k
35.
50-
25.-
50.-
PEPER EXZOUT
..ft.**"
Ruud Baars start weer
opleidingen bloemschikken
Lekker eten uit onze rubriek
STADSAGENDA
KE
Reggae en folk in Trefsentrum
Vliegtuigtechniek
toegepast
bij fietsframe
TEGELHAL
GOIRLE
Negende ruilmarkt voor antieke vehikels
de ‘'Bakkerijen^
Vanaf f98,-
een all-in opleiding
asïïr school' s™“e' en
Informatie do. van 17.00 tot 19.00 uur (telefo
nische afspraak). Tuinstraat 54, tel.: 425389.
KsrANTvooRscHooLEN
sr - -
DE TILBURGSE KOERIER
Donderdag 23 september 1982 pagina 13
ber 1982 pagina 12
0 uur en
63, tel.:
OPENBARE
BIBLIO-
i snijd
ss, de
Chef Kok: Martin Willemsen.
met niet al te veel moeite in uw eigen
Wilhelminapark 122,
pro-
9.00-10.30 uur.
Smakelijk eten.
vers
1
De foto genomen tijdens de old-timer-markt van vorig jaar, zal de liefhebbers doen watertanden.
n
Wacht niet te lang, de groepen zijn klein, dus snel volgeboekt
Zondag 26 september:
«Ossian».
i klaar te maken.
u weer met veel enthousiasme de potten en pannen ter hand neemt.
gen tot stand worden
een kleeftechniek, zoak
wordt toegepast. Het
aluminium frame met
broken om dit stoof-
nep dan alles
U moet er wel wat hete melk door doen,
maar niet te veel.
's sound pas
t men in con-
I, de Uillear
ighland Wai
één
er
Industriestraat 6, Goirle
tel. 013-346147
u t
met
postb
73631
zondé
Het v
OPENINGSTIJl
THEEK TILBUI
Centra
afdelir
ilburq
ber
MG
JNST
gen
idelft.
lingen
torn,
sloten.
(pkidirK^ri
11.30 uur, don-
aandag t/m vrij-
rdstraat 80, tel.:
eder en oregano;
'jfolie;
bloem;
STICHTING i
Postbus 1
GEESTELIJK
opgeven bij
postbus 51
31. De markt is van vrijdag tot en met
dag te bezoeken van tien tot zes uur.
veilingcomplex is alleen toegankelijk
op zaterdag en zondag.
In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 september organiseert het Trefsentrum in
Moergestel (Kerkstraat 15) een dubbel-optreden.
bepaald
n uit de
etge-
voor
jn-
ÜZo
Voorlezen: woe.
lengd met wat ge-
Hierna in de oven
komen en gratine-
Soep:
POTAGE
«PLACE DU TÊTRE»
Originele Franse soep met prei en
kaas:
hierin gaat
I zechtjec
m do. tussen
iesstraat 38.
tree, moste
uppels wor
(of zeer fijn f
Deze saus gie
in de koeke]
itjes laten
het groentengamituur ma-
i, tel.: 351061.
IHE1DSZORG
ch Opvoedkun-
Adviesb. voor
Psychiatrische
1 evens- en
itlaan 1800-
il Team voor
Nieuwland-
En-
land. Zaterdag 25 september:
=”r «REALITY».
i na een borstopera-
straat 67, tel.: tot nader bericht
Prins Bemardschool, Ceder-
Als de tijd is aangebr
potje te serveren, schep dan alles op
flinke voorverwarmde schotel en leg
de aan plakjes gesneden tomaat en hier
en daar ’n toefje peterselie langs.
H.H. GROOTVERBRUIKERS
Wij zijn ambachtelijke bakkers.
Wij leveren hoge kwaliteit, verrukkelijke smaak,
kortom comsumptief op een hoog peil
PIUSPLEIN 47, TILBURG - TEL. 422482
Begin oktober starten wederom de
opleidingen bloemschikken bij Ruud
Baars. Ruud is geen onbekende in de
wereld van dekoratief omgaan met
bloemen; hij organiseert immers al
vele jaren kursussen voor de vakman,
op diverse plaatsen in Nederland.
