nieuws
NU
798
MUZIEKHUIS
rossmeisl
van
rossmeisl
I
PEPEK IA ZUl l
Lekker eten uit onze rubriek
Q
EN
karnaval
het eten
vlug
en
lekker klaar
NS
Sr
I
voor bijna de helft
van de prijs
BRESSON
Met
IKT I
'w“™nSn2 Klassieke langspeelplaten
Donderdag 19 februari 1981 pagina 11
DE TILBURGSE KOERIER
bruari 1981 pagina 10
rum voor
8
30 jaar
kun je nu iets
mager gerookt spek (dun gesne-
v.H
Oosterse wijsheid
wat
pier,
103
een
akte
terdichting
inclusief 5 jaar schriftelijke garantie 4
MACARONI «MEXICO»
stenaars,
als music
s
5
KSS S:
Kaas, z
hierbij
ope i
;ls vr
JUWELIERS - HORLOGERS
TILBURG
Brillen
Verrekijkers
Microscopen
Barometers
Recente
grafiek
in Galerie
Kokon
Nu alleen
bij Rossmeisl
ONZE PRIJS
el. 423781
nG^ironirirnG^gtrfl j
GEBRADEN KUIKENDRUMS
«WILLEM DEN TWIDDE»
GEVULDE SPEK-PANNEKOEKEN
C ARN A V ALESQUE
CARNAVALSSOEP A LA
«KRUIKENZEIKER»
g even
irengen
toe. De
l op zon
IEREN!
DTEN
Om
te üi
reuz
de n
EN
•vc
Wij wisten nogmaals beslag te leggen op een
beperkt aantal
COMPUTER
GESTUURDE
CASSETTEDECKS
Het cassettedeck van OPTONICA voor de
echte hi-fi-liefhebber
/erheen
n beide
de
of
filburg
Adviesprijs 1498,-
er tien uur.
i. Telefoonnr.
■12.30 u. 1
worst 1
rogge-
Als u v;
kunt u weer
gedruis.
ïnbeurs.
tartin Willemsen
J-ogic Control»
niveaumeters i
f - Heuvelstraat
foon 013-424333
1 kg kuikendrums i
stukken van de kui
poelier te koop).
Voor de pikante
ketjab, 1 v»
1/2 theelep
puntje sand
4 eetlepels s
bouillon, 1
pindakaas.
Met de uitnodiging «op de koffie
Galerie Kokon op zondag 22 febru
a.s. van 12 tot 3 uur zal f~
Kokon de tentoonstelling
geopend van recente hoogdi
Fon Klement.
iep nu
i (of
rmeng de geraspte
leel en strooi dit
:hotel, leg er nu hi
boter bove"r
;ze schotel ■w
'oor om daags
w te worden
velen van u
snunpgj
istékt
e bij
ebruari
-I in Galerie
ling worden
gdrukken van
<*n de
ing van
:n haai(
'ijf te
innen de
dat bij een
van de
n twin-
leter is,
10 dagen
- be-
«...e te
haar, te
;en, ver-
van an-
-
rOT 15 UUR I
sheike 32
s Pessers. I
F Tuincentrum 1
TEL. 013-421605 J
s (dit zijn de onderste
likenpoten, zó bij uw
nummer vanc
onopvallend
zeld van een
voer de or""
strumen
pitje zacl
matig de «drums»
branden te voorkomen.
De reeds van tevoren gekookte rijst in
uw stoompan opwarmen en de
groenten behoeft ook geen probleem
te zijn!
is. Nu moet uerdetvw».
en laurierblad uithalen
prettig om deze in de
komen). Terwijl uw
trekken, kunt u vast
knolselderij en aardap]
jes snijc
bouillon
laten worden. Ook
bij doen. De bruine
een zeef uit laten
door e
(grove pL_
fijn hakk—
vocht aar.
