nieuws NU 798 MUZIEKHUIS rossmeisl van rossmeisl I PEPEK IA ZUl l Lekker eten uit onze rubriek Q EN karnaval het eten vlug en lekker klaar NS Sr I voor bijna de helft van de prijs BRESSON Met IKT I 'w“™nSn2 Klassieke langspeelplaten Donderdag 19 februari 1981 pagina 11 DE TILBURGSE KOERIER bruari 1981 pagina 10 rum voor 8 30 jaar kun je nu iets mager gerookt spek (dun gesne- v.H Oosterse wijsheid wat pier, 103 een akte terdichting inclusief 5 jaar schriftelijke garantie 4 MACARONI «MEXICO» stenaars, als music s 5 KSS S: Kaas, z hierbij ope i ;ls vr JUWELIERS - HORLOGERS TILBURG Brillen Verrekijkers Microscopen Barometers Recente grafiek in Galerie Kokon Nu alleen bij Rossmeisl ONZE PRIJS el. 423781 nG^ironirirnG^gtrfl j GEBRADEN KUIKENDRUMS «WILLEM DEN TWIDDE» GEVULDE SPEK-PANNEKOEKEN C ARN A V ALESQUE CARNAVALSSOEP A LA «KRUIKENZEIKER» g even irengen toe. De l op zon IEREN! DTEN Om te üi reuz de n EN •vc Wij wisten nogmaals beslag te leggen op een beperkt aantal COMPUTER GESTUURDE CASSETTEDECKS Het cassettedeck van OPTONICA voor de echte hi-fi-liefhebber /erheen n beide de of filburg Adviesprijs 1498,- er tien uur. i. Telefoonnr. ■12.30 u. 1 worst 1 rogge- Als u v; kunt u weer gedruis. ïnbeurs. tartin Willemsen J-ogic Control» niveaumeters i f - Heuvelstraat foon 013-424333 1 kg kuikendrums i stukken van de kui poelier te koop). Voor de pikante ketjab, 1 v» 1/2 theelep puntje sand 4 eetlepels s bouillon, 1 pindakaas. Met de uitnodiging «op de koffie Galerie Kokon op zondag 22 febru a.s. van 12 tot 3 uur zal f~ Kokon de tentoonstelling geopend van recente hoogdi Fon Klement. iep nu i (of rmeng de geraspte leel en strooi dit :hotel, leg er nu hi boter bove"r ;ze schotel ■w 'oor om daags w te worden velen van u snunpgj istékt e bij ebruari -I in Galerie ling worden gdrukken van <*n de ing van :n haai( 'ijf te innen de dat bij een van de n twin- leter is, 10 dagen - be- «...e te haar, te ;en, ver- van an- - rOT 15 UUR I sheike 32 s Pessers. I F Tuincentrum 1 TEL. 013-421605 J s (dit zijn de onderste likenpoten, zó bij uw nummer vanc onopvallend zeld van een voer de or"" strumen pitje zacl matig de «drums» branden te voorkomen. De reeds van tevoren gekookte rijst in uw stoompan opwarmen en de groenten behoeft ook geen probleem te zijn! is. Nu moet uerdetvw». en laurierblad uithalen prettig om deze in de komen). Terwijl uw trekken, kunt u vast knolselderij en aardap] jes snijc bouillon laten worden. Ook bij doen. De bruine een zeef uit laten door e (grove pL_ fijn hakk— vocht aar. Laat deze lekker doorkol n|lmfllmfl[nifllnjfl!nji]gr Naast de döor Bach zelf bepaalde suite-in- deling;Prelude, Allemande, Courante, Sa rabande, Menuet I II (suite nr. 1 2), is een vooruitgang te noemen in de intt Bourée 1 II, (suite nr. 3 4), en Gavotte 1 pretatie-wedstriidonderdecellisten.Biilsr II(suitenr.5 +6), en allen eindigend met staat we[ eenzaam hoog. Het refer een Gigue, zijn de ietwat Frans nummervanditalbumisRL30369.P< georiënteerde karakterschetsen herken- onopvallend goed en de doos woi baar, 'als virtuoze Duits Barokke vertalin- Zeld Van een jn drie talen te lez gen, van een componist die ppur menselijk voer de ontstaansgeschiedenis vc gevoel kombineert met een muzikale fi- strument de «cello», nesse,' en hiervoor een «vrouwelijk» in- ;n en me t^e zodat u een mooi i beslag nu verder van de melk. Al een beetje peper toevoegen. Voor u de pannekoeken gaat bakken, is het ’t beste dat u het beslag een half gebraden «kuikendrums» in de braad- uurtje laat rusten, ondertussen gaan pan. Laat nu dit «potjé» op een laag we de champignons wassen en heel "t kiest. Een hoeveelheid aan emo- opgespeelde hoogtepunten, schil- n ruime mate Bachs gemoedsstem- uiterst illustratief. Bekend is