rs
)0
l
I
IK
I
pepertussenen zoet
I
^Nieuwe boeken^
[maand
«DE tilburgse koerier
Lekker eten uit onze rubriek
a
Speciale aanbieding van Tilburgs oudste radio-T.V. zaak
I5
u
I
2398’’
7.50 p.m. I
8.50 p.m. I
Uwbalkonï
hele jaar groen
wee
itron
wssillon
'ONTROLEE
J95
tatiegeld) f
met:
Balkon Gras
(Lekker grassig. Nooit drassig)
i
muziekhuis
miiek
Theater-Agenda
29,95
I1098’"
d:5lve p'“ke':in
augurkjes-2 groene appelen-paar eetlepels dit vocht en laat alles samen met lan-
495
495
995
995
6'95
595
Nieuwe
Beatrixzegels SJ
\1298’^
7980
..$5198’-'
Donderdag 17 juni 1982 pagina 23
g 17 juni 1982 pagina 22
’PEL MET GROENTEN
gesel
kjes s
TT
SATc.
met
T
SPIONAGE OP DE BALKAN
2J
ankrijk
186 en 259 blz., Paper-
inrui1)
lorvoortsstraat 3,
jieding|
EM
O,00 p.m.
Reeds méér dan 60 jaar een begrip
voor verkoop en service.
thsea Jazzfes-
in drie breedtes
100 cm breed
133 cm breed 1
200 cm breed
Met inruil oude'kl.-T.V. niet ouder dan 6 jaar van de merken Graetz - ITT-Philips-Aristona-Erres-Gründig-Saba
(type- nummer en merk noteren). Voor andere merken gelden andere condities. Vraag inlichtingen.
tyPe
prijs:
in door de
>en met
t in huis
importeurs opgeleide technici.
Oude Kerkstraat 4, TILBURG
(zijstraat Bisschop Zwijssenstraat)
Tel.: 013/42.09.86
Zuid-Holl. uitg. mij, 368 blz., geb..
JOY
traat 70
sterdplein
Gtaett
3?
OP boekhandel pillot
Heuvelplein, Tilburg
Telefoon
013-426252 - 425218
?E7S
van
jn fij-
zeef
Tie bladspi-
ruim koud
gewassen.
“””'je wa-
kook
e heel
enog
rig is.
en
- slagroom - 2 afge-
ker - citroensap.
en gebracht. Ook
iet huren van ap-
Tegen meerprijs mogelijkheid voor
(inclusief voorrijden - bezoek - ar
Het park bestaat
dentie Port Lono
aden aanwezig...
TUSSENGERECHT:
GEVULDE FLENSJES MI
iiwe eieren - 2'/i dl.
snufje peper en
sla-olie - 500 gram blad'
«ekookte achterham - ee
peper, zi
genialer
de
Tilburg
iter van Elzenplein
Besterdplein
t Zand
gen Koningsplein
dag Wagnerplein
koningsplein
eine c
nering,
ren in de
bezit, druk
Vermeng c'
sap van de
op met
zichtig c
^JULIANA VAN STOLBERGSTRAAT 7 en 25, TILBURG. TEL. 013 420986
IOTEL:
•ERDE VARKENS (OF
„ETTEN MET
JALOTJES
idhaven 53
rvelseweg 171
'k.werve 7
Maartensplein 3
realistische en buitenge-
van de schrijver
i vele andere be-
jacht. Aan de zijde van h
de wereld af op zoek naar
Jordanna’s ogen kan niemar
evenaren..
ouders the
sneller
verhoudir
loezie,
heide
heim
kost
prijs:
NIEMAND LEEFT
VAN DROMEN ALLEEN
liefde op het eerste gezicht en de daaropvol
gende maanden kent hun geluk geen gren
zen. Dan hoort Frank dat hij voor zijn werk
terug moet naar zijn geboorteland. Susanne
wil met hem mee, maar wegens de ver
scherpte immigratieregels wordt haar een
Amerikaans visum geweigerd.
