k 35. 50- 25.- 50.- PEPER EXZOUT ..ft.**" Ruud Baars start weer opleidingen bloemschikken Lekker eten uit onze rubriek STADSAGENDA KE Reggae en folk in Trefsentrum Vliegtuigtechniek toegepast bij fietsframe TEGELHAL GOIRLE Negende ruilmarkt voor antieke vehikels de ‘'Bakkerijen^ Vanaf f98,- een all-in opleiding asïïr school' s™“e' en Informatie do. van 17.00 tot 19.00 uur (telefo nische afspraak). Tuinstraat 54, tel.: 425389. KsrANTvooRscHooLEN sr - - DE TILBURGSE KOERIER Donderdag 23 september 1982 pagina 13 ber 1982 pagina 12 0 uur en 63, tel.: OPENBARE BIBLIO- i snijd ss, de Chef Kok: Martin Willemsen. met niet al te veel moeite in uw eigen Wilhelminapark 122, pro- 9.00-10.30 uur. Smakelijk eten. vers 1 De foto genomen tijdens de old-timer-markt van vorig jaar, zal de liefhebbers doen watertanden. n Wacht niet te lang, de groepen zijn klein, dus snel volgeboekt Zondag 26 september: «Ossian». i klaar te maken. u weer met veel enthousiasme de potten en pannen ter hand neemt. gen tot stand worden een kleeftechniek, zoak wordt toegepast. Het aluminium frame met broken om dit stoof- nep dan alles U moet er wel wat hete melk door doen, maar niet te veel. 's sound pas t men in con- I, de Uillear ighland Wai één er Industriestraat 6, Goirle tel. 013-346147 u t met postb 73631 zondé Het v OPENINGSTIJl THEEK TILBUI Centra afdelir ilburq ber MG JNST gen idelft. lingen torn, sloten. (pkidirK^ri 11.30 uur, don- aandag t/m vrij- rdstraat 80, tel.: eder en oregano; 'jfolie; bloem; STICHTING i Postbus 1 GEESTELIJK opgeven bij postbus 51 31. De markt is van vrijdag tot en met dag te bezoeken van tien tot zes uur. veilingcomplex is alleen toegankelijk op zaterdag en zondag. In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 september organiseert het Trefsentrum in Moergestel (Kerkstraat 15) een dubbel-optreden. bepaald n uit de etge- voor jn- ÜZo Voorlezen: woe. lengd met wat ge- Hierna in de oven komen en gratine- Soep: POTAGE «PLACE DU TÊTRE» Originele Franse soep met prei en kaas: hierin gaat I zechtjec m do. tussen iesstraat 38. tree, moste uppels wor (of zeer fijn f Deze saus gie in de koeke] itjes laten het groentengamituur ma- i, tel.: 351061. IHE1DSZORG ch Opvoedkun- Adviesb. voor Psychiatrische 1 evens- en itlaan 1800- il Team voor Nieuwland- En- land. Zaterdag 25 september: =”r «REALITY». i na een borstopera- straat 67, tel.: tot nader bericht Prins Bemardschool, Ceder- Als de tijd is aangebr potje te serveren, schep dan alles op flinke voorverwarmde schotel en leg de aan plakjes gesneden tomaat en hier en daar ’n toefje peterselie langs. H.H. GROOTVERBRUIKERS Wij zijn ambachtelijke bakkers. Wij leveren hoge kwaliteit, verrukkelijke smaak, kortom comsumptief op een hoog peil PIUSPLEIN 47, TILBURG - TEL. 422482 Begin oktober starten wederom de opleidingen bloemschikken bij Ruud Baars. Ruud is geen onbekende in de wereld van dekoratief omgaan met bloemen; hij organiseert immers al vele jaren kursussen voor de vakman, op diverse plaatsen in Nederland. Sinds kort is het ook mogelijk om als liefhebberij een kursus bij Ruud Baars te volgen. Met natuurlijk de