Sinds kort is het ook mogelijk om als
liefhebberij een kursus bij Ruud Baars
te volgen. Met natuurlijk de aardige
mogelijkheid om tz.t een professio
nele opleiding bij hem te doen, die de
basis is voor ’n officieel erkend diploma.
ums, voc^-
ly Morgan
f-foon),
Voor dat luttele bedrag kunt u al
meedoen, en dat is inklusief alle hulp
materialen! Er zijn de volgende op
leidingen:
- A (voor beginners), B (voor gevor
derden), C (voor superschikkers),
D(droogmaterialen), E( speciaal voor
kinderen), F (zelf bloemen drogen).
G(brooddeegfïguren maken, inkomb.
met droogbloemen).
Oudjes worden jonger
Het aanbod van de markt wordt F-
door gerestaureerde Amerikanen un
vijftiger en zestiger jaren en door niet
restaureerde, Europese wagens van v<
1940. Ook oude Kevers en Dafs begir
nen hun plaats op deze traditionele
markt in te nemen. Opvallend is dat te
genover de toegenomen belangstelling
voor automobielonderdelen een gedaald
Hoofdschotel:
SAUTE DE LAPIN
«VENÉCIENNE»
(gestoofd tam konijn met groenten)
In het veilingcomplex «De Langstraat»
en in het Autotron is er keuze uit 200
old-timers en 220 stands met onderdelen.
Het vervoer tussen veiling en museum
Korvelseweg 243, Tilburg^
In het weekend van 24, 25 en 26 september is Drunen weer het middelpunt
van auto-minnend Nederland. Voor de negende maal wordt dan Europa’s
grootste ruilmarkt voor antieke automobielen en onderdelen gehouden.
wordt geregeld met bussen. Bij beide ge
bouwen wordt volop parkeergelegenheid
gecreëerd.
POMMES PUREE AU EPINARD
(aardappelpuree met spinazie)
1 kg spinazie;
750 gram geschilde aardappelen;
2 eieren;
Peper, zout, nootmuskaat;
klontje boter;
warme melk;
beetje paneermeel (of geschaafde amande-
ONDERWIJSWINKEL TILBURG
Dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur. Nieuw-
landstraat 39, tel.: 435039.
WERKGROEP ALFABETISAT1E
Voorlichting inzake studierichtingen, oplei
dingen en beroep. Spoorlaan 416, tel.:
SeElKgSTODIEENBEROEPS-
Informatie elke dag van 9.00 - 12.00 uur en
van 14.00 - 17.00 uur. Tuinstraat 6^,
Open: ma. vr. van 14.00 tot 17.00 uur.
Do.av. van 18.00 tot 21.00 uur. Wilhelmina
park 16, tel.: 321470.
GEREF. KERK. VRIJGEM
Diensten zo. van 9.45 en 14.30 uur. Aula.
VER. ARBEIDSKLACHTENBURO
Baanlozencentrum, Voltstraat 18, spreekuur:
di. van 13.00 t/m 17.00 uur. Do. van 13.00 t/
m 17.00 uur.
aanbod van old-timers staat. Vo
nog 220, nu 200. De steeds meer
hoogte van wegenbelasting, restauratie-
en brandstofkosten is daar de reden van.
Daar staat tegenover dat de aanschaf van
een oude auto nu zo’n 30 procent voorde
liger is dan drie jaar geleden. Onderdelen
worden aangeboden uit Nederland,
geland, België, Frankrijk en Duitslt
Per stand is er een specialisatie naar
merk of type onderdeel.
Vraag gerust vrijblijvend informatie of
entrale Bibliotheek, telefoon 013-355055;
ling voor volwassenen. Koningsplein 1:
studiezalen ma. t/m vr. 10.00-22.00 uur, uit-
leenafdeling ma. t/m vr. 13.00-21.00 uur. Af
deling voor de jeugd, Stadhuisplein 164-165:
ma., di., wo. en vr. 14.00-18.00 uur, do. 14.00-
21.00 uur, voorlezen woe. 13.30-14.00 uur.
