pepita
l
Kruidige
gerechten als
lunchhapje of
hoofdschotel
IE8
IAL
98,-
ds
eook,
in wijn.
Dartels
audio-video
PI PI R I X ZOUT
Lekker eten uit onze rubriek
Met chef-kok
Martin Willemsen
KL
Savage Kalman in Palermo
20%-40%
1
2
Uw goud I
is zeer veel
geld waard
Wat een prijzen
WEEKREKLAME
Ifcm
•tBoesschoten
hoefstraat 145, tel.013-432163
I5,-|
9,50
BROER DE LAAT
Attentie Attentie
o
Bij Broer zijn de stoppen
doorgeslagen
5,00
Twee zondagvoorstellingen
in Sapperlipopet
5,00
Jan de Cock kleding ook in Dongen
Onder de naam Bertens - Mannenmode», zal de voormalige kledingzaak van
Bertens B.V., Looiersplein 15 te Dongen vanaf heden worden voortgezet door Jan
de Cock Kleding. Een directiewisseling dus, waarbij beide partijen het in het volste
vertrouwen met elkaar hebben kunnen vinden.
lkenl
Donderdag 2 juli 1981 pagina 7
uli 1981 pagina 6
DE TILBURGSE KOERIER
Pantalons
34,00
11,00
Tuinoveralls
Damesjeans
19,00
19,95
Luchtbedden
1,95
9,95
13,95
5,95
3,95
9,95
Overhemden
Dekbedden
16,95
34,00
Zomerpyjama’s g gg
1,90
129,00
Lijn 1-3 stopt bij de deur—
Maandagmiddag open
■ding. Een directiewisseling dus,
met elkaar hebben kunnen vin
vanaf
lelk en wéntel daarna de
;d door het z.g. «vismeel».
juds de
:zig zijn
markt die
A
then
die-
TELETEX
2.498,
Geslaagde
a
Sier
de
I
voordeel
Regenjassen
92 t.m. 146
Jacks
Pantalons
Jurkjes
Pullovers
T-shirts
29,-
35,-
29,-
25,-
20,-
Martin Willemsen in
Tussen peper en zout:
im 100
inde
Zomer-
aanbiedingen
:otvel
or ons
erheid
ige
hang-
Gepaneerde kuikenfilets op
«Zaanse» wijze
15,-
10,-
Philips
Teletext
kleuren-TV
VIDEO
SPECIALIST
Cocos
matten
Plaids
extra groot
Tennisballen
Pony 3 stuks
Verkoop VHS-
Betamax-
V 2000 banden
Verhuur eerste
Elke volgende
‘el.
113-
32144
i (dikke plakkt
zonnebloemc"
Fa. Jacobs en Zn Edelmetaal
Hilvarenbeekseweg 26, nabij Pius 10-kerk, Tilburg, tel. 013-421044.
baby-home
Willem ll-str. 88-90
Tilburg
I
Korvelseweg 111-113
ken-
i blijven
2ock.
modern
Dongen
De
tendvoorstellir
en gaat l
Dus, ben verstandig... en kijk eerst bij
voor U naar een ander gaat.
Oerlestraat 20, tel. 359059
Alle koopavonden geopend.
instuif op
b) de kin-
maandag
e klup zijn
Kinderwagens
vanaf
299,-
(blauw-bruin)
ribcord
Becterdring 87-89, Tilburg, 013-431489
Winkelcentrum 'DE HOVEL’ Gdrie
>rmt
/raagd
ten en
gram
jouden munten.
I u.
Paardjesklokken
Wiener
Stuben-
klokken
Jongens-
ondergoed
t Oude sieraden liggen soms jaren in de la
aardap-
iijvie sa-
wat
Voordat ik m'n
bedje kies
Ga ik naar Groenendaal,
voor 'n goed advies! a
Hoofddoeken en
shawls
Gebakken scholfilets met
ansjovisjes en
ansjoviskruidenboter
niet i
indere wezens
In de twi,
de buurt r
te organis
manier on
de noodzaak var
hoofdfiguur
irstelling weet
bij dieren en ar
etje ge
lling of
nlakjes
s en
Kinderstrand- yj
pakjes M 146/164 4,^0
schoonmaken
1 water. Hier
aan partjes
:hijn in
Dïony-
ende rocknummers (denk aan
cy road blues en Blue swinging
ia) maar ook prachtig gevoelige
Kinderpyjama’s
badstof
FLORYN
er gems
snijden.