Liefde maakt inventief: Susanne neemt het
heft in eigen hand en probeert op een wel
zeer speciale manier de bureaucratie te om
zeilen...
De auteur Konsalik slaagt er in ook in J
roman de lezer te boeien van b
Uitg. de Boekerij, 224 blz., geb.,
”GrCg\orA3A3\
BLOEDGELD
Deze roman speelt in de j
hoofdpersoon is een gezoch.
ger. Horst Linsenbuch, die
oorlog welgestelde joodse
Tuincentrum
ffiozenhcË'
i TEL. 013-421605 a? i
j de
>T!
>r 3 jaar all risk-verzekering
arbeidsloon - onderdelen - vallen - enz. enz.).
Eigen videotechnische dienst met speciaal door de
Jackson Brown treedt 24 juni op in de Ahoy
in Rotterdam.
Het le Helderse Country en Western Festi
val vindt 3 juli plaats in de Mariendal.
19 juni vindt in Alkmaar het festival «Swin
ging Alkmaar» plaats. Het wordt gehouden
in de veilinghallen.
Het «Loosdrecht Festival» is van 12 juli t/m
21 augustus in de Swingboei in Loosdrecht.
6 juli geeft Mink de Ville een concert in de
Vereeninging in Nijmegen.
De voorverkoop voor het Northsea Jazzfes
tival in Den Haag is reeds begonnen.
Talking Heads en U 2 treden 1 juli op in de
Groenoordhallen in Leiden.
In Assen wordt 25 juni een TT Pop georga
niseerd in de Trianthahal.
«Texel Jazz ’82» wordt 11, 12 en 13 juni ge
houden in alle bars en cafés in Den Burg.
Voor meer informatie tussen 10.00 - 16.00
uur bij de VW’s: WV Tilburg, Spoorlaan
416 A, tel. 013-351135; WV Oisterwijk, De
Lind 57, tel. 04242-82345.
Bij de grootste,
met de meeste keus
bent u het beste uit.
IET SPINAZIE
melk - 100 gram
zout - paar druppels
-...adspinazie - 4 plakken
hterham - een tikkeltje nootmus-
zout en een klontje boter - 100
en kaas - één eetlepel paneer-
'&^s.
/met inruiO
onzepr>i’(n,e
vermogen heeft vergas
een pseudoniem een n
aard wil Linsenbuch met r_.
nieuw leven beginnen, maar om
bloedgeld te kunnen profiteren zal
geld van zijn in de oorlog geopende
kening moeten halen en zijn ware identiteit
moeten prijsgeven. Een hachelijke zaak
-al nu enkele nabestaanden van slacht
offers met veel publiciteit de jacht op Horst
Linsenbuch hebben heropend.
Een roman van de auteur Will Berthold vol
vaart, erotiek en intrige.
Uitg. De Boekerij, 270 blz., geb.,f28,50.
e serveren neemt
2t hierop de me-
:r ’n heel klein
-kerrie sausje op.
ïs de stukjes
:et motief
Vaderdag staat voor de deur, dus echt ’n gezellige dag om weer eens lekker te kokkerellen! Ik heb rekening gehouden met het
maken van de rècepten, dat er ook wel vaders zullen zijn, die de keuken in duiken. Met ’n beetje hulp van de andere huisge
noten is er op deze manier best ’n dinertje in elkaar te zetten.
Hk wens u veel kookplezier.
HELDEN VAN
HET LAATSTE UUR
Deze oorlogsroman van Hans Hellmut Kirst
is het vervolg op «De nacht van de gene
raals» en «Fabriek der officieren». Hij
speelt zich af in 1944. De Dujtse fronten
storten ineen. Miljoenen levens worden op
geofferd aan Hitlers krampachtige geloof in
de overwinning. Kolonel Viktor von Ver-
weiser krijgt van de Führer de opdracht een
elite-korps op te leiden. Een groep streng
geselecteerde «Übermenschen» die voor
Duitsland nog één beslissende actie moet
uitvoeren.