Laat deze
lekker doorkol
n|lmfllmfl[nifllnjfl!nji]gr
Naast de döor Bach zelf bepaalde suite-in-
deling;Prelude, Allemande, Courante, Sa
rabande, Menuet I II (suite nr. 1 2), is een vooruitgang te noemen in de intt
Bourée 1 II, (suite nr. 3 4), en Gavotte 1 pretatie-wedstriidonderdecellisten.Biilsr
II(suitenr.5 +6), en allen eindigend met staat we[ eenzaam hoog. Het refer
een Gigue, zijn de ietwat Frans nummervanditalbumisRL30369.P<
georiënteerde karakterschetsen herken- onopvallend goed en de doos woi
baar, 'als virtuoze Duits Barokke vertalin- Zeld Van een jn drie talen te lez
gen, van een componist die ppur menselijk voer de ontstaansgeschiedenis vc
gevoel kombineert met een muzikale fi- strument de «cello»,
nesse,' en hiervoor een «vrouwelijk» in-
;n en me t^e
zodat u een mooi i
beslag nu verder
van de melk. Al
een beetje peper toevoegen.
Voor u de pannekoeken gaat bakken,
is het ’t beste dat u het beslag een half
gebraden «kuikendrums» in de braad- uurtje laat rusten, ondertussen gaan
pan. Laat nu dit «potjé» op een laag we de champignons wassen en heel
"t kiest. Een hoeveelheid aan emo-
opgespeelde hoogtepunten, schil-
n ruime mate Bachs gemoedsstem-
uiterst illustratief. Bekend is dat
'f geen cello-virtuoos was en de
libro» dan ook opgedragen heeft
mend, cello- en viola da gamba-
ind Christiaan Abel, die
het hoforkest te Anhalt-
Jul. V. Stolbergstraa» 7
Tel. 013-323049
aan blokken gesneden
bruin aanbraden,
liter bouillon
laten komen. I
afscheppen. Wat
er. kruidnageltjes
iksten (of verse
laten trekken tot
hoog
uiten), rfiemade worstem
cheppen en als ze afgekoeld zijn aan
ïs snijden. De bouillon op laten
dat het vlees zo goed als gaar
-IE
Voor de vulling: 250 g champignons,
200 g ui, 200 g prei (lekkerste is het
witte gedeelte), l rode paprika (klein), l
groene paprika (klein), 3 a 4 eetlepels
tomatenketchup, mespuntje moster
100 g geraspte oude kaas, 75 g boter.
e pikante marinade: 5 eetlepels
1 citroen (het sap), peper, zout,
speltje nassi-kruidèn, mes-
ibal en een klein beetje trassi,
sla-olie (of olijfolie), 1/2 liter
1 ui, 2 eetlepels «marinade»,
Met de leut voor de deur moet er op alle gebied gewikt en gewogen worden. Tijd
voor een uitgebreide schotel zal er voor velen niet aan zitten. Maar juist als er het
volgende weekeinde zo vreselijk veel energie verzet wordt, dan mag de schijf van
vijf niet vergeten worden. Chef-kok Martin Willemsen van de Korenbeurs heeft
daar bijtijds aan gedacht en een «vlugge» en toch stevig -J-
klaar gezet. Gemakkelijk is vooral dat u degen
bereiden of klaar gezet kunnen worden, zodat in i
soep gegeten kan worden. We zijn er op tijd
kunt scheuren en kunt bewaren. Dat had u
chef-kok moeten doen. Voor wie onverhoop*
horen recepten béter thuis dan in de Dwè.w
I Heuvelhof
I Telefo
Ik wens u allen veel plezier, een sma
kelijk eten en een zéér prettig «Til-
burgs» karnaval!
Tot ziens in De Korei
Ms
Fon Klement is in 1930 geboren te Am
sterdam. Door de vele kontakten met kun
stenaars, die Fon Klement leerde kennen
als musicus, is de belangstelling voor de
beeldende kunst tot stand gekomen. Zijn
kreatieve inslag bracht hem al gauw tot ex
perimenteren en langzaam maar zeker
vond hij zijn weg in de grafische richting.
Het drukken boeide Fon Klement het
meest omdat bij deze techniek het afwe-“"
van de kleur en de kompositie vooraf g
voorbereid kan worden. Juist de harmonie
in kleur en vorm is het belangrijkste ken
merk van het werk van Fon Klement.
