1
4
8
BEMA
NAAIMACHINES
6.90
5.95
ZEN
79
69
98
75
ÏW
PEPER IA ZOUT
1
KAASLAND
JB
r bij...
LIQUIDATIE -
OPRUIMING
Met
Q
chef-kok
Martin
Willemsen
Perzische en
Oosterse
tapijten
40%, 50%, 60%
Fantastisch geslaagde
vakantieweek voor zieken
en mindervaliden
I
I
pen
gratis
DONDERS PERZENHAL
BEMA’S GRANDIOZE AANBIEDINGEN
IR"
GRATIS
opheffings -
uitverkoop
coeswwees
elegante mode
in de maten 48150/52
ndicnpten
ober 1980 pagina 6
DE TILBURGSE KOERIER
Donderdag 9 oktober 1980 pagina 7
<7
:tie
maar wel een zeer
Zorg dat U niet te laat komt
Tijdens de
ilaadjes, eventueel nog
I
van onze totale voorraad
j hele col-
Koopt u met kortingen van
(met
of meer
alles moet weg
<ker vullen.
500 gram
1
Politiek is ook een vrouwenzaak
ook ir
Rosmolenplein 2. Ruime parkeergelegenheid.
>end.
ILBURG
LBURG
tel. 422451
595,-
1695,-
999,-
1695,-
t.w.v. f 40,- (of de helft in contanten)
verzor
Berger
helem:
gr boter,
'’es,
rortel,
eetlepels panneermeel,
ter,
peterselie, 2 tomaten,
LEWENSTEIN
electronic 1080
Slankie
per stuk
er is nu nog voldoende voorraad
ook en vooral in grote kleden
Franse
Emmentaler
Belegen
stolwijker
Charmor
Vossen -
Lovable -
Parkeren
naast en
tegenover
de zaak
Jong
belegen
gatenkaas
hele
kilo
Rambol
notenkaas
met hele
noten
100
gram
Schouwburgring 99
(in de nettorama)
hele
kilo
laten
kon-
rekent
cant van
igramma
eaandact
Piusstraat 124
Tilburg
013-435565
Pfaff 1222 Electronic
van 1995,- nu
Jonge
kaas
hele
kilo
Elna model SU Air electronic
van 1995,- voor
825,—
wijk-
door
ge-
ELNA
Ha»
>nic
Ascona B v a 1976
Rekord 0 1700-1900
PeugMMM i-GL
lunchschotel wat
e gemengde sa-
Lowenstein Compacta 70
Adviesprijs 759,-
Bij ons voor
LTNDIENNE
balletjes op Indische wijze)
1095,—
Nog inruil
mogelijk
koper van een nieuwe
achine van welk merk dan ook
ING van de Vrouwenraad Tilburg vraagt dit jaar Uw
at het vooral op de «vrouw» gericht is.
ingrijpende wetsontwerpen aan de orde komen, die voor de vrouw
Toyota 4500 electronic
van 1349,- voor
De huidige beheerkommissie
op een grote opkomst van de kj
de wijkbewoners.
ingebouwde motor
498,-
Inruil mogelijk
Pfaff Tipmatic type 1027
van 1349,- bij ons slechts
1099,-
geen dure,
schotel.
dag 27 september
De Zwarte Ber
en de
ie van
VERKOOP VAN ALLE MERKEN O.A. ANKER, ELNA, HUSQVARNA, LEWENSTEIN, PFAFF, SINGER, NECCHI, ADLER, BERNINA, MELSON, KOHLER, TOYOTA
EIGEN SERVICE- EN REPARATIEDIENST
NIEUW van I
TSP «Stell:
Air electror
aben, chef-kok Martin Willemsen. Door gelukkige
arima genoten vakantie, heeft het iets langer ge-
:i aiwwi wen vlvi lol nicdwe recepten: met groen
jes, een oven scho-
toogtepunt, gestoofde
Tilburgse kappers
in Duitsland
Het comj
zorgingv
dager.
het pitto
land. V<
voor de i
Onze winterkollektie is kompleet.
