pepita l Kruidige gerechten als lunchhapje of hoofdschotel IE8 IAL 98,- ds eook, in wijn. Dartels audio-video PI PI R I X ZOUT Lekker eten uit onze rubriek Met chef-kok Martin Willemsen KL Savage Kalman in Palermo 20%-40% 1 2 Uw goud I is zeer veel geld waard Wat een prijzen WEEKREKLAME Ifcm •tBoesschoten hoefstraat 145, tel.013-432163 I5,-| 9,50 BROER DE LAAT Attentie Attentie o Bij Broer zijn de stoppen doorgeslagen 5,00 Twee zondagvoorstellingen in Sapperlipopet 5,00 Jan de Cock kleding ook in Dongen Onder de naam Bertens - Mannenmode», zal de voormalige kledingzaak van Bertens B.V., Looiersplein 15 te Dongen vanaf heden worden voortgezet door Jan de Cock Kleding. Een directiewisseling dus, waarbij beide partijen het in het volste vertrouwen met elkaar hebben kunnen vinden. lkenl Donderdag 2 juli 1981 pagina 7 uli 1981 pagina 6 DE TILBURGSE KOERIER Pantalons 34,00 11,00 Tuinoveralls Damesjeans 19,00 19,95 Luchtbedden 1,95 9,95 13,95 5,95 3,95 9,95 Overhemden Dekbedden 16,95 34,00 Zomerpyjama’s g gg 1,90 129,00 Lijn 1-3 stopt bij de deur— Maandagmiddag open ■ding. Een directiewisseling dus, met elkaar hebben kunnen vin vanaf lelk en wéntel daarna de ;d door het z.g. «vismeel». juds de :zig zijn markt die A then die- TELETEX 2.498, Geslaagde a Sier de I voordeel Regenjassen 92 t.m. 146 Jacks Pantalons Jurkjes Pullovers T-shirts 29,- 35,- 29,- 25,- 20,- Martin Willemsen in Tussen peper en zout: im 100 inde Zomer- aanbiedingen :otvel or ons erheid ige hang- Gepaneerde kuikenfilets op «Zaanse» wijze 15,- 10,- Philips Teletext kleuren-TV VIDEO SPECIALIST Cocos matten Plaids extra groot Tennisballen Pony 3 stuks Verkoop VHS- Betamax- V 2000 banden Verhuur eerste Elke volgende ‘el. 113- 32144 i (dikke plakkt zonnebloemc" Fa. Jacobs en Zn Edelmetaal Hilvarenbeekseweg 26, nabij Pius 10-kerk, Tilburg, tel. 013-421044. baby-home Willem ll-str. 88-90 Tilburg I Korvelseweg 111-113 ken- i blijven 2ock. modern Dongen De tendvoorstellir en gaat l Dus, ben verstandig... en kijk eerst bij voor U naar een ander gaat. Oerlestraat 20, tel. 359059 Alle koopavonden geopend. instuif op b) de kin- maandag e klup zijn Kinderwagens vanaf 299,- (blauw-bruin) ribcord Becterdring 87-89, Tilburg, 013-431489 Winkelcentrum 'DE HOVEL’ Gdrie >rmt /raagd ten en gram jouden munten. I u. Paardjesklokken Wiener Stuben- klokken Jongens- ondergoed t Oude sieraden liggen soms jaren in de la aardap- iijvie sa- wat Voordat ik m'n bedje kies Ga ik naar Groenendaal, voor 'n goed advies! a Hoofddoeken en shawls Gebakken scholfilets met ansjovisjes en ansjoviskruidenboter niet i indere wezens In de twi, de buurt r te organis manier on de noodzaak var hoofdfiguur irstelling weet bij dieren en ar etje ge lling of nlakjes s en Kinderstrand- yj pakjes M 146/164 4,^0 schoonmaken 1 water. Hier aan partjes :hijn in Dïony- ende rocknummers (denk aan cy road blues en Blue swinging ia) maar ook prachtig gevoelige Kinderpyjama’s badstof FLORYN er gems snijden. Nu gaan we de scholfilets bakken: roer de melk aan met het ei, en voeg er aan toe: wat peper-zout en tijm, het pa neermeel en de bloem samen vermen gen (dit noemt men z.g. vismeel). Leg de scholfilets ’n minuut of vijf in de >kant» mogel ige» mayona frites en