezit in Chateau Mouton Rothschild.
Uitgaande van een familiebegrip dat alleen het beste goed genoeg was, werden restauratie van het Cha
teau en verbetering van wijnbouw en vinificatie onmiddellijk ter hand genomen.
Enkele jaren nadien vond ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling i
van de Grands Crus du Médoc. Men ging uit van de gemiddelde prijs die d<
laatste 100 jaren hadden opgebracht.
en heeft tot
van de zee ten
ipen uit schepen
orkomen. In het
In het Europees Parlement zijn stemmen opgegaan om het debat over het lozen
van radioactief afval in zee te heropenen. Er bestaat al lange tijd onenigheid over
deze veelgebruikte methode tussen industrie, regeringen en milieubeschermers. In
september van het afgelopen jaar keurde het Parlement een resolutie goed waarbij
de Commissie werd verzocht een richtlijn uit te werken om verder lozen van radio
actief afval in zee te voorkomen.
-150
letjes) wijze bereid
voor 4 personen hebt u nodig: 1 kg verse citroer
duimdikke schoongemaakte paling (dus voorkc
ook van de huid ontdaan) - 150 gram boter
- 1 ui - 2 dl witte brandewijn - '/i citroen -
4 grote tomaten - 6 eetlepels gehakte pe
terselie - peper, zout, snufje tijm - klontje
roomboter.
U begint met vinnen langs de paling aan
beide zijden af te knippen, vervolgens aan
schuine mootjes snijden van ongeveer 4 cm.
Hierna bestrooien met peper en zout en ze
Per 1 juni 1983 worden de aktiviteiten van ons kantoor
te Tilburg voortgezet door onze vestiging in Breda.
Dit adres luidt: Nieuwe Ginnekenstraat 40,
4811 NS Breda. Tel. 076-223655-
reken en a]s u ze gaat
lepels schaal met ’n wit s
zichzelf kan bedie;
roosterd brood en
Hij stelde daarbij voorop d
ton Cadet een sublieme, snel
re, constante kwaliteit moet zijn
van de goedkeuring aan hem is
behouden.
een bakenpunt in de historie van Mou
ton. De tijd was rijp voor grootse acti
viteiten. Zo maakte Baron Philippe
van zijn Mouton Cadet A.C. Pauillac
een A.C. Bordeaux. Reden daarvoor
was om op grotere schaal jaar in jaar
uit de beste Cuvée te kunnen brengen,
waarvoor hij zou moeten kunnen put
ten uit meerdere vooraanstaande re-
p fles gio’s van de Bordeaux.
uisluitend aldus in de
•n. Het was in C
gewaagde besl.<
sft het «Mise en
op grote schaal na-
Vermeldenswaard is
jaar zijn wijn sier-
er fraai vierkleuren
3880 (Model 1983)
met afstandsbediening
(Klaar voor de toekomst o.a.
sattelietontvangst)
Adviesprijs
Rossmeisl korting
Mise en Bouteille
au Chateau
ja Tijdens zijn verblijf aldaar kreeg de
g||| wijnbouw de bijzondere interess
de jonge Philippe. In 1922 vt
t. zijn vader hem voorgoed te l
door- Kalfsbouillonsoep
ïbehïïpvan (consommé de veau garni)
eken. Oppas- 750 gram kalfsbotten en knookjes - 500
gram kalfsvlees (een stuk) - 8 gekneusde
peperkorrels - 3 folie blaadjes - Vi laurier
blad - beetje zout - enkele druppels aroma
- 150 gram prei - 150 gram wortel -
gram ui - 200 gram gehakt (voor balletj.
- beetje vermicelli - 1 eetlepel gehakte pe
terselie - 1 eetlepel verse gehakte kervel
(event, uit blik) - 8 dikke verse asperges
(aan stukjes)
De kalfsbotten met het kalfsvlees met
ruim koud water opzetten. Wanneer dit
kookt dan al het vocht uit de pan gieten en
de botten met vlees even afspoelen met
koud water. Dit doen we om zo meteen een
heldere bouillon te krijgen.
Nu gaan we alles opnieuw opzetten met
•n onder de
Deze aanbe-
gehono-
J als Mou-
zag. De com-
- ”*-:,ippe
kreeg een extra dimensie in de daarop
volgende jaren. Mouton Cadet vond
*3 over de hele wereld en van
daag de dag kan-dit merk zich erop be
roemen de meestverkochte Bordeaux-
wijn te zijn. Van de produktie wordt
20 in Frankrijk geconsumeerd
geëxporteerd, waarvan 40 ns
Verenigde Staten.