Ter gelegenheid van zijn 50e verjaardag is
er een boek verschenen over het werk van
Fon Klement en een overzichts
tentoonstelling in het Museum van Bom
mel van Dam. Tevens is onlangs in het
kunstprogramma «op zicht» op zon
dagmiddag op de televisie en in de decem-
beruitgave van kunstbeeld aandacht aan
hem besteed.
Fon Klement zegt o.a. over zijn werk:
«Mijn prenten zijn nonfiguratief, dit is
echter een betrekkelijk begrip. «•••«•I*
indrukken, die wij ontvangen, 1-
worden uitgewist, ook in’nonfiguaratief
werk is de wereld altijd terug te vinden.
De tentoonstelling duurt tot 22 maart
a.s. De galerie is geopend van dins
dag t./m. zaterdag van 12 tot 17 uur
en donderdagavond van 19 tot 22 uur.
Galerie Kokon, Nieuwlandstraat 17,
Tilburg, tel. 013-43^~2.
Reeds 60 jaar
een begrip
voor vertrouwen
en service
int met een paar liter water met
i een beetje zout aan de kook te
en. Nu de macaroni er in en deze
e gaar laten worden. Vervolgens
koud spoelen onder de kraan en op een
vergiet goed laten uitlekken!
Ondertussen snijdt u de haml—
i kleine dobbelsteentjes. Laat
er in een flinke pan uitbruis
erin de blokjes vlees
aanzetten, hierna het
sneden mager spek tc
evengoed
de klein
de allerhoogste
trouw jouw
id wortètl in’t I
hart van de mens. En daaruit schieten
vier loten omhoog:
Goed en Kwaad.
Leven en Dood».
Dat is geen geleerdheid.
Dat is wijsheid.
1 potje of blikje bruine bonen 500 g
inhoud), 1 potje of blikje witte bonen
g inhoud), 200 g reuzel (of boter),
varkensvlees (liefst van de nek
gesneden), 2 rookworsten (of 500 g
verse worst), 3 liter bouillon (of water
met bouillonblokje), peper, zout, 1
laurierblad, 2 kruidnageltjes, 500 g
uien, 500 g prei, stukje knolselderij
(200 g). 2 eetlepels tomatenpuree, 400 g
aardappelen en om op smaak te bren
gen: mespuntje kummelpitjes en een
paar druppels aroma. Serveer hier bii:
roggebrood of bruin volkoren brood.
«Hoe verder ik in 't Westen doordring',
des te duidelijker wordt het mij dat de
wijzen uit het oosten kwamen».
Wie zei dat ook alweer
Och dat doet er niet zoveel t
vraag is hoe komst iemand
idee.
We weten hier,in het Westen toch zo-
niet
universiteiten hebben we
i hoeveel geleerden
geleerdheid is nog geen wijs-
neia. Wijsheid zit namelijk niet enkel
in je hoofd. t
Wijsheid wortelt vooral in ’than. Dat
is al een heel oude waarheid. Dat is
ook al ’n heel oude.bijbelse wijsheid, j
Daar lezen we: «En geef ook acht op
de raad van Je eigen hart. Want geen
ts verdient zoveel vertrouwen. Het
t van de mens weet soms meet te
melden dat zeven wachters die op ’n
--zitten.
moet je
te ruiken ge- bidden dat Hij in Zijn
voor 8,5 schreden leidt. Alle beleic
auto heb- j--
voor ver-
de soep teoen te
soep staat te
de prei, uien,
dappelen aan sUk
garnituur
en het gel
ie tomaten
a
Nu meer dan 600
soorten
BLOEM- EN
GROENTEZADEN
in voorraad
tlappen
.aat de
Jsen.
mooi bruin
t aan reepjes ge-
tager spek toevoegen. Alles
id losroeren en aanbraden. Nu
i gesneden uien en verse pa-
jse Koerier» van vor
itgebreid aandacht I.
lobby van de heer Van
de Gerard van
17 in Tilburg (de
koopt goede, ge
bruikte spullen op om ze voor een lage
prijs te verkopen aan mensen met een
krappe beurs). In het artikel werd ook
melding gemt
de verkooprui
straat 31a te
hiervan ontvf
vegen de afgeloper
goed brieven
n°n,e telefoon
ken‘ goedkoöp ipts
wilden halen.