ge- (komkommer - >pel - uitje en Dit gerecht zo «krok; serveren, met een «pittig kruidensaus, pommes mengde zomersalade radijs - venkel - appel tuinkers). i) 75 gr. per stuk) zonnebloem- of olijfolie de molen 8 mooie scholfilets (2 per persoon) 1 dl melk 1 rauw ei peper-zout-tijm 6 volle eetlepels paneermeel 4 eetlepels bloem 150 gram boter 8 ansjoviskes (even in de melk leggen om wat te ontzouten) 1 citroen 1 tomaat Voor de ansjoviskruidenboter: 125 gram boter (liefst roomboter) kleine tube ansjovispasta (in delicates- senbedr. te koop) vingergreep oregano peper uit de molen 2 eetlepels ragfijne gehakte ui-bieslook- peterselie en dille 2 theelepeltjes gembersiroop stukje aluminium folie terecht bij de Vrijwilligerscentrale, Spoor laan 320, tel. 43.45.72 open ma t/m vrij vai 9 tot 5. Zij kijkt of de vakature nog oper en maakt eventueel een afspraak met vragende instelling voor u. Gestoofde champignons met ham en extra kruiderijen 400 gr. champignons 200 gr. gekookte ham 5 eetlepels olijfolie (of 1 flinke ui 1 rode paprika 1 groene paprika 5 eetlepels witte wijn (of sherry) eetlepel aardappelmeel paar druppels Worchester saus gehakte peterselie De champignons wassen in ruim koud aan plakjes snijden of Met 24 kanalen, afstandsbediening Leverbaar in 56 en 66 cm. Laat u deskundig voorlichten gezellig om Sommige gerechten met wat extra toevoeging van «KRUIDERIJEN» tot een speciaal gerecht te toveren. Daar gaan we dan: Als eerste geef ik U TWEE lichte ten, lunch hapjes en vervolgens TWEE hoofdschotels. Beignets van Aubergines 2 Aubergines (niet te groot) peper en zout 1 citroen melk (1 dl) 1 rauw ei bloem 1 afgestreken eetlepel gesmolten boter van ieders EEN mespuntje: gember poeder, oregano, nootmuskaat, kerrie poeder, beetje gehakte peterselie en dragonblaadjes 3 ragfijn gehakte sjalotjes en frituur om in te bakken (of olie). 1 de bezoekers etc. wordt gewaardeerd. - ■w-Voor bovenstaand vrijwilligerswerk kunt u 22, .._2" 12 !:_r2, T22"“, tel. 013-421044. gg terecht bij de Vrijwilligerscentrale, Spoor- - S laan 320, tel. 43.45.72 open ma t/m vrij van Van 13 juli tot 1 augustus gesloten s 9 tot 5. Zij kijkt of de vakature nog open is maakt eventueel ee" afs”raak mel de ‘(of B«rkditkM*trMt 83. Tilburg, 013-67488 ker) broeken M 36/46 9,95 Lange kinderpantalons 86 t/m 116 13,95 bedanken voor hun sp,o8n- Vrijwilligers gevraagd Het Sleutelcentrum zoekt a. twee va- kantievrijwiilig(st)ers voor de weken 3 t/m 7 10 t/m 14, 17 t/m 21 aug.; wis selend, de ene week 3 dagen en de an dere week’ 2 dagen werken. b. een vaste full-time vrijw. liefst met ervaring (het sleutelcentrurh is een opvangcen trum voor kinderen van werkende/stu- derende ouders) lllllllllllllll!= Wijkcentrum Theresia zoekt vrijwil- l|l II» ligers voor a) de kinderinstuif op B woensdagmiddag van 2 tot 4; b derklup de boefjes voor de i van 4.15 - 5.30 uur, voor deze nü al hard vrijw. nodig. Huiswerkklas Korvei zoekt vrijw. die kinderen van de brugklassen met hun huiswerk willen helpen op de ma van'/25-6 uur of wo ‘/23-4uur of do van 1/25-6 uur. De huiswerkklas begint na de grote vakantie maar liefhebbers kunnen zich nü al aanmelden.. Speelgoedwerkplaats van de Tilburgse Werkgemeenschappen biedt de moge lijkheid voor