Nu gaan we de scholfilets bakken: roer
de melk aan met het ei, en voeg er aan
toe: wat peper-zout en tijm, het pa
neermeel en de bloem samen vermen
gen (dit noemt men z.g. vismeel). Leg
de scholfilets ’n minuut of vijf in de
>kant» mogel
ige» mayona
frites en ge-
(komkommer -
>pel - uitje en
Dit gerecht zo «krok;
serveren, met een «pittig
kruidensaus, pommes
mengde zomersalade
radijs - venkel - appel
tuinkers).
i)
75 gr. per stuk)
zonnebloem- of olijfolie
de molen
8 mooie scholfilets (2 per persoon)
1 dl melk
1 rauw ei
peper-zout-tijm
6 volle eetlepels paneermeel
4 eetlepels bloem
150 gram boter
8 ansjoviskes (even in de melk leggen
om wat te ontzouten)
1 citroen
1 tomaat
Voor de ansjoviskruidenboter:
125 gram boter (liefst roomboter)
kleine tube ansjovispasta (in delicates-
senbedr. te koop)
vingergreep oregano
peper uit de molen
2 eetlepels ragfijne gehakte ui-bieslook-
peterselie en dille
2 theelepeltjes gembersiroop
stukje aluminium folie
terecht bij de Vrijwilligerscentrale, Spoor
laan 320, tel. 43.45.72 open ma t/m vrij vai
9 tot 5. Zij kijkt of de vakature nog oper
en maakt eventueel een afspraak met
vragende instelling voor u.
Gestoofde champignons met
ham en extra
kruiderijen
400 gr. champignons
200 gr. gekookte ham
5 eetlepels olijfolie (of
1 flinke ui
1 rode paprika
1 groene paprika
5 eetlepels witte wijn (of sherry)
eetlepel aardappelmeel
paar druppels Worchester saus
gehakte peterselie
De champignons
wassen in ruim koud
aan plakjes snijden of
Met 24 kanalen, afstandsbediening
Leverbaar in 56 en 66 cm.
Laat u deskundig voorlichten
gezellig om Sommige gerechten met
wat extra toevoeging van
«KRUIDERIJEN» tot een speciaal
gerecht te toveren. Daar gaan we
dan:
Als eerste geef ik U TWEE lichte ten,
lunch hapjes en vervolgens TWEE
hoofdschotels.
Beignets van
Aubergines
2 Aubergines (niet te groot)
peper en zout
1 citroen
melk (1 dl)
1 rauw ei
bloem
1 afgestreken eetlepel gesmolten boter
van ieders EEN mespuntje: gember
poeder, oregano, nootmuskaat, kerrie
poeder, beetje gehakte peterselie en
dragonblaadjes
3 ragfijn gehakte sjalotjes
en frituur om in te bakken (of olie).
1
de bezoekers etc. wordt gewaardeerd.
- ■w-Voor bovenstaand vrijwilligerswerk kunt u
22, .._2" 12 !:_r2, T22"“, tel. 013-421044. gg terecht bij de Vrijwilligerscentrale, Spoor-
- S laan 320, tel. 43.45.72 open ma t/m vrij van
Van 13 juli tot 1 augustus gesloten s 9 tot 5. Zij kijkt of de vakature nog open is
maakt eventueel ee" afs”raak mel de
‘(of
B«rkditkM*trMt 83. Tilburg, 013-67488
ker)
broeken M 36/46 9,95
Lange kinderpantalons
86 t/m 116 13,95
bedanken voor hun sp,o8n- Vrijwilligers
gevraagd
Het Sleutelcentrum zoekt a. twee va-
kantievrijwiilig(st)ers voor de weken 3
t/m 7 10 t/m 14, 17 t/m 21 aug.; wis
selend, de ene week 3 dagen en de an
dere week’ 2 dagen werken. b. een
vaste full-time vrijw. liefst met ervaring
(het sleutelcentrurh is een opvangcen
trum voor kinderen van werkende/stu-
derende ouders)
lllllllllllllll!= Wijkcentrum Theresia zoekt vrijwil-
l|l II» ligers voor a) de kinderinstuif op
B woensdagmiddag van 2 tot 4; b
derklup de boefjes voor de i
van 4.15 - 5.30 uur, voor deze
nü al hard vrijw. nodig.