aardige mogelijkheid om tz.t een professio nele opleiding bij hem te doen, die de basis is voor ’n officieel erkend diploma. ums, voc^- ly Morgan f-foon), Voor dat luttele bedrag kunt u al meedoen, en dat is inklusief alle hulp materialen! Er zijn de volgende op leidingen: - A (voor beginners), B (voor gevor derden), C (voor superschikkers), D(droogmaterialen), E( speciaal voor kinderen), F (zelf bloemen drogen). G(brooddeegfïguren maken, inkomb. met droogbloemen). Oudjes worden jonger Het aanbod van de markt wordt F- door gerestaureerde Amerikanen un vijftiger en zestiger jaren en door niet restaureerde, Europese wagens van v< 1940. Ook oude Kevers en Dafs begir nen hun plaats op deze traditionele markt in te nemen. Opvallend is dat te genover de toegenomen belangstelling voor automobielonderdelen een gedaald Hoofdschotel: SAUTE DE LAPIN «VENÉCIENNE» (gestoofd tam konijn met groenten) In het veilingcomplex «De Langstraat» en in het Autotron is er keuze uit 200 old-timers en 220 stands met onderdelen. Het vervoer tussen veiling en museum Korvelseweg 243, Tilburg^ In het weekend van 24, 25 en 26 september is Drunen weer het middelpunt van auto-minnend Nederland. Voor de negende maal wordt dan Europa’s grootste ruilmarkt voor antieke automobielen en onderdelen gehouden. wordt geregeld met bussen. Bij beide ge bouwen wordt volop parkeergelegenheid gecreëerd. POMMES PUREE AU EPINARD (aardappelpuree met spinazie) 1 kg spinazie; 750 gram geschilde aardappelen; 2 eieren; Peper, zout, nootmuskaat; klontje boter; warme melk; beetje paneermeel (of geschaafde amande- ONDERWIJSWINKEL TILBURG Dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur. Nieuw- landstraat 39, tel.: 435039. WERKGROEP ALFABETISAT1E Voorlichting inzake studierichtingen, oplei dingen en beroep. Spoorlaan 416, tel.: SeElKgSTODIEENBEROEPS- Informatie elke dag van 9.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 17.00 uur. Tuinstraat 6^, Open: ma. vr. van 14.00 tot 17.00 uur. Do.av. van 18.00 tot 21.00 uur. Wilhelmina park 16, tel.: 321470. GEREF. KERK. VRIJGEM Diensten zo. van 9.45 en 14.30 uur. Aula. VER. ARBEIDSKLACHTENBURO Baanlozencentrum, Voltstraat 18, spreekuur: di. van 13.00 t/m 17.00 uur. Do. van 13.00 t/ m 17.00 uur. aanbod van old-timers staat. Vo nog 220, nu 200. De steeds meer hoogte van wegenbelasting, restauratie- en brandstofkosten is daar de reden van. Daar staat tegenover dat de aanschaf van een oude auto nu zo’n 30 procent voorde liger is dan drie jaar geleden. Onderdelen worden aangeboden uit Nederland, geland, België, Frankrijk en Duitslt Per stand is er een specialisatie naar merk of type onderdeel. Vraag gerust vrijblijvend informatie of entrale Bibliotheek, telefoon 013-355055; ling voor volwassenen. Koningsplein 1: studiezalen ma. t/m vr. 10.00-22.00 uur, uit- leenafdeling ma. t/m vr. 13.00-21.00 uur. Af deling voor de jeugd, Stadhuisplein 164-165: ma., di., wo. en vr. 14.00-18.00 uur, do. 14.00- 21.00 uur, voorlezen woe. 13.30-14.00 uur. Op dinsdagavond tussen 21.00 en 22.00 uur worden aan geïnteresseerden rondleidingen gegeven in de centrale bibliotheek. volwassenen), vr. 