r.
JVC
i
I
o
Aspergesde koningin van de
voorj aarsgroenten
I
'^audio-video
5
5
Pfi'ER IA ZOUT
de Uitvinders
Lekker eten uit onze rubriek
Met chef-kok
Martin Willemsen
1.299r
599r
d
THEO TUERLINGS
Nieuw in schoenen.l
oet
BRESSON
V oorj aarsconcert
Egerlander Asterius
RLRS SERUICE
TILBURG Ril
3
3
Termeer
299r
3
s
Niet goed..?
Geld terug!
30% KORTING
Donderdag 23 april 1981 pagina 15
pril 1981 pagina 14
1
mei ‘i jaar garantie
(of Cointreau)
12.30
Brillen
kabeljauw-
Verrekijkers
Microscopen
Barometers
jpermolen
de
>jes
Nu
inleg
IADEN
n
ris ontwerp
Ook uw adres voor glasreparaties
.9
links
Centaurusweg 71, 5015 TC Tilburg. Tel. 555955
Gerards gasfornuizen]
Gerards diversen
ArOAPOATOA,
n s maandags geslote
09
JUWELIERS - HORLOGERS
op onze nieuwe voorjaarskollektie wegens
OPHEFFINGSUITVERKOOP
Sleepasperges met
ham en mosterdsaus
meteen
Aan hei
Gegratineerde
schotel
met verse asperges
TISde
uit de
e
an uw
TOPKLASSE
HIFI
Bruidsjaponnen reeds va. f 75,-
Avondkleding HALVE PRIJS
damesmode - bruidsboetiek
Heuvelstraat 77 - TILBURG
hierin
tuten is
ILARIA - ZWEM-
iTIES -
MET BOXEN
Dus kompleet
1698,-
ThE/inwpjinE
isolerende beglazing
voor meer
wooncomfort
Als 1
i‘z-
>k,
voter
zout,
vanil-
IL 11'. bil .t.11 'ts W.i-rit r pk in 211. SniitLpad l.'C
Koelbox bruto-
inhoud 37 ttr.
In de zon, v
caravan, n,
koel dra-!;;
mee-
neemprijs
«Gentse» warme appelschotel
met gele room
.00 uur.
«Dixie one seven»,
^eper
t zout
ken sr
;ft de
spectacu-
msdroom
20.30 u.
lapier of alu-
bij elkaar te
op. Na 15
uw as-
Als U
'enaeer
:n maar
ges.,
dressing c
aanmaker
smaak na;
Vervolger
grote plat;
aangemaa
Tilburgse Dansers in «Ted Show»
ing:
lidenazijn
Hollandse «asperges» salade
2 kuikenfilets 300 gram)
mi gekookte ham (dikke plak-
I
1, voor de
meteen heerlijk
drankje. Gerards
Ismetasf
:r royaal
Isausovei
met plakjes i
erselie en hier
■aag nu prijs op
>or levering en
plaatsing van
Alle aanbiedingen zijn
geldig tot en met dinsdag
5 mei 1981, zolang de
voorraad strekt
e diepe ovenvaste
tal insmeren met
spergesendaar
■de kabeljauw-
juist
bestrooi
:n kaas.
kip)
in de asperges (of
1 hebben enkele wedstrijdparen van Dansschool Boutkan
-opnamen voor de laatste -Ted Show» in dit seizoen. Na hun
;n presentator Ted de Braak en
en kwaliteit van deze paren da
ibouters wel
en gidsen
ïtten, vanaf
»p kum-
lepel mos-
eid van de
Geen voorjaar in de lucht, dan toch
in ieder geval het voorjaar op taf“l
nog tot aar
rintig juni,
1-oindo i
Restanten najaarsmode voor de
HALVE PRIJS of MINDER
in alle maten - kleine en héle grote
Koop nu om er straks van te genieten!
Bosch koel/
vrieskombinatie
Getest! De resultaten
staan in de konsumenten-
gids van februari 1981.
Energieverbruik slechts
1,4 kWh per 24 uur.
Advies
prijs
Lfi88^
heden voor 4 personen;
gefileerde kabeljauw
verse asperges
Wat doet het ons toch goed als we het
zonnetje weer zien schijnen en wetende
dat hierdoor dan ook die heer'"1
«verse groenten» weer te voorschijn
Gasfornuis
Met plezier koken, braden
en bakken. Want dit
fornuis beloont u konstant
met de heerlijkste
gerechten.'