Op dinsdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur
worden aan geïnteresseerden rondleidingen
gegeven in de centrale bibliotheek.
volwassenen), vr. 14.00-18.00 uur (volwasse
nen), 15.00-18.00 uur (jeugd). Voorlezen:
woe. 14.30-15.00 uur.
uur, woe. 15.00-17.30 uur.
14.30-15.00 uur.
vr.: 15.00-18.00 uur en 19.00-21.00 uur. Voor
lezen: woe. 14.30-15.00 uur.
14.00-18.00 uur en 19.00-21.00 uur. Voorle
zen: woe. 13.30-14.00 uur.
Filiaal Lyndacker, Wagnerplein 5, telefoon
561951. Ma. t/m vr.: 14.00-18.00 uur, di.:
19.00-21.00 uur (alleen voor volwassenen),
do. 19.00-21.00 uur (jeugd en volwassenen).
Voorlezen: woe. 13.30-14.00 uur.
Op dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur
worden aan geïnteresseerden rondleidingen
gegeven in filiaal Lyndacker.
Bibliobus: rooster op aanvraag verkrijgbaar.
WERKGROEP CONSUMENTENBOND
Doelstelling: het opkomen en behartigen van
alle collectieve consumentenbelangen in de
regio. Inlichtingen: secretaresse, tel.: 556254.
FISCALE E.H.B.O.
dens spreekuur).
Spreekuur: elke vrijdag van 10.00-13.00 u.
STICHTING TOLKENWINKEL
maand, t/m. vrijd. van 10 tot 16 uur. Doel
stelling: bemiddeling tussen vraag en aanbod
m.b.t. tolk- en vertaalproblemen door buiten
landers t.b.v. Nederlandse instanties en per
.Mif
laaren-Moergestel - Mej. Zr. H.
Speepersdijk 66, Oisterwijk,
halen en op
draaide -
zout. De w
hoopte eetlepel) en het
knippen. Deze-
nijn-
(of 1
tafel
ren. Dez
mayonaise, hierop legt u de gewé
blaadjes andijvie (de middelste zijr
malste en het lekkerste van smaak),
schelvislever, welke op keukenpapier
(om de olie eruit te laten trekken) aan
dunne plakjes snijden en verdelen over
de vier sneetjes geroosterd brood. Ver
volgens er de aangemaakte tonijn over
verdelen. Gameer deze canapées «Mon
treal» met plakjes of partjes hard ge
kookt ei en met ’n mooi takje verse dille.
In Denemarken worden thans, na een ex-
perimenteerperiode van ruim twee jaar,
aluminium fietsframes gebouwd, waarbij
gebruik wordt gemaakt van ervaringen
die in de vliegtuigtechniek zijn opgedaan.
Het frame wordt opgebouwd uit geperste
aluminiumbuizen, waarbij de verbindin-
:n gebracht volgens
ds bij vliegtuigbouw
gewicht van het
inbegrip van de
voorvork is slechts tweeënhalve kilo.
Voorlopig zullen een kleine duizend fiet
sen met dergelijke frames worden ge
bouwd om in de praktijk verder te be
proeven. Het is de bedoeling daarna met
een jaarproduktie van 100.000 tot
200.000 frames te komen.
In ’n flinke koekepan
worden, hierin het aai
spek aanzetten, de kleine
te sjalotjes gaan er in z’n geheel bij in de
pan, ook dit aanbakken. Nu snijden we
de Franse seleri, de worteltjes, de papri
ka’s en het stukje courgette aan stukjes
en ook deze bakken we even mee in de
koekepan. Als nu het gestoofd konijn zo
goed als gaar begint te worden, doet u de
aangebakken groenten erbij in de stoof
pan. Dan de deksel er weer op en het ge
heel nog minstens 15 minuten laten sud
deren, zodat de groenten er nog lekker en
goed van kleur uitzien.
RECHTSHULPINSTANTIES
Buro voor rechtshulp: spreekuur: ma., di., vr.
van 9.00 tot 12.00 uur, do. van 16.00 tot 19.00
uur. Noordstraat 89, tel.: 321048, Wilhelmi
napark 18, tel.: 321048.