In de wijngaarden, bottelarijen, kel
ders en kantoren zijn om en nabij 350
mensen werkzaam, die met zijn allen in
af- 1981 zo’n 16.000.000 flessen op de
markt brachten. De selectie begint bij de
druiven, waaraan per streek en wijn
gaard hoge eisen worden gesteld. De ge
heel eigen vinificatie is traditioneel, wat
onder meer inhoudt dat aan lagering op
hout grote waafde wordt gehecht.
216 liter koud water. Wanneer dit aan de dan door de bloem wentelen. Doe 100 gram
kook komt het opkomende schuim eraf boter in een koekepan en bak hierin de
scheppen en dan toevoegen: de gestampte mootjes half gaar (en niet te donker). In een
peperkorrels, de blaadjes foelie, Vi laurier- braadpannetje de rest van de boter doen (50
blad, wat zout, enkele druppels aroma en de gram). Hierin gaat de gesnipperde ui (of sja-
gewassen aan stukjes gesneden prei, ui en lotjes, dit is nog lekkerder). Deze zachtjes
wortel. aanzweten dus vooral niet bruinen. Hierna
Laat deze kalfsbouillon zolang trekken de pan afblussen met de witte wijn en het
tot dat het stuk kalfsvlees gaar is (±l‘ó sap van de halve citroen. Voeg hieraan toe
uur), zorg ervoor dat de bouillon kraakhel- wat peper uit de molen, snufje zout en tijm.
<jer is. Leg nu de stukjes zacht gebakken paling in
Terwijl het soepje staat te trekken kunt u de witte wijn. De tomaten ontvellen (door
het volgende al vast doen, kook de vermicel- in te kruisen, met een scherp mesje, vijf tel-
li af in ’n beetje water (niet te lang), hierna len in kokend water dompelen en daarna
afspoelen met koud water en op een zeef la- meteen in het koud water overscheppen),
ten uitlekken. Het gehakt op eigen manier De gepelde tomaten in partjes snijden en de
aanmaken en draai hier kleine soepballetjes zaadjes eruit wippen. Nu de partjes aan
van. Kook deze in ’n beetje kokend water stukjes snijden en in de pan met paling
met daarin ’n snufje zout, hierna ze op ’n J—
zeefje scheppen (het kookvocht kunt u weg
doen). De peterselieblaadjes fijn hakken en
de, maar heel even gekookte verse asperges
■uom (°f eventueel uit 6611 blikje), aan kleine stuk-
jes snijden. -
ies ’n Tussendoor moet u wel even controleren mee late
in en of het stukJe kalfsvlees gaar is; zo ja, haal Serve
sails hel dan uit de Pan en laat het onder voch’
in ee- l'ge doek afkoelen.
De bouillon nu voorzichtig passeren
is in ’n zeefje ’n dunne doek leggen en hi
de bouillon doorheen laten lopen). Wat
f overblijft kunt u weg doen.
i heldere bouillon op-1
gen naar eigen goeddunken,
bouillon voor U gaat eten het
als: de gekookte vermicelli,
het aan kleine stukjes gesnede
de gehakte kervel en peterselie
gestukjes. Serveer deze soep in
een stukje vers stokbrood.
/foezrnxuit a tlr-eife-n -JlcdhicJltltJ
diMun-c le D^lccloc et Diordjitiu.or cle da. firédence IQ7j
Iedereen vindt altijd de dagelijkse warme maaltijd het hoogtepunt van de dag.
Eerlijk gezegd leef je steeds opnieuw naar dat moment toe. Alleen is hét jammer
dat voor de meeste «Kook-hobbyisten» de fantasie net niet zover reikt om af en
toe eens iets héél anders te maken. Vandaar ook dat ik voor U deze week een paar
gemakkelijke te bereiden suggesties op papier heb gezet. Ingespeeld met de ingre
diënten, die momenteel «in» zijn, wens ik U véél plezier tussen uw potten en pan
nen.
Resumerend kan hier worden opgete
kend, dat thans tot het familiebedrijf
van Baron Philippe, waarvan ook zijn
dochter Philippe aandelen bezit, drie
Chateaux behoren
- Chateau Mouton Rothschild, A.C.
