2! 98 I 79 0 2® i I' I I I s. I s I I s g98 8.5 AUGURKEN** mOQ Grote pot, nergens voordeliger U W Cocktail-Worstjes 149 cash and ROZIJNEN I ZOUTE PINDA 'S 400 gram, extra vers en voordelig carry TIVOLISTRAAT 8 -~... De Voordeelslager Extra Aanbiedingen i i a Cotes du Rhone 1195| Geisha ASPERGES FRUITCOCKTAIL 925 I AppelmoesFan^p,nk' T^j^ans? I «fc 3 I,98 II,50 8 ir 1 Chocolade Kerstkransjes 125 200gram, speciale kerstverrassing, nu B ^fOPERWTEN t/ J 11^1 Hdoos^^ fx/uuma^ Flessen, nu slechts BRAAD- /p XUIK&IS.I J^ZECEl CHERRYl ]^o^tijJ .Pak I kerstdiner 4 I Menu van de week ÜB Pirana: nieuw in de Efteling igers r n Rose mee l; I i Blik co. 30 stuks, nu extra voordelig Malse paarde Schouderham Brie r/<2. mat wpw" Dwab/eu ii i IN ONZE KAAS AFDELING: Vers gesneden Vleeswaren: ir” frjaankoop rat? 25- 1tg jonybetyevfax, q 95 kaas en noten L/nnen tas órat/s Tilburg Zak a 200gram, speciaal Kerststunt Gehakt half om half hele kilo, van 8,90 voor Parijzer boterhamworst Bnp1 Schouder- karbonades^' hele kilo van 8,90 voor r 9 Blanke haasfilet- lapjes heie hachee fff kilo van 16,90 voor Z7/ hele kilo NU 7/ Blanke haasfilet- rollade hele 3 Flessen, voordeliger kan bijna niett I g Magere paarde- 200gram, wat 'n kwaliteit, wat 'nprijs^^* K Duitse KWij wensen u fijne gezellige ^9 g^Feestdagen^T 1/1 Blik, waar vindt u 't voor deze prijs£^ 65 Duitse Import Wijnen Uiebfraumilch Niersteiner g Obberheimer g Messen Q0a| Onze nieuwjaarswens: EenrC1, voordelig 1983 3Stuks,\ TomooN'akmee\ Speciale Kerstprijd A fJQ$- j Tilburgse by Esperanto Klub Donderdag 16 december 1982 pagina 27 DE TILBURGSE KOERIER ier 1982 pagina 26 KERSTAANBIEDING voor 19 t/m 25 december var- Nu 99.50 N.S.-Plein 19. Tel. 424725 van 300 g I* l helmus, ;e L’ LiiMraumild^ kilo van 17,90 voor 100 gram NU borre/faas 100 gram NU \j 1tg. pikantbe/eoen borre/taas™. Zwitserse attractie laat in de Efteling VS-familieparken achter zich >926 zuiver tinnen dinnerlamp 3 af trekt lijkt, derer nemende minuten Om misschien nog - ken... Van 139.50^ fÖ| PUI DKV SHERRY Speciaalzaak in tin VAN GESTEL I uit. ma- I en Bosch en eca-produk- Blijft goedkoop, iedere dag dezelfde lage prijzen Naast onze Vaste Lage Prijzen deze ïn /eerlij!1 ?n sehr te»1 '°ende rots loet denken Canyon in gebeuren onderwe traditie van het ?ark zr koppen. In andere meren, waar het rustig lijkt, scheert het vlot rakelings langs don- ót.ende watervallen. Na zeven adembe- stapt de reiziger eens zo’n tocht te SHERR KERSTKOOPAVONDEN: Dinsdag 21 december tot 9 uur Woensdag 22 december tot 9 uur Donderdag 23 december tot 9 uur neemt takt' op met 11.48, (ook voor verde '■■St,:.. - 1 iservatorium ttighe he we irme, zonnige t wellicht wat n bij koeler weer. Dus warm i kou weinig nat. Dan blijft leretn leuk. En is er ook n^o als je geen zin hebt om op stappen? Natuurlijk, want de rivier loopt door een schitterend mooi Inca-achtig landschap. Met rotspartijen, heuvels van acht meter en restanten van Inca-bouw- sels. Daartussen door zijn bruggetjes ge maakt die naar ezelspaden voeren. Wan delaars zijn daar van harte welkoni. En je ;mand kijken kan, zijn twee enorme kunt er genieten van de gillen die vanaf Ifmachines geconstrueerd. Zij zorgen het water komen.. voor dat op die meren voortdurend Het familiepark de Efteling is geopend sprake is van woeste golven met schuim- vah 31 maart tot en met 2 oktober 1983. De wildwaterrivier is van origine een Zwitserse vinding. Drie jaar geleden werd een soortgelijk project zoals vanaf komend seizoen