Juridisch E.H.B.O.: vrij spreekuur: ma. t/m
do. van 14.00 tot 20.00 uur. Stadsstraat 2, tel.:
klmzoss”1
maandag 16.00 uur tot 18.00 uur; donderdag
19.00 uur tot 21.00 uur.
even aanroeren en vervolgens de klein ge
sneden knolselderij en aardappelen erbij
in de pan doen. Even doorroeren en de
warme bouillon (eventueel van tabletten)
erop scheppen. Laat dit soeppotje zolang
zachtjes koken tot groenten en aardappe
len helemaal gaar zijn. Hierna gaan we
alles door de zeef drukken, zodat u een
gebonden soep verkegen heeft. Als u
eventueel de soep te dik vindt, kunt u er
gewoon nog wat bouillon toevoegen.
Het malse onderste gedeelte van de prei len).
aan zeer dunnen ringen snijden, even
goed wassen en daarna aan de soep toe
voegen, nu nog even zachtjes (af en toe
roeren) door laten pruttelen. Hierna de
aan kleine blokjes gesneden magere ge
kookte ham bij de soep doen. Nu even
proeven of er soms nog wat aroma of
zout bij moet en dan pas de room toevoe
gen. Serveer deze Franse preisoep in kop
pen (of borden) en bestrooi de soep
royaal met de gemalen kaas.
Complementeer deze soep met
pperig stokbrood.
De Schotse groep Ossian werd in juni
1976 opgericht door drie muzikanten uit
de Folk-rockgroep «Contraband».
De broers Billy en George Jackson en
John Martin besloten de elektrische in
strumenten aan de wilgen te hangen en
samen met de zanger Billy Ross ging men
als Ossian verder.
De uit de Keltische mythologie stam
mende, beroemde bard en dichter «Os
sian» stond model voor de groepsnaam.
Hieruit blijkt al min of meer de interesse
voor de Keltische traditie. Het repertoire
van Ossian bestaat dan ook voor het
grootste gedeelte uit bewerkingen van
traditionele instrumentale en vocale
stukken.
De’ Schotse Clarsach (harp),
pipes en nu ook de grote Hig
Pipes spelen hierbij een belangrijke rol,
terwijl een aantal nummers worden ge
zongen in Gaelic, de oude Keltische taal.
De bezetting is: Billy Jackson (harp, Uil-
lean pipes en whistles), George Jackson
(guitar, fiddle, cittern en whistles), Tony
Cuffe (zang, guitar en whistles), John
Martin (fiddle, cello en zang), Iain
McDonald (Highland War Pipes, Bodh-
ran en zang).
Op zondag 17 oktober vindt er 's mid
dags een optreden plaats van de neder
landstalige groep «Toontje lager».
Roer nu de gehakte spinazie door de
aardappelpuree en maak deze puree lek
ker smeuïg door er ’n klontje roomboter
door te roeren. Schep deze puree in een
met boter ingesmeerde ovenvaste schotel
dan netjes glad strijden en bestrooien
met paneermeel verme
schaafde amandeltjes. 1
op temperatuur laten k
PUDDING «D’ABRICOTS»
SPECIALE
Abrikozen pudding op speciale wijze
bereid.
n de boter heet laten Benodigdheden:
lan reepjes gesneden 500 gram gedroogde abrikozen;
Jciae schoongemaak- 3 volle eetlepels suiker;
--‘A liter water;
10 sneetjes brood (melkwit);
60 gram amandelen (ongezouten);
30 gram rozijnen;
30 gram krenten;
‘A liter melk;
4 eieren;
1 zakje vanille suiker.
begint met de abrikoosjes op te zetten
et 'A liter water en drie eetlepels suiker.
Laat deze ongeveer 15 minuten zachtjes
koken. Als de abrikoosjes zo goed als
gaar zijn op een zeef uit laten lekken en
afkoelen. De
kookvocht ’n half uu
Ondertussen het witte
ontdoen en in bic1"
de r
diepe
Bij deze schotel hoort natuurlijk ook klein
«aardappel»-garnituur en hiervoor heb
ik voor u het volgende:
aardappelgamituur:
nud- ANONIEME ALCOHOLISTEN
HULPCENTRALE S.O.S.-DIENST
ALGEMENE NEDERLANDSE INVALIDEN-
Spreekuur: di. en
Vredeman de Vries
gebraden hebt, leg ze dan in ’n diepe
braadpan. Draai het vuur onder de over
gebleven hete reusel (of olijfolie) lager en
strooi hierin al roerende met ’n garde de
eetlepels bloem, vervolgens giet u hierbij
de witte wijn, de bouillon en de rode ver
mouth. Dit sausje onder voortdurend
goed roeren aan de kook laten komen.