De heer Van Mourik daarover: «Ik
moet iedereen die belt voor de echt
goedkope spullen en vooral goedkope
meubels vragen om nog even geduld te
hebben. Het is namelijk zo dat in de U begir
Lancierstraat vooral wat spullen uit daarin
grootmoeders tijd staan opgeslagen brenger
die beter van kwaliteit zijn en die we
voor een wat hogere prijs verkopen
De visuele om de aanschaf van de goedkope
kunnen niet spullen te bekostigen. Daarom is er
aan de Lancjersstraat geen ruimte 3311
meer om de goedkope spullen op te boter
slaan. De verkoop daarvan kan begin- Hieri
nen zo gauw als daarvoor een ge
schikte ruimte is gevonden. Tot dan
toe moet ik iedereen om een beetje
geduld vragen.
even afkoken in een bodempje water,
sap van een citroen en peper. Als ze
afgekoeld zijn in plakjes snijden.
Pak nu een grote koekepan, laat hierin
de 75 g boter bruin worden en bak
hierin de gesnipperde ui, de klein ge
sneden prei, de aan blokjes gesneden
paprika’s en als laatste de cham
pignons. Laat dit garnituur niet te gaar
worden. Neem de pan van het vuur, ’n
beetje af laten koelen en vervolgens op
smaak brengen met wat peper, zout,
tomatenketchup en een beetje mos
terd. Op het laatst (om het geheel een
beetje bij elkaar te houden) er de ge
raspte kaas doorhqen roeren.
Nu gaat u de spek-pannekoeken bak
ken: eerst een klontje boter in de
koekepan heet laten worden. Leg er
een stuk of 3 a 4 dunne plakjes spek in,
deze even zachtjes aanzetten en dan er
een flinke lepel «beslag» overheen
scheppen. De pannekoeken aan beide
zijden goudbruin bakken, hierna uit de
pan schuiven (op grote borden of
schaal) en wat af laten koelen.
Schep nu op elke pannekoek een
beetje van het zojuist gemaakte
groenten-gamituur en vouw ze half
dicht. Leg ze op een met boter inge-
smeerde ovenvaste schaal en zet ze 15
m*nuten voor u ze Saat eten *n een
matig hete oven. Dit gerecht is zeer
gemakkelijk daags van tevoren klaar
te zetten!
:htjes gaar stoven. Wel regel- prika’s (rood en groen) er bij in de pan
«drums» omdraaien om aan- doen, nog steeds hoog vuur houden.
Vervolgens er met behulp van een
houten lepel de bloem doorroeren en
hierna het geheel afblussen met de
bouillon. Laat dit potje een minuut of
tien al roerende zachtjes doorkoken
Ondertussen de tomatenpuree er t
doen en het gebonden sausje op smaak
brengen met peper uit de molen, zout,
snufje tijm en basilicum, een paar
druppels worchester saus of aroma.
Voor 8 a 10 pannekoeken hebt u nodig: Als allés nu lekker op smaak is, kunt u
4 eiren, 472 dl melk, 400 g bloem, beetje er de afgekookte macaroni (of spa-
peper. Geen zout (vanwege het spek!), ghetti) doorheen roeren.
400 g mager gerookt spek (dun gesne- Schep nu deze Macaroni «Mexico» in
den)- een (Of twee) ovenvaste schotels.
Vermeng de geraspte kaas met het pa
neermeel en strooi dit over de maca
ronischotel, leg er nu hier en daar een
klontje boter bovenop.
epels Oo|t (}eze |eent er gewel-
dig voor om daags van tevoren ge-
er‘ maakt te worden en dat is natuurlijk
voor velen van u wel erg prettig.
Het is nu npg/riaar een kwestie van de
oven aansteken 160 a 170 graden).
Zet de schotels er in en na een half
uurtje zit u zjonder veel «kook»-moeite
aan een stevige en lekkere schotel.