dat 'f geen cello-virtuoos was en de libro» dan ook opgedragen heeft mend, cello- en viola da gamba- ind Christiaan Abel, die het hoforkest te Anhalt- Jul. V. Stolbergstraa» 7 Tel. 013-323049 aan blokken gesneden bruin aanbraden, liter bouillon laten komen. I afscheppen. Wat er. kruidnageltjes iksten (of verse laten trekken tot hoog uiten), rfiemade worstem cheppen en als ze afgekoeld zijn aan ïs snijden. De bouillon op laten dat het vlees zo goed als gaar -IE Voor de vulling: 250 g champignons, 200 g ui, 200 g prei (lekkerste is het witte gedeelte), l rode paprika (klein), l groene paprika (klein), 3 a 4 eetlepels tomatenketchup, mespuntje moster 100 g geraspte oude kaas, 75 g boter. e pikante marinade: 5 eetlepels 1 citroen (het sap), peper, zout, speltje nassi-kruidèn, mes- ibal en een klein beetje trassi, sla-olie (of olijfolie), 1/2 liter 1 ui, 2 eetlepels «marinade», Met de leut voor de deur moet er op alle gebied gewikt en gewogen worden. Tijd voor een uitgebreide schotel zal er voor velen niet aan zitten. Maar juist als er het volgende weekeinde zo vreselijk veel energie verzet wordt, dan mag de schijf van vijf niet vergeten worden. Chef-kok Martin Willemsen van de Korenbeurs heeft daar bijtijds aan gedacht en een «vlugge» en toch stevig -J- klaar gezet. Gemakkelijk is vooral dat u degen bereiden of klaar gezet kunnen worden, zodat in i soep gegeten kan worden. We zijn er op tijd kunt scheuren en kunt bewaren. Dat had u chef-kok moeten doen. Voor wie onverhoop* horen recepten béter thuis dan in de Dwè.w I Heuvelhof I Telefo Ik wens u allen veel plezier, een sma kelijk eten en een zéér prettig «Til- burgs» karnaval! Tot ziens in De Korei Ms Fon Klement is in 1930 geboren te Am sterdam. Door de vele kontakten met kun stenaars, die Fon Klement leerde kennen als musicus, is de belangstelling voor de beeldende kunst tot stand gekomen. Zijn kreatieve inslag bracht hem al gauw tot ex perimenteren en langzaam maar zeker vond hij zijn weg in de grafische richting. Het drukken boeide Fon Klement het meest omdat bij deze techniek het afwe-“" van de kleur en de kompositie vooraf g voorbereid kan worden. Juist de harmonie in kleur en vorm is het belangrijkste ken merk van het werk van Fon Klement. Ter gelegenheid van zijn 50e verjaardag is er een boek verschenen over het werk van Fon Klement en een overzichts tentoonstelling in het Museum van Bom mel van Dam. Tevens is onlangs in het kunstprogramma «op zicht» op zon dagmiddag op de televisie en in de decem- beruitgave van kunstbeeld aandacht aan hem besteed. Fon Klement zegt o.a. over zijn werk: «Mijn prenten zijn nonfiguratief, dit is echter een betrekkelijk begrip. «•••«•I* indrukken, die wij ontvangen, 1- worden uitgewist, ook in’nonfiguaratief werk is de wereld altijd terug te vinden. De tentoonstelling duurt tot 22 maart a.s. De galerie is geopend van dins dag t./m. zaterdag van 12 tot 17 uur en donderdagavond van 19 tot 22 uur. Galerie Kokon, Nieuwlandstraat 17, Tilburg, tel. 013-43^~2. Reeds 60 jaar een begrip voor vertrouwen en service int met een paar liter water met i een beetje zout aan de kook te en. Nu de macaroni er in en deze e gaar laten worden. Vervolgens koud spoelen onder de kraan en op een vergiet goed laten uitlekken! Ondertussen snijdt u de haml— i kleine dobbelsteentjes. Laat er in een flinke pan uitbruis erin de blokjes vlees aanzetten, hierna het sneden mager spek tc evengoed de klein de allerhoogste trouw jouw id wortètl in’t I hart van de mens. En daaruit schieten vier loten omhoog: Goed en Kwaad. Leven en Dood». Dat is geen geleerdheid. Dat is wijsheid. 