Pauillac, Ier Grand Cru Classé
- Chateau Mouton Baronne Philippe,
A.C. Pauillac, 5de Grand Cru Classé
- Chateau Clerc-Milon, A.C. Pauillac,
5de Grand Cru Classé.
met het wijnbedrijf, waaraan hij zich
intussen had verknocht. Op zijn 12ste
in 1924, nam Baron Philippe een
luit dat in geheel de Bordeaux
ien baarde; naar aanleiding
wh constatering, dat zijn fusten
wijn die door kopers in exportlanden
werden gebotteld niet in alle landen
ien van het oorspronkelijk re
sultaat, beslpot hij zijn wijn zelf op
te bottelen en uitsluitend aldus in
handel te brengen. Het was in die tijd
een unieke e n gewaagde beslissing. Magisch jaar 1945
doch nadien heeft het «Mise en bou
teille au Chateau»
volging gevonden.
dat de baron in dat j
de met een bijzonder
etiket.
de halve citroen, beetje mosterd en ’n snufje
peper en zout. Vervolgens er de dikke room
voorzichtig luchtig doorroeren.
Schep nu in de uitgeholde ananasjes ’i
beetje saus en verdeel er de coktailmix in
ise Celeri - schep hier overheen de rest van de s
Jtjes - 2 Gameer dé gevulde ananasjes met dun ge
sneden plakjes kiwi de kiwi wel heel dun-
i mayonaise - h netjes schillen). De ananasjes koel bewaren
- 1 - afgestreken en als u ze gaat serveren zet ze dan op een ae douiiio
elepeltje paprikapoeder - 2 eetlepels schaal met ’n wit servet eronder zodat ieder ,n “e z®e
latenketchup - '/2 borrel cognac - mes- zichzelf kan bedienen. Geef hierbij vers ge- Nu de I
puntje mosterd - beetje peper en zout - 1 roosterd brood en boter. ?en naar
De ananas met pluim overdwars
midden snijden. Het vruchtvlees lan
rond de schil insnijden dan metlr
’n lepel het vruchtvlees eruit steken. Oppas
sen dat u de schil niet beschadigt. Nu de
schil met de lepel verder leeg krabben. Ver
volgens het ananasvlees van de harde kern
afsnijden (die is niet te eten). Het vrucht
vlees aan kleine stukjes snijden. De schoon
gemaakte Franse celeristelen aan ragfijne
reepjes snijden.
Vermeng de Hollandse garnaaltjes met de
stukjes ananas, de rauwe gesneden Franse
celeri en de aan reepjes gesneden haringen
(wel eerst goed de graatjes eruit halen). Zet
nu deze mix even koel weg.
Het sausje maken we als volgt: roer door
de slagroom de paprikapoeder tot de room
’n beetje dik begint te worden. Roer door de
mayonaise de tomatenketchup. Het sap van
In het jaar 1970 wordt de baron
eigenaar van Chateau Clerc Milion
(5de Grand Cru Classé) dat direct aan
zijn wijngoed grenst. Ook de kwaliteit
van deze wijn plaatst hij met zijn vini-
ficatiemethode op een nog hoger ni
veau. Voor Baron Philippe wordt 1973
hét grote wijnjaar. Na een «classifica-
tie-protest» van meer dan 100 jaar.
werd alleen en uitsluitend Chateau
Mouton Rothschild bevorderd in de
classificatie van 1855 en wel naar de
kleine rij van de Premiers Grands Crus
Classés. Deze benoeming werd gedaan
op 22 juni 1973 door de toenmalige
minister van Landbouw, Jacques Chi
rac, na een algemeen akkoord van de
daarbij inspraak hebbende autoritei
ten. Treffend zijn de navolgende woor
den van de baron bij deze gelegen
heid «Premier je suis, second je fus,
Mouton ne change». «Eerste ben ik,
tweede was ik. Mouton verandert
nooit».
werd in 1972 ondertekend
doel de verontreiniging
lissaris voor gevolge van het dumpe
Narjes, wel- en vliegtuigen te voor»
Verdrag is het storten van radioactief
afval als zodanig niet
wordt onderscheid o
stoffen die niet en stof
In datzelfde jaar werd ook Mouton
Cadet Blanc de Blancs in de collectie
opgenomen in verband met een toene
mende vraag in de wereld naar witte
Bordeaux.
ovutje water (niet te lang), hierna -
met koud water en op een zeef la- Er~*“
ken. Het gehakt op eigen manier I
*n draai hier kleine soepballetjes zf
deze in ’n beetje kokend water stukje
’n snufje zout, hierna ze op ’n doen.