Huiswerkklas Korvei zoekt vrijw. die
kinderen van de brugklassen met hun
huiswerk willen helpen op de ma
van'/25-6 uur of wo ‘/23-4uur of do van
1/25-6 uur. De huiswerkklas begint na
de grote vakantie maar liefhebbers
kunnen zich nü al aanmelden..
Speelgoedwerkplaats van de Tilburgse
Werkgemeenschappen biedt de moge
lijkheid voor iedereen die langer dan
een halfjaar werkloos is, te komen wer-
ken. U moet tussen 18 en 30 jaar zijn en
S al wat ervaring hebben met houtbewer-
king. U kunt hier werken met behoud
van uw' uitkering.
Eetdienst de Pollepel zoekt vrijw. die
van 2 tot 5 willen koken, boodschappen
doen, schoonmaken. Van 5 tot 8 wordt
er gegeten. De bedoeling is dat de vrjjw.
mee-eet. Betrokkenheid bij het beleid,
de bezoekers etc. wordt gewaardeerd.
schoonger
a wv grote ui grof
i maakt U dit gerech
i grote diepe braadpan laai.
:d heet worden. Als eerste j
okjes ham, deze lei
st ’n houten lepel
“sneden ui erbij; o<
den, vervolgens e.
leden paprika’s 1
Met ’s ochtends om 11.00 uur «Ben ik een bloem van Poppentheater Marmot en ’s
middags om 15.00 uur «Kleine Nemo in Wonderland» van theatergroep ’t Frus,
brengt poppentheater Sapperlipopet aan de Dionysiusstraat dè oplossing voor een
regenachtige zondag. Twee kindervoorstellingen waarop het jonge publiek
handenwringend van de spanning, schaterlachend om de grappen of kirrend van
opwinding zal reageren. Natuurlijk zijn ook volwassenen van harte welkom.
(uiteraard met mosterd)
8 kleine kuikenfilets 7
theekopje
peper uit
zout
1/2 citroen
2 rauwe eieren
1 flinke eetlepel pittige mosterd
'*,s (Zaanse)
gem- 1 theelepeltje kummelpitjes
<t het eetlepel zéér fijn gesnipperde ui
een snufje basilicum
paneermeel
De kuikenfilets lichtjes bestrooien met
peper en zout en het citroensap ero
verheen knijpen. Laat de kuikenfilets
zo ’n ruim half uurtje intrekken. On
dertussen de twee rauwe eieren in een
kom doen, deze loskloppen, hierna er
de mosterd-kummel ui en basilicum
aantoevoegen. Voor U nu gaat pane
ren, eerst even de kuikenfilets door de
bloem wentelen, dan goed door het ei
met kruiden halen en vervolgens ste
vig in het paneermeel drukken, over
tollig paneermeel er goed afschudden.
Maak in een koekepan(nen) de olie
heet (niet te) en bak hierin langzaam de
gepaneerde kuikenfilets in. Af en toen
omdraaien.
U begii
dikke
voor st
zout bestrooien en
kwastje)
zo een ht
Nu ’n beslag i
melk en het
bloem bij (en r
tot U een kk
verkregen, gl
boter, en voeg
gemberpoeder -1
- peper uit de i
selie, de dragoi
sjalotjes.
Om de beignets te bereiden moet U nu
de plakken aubergines even door de
bloem wentelen en daarna door het
kruidenbeslag halen. Overtollig beslag
af laten druipen en leg ze voorzichtig
één voor één in de hete frituur (of sla
olie). Let op ze zijn erg snel gaar! Deze
aubergines-beignets zijn zalig om
eten met b.v. een pittige warme
koude) tomatensaus of kerrie-saus.