Adviesprijs
ZMr'
s schillen en afkoken
begin van deze rubriel
heb. De schillen t—
isperges op een zee.
In dit kookvc
5 minuten
Hiervan kr
:re aspergesm;
:ns al
e, de
Deze ,a"ë.z
itjes goed
Ha kOme
stereocassettedeck
3-wegs luidsprekersysteem
*2R audiotack
I Heuvelhof - Heuvelstraat 103 I
Telefoon 013-424333 i
neènergie. Door kom-
ietechnieken met be-
së
SEE
rmingsinstallatle wor-
■Bestërdring 87-89, Tilburg, 013-431489
Winkelcentrum DE HOVEL’ Goirle
kgjvcjvcjvcjvcjvcjvcjvcjyjvcjl
Voor 4 personen hebt l nodig:
l'/z kg asperges
12 plakken gekookte achterham
Voor de saus:
25 gram boter
1 eetlepel gesnipperde ui
25 gram bloem
1/2 liter kookvocht van de asperges
2 eierdooiers
4 eetlepels room
peper, zout, vingergreep
melzaadjes, afgestreken eetlep
terd (naargelang de pittigheiu
mosterd)
4 hardgekookte eieren
paar takjes peterselie
2 tomaten
voor 4 personen nieuwe aardappeltjes
•Voor de bereiding van deze schotel
begint U met de asperges te schillen en
daarna te koken op de wijze zoals we
in het begin van deze rubriek hebben
behandeld. Als de asperges wat afge
koeld zijn leg ze dan in een zeef of
vergiet en laat ze goed uitlekken
(kookvocht bewaren). U kunt ze het
beste doormidden snijden en verdèlen
zater in twaalf gelijke hoopjes. Rol nu elk
ïden bosje asperges in een mooie stevige
oen? plak ham en leg ze naast elkaar in één
lufjè (of twee) overvaste diepe schotel, die
5 royaal is ingesmeerd met boter. De
ikken schotel in een matige oven warm
houden. Nu gaan we de saus maken.
De boter in een pannetje niet te heet
laten, hierin gaat de gesnipperde ui. Al
roerend met een lepel de uitjes glazig
aanzweten, dus... niet bruin laten
wordenVervolgens er de bloem bij
doen. Laat deze roux op een laag pitje
in enkele minuten gaar worden.
Hierna deze roux wat laten afkoelen.
Breng het kookvocht van de asperges
aan de kook en schep deze met regel
maat bij'de roux. Natuurlijk met een
garde de saus mooi glad roeren. Ter
wijl de saus staat te pruttelen de twee
eierdooiers aanroeren met room. De
saus op smaak brengén met peper uit
de molen, misschien wat zout en
mosterd naar eigen inzichten smaak,
’n vingergreep kummel geeft de saus
’n hele aparte smaak. Nu
moet U al goed roerende er de aange-
maakte eierdooiers bijgieten. De saus
mag nu niet meer koken. Vergeet niet
om ondertussen de lekkere aardap
peltjes te koken en daarna wat op te
stoven met wat boter. Neem nu de
warm gehouden schotels met asperges
uit de oven en schep er royaal de zo
juist gemaakte mosterdsaus overheen.
Garneer de schotel met plakjes ge
kookte ei, takjes peterselie en hier en
daar 'n plakje tomaat.
Als nagerecht:
schillen, gaat ’t.met een zogenaamde
dunschiller. Neem de asperge vast aan over
de kop en houdt uw hand net buiten de salac
rand van de tafelzodat de asperge plat
op de tafel kan liggen, om hierdoor het
snelle breken te voorkomen. Schil nu
met het mesje van de kop naar de ach
terkant, steeds de asperge draaien,
zodat hij helemaal rondom van de
taaie schil ontdaan is. Er is nl. niets
erger en onsmakelijker dan wanneer
men lekker eens asperges wil eten
(want goedkoop zijn ze nog niet) en je
zit steeds met die harde schillen in de
mond. Dus... de asperges heel goed
schillen, dan hebt U al voor 80% ’n
fijne maaltijd. Het alleronderste stukje
moet U er nog wel even afsnijden
Om ze te koken:
U in het bezit bent van een grote
1, is het gezelligste om de asperges
z’n geheel te koken (uiteindelijk
heten ze ook eigenlijk sleep- of
slierasperges). Als uw pan te klein is,
snijdt U ze gewoon doormidden.