We brengen deze saus op smaak met to-
maten-puree, mosterd, een laurierblad,
enkele druppels worchesterssaus en twee
geperste (of zeer fijn gesneden) teentjes
knoflook. Deze saus giet u op het gebra
den konijn in de koekepan, nu de deksel
i en zachtjes laten stoven. Ondertus-
gaan we
I 150 gram ui (schoon);
I 150 gram knolselderie (schoon);
250 gram aardappelen (geschild);
I 75 gram boter;
I mespuntje kerriepoeder-peper en dille;
I l‘A liter bouillon;
I zout naar smaak;
I aroma-scheut room of koffiemelk.
voor het garnituur:
400 gram prei (onderste witte gedeelte);
150 gram gekookte ham (2 dikke plakken);
I 75 gram pittige gemalen kaas;
I vers stokbrood.
Laat in een pan de boter warm worden,
hierin gaat de klein gesneden ui, deze
zachtjes aanzweten,nu de kruiden: ker
riepoeder, wat peper en dille toevoegen,
abrikoosje
een zeef uk
rozijnen en krenten in dit
half uurtje laten zwellen,
hei witte brood van korstjes
i blokjes snijden, hierna ook
rozijnen en krenten goed droog ma
il. Doe nu alle ingrediënten in een
kom zoals: blokjes brood, de niet
gehakte amandelen, de abrikoosjes
en de rozijnen met krenten. Dit alles los
jes met elkaar vermengen. Neem dan een
bakvorm of cake-blik die natuurlijk heel
goed schoon moet zijn en ook niet lek!
De vorm of het blik moet u besmeren
met boter en hierna vullen met het zo
juist gemaakte garnituur. Zet de melk
heel even op het vuur, die mag niet war
mer worden dan lauw, vervolgens de 4
rauwe eieren door de melk kloppen als
ook de vanille suiker (en als u het in huis
hebt een borrel grand marnier of abri-
cot). Giet nu deze aangeroerde melk in
de vorm met garnituur. Sluit de vorm af
en goed dicht afdekken met aluminium
folie. Zet deze pudding in een voorver
warmde oven en laat ze opkomen tot ma
tig heet. Na 45 50 minuten zal de fa
ding zeker gaar zijn. Hierna af laten 1
len en op een passende schotel storten.
Wilt u deze abrikozenpudding ’n beetje
versieren doe dat dan met hier en daar ’n
toefje slagroom, wat rode kersjes of bes
sen, manderijntjes of kiwi.
^BUITENLANDSE WERKNEMERS «MIDDEN-
dag 14.00 - 17.00 uur. Noordstraat
CENTRUM VOOR BUITENLANDSE VROU
WEN
Onderwijsspreekuur: dinsdag van 9.00 tot
10.00 uur en van 19.30 tot 10.30 uur. Noord
straat 111, tel.: 359043.
ITALIAANS CENTRUM
KRAAMINRICHTING MOEDERVREUGD
Bezoektijden van 14.00 - 15.00 uur en van
18.15 - 19.15 uur. Inschrijflijden voor a.s.
eiom’S^eant
Regionaal buro voor hulpverlening; bij onge
wenste zwangerschap, alleenstaande ouder,
Bisschop Zwijsenstraat 14a, tel.: 32.39.02.
Met ingang van 19 juli ’82 niet iedere morgen
spreekuur van 9 tot 10 uur, maar tweemaal in
de week n.l. op dinsdag- en donderdagmor-
moSs^ÏÏiKSedere
Schalken-Otten, Slot Loevesteinstraat 110,
tel.: 681290.
