I jevel I» 9MEI QEDEHIMWV pin sji TROMP SHERRY I 1575 I koffielikeur ib - a 16.95 I'dekrHk Q /peper ENZOTJT J M 15!» J-g QÏ?5j 6?5 Albatros >lij! audio-video ss Ib I Double Eagle whisky 4AAF MM. wit) ii .es \de ^aükëryëi^, j/1 wijn van de maand rt ifSSSSS. SS~SSSi gedeelte moet Uleraf sn.jden en bij de schil- dit dezelfde 6 6 Lekker eten uit onze rubriek 99?° 9?° FLIPOVERS Prijsverlaging videorecorder! i» r 95 r LI I x. L JBB» 895 995 1195 KORVELSEWEG 171 TILBURG TEL.013-364456 ELZAS Nieuwste «SONY» VIDEORECORDER P0RTUGESE WIJNEN rei »<Wne 5.95 5 mei 1982 pagina 20 Donderdag 6 mei 1982 pagina 21 JE TILBURGSE KOERIER “I omp-ook geschikt jpels Worchester saus inPklei Groente en fruit versspecialist Tip voor moederdag P» sas® Nieuwste Philips: VR 2023 in voorraad! 013-431489 3 GRATIS SERVICEBEURTEN 6?5 V 6?5 ER: 1961 nu: Gruwrz/rrtw/wr 25 JAAR OUD 6?5 16.95 Stationsstraat 23 (ingang Fabriekstraat) Exploitante K..N. Tan I Mi UNIEK’.’. F F Gljn4éupéliai '■én r Smullen met chef-kok Martin Willemsen Nu ziet U nog ’n winkel in aanbouw... maar over drie weken openen wij ook op de Westermarkt nr. 83 Sportieve modellen met en zonder versnelling vanaf 299,- Indonesisch restaurant «Selamat», geopend van 12.00 tot 23.00 uur. afkomst 13?5 24?5 795 11?5 Met vakkundige plaatsing en service camera’s, tassen, tes, films enz. BOLS VIEUX - Ixx] V FAISCA ROSE De beroemde sprankelende Rosé uit Portugal in Am. kruik 9?5 11.95 SYL VANER Pierre Ritzenthaler nu: TOKA Y 1979 Prix d' honneur nu: LEO VAN IERSEL BESTERDPLEIN 3-TEL. 426584 S&l OJKWttfM HENK VAN RIET Mells Stokestr. 29. Tel. 433185. Parkeren geen probleem. Donderdag koopavond. VERS GOBLET Aanbiedingen qelden van 7 t/m 13 mei De wijnen van Cave Turckheim behalen overal medailles wij selecteerde 5 mooie wijnen uit voor u wen n. y TUSSEN doederdag-Menu: oorjaarsgroenten ;;v .on ™>«mines, DDKAST Dllandse prijs van MOSCA TEL DE SETUBAL Zoete dessertwijn welke erg oud kan worden, afkomstig uit het Estremaduro gebied 5 JAAR OUD sap en 1 spotje, peper door deze i garnituur, ■zellig in te De ge» gesneden 1967 nu: DAO TERRAS ALTAS1978 istig uit Aicafach in het hart Daovallei. Sterk en fruitig van karakter. WODKA PER FLES Vldeo-film Verhuur Geen borg Geen lidm. Beste kwalit. rdag heeft mixen met waar verschillende -- in verwerkt zijn, i ijk aan vitamines, wat voor onze gezonc leid ook zo hard nodig is. L.B. VINTAGE PORT 1975 Een tang op eiken vaten gelagerde rt welk veel voller van smaak is i de gewone blends (in kadodoos) Voor MOEDERDAG gebreide MANTELS tot maat 54. DUSTERS NACHTHEMDEN BLOUSES TRUIEN VESTEN SPENCERS Prijs: 1998.- PASM ADOS Geselecteerd uit de beste 1973 nu: wijngaarden van Alentejo ROSE PINOT NO!R 1979 Ton Timmermans Vredeman de Vrlesstr. 85, Tilburg •’ó’r/nltSlz Winkelcentrum Oranjeplein 71, Loon op Zand J •Nieuw type: SL-6 •Frontlader! •Elektronisch •Spoelen met beeld! •4 uur opname •Alle aansluitingen •Topkwaliteit Wilhelminapark 7 5041 EA Tilburg GOBLET WARM TUSSENGERECHT: Beignetjes van champignons: 300 gram met te grote verse (blanke) cham pignons 1 dl donker bier 50 gram zelfrijzend bakmeel, frituurvet of slaolie Video cassette 3uur45,- -- 3 voor - - - - 130,- Voor deze rosbi U het volgende i van ong peper u parikapoeder mosterd Ons brood wordt dagelijks 'Z-'tB ambachtelijk gebakken r I voor grote en kleine gebruikers I PIUSPLEIN 47, TILBURG - TEL. 422482~ J MAINZ ER DOMME RR ^7'“' 7198 ye.nkeUere.B45. Ti y J f Besterdring 87-89, Tilburg, 013-43148! Winkelcentrum «DE HOVEL» Goirle Alles op gebied van video zoals: recorders, monitors, kabels, cassette l J Geopend vrijdag tot 3-^0uur zaterdag tot oouur III zondag 5^? 