Ook ’n sausje gemaakt op «kwark»
basis is er heel lekker bij te kombine-
ren. Of U er nu wat droge rijst, of
macaroni, of er brood bij serveert dat
maakt niet uit, maar ik weet zeker dat
het best zal smaken.
in de och- langs vobr een antwoord. De kinderen
it met wie hij is, worden daar aktiefbij betrokken, door
middel van voelen, ruiken, luisteren,
zingen en praten. Het speelse gebeu
ren is speciaal bedoeld voor kinderen
van 3 tot 5 jaar, die vooral in dit stuk
vertrouwd kunnen raken met poppen
en poppenspel.
Dunnetjes overdoen
De middagvoorstelling is g~"-1-J
van deze eeuw: «Kleine Nemo in
Wonderland». Nemo is een jon
dat elke nacht door een t
menland wordt opgehaald, om met
prinses van dit verre rijk te komen
spelen. Samen beleven ze de meest
wonderlijke avonturen. In elke voor
stelling overigens weer anders. Een
fantasierijk geheel waarbij kinderen èn
ouders zich geen moment vervelen.
Hoogtepunt van de voorstelling vor
het slot, waarin de, kinderen gevr
wordt de kostuums aan te trekke
de voorstelling na te spelen. Het valt
niet anders te verwachten dan dat de
hele meute zich enthousiast op het po
dium stort om de voorstelling dun
netjes over te doen.
Zondag bij regen en zonneset
Poppentjeater Sapperlipopet, I
siusstraat 11 a.
int met de aubergines m niet te
plakken te snijden, deze stuk
stuk met zeer weinig peper en
i bestrijk ze (met ’n
met het citroensap. Laat ze
talf uurtje liggen.
smaken: doe in een kom de beleger
hele ei, schep er zoveel ijjk tar
1 roer hevig met een garde)
klontjesvrij beslagje heeft
giet hierbij de gesmolten
''eg er verder aan toe: de
«v. - oregano - noot - kerrie
Je molen-gehakte peter-
?on en de gesnipperde
gaat. «Al is er sprake van een economi
sche teruggang, je moet toch verant
woord initiatieven durven nemen.
Daarbij heeft het Dongen mij altijd al
aangetrokken en ik ben blij dat de sa
menwerking met de heer Bertens zo
erioopt. Vandaar ook hand
having van de naam, terwijl de bekende
medewerkers de klant zullen t,:
adviseren», aldus de heer de Cocl
Alle aanleiding voor u om het
71 aan het Looiersplein in
met een bezoek te vereren.
rnd bij
klein
1 afgestr. dessertlepel kappertjes (in
potjes te koop)
2 teentjes knoflook of ’n tikkeltje Velde
poeder
peper uit de molen
wat zout
enkele dragonblaadjes
wat geknipt bieslook
paar fijngehakte blaadjes citroen me-
lise
Jaarmarkt Alphen
Alphen bereidt zich voor op het groot
ste buitengebéuren van het zomersei
zoen, de jaarmarkt.
’s Circa 200 kramen zullen op zondag 5
j, juli de Station- en Engélbertstraat
voor één dag veranderen in een grote
marktplaats.
Bij de ingang zal als van ouds de
Chaamer Muziekkapel aanwezig zijn
om zorg te dragen voor een feestelijke
omlijsting.
Tijdens de markt die geoepend is van
12.00 tot 18.00 uur vindt tevens een
groot standwerkersconcours plaats
metals inzet de V.V.V.-bokaal. Zeker
20 standwerkers, waaronder de lands
kampioen de Regt. zullen hun best
doen om hun waren op de meest origi
nele manier aan de man of vrouw te
brengen. Het parkeren dat voor-
Idagvoorstelling is geïnspireerd gaande jaren nog wel eens tot pro-
suksesvolle strip uit het begin bléem leidde, wordt dit jaar geregeld
'T: i: dank zij de medewerking van de plaat-
een jongetje, selijke scouting. Als nu nog de weer-
bode uit dro- góden de organisatoren V.V.V..
de Heemkundekring en Schuttersgilde
goed gezind willen zijn, zal het ko
mende zondag ongetwijfeld weer een
gezellige drukte worden in de kom van
het anders zo rustige Alphen.