iedereen die langer dan een halfjaar werkloos is, te komen wer- ken. U moet tussen 18 en 30 jaar zijn en S al wat ervaring hebben met houtbewer- king. U kunt hier werken met behoud van uw' uitkering. Eetdienst de Pollepel zoekt vrijw. die van 2 tot 5 willen koken, boodschappen doen, schoonmaken. Van 5 tot 8 wordt er gegeten. De bedoeling is dat de vrjjw. mee-eet. Betrokkenheid bij het beleid, de bezoekers etc. wordt gewaardeerd. schoonger a wv grote ui grof i maakt U dit gerech i grote diepe braadpan laai. :d heet worden. Als eerste j okjes ham, deze lei st ’n houten lepel “sneden ui erbij; o< den, vervolgens e. leden paprika’s 1 Met ’s ochtends om 11.00 uur «Ben ik een bloem van Poppentheater Marmot en ’s middags om 15.00 uur «Kleine Nemo in Wonderland» van theatergroep ’t Frus, brengt poppentheater Sapperlipopet aan de Dionysiusstraat dè oplossing voor een regenachtige zondag. Twee kindervoorstellingen waarop het jonge publiek handenwringend van de spanning, schaterlachend om de grappen of kirrend van opwinding zal reageren. Natuurlijk zijn ook volwassenen van harte welkom. (uiteraard met mosterd) 8 kleine kuikenfilets 7 theekopje peper uit zout 1/2 citroen 2 rauwe eieren 1 flinke eetlepel pittige mosterd '*,s (Zaanse) gem- 1 theelepeltje kummelpitjes <t het eetlepel zéér fijn gesnipperde ui een snufje basilicum paneermeel De kuikenfilets lichtjes bestrooien met peper en zout en het citroensap ero verheen knijpen. Laat de kuikenfilets zo ’n ruim half uurtje intrekken. On dertussen de twee rauwe eieren in een kom doen, deze loskloppen, hierna er de mosterd-kummel ui en basilicum aantoevoegen. Voor U nu gaat pane ren, eerst even de kuikenfilets door de bloem wentelen, dan goed door het ei met kruiden halen en vervolgens ste vig in het paneermeel drukken, over tollig paneermeel er goed afschudden. Maak in een koekepan(nen) de olie heet (niet te) en bak hierin langzaam de gepaneerde kuikenfilets in. Af en toen omdraaien. U begii dikke voor st zout bestrooien en kwastje) zo een ht Nu ’n beslag i melk en het bloem bij (en r tot U een kk verkregen, gl boter, en voeg gemberpoeder -1 - peper uit de i selie, de dragoi sjalotjes. Om de beignets te bereiden moet U nu de plakken aubergines even door de bloem wentelen en daarna door het kruidenbeslag halen. Overtollig beslag af laten druipen en leg ze voorzichtig één voor één in de hete frituur (of sla olie). Let op ze zijn erg snel gaar! Deze aubergines-beignets zijn zalig om eten met b.v. een pittige warme koude) tomatensaus of kerrie-saus. Ook ’n sausje gemaakt op «kwark» basis is er heel lekker bij te kombine- ren. Of U er nu wat droge rijst, of macaroni, of er brood bij serveert dat maakt niet uit, maar ik weet zeker dat het best zal smaken. in de och- langs vobr een antwoord. De kinderen it met wie hij is, worden daar aktiefbij betrokken, door middel van voelen, ruiken, luisteren, zingen en praten. Het speelse gebeu ren is speciaal bedoeld voor kinderen van 3 tot 5 jaar, die vooral in dit stuk vertrouwd kunnen raken met poppen en poppenspel. Dunnetjes overdoen De middagvoorstelling is g~"-1-J van deze eeuw: «Kleine Nemo in Wonderland». Nemo is een jon dat elke nacht door een t menland wordt opgehaald, om met prinses