Twee buitenstaanders horen van dit uiterst
geheime plan. Ze trachten het hermetisch
afgesloten 'kamp binnen te dringen om de
totaal van de wereld afgesloten militairen
van het onzinnige van de geplande actie te
overtuigen.
Een benauwend
woon spannende roman i
van 08/15 - de Partij en
roemde oorlogsromans.
Uitg. De Boekerij, 352 blz., geb., f29,50.
ELSEVIERS
NIEUWE BOMENGIDS
s postzegels «Juliana in deze nieuwe Èlseviers natuur
irden van 50, 55, 60, de tussen het uiterste westen van uauuiu en
vellen als in de Oeral voorkomende inheemse boomsoor
ten geïnventariseerd. De uitgebreide soort
beschrijvingen vermelden de weten
lijke (Latijnse) en de populaire/Ns
se) naam. Zij omschrijven
structuur en kleur v«<- -
ren en vruchte
tie omtrent bic u
enzovoort. Deze gids
beddingen in vier klei:
iade;
J de ketjap met de ho-
doorroeren, vervolgens
:pt genoemde kruiden
de koteletten op
ijuist
Tijdens de grimmige woestijnoorlog tegen
gelse officier Peter Feldham bij zijn onder
deel weggehaald en gedropt boven de door
de Nazi’s bezette Balkan. Zijn opdracht: de
partizanen bijstaan in hun guerrilla. Bij een
rendez-vous met de partizanenleider Achil
les weet Feldham ternauwernood te ont
snappen aan achtervolgende Duitse pa
trouilles. Is er verraad in het spel? Alleen
dank zij hulp van Silene weet hij hét er le
vend af te brengen.
Ook na de oorlog wordt hij weer geconfron
teerd met Achilles en Silene, en voor hij het
weet zit hij tot over zijn oren in een commu
nistisch complot. Met de grootste moeite
weet Feldham het te verijdelen, en pas in
het laatste bedrijf, wanneer de maskers val
len, komt de identiteit van de mysterieuze
Achilles aan het licht.
NACHT OVER KASJMIR
Olie in de Himalaya? Een absurde gedachte,
vindt de avonturier Idwal Rees. Maar als hij
toch voorbereidingen gaat treffen voor een
expeditie, merkt hij al gauw dat hij zich in
een waar wespennest heeft gestoken. Na een
hardhandige ontvoering,’en een hachelijke
ontsnapping vlucht hij dwars door India
naar de Pakistaanse grens, een avontuurlij
ke, uitputtende en levensgevaarlijke tocht.
Hoog tussen de toppen van de onherbergza
me Himalaya zien Rees en zijn metgezellen
plotseling de lopen van Chinese machinepi
stolen op zich gericht. Daar pas wordt dui
delijk in welk sinister driehoeksspel zij
pionnen zijn...
Uitg. Elsevier, resp. 186 en 259 blz., Paper
back, per deel f 15,90.
Lrij»: f1*8'
idje, hierna
AARDAPPEL MET GROENTEN halen. Het water aan de kook laten ko-
SALADE men de cjtroen dun afschillen, deze
WW D*1 1S gemakkehjk en van te voren schinetjes en de suiker even goed mee
*“ar te make?.;laten koken. Nu een glas rode port toe-
mayonaise - 1 eetlepel tomatenketchup - 1 ger a“ twee minuten zachtjes doorko-
B klein doosje «Cresson» (tuinkers) - enkele ken. Het geheel zo wegzetten en laten
radijsjes.
yB»B De aardappelen zoals non
BfêBB vooral niet te gaar en afgk x
schaal scheppen en af laten koelen. De De
|BmM aardappelen aan dunne plakjes snij- doer
MHB den- De komkommer in de lengte kleir
BaBB doorsnijden, het zaad eruit krabben en
ShBB aan dunne plakjes snijden. De papri-
MHB ka, de ui, en augurk snijdt U ook aan
ShBB dunne reepjes of blokjes. Al deze in-
ShBB grediënten nu losjes met elkaar ver-
mengen. De geschilde appelen aan
reepjes of plakjes snijden en bespren-
BKBB kelen met wat citroensap of azijn uit
het augurkenpotje (om verkleuring te-
gen te gaan).