Bestrijk de bodem royaal met boter,
dan strooit U er wat zout in naar eigen
smaak, ’n beetje peper, wat nootmus
kaat en ’n tikkeltje suiker. Leg nu de
gewassen asperges netjes in de pan.
Doe er water op tot de bovenste laag
asperges net niet onderstaan. Leg hier
bovenop ’n stuk vetvrij papier of alu
miniumfolie (om ze netjes bij e"
houden) en leg er een deksel op
minuten zachtjes koken zijn u
perges ’t lekkerste van smaak.
ze zo heel lang laat koken wordei
echt niet lekkerder van, alleen
gaarder en moeilijker te serveren.
Nu enkele gezellige recepten:
Ouderwetse
kinderspelen
Op koninginnedag donderdag 30 april zal
er in de Hasseltstraat wederom een brade
rie gehouden worden. Tijdens de braderie,
die van 12 u. tot 18 u. duurt, kunnen alle
kinderen tot en met 10 jaar deelnemen aan
ouderwetse kinderspelen, zoals onder
meer: hoepelen, steltlopen, jo-jo, bussen
lopen en zelfs op een vliegende Hollander
rijden. Als aan alle spelletjes meegespeeld
wordt, hebben deze kinderen kans op wen
leuke prijs. De prijswinnaars en -winnares
sen zullen de week na koninginnedag ver
meld staan in de Tilburgse Koerier. De
jonge, maar ook andere waaghalzen kun
nen proberen de meiboom te beklimmen.
L Deze zal vol lekkernijen hangen, waarmee
zij zichzelf mogen belonen. Voor de al-
lerkleinsten is er een grabbelton. Al deze
aktiviteiten staan bij de Kasteelhoeve en
worden georganiseerd door de stichting
programmacommissie Oud-Tilburg.
JVC AUDIO-RACK
A-S3 geïntregeerde versterker. 22 W
-Fv>“5ï™pll
stereo demodulator
L-Al I platenspeler met
snaaraandrijving en automatische
_aKf^2ste.
_sm^
Nu gaan we de gele room maken:
Breng dè twee' dl melk aan de kool
hierna van het vuur nemen en de bots
er in doen, alsook een snufje ze"
Vervolgens er de suiker en Vam
lesuiker bij doen. Even roeren tot deze
opgelost is en dan met behulp van de
garde er de bloem door roeren. Doe dit
wel beetje voor beetje. U moet echt
heftig roeren, anders krijgt u onher
roepelijk klontjes.
Terwijl deze kompositie nog goed
warm is er de eieren een voor een bij
doen en weer goed roeren.
Als de gele room klaar is moet u deze
uitgieten over de schotel met appelen
enz. Hierna in de oven plaatsen die
ongeveer 170 graden heet is. Deze
heerlijke appelschotel zo warm moge
lijk serveren.
Limburgse aspergesoep
500 gram asperges
1/2 liter bouillon (van
l’/z liter kookvocht vai
schil)
40 gram boter
40 gram bloem
peper - zout - nootmuskaat - snufje tijm
- kerrie
1 dl melk (of wat koffiemelk)
50 gram verse kervel
150 gram gekookte achterham
6 sneetjes brood (voor Croutonnetjes)
(’n suksesschotel van een Belgische
kollega)
5 niet te grote appelen
4 eetlepels aarbeienjam
1 citroen
1 borrel Grand Marnier
1 klein doosje aarbeien
Voor de gele room:
2 dl melk
snufje zout
60 gram boter
50 gram bloem
50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker
3 eieren
20 a 25 minuten in de oven van 170
graden
Om dit dessert te maken begint U als
volgt:
De appeltjes met behulp van een ap
pelboor ontdoen van de kroost.
Hierna de appeltjes schillen en in
dikke plakke snijden (in de vorm van
kerstkransjes). Leg deze plakken dak
pansgewijs in een goed met boter inge
smeerde ovenvaste schotel.
