725 ZUURKOOL ZUURKOOLSPEK WMBOföK 9^9 ZUURKOOLPOT VAN GRUMA DA’S T GOEDKOOPST! J ROOKWORST 198 krentenbollen zak a 4 stuks 895 vanille vla 1/1 liter 225 gram K t/tKUtJiï fu pak 500gram 1?9 149| ^k°^|98| P235 155 1.70 IS GEWOON GOEDKOPER! A5KÖ1 DIEPVRIES ZUIVEL VLEESWAREN 395 229 159 pp 98 109 4% - r TILBURG: Transvaalplein jif z ongekookte gelderse^gg magere gegrilde ham ^48 vleeskroketten carnaby brusselse vlaaitaart calvé mayonaise aoerenwit of bruin png belegen aoudse kaas voorverpakt per kilo heineken pils fijne coburgerhamoogam friesche vlag koffiemelk goudband DE TILBURGSE Donderdag 28 oktober 1982 pagina 36 DE TILBURGSE KOERIER spa mineraalwater andy NIELJWi <aiwm©i GRUMA IS GEVESTIGD: nr.43-’82 Calvé V i „'tl chaudfontaine bronwater 804 gram grada allesreiniger 1/1 liter 7-kruiden shampoo 3 soorten flakon 500 ml. grote flakon 740 gram Beste lezers(es Deze keer hebl kervel en cham sausje met spel Als hoofdgerec en gestoofde zi Het dessert is danten en vanil Héél veel succt Weekaanbiedingen geldig van woensdag 27 oktober t/m dinsdag 2 november^ Dagversaanbiedingen geldig van woensdag 27 t/m zaterdag 30 oktober. Prijswijzigingen voorbehouden. RABLE de la •AU POIVRE» (a la minute geb met pepersaus ei ree) Voor de saus: 50 gram boter 2 volle eetlepels 40 gram bloem l'/j dl kookvocht 3 eetlepels slagro 150 gram zeer m: gehakte peterseli 80 gram gemalen ■|29 Z-2?« gala koffie vakuüm - rood 8x50 gram g g 750 gr zuurkool l glas witte wijn l kleine ui I gqudreinet (ap| 1 laurierblad 2 kruidnageltjes peper - zout - kle voor vier persoi van te maken 4 wild konijneru koop) peper - zout - mo 150 gram boter 2 afgestreken eel 3 dl bouillon (nat 'A kopje room l dessertlepeltje 200 gram prei deelte) bus 0,65 liter golden wonder tomatenketchup golden wonder slasaus pot 330 gram golden wonder fritessaus bus 0,65 liter fles OO 340 gram lies 'itel^J^J 800 gram Zet de verse mc met wat zout. Z< trekken en goed zand goed uit d stens 2 x wassen tel. peterseliestel flinke pan doen kneusde peperkc sap en de wijn. T en meteen er de doen. Laat dit e regelmatig oms< vijf minuten go< zeker gaar. Als i zijn moet je ze kookvocht door ren voor de mos We maken de sa De boter in een |(niet bruin). Hi< zweten. Al roert de bloem doorr deze zogenaamd even af laten k vpcht van de n kook en al roere beetje voor beet u een saus hebt treft precies na hebt U het ma dunne reepjes koekepan uitgek het uitgebakken de fijngehakte f les voorzichtig saus, de ontsch room. Even pro zin is. Schep da vaste schaaltjes ie met de gema een hete oven. Serveer hier ver^ bolletjes bij. We beginnen m kool. Smeer de p de zuurkool een en in de pan leg pen en op de z schoongemaakte 1 met de kruidna^ if zuurkool. Strooi giet er de witte v (of bouillon). 1 j zatchtjes stoven. worden. De wild konijne dun gevliesd wc van een dun schi getjes zelf wel al uw poelier het e< becel voor de koffie 0,25 liter van nelle supra koffie^ vakuüm - normaal of snelfilter *<K|1 250 gram 250 gram 332 krat 24 flesjes a 0.3 liter seven up liter 1/1 liter 74 1/1 liter 69 CONSOMMÉ E (heldere runder champignons) 1 kg runderscher 3 liter water stukje prei onder b ui 100 gram wortel 8 gekneusde pep laurierblaadje - snufje thijm - 1 200 gram champi 250 gram verse k 2 borrelglaasjes i Leg in een flinl met hierop onge1 zachtjes aan de de schuim eraf i genoemde groe (prei-ui-wortel) i de pan doen, al aroma-tomatenp soeppot stevig ti 3 uur). Verve tig uitscheppen e Ion door een zi door een doek), ne stukjes snijdt (liefst kleintjes) water, vervolger den. De gepassei (vlak voor U de den champignor mee laten trekk' 'zijn, hierna er de 'toevoegen en d vlees. Breng dit smaak en giet t teltjes madera bi Serveer hierbij: s {testjes. Kébs (Zeeuwse mossel gratineerd met k voor 4 personen I l'/i kg mosselen i stukje prei en wo 1 kleine ui paar peterseliest ken) 8 gekneusde pept wat zout snufje thijm sap van Vi citroer W liter witte wijn 0,5 liter santohalf koffiemelk 0.5 liter |VW

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1982 | | pagina 36