1 4 8 BEMA NAAIMACHINES 6.90 5.95 ZEN 79 69 98 75 ÏW PEPER IA ZOUT 1 KAASLAND JB r bij... LIQUIDATIE - OPRUIMING Met Q chef-kok Martin Willemsen Perzische en Oosterse tapijten 40%, 50%, 60% Fantastisch geslaagde vakantieweek voor zieken en mindervaliden I I pen gratis DONDERS PERZENHAL BEMA’S GRANDIOZE AANBIEDINGEN IR" GRATIS opheffings - uitverkoop coeswwees elegante mode in de maten 48150/52 ndicnpten ober 1980 pagina 6 DE TILBURGSE KOERIER Donderdag 9 oktober 1980 pagina 7 <7 :tie maar wel een zeer Zorg dat U niet te laat komt Tijdens de ilaadjes, eventueel nog I van onze totale voorraad j hele col- Koopt u met kortingen van (met of meer alles moet weg <ker vullen. 500 gram 1 Politiek is ook een vrouwenzaak ook ir Rosmolenplein 2. Ruime parkeergelegenheid. >end. ILBURG LBURG tel. 422451 595,- 1695,- 999,- 1695,- t.w.v. f 40,- (of de helft in contanten) verzor Berger helem: gr boter, '’es, rortel, eetlepels panneermeel, ter, peterselie, 2 tomaten, LEWENSTEIN electronic 1080 Slankie per stuk er is nu nog voldoende voorraad ook en vooral in grote kleden Franse Emmentaler Belegen stolwijker Charmor Vossen - Lovable - Parkeren naast en tegenover de zaak Jong belegen gatenkaas hele kilo Rambol notenkaas met hele noten 100 gram Schouwburgring 99 (in de nettorama) hele kilo laten kon- rekent cant van igramma eaandact Piusstraat 124 Tilburg 013-435565 Pfaff 1222 Electronic van 1995,- nu Jonge kaas hele kilo Elna model SU Air electronic van 1995,- voor 825,— wijk- door ge- ELNA Ha» >nic Ascona B v a 1976 Rekord 0 1700-1900 PeugMMM i-GL lunchschotel wat e gemengde sa- Lowenstein Compacta 70 Adviesprijs 759,- Bij ons voor LTNDIENNE balletjes op Indische wijze) 1095,— Nog inruil mogelijk koper van een nieuwe achine van welk merk dan ook ING van de Vrouwenraad Tilburg vraagt dit jaar Uw at het vooral op de «vrouw» gericht is. ingrijpende wetsontwerpen aan de orde komen, die voor de vrouw Toyota 4500 electronic van 1349,- voor De huidige beheerkommissie op een grote opkomst van de kj de wijkbewoners. ingebouwde motor 498,- Inruil mogelijk Pfaff Tipmatic type 1027 van 1349,- bij ons slechts 1099,- geen dure, schotel. dag 27 september De Zwarte Ber en de ie van VERKOOP VAN ALLE MERKEN O.A. ANKER, ELNA, HUSQVARNA, LEWENSTEIN, PFAFF, SINGER, NECCHI, ADLER, BERNINA, MELSON, KOHLER, TOYOTA EIGEN SERVICE- EN REPARATIEDIENST NIEUW van I TSP «Stell: Air electror aben, chef-kok Martin Willemsen. Door gelukkige arima genoten vakantie, heeft het iets langer ge- :i aiwwi wen vlvi lol nicdwe recepten: met groen jes, een oven scho- toogtepunt, gestoofde Tilburgse kappers in Duitsland Het comj zorgingv dager. het pitto land. V< voor de i Onze winterkollektie is kompleet. Loop vrijblijvend binnen, wij nemen de tijd B)jv. onze japonnenkollektie is geweldig. gel, gaf alle gelegen te dansen en te zin) takten te verstevigen, rijke omgeving nodigde ken van een wandt woensdagavond een belangelt Melody Op woensdag 15 oktober a.s. wordt in Wijkcentrum De Schans, de Schans 123, te Tilburg, de jaarlijkse vergade ring gehouden van de beheerkommis sie van het wijkgebouw. De vergadering, waarvoor alle bewo ners van de wijken Heikant en Quirijn- stok worden uitgenodigd, begint om 20.00 uur. De belangrijkste punten op de agenda zijn een voorstel tot wijziging van de statuten en de verkiezing van een viertal wijkbewoners in de beheer kommissie. UCHTGEWiCHT .