Zet het deksel op de pan en laat dit ge
heel zachtjes op een laag pitje gaar stoven.
Als de gestoofde paling bijna gaar is, er de
fijngehakte peterselie bij doen en ook nog
een klontje roomboter toevoegen en even
-'-.ten stoven.
/eer hierbij nieuwe gekookte aardap
peltjes of aardappelpuree, als groenten: ge
stoofde verse worteltjes of klein gesneden
gestoofde venkel.
Bananenmoes met aardbeien
250 gram kwark -1 sinaasappel -243
rijpe bananen - 1 citroen - 1 zakje
vanillesuiker -1 afgestreken eetlepel
suiker - 3 eetlepels advokaat - 200 gram
aardbeien.
Doe de kwark in een kom, deze
aanroeren met
de vanillesüikci
advokaat.
De bananen pureren met de mixer maar
als U niet in het bezit bent van een mixer,
prak ze dan zo fijn mogelijk, met behulp
van een vork. Nu meteen net sap van de
citroen toevoegen om verkleuring te
voorkomen. Roer nu de bananenpulp door
de aangeroerde kwark en even proeven of
het naar uw smaak zoet genoeg is. Schep
deze bananenmoes in royale wijnglazen of
compóteschaaltjes en verdeel hierin de
gehalveerde aardbeien. Gameer de randen
van de glazen met ingesneden partjes
sinaasappel.
Héél véél
smaak bren-
Doe in de
garnituur zo-
soepballetjes,
ien kalfsvlees,
lie, en de asper-
in koppen met
De desillusie van de eigenaar van :aar
Mouton Rothschild, die als tweede besfUll ual
Grand Cru werd geclasseerd, is legen- groot opzie
darisch geworden. Zijn navolgende ®an cc
woorden haalden toen de Internationa- wjjn
le pers «Premier je puis, second ne Wer<jcll
daigne, Mouton suis». «Eerste mag ik getuigde
niet zijn, tweede wil ik niet zijn, ik ben su]taat
Mouton
De tweede generatie, Baron Henri
de Rothschild, die in Parijs medisch
doctor en letterkundige was, vond het
verstandig, gezien de ontwikkelingen
van de Eerste Wereldoorlog, zijn zoon
ilippe voor een poos naar Mouton
sturen.
De Belgische socialist Karei Van
Miert, lid van het Europees Parlement,
de Europese commiss
tuzaken, Karl-Heinz Narjes,
ai de Commissie heeft onder-
.11 mvt name wat betreft de Ver- afval als zodanig niet vermeld maar er
Iragen van Oslo en Londen die tot wordt onderscheid gemaakt tussen
loei hebben het storten van afval in stoffen die niet en stoffen die in be-
zee te beperken. De Europese Ge- perkte mate gestort mogen worden,
meenschap nam tijdens deze conferen-
tie de positie in van waarnemer. ^lle Lidstaten van de EuroP<
Het Verdrag van Oslo dat de Gemeenschap met mtzondenng v
Noordatlantische Oceaan bestrijkt, ???ken]and; ’tahëu L^embt
hebben het Verdrag bekrachtigd.
De wijngaarden, de kastelen, de rijk-
gevulde kelders en het beroemde mu
seum met een zeldzame collectig kunst
voorwerpen uit vele landen, ademen een
bijzondere sfeer. Een sfeer die te herlei
den is tot een groot man, die wijn in al
zijn facetten beheerst, die een groot ar
tiest mag worden genoemd met een zeld
zaam gevoel voor commercie. Degene
die deze geschiedenis maakte is, de
altijd energieke Baron Philippe de Roth
schild.
L.G.A. Janssen
Naast ’s werelds meestverkochte Bor
deaux Mouton Cadet, met de generie
ke appellatie A.C. Bordeaux, voert de
bdron onder het hoofdstuk Baronnie een
aantal generieke en streek-appellaties
waaronderSt. Emilion, Médoc, Pome-
rol, Graves, Barsac, Sauternes, St.