14.00-18.00 uur (volwasse nen), 15.00-18.00 uur (jeugd). Voorlezen: woe. 14.30-15.00 uur. uur, woe. 15.00-17.30 uur. 14.30-15.00 uur. vr.: 15.00-18.00 uur en 19.00-21.00 uur. Voor lezen: woe. 14.30-15.00 uur. 14.00-18.00 uur en 19.00-21.00 uur. Voorle zen: woe. 13.30-14.00 uur. Filiaal Lyndacker, Wagnerplein 5, telefoon 561951. Ma. t/m vr.: 14.00-18.00 uur, di.: 19.00-21.00 uur (alleen voor volwassenen), do. 19.00-21.00 uur (jeugd en volwassenen). Voorlezen: woe. 13.30-14.00 uur. Op dinsdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur worden aan geïnteresseerden rondleidingen gegeven in filiaal Lyndacker. Bibliobus: rooster op aanvraag verkrijgbaar. WERKGROEP CONSUMENTENBOND Doelstelling: het opkomen en behartigen van alle collectieve consumentenbelangen in de regio. Inlichtingen: secretaresse, tel.: 556254. FISCALE E.H.B.O. dens spreekuur). Spreekuur: elke vrijdag van 10.00-13.00 u. STICHTING TOLKENWINKEL maand, t/m. vrijd. van 10 tot 16 uur. Doel stelling: bemiddeling tussen vraag en aanbod m.b.t. tolk- en vertaalproblemen door buiten landers t.b.v. Nederlandse instanties en per .Mif laaren-Moergestel - Mej. Zr. H. Speepersdijk 66, Oisterwijk, halen en op draaide - zout. De w hoopte eetlepel) en het knippen. Deze- nijn- (of 1 tafel ren. Dez mayonaise, hierop legt u de gewé blaadjes andijvie (de middelste zijr malste en het lekkerste van smaak), schelvislever, welke op keukenpapier (om de olie eruit te laten trekken) aan dunne plakjes snijden en verdelen over de vier sneetjes geroosterd brood. Ver volgens er de aangemaakte tonijn over verdelen. Gameer deze canapées «Mon treal» met plakjes of partjes hard ge kookt ei en met ’n mooi takje verse dille. In Denemarken worden thans, na een ex- perimenteerperiode van ruim twee jaar, aluminium fietsframes gebouwd, waarbij gebruik wordt gemaakt van ervaringen die in de vliegtuigtechniek zijn opgedaan. Het frame wordt opgebouwd uit geperste aluminiumbuizen, waarbij de verbindin- :n gebracht volgens ds bij vliegtuigbouw gewicht van het inbegrip van de voorvork is slechts tweeënhalve kilo. Voorlopig zullen een kleine duizend fiet sen met dergelijke frames worden ge bouwd om in de praktijk verder te be proeven. Het is de bedoeling daarna met een jaarproduktie van 100.000 tot 200.000 frames te komen. In ’n flinke koekepan worden, hierin het aai spek aanzetten, de kleine te sjalotjes gaan er in z’n geheel bij in de pan, ook dit aanbakken. Nu snijden we de Franse seleri, de worteltjes, de papri ka’s en het stukje courgette aan stukjes en ook deze bakken we even mee in de koekepan. Als nu het gestoofd konijn zo goed als gaar begint te worden, doet u de aangebakken groenten erbij in de stoof pan. Dan de deksel er weer op en het ge heel nog minstens 15 minuten laten sud deren, zodat de groenten er nog lekker en goed van kleur uitzien. RECHTSHULPINSTANTIES Buro voor rechtshulp: spreekuur: ma., di., vr. van 9.00 tot 12.00 uur, do. van 16.00 tot 19.00 uur. Noordstraat 89, tel.: 321048, Wilhelmi napark 18, tel.: 321048. Juridisch E.H.B.O.: vrij spreekuur: ma. t/m do. van 14.00 tot 20.00 uur. Stadsstraat 