1 potje of blikje bruine bonen 500 g inhoud), 1 potje of blikje witte bonen g inhoud), 200 g reuzel (of boter), varkensvlees (liefst van de nek gesneden), 2 rookworsten (of 500 g verse worst), 3 liter bouillon (of water met bouillonblokje), peper, zout, 1 laurierblad, 2 kruidnageltjes, 500 g uien, 500 g prei, stukje knolselderij (200 g). 2 eetlepels tomatenpuree, 400 g aardappelen en om op smaak te bren gen: mespuntje kummelpitjes en een paar druppels aroma. Serveer hier bii: roggebrood of bruin volkoren brood. «Hoe verder ik in 't Westen doordring', des te duidelijker wordt het mij dat de wijzen uit het oosten kwamen». Wie zei dat ook alweer Och dat doet er niet zoveel t vraag is hoe komst iemand idee. We weten hier,in het Westen toch zo- niet universiteiten hebben we i hoeveel geleerden geleerdheid is nog geen wijs- neia. Wijsheid zit namelijk niet enkel in je hoofd. t Wijsheid wortelt vooral in ’than. Dat is al een heel oude waarheid. Dat is ook al ’n heel oude.bijbelse wijsheid, j Daar lezen we: «En geef ook acht op de raad van Je eigen hart. Want geen ts verdient zoveel vertrouwen. Het t van de mens weet soms meet te melden dat zeven wachters die op ’n --zitten. moet je te ruiken ge- bidden dat Hij in Zijn voor 8,5 schreden leidt. Alle beleic auto heb- j-- voor ver- de soep teoen te soep staat te de prei, uien, dappelen aan sUk garnituur en het gel ie tomaten a Nu meer dan 600 soorten BLOEM- EN GROENTEZADEN in voorraad tlappen .aat de Jsen. mooi bruin t aan reepjes ge- tager spek toevoegen. Alles id losroeren en aanbraden. Nu i gesneden uien en verse pa- jse Koerier» van vor itgebreid aandacht I. lobby van de heer Van de Gerard van 17 in Tilburg (de koopt goede, ge bruikte spullen op om ze voor een lage prijs te verkopen aan mensen met een krappe beurs). In het artikel werd ook melding gemt de verkooprui straat 31a te hiervan ontvf vegen de afgeloper goed brieven n°n,e telefoon ken‘ goedkoöp ipts wilden halen. De heer Van Mourik daarover: «Ik moet iedereen die belt voor de echt goedkope spullen en vooral goedkope meubels vragen om nog even geduld te hebben. Het is namelijk zo dat in de U begir Lancierstraat vooral wat spullen uit daarin grootmoeders tijd staan opgeslagen brenger die beter van kwaliteit zijn en die we voor een wat hogere prijs verkopen De visuele om de aanschaf van de goedkope kunnen niet spullen te bekostigen. Daarom is er aan de Lancjersstraat geen ruimte 3311 meer om de goedkope spullen op te boter slaan. De verkoop daarvan kan begin- Hieri nen zo gauw als daarvoor een ge schikte ruimte is gevonden. Tot dan toe moet ik iedereen om een beetje geduld vragen. even afkoken in een bodempje water, sap van een citroen en peper. Als ze afgekoeld zijn in plakjes snijden. Pak nu een grote koekepan, laat hierin de 75 g boter bruin worden en bak hierin de gesnipperde ui, de klein ge sneden prei, de aan blokjes gesneden paprika’s en als laatste de cham pignons. Laat dit garnituur niet te gaar worden. Neem de pan van het vuur, ’n beetje af laten koelen en vervolgens op smaak brengen met wat peper, zout, tomatenketchup en een beetje mos terd. Op het laatst (om het geheel een beetje bij elkaar te houden) er de ge raspte kaas doorhqen roeren. Nu gaat u de spek-pannekoeken bak ken: eerst een klontje boter in de koekepan heet laten worden. Leg er een stuk of 3 a 4 dunne plakjes spek in, deze even zachtjes aanzetten en dan er een flinke lepel «beslag» overheen scheppen. De pannekoeken aan beide zijden goudbruin bakken, hierna uit de pan schuiven (op grote borden of schaal) en wat af laten koelen. Schep nu op elke pannekoek een beetje van het zojuist gemaakte groenten-gamituur en vouw ze half dicht. Leg ze op een met boter inge- smeerde ovenvaste schaal en zet ze 15 m*nuten voor u ze Saat eten *n een matig hete oven. Dit gerecht is zeer gemakkelijk daags van tevoren klaar te zetten! :htjes