Ook deze appelstukjes gaar
salade. De mayonaise afslappe
wat augurkenazijn of als U het
hebt een beetje dragonazijn en een le-
|||BB peltje tomaten ketchup. Met deze dres-
sing de «aardappel-groenten» salade
aanmaken en leg deze nu netjes op een
platte schotel, garneer de rand met
hier en daar een toefje cresson en op
de salade plakjes radijs.
DESSERT A LA «BON PAPA»
4 plakken cake (of acht kleine plakjes) - 4
verse perziken - één citroen - 75 gram suiker
- l'/i dl. water - flink glas rode port - 4 eetle
pels advokaat.
Voor de aardbeienmoes:
250 gram aardbeien - ,z
streken eetlepels suiker
Iw/KADOTIPS
PROOI VAN
HAAR HARTSTOCHT
Tr van een wel-
tstocht voor de
vader reist zij
groot wild. In
o ogen kan niemand haar vader
1... Totdat ze op een party bij haar
luis een man ontmoet die haar hart
doet klopen. Maar hun opbloeiende
iding wordt wreed verstoord door ja-
verraad... en zelfs moord. Jordanna
t gedwongen de afschuwelijke waar-
J omtrent haar vader onder ogen te zien
langzaam onsluiert zij het vreselijke ge
in dat al aan één man het leven heeft ge-
Kost en dat nu ook haar minnaar Brie
1 McCord dreigt te vernietigen...
b„ f24,90. ?nPanpJ^; en intrige, liefde en haat smelten
in «Prooi van haar Hartstocht» ineen tot
een roman die op zijn lezers en lezeressen
een onvergetelijke indruk zal maken.
Janet Dailey is een fenomeen onder de he
dendaagse romanschrijvers.
Uitg. Zuid-Holl. uitg. mij., 320 blz., geb.
f 29,90.
31p. mtr.
42,- p. mtr.
62,- p. mtr.
DE BORODINS -
Oorlog en hartstocht
Borodins van de auteur Leslie Arlen is
haal van een tot ondergang gedoem
de aristocratische familie... van de bedien
den die de familie uiteindelijk gaan beheer
sen... en van de uitdagende hartstochten en
beloften die boven famih'etrouw uitstijgen.
Deze roman speelt zich af in St. Petersburg
en Parijs, in Londen, op het primitieve Rus
sische platteland en op het zich in sneltrein
vaart ontwikkelende Amerikaanse conti
nent. De hoofdpersonen zijn: Prins Peter,
de roekeloze erfgenaam van een onmetelijke-
macht; Judith, een beeldschone joodse
vrouw; de commisar, wiens opstandige
irgids worden hem ,biJna noodlottig wordt; de Ame-
■an Usland en r,kane"’ aJ’ een, Borodinpnnses, hij, een
journalist op oorlogspad; beiden waren Ju-
ciue soon diths eni6e vrienden, wreed uiteengerukt
d°X^7nTa^ is het vervo.g op
de morfologie, het ln*oklober l98! verschenen eerste deel
kleur van stam, takken, blade- “L‘efde e
ten en verschaffen alle informa-
iloeiwijze, verspreiding, habitus J 29>'
)eze gids is met ruim 1000 af
beeldingen in vier kleuren geïllustreerd.