2, tel.: klmzoss”1 maandag 16.00 uur tot 18.00 uur; donderdag 19.00 uur tot 21.00 uur. even aanroeren en vervolgens de klein ge sneden knolselderij en aardappelen erbij in de pan doen. Even doorroeren en de warme bouillon (eventueel van tabletten) erop scheppen. Laat dit soeppotje zolang zachtjes koken tot groenten en aardappe len helemaal gaar zijn. Hierna gaan we alles door de zeef drukken, zodat u een gebonden soep verkegen heeft. Als u eventueel de soep te dik vindt, kunt u er gewoon nog wat bouillon toevoegen. Het malse onderste gedeelte van de prei len). aan zeer dunnen ringen snijden, even goed wassen en daarna aan de soep toe voegen, nu nog even zachtjes (af en toe roeren) door laten pruttelen. Hierna de aan kleine blokjes gesneden magere ge kookte ham bij de soep doen. Nu even proeven of er soms nog wat aroma of zout bij moet en dan pas de room toevoe gen. Serveer deze Franse preisoep in kop pen (of borden) en bestrooi de soep royaal met de gemalen kaas. Complementeer deze soep met pperig stokbrood. De Schotse groep Ossian werd in juni 1976 opgericht door drie muzikanten uit de Folk-rockgroep «Contraband». De broers Billy en George Jackson en John Martin besloten de elektrische in strumenten aan de wilgen te hangen en samen met de zanger Billy Ross ging men als Ossian verder. De uit de Keltische mythologie stam mende, beroemde bard en dichter «Os sian» stond model voor de groepsnaam. Hieruit blijkt al min of meer de interesse voor de Keltische traditie. Het repertoire van Ossian bestaat dan ook voor het grootste gedeelte uit bewerkingen van traditionele instrumentale en vocale stukken. De’ Schotse Clarsach (harp), pipes en nu ook de grote Hig Pipes spelen hierbij een belangrijke rol, terwijl een aantal nummers worden ge zongen in Gaelic, de oude Keltische taal. De bezetting is: Billy Jackson (harp, Uil- lean pipes en whistles), George Jackson (guitar, fiddle, cittern en whistles), Tony Cuffe (zang, guitar en whistles), John Martin (fiddle, cello en zang), Iain McDonald (Highland War Pipes, Bodh- ran en zang). Op zondag 17 oktober vindt er 's mid dags een optreden plaats van de neder landstalige groep «Toontje lager». Roer nu de gehakte spinazie door de aardappelpuree en maak deze puree lek ker smeuïg door er ’n klontje roomboter door te roeren. Schep deze puree in een met boter ingesmeerde ovenvaste schotel dan netjes glad strijden en bestrooien met paneermeel verme schaafde amandeltjes. 1 op temperatuur laten k PUDDING «D’ABRICOTS» SPECIALE Abrikozen pudding op speciale wijze bereid. n de boter heet laten Benodigdheden: lan reepjes gesneden 500 gram gedroogde abrikozen; Jciae schoongemaak- 3 volle eetlepels suiker; --‘A liter water; 10 sneetjes brood (melkwit); 60 gram amandelen (ongezouten); 30 gram rozijnen; 30 gram krenten; ‘A liter melk; 4 eieren; 1 zakje vanille suiker. begint met de abrikoosjes op te zetten et 'A liter water en drie eetlepels suiker. Laat deze ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Als de abrikoosjes zo goed als gaar zijn op een zeef uit laten lekken en afkoelen. De kookvocht ’n half uu Ondertussen het witte ontdoen en in bic1" de r diepe Bij deze schotel hoort natuurlijk ook klein «aardappel»-garnituur en hiervoor heb ik voor u het volgende: aardappelgamituur: nud- ANONIEME ALCOHOLISTEN HULPCENTRALE S.O.S.