I
jevel
I»
9MEI
QEDEHIMWV
pin sji
TROMP SHERRY I
1575
I koffielikeur
ib - a
16.95
I'dekrHk
Q
/peper
ENZOTJT
J
M
15!» J-g QÏ?5j 6?5
Albatros
>lij!
audio-video
ss
Ib I
Double Eagle
whisky 4AAF
MM. wit)
ii
.es
\de ^aükëryëi^, j/1
wijn van
de maand
rt ifSSSSS. SS~SSSi
gedeelte moet Uleraf sn.jden en bij de schil- dit dezelfde 6 6
Lekker eten uit onze rubriek
99?°
9?°
FLIPOVERS
Prijsverlaging videorecorder!
i»
r
95
r
LI
I
x.
L
JBB»
895
995
1195
KORVELSEWEG 171 TILBURG TEL.013-364456
ELZAS
Nieuwste «SONY»
VIDEORECORDER
P0RTUGESE
WIJNEN
rei
»<Wne
5.95
5 mei 1982 pagina 20
Donderdag 6 mei 1982 pagina 21
JE TILBURGSE KOERIER
“I
omp-ook geschikt
jpels Worchester saus
inPklei
Groente en fruit versspecialist
Tip voor moederdag
P»
sas®
Nieuwste Philips: VR 2023 in voorraad!
013-431489
3 GRATIS SERVICEBEURTEN
6?5
V
6?5
ER:
1961 nu:
Gruwrz/rrtw/wr
25 JAAR OUD
6?5
16.95
Stationsstraat 23 (ingang Fabriekstraat)
Exploitante K..N. Tan
I Mi
UNIEK’.’.
F
F
Gljn4éupéliai
'■én
r
Smullen met
chef-kok
Martin
Willemsen
Nu ziet U nog
’n winkel in aanbouw...
maar over drie weken
openen wij ook op de
Westermarkt nr. 83
Sportieve modellen met en zonder versnelling
vanaf 299,-
Indonesisch restaurant «Selamat»,
geopend van 12.00 tot 23.00 uur.
afkomst
13?5
24?5
795
11?5
Met vakkundige
plaatsing en service
camera’s, tassen,
tes, films enz.
BOLS
VIEUX
-
Ixx]
V
FAISCA ROSE
De beroemde sprankelende Rosé
uit Portugal in Am. kruik
9?5
11.95
SYL VANER
Pierre Ritzenthaler nu:
TOKA Y 1979
Prix d' honneur nu:
LEO VAN IERSEL
BESTERDPLEIN 3-TEL. 426584
S&l
OJKWttfM
HENK VAN RIET
Mells Stokestr. 29. Tel. 433185.
Parkeren geen probleem.
Donderdag koopavond.
VERS
GOBLET
Aanbiedingen qelden van 7 t/m 13 mei
De wijnen van Cave Turckheim
behalen overal medailles wij
selecteerde 5 mooie wijnen
uit voor u
wen
n. y TUSSEN
doederdag-Menu:
oorjaarsgroenten
;;v .on ™>«mines,
DDKAST
Dllandse
prijs van
MOSCA TEL DE SETUBAL
Zoete dessertwijn welke
erg oud kan worden,
afkomstig uit het
Estremaduro gebied 5 JAAR OUD
sap en 1
spotje,
peper
door deze
i garnituur,
■zellig in te
De ge»
gesneden
1967 nu:
DAO TERRAS ALTAS1978
istig uit Aicafach in het hart
Daovallei. Sterk en fruitig
van karakter.
WODKA
PER FLES
Vldeo-film
Verhuur
Geen borg
Geen lidm.
Beste kwalit.
rdag heeft
mixen met
waar verschillende
-- in verwerkt zijn, i
ijk aan vitamines, wat voor onze gezonc
leid ook zo hard nodig is.
L.B. VINTAGE PORT 1975
Een tang op eiken vaten gelagerde
rt welk veel voller van smaak is
i de gewone blends (in kadodoos)
Voor
MOEDERDAG
gebreide MANTELS tot maat 54.
DUSTERS
NACHTHEMDEN
BLOUSES
TRUIEN
VESTEN
SPENCERS
Prijs: 1998.-
PASM ADOS
Geselecteerd uit de beste 1973 nu:
wijngaarden van Alentejo
ROSE PINOT NO!R 1979
Ton
Timmermans
Vredeman de Vrlesstr. 85,
Tilburg
•’ó’r/nltSlz Winkelcentrum
Oranjeplein 71,
Loon op Zand J
•Nieuw type: SL-6
•Frontlader!