gaar stoven. Wel regel- prika’s (rood en groen) er bij in de pan «drums» omdraaien om aan- doen, nog steeds hoog vuur houden. Vervolgens er met behulp van een houten lepel de bloem doorroeren en hierna het geheel afblussen met de bouillon. Laat dit potje een minuut of tien al roerende zachtjes doorkoken Ondertussen de tomatenpuree er t doen en het gebonden sausje op smaak brengen met peper uit de molen, zout, snufje tijm en basilicum, een paar druppels worchester saus of aroma. Voor 8 a 10 pannekoeken hebt u nodig: Als allés nu lekker op smaak is, kunt u 4 eiren, 472 dl melk, 400 g bloem, beetje er de afgekookte macaroni (of spa- peper. Geen zout (vanwege het spek!), ghetti) doorheen roeren. 400 g mager gerookt spek (dun gesne- Schep nu deze Macaroni «Mexico» in den)- een (Of twee) ovenvaste schotels. Vermeng de geraspte kaas met het pa neermeel en strooi dit over de maca ronischotel, leg er nu hier en daar een klontje boter bovenop. epels Oo|t (}eze |eent er gewel- dig voor om daags van tevoren ge- er‘ maakt te worden en dat is natuurlijk voor velen van u wel erg prettig. Het is nu npg/riaar een kwestie van de oven aansteken 160 a 170 graden). Zet de schotels er in en na een half uurtje zit u zjonder veel «kook»-moeite aan een stevige en lekkere schotel. Nou ja, en wat betreft een bordje ge- l “f- mengde salade, met tomaat, augurk, A zilveruitjes, komkommer en kropsla, Ij overgoten met een tikkeltje kruiden- f azijn én een paar druppels olie, hebt u zonder twijfel zeer snel gemaakt! M Als u deze pannekoeken daags van te voren maakt, wikkel ze dan in plastic folie, om ze mals te houden. Ik heb dit *7* “-‘gebreide schotel zal er voor velen niet aan zitten Maar juist als er het SSakvo^ een ..;ïr,de weekeinde zevreselijk veel energie verzet wordt, dan mag de schijf van kom de 4 rauwe eieren deze met een vijf met vergeten worden. Chef-kok Martin Willemsen van de Korenbeurs heeft de Jos roeren Voeg hieraan de 3 dl daar bijtijds aan gedacht en een «vlugge» en toch stevige hap hieronder voor u »an de me]k toe Ny al de b,oem er bij "«-echten daags van tevoren a kunt doen en met de stevj roeren m ,n ee^.mT Va? t!jd r sch.oteltje zodat u een mooi glad beslag krijgt. Dit mee. Misschien dat u de pagina er uit bes) nu verder afslappen met de rest trouwens met alle recepten van onze van Je me)k AHeen voor de smaak opt een schoteltje kwijt mocht zijn: waar rèlkraant. Daar vindt u ze ook. meer spuitbusser realiseert. het kor :id, transi blussen. 2 motoren FG servo gestuurd wow en flutter 0.048 Direct capstan aandrijving Microprocessor gestuurde instelling van de bandspanning Tiptoetsbediening met «Full 2 kleuren fluoriserende «Peakhold» Mengbare lijninstelling Mie. instelling antnmatisch oroarammazoeksysteem bij snel voor- en achteruispoelen Bandteller digital kristaluitlezing Schakelaar voor opname en weerga ved.m. v. een Auto spacing toets 4 sekonden pauze tussen de nummers automatisch gestuurd APMS automatisch programmeerbaar mu- zieksysteem met o.a. door elkaar programmeren van max. 15 muziekprogramma's en te starten op 3 mogelijkheden: automatic play: automatic re peat: automatic cue. Tape counter memory: met behulp van deze funktie kan de processor ieder gewenst nummer van de nummertelling terugvinden en daar de weergave automatisch stoppen en starten. Pieptoonknop: een akoestische kontrole van de microprocessortoetsen. EN UITERAARD EEN LUIDSKWALITEIT MET BRUIKSAANWIJZING tegen te staat tel uien, Bachs c Iderij en aardappelen aan stuk- Beschot. ij den. Dit garnituur aan de n toevoegen en het geheel gaar comp^...