Loop vrijblijvend binnen, wij nemen de tijd
B)jv. onze japonnenkollektie is geweldig.
gel, gaf alle gelegen
te dansen en te zin)
takten te verstevigen,
rijke omgeving nodigde
ken van een wandt
woensdagavond een
belangelt
Melody
Op woensdag 15 oktober a.s. wordt in
Wijkcentrum De Schans, de Schans
123, te Tilburg, de jaarlijkse vergade
ring gehouden van de beheerkommis
sie van het wijkgebouw.
De vergadering, waarvoor alle bewo
ners van de wijken Heikant en Quirijn-
stok worden uitgenodigd, begint om
20.00 uur.
De belangrijkste punten op de agenda
zijn een voorstel tot wijziging van de
statuten en de verkiezing van een
viertal wijkbewoners in de beheer
kommissie.
UCHTGEWiCHT
.„gebouwde moto,
!nnS"mogelijk
BERN. LODERSTR. 37,
ACHTER VENDET AAN DE WESTERMARKT
GEOPEND VAN 10 TOT 6.
DONDERDAG KOOPAVOND 'S MAANDAGS GESLOTEN
tracht
maakten de
«de eigen bun-
>zaam. Een eerste
•I deed alle ver-
el(s)indeoven. Zet
deze op 170 graden. Na ongeveer een half
uur a 40 minuten zal uw paling-stoofschotel
zeker gaar zijn en lekker gebruineerd. Gar
neer de Oostendse palingschotel met de
aan kleine partjes gesneden tomaat. Be
strooi het geheel met wat gehakte peter
selie.
De lekkerste garnituur hierbij is: luchtig
geklopte aardappelpuree en gestoofde
verse worteltjes. Iets gewaagder is om er
gestoofde rode bietjes bij te geven, alhoe
wel het ontzettend goed combineert.
TUSSEN
kneed hier om te beginnen eerst de rauwe Verder serveert u bij de:
eieren en de eetlepel koffieroom door, ver- kookte rijst, eventueel
volgens het paneermeel en de ragfijn ge- taugee en fijngesneden i
sneden gemberbolletjes. Nu gaat u het ge- rika’s.
hakt op smaak brengen met het theelepeltje Dit is echt
kerriepoeder, peper, zout, ketjab en de smakelijke
sambal. Maak hier nu 12 gelijke gehakt
balletjes van (dus 3 p.p.). De boter in een pLAT DE poiSSON ETUIÉ
flinke pan uit laten bruisen. De gehakt- FLORENTINE
balletjes door de bloem wentelen en in de (ovenschoteitjes van zalm - garnalen met eie-
boter bruin braden (laat de boter met te ren en inazie)
donker worden). Als het gehakt netjes ge-
braden is, hevel ze dan over in een andere zalm van 280 gr,
garnalen,
en (hard gekookt),
ine ui,
i -«hakte peterselie,
1-zout en fijm,
.u.iia.enketchup,
ui appels worchestersaus,
r boter, 20 gr bloem,
lelk,
geraspte oude kaas,
voor 4 pers, aardappelpuree,
1 klein blok diepvries spinazie.
De zalm uit het blikje even op een zeef laten
uitlekken. De vellen en graten verwijderen.
Nu de zalm een beetje uit elkaar halen en in
een kom doen. Vermeng nu de zalm met de
irnalen, de klein gesnipperde ui, de ge-
erselie en gehakte selderijblaad-
sr op smaak brengen met
en tijm, de tomatenketc
ir druppels worchestersaus.
sen kookt u de spinazie -
r eigen id“»s"
Ipuree nie
aid Meulekamp, coörd.