En de derde en grootste partij, u als
klant, blijft ook in de toekomst verze
kerd van een aantrekkelijke modezaak
op de hoek Hoge Ham - Looiersplein.
gekruide melk en wéntel daarna de Daar staat Jan de Cock garant voor. Al
visfilets goed door het z.g. «vismeel». weer 93 jaar een begrip in Tilburg aan
Hierna flink aandrukken. het N.S. Plein met een breed assorti- goed_ vei
Laat in de koekepan(nen) de boter ment heren-en jongenskleding. Service
goed uitbruisen en bak hierin de filets en vakkennis voeren bij Jan de Cock de
aan beide zijden mooi bruin, let er wel boventoon en dat geluid zal hij ook in
op, dat deze scholfilets ontzettend Dongen door laten klinken.
vlug gaar zijn. Een eerste «filiaal» dus, waarmee een al pand
Leg de gebakken vis op een voorver- |ang gekoesterde wens van in vervuiling «net c
warmde schotel, neem het rollet1-
kruide ansjovisboter uit de koek
diepvries en snijd er 8 dikke plak
van. Leg deze op de warme vis
hierover heen legt U ’n ansjovisje. Nu
meteen serveren anders smelt uw
ansjovisboter te ver weg. Gameer de
schotel met ’n toefje peterselie-plakjes
citroen en tomaat.
Serveer hierbij: gebakken r'
pelen en ragdun gesneden andiji
lade, aangemaakt met
kruiden-azijn.
Wij betalen contant honderd gulden per 3 f
Tevens betalen wij topprijzen voor zilveren en gou
s Geopend dagelijks van 8 tot 20 u., zaterdag tot 14
s Afhankelijk van goudgehalte
We beginnen met de ansjoviskruiden
boter te maken als volgt: klop de boter
in een kom met behulp van een garde
zalvig op. Voeg hier aan toe de ans
jovispasta (geen zout toevoegen, want
deze pasta is nogal zout van zichzelf).
Nu er de kruiderijen door roeren zoals
oregona - peper - dille - ragfijne ge
snipperde uit-peterselie-bieslook. Als
alles zeer goed vermengd is er de j
bersiroop door roeren (dit maakt
geheel wat zachter).
Leg nu ’n stuk aluminium folie voor U
jt 4 neer, leg er met behulp van een eetle-
tienkamp t nUlje pel de ansjovisboter in een lange
streep op. Nu de folie oprollen en aan
Jongstleden zaterdag werd door vereniging beide zijden dicht draaien (dus U hebt
«•t Hutje» een tienkamp van leuke spel- nu een lange dikke rol). Leg deze in het
straat, waarde bedrijfskantine van de «Ge- boter moeten gaan gebruiken kunt U
whe) broeders Franken» zich vroeger bevond. er gemakkehjk dikke plakken van
Het goede weer en het entoesiasme van de
deelnemers en de toeschouwers droegen in
belangrijke mate bij tot het sukses van deze
dag.
De winnaars in de vier leeftijdskategorieën
waren Sylvia Boumans (0-6 jaar), Rogier
ïstenborg (7-10 jaar), Jan-Wim van de
Jen (11-14 jaar) en Jacqueline van
Mook (15-100 jaar).
Onze vereniging wil van deze gelegenheid
gebruik maken om de winkeliers, die de
prijzen beschikbaar stelder “,,u “*■-
vers van harte te bedanken voor hun spon
tane medewerking. Een speciaal dan
kwoord willen wij richten tot politieagent
Vugts, de heer Vullings, EHBO-er H. Ma-
rinusseri en de gemeente Tilburg.
In de toekomst hopen wij met de steun van
meer van dergelijke evenementen
liseren. Wij zien hierin een goede
>m de gemeente te overtuigen van
en de noodzaak van betere speelgelegenheden
erna en een opvangcentrum voor de jeugd van
(als de wijk 't Goirke.
LJLJl JLJL JL—JLJLJl IUULjIJ
Gevonden voorwerpen vanaf 23 juni tot en
met 30 juni 1981. Inlichtingen hoofdbureau
van politie, Noordhoekring.
Portemonnaie, blauwdames, met geld en 4
foto’s; betaalpas giro, J. Hoogendoom,
Tilburg;rekenmachine Toshiba, inbr. etui;
verklaring arbeid t.n.v. Salem, Marok.,
Oisterwijk; verklaring arbeidsverg. t.n.v.