Doe de aardbeienjam (of gelei) in een
bakje en roer dit aan met het sap van
de citroen en met de borrel Grand
Marnier. Smeerdït mengsel nu uit
over de appelschijven. De aardbeien
wassen, ontdoen van hun kroostjes en
in plakjes snijden en verdeel deze
plakjes over de gehele schotel.
kabouivi
pen: pannekoekbakken en
verkenners: kamp opzeLw.
15.00 u.
Verzameling fossielen halfedel
stenen- etc... van de h. Frans de
Bruin, vanaf 15.00 u.
Prijsuitreiking van Jeu de Boules,
vaf 20.00 u.
Flip en Ja, Bedrijf - Een sf
lair optreden met «De wen
van een grafheuvel», 7
Proggramma
Koninginnedag -
Goirle
Laat de «filet»
:veer 10 mint
De vis in het
rvv/vlen
de vissaus maken:
een pannetje laten smel-
behulp van een houten
doorheen roeren. Op
zg. «roux» in en-
ir laten worden,
ten. Doe 3 dl vis-
t van de as-
dit aan de
:ze
ivtit minuten gaar
Hierna af laten koek
bouillon en 3 dl kookvocht
perges bij elkaar en laat
kook komen. Al roerende met een
garde dit vocht bij de. roux scheppen
en de saus zachtjes aan de kook laten
komen. Wat kruiden betreft zal er niet
veel meer aan toegevoegd behoeven te
worden, maar U moet natuurlijk zelf
nog wel even proeven
Roer de eierdooiers (rauw) aan met de
4 eetlepels room en laat dit mengsel
langzaam bij de vissaus lopen. Wel
;d roeren om de schifting te voor-
iKwnien. Doe nu bij de saus de gehakte
verse peterselie met kervel.
De asperges en de gepocheerde vis
moet U even wat uit laten lekken op de
zeef, alvorens U de schotel af gaat
maken.
Neem nu een of twee j:‘
schalen. Deze royaai n
boter. Leg onderin de asp
bovenop de gepocheerdeN
filet. Schep hier overheen deze
naakte kruidenvtèsaus en 1
__?t geheel met de gemaler.
Hierna ongeveer 20 minuten in een
hete oven, en U zult deze verukkelijke
schotel prachtig bruin gekorst uw
gasten voor kunnen zetten. Serveer
hierbij: verse aardappelpuree of kleine
nieuwe aardappeltjes.
Ook bij deze schot
beginnen met he
de asperges. Hie
maal met U l
Hierna gaan
ander soort
zachtjes kok
ruime par.. j:
waarin de
wortel, u.,
gemalen f
tijm. Laat
min.). De visfil
verdelen en in
Extra voordeel
Meer dan 100.000 appa
raten levert Gerard de
Lange per jaar. Logisch
dat er dan wel ’ns iets
licht beschadigd wordt
Verkocht worden deze
tegen extreem lage
prijzen. Informeer hier
naar in ieder Gerard de
Lange filiaal.
tafel.
En dat kan voorlopig nog tot aan de
langste dag. Eenentwintig juni, het
begin van de zomer, het einde van
de aspergetijd. Maar tot dan, bij
voorbeeld met koninginnedag of
met moederdag of voor zomaar tus-
sendoor een feestelijk diner met de Heel
voorjaarskoningin onder de
groenten: de asperges. Ze zijn er al
vroeg dit jaar en onze chef-kok van
Restaurant de Korenbeurs, Martin
de goed uitgelekte asperges. Snijdt
-wer de helft en leg ze gekruist op de
Jt.!ade. Garneer deze «asperges sa
lade» met de aan partjes gesneden
hard gekookte eieren en plakjes to
maat. Serveer hierbij: geroosterd
brood en boter.
In het kader van 1 ubilerende Kon. Ver. Soc. Harmonie Asterius en het
25-jarig bestaan va mband zal de Egerlanderkapel zondag 26 april a.s. een
groots voorjaarsconcert geven, IN HET HOTEL CAFE REST. KLEIN SPEIJC K
in Oisterwijk, aanvang 12.00 uur.
Het repertoire van deze kapel bestaat uit Egerlander, James Last en
Zuidamerikaanse muziek. Dit is de eerste reeks van festiviteiten die Asterius dit
jaar nog te wachten staat. Deze Egerlanderkapel bestaat nu 6 jaar en heeft tijdens
deze jaren vele binnen- en buitenlandse optredens gehad.
komen. Een van deze groenten heeft
vandaag in mijn rubriek de voorkeur,
en dat zijn «DE ASPERGES».