'e paasdag tot 2.00 uur maandag 2e paasdag SS# tot 2.00 uur meel een goed stevig beslag, dezelfde manier als dat U g ibeslag maakt, et beslag een doek en half uurtje rusten. C maken we het tartaarsausje; U moet uv augurkjes, de sjalotjes (of ui) en de hardge- SONYSL-7 •alles erop en eraan •Betamax 4-uur •oerdegelijk •met afstandbed. nu 2695j" »K0 GEWURZTRAMINER 1979 ja nr Medaille d'or 1 1 JJ 995 AKAIVS-5 •VHS-elektronisch •16 programma's •uitgebreide timer •met afstandbed. nu 2695,- Gevulde komkommer «Arnemuiden» 2 kleine komkommertjes 150 gram Hollandse garnalen 300 gram verse kabeljauw 1 klein blikje krab (omdat het Moederdag is) 2 hard gekookte eieren 3 eetlepels mayonaise l eetlepel tomatenketchup 'X .'yX mi«r Mainaer KAEiJM i PiïiJiu) MEDIUM DRY SHERRY Diskoteek 2 liter water lonblokje 400 gram niet te dunne asperges »ram boter o- peper - zout - nootmuskaat - mespuntje kerrie 100 gram verse kervelblaadjes 2 rauwe eierdooiers - kopje melk !6 kopje slagroom. U vindt misschien de asperges nog te ItiT^ijn AJs V,'rSe “PCTgesoePte maken' En d,t paar sjalotten LTt^WL I^Xhaktepeterselie pefilet, een of twee bouillonblokjes, de ge- j hard «kTOkt èF wassen stukjes prei en wortel (U mag na- d ppels Worchester saus tuurhjk ook een normale getrokken bouil- rr ket- 8?br“ike") ‘«pj' dit Pann^t> °Tveer De verse champignons in ruim koud wa- beetfe 15 ™nut“ 8aan we met behulp van ter wassen %ssen doek len doen, want de schillen gaan we nu goed woon Eekoekent af te laten koelen. Laat deze bouillon onge- d7dl.' veer 15 minuten zachtjes koken om zodoen de een heerlijke aspergebouillon te verkrij gen. Hierna het geheel op een zeef of vergiet scheppen. Van deze bouillon gaan we nu aspergesoepje maken (wat in de lijft kunt U nu weggooien). pan en doe daarin de boter, elten en daama de bloem toe- ide met een houten lepel ROUX» in enkele minu- pitje gaar laten worden. ix kunt U toevoegen een beetje t en een mespuntje kerrie (voor Verse aspergesoep met kip en gehakte kervel: kenfilet van ongeveer 175 gram r w<>ter stukjes wortel - prei - bouil- Gebraden rosbief op Spaanse wijze: Voor deze rosbief met pittig garnituur hebt .ulgende nodig: aan uw slager een mals stuk rosbief ngeveer 1 kg. uit de molen dooiers in een kommetje, deze aanroeren met de melk en de room. Giet nu deze mas sa bij de soep, alsook de gehakte kervel. De gekookte kuikenfilet aan stukjes snijden en ook in het aspergesoepje doen. Serveer hierbij heerlijk vers stokbrood. line ^aretto j.1795 disarono Leverbaar in diverse uitvoeringen en formaten. In deze tijd is visuele instructie groter dan ooit. kookte eieren aan kleine stukjes snijden mayonaise aanroeren met het citroensap eventueel met wat azijn uit het augurkf dit op smaak brengen met wat extra f en Worchester saus. Roer nu mayonaise het zojuist gesneden Uw tartaarsausje is klaar om gezellig in te dippen. Wentel nu de gekruide champig nons door de bloem, vervolgens haalt U ze door het bierbeslag en leg ze op een bord. De frituur of olie op temperatuur laten ko men en leg de doorgehaalde champignons (met behulp van een lepel) in de hete