Berkel-Enscli
RUTGERSHUIS TILBURG
Buro voor geboorteregeling, spreekuur op af-
RAAD VAN ARBEID
12.00 uur bij het Ziekenfonds Midden-Bra-
bant, P. Vreedeplein 40.
SOCIAAL RAADSMAN
Spreekuur: werkdagen van 9.00 - 12.00 uur.
Sel-^r °P S,adhUiSP‘ein
BAANLOZENCENTRUM TILBURG
Activiteiten voor, maar ook door mensen o.a.
cursusprogramma, serviceverlening en hob-
VRIJWILLIGERSCENTRALE
Deelnemers aan de markt kunnen zich Reality is een vijfmans formatie uit Bir-
het Autotron in Drunen via mingham die met hun G.B.-reggae reeds
of telefoonnummer 04163- naam hebben gemaakt vooral door hun
enerverende live-concerten. De groep
start vanaf 20 augustus een imposante
tour door Nederland en tot medio okto
ber staan er zo'n 30 concerten op het
programma.
WERKGROEP «KIND EN ZIEKENHUIS»
Voor informatie/uitwisseling betreffende zie
kenhuisopname van uw kind, tel.: 04255-
3058/676485(13).
WEGWIJSWINKEL
Klachten-informatieburo voor de (geestelijke)
gezondheidszorg. Tuinstraat 72, tel.: 434332,
(contactpersoon bereikbaar bij het JAC).
JONGEREN ADVIES CENTRUM
Openingstijden: ma.-wo.-vr. van 12.00 tot
17.00 uur, di.-do. van 12.00 tot 20.00 uur,
Nieuwlandstraat 1, tel.: 435977.
MILIEUSPREEKUUR
N.V.S.H.
Telefonische hulpdienst: 070-600010 van 9.00
CENTRAAL MAGAZIJN VINCENTIUS
S^,^«o;“.9 00 ,ot,2-00uur-
REKLASSERINGSVER.
Openingstijden: van 9.00 tot 12.30 (behalve
wo.) en van 13.30 tot 17.00. Poststraat 12,
T CHINEES SOCIAAL CENTRUM
1029, 5004 BA, i
JKE GEZONDH
dig Bureau; Soc. Geneesk. i
Gehandicapte Kinderen; Soc.
Dienst; Bureau voor Leven
MAATSCHAPPELIJK WERK
Centraal Buro: Willem-II straat 31, tel. 435373 (di-
S’SrS'S’XiS'SilS:
tel. 341515. Alle buro’s, met uitzondering van Cen
traal Buro. zijn bereikbaar op: maandag t/m vrij
dag van 8.30 - 12.00 uur; maandag t/m donderdag
van 17.00 - 18.30 uur. Spreekuurpunt «Jeruz-
lem»: Casper Houbenstraat 14, tel. 424798,1
baar op: dinsdag t/m donderdag van 8.30
DE KEERKRING
Vormingscentrum voor vrouwen, informatie:
HULPCENTRALE S.O.S.-D1ENST
Voor eerste hulp in geestelijke en/of sociale
nood, burenhulp, babysit. Spoorlaan 320,
tel.: 433584 (dag en nacht) algemene informa-
I.H.G.-BEURS
Informatie Huis Gehandicapten, spreekuur:
werkdagen van 14.00 tot 17.00 uur op koop
avonden van 18.00 tot 21.00 uur. Leonard
van Vechelstraat 2, tel.: 356653/670624.
VER. DIENSTWEIGERAARS
Spreekuur: di. van 19.30 tot 20.30 uur.
Nieuwlandstraat 1, tel.: 435977.
C.O.C.
Nederlandse vereniging tot integratie van ho
moseksualiteit COC. Voor informatie open:
CONSUMENTEN-VOORLICHTINGSCEN-
Budgetadviezen,
duktinformatie.
AFTER CARE
Werkgroep voor vrouwen r
straat 4.
KERKDIENST
Diensten zo. 10.00 en 15.00 uur («EL1M>).
’JI?'.?"' «f 14 dagen ’ij tel"
671745/432319. Mm. Mutsaertsstraat 22.
In deze rubriek vindt U
keuken zijn kl
Ik hoop dat u
veel succes.