De asperges zijn nu nog behoorlijk aan
de «prijs» maar daar komt wel veran
dering in. Desalniettemin kon ik niet
nalaten om de lezers die zo van deze
«groentenhouden bij te staan, bij het
bereiden van deze heerlijke schotels.
:1 even de «technièk» over het
schillen en koken van de asperges.
Als U de asperges kersvers van uw
groenteleverancier heeft (dit kunt U
neSlau.am ue iwrt.meure, wwrui, zien,aan de moo*e witte °f .™ma^-
Willemsen, heeft zijn recepten et tige kleur en aan de stevigheid kunt U
x j deze meteen schillen. Maar als de as-
op a ges em perges wat «taai» zijn (dan zijn ze al’n
;m tiet woord. paar jagen uit de grond) is het aan te
bevelen om de asperges een paar uur
in een bak met koud water te leggen.
zo doende nemen ze dan weer vocfit
erlijke op en worden ze weer lekker stevig,
schijn Het makkelijkste om de asperges te
De asperges schillen en afkoken zoals
ik aan het begin van deze rubriek om
schreven heb. De schillen bewaren. bouillon leggen
Hierna de asperges op een zeef uit la- pocheren. Met onges^.
ten lekken. In dit kookvocht de goed je kabeljauw zeker gaar
gewassen schillen 5 minuten zachtjes kookvocht af laten koele
door laten koken. Hiervan krijgt U nl jsju gaan we -
’n hele lekkere aspergesmaak j)e boter in
Hierna op een vergiet de schillen uit Jen- nu behul
laten lekken. Dit kookvocht met de 'epe erde bloem d<
gezeefde kuikenbouillon (overge- een laag pi je deze
houden van het voorgerecht) vermen- e e minu en ga<
gen. Laat nu in een pan de boter smel
ten. Hieraan de boter toevoegen. Met
een houten lepel roeren, laat deze zo
genaamde «roux» op 'n zeer laag pitje
in enkele minuten gaar worden. Nu
deze roux laten afkoelen. De bouillon
2 liter) aan de kook brengen. Zet de
roux weer op het gas. Doe hierbij eerst
4 wat peper, zout, ’n mespuntje noot-
muskaat en 'n tikkeltje kerrie (dit
laatste voor de kleur). Vervolger
goed roerende met een garde,
bouillon bij de roux scheppen. I
gebonden soep tien minuten zacht
door laten koken. Ondertussen de
verse kervel klein hakken, de ge
kookte ham aan hele kleine stukjes
snijden en de asperges aan stukjes van
2 cm.
Nu de soep even passeren (door een
zeef laten lopen). Aan de soep toe
voegen: 1 dl melk of wat room, de
kervel, de ham en défaspergestukjes.
De aspergesoep nu niét meer laten ko
ken. De sneetjes (oud) brood aan dob- 1 e 'r
belsteentjes snijden en in de hete fri- gem£
tuur, of in een pannetje met hete boter Heier
goudbruin bakken. Geef deze warme Ier
croutons bij de overheerlijke verse as
pergesoep!
jtel kunt U het beste
iet schillen en koken van
lierboven heb ik dit hele-
besproken.
1 we de kabeljauw (of een
t visfilet) pocheren
jken). Neem een nogal
pan, die hierin een laagje wa*
11 de gewassen en klein gesnedvu
ui, prei, sap van één citroe
peper, zout en een snu
at dit eventjes koken
niet in 4 gelijke stul
vu in de pan met groente-
200 grar
ken)
500 gram aardappelen
1/2 komkommer
1/2 klein bloemkooltje 400 gram)
1 kg asperges
4 eieren
klein kropje sla
paar tomaten
Voor de dressii
4 eetlepels krui
2 eetlepels sla-olie
1 eetlepel gesnipperde uitjes
6 pijpjes bieslook
peper - zout - mosterd
paar druppeltjes worchestersaus
Voor dit voorgerecht begint U als
volgt:
Daags van tevoren.
Zet een liter op met een klein stukje
wortel-prei-ui, 'n bouillonblokje, n
paar gestampte peperbolletjes en 1/4
laurierblaadje, dit even laten koken ^n
vervolgens er de kuikenfilets in gaar
pocheren 15 minuten). De kuiken
filets in de bouillon af laten koelen.