Ti Drugverslaafden van
treau voor Alcohol en Dr_„_
riedewerking van: Dr. A.E.N.
ur van de GG GD Til-
ar t.a.v. gezondheidszorg
besturen. Drs. I.J.L.M.
tsch. Wel-
Rechtstreekse groot-inkoop, dus voorde
lig
Enorme keuze uit alle merken
(plm. 200 naaimachines)
Op diverse naaimachines tot 400 gulden
korting
Op stalen kwaliteiten niet 1 maar 3 jaar
garantie
Uniek service-apparaat
Uw komst naar onze zaak brengt U voor
deel
Inruilnaaimac
f 50,- met 1 jaar
Reparatie van au
binnen 48 uur, i
garantie; gratis
In het jubileumjaar van
de Hasseltse Schuit
Iedere l
naaimat
ontvangt
40 KLOSSEN
GEKLEURD GAREN
met een totaal lengte van
8000 meter geheel
5 gemberbolletjes,
afgestreken theelepeltje kerriepoeder,
peper uit de molen, wat zout,
2 theelepeltjes ketjab,
mespuntje sambal-oelek,
100 gr boter,
1 flinke ui,
1 theelepeltje kerriepoeder,
1/2 eetlepel bloem,
2‘/z dl. bouillon (of water met tablet),
1/2 theekopje room.
Als garnituur: 1 Chinese kool (1 kg) en droge
r(jst.
Voor deze gehaktschotel gaat u als volgt te
werk: doe het gehakt in een flinke kom en
CREPINETTE A I
(gebraden gehaktbal.
Benodigdheden:
400 gr varkensgehakt.
braden is, hevel ze dan over in een andere b|jkjé
sneden ui, deze zachtjes aanfruiten. Hierna 4^^®
de kerriepoeder en de bloem er door roe- j Lleine
ren. In enkele minuten op een laag pitje al 'ph,
roerende gaar laten worden. Hierna de J X^bS-
e bouillon er aan toevoegen en met een garde snuQe ;ou(
r ge- goed roeren, zodat u geen klontjes krijgt. U tomaten
enten moet er zorg voor dragen dat de saus op r d
gewenste dikte is. Nu de gebraden gehakt- 25 gr P
balletjes terug leggen in de pan met kerrie- 4 melk
saus en deze een minuut of tien zachtjes 2 tomaU,
laten pruttelen om gaar te worden. Wel af 50
en toe omdraaien om aanzetting te voor- voo" F
komen. -
Ondertussen snijdt u de Chinese kool niet
te grof (net als andijvie) en kook deze even
af in een beetje water met zout (wel eerst
goed wassen). De kook moet zogenaamd ecn K(Jln uo
nog op de «kraak» zjjn, d.w z. niet te gaar. ,en, d
Hierna de koo op een vergiet goed uit laten hakte terseHe en ehakte seiderijblaad-
lekken en maak de kool aan met een klontje jes Verder smaak b n met wat fruit hierin aan
boter, zout, peper, snu5e nootmuskaat. zout en tijm de tomatenketchup en wortel en prei
Neem nu een vaste platte, vuurvaste een paar druppels worchestersaus. gaar zijn, er de t
schotel, bedek de gehele bodem met de op Ondertussen kookt u de spinazie en maak bloem doorheen roer
smaak gebrachte Chinese kool. Leg hierop deze naar ejgen jdeeën af. Ook hebt u de deze zgn. roux al roer
de gebraden gehaktballetjes. De kerriesaus aardappelpuree niet vergeten te maken. den. Met behulp van
nu aanroeren en lekker zacht van smaak Neem nu een gj-ote ovenvaste schotel, (waar de paling in is
maken door de room toe te voegen. Schep it de rand met b^, van een aa
nu royaal de saus over de gehaktschotel itzak de aardappelpuree. Over de rest
«Indienne.^ De rest van de saus apart er bij van de schotel sch t u de spinazie en
serveren Gameer deze schotel met bijv. hj u de vermengde vis met
halve plakjes sinaasappel, partjes tomaat, kruiden De vier hard gekookte eieren ovec
en, wat er ook lekker bu is, plakjes kiwi. de helft snijden en deze weer de <vjs,
ichines (plm. 100 st.) vanaf
ar garantie
alle merken naaimachines
met 3 mnd. schriftelijke
gehaald en gpbracht.