in de Efteling in gebruik zal zijn, in de Verenigde Staten voor het eerst gebouwd. Daar overtrof het succes de stoutste ver wachtingen van de constructeurs. In nauwe samenwerking met Efteling-ontwerpers, -technici en anderen werd in Kaats heuvel de eerste Europese wildwaterrivier aangelegd. De Pirana is niet alleen een pri meur voor Europa, het is ook de grootste en mooiste recreatiebaan ter wereld. Zelfs de in Amerika bestaande wildwaterbanen moeten het wat schoonheid en lengte betreft af leggen tegen Efelings Pirana. banaan en schil de appel. Snij- en schenk er het citroensap over. n.uuS en de augurkjes in smalle meng de yoghurt met zout, 1- alle ingrediënten hiera. rurkenshaas Terschelling 2 varkenshaasjes r 8 jeneverbessen peper 2 theelepels rozemarijn Veilig Kan er iets gebeuren onderweg? Geheel volgens de traditie van het Brabantse sprookjes- en recreatiepark zijn ook aan een tochtje op de Piraiia-rivier de zwaar ste veiligheidseisen gesteld. En hoe woest en avontuurlijk het ook allemaal mag zijn, Efteling zou Efteling niet zijn als ook deze attractie niet voor jong en oud een spraakmakend onderdeel zou zijn van het fijne dagje uit. Anders gezegd: ook voor kleine kidneren en wat oudere mensen is een Pirana-vaartocht volko men veilig. Het enige wat kan gebeuren is een beetje nattigheid. Maar zelfs dat is langs technische weg regelbaar. Is het een warme, zonnige dag dan zal de vlotreizi- t meer spetters opvangen veel nat, het voor nog iets aan i zo’n vlot te e rivier Kiwi-kwarktaart 2 kiwi’s 3 eetlepels Grand Marnier of Cointreau voor de bodem: 6 plakjes cake 3 eetlepels Grand Marnier of Cointreau voor de vulling: 8 blaadjes gelatine 3 eieren 180 g basterdsuiker 500 g magere kwark sap en rasp van 2 citroenen Snijd d? kiwi’s in plankjes, leg ze in een diep bord en schenk de likeur erop. Week de gela tine 10 minuten in koud water. Beboter een springvorm van 22 cm middellijn en beleg de bodem met de plakjes cake, besprenkel deze met likeur. Splits de eieren in wit en geel. Sla de eiwitten zeer stijf, voeg daarna 100 g basterdsuiker toe en sla ze opnieuw stijf. Roer de eierdooiers schuimig met de rest van de suiker. Klop de kwark met de rasp van beide citroenen door dit dooiermengsel. Pers de ci troenen uit en verwarm het sap in een pan- Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in het warme citroensap, roer het overge bleven vocht van de geweekte kiwi’s hierdoor. Voeg het warme sap bij het kwarkmengsel (houd iets van dit vocht achter). Spatel het mengsel snel door de stijfgeslagen eiwitten. Doe het geheel over in de springvorm op de cakeplakjes. Leg de plakjes kiwi als een gelijke laag op de taart. Warm de achterge- houden gelei even op en strijk met een boter- kwastje wat over de kiwi’s, zodat ze mooi gaan glanzen. Laat de taart ongeveer 24 uur opstijven op 1 koude plaats en snijd deze tenslotte in punt» jes bacon 's cranberrygelei t eetlepels rode Port slagroom ijf de varkenshaasjes in met de ftjnge- j impte jeneverbessen, de grof gesneden pe- •r, rozemarijn en zout. Omwikkel de haasjes et de plakjes bacon en braad ze in de hete boter aan alle zijden mooi bruin. Laat de cranberrygelei op een laag vuur smelten. Voeg de Port en de slagroom toe en roer dit meng- geserveerd. De kwark- se^ d°°r de boter. Laat de haasjes nog 20 mi- J is in al haar eenvoud nu,en °P een laa8 vuuf s,ov_en de haasJes een treffende afsluiting van dit lekkere °P efn ^onverwarmde schotel. Spuit er een rand aardappelpuree langs. Schenk