(De bouillon bewaren voor verwer
king in het recept: Limburgse asperge
soep).
Ook moet U de verse asperges afko
ken zoals ik hierboven heb omschre
ven. Laat ook de asperges in het
kookvocht afkoelen. De aardappelen
moet U zo afkoken, dat ze nog hard
genoeg zijn om er kleine blokjes van te
snijden. Van de bloemkoolstronk
snijdt U de roosjes (de bloem) af. Ook
deze even afkoken in wat water met
zout. Let er wel op, vooral niet te gaar.
De plakken ham snijdt U ook in gelijke
blokjes. De komkommer in de lengte
doorsnijden (eerst met een natte doek
goed afvegen) en met behulp van een
lepel er de zaad uitkrabben. Vervol
gens snijdt U de halve komkommers
aan dunne plakjes.
Neem nu een diepe kom. Hierin gaan
de aan stukjes gesneden kuikenfilet,
de ham, de aardappelen, de kom
kommer en de bloemkool. Alles voor
zichtig door elkaar hutselen.
Voor de tweede maal hebben enkele wedstrijdparen van Dansschool Boutkan Voor de dressing:
meegewerkt aan de TV-opnamen voor de laatste «Ted Show» in dit seizoen. Na hun Vermeng de olie met de azijn. Roeren
eerste TV-debuut waren presentator Ted de Braak en producer Jürgen Koen zo met de garde, de genoemde kruiden
tevreden over de inzet en kwaliteit van deze paren dat ze meteen weer werden toevoegen, de gesnipperde ui en de.
verzocht mee te willen werken aan de show die op zaterdag 25 april a.s. zal worden klein gesnipperde bieslook. Met deze
uitgezonden. dressing de zo juist gemaakte salade
Ook het nieuwe TV-seizoen zullen paren van Dansschool Boutkan op TV te zien aanmaken. Nu even proeven of de
^ijn. smaak naar uw zin is
Op de foto de huidige wedstrijdploeg die het nieuwe seizoen met maar liefst 10 Vervolgens de gewassen sla op een
paren zal worden uitgebreid. grote platte schotel leggen. Hierop de
laakte groentesalade. Neem nu
10.00 - 11.00 uur:, concert van ac-
cordeonver «Fortissimo» en het
«Gemengd Koor», in verpleeg
huis St.-Elisabeth.
10.30 - 11.30 uur: poppenkast in het
Molenpark. Bij slecht weer in de
Heemschuur.
- 18.00 uur: fotogezel-
ligheidsrit door Midden - Bra
bant. Start en finish bij het Jan
van Besouwhuis. Aldaar in
schrijven vanaf 12.30.
14.00 - 16.00 uur: spellennamiddag
voor de kinderen van 6-12 jaar.
14.00 - 17.00 uur: sportinstuif in «De
Haspel» en inde «Frankenhal.»
vanaf 19.30 uur: oranje - bingo voor
de bejaarden in «De Schakel».
19.30-20.30 uur: zaalvoetbal in «De
Haspel.»
vanaf 20.00 uur: Disco - avond voor
de jeugd vanaf 14 jaar in wijk
centrum «De Wildacker.»
Benodigdheden voor 4
600 gram
l'/2 kg
1/2 ui
100 gram wortel
100 gram prei
1 citroen
paar slagen uit de pepe:
zout en een snufje tijm
Voor de saus:
25 gram boter
25 gram bloem
3 dl visbouillon
3 dl kookvocht van de asperges
2 eierdooiers
4 eetlepels room, 2 eetlepels gehakte
peterselie met wat verse kervel, 100
gram gemalen gruyèrekaas (of em-
mertaler).
Voor 4 personen aardappelen voor pu
ree.
Programma
Koninginnedag
30 april a.s.
In- en rondom boerderij Denissen,
Gen. Eisenhowerweg te Berkel - En-
schot.
Aanvang 15.00 uu
Jazz - Band
16.00-19.00 u.
Jeu de Boules, vanaf 15.00 uur.
Vliegers maken, vanaf 15.00 uur.
Vliegers oplaten, vanaf 17.00 uur.
Poppenkastspeler: Richard Boes,
16.30-17.30.
I Scoutweg m.m.v.
nan I1I.
coel
kaï