van dit verre rijk te komen spelen. Samen beleven ze de meest wonderlijke avonturen. In elke voor stelling overigens weer anders. Een fantasierijk geheel waarbij kinderen èn ouders zich geen moment vervelen. Hoogtepunt van de voorstelling vor het slot, waarin de, kinderen gevr wordt de kostuums aan te trekke de voorstelling na te spelen. Het valt niet anders te verwachten dan dat de hele meute zich enthousiast op het po dium stort om de voorstelling dun netjes over te doen. Zondag bij regen en zonneset Poppentjeater Sapperlipopet, I siusstraat 11 a. int met de aubergines m niet te plakken te snijden, deze stuk stuk met zeer weinig peper en i bestrijk ze (met ’n met het citroensap. Laat ze talf uurtje liggen. smaken: doe in een kom de beleger hele ei, schep er zoveel ijjk tar 1 roer hevig met een garde) klontjesvrij beslagje heeft giet hierbij de gesmolten ''eg er verder aan toe: de «v. - oregano - noot - kerrie Je molen-gehakte peter- ?on en de gesnipperde gaat. «Al is er sprake van een economi sche teruggang, je moet toch verant woord initiatieven durven nemen. Daarbij heeft het Dongen mij altijd al aangetrokken en ik ben blij dat de sa menwerking met de heer Bertens zo erioopt. Vandaar ook hand having van de naam, terwijl de bekende medewerkers de klant zullen t,: adviseren», aldus de heer de Cocl Alle aanleiding voor u om het 71 aan het Looiersplein in met een bezoek te vereren. rnd bij klein 1 afgestr. dessertlepel kappertjes (in potjes te koop) 2 teentjes knoflook of ’n tikkeltje Velde poeder peper uit de molen wat zout enkele dragonblaadjes wat geknipt bieslook paar fijngehakte blaadjes citroen me- lise Jaarmarkt Alphen Alphen bereidt zich voor op het groot ste buitengebéuren van het zomersei zoen, de jaarmarkt. ’s Circa 200 kramen zullen op zondag 5 j, juli de Station- en Engélbertstraat voor één dag veranderen in een grote marktplaats. Bij de ingang zal als van ouds de Chaamer Muziekkapel aanwezig zijn om zorg te dragen voor een feestelijke omlijsting. Tijdens de markt die geoepend is van 12.00 tot 18.00 uur vindt tevens een groot standwerkersconcours plaats metals inzet de V.V.V.-bokaal. Zeker 20 standwerkers, waaronder de lands kampioen de Regt. zullen hun best doen om hun waren op de meest origi nele manier aan de man of vrouw te brengen. Het parkeren dat voor- Idagvoorstelling is geïnspireerd gaande jaren nog wel eens tot pro- suksesvolle strip uit het begin bléem leidde, wordt dit jaar geregeld 'T: i: dank zij de medewerking van de plaat- een jongetje, selijke scouting. Als nu nog de weer- bode uit dro- góden de organisatoren V.V.V.. de Heemkundekring en Schuttersgilde goed gezind willen zijn, zal het ko mende zondag ongetwijfeld weer een gezellige drukte worden in de kom van het anders zo rustige Alphen. En de derde en grootste partij, u als klant, blijft ook in de toekomst verze kerd van een aantrekkelijke modezaak op de hoek Hoge Ham - Looiersplein. gekruide melk en wéntel daarna de Daar staat Jan de Cock garant voor. Al visfilets goed door het z.g. «vismeel». weer 93 jaar een begrip in Tilburg aan Hierna flink aandrukken. het N.S. Plein met een breed assorti- goed_ vei Laat in de koekepan(nen) de boter ment heren-en jongenskleding. Service goed