-DIENST ALGEMENE NEDERLANDSE INVALIDEN- Spreekuur: di. en Vredeman de Vries gebraden hebt, leg ze dan in ’n diepe braadpan. Draai het vuur onder de over gebleven hete reusel (of olijfolie) lager en strooi hierin al roerende met ’n garde de eetlepels bloem, vervolgens giet u hierbij de witte wijn, de bouillon en de rode ver mouth. Dit sausje onder voortdurend goed roeren aan de kook laten komen. We brengen deze saus op smaak met to- maten-puree, mosterd, een laurierblad, enkele druppels worchesterssaus en twee geperste (of zeer fijn gesneden) teentjes knoflook. Deze saus giet u op het gebra den konijn in de koekepan, nu de deksel i en zachtjes laten stoven. Ondertus- gaan we I 150 gram ui (schoon); I 150 gram knolselderie (schoon); 250 gram aardappelen (geschild); I 75 gram boter; I mespuntje kerriepoeder-peper en dille; I l‘A liter bouillon; I zout naar smaak; I aroma-scheut room of koffiemelk. voor het garnituur: 400 gram prei (onderste witte gedeelte); 150 gram gekookte ham (2 dikke plakken); I 75 gram pittige gemalen kaas; I vers stokbrood. Laat in een pan de boter warm worden, hierin gaat de klein gesneden ui, deze zachtjes aanzweten,nu de kruiden: ker riepoeder, wat peper en dille toevoegen, abrikoosje een zeef uk rozijnen en krenten in dit half uurtje laten zwellen, hei witte brood van korstjes i blokjes snijden, hierna ook rozijnen en krenten goed droog ma il. Doe nu alle ingrediënten in een kom zoals: blokjes brood, de niet gehakte amandelen, de abrikoosjes en de rozijnen met krenten. Dit alles los jes met elkaar vermengen. Neem dan een bakvorm of cake-blik die natuurlijk heel goed schoon moet zijn en ook niet lek! De vorm of het blik moet u besmeren met boter en hierna vullen met het zo juist gemaakte garnituur. Zet de melk heel even op het vuur, die mag niet war mer worden dan lauw, vervolgens de 4 rauwe eieren door de melk kloppen als ook de vanille suiker (en als u het in huis hebt een borrel grand marnier of abri- cot). Giet nu deze aangeroerde melk in de vorm met garnituur. Sluit de vorm af en goed dicht afdekken met aluminium folie. Zet deze pudding in een voorver warmde oven en laat ze opkomen tot ma tig heet. Na 45 50 minuten zal de fa ding zeker gaar zijn. Hierna af laten 1 len en op een passende schotel storten. Wilt u deze abrikozenpudding ’n beetje versieren doe dat dan met hier en daar ’n toefje slagroom, wat rode kersjes of bes sen, manderijntjes of kiwi. ^BUITENLANDSE WERKNEMERS «MIDDEN- dag 14.00 - 17.00 uur. Noordstraat CENTRUM VOOR BUITENLANDSE VROU WEN Onderwijsspreekuur: dinsdag van 9.00 tot 10.00 uur en van 19.30 tot 10.30 uur. Noord straat 111, tel.: 359043. ITALIAANS CENTRUM KRAAMINRICHTING MOEDERVREUGD Bezoektijden van 14.00 - 15.00 uur en van 18.15 - 19.15 uur. Inschrijflijden voor a.s. eiom’S^eant Regionaal buro voor hulpverlening; bij onge wenste zwangerschap, alleenstaande ouder, Bisschop Zwijsenstraat 14a, tel.: 