•Elektronisch
•Spoelen met beeld!
•4 uur opname
•Alle aansluitingen
•Topkwaliteit
Wilhelminapark 7 5041 EA Tilburg
GOBLET
WARM TUSSENGERECHT:
Beignetjes van
champignons:
300 gram met te grote verse (blanke) cham
pignons
1 dl donker bier
50 gram zelfrijzend bakmeel,
frituurvet of slaolie
Video
cassette
3uur45,- --
3 voor - - - -
130,-
Voor deze rosbi
U het volgende i
van ong
peper u
parikapoeder
mosterd
Ons brood wordt dagelijks 'Z-'tB
ambachtelijk gebakken r I
voor grote en kleine gebruikers I
PIUSPLEIN 47, TILBURG - TEL. 422482~ J
MAINZ ER DOMME RR
^7'“' 7198
ye.nkeUere.B45. Ti y J
f
Besterdring 87-89, Tilburg, 013-43148!
Winkelcentrum «DE HOVEL» Goirle
Alles op gebied van video zoals:
recorders, monitors,
kabels, cassette
l
J
Geopend
vrijdag
tot 3-^0uur
zaterdag
tot oouur
III zondag
5^? 'e paasdag
tot 2.00 uur
maandag
2e paasdag
SS# tot 2.00 uur
meel een goed stevig beslag,
dezelfde manier als dat U g
ibeslag maakt,
et beslag een doek en
half uurtje rusten. C
maken we het tartaarsausje; U moet uv
augurkjes, de sjalotjes (of ui) en de hardge-
SONYSL-7
•alles erop en eraan
•Betamax 4-uur
•oerdegelijk
•met afstandbed.
nu 2695j"
»K0
GEWURZTRAMINER 1979 ja nr
Medaille d'or 1 1 JJ
995
AKAIVS-5
•VHS-elektronisch
•16 programma's
•uitgebreide timer
•met afstandbed.
nu 2695,-
Gevulde komkommer
«Arnemuiden»
2 kleine komkommertjes
150 gram Hollandse garnalen
300 gram verse kabeljauw
1 klein blikje krab (omdat het Moederdag
is)
2 hard gekookte eieren
3 eetlepels mayonaise
l eetlepel tomatenketchup
'X .'yX
mi«r
Mainaer
KAEiJM i
PiïiJiu)
MEDIUM DRY
SHERRY
Diskoteek
2 liter water
lonblokje
400 gram niet te dunne asperges
»ram boter
o- peper - zout - nootmuskaat
- mespuntje kerrie
100 gram verse kervelblaadjes
2 rauwe eierdooiers - kopje melk
!6 kopje slagroom.
U vindt misschien de asperges nog te
ItiT^ijn AJs V,'rSe “PCTgesoePte maken' En d,t paar sjalotten
LTt^WL I^Xhaktepeterselie
pefilet, een of twee bouillonblokjes, de ge- j hard «kTOkt èF
wassen stukjes prei en wortel (U mag na- d ppels Worchester saus
tuurhjk ook een normale getrokken bouil- rr
ket- 8?br“ike") ‘«pj' dit Pann^t> °Tveer De verse champignons in ruim koud wa-
beetfe 15 ™nut“ 8aan we met behulp van ter wassen %ssen doek
len doen, want de schillen gaan we nu goed woon Eekoekent
af te laten koelen. Laat deze bouillon onge- d7dl.'
veer 15 minuten zachtjes koken om zodoen
de een heerlijke aspergebouillon te verkrij
gen. Hierna het geheel op een zeef of vergiet
scheppen. Van deze bouillon gaan we nu
aspergesoepje maken (wat in de
lijft kunt U nu weggooien).
pan en doe daarin de boter,
elten en daama de bloem toe-
ide met een houten lepel
ROUX» in enkele minu-
pitje gaar laten worden.
ix kunt U toevoegen een beetje
t en een mespuntje kerrie (voor
Verse aspergesoep
met kip en
gehakte kervel:
kenfilet van ongeveer 175 gram
r w<>ter stukjes wortel - prei - bouil-
Gebraden rosbief op
Spaanse wijze:
Voor deze rosbief met pittig garnituur hebt
.ulgende nodig:
aan uw slager een mals stuk rosbief
ngeveer 1 kg.
uit de molen
dooiers in een kommetje, deze aanroeren
met de melk en de room. Giet nu deze mas
sa bij de soep, alsook de gehakte kervel. De
gekookte kuikenfilet aan stukjes snijden en
ook in het aspergesoepje doen.