Uitg. Elsevier, 320 blz., geb.,f
AU
JR,fs’
VOORGERECHT:
GEVULDE MELOEN MET
GARNAALTJES
1 klein meloentje - 250 gram garnalen (Hol-
4 etlepels kwark (of mayonaise) -
theelepeltje kerriepoeder - 4 men
vermouth (of witte port) - tak- smaak
venkel
het meloentje (dat goed
door midden te snijden
ei.ulp van ’n eetlepel, de
jes eruit te scheppen. Snij nu de hal-
1 weer door de helft, zodat u
s hebt. Deze nu dik uitlepe-
jna op de schil (de schillen
De stukjes meloen aan blok-
;n en vermengen met de,Hol-
t’n zeef overtollig GEVULE
..ejt). De kwark mol- ^^wee
s kerriepoeder en n
pepermolen plus een
sausje afslappen 1
Van Berkely Mather, auteur van een tiental
razend spannende avonturenthrillers, ver
schenen bnlangs 2 nieuwe titels.
Op 1 juli 1982 verschijnen 5 nieuwe ger- Horst Linsenbuch, die gedurende de
waarden in de serie permanente post- oorloS welgestelde joodse onderduikers
zegels met afbeeldingen van H.M. Ko- chanteerde en op die wijze een aanzienlijk
mn^n Beatrix. Bovendien is op 10 juni ^g^-’ S-
1982 een nieuwe briefkaart buitenland aurdrwil Linsenbuch met rijn kapitaal een
verschenen met zegelafdruk van Ko- nieuw leven beginnen, maar om van dit De B
ningin Beatrix, welke afdruk, evenals bloedgeld te kunnen profiteren zal hij het j,et verha
de nieuwe postzegels, van het ontwerp geld van rijn in de oorlog geopende bankre- de arjsto
Peter Struycken is. kenin" UoUn
De waarden en kleuren van de nieuwe moeter
zegels zijn: 75 cent - roze; 1,40 - Vf°ral
grijs/blauwgroen; 2,00 - geel; 3,00 Linsenl
- blauw; 4,00 - geelgroen. De kleur
van de zegelafdruk op de nieuwe brief
kaart buitenland is groen, evenals de
tekst op de kaart, waarvan de grafische
vormgeving werd verzorgd door Ge
rard Unger.
De verkoop van de
at la- Regina» in de waar
cake 70, 80 en 90 cent, zowel in vellen als in
rollen, wordt per 1 augustus 1982 aan
de gewone zegelloketten beëindigd.
Voor zover voorradig blijven deze
waarden verkrijgbaar bij de postkanto
ren met een filatelieloket, alsmede bij
de Filatelistische Dienst te Groningen.
De postzegel «Juliana Regina» in de
waarde van 10,00 blijft tot nader be
richt in verkoop bij alle zegelloketten.
met een
loskloppen
Is sla-olie. Nu
lelk erbij klop-
bloem er-
loppen tot een dik glad beslag.
Vervolgens het beslag afslappen tot
een lopend flensjesbeslag. Bak hiervan
acht kleine flinterdunne flensjes en
hierna af laten koelen. (De flensjes niet
op elkaar leggen).
Ondertussen hebt U de mooi
nazie (dus zonder stelen) in r
water een paar keer goed
Zet in een grote pan een bodempje
ter met een tikkeltje zout. Aan de 1
laten komen en hierin de spinazie
even laten koken zodat de spinazie n>
mooi groen en iets of wat knapperig
er, zout, aroma, De Spinazje Op een zeef scheppen
dléti“r,e>ó ktoie r°yaal overg'eten met koud water (°m
eknipt bieslook de,kleur te bewaren). Als de spinazie
nan. de boter helemaal droog is uitgelekt dan deze
op smaak brengen met wat opgeloste
boter, peper, nootmuskaat en wat
zout. Leg nu op elk flensje een halve
plak gekookte ham en hierop verdeelt
U de op smaak gebrachte spinazie.
