725
ZUURKOOL
ZUURKOOLSPEK
WMBOföK
9^9
ZUURKOOLPOT VAN GRUMA
DA’S T GOEDKOOPST!
J
ROOKWORST
198
krentenbollen
zak a 4 stuks
895
vanille vla
1/1 liter
225 gram
K
t/tKUtJiï fu
pak
500gram
1?9
149| ^k°^|98|
P235
155
1.70
IS GEWOON GOEDKOPER!
A5KÖ1
DIEPVRIES
ZUIVEL
VLEESWAREN
395
229
159
pp 98
109
4%
-
r
TILBURG:
Transvaalplein
jif
z
ongekookte gelderse^gg
magere gegrilde ham ^48
vleeskroketten
carnaby brusselse
vlaaitaart
calvé
mayonaise
aoerenwit
of bruin
png belegen
aoudse kaas
voorverpakt per kilo
heineken
pils
fijne coburgerhamoogam
friesche vlag
koffiemelk
goudband
DE TILBURGSE
Donderdag 28 oktober 1982 pagina 36
DE TILBURGSE KOERIER
spa mineraalwater
andy
NIELJWi
<aiwm©i
GRUMA IS GEVESTIGD:
nr.43-’82
Calvé
V
i „'tl
chaudfontaine
bronwater
804 gram
grada allesreiniger
1/1 liter
7-kruiden shampoo
3 soorten flakon 500 ml.
grote flakon
740 gram
Beste lezers(es
Deze keer hebl
kervel en cham
sausje met spel
Als hoofdgerec
en gestoofde zi
Het dessert is
danten en vanil
Héél veel succt
Weekaanbiedingen geldig
van woensdag 27 oktober t/m dinsdag 2 november^
Dagversaanbiedingen geldig
van woensdag 27 t/m zaterdag 30 oktober.
Prijswijzigingen voorbehouden.
RABLE de la
•AU POIVRE»
(a la minute geb
met pepersaus ei
ree)
Voor de saus:
50 gram boter
2 volle eetlepels
40 gram bloem
l'/j dl kookvocht
3 eetlepels slagro
150 gram zeer m:
gehakte peterseli
80 gram gemalen
■|29 Z-2?«
gala koffie
vakuüm - rood
8x50 gram g g
750 gr zuurkool
l glas witte wijn
l kleine ui
I gqudreinet (ap|
1 laurierblad
2 kruidnageltjes
peper - zout - kle
voor vier persoi
van te maken
4 wild konijneru
koop)
peper - zout - mo
150 gram boter
2 afgestreken eel
3 dl bouillon (nat
'A kopje room
l dessertlepeltje
200 gram prei
deelte)
bus 0,65 liter
golden wonder
tomatenketchup
golden wonder
slasaus
pot 330 gram
golden wonder
fritessaus bus 0,65 liter
fles OO
340 gram
lies 'itel^J^J
800 gram
Zet de verse mc
met wat zout. Z<
trekken en goed
zand goed uit d
stens 2 x wassen
tel. peterseliestel
flinke pan doen
kneusde peperkc
sap en de wijn. T
en meteen er de
doen. Laat dit e
regelmatig oms<
vijf minuten go<
zeker gaar. Als i
zijn moet je ze
kookvocht door
ren voor de mos
We maken de sa
De boter in een
|(niet bruin). Hi<
zweten. Al roert
de bloem doorr
deze zogenaamd
even af laten k
vpcht van de n
kook en al roere
beetje voor beet
u een saus hebt
treft precies na
hebt U het ma
dunne reepjes
koekepan uitgek
het uitgebakken
de fijngehakte f
les voorzichtig
saus, de ontsch
room. Even pro
zin is. Schep da
vaste schaaltjes
ie met de gema
een hete oven.
Serveer hier ver^
bolletjes bij.
We beginnen m
kool. Smeer de p
de zuurkool een
en in de pan leg
pen en op de z
schoongemaakte
1 met de kruidna^
if zuurkool. Strooi
giet er de witte v
(of bouillon). 1
j zatchtjes stoven.
worden.
De wild konijne
dun gevliesd wc
van een dun schi
getjes zelf wel al
uw poelier het e<
becel voor de koffie
0,25 liter
van nelle supra koffie^
vakuüm - normaal of snelfilter *<K|1
250 gram
250 gram 332
krat 24 flesjes
a 0.3 liter
seven up
liter
1/1 liter 74
1/1 liter 69
CONSOMMÉ E
(heldere runder
champignons)
1 kg runderscher
3 liter water
stukje prei onder
b ui
100 gram wortel
8 gekneusde pep
laurierblaadje -
snufje thijm - 1
200 gram champi
250 gram verse k
2 borrelglaasjes i
Leg in een flinl
met hierop onge1
zachtjes aan de
de schuim eraf i
genoemde groe
(prei-ui-wortel) i
de pan doen, al
aroma-tomatenp
soeppot stevig ti
3 uur). Verve
tig uitscheppen e
Ion door een zi
door een doek),
ne stukjes snijdt
(liefst kleintjes)
water, vervolger
den. De gepassei
(vlak voor U de
den champignor
mee laten trekk'
'zijn, hierna er de
'toevoegen en d
vlees. Breng dit
smaak en giet t
teltjes madera bi
Serveer hierbij: s
{testjes.
Kébs
(Zeeuwse mossel
gratineerd met k
voor 4 personen I
l'/i kg mosselen i
stukje prei en wo
1 kleine ui
paar peterseliest
ken)
8 gekneusde pept
wat zout
snufje thijm
sap van Vi citroer
W liter witte wijn
0,5 liter
santohalf koffiemelk
0.5 liter |VW