Nou ja, en wat betreft een bordje ge- l “f-
mengde salade, met tomaat, augurk, A
zilveruitjes, komkommer en kropsla, Ij
overgoten met een tikkeltje kruiden- f
azijn én een paar druppels olie, hebt u
zonder twijfel zeer snel gemaakt! M
Als u deze pannekoeken daags van te
voren maakt, wikkel ze dan in plastic
folie, om ze mals te houden. Ik heb dit
*7* “-‘gebreide schotel zal er voor velen niet aan zitten Maar juist als er het SSakvo^ een
..;ïr,de weekeinde zevreselijk veel energie verzet wordt, dan mag de schijf van kom de 4 rauwe eieren deze met een
vijf met vergeten worden. Chef-kok Martin Willemsen van de Korenbeurs heeft de Jos roeren Voeg hieraan de 3 dl
daar bijtijds aan gedacht en een «vlugge» en toch stevige hap hieronder voor u »an de me]k toe Ny al de b,oem er bij
"«-echten daags van tevoren a kunt doen en met de stevj roeren
m ,n ee^.mT Va? t!jd r sch.oteltje zodat u een mooi glad beslag krijgt. Dit
mee. Misschien dat u de pagina er uit bes) nu verder afslappen met de rest
trouwens met alle recepten van onze van Je me)k AHeen voor de smaak
opt een schoteltje kwijt mocht zijn: waar
rèlkraant. Daar vindt u ze ook.
meer spuitbusser
realiseert.
het kor
:id, transi
blussen.
2 motoren FG servo gestuurd wow en flutter
0.048
Direct capstan aandrijving
Microprocessor gestuurde instelling van de
bandspanning
Tiptoetsbediening met «Full
2 kleuren fluoriserende
«Peakhold»
Mengbare lijninstelling
Mie. instelling
antnmatisch oroarammazoeksysteem bij
snel voor- en achteruispoelen
Bandteller digital kristaluitlezing
Schakelaar voor opname en weerga ved.m. v. een
Auto spacing toets 4 sekonden pauze tussen de
nummers automatisch gestuurd
APMS automatisch programmeerbaar mu-
zieksysteem met o.a. door elkaar programmeren
van max. 15 muziekprogramma's en te starten op
3 mogelijkheden: automatic play: automatic re
peat: automatic cue.
Tape counter memory: met behulp van deze
funktie kan de processor ieder gewenst nummer
van de nummertelling terugvinden en daar de
weergave automatisch stoppen en starten.
Pieptoonknop: een akoestische kontrole van de
microprocessortoetsen.
EN UITERAARD EEN
LUIDSKWALITEIT MET
BRUIKSAANWIJZING
tegen te
staat tel
uien, Bachs c
Iderij en aardappelen aan stuk- Beschot.
ij den. Dit garnituur aan de
n toevoegen en het geheel gaar comp^...^.
J— Ook de tomatenpuree er bewaard?
ie en witte bonen op sen e" r'”
n lekken. De bonen gv^e
een gehaktmolentje draaien ..Kapellmeister» te Co
plaat) of u kunt de bonen ook bestond het orkest hier
Aken. Nu deze bonen en het
aan de soep toevoegen.
met de Laat deze Carnavalssoep nog
linuut of lekker doorkoken, op smaak brt
en.-_ met de kummelpitjes en wat aroma,
bij Op het laatst de aan plakjes gesneden
'"l' toevoegen. Vergeet niet om er
- of bruinbrood bij te serve
i van dit bordje ^oep genoten l
jr goed tegen het kamavals-
De stoffige mens
iet hetzelfde liedje, we
1 de stofdoek weer ter hand ne-
zillen we de boel teiiminste een
tiden. Natuurlijk zijn
edden of dekens die
jrzaken dan andere
laar tegen het stof dat de
eroorzaakt kunnen die ta-
;kens niet op volgens een
van het Londens «Clini-
1 Centre»
Clark beweert namelijk
1 de «huis»-stof veroor-
door huidschilfertjes.
lijk lichaam stoot zo’n
loscopisch kleine deeltjes
De hele huidlaag ver- staar
van binnen uit binnen de 7 weitjes.