Serveer hierbij heerlijk vers stokbrood.
line ^aretto
j.1795 disarono
Leverbaar in
diverse
uitvoeringen en
formaten.
In deze tijd is
visuele instructie
groter dan ooit.
kookte eieren aan kleine stukjes snijden
mayonaise aanroeren met het citroensap
eventueel met wat azijn uit het augurkf
dit op smaak brengen met wat extra f
en Worchester saus. Roer nu
mayonaise het zojuist gesneden
Uw tartaarsausje is klaar om gezellig in te
dippen. Wentel nu de gekruide champig
nons door de bloem, vervolgens haalt U ze
door het bierbeslag en leg ze op een bord.
De frituur of olie op temperatuur laten ko
men en leg de doorgehaalde champignons
(met behulp van een lepel) in de hete fri
tuur. Natuurlijk lekker bruin bakken, dan
in een leuke schaal leggen, wat houten prik
kers erin en dan door de tartaarsaus halen
en...
Smullen maar
MUSCA T 1979
Medaille d' or nu:
gewassen aardbeien en de aan p
den bananen in een kom doen,
an de twee sinaasappelen
bon (in miniflesjes te koop),
lit sap over de vruchten en koel weg
zetten. Af en toe omschudden.
De slagroom opkloppen met de suiker. Als
-r_.J- de room stijf is er de advokaat doorheen
peterselie. Serveer dit ge- roeren en de amandelen bruineren. Schep
en nieuwe aardappelen of nu in vier compoteschaaltjes (of op kleine
bordjes) het vanilleijs. Schep er de gemari
neerde vruchten omheen en spuit het geheel
lagroom, bestrooi met de ge
leien en met plakjes kiwi gar-
VINHO VERDE AUANCE
Groene enigzins pétiHerende
droge wijn afkomstig uit Minhao
een heerlijk
«'•n. Hierna he
scheppen.
een lekker
zeef overblijf,. ».u
Neem nu een p'
Deze laten smelt
voegen. Al roen
de zogenaamd
ten op een kl
Aan deze rou>
nootmuskaat
de kleur).
Giet nu al roerende met een garde de asper
gebouillon beetje voor beetje bij de roux en
laat dit gebonden aspergesoepje enkele mi
nuten zachtjes koken. Even proeven... mis
schien mag er nog wel wat aroma, peper of
zout bij. Ondertussen de verse kervelblaad
jes heel fijn hakken. Vervolgens de asperge
soep passeren (door een zeef laten lopen);
doe in deze soep dan de aan kleine stukjes
gesneden asperges en laat ze mee koken tot
ze gaar genoeg zijn. Doe de twee rauwe eier-
RIESLING 1979
Medaille d' Or nu:
Ter gelegenheid van Moederda*
chef-kok Martin Willemsen, de
ter van de Korenbeurs, voor de
schare van de Tilburgse Koerier weer
een buitengewoon smakelijk menu sa
mengesteld in zijn Koerier-rubriek
«Tussen Peper en Zout». Wij zijn er
van overtuigd dat alleen al bij het Ier—
der recepten, U net als
in de mond zal lopen.
wensen we U succes achter het for-
RlBALTA GARRAFEIRA
Minimaal Wjaarop
eiken vaten gelagerd.
De 61 er behaalde onlangs
een gouden medaille. 1966 nu:
om dat deze nog mooi rood moet zijn wan-
staat te braden gaan we het garnituur snij- «Bonne Mailiail»
den en aanzetten. De bacon snijdt U aan
dunne reepjes, de ui moet U snipperen en 2 rijpe bananen
de paprika’s alsook de courgette snijdt U 1 doosje aardbeien (200 gram)
aan kleine blokjes. Doe de slaolie in een 2 sinaasappelen
flinke koekepan en als deze goed heet is 1 borrel «Pisang Ambon» (likeur)
gaat er eerst de sneden bacon in, deze al voor 4 personen vanilleijs
bakkende losroeren. Hierna de uien en de theekopje slagroom
paprika’s erbij en vervolgens de blokjes 1 afgestreken eetlepel suiker
courgette en op het allerlaatste moment paar eetlepels advokaat
gaat er pas de aan dunne ringen gesneden 50 gram geschaafde amandelen
prei doorheen. Neem nu de rosbief uit de 1 kiwi
pan en snij deze (tegen de draad in) aan niet
te dikke plakjes. De braadboter op tamelijk
u~~~ •-■’T afblussen met de rode port of ro-
uv wijn. De jus voor het gebruik door een
zeef laten lopen. Leg het gesneden mooie de pisang ambe
rode vlees in het midden van een grote plat- Giet dit sap
te schotel en leg eromheen het zojuist aan- zetten. Af en tc
gebraden frisse groentegamituur en garneer De slagroom c
de schotel met hier en daar een partje to- de room stijf
maat en een takje peterselie. Serveer dit ge- roeren en de
recht met gebakken nieuwe aardappelen of nu in vier compotf
aardappelkroketjes. bordjes) het vanille
En als groenten: verse bladspinazie die met neerde vruchten vu
-en klontje boter en een beetje nootmus- netjes op met sla,»”
peper en zout op smaak is gebracht, bruinde amandelc..