^. J— Ook de tomatenpuree er bewaard? ie en witte bonen op sen e" r'” n lekken. De bonen gv^e een gehaktmolentje draaien ..Kapellmeister» te Co plaat) of u kunt de bonen ook bestond het orkest hier Aken. Nu deze bonen en het aan de soep toevoegen. met de Laat deze Carnavalssoep nog linuut of lekker doorkoken, op smaak brt en.-_ met de kummelpitjes en wat aroma, bij Op het laatst de aan plakjes gesneden '"l' toevoegen. Vergeet niet om er - of bruinbrood bij te serve i van dit bordje ^oep genoten l jr goed tegen het kamavals- De stoffige mens iet hetzelfde liedje, we 1 de stofdoek weer ter hand ne- zillen we de boel teiiminste een tiden. Natuurlijk zijn edden of dekens die jrzaken dan andere laar tegen het stof dat de eroorzaakt kunnen die ta- ;kens niet op volgens een van het Londens «Clini- 1 Centre» Clark beweert namelijk 1 de «huis»-stof veroor- door huidschilfertjes. lijk lichaam stoot zo’n loscopisch kleine deeltjes De hele huidlaag ver- staar van binnen uit binnen de 7 weitjes. Als we weten da. LIJ Iwassene de oppervlakte van vijftien- en inte centimet iedere 7 tot IC wat stof. Wanneer gebruiken we de spuitbus Zonder dat de mens het zich bewust is grijpt hij voor allerlei doeleinden naar de spuitbus. Uit gemak, vanwege de doelmatigheid en de snelle uitwerking en soms ook omdat het niet anders kan. Hij haalt dikwijls meer spuitbussen in vee^ niet huis dan hij zich realiseert. Om Hoeveel meubels te poetsen, het koper te be- we^ En schermen voor dofheid, transpiratie te Maar bestrijden, brand te blussen, haar te heid. verstevigen, ontdooien, reinigen ven, insekten te doden en tal Van dere huishoudelijke karweitjes. In Nederland gebruikt men spuitbus het meest ter verzorging het haar (26 Wij hanteren gretig (23 om insekten te lijf te mens gaan. En om ons toilet te desinfekte- hart ren en te verfrissen gebruiken we haar voor 17 Op de vierde plaats (15,5 hoge toren zi: in allerlei huishoudelijke kar- En daarbij n Om zelf lekker f brtfiken we de spuitbus Voor het onderhoud van de e ben we haar 3,5 nodig en voor ver ven en lakken van bijvoorbeeld schoenen 2 Dari blijft er nog 4,5 over voor allerlei andere gevallen. DIA 81-02-01 Serveer hierbij: droog gestoomde rijst en doperwtjes met worteltjes of ge- broken.boontjes. Voor dit gerecht begint u met daags van tevoren de «kuikenpootjes» als volgt in de marinade te zetten: doe in een flinke kóm de 5 eetlepels ketjab, het citroensap, peper, zout, nassi- kruiden, sambal, trassi. Dit alles goed door elkaar roeren. Leg er nu de kuikendrums in en hutsel ze goed door deze marinade. Het lekkerste is om ze zo minstens 12 uur te laten staan (wel af en toe een keertje omdraaien). Voor u ze gaat braden, eerst even wat afdrogen met een stuk keukenpapier, anders zijn ze veel te vochtig. Laat nu in een flinke koekepan de heet worden en braad hierin «drums» netjes bruin, hevel ze over in een royale braadpan. Bak nu in de overgebleven olie de kleingesneden ui niet te bruin, blus het geheel af met de bouillon. Dit aan de kook laten komen, nu een paar eetlepels van de «mari nade» toevoegen. Nu dit alles bijbinden met wat pin dakaas, maar let er op dat de saus niet te dik wordt. Giet nu deze saus op de cello-suites. r strument uc^aouwt men Johan Sebastian Bach tioneel oi maar al te vaak als organist, clavecinist en deren in r componist van een groot aantal niet allen mingen uit -d gebleven cantates, passies, mis- Bach zelf motetten, Johan Sebastian Bach secundo h- op te Weimar als een veelbelovend aan zijn vrie,.»