jes) aan
prei en uitjes toevoegen,
hoger om het geheel even
m te braden Neem nu de pan van Het we|kom nterdj
goeddwiken^rt’pepeG d°«r de d,rektie van
paprika, een paar druppels aroma, gen», de familie van de Heuvel, e
>r de binding er de yoghurt doorheen kennismaking met gastheer Harrit
telen. Heeswijk beloofden meteen alle goeds.
tu de geblancheerde paprika’s met het
engamituur. Met de bolle kant van
(lepel goed aandrukken. Bestrooi
-rika’s met de Parmazaanse kaas,
op een bakplaat en schuif ze in een nieut
srwarmde oven. Op 180 graden on- galm
20 minuten gaar laten stoven. Ser- stap
cuvr een halve rode en een halve
paprika, met als garnituur wat vers 0I
brood en een heerlijk fris schoteltje
:ngde saladen.
Haal bij uw groenteman 4 nogal grote pap
rika’s, lang en gaaf. Snijd deze paprika’s in
de lengte doormidden en ontdoe ze van
pitjes en draden. Laat een pan met water,
waarin wat zout, aan de kook komen. Laat
hierin de paprika’s niet langer als an
derhalve minuut koken. Hierna koud
spoelen en op een doek drogen. Vervolgens
maken we samen de vulling: doe in een
flinke braadpan de eetlepels olijfolie (boter
^^en,spek°hier^n'glazigHaanzw't’e" Carnavalsvereniging de Hasseltse Schuit viert dit jaar haar vijfentwintigjarig
Vervolgens er de gewassen fijn gesneden ui bestaan. En meer dan ooit lykt het bestuur er alles aan gelegen om bij deze
en prei aan toevoegen. Ook deze weer feestelijke gebeurtenis zoveel mogelijk mensen te betrekken. Een van de
zachtjes aanzetten. hoogtepunten van het jubileumjaar heeft zich de afgelopen week voltrokken.
Ondertussen kookt u heel even (op de 0ank zjj de opbrengst van bingo - avonden, braderies, spontane giften van
kraak, in het water waar de papnka’s in zakenlui etc. kon aan 25 zieken en mindervaliden met hun familieleden een volledig
geblancheerd zijn) de klein gesneden wor- verzorgde vakantieweek worden aangeboden in het vakantiecentrum «De Zwarte
gXen eveen gekoolïhëbben. hèll g£d Bergen» te Luyksgestel. Afgelopen zondag is het gezelschap teruggekeerd nog
uit laten lekken en drogen helemaal onder de indruk van een heerlyk zorgeloos weekje, lekker verwend, een
Nu deze groenten (ook de doperwtjes) aan beetje moe weliswaar maar voldaan dank zij het zo fijn in elkaar gestoken
de pan met spek, prei en uitjes toevoegen, programma.
Zet het vuur wat hoger om het geheel
lekker aan te braden. Neem nu de
het vuur 1
Voor
spatel
Vul TH
groentengi
een eetlef w
deze paprika’s met
Zet ze op een bakpl
voorver
geveer 20 nm
veer ieder e-
groene papril
stokbrood er
gemer
Jaarvergadering
beheerskommissie De Schans
Kandidaten kunnen zich tot
woensdagavond 20.00 uur opgeven.
Voor eenieder liggen de stukken, zoals
het huishoudelijk reglement, de sta
tuten en het jaarverslag, vanaf heden
in het wijkgebouw ter inzage.