fri tuur. Natuurlijk lekker bruin bakken, dan in een leuke schaal leggen, wat houten prik kers erin en dan door de tartaarsaus halen en... Smullen maar MUSCA T 1979 Medaille d' or nu: gewassen aardbeien en de aan p den bananen in een kom doen, an de twee sinaasappelen bon (in miniflesjes te koop), lit sap over de vruchten en koel weg zetten. Af en toe omschudden. De slagroom opkloppen met de suiker. Als -r_.J- de room stijf is er de advokaat doorheen peterselie. Serveer dit ge- roeren en de amandelen bruineren. Schep en nieuwe aardappelen of nu in vier compoteschaaltjes (of op kleine bordjes) het vanilleijs. Schep er de gemari neerde vruchten omheen en spuit het geheel lagroom, bestrooi met de ge leien en met plakjes kiwi gar- VINHO VERDE AUANCE Groene enigzins pétiHerende droge wijn afkomstig uit Minhao een heerlijk «'•n. Hierna he scheppen. een lekker zeef overblijf,. ».u Neem nu een p' Deze laten smelt voegen. Al roen de zogenaamd ten op een kl Aan deze rou> nootmuskaat de kleur). Giet nu al roerende met een garde de asper gebouillon beetje voor beetje bij de roux en laat dit gebonden aspergesoepje enkele mi nuten zachtjes koken. Even proeven... mis schien mag er nog wel wat aroma, peper of zout bij. Ondertussen de verse kervelblaad jes heel fijn hakken. Vervolgens de asperge soep passeren (door een zeef laten lopen); doe in deze soep dan de aan kleine stukjes gesneden asperges en laat ze mee koken tot ze gaar genoeg zijn. Doe de twee rauwe eier- RIESLING 1979 Medaille d' Or nu: Ter gelegenheid van Moederda* chef-kok Martin Willemsen, de ter van de Korenbeurs, voor de schare van de Tilburgse Koerier weer een buitengewoon smakelijk menu sa mengesteld in zijn Koerier-rubriek «Tussen Peper en Zout». Wij zijn er van overtuigd dat alleen al bij het Ier— der recepten, U net als in de mond zal lopen. wensen we U succes achter het for- RlBALTA GARRAFEIRA Minimaal Wjaarop eiken vaten gelagerd. De 61 er behaalde onlangs een gouden medaille. 1966 nu: om dat deze nog mooi rood moet zijn wan- staat te braden gaan we het garnituur snij- «Bonne Mailiail» den en aanzetten. De bacon snijdt U aan dunne reepjes, de ui moet U snipperen en 2 rijpe bananen de paprika’s alsook de courgette snijdt U 1 doosje aardbeien (200 gram) aan kleine blokjes. Doe de slaolie in een 2 sinaasappelen flinke koekepan en als deze goed heet is 1 borrel «Pisang Ambon» (likeur) gaat er eerst de sneden bacon in, deze al voor 4 personen vanilleijs bakkende losroeren. Hierna de uien en de theekopje slagroom paprika’s erbij en vervolgens de blokjes 1 afgestreken eetlepel suiker courgette en op het allerlaatste moment paar eetlepels advokaat gaat er pas de aan dunne ringen gesneden 50 gram geschaafde amandelen prei doorheen. Neem nu de rosbief uit de 1 kiwi pan en snij deze (tegen de draad in) aan niet te dikke plakjes. De braadboter op tamelijk u~~~ •-■’T afblussen met de rode port of ro- uv wijn. De jus voor het gebruik door een zeef laten lopen. Leg het gesneden mooie de pisang ambe rode vlees in het midden van een grote plat- Giet dit sap te schotel en leg eromheen het zojuist aan- zetten. Af en tc gebraden frisse groentegamituur en garneer De slagroom c de schotel met hier en daar een partje to- de room stijf maat en een takje peterselie. Serveer dit ge- roeren en de recht met gebakken nieuwe aardappelen of nu in vier compotf