Voorgerecht:
CANAPÉ «MONTREAL»
Geroosterd bruin brood met tonijn-
schelvislever en ui:
4 sneetjes bruin of Brabantsbrood;
1 blikje tonijn (naturel) 250 gram;
1 blikje schelvislever;
het hart uit een andijviekrop;
1/2 kleine ui;
peper uit de molen;
snufje zout en tijm;
een eetlepel dragon azijn;
enkele pijpjes bieslook;
2 hardgekookte eieren;
beetje mayonaise;
en 'n paar takjes dille voor garnering.
De tonijn op ’n zeefje uit laten lekken.
De vis op een diep bord goed uit elkaar
smaak brengen met wat ge-
peper-snufje tijm en zeer weinig
e ui ragfijn snipperen 1 opge-
1 :t bieslook zeer fijn
groente losjes door de to-
i verwerken, als ook ’n beetje dragon
kruiden) azijn. Zet de tonijnsalade
weg tot gebruik. Vlak voor u aan knapperig stokbrood.
lat de sneetjes bruin brood rooste-
sze besmeerd u heel dunnetjes met
jwassen
jn het
De
ligt Benodigdheden:
116 kg tam konijn;
peper-zout-pqprikapoeder en oregano;
125 gram reusel of olijfolie;
2 afgestreken eetlepels bloem;
‘A liter witte wijn;
‘A liter bouillon;
1 borrel rode vermouth;
1 eetlepel tomatenpuree;
theelepeltje mosterd;
1 laurierblad;
enkele druppels worchestersaus;
2 teentjes knoflook.
Voor het garnituur:
75 gram boter;
150 gram mager gerookt spek;
200 gram kleine sjalotjes;
1 kleine struik Franse celeri 5 a 6 stengels),
200 gram worteltjes;
1 kleine rode paprika;
1 kleine groene paprika;
‘A courgette;
4 tomaten;
paar takjes peterselie.
Het konijn aan stukken snijden en
mondjesmaat bestrooien met peper, zout,
paprikapoeder en oreganopoeder. Laat
de kruiden ongeveer ’n half uurtje intrek
ken.
Neem ’n flinke koekepan, hierin de reu
zel (of olijfolie) goed heet laten worden
en braad hierin de stukken konijn aan al
le kanten lekker bruin. Als u de stukken
U begint met de aardappelen op te zetten
met weinig zout en gaar koken. Onder
tussen de spinazie enkele malen wassen
en met kokend water opzetten. Laat de
spinazie niet te gaar worden, koud spoe
len en hierna op ’n vergiet uit laten lek
ken. Nu de spinazie heel fijn hakken, de
gekookte aardappeln pureren en aanroe
ren met de eieren, peter, nootmuskaat en
misschien wat zout.
VLOERTEGELS
Suren NU28,50
Openingstijden: ma. 13.30-
18.00, di.t.m. do. 9-12.30-
13.30-18.00 uur, vrijd.
9-12.30-13.30-21.00 uur,
za. 9.30-16.00 uur.
Ook het adres voor al uw
sanitair Alle prijzen incl. BTW
?eality bestaat nu 3 jaar en in het begin
speelde men popmuziek, maar door de
'toenemende populariteit van reggae, een
muziekstijl die de leden zeer aansprak,
werd het repertoire voorzien van een reg-
gaebeat. Op een gegeven moment ging
men over op de z.g. reggae-rock en toen
kwamen er twee leden bij, Sammy Mor
gan en Keith Evans.
Uiteindelijk kreeg Reality's
een definitieve vorm nadat
tact was gekomen met Bob Lamb. Dat
gebeurde tijdens een tournee van UB 40
waarbij ook Reality optrad. De lijn die
Reality wil volgen is die van de z.g. mix-
reggae of ook wel reggae-rock genoemd.
Deze sound is vrijwel de harde basis-reg-
gae met soul en popelementen gebaseerd
op Bob Marley reggae.
Reality is: Clifton Morris (drur
len), Billy Austin (bas), Samm)
(keyboards), Keith Evans (saxofoor
Robert Green (gitaar, vocalen).
Schot-