Toufala ben Bouik te Oisterwijk; rijbewijs
t.n.v. M. Vutgs, Hilvarenbeek; rijbewijs
t.n.v. Koster, Tilburg; rijbewijs t.n.v. F. v.
Helfteren te Tilburg; bril, bruin hoorn
Zaterdag 4 juli zal het er in café Pa- ballads (zoals Heavenly van Conway montuur, heren; agenda van Marokkaan of
lermo pittig Swingen Amper een paar Twitty). weer afgewisseld door Je^b^he g^ud vleStweTherent
weken na het verschijnen van hun country-achtige songs hebben via de horloge goudkl Omega; onderstel kin.
tweede gloednieuwe elpee «Bom to plaat menig hart al gestolen, hn wie derwagen, nieuw; tas, linnen met led. jack,
rock» komt de Tilburgse formatie Sa- oor houdt voor de eigen composities twee kompassen, fototoestel; deken, groen
vage Kalman and the Explosion Roc- van solo-gitarist Bart Strik, gaat allicht beige gebloemd; kinderjack maat 92-98,
kets naar Broekhoven voor een on- rockend de dansvloer op. Daar is za- rood-blauw; tas, plastic vendet. met klom-
vervalste rock and roll-avond. terdagavond vanaf 20.30 uur op de pen t.n.v. Gerven. Tilburg; paraplue,
Knallende rocknummers (denk aan hoek Hilvarenbeekse Weg en zwarttransparant;capenylonbruin.baby-
Rocky road blues en Blue swinging Broekhovenseweg genoeg ruimte ^Izuumyliïide6" és
mama) maar ook prachtig gevoelige over. bromfietsverz. plaat N.J.G. 964; 2 borden
met tekst; ziekenfondsboekje t.n.v.’ R.
Steegeman, Tilburg; postidentiteitskaart,
C. Jansen, Tilburg; 65+ pas en buskaart
t.n.v. H.P. Vugts, Tilburg; bos sleutel,
zwart etui, 7 stuks; sleutel etui, bruin letter
E, 4 sleutels; sleutels, aan ring met koperen
sleutel; zwart etui, 3 stuks, Hart van Bra-
bantlaan bewoner; 3 sleutels, wit etui op
schrift Groenedijk Rotterdam; diverse rij
wielen; diverse honden en katten.
Deze week’een paar lekkere sug- U mooie grote champignons heeft). De
gesties waarin de «KRUIDEN» de dikke plakken ham in blokjes snijden
hoofdrol vertolken. Het is altijd wel evenak de schoongemaakte pap-
opzpllio nm «inmmioe oprechten met nka s- De grote ui grof snipperen.
Nu maakt U dit gerecht als volgt: in
één grote diepe braadpan laat U de olie
goed heet worden. Als eerste gaat in
de pan de blokjes ham, deze lekker al
roerende met ’n houten lepel aanzet-
nu de gesneden ui erbij; ook even
mee aan braden, vervolgens er de aan
blokjes gesneden paprika’s bijdoen,
dit geheel even goed door laten braden
en nu pas gaan er de gesneden cham
pignons bij, als ook de eetlepel kap
pertjes en de knoflook. Alles nogmaals
goed door elkaar hutselen. Afmaken
met peper-zout-tijm. Leg de deksel op
de pan en laat dit potje in ongeveer 15
minuten op een laag pitje gaar prut
telen (af en toe omzetten). Tegen dat
U wilt gaan eten moet U er pas de
dragon, de geknipte bieslook en de ci-
troen-melise bijdoen (als U er deze
kruiden te lang van te voren in doet,
gaat er veel te veel aroma verloren).
Roer nu in een kommetje het aardap
pelmeel aan met de witte wijn en ’n
paar druppels Worchestersaus. Dit nu
langzaam bij de champignonsmassa
roeren, zodat het geheel ’n beetje ge
bonden is. Alles nog heel even door
laten koken en proefen of de smaak
naar Uw zin is.
Serveer deze champignonschotel,
(eventueel bestrooid met wat geraspte
„:n kaas) met stokbrood of heer
lijk tarwebrood.
P.S.: Wilt U het wat luxer doen, dan
kunt U er ook halve maantjes
(Fleurons) bij geven.