de saus over de haasjes. Serveer er cranberries bij. - Salade Tropica! - - 1 blikje mandarijntjes Op woensdagavond 22 december a.s. te j^pd?Bulgaarse yoghurt 20.00 uur zal weer een klubavond beginnen zout perrie peper van de Tilburgse Esperanto Klub, en wel op de ^„danjntjes goed uitlekken. Pel de het adres M C Kinglaan 46 te Goirle banaan en schu de Snijd beide in stuk. Deze avond wordt gedeeltelijk gebruikt jes en schenk er het cUroensap over. Snijd de voorstudiebegeieiding van deelnemers aan kaas en de augurkjes in smaue reepjes. yer. schriftelijke Esperanto-kursussen. Indien u men de yoghurt met zout, peper en kerrie en onlangs met een dergehjke kursus bent ge- fl/fe ingrediënten hieraan toe. start, nog met bent benaderd door de Til- yarke burgse Esperanto Klub, maar wel belang stelling hebt voor de mondelinge studiebe geleiding, neemt u dan even telefonisch kontakt op met A. Doornen, tel. 013/ 34.11.48, (ook voor verdere inlichtingen). Duister Door middel van een permanent roteren de opstapschijf (met een diameter van 18 meter) stapt de rivierreiziger veilig en eenvoudig in een van de 27 vlotten. De altijd veilige maar onvoorspelbare tocht start met een rustige vaart door een lan ge, dusitere tunnel van 65 meter. Halver wege ziet de opvarende ineens een enorm watergordijn waar het vlot recht op vaart. Op het laatste moment echter tr een onzichtbare hand het watergordijn open, waarna het vlot veilig door kan va ren. En dan begint het avontuur pas goed. Het vlot lijkt alle kanten op te willen. Het botst tegen de oever, lijkt soms te pletter te willen slaan op de rotswanden. Om dan ineens tollend door het kolkende water verder te gaan. Stroomversnellin gen worden schijnbaar moeiteloos geno men. Een van de zes stroomversnellingen sleurt het vlot mee tussen hoog oprijzen- ger de waterwanden die doen denken aan de dan Rode Zee die door Mozes in tweeën werd bij gedeeld. Even verderop scheert het vlot iede maar net tussen steil overhanger wanden door, een kloof die doet aan de schitterende Grand Amerika. En daartussen door passeert het vlot een serie van vijf meren. Drie daarvan zijn betrekkelijk rustig maar op twee van de meren is het permanent «zwaar weer». Achter de rotsen, waar niemand kijken kan, zijn twee enorme golfmachines geconstrueerd. Zij zorgen ervoor dat op die meren voortdurend Voor het menu van eerste kerstdag zijn 10plakje gerechten gekozen die weinig bewerke- 100 g bot. lijk zijn en toch een feestelijk kararak- 2 eetlepels ter hebben. 3 a4 eetlep De Salade Tropical is een fris en licht 1 d{s': voorgerecht, dat dank zij het opdienen in coupes meer cachet krijgt. Het var- s kenshaasje ziet er extra smakelijk uit Pme't met de cranberry-saus en de mooi op gespoten puree. Daarbij kunnnen groenten als prinsessenboontjes of dop erwtjes worden geserveerd. De kwark taart met kiwi’s is in al haar eenvoud t lekk en sfeervolle kerstdiner. Zondag: tomatensoep, witlof met ham, kaas en aardappelpuree, druiven. Maandag: gehakt, rode kool, aardap pelen, yoghurt met appel. Dinsdag: erwtensoep met spek, worst, drie-in-de-pan. Woensdag: kaasomelet, prei, gebakken aardappelen, vanillevla. Donderdag: casseler rib, zuurkool, aardappelen, chocoladevla met sinaas appel. Vrijdag: stamppot rauwe andijvie met blokjes kaas, kwark met vruchten. Zaterdag (le kerstdag): Salade Tropi cal, varkenshaasje Terschelling, cran- berry-saus, aardappelpuree, kiwi- kwarktaart.

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1982 | | pagina 27