kkere niet te gaar gekookte prinsessen- neren.
-- Eet smakelijk
SANYO-5300
•Betamax
•elektronisch
•4-uur opname
•2 jaar garantie
Nu 1 798,"
I 2 eetlepels koffieroom (of slagroom)
I klein scheutje sherry - 34 citroen
I mespuntje mosterd - snufje thijm - enkele
I pijpjes bieslook - paprikapoeder
I 2 kropjes «Rode sla». b™—
I De komkommers met een natte schone kuike
n al bij het leren I doek zuiver maken. Aan de uiteinden de ll)®r
s ons, het water punten afsnijden. Dan van de komkommer l°Pblo‘
i. In alle geval over de gehele lengte er een dikke reep af- gram me*,e
achter het for- I snijden, zodat U er met behulp van een le- &ram b°ter
I peltje (of pommes Parisienne boor) het zaad 75 ëram bloem
I eruit kunt halen. U mag dit best royaal - mespuntje kern:
-doen, zodat U dus een flinke uitholling
krijgt. Deze binnenkant van de komkom-
verse mers met zuinige hand bestrooien met wat
dus... zout en peper.
:zond- Van te voren had u al de kabeljauwfilet aan
kleine stukjes gesneden (zonder
enkele tellen afgekookt, in een
met wat zout, peper en tikkelt,
deze kabeljauwstukjes koud zijn, vermengen
we deze met de garnaaltjes en de (van ba
leintjes ontdane) krab. De hardgekookte
eieren aan stukjes snijden en ook door deze
massa vermengen. Om het sausje te maken
roeren we mayonaise samen met de ket-
chup-sherry-citroensap- héél klein beet;“
mosterd en thijm, en op het laatst gaat e
room door. Met dit sausje de gemengde vis
luchtig aanmaken.
Vul nu met behulp van een eetlepel de uit
geholde komkommers en bestrooi deze met
ragfijn geknipte bieslook en een tikkeltje
paprika-poeder. Snijd nu de gevulde kom
kommers aan acht gelijke stukken (Als U
tenminste met vier personen bent).
De kropjes rode sla lossnijden en in het
koude water even lekker laten zwellen, hier
na uit laten lekken in vergiet.
Verdeel de rode sla op de niet te grote bord
jes en zet daar voor ieder twee stukjes gevul
de komkommer op.
Omdat het Moederdag is mag U niet verge
ten om hierbij bijv, een heerlijk glas Elzas-
ser wijn te schenken.
Proost en smakelijk
beslag. U mosterd
dat U ge- 150 gram boter
Leg over 2 teentjes knoflook
:n laat deze 1^ uj
^Ondertus- gjas (flink) rode port (of rode wijn)
Voor het garnituur:
3 eetlepels slaolie
1 rode, 1 groene paprika
150 gram bacon
1 courgette
250 gram prei (onderste gele gedeelte)
2 tomaten
takjes peterselie.
U begint met de rosbief in te smeren met r
een beetje mosterd, dan bestrooien met pa- hoog vuur
prikapoeder, peper en zout. Laat de rosbief de wijn. D
zo een half uurtje liggen. Neem nu een
braadpannetje waar de rosbief zo maar net
in past (dan braadt hij het mooiste). Doe
hierin de boter en laat deze uitbruisen en
bruin worden, leg er de rosbief in en op
hoog vuur al draaiende rondom flink laten
aanbraden. De ui aan grove stukken snijden
en bij de rosbief in de pan doen, als ook de
twee «hele» teentjes knoflook, zet nu het
vuur wat kleiner, de deksel op de pan en een k
giet op de deksel een beetje water of bouil- kaat, pep
Ion om af te blussen. De rosbief zal onge- En lekker
veer 30 minuten moeten braden en denk er- boontjes.
f