Vouw de flensjes op (met de sluiting
naar beneden) en leg ze in een mét bo
ter ingesmeerde ovenvaste schotel(s).
Vermeng de gemalen kaas (iets bele
gen of Parmezaamse kaas) met het pa
neermeel en strooi dit op de flensjes.
Een kwartiertje voor het serveren deze
schotel in een voorverwarmde over
schuiven en lekker «heet» en een
beetje gegratineerd opdienen.
HOOFDSCH(
GEMARINEI
KALFS) KOTELI
GESTOOFDE SJ/
Voor de marinade
z theekppje ketjap - 2 eetlepels honing (of
gembersiroop) - mespuntje kerriepoeder -
tikkeltje sambal - mespuntje Vetsin - paar
slagen peper uit de molen, wat zout - 1
teentje knoflook (of knoflookpoeder) 4 mal
se varkenskoteletten (kalfskoteletten in
plaats is ook niet te versmaden) - 150 gram
boter - 500 gram sjalotjes - 4 plakken ana
nas.
U begint met het maken van een lek
kere pittige marint
Doe in een bakje
ning, dit goed do.
alle in het recep»
toevoegen. Leg de koteletten op een
schaal en besmeer ze met de zojuist ge
maakte marinade laat ze minstens 2
uur lekker intrekken wel af en toe om
draaien.
Een half uur voor U gaat eten de boter
in een koekepan uit laten bruisen. De
gemarineerde koteletten met een stuk
keukenpapier droogdeppen en vervol
gens in de hete boter aan beide zijden
mooi bruin braden. Als de koteletten
bijna gaar zijn, neemt U ze uit de pan
en legt ze op een schaal en houdt ze
warm in de oven. De sjalotjes welke U
natuurlijk van te voren al schoon ge
maakt hebt, gaan nu in zijn geheel
(dus niet snijden) in de pan van de ko
teletten. Laat ze niet te hard braden
zodat ze lekker gaar kunnen smoren.
Vervolgens snijdt U de ananas aan
stukjes en die gaan ook in de pan. Het
geheel nog even door laten sudderen
en dan de pan afblussen met een beetje
sap van de ananas. Schep deze saus
met garnituur over de koteletten en
natuurlijk zo heet mogelijk serveren.
Als garnituur serveren we bij deze
schotel een frissen
e\\enx U
ting- nnjfZ
iVULL^.v.
iRNAAITI
lein meli
landse) - 4 eetl
afgestreken tü
eetlepels witte 1
je verse dille.
U begint met l
rijp moet zijn) doe
en dan met behulj
pitje
ve meloen
4 schuitjes
len tot bijr
bewaren). I
jes snijden
landse garnaaltjes (op
vocht uit laten lekken)
lig roeren met de kv.
paar slagen uit de pepermolen plus een gekoo
snufje zout. Het sausje afslappen met kaat, 1
de witte vermouth. gram
Om dit voorgerecht te serveren neemt meel-
u 4 kleine bordjes, zet hierop de me- Doe in een kom de eieren
loenschillen, schep er ’n heel klein snufje peper en zout, deze
beetje van het kwark-kerrie sausje op. met een paar druppels
Verdeel nu over de 4 bordjes de stukjes ru*m de helft van de me
meloen gemengd met garnaaltjes. Wel Pen (met een garde). Dan de I
natuurlijk ’n beetje netjes bij elkaar bij, en kloppen tot een dik gk
houden. Vlak voor het opdienen nog’n -c~'-
I klein lepeltje eroverheen scheppen en
dit frisse voorgerecht garneren met ’n
vers stukje dille. Als er nog ’n beetje
saus over is, geef dit er dan apart in ’n
sauskommetje bij. Bij dit voorgerecht
I behoeft geen toast en boter geserveerd
I j te worden.