Als we weten da. LIJ
Iwassene de oppervlakte van
vijftien- en
inte centimet
iedere 7 tot IC
wat stof.
Wanneer
gebruiken
we de spuitbus
Zonder dat de mens het zich bewust is
grijpt hij voor allerlei doeleinden naar
de spuitbus. Uit gemak, vanwege de
doelmatigheid en de snelle uitwerking
en soms ook omdat het niet anders
kan.
Hij haalt dikwijls meer spuitbussen in vee^ niet
huis dan hij zich realiseert. Om Hoeveel
meubels te poetsen, het koper te be- we^ En
schermen voor dofheid, transpiratie te Maar
bestrijden, brand te blussen, haar te heid.
verstevigen, ontdooien, reinigen
ven, insekten te doden en tal Van
dere huishoudelijke karweitjes.
In Nederland gebruikt men
spuitbus het meest ter verzorging
het haar (26 Wij hanteren
gretig (23 om insekten te lijf te mens
gaan. En om ons toilet te desinfekte- hart
ren en te verfrissen gebruiken we haar
voor 17 Op de vierde plaats (15,5 hoge toren zi:
in allerlei huishoudelijke kar- En daarbij n
Om zelf lekker f
brtfiken we de spuitbus
Voor het onderhoud van de e
ben we haar 3,5 nodig en voor ver
ven en lakken van bijvoorbeeld
schoenen 2 Dari blijft er nog 4,5
over voor allerlei andere gevallen.
DIA 81-02-01
Serveer hierbij: droog gestoomde rijst
en doperwtjes met worteltjes of ge-
broken.boontjes.
Voor dit gerecht begint u met daags
van tevoren de «kuikenpootjes» als
volgt in de marinade te zetten: doe in
een flinke kóm de 5 eetlepels ketjab,
het citroensap, peper, zout, nassi-
kruiden, sambal, trassi. Dit alles goed
door elkaar roeren. Leg er nu de
kuikendrums in en hutsel ze goed door
deze marinade. Het lekkerste is om ze
zo minstens 12 uur te laten staan (wel
af en toe een keertje omdraaien).
Voor u ze gaat braden, eerst even wat
afdrogen met een stuk keukenpapier,
anders zijn ze veel te vochtig.
Laat nu in een flinke koekepan de
heet worden en braad hierin
«drums» netjes bruin, hevel ze over in
een royale braadpan. Bak nu in de
overgebleven olie de kleingesneden ui
niet te bruin, blus het geheel af met de
bouillon. Dit aan de kook laten komen,
nu een paar eetlepels van de «mari
nade» toevoegen.
Nu dit alles bijbinden met wat pin
dakaas, maar let er op dat de saus niet
te dik wordt. Giet nu deze saus op de
cello-suites. r strument
uc^aouwt men Johan Sebastian Bach tioneel oi
maar al te vaak als organist, clavecinist en deren in r
componist van een groot aantal niet allen mingen uit
-d gebleven cantates, passies, mis- Bach zelf
motetten, Johan Sebastian Bach secundo h-
op te Weimar als een veelbelovend aan zijn vrie,.».,
In 1717 wordt de componist als virtuoos Ferdinar
In,»;-»»!.» te Cothen aangesteld, en ook lid was van I
orkest hierna voornamelijk uit Cothen tot 1737.