aardappelkroketjes. bordjes) het vanille En als groenten: verse bladspinazie die met neerde vruchten vu -en klontje boter en een beetje nootmus- netjes op met sla,»” peper en zout op smaak is gebracht, bruinde amandelc.. kkere niet te gaar gekookte prinsessen- neren. -- Eet smakelijk SANYO-5300 •Betamax •elektronisch •4-uur opname •2 jaar garantie Nu 1 798," I 2 eetlepels koffieroom (of slagroom) I klein scheutje sherry - 34 citroen I mespuntje mosterd - snufje thijm - enkele I pijpjes bieslook - paprikapoeder I 2 kropjes «Rode sla». b™— I De komkommers met een natte schone kuike n al bij het leren I doek zuiver maken. Aan de uiteinden de ll)®r s ons, het water punten afsnijden. Dan van de komkommer l°Pblo‘ i. In alle geval over de gehele lengte er een dikke reep af- gram me*,e achter het for- I snijden, zodat U er met behulp van een le- &ram b°ter I peltje (of pommes Parisienne boor) het zaad 75 ëram bloem I eruit kunt halen. U mag dit best royaal - mespuntje kern: -doen, zodat U dus een flinke uitholling krijgt. Deze binnenkant van de komkom- verse mers met zuinige hand bestrooien met wat dus... zout en peper. :zond- Van te voren had u al de kabeljauwfilet aan kleine stukjes gesneden (zonder enkele tellen afgekookt, in een met wat zout, peper en tikkelt, deze kabeljauwstukjes koud zijn, vermengen we deze met de garnaaltjes en de (van ba leintjes ontdane) krab. De hardgekookte eieren aan stukjes snijden en ook door deze massa vermengen. Om het sausje te maken roeren we mayonaise samen met de ket- chup-sherry-citroensap- héél klein beet;“ mosterd en thijm, en op het laatst gaat e room door. Met dit sausje de gemengde vis luchtig aanmaken. Vul nu met behulp van een eetlepel de uit geholde komkommers en bestrooi deze met ragfijn geknipte bieslook en een tikkeltje paprika-poeder. Snijd nu de gevulde kom kommers aan acht gelijke stukken (Als U tenminste met vier personen bent). De kropjes rode sla lossnijden en in het koude water even lekker laten zwellen, hier na uit laten lekken in vergiet. Verdeel de rode sla op de niet te grote bord jes en zet daar voor ieder twee stukjes gevul de komkommer op. Omdat het Moederdag is mag U niet verge ten om hierbij bijv, een heerlijk glas Elzas- ser wijn te schenken. Proost en smakelijk beslag. U mosterd dat U ge- 150 gram boter Leg over 2 teentjes knoflook :n laat deze 1^ uj ^Ondertus- gjas (flink) rode port (of rode wijn) Voor het garnituur: 3 eetlepels slaolie 1 rode, 1 groene paprika 150 gram bacon 1 courgette 250 gram prei (onderste gele gedeelte) 2 tomaten takjes peterselie. U begint met de rosbief in te smeren met r een beetje mosterd, dan bestrooien met pa- hoog vuur prikapoeder, peper en zout. Laat de rosbief de wijn. D zo een half uurtje liggen. Neem nu een braadpannetje waar de rosbief zo maar net in past (dan braadt hij het mooiste). Doe hierin de boter en laat deze uitbruisen en bruin worden, leg er de rosbief in en op hoog vuur al draaiende rondom flink laten aanbraden. De ui aan grove stukken snijden en bij de rosbief in de pan doen, als ook de twee «hele» teentjes knoflook, zet nu het vuur wat kleiner, de deksel op de pan en een k giet op de deksel een beetje water of bouil- kaat, pep Ion om af te blussen. De rosbief zal onge- En lekker veer 30 minuten moeten braden en denk er- boontjes. f

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1982 | | pagina 21