uitbruisen en bak hierin de filets en vakkennis voeren bij Jan de Cock de aan beide zijden mooi bruin, let er wel boventoon en dat geluid zal hij ook in op, dat deze scholfilets ontzettend Dongen door laten klinken. vlug gaar zijn. Een eerste «filiaal» dus, waarmee een al pand Leg de gebakken vis op een voorver- |ang gekoesterde wens van in vervuiling «net c warmde schotel, neem het rollet1- kruide ansjovisboter uit de koek diepvries en snijd er 8 dikke plak van. Leg deze op de warme vis hierover heen legt U ’n ansjovisje. Nu meteen serveren anders smelt uw ansjovisboter te ver weg. Gameer de schotel met ’n toefje peterselie-plakjes citroen en tomaat. Serveer hierbij: gebakken r' pelen en ragdun gesneden andiji lade, aangemaakt met kruiden-azijn. Wij betalen contant honderd gulden per 3 f Tevens betalen wij topprijzen voor zilveren en gou s Geopend dagelijks van 8 tot 20 u., zaterdag tot 14 s Afhankelijk van goudgehalte We beginnen met de ansjoviskruiden boter te maken als volgt: klop de boter in een kom met behulp van een garde zalvig op. Voeg hier aan toe de ans jovispasta (geen zout toevoegen, want deze pasta is nogal zout van zichzelf). Nu er de kruiderijen door roeren zoals oregona - peper - dille - ragfijne ge snipperde uit-peterselie-bieslook. Als alles zeer goed vermengd is er de j bersiroop door roeren (dit maakt geheel wat zachter). Leg nu ’n stuk aluminium folie voor U jt 4 neer, leg er met behulp van een eetle- tienkamp t nUlje pel de ansjovisboter in een lange streep op. Nu de folie oprollen en aan Jongstleden zaterdag werd door vereniging beide zijden dicht draaien (dus U hebt «•t Hutje» een tienkamp van leuke spel- nu een lange dikke rol). Leg deze in het straat, waarde bedrijfskantine van de «Ge- boter moeten gaan gebruiken kunt U whe) broeders Franken» zich vroeger bevond. er gemakkehjk dikke plakken van Het goede weer en het entoesiasme van de deelnemers en de toeschouwers droegen in belangrijke mate bij tot het sukses van deze dag. De winnaars in de vier leeftijdskategorieën waren Sylvia Boumans (0-6 jaar), Rogier ïstenborg (7-10 jaar), Jan-Wim van de Jen (11-14 jaar) en Jacqueline van Mook (15-100 jaar). Onze vereniging wil van deze gelegenheid gebruik maken om de winkeliers, die de prijzen beschikbaar stelder “,,u “*■- vers van harte te bedanken voor hun spon tane medewerking. Een speciaal dan kwoord willen wij richten tot politieagent Vugts, de heer Vullings, EHBO-er H. Ma- rinusseri en de gemeente Tilburg. In de toekomst hopen wij met de steun van meer van dergelijke evenementen liseren. Wij zien hierin een goede >m de gemeente te overtuigen van en de noodzaak van betere speelgelegenheden erna en een opvangcentrum voor de jeugd van (als de wijk 't Goirke. LJLJl JLJL JL—JLJLJl IUULjIJ Gevonden voorwerpen vanaf 23 juni tot en met 30 juni 1981. Inlichtingen hoofdbureau van politie, Noordhoekring. Portemonnaie, blauwdames, met geld en 4 foto’s; betaalpas giro, J. Hoogendoom, Tilburg;rekenmachine Toshiba, inbr. etui; verklaring arbeid t.n.v. Salem, Marok., Oisterwijk; verklaring arbeidsverg. t.n.v. Toufala ben Bouik te Oisterwijk; rijbewijs t.n.v. M. Vutgs, Hilvarenbeek; rijbewijs t.n.v. Koster, Tilburg; rijbewijs t.n.v. F. v. Helfteren te