Van de verschillende ruimten in i
gebouw de Schans wordt thans
81 gebruikersgroepen gebruik
maakt.
leze schotel droogge- 150
1 vermengd met wat 5 sjalotjes,
1 rode en groene pap- 100 gr wortel,
100 gr prei,
paar slagen peper uit de molen,
snufje zout.
2 afgestreken eetlepels bloem,
1/2 liter melk,
1 dl. witte w(jn,
vingergreep t|jm,
vingergreep dille,
1 theelepeltje dragonbl
kervel en peterselie,
2 citroenen,
4 beschuiten, 3
enkele klontjes boter,
1 eetlepel gehakte peterselie, 2 tomaten,
als garnituur: aardappelpuree en vers ge
stoofde worteltjes.
Vraag aan uw leverancier of de paling gega
randeerd vers en goed is. Thuis gekomen
de paling flink wassen, het bloed wat op de
graad zit, wegnemen. Met behulp van een
schaar er de vinnen afknippen. Met een
scherp mes de paling aan niet te kleine
mootjes snijden.
Zet de melk op, laat deze aan de kook ko
men met een snufje zout. De mootjes paling
erin doen, zachtjes laten koken tot de pa
ling bjjna gaar is (dus niet helemaal). De
paling er uit scheppen en alles zo even laten
staan.
Doe nu in een braadpan de 150 gr boter;
fruit hierin aan de klein gesneden sjalotjes,
wortel en prei. Als de groenten zo goed als
gaar zijn, er de twee afgestreken eetlepels
bloem doorheen roeren. In enkele minuten
J--1 roerende gaar laten wor-
r —1 een garde er de melk
(waar de paling in is gekookt) bij roeren.
Deze saus op juiste dikte brengen door toe
voeging van de witte wijn. Breng dit sausje
op smaak met peper uit de molen, wat tijm,
vingergreep dille en gedroogde dragon-
blaadjes (eventueel nog wat gehakte kervel
en peterselie).
Neem nu een grote of twee kleinere, diepe
o’’?nvaste schotels. Leg hierin de gekookte
paling en overgiet het met de zojuist ge
maakte saus. Beleg het geheel met plakjes
citroen. Bestrooi de palingschotels met de
Ijschuiten, vermengd met
panneermeel en hier en daar een klontje
boter. Vergeet niet uw oven voor te ver-
1» blijven. Op warmen.
etje peper en Schuif deze palingschotel
deze op 170 graden. Na
:hotel en t
geraspte kaas. 2
op 180 gra- r
trentine» zeker a
enheid om uitgek
ngen en om de k
De mooie bos
te uit tot het ma
dding. Op de
gezellig feest met
loze medewerking van The
gebak maakten de Melody Brothers uit Helmond en de
;id naar «de eigen bun- dansmariekes «de Plekkertjes» uit
A draagzaam. Een eerste Veldhoven. Het kleinkunstkabaret «de
drempel deed alle ver- Toekomst» gaf donderdagavond akte
ingen overtreffen. Het was er de présence tijdens de georganiseerde
*■-* barbecue.
De slotavond op vrijdag pakte alles sa
men wat er afgelopen week zoal beleefd
was. Een groots koud buffet, waaraan
kosten noch moeite gespaard waren, en
waarbfj ook bejaarden en zon-
nebloemleden uit de regio via mevr. De
Reuver werden uitgenodigd. Helen
Shepperd en The New Flinstones zorg
den voor de muzikale noot.
Pluim
igmiddag was De burgemeester van Luyksgestel was
aanwezig om de direktie van «de
Zwarte Bergen» en het bestuur van de
Hasseltse Schuit een pluim op de hoed te
meer bewe- steken. De zieken en mindervaliden de
den dat de volgende morgen bij het af
scheid. Veel dank voor een ontroerend
sk.
XX^t: Sn.Sv^td=
is, plakjes kiwi. de he,ft sni
jden en deze weer
plaatsen.