32.39.02. Met ingang van 19 juli ’82 niet iedere morgen spreekuur van 9 tot 10 uur, maar tweemaal in de week n.l. op dinsdag- en donderdagmor- moSs^ÏÏiKSedere Schalken-Otten, Slot Loevesteinstraat 110, tel.: 681290. Berkel-Enscli RUTGERSHUIS TILBURG Buro voor geboorteregeling, spreekuur op af- RAAD VAN ARBEID 12.00 uur bij het Ziekenfonds Midden-Bra- bant, P. Vreedeplein 40. SOCIAAL RAADSMAN Spreekuur: werkdagen van 9.00 - 12.00 uur. Sel-^r °P S,adhUiSP‘ein BAANLOZENCENTRUM TILBURG Activiteiten voor, maar ook door mensen o.a. cursusprogramma, serviceverlening en hob- VRIJWILLIGERSCENTRALE Deelnemers aan de markt kunnen zich Reality is een vijfmans formatie uit Bir- het Autotron in Drunen via mingham die met hun G.B.-reggae reeds of telefoonnummer 04163- naam hebben gemaakt vooral door hun enerverende live-concerten. De groep start vanaf 20 augustus een imposante tour door Nederland en tot medio okto ber staan er zo'n 30 concerten op het programma. WERKGROEP «KIND EN ZIEKENHUIS» Voor informatie/uitwisseling betreffende zie kenhuisopname van uw kind, tel.: 04255- 3058/676485(13). WEGWIJSWINKEL Klachten-informatieburo voor de (geestelijke) gezondheidszorg. Tuinstraat 72, tel.: 434332, (contactpersoon bereikbaar bij het JAC). JONGEREN ADVIES CENTRUM Openingstijden: ma.-wo.-vr. van 12.00 tot 17.00 uur, di.-do. van 12.00 tot 20.00 uur, Nieuwlandstraat 1, tel.: 435977. MILIEUSPREEKUUR N.V.S.H. Telefonische hulpdienst: 070-600010 van 9.00 CENTRAAL MAGAZIJN VINCENTIUS S^,^«o;“.9 00 ,ot,2-00uur- REKLASSERINGSVER. Openingstijden: van 9.00 tot 12.30 (behalve wo.) en van 13.30 tot 17.00. Poststraat 12, T CHINEES SOCIAAL CENTRUM 1029, 5004 BA, i JKE GEZONDH dig Bureau; Soc. Geneesk. i Gehandicapte Kinderen; Soc. Dienst; Bureau voor Leven MAATSCHAPPELIJK WERK Centraal Buro: Willem-II straat 31, tel. 435373 (di- S’SrS'S’XiS'SilS: tel. 341515. Alle buro’s, met uitzondering van Cen traal Buro. zijn bereikbaar op: maandag t/m vrij dag van 8.30 - 12.00 uur; maandag t/m donderdag van 17.00 - 18.30 uur. Spreekuurpunt «Jeruz- lem»: Casper Houbenstraat 14, tel. 424798,1 baar op: dinsdag t/m donderdag van 8.30 DE KEERKRING Vormingscentrum voor vrouwen, informatie: HULPCENTRALE S.O.S.-D1ENST Voor eerste hulp in geestelijke en/of sociale nood, burenhulp, babysit. Spoorlaan 320, tel.: 433584 (dag en nacht) algemene informa- I.H.G.-BEURS Informatie Huis Gehandicapten, spreekuur: werkdagen van 14.00 tot 17.00 uur op koop avonden van 18.00 tot 21.00 uur. Leonard van Vechelstraat 2, tel.: 356653/670624. VER. DIENSTWEIGERAARS Spreekuur: di. van 19.30 tot 20.30 uur. Nieuwlandstraat 1, tel.: 435977. C.O.C. Nederlandse vereniging tot integratie van ho moseksualiteit COC. Voor informatie open: CONSUMENTEN-VOORLICHTINGSCEN- Budgetadviezen, duktinformatie. AFTER CARE Werkgroep voor vrouwen r straat 4. KERKDIENST Diensten zo. 10.00 en 15.00 uur («EL1M>). ’JI?'