Tilburg; bril, bruin hoorn Zaterdag 4 juli zal het er in café Pa- ballads (zoals Heavenly van Conway montuur, heren; agenda van Marokkaan of lermo pittig Swingen Amper een paar Twitty). weer afgewisseld door Je^b^he g^ud vleStweTherent weken na het verschijnen van hun country-achtige songs hebben via de horloge goudkl Omega; onderstel kin. tweede gloednieuwe elpee «Bom to plaat menig hart al gestolen, hn wie derwagen, nieuw; tas, linnen met led. jack, rock» komt de Tilburgse formatie Sa- oor houdt voor de eigen composities twee kompassen, fototoestel; deken, groen vage Kalman and the Explosion Roc- van solo-gitarist Bart Strik, gaat allicht beige gebloemd; kinderjack maat 92-98, kets naar Broekhoven voor een on- rockend de dansvloer op. Daar is za- rood-blauw; tas, plastic vendet. met klom- vervalste rock and roll-avond. terdagavond vanaf 20.30 uur op de pen t.n.v. Gerven. Tilburg; paraplue, Knallende rocknummers (denk aan hoek Hilvarenbeekse Weg en zwarttransparant;capenylonbruin.baby- Rocky road blues en Blue swinging Broekhovenseweg genoeg ruimte ^Izuumyliïide6" és mama) maar ook prachtig gevoelige over. bromfietsverz. plaat N.J.G. 964; 2 borden met tekst; ziekenfondsboekje t.n.v.’ R. Steegeman, Tilburg; postidentiteitskaart, C. Jansen, Tilburg; 65+ pas en buskaart t.n.v. H.P. Vugts, Tilburg; bos sleutel, zwart etui, 7 stuks; sleutel etui, bruin letter E, 4 sleutels; sleutels, aan ring met koperen sleutel; zwart etui, 3 stuks, Hart van Bra- bantlaan bewoner; 3 sleutels, wit etui op schrift Groenedijk Rotterdam; diverse rij wielen; diverse honden en katten. Deze week’een paar lekkere sug- U mooie grote champignons heeft). De gesties waarin de «KRUIDEN» de dikke plakken ham in blokjes snijden hoofdrol vertolken. Het is altijd wel evenak de schoongemaakte pap- opzpllio nm «inmmioe oprechten met nka s- De grote ui grof snipperen. Nu maakt U dit gerecht als volgt: in één grote diepe braadpan laat U de olie goed heet worden. Als eerste gaat in de pan de blokjes ham, deze lekker al roerende met ’n houten lepel aanzet- nu de gesneden ui erbij; ook even mee aan braden, vervolgens er de aan blokjes gesneden paprika’s bijdoen, dit geheel even goed door laten braden en nu pas gaan er de gesneden cham pignons bij, als ook de eetlepel kap pertjes en de knoflook. Alles nogmaals goed door elkaar hutselen. Afmaken met peper-zout-tijm. Leg de deksel op de pan en laat dit potje in ongeveer 15 minuten op een laag pitje gaar prut telen (af en toe omzetten). Tegen dat U wilt gaan eten moet U er pas de dragon, de geknipte bieslook en de ci- troen-melise bijdoen (als U er deze kruiden te lang van te voren in doet, gaat er veel te veel aroma verloren). Roer nu in een kommetje het aardap pelmeel aan met de witte wijn en ’n paar druppels Worchestersaus. Dit nu langzaam bij de champignonsmassa roeren, zodat het geheel ’n beetje ge bonden is. Alles nog heel even door laten koken en proefen of de smaak naar Uw zin is. Serveer deze champignonschotel, (eventueel bestrooid met wat geraspte „:n kaas) met stokbrood of heer lijk tarwebrood. P.S.: Wilt U het wat luxer doen, dan kunt U er ook halve maantjes (Fleurons) bij geven.

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1981 | | pagina 7