Om het sausje te maken: doet u de boter in ovens
een pannetje laten smelten, hierbij gaat de paling
bloem en al roerend deze roux in enkele -
minuten gaar laten worden. Roer nu met citroen. Bestrooi de palii
behulp van een garde de koude melk beetje verkruimelde beschuiter
voor beetje bij de roux (het vuur wat hoger ki‘'
zetten). Maak deze saus niet te dik, want
die moet zogenaamd «lopend» blijven. Op
smaak brengen met een beet’-
zout.
Schep nu die saus over de visset
bestrooi het geheel met de geras"‘
Na een half uurtje in de oven, c
den, zal deze visschotel «Florentine
serveerbaar zijn.
AUGUILLE «OOSTENDAISE»
(gestoofde paling op de manier van de Oos
tendse vissers)
Benodigdheden:
1 tot V/2 kg duimdikke stoofpaling (lekker
vers),
Thuis
Koffie en
nieuwsgierigheii
»w» nog wel
.,.ap over de dremf
wachtir
ontzettend gezellig ingericht en het
«thuis» was van alle gemakken voor
zien.
Goed gevuld programma
Het eigenlijke programma startte zon
dag met het indrukwekkende optreden
van een mindervalidenorkest uit de
Blauwe Kamer te Breda o.l.v. de h.
Corput. Een staande ovatie van wel een
kwartier gaf blijk van de waardering en
bewondering voor het optreden van de
muzikanten. De maandag~:ü**
bij goed weer weggelegd voor een par
tijtje midgetgolf. Menig nieuwe tech
niek werd ontdekt, tot grote hilariteit
van de toeschouwers. Nog
ging, nu in de amusementssfeer, was er
op de dinsdagmiddag. De Kaasboerin,
een Belgisch café met dansvloer en or- goede weel
Het programma POLITIEKE SCHOLD
speciale aandacht omdat
Weldra zullen er enkele i
bijzonder belangrijk zjjn.
Een politieke zaak dus. waar vrouwen bij betrokken zijn en waar U zich nu van op de hoogte
kunt stellen.
De werkgroep «Politieke Scholing» van de Centrum. Gerard
Vrouwenraad Tilburg stelt alle vrouwen uit handelingsteam L.
Tilburg en omgeving in de gelegenheid een Consultatiebureau
cursus «Politieke Scholing» te volgen. De (CAD). Metme«Cv,
voordrachten van deze cursus worden ge- de Vries, directeur
houden in de raadszaal van het Tilburgse burg, le adviseur
stadhuis op zes donderdagochtenden naar de locale besturen. Drs.
(steeds op een 4e donderdag van een Zaat, beleidsmedewerker Maats
maand) van 9.15 - 12.00 uur. zjjn.
Het definitieve programma voor 1980-81 23 apr.: In verband met de periodieke ver
ziet er als volgt uit: kiezingen van de Tweede Kamer op 26 mei
23 okt.: Gezin en samenlevingsvormen 1981: Een forumdiscussie van Tweede Ka-
Hoe staat het met de wet? Inl. mevr. Mr. V. merleden der grootste partijen, over de
Korte - van Hemel, Advocaat te Bussum, voorgaande cursusthema’s.
lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Dit jaar geldt: het abonnement voor deze 6
27 nov.: De waardering van de huishoude- voordrachten bedraagt f8,50 en is niet per-
Hjke arbeid. Inl. Mevr. W.C.M. Cruijff- soonlijk... (U kunt bij verzuim een vriendin
Arts, huishoudkundig ergonome. De eco- op uw abonnement laten gaan). Het con-
nomische waarde van de huishoudelijke ar- tactadres luidt: Mevr. J. de Bruin - v. Gooi,
beid. Inl. Drs. M. Zwinkels, weten- Abel Tasmanstraat 42, Tilburg, tel. 013-
schappelijk medewerkster aan de Hoge- 43.52.88.
school te Tilburg. U kunt ook direct gireren: Amrobank Til-
22 jan.: Is emancipatie een vrijblijvende burg 10.91.055. met vermelding bankr. van
zaak? - Kopenhagen nader bekeken. Met mevr. J. de Bruin; POLITIEKE SCHO-
medewerking van: een lid van onze rege- LING: 45.53.33.297. Een programma en
ringsdelegatie, in Kopenhagen was abonnement worden U dan toegezonden.