Croix-du-Mont en gemeente-appéllaties
alsPauillac en St. Estèphe. Voor elk
re betrokkenen verleend wordt. Alle van deze wijnen stellen Baron Philippe
Lidstaten hebben dit Verdrag onderte- en lijn meer dan vijftig jaar trouwe kel-
kend; België, Italië en Luxemburg dermeester Raoul Blondin zich persoon-
moeten het nog bekrachtigd -J
Tijdens de laatste consults
gadering van de onderteker
het Verdrag in februari kon geen
eenstemming worden bereikt ove
vermindering van zwak radioac
val, voornamelijk omdat de
hiertegen waren. Eng:' J J
te hoeveelheden afval
sche Oceaa
ten van La
4 km.
Het af
sie de a«u
iedere nieuwe ph
tief afval willen i
missie meedelen,
recht op grond v,
Europaverdrt
ten naar de
instanties moeten worden
Artikel 37 van het Euratomt
de basisnormen inzake besche
tegen straling vormen op d
de enige voorschriften voor
van radioactk
Commissie.
ten hebben dit Verdrag o:
België, Italië en Luxe
:t nog bekrachtigen.
sultatieve ver-
uv«.enaars van
“’’i over-
over een
ictief
omdat de Britten
ageland dumpt gro-
fval in de Atlanti-
.eaan, zo’n 800 km ten zuidwes-
i Lands End, op een diepte van
afgelopen jaar deed de Commis-
aanbeveling dat de Lidstaten
ve plaats waar zij radioac-
illen storten aan de Com-
(1. Zij heeft daartoe liet
van artikel 37 van het
rag. Ook zouden afschrif-
betrokken internationale
gezonden,
iverdrag en
lertnine a,e aeze Sescn,eaen,s maaKie
dit moment
>r het storten 'J DL
ief afval in zee, aldus de
Vanaf 1 juni 1983 bent u van harte welkom voor alle
spaar- en beleggingsprodukten van Westland/Utrecht
Hypotheekbank bij Van Son Assurantiën bv te Tilburg, die
als spaaragent voor ons zal optreden.
Ook voor de verzilvering van uw pandbrieven, pand-
briefbiljetten e.d. kunt u hier voortaan terecht. Het volle
dige adres luidt;
Van Son Assurantiën bv, Schouwburgring 170,
5038 TM Tilburg. Tel. 013-434024.
utatie uit om elk jaar een an-
verp te maken voor zijn para-
Mouton Rothschild.
alsJean Cocteau
Ook het jaar 1933 kreeg in de ge
schiedenis van Mouton bijzondere be
tekenis, door aankoop van het naburi
ge Mouton d’Armailhacq met 40 ha
wijngaard. De naam van dit Chateau
dat een vijfde Grand Cru Classé
zijn naam had staan, werd door de E
ron in 1956 veranderd in Chateau Ba
ron Philippe. Na het overlijden van
zijn echtgenote Pauline in 1976 noem
de hij het kasteel, ter nagedachtenis
aan haar Mouton Baronne Philippe.
Het jaar 1945, na het einde van de
Tweede Wereldoorlog, was eveneens
Vers ananasje gevuld met
Hollandse garnaaltjes en
maatjes haring
1 verse ananas - 4 stengels Franse f'~
200 gram Hollandse gamaalt'
maatjes haringen.
Voor het sausje: 4 eetlepels i
citroen - 5 eetlepels room
theelepeltje paprikapoede-
chup - lz2 b<
terd - beetj
reeg
_sse van
ding
targe
In dat magische jaar 1945 werd ook
brengen. De best mogelijke kwaliteit de
ging weg onder het etiket Carruades de ^o h,SchJd' ee" e*tra “J T
Mouton. Andere minder goede jaren deeld He‘ e‘,ket dat’ behoudens de
waren achtereenvolgens 1930-1931 en J^rgang 1924, steeds zwart-wit was
1932. De keldermeester stelde voor de- uitgevoerd kreeg een metamorfose en
ze wijnen uit te brengen onder de ongetwijfeld heeft deze ingreep bijge-
naam Cadet de Mouton Deze aanbe- dragen'ot meerdere eer en glone van
veling werd door de baron gehono- deze wyn over de gehele wereld. Van-
reerd zij het dan dat de wijn als Mou- ZIJn a"lSt,eke begaafdheid en f°.te
ton Cadet het levenslicht zag. De com- belangstelling voor de kunst, nodigde
merciële visie van Baron Philip- de baron kunstenaars van internatio-
-eeg ev
Ogende
zijn weg
daag de d