strijkers. Het hoogtepunt in Bachs carrière Een recente en volledige uitgave van de zes
als violist bestand uit de compositie die hij solo-suites voor cello, uitgevoerd door de
schreef. «Sei Solo a Violino senza Basso Nederlandse cello-virtuoos Anner Bijlsma,
accompagnato», een groot manuscript dat trekt alle aandacht. In een album van drie
Bach voorzag van het bijschrift «Libro platen laat Anner Bijlsma horen met onge-
Primo». Dat de componist deze werken kende bekwaamheid, hoe deze cello-solo-
naar alle waarschijnlijkheid zelf gespeeld suites klinken kunnen op zijn prachtig
heeft, moge blijken uit de verwijzing naar Mattio Gofriller-instrument. Rustig en be
teren. de bijgevoegde notities over vingerzet- dachtzaam is elke prelude, en dan volgen
ihebt, tingen. Het «Libro primo» geeft overigens schitterende thematische variaties en her-
de indruk dat de veronderstelling juist is, halingen, versieringen, ritmische wen-
als men stelt dat Bach werkte of zou gaan dingen en dit uitgewerkt tot in details, die
werken aan een «Libro secundo». Heden pas opvallen bij herhaald luisteren, en ze
len dage wordt geaccepteerd dat dit 2e vo- ker ook zien. Want het aanschouwen van
lume de «zes suiters voor violoncello zon- Anner Bijlsma verschaft ook een blijk van
der begeleiding» zijnwaarvan de originele waardering omtrent de hoge extreme tech-
partituren helaas ongedateerd zijn. De ti- nische vereisten die deze cello-composities
tel, zoals vastgesteld is geschreven door zijn meegegeven. Ook zijn de uit te Voeren
Bachs 2e vrbuw Anna Magdalena, die melodie-voeringen vol emotie en het mag
Bach huwede op 3 december 1721, vlak na gezegd worden dat Bijlsma zich helemaal
het overlijden van Bachs le vrouw en hier- inbeeld wat Bachs (muzikale) bedoelingen
uit wordt afgeleid dat J.S. Bach de cello- zijn. Opvallend zijn de vele stops, die ab-
suites kort na diCoverlijden in 1720, ge- soluut zijn, en dit geeft de toon op dat mo-
componeerd moet hebben, en dus ook vlak ment de kans tot klinken te komen. Als een
na zijn «Libro Primo». van de meest spirituele vertolkingeh heb ik
immer die van Pierre Fournier gevonden,
maar het verschil tussen de Archiv-uitgave
en die van Bijlsma op'het platenlabel Seon
is een vooruitgang te noemen in de inter-
- ”:;lsma
°R1 L 30369. Persing
doos wordt verge-
?zen uitleg
van het in--
Tramstraat 16
Zuidhaven 53
Korvelseweg 171
Kerkwerve 7
n deze bruine met witte bonensoe
maken, begint u als volgt: doe c
:uzel (dit is ’t lekke
e maagbc
I pan, hierin de
I varkenshals niet te I
I Hierna er de 3 a 4
I gieten, aan de kook I
I opkomende schuim
I. zout, peper, laurièr en kr
toevoegen. De rooi
worst) eventjes mee 1
deze gaar zijn (dit is 1
nuten).IÏfemadei
schepp
plakjes
staan tot
e olie
1 de
/er in
1 de
:n ui
I De hobby van
de heer
Van Mourik
In De Tilburgsr
week werd uitj
steed aan de ho
Mourik uit
Spaendonckstraat
- heer Van Mourik
spullen op 1
/erkopen a
tving de heer Van Mourik in 2 "mke uien, 1 afgestreken eetlepel
,.._en week een stroom van bloem 2 verse paprika s, 3 afgestreken
n met aanbiedingen en vele tomatenpuree, IV2 liter
mtjes van mensen, die bouillon (of water met bouillonblokje),
oop iets aan de Lanciersstraat u,t de molen’ z?ut’ sn“rJe t,-’m enf
basilicum, een paar druppels aroma ot
worchester saus, 100 g geraspte belegen
kaas, 2 eetlepels paneermeel. Serveer
hierbij een schoteltje gemengde salade.
Iedere week is he
moeten de stofdc
men, willen we v
beetje schoonhouden,
er tapijten, dekbede1—
meer stof veroor^.
soorten, mda
mens zelf ver
)eP pijt^n en dek
- de medewerker1
t is ’t lekkerste en goed voor cai Research
jodem)' in een flinke braad- Dr. Rayi)iond
kiz.i,v^„ „^oneden dat 70 van
zaakt wordt d
1 op Het menselijk
Het 500.000 micros
af per minuut,
nieuwt zich var
tot 10 dagen, rx
volwassene dc
igstens 10 mi- huid tussen de
nuitdebouillon tigduizend vierkar
dan betekent dat
in elk geval heel
DIA 81-02-03