26 feb.: Grondrechten in de veranderende -
samenleving. Inl. Mevr. Drs. M. Over-
kleeft-Verburg, wetenschappelijk mede- 'Ziolzonfzinrlc-
werker aan de Hogeschool te Tilburg. ZjlVtVvIIlUIlllS
JXJÏÏ’vKSS Midden-Brabant
opnieuw winnaar
Voor de tweede maal in successie
heeft het team van Ziekenfonds Mid
den - Brabant de le prijs behaald bij
..ompiete team van Haarver-
■ingssalon Peter de Kok was twee het ziekenfonds ëD Ng0 te Me
Het was ook de 2e maal dat dit
Zolranti» wa« dat orhtAr niot toumooi werd georganiseerd met een
dam».: »n h»r»n van p d totaal deelnemersaantal van 36 teams,
iz L r idnif «siinkprs is uzprnidvp^ overwinningen en 1 nederlaag
maard door
die internationaal veel wardering «nale - poule werd achtereenvolgens
oogst. Het team van Peter de Kok ?geb.k,e,nitr2?ht
zorgde ervoor dat het in twee dagen ^reI<\htn(?;!) en Ziekenzorg. Utrecht
deze techniek ook in de vingers kreeg. <3-,)’ Jaar wer7d he.lt eerst.!le,t
Op de Heikestraat 64 in Tilburg en de damesteam van Z.M.B uitgenodigd
Doelenstraat 2A in Hilvarenbeek waar ™or een wedstr'Jd tegen de dames van
Haarverzorgingssalon Peter de Kok het organiserende ziekenfonds Na
gevestigd is, kunt U nu dus ook terecht “PjSX
voor haarmode van internationale al- ^^"210
U zou hem al gemist kunnen hebt
gezinsomstandigheden en een prima genoten vakantie,-
duurd dan gewoonlijk, maar hier alweer een viertal nieuwe
gevulde paprika's, op Indische wjjze gebraden gehaktballetjes
teltje van zalm garnalen en eieren met spinazie en een hot
paling naar bereidingswijze van de Oostendse vissers. Alle reden om maar snel het
woord te geven aan de chef-kok van «De Korenbeurs»!
«Nu velen van ons genoten hebben van 200 gr rundgehakt,
de buitenlandse keuken, zal ik voor u 4 eetlepels panneermeel,
proberen om wat recepten op papier te 3 rauwe eieren,
zetten, waar het Hollands tintje in uit- 2 eetlepels koffieroom,
komt. Al zien de namen er buitenlands 5 gemberbolletjes,
uit. Ik heb een paar lekkere eenvoudige af8estreken theelep
schotels voor u. Er komt wel een oven
aan te pas, maar dat is hopelijk geen
probleem. Veel sukses en kookplezier
en daar gaan we dan:
PAPRICA FARCIE AU LÉGUMES
vgroenten gevulde paprika’s)
Benodigdheden:
4 grote paprika's (2 rode, 2 groene),
150 gr. mager gerookt spek,
3 eetlepels olijfolie,
I kleine ui,
100 gr prei,
250 gr groenten, zoals doperwtjes, wor
teltjes, spercieboontjes en bloemkool,
4 eetlepels yoghurt,
peper en zout,
snufje paprikapoeder,
paar druppels aroma.
100 gr Parmazaanse strooik-
ALs garnituur bij deze lun
stokbrood en een schoteltje
lade.
Deze paprika’s gaan we eens