VERSE TOMATENSOEP MET VENKEL
EN BIESLOOK
100 gram boter - 100 gram gerookt spek (of
spekzwoerd) - 1 kleine ui - 150 gram prei -
750 gram rijpe tomaten - 2 bouillon tabletten
- l’/i a 2 liter water - peper, zout, aroma,
snufje tijm, en 'n klein stukje laurierblad - 2
kleine of 1 groot venkelknol! j
slagroom - 1 eetlepel klein geknipt bieslo
Doe de boter in ’n royale pan, de boter
heet laten worden (niet bruin), hier het
klein gesneden spek (of zwoerd) met
de aan stukjes gesneden ui en prei, al
roerende aan toevoegen. Ondertussen
de tomaten aan stukken snijden en
vervolgens erbij in de pan doen, nu
hoog vuur onder de pan en al roerende
flink door laten koken. Hierna het wa-
ter toevoegen met de 2 of 3 bouillon
tabletten. De in het recept genoemde
kruiden naar smaak erbij doen. Het
geheel minstens ’n half uurtje zachtjes
I laten trekken, wel regelmatig de bo
dem los houden. Ondertussen de ven-
I kelknolletjes aan reepjes snijden zo
dun als u maar kunt en de bieslook
pijpjes met ’n schaar aan hele kleine
stukjes knippen. De slagroom opklop-
II pen tot half stijf.
II Neem nu de verse tomatensoep
Il het vuur, en passeer deze door eer
||ne zeef. Wel alles goed door de
drukken met behulp van een klein pol-
lepeltje, want anders gooit U zometeen
het lekkerste van het «Bouquet» weg.
Laat u het soepje weer aan de kook ko
men en proeven of deze naar uw zin op
k is. Doe er nu de fijn gesneden
wilvel in en laat deze groenten heel
even mee trekken. Let er wel op dat de
venkel nog een beetje «knapperig» is
als U de soep eet. Schep de verse to-
maten-venkel soep in koppen. Hierbo-
venop een toefje slagroom en bestrooi
het geheel met de fijngeknipte bies
look.
Om dit zalige dessert te bereiden be
ginnen we als volgt:
De perziken zo dun mogelijk ontdoen
van hun fluweelachtig huidje, hier
over de helft snijden en de pitiv»
halen. Het water aan de kook l_i:
men, de citroen dun afschillen, 1
schilletjes en de suiker even goed
laten koken. Nu een glas rode port
*«*x/e per
t alles samen
ger als twee minuten zachtje
ken. Het geheel zo wegzettei
afkoelen.
irmaal koken, Ondertussen gaan we de aardbeien-
jeten, op een moes maken:
koelen. De De aardbeien wassen en daarna ont-
;n van de kroostjes. Bewaar acht
of halve aardbeien voor de gar-
De rest van de aardbeien pure-
mixer (of als U geen mixer
ik ze dan door een fijne zeef),
deze aardbeienpulp met het
ie citroen. Klop de slagroom
t de suiker, en spatel dit voor-
door de aardbeienpulp. U moet
dit echt aandachtig doen want dit
schift erg vlug. Als uw aardbeienmoes
wat te dik is naar uw zin dan wat
kookvocht van de perziken erbij doen.
Als U eraan toe bent om het dessert op
te dienen, dan gaan we ’t pas afmaken.
Neem vier dessertbordjes, leg op ieder
bordje de plakjes cake en besmeer deze
niet te dik met wat advokaat. De perzi
ken op een doekje of keukenrol wat
ten uitlekken en leg ze dan op de c««v
en schep hier overheen (niet te royaal)
de zojuist gemaakte aardbeienmoes.
De rest van de moes apart in een saus
kom erbij serveren. Garneer uw nage
recht Bon Papa met de bewaarde klei
ne aardbeitjes.
Ik wens U véél succes en een prettige en
smakelijke vaderdag.
Chef Kok: Martin Willemsen.