.?"' «f 14 dagen ’ij tel" 671745/432319. Mm. Mutsaertsstraat 22. In deze rubriek vindt U keuken zijn kl Ik hoop dat u veel succes. Voorgerecht: CANAPÉ «MONTREAL» Geroosterd bruin brood met tonijn- schelvislever en ui: 4 sneetjes bruin of Brabantsbrood; 1 blikje tonijn (naturel) 250 gram; 1 blikje schelvislever; het hart uit een andijviekrop; 1/2 kleine ui; peper uit de molen; snufje zout en tijm; een eetlepel dragon azijn; enkele pijpjes bieslook; 2 hardgekookte eieren; beetje mayonaise; en 'n paar takjes dille voor garnering. De tonijn op ’n zeefje uit laten lekken. De vis op een diep bord goed uit elkaar smaak brengen met wat ge- peper-snufje tijm en zeer weinig e ui ragfijn snipperen 1 opge- 1 :t bieslook zeer fijn groente losjes door de to- i verwerken, als ook ’n beetje dragon kruiden) azijn. Zet de tonijnsalade weg tot gebruik. Vlak voor u aan knapperig stokbrood. lat de sneetjes bruin brood rooste- sze besmeerd u heel dunnetjes met jwassen jn het De ligt Benodigdheden: 116 kg tam konijn; peper-zout-pqprikapoeder en oregano; 125 gram reusel of olijfolie; 2 afgestreken eetlepels bloem; ‘A liter witte wijn; ‘A liter bouillon; 1 borrel rode vermouth; 1 eetlepel tomatenpuree; theelepeltje mosterd; 1 laurierblad; enkele druppels worchestersaus; 2 teentjes knoflook. Voor het garnituur: 75 gram boter; 150 gram mager gerookt spek; 200 gram kleine sjalotjes; 1 kleine struik Franse celeri 5 a 6 stengels), 200 gram worteltjes; 1 kleine rode paprika; 1 kleine groene paprika; ‘A courgette; 4 tomaten; paar takjes peterselie. Het konijn aan stukken snijden en mondjesmaat bestrooien met peper, zout, paprikapoeder en oreganopoeder. Laat de kruiden ongeveer ’n half uurtje intrek ken. Neem ’n flinke koekepan, hierin de reu zel (of olijfolie) goed heet laten worden en braad hierin de stukken konijn aan al le kanten lekker bruin. Als u de stukken U begint met de aardappelen op te zetten met weinig zout en gaar koken. Onder tussen de spinazie enkele malen wassen en met kokend water opzetten. Laat de spinazie niet te gaar worden, koud spoe len en hierna op ’n vergiet uit laten lek ken. Nu de spinazie heel fijn hakken, de gekookte aardappeln pureren en aanroe ren met de eieren, peter, nootmuskaat en misschien wat zout. VLOERTEGELS Suren NU28,50 Openingstijden: ma. 13.30- 18.00, di.t.m. do. 9-12.30- 13.30-18.00 uur, vrijd. 9-12.30-13.30-21.00 uur, za. 9.30-16.00 uur. Ook het adres voor al uw sanitair Alle prijzen incl. BTW ?eality bestaat nu 3 jaar en in het begin speelde men popmuziek, maar door de 'toenemende populariteit van reggae, een muziekstijl die de leden zeer aansprak, werd het repertoire voorzien van een reg- gaebeat. Op een gegeven moment ging men over op de z.g. reggae-rock en toen kwamen er twee leden bij, Sammy Mor gan en Keith Evans. Uiteindelijk kreeg Reality's een definitieve vorm nadat tact was gekomen met Bob Lamb. Dat gebeurde tijdens een tournee van UB 40 waarbij ook Reality optrad. De lijn die Reality wil volgen is die van de z.g. mix- reggae of ook wel reggae-rock genoemd. Deze sound is vrijwel de harde basis-reg- gae met soul en popelementen gebaseerd op Bob Marley reggae. Reality is: Clifton Morris (drur len), Billy Austin (bas), Samm) (keyboards), Keith Evans (saxofoor Robert Green (gitaar, vocalen). Schot-

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1982 | | pagina 13