., In 1717 wordt de componist als virtuoos Ferdinar In,»;-»»!.» te Cothen aangesteld, en ook lid was van I orkest hierna voornamelijk uit Cothen tot 1737. strijkers. Het hoogtepunt in Bachs carrière Een recente en volledige uitgave van de zes als violist bestand uit de compositie die hij solo-suites voor cello, uitgevoerd door de schreef. «Sei Solo a Violino senza Basso Nederlandse cello-virtuoos Anner Bijlsma, accompagnato», een groot manuscript dat trekt alle aandacht. In een album van drie Bach voorzag van het bijschrift «Libro platen laat Anner Bijlsma horen met onge- Primo». Dat de componist deze werken kende bekwaamheid, hoe deze cello-solo- naar alle waarschijnlijkheid zelf gespeeld suites klinken kunnen op zijn prachtig heeft, moge blijken uit de verwijzing naar Mattio Gofriller-instrument. Rustig en be teren. de bijgevoegde notities over vingerzet- dachtzaam is elke prelude, en dan volgen ihebt, tingen. Het «Libro primo» geeft overigens schitterende thematische variaties en her- de indruk dat de veronderstelling juist is, halingen, versieringen, ritmische wen- als men stelt dat Bach werkte of zou gaan dingen en dit uitgewerkt tot in details, die werken aan een «Libro secundo». Heden pas opvallen bij herhaald luisteren, en ze len dage wordt geaccepteerd dat dit 2e vo- ker ook zien. Want het aanschouwen van lume de «zes suiters voor violoncello zon- Anner Bijlsma verschaft ook een blijk van der begeleiding» zijnwaarvan de originele waardering omtrent de hoge extreme tech- partituren helaas ongedateerd zijn. De ti- nische vereisten die deze cello-composities tel, zoals vastgesteld is geschreven door zijn meegegeven. Ook zijn de uit te Voeren Bachs 2e vrbuw Anna Magdalena, die melodie-voeringen vol emotie en het mag Bach huwede op 3 december 1721, vlak na gezegd worden dat Bijlsma zich helemaal het overlijden van Bachs le vrouw en hier- inbeeld wat Bachs (muzikale) bedoelingen uit wordt afgeleid dat J.S. Bach de cello- zijn. Opvallend zijn de vele stops, die ab- suites kort na diCoverlijden in 1720, ge- soluut zijn, en dit geeft de toon op dat mo- componeerd moet hebben, en dus ook vlak ment de kans tot klinken te komen. Als een na zijn «Libro Primo». van de meest spirituele vertolkingeh heb ik immer die van Pierre Fournier gevonden, maar het verschil tussen de Archiv-uitgave en die van Bijlsma op'het platenlabel Seon is een vooruitgang te noemen in de inter- - ”:;lsma °R1 L 30369. Persing doos wordt verge- ?zen uitleg van het in-- Tramstraat 16 Zuidhaven 53 Korvelseweg 171 Kerkwerve 7 n deze bruine met witte bonensoe maken, begint u als volgt: doe c :uzel (dit is ’t lekke e maagbc I pan, hierin de I varkenshals niet te I I Hierna er de 3 a 4 I gieten, aan de kook I I opkomende schuim I. zout, peper, laurièr en kr toevoegen. De rooi worst) eventjes mee 1 deze gaar zijn (dit is 1 nuten).IÏfemadei schepp plakjes staan tot e olie 1 de /er in 1 de :n ui I De hobby van de heer Van Mourik In De Tilburgsr week werd uitj steed aan de ho Mourik uit Spaendonckstraat - heer Van Mourik spullen op 1 /erkopen a tving de heer Van Mourik in 2 "mke uien, 1 afgestreken eetlepel ,.._en week een stroom van bloem 2 verse paprika s, 3 afgestreken n met aanbiedingen en vele tomatenpuree, IV2 liter mtjes van mensen, die bouillon (of water met bouillonblokje), oop iets aan de Lanciersstraat u,t de molen’ z?ut’ sn“rJe t,-’m enf basilicum, een paar druppels aroma ot worchester saus, 100 g geraspte belegen kaas, 2 eetlepels paneermeel. Serveer hierbij een schoteltje gemengde salade. Iedere week is he moeten de stofdc men, willen we v beetje schoonhouden, er tapijten, dekbede1— meer stof veroor^. soorten, mda mens zelf ver )eP pijt^n en dek - de medewerker1 t is ’t lekkerste en goed voor cai Research jodem)' in een flinke braad- Dr. Rayi)iond kiz.i,v^„ „^oneden dat 70 van zaakt wordt d 1 op Het menselijk Het 500.000 micros af per minuut, nieuwt zich var tot 10 dagen, rx volwassene dc igstens 10 mi- huid tussen de nuitdebouillon tigduizend vierkar dan betekent dat in elk geval heel DIA 81-02-03

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1981 | | pagina 11