„gebouwde moto, !nnS"mogelijk BERN. LODERSTR. 37, ACHTER VENDET AAN DE WESTERMARKT GEOPEND VAN 10 TOT 6. DONDERDAG KOOPAVOND 'S MAANDAGS GESLOTEN tracht maakten de «de eigen bun- >zaam. Een eerste •I deed alle ver- el(s)indeoven. Zet deze op 170 graden. Na ongeveer een half uur a 40 minuten zal uw paling-stoofschotel zeker gaar zijn en lekker gebruineerd. Gar neer de Oostendse palingschotel met de aan kleine partjes gesneden tomaat. Be strooi het geheel met wat gehakte peter selie. De lekkerste garnituur hierbij is: luchtig geklopte aardappelpuree en gestoofde verse worteltjes. Iets gewaagder is om er gestoofde rode bietjes bij te geven, alhoe wel het ontzettend goed combineert. TUSSEN kneed hier om te beginnen eerst de rauwe Verder serveert u bij de: eieren en de eetlepel koffieroom door, ver- kookte rijst, eventueel volgens het paneermeel en de ragfijn ge- taugee en fijngesneden i sneden gemberbolletjes. Nu gaat u het ge- rika’s. hakt op smaak brengen met het theelepeltje Dit is echt kerriepoeder, peper, zout, ketjab en de smakelijke sambal. Maak hier nu 12 gelijke gehakt balletjes van (dus 3 p.p.). De boter in een pLAT DE poiSSON ETUIÉ flinke pan uit laten bruisen. De gehakt- FLORENTINE balletjes door de bloem wentelen en in de (ovenschoteitjes van zalm - garnalen met eie- boter bruin braden (laat de boter met te ren en inazie) donker worden). Als het gehakt netjes ge- braden is, hevel ze dan over in een andere zalm van 280 gr, garnalen, en (hard gekookt), ine ui, i -«hakte peterselie, 1-zout en fijm, .u.iia.enketchup, ui appels worchestersaus, r boter, 20 gr bloem, lelk, geraspte oude kaas, voor 4 pers, aardappelpuree, 1 klein blok diepvries spinazie. De zalm uit het blikje even op een zeef laten uitlekken. De vellen en graten verwijderen. Nu de zalm een beetje uit elkaar halen en in een kom doen. Vermeng nu de zalm met de irnalen, de klein gesnipperde ui, de ge- erselie en gehakte selderijblaad- sr op smaak brengen met en tijm, de tomatenketc ir druppels worchestersaus. sen kookt u de spinazie - r eigen id“»s" Ipuree nie aid Meulekamp, coörd. Ti Drugverslaafden van treau voor Alcohol en Dr_„_ riedewerking van: Dr. A.E.N. ur van de GG GD Til- ar t.a.v. gezondheidszorg besturen. Drs. I.J.L.M. tsch. Wel- Rechtstreekse groot-inkoop, dus voorde lig Enorme keuze uit alle merken (plm. 200 naaimachines) Op diverse naaimachines tot 400 gulden korting Op stalen kwaliteiten niet 1 maar 3 jaar garantie Uniek service-apparaat Uw komst naar onze zaak brengt U voor deel Inruilnaaimac f 50,- met 1 jaar Reparatie van au binnen 48 uur, i garantie; gratis In het jubileumjaar van de Hasseltse Schuit Iedere l naaimat ontvangt 40 KLOSSEN GEKLEURD GAREN met een totaal lengte van 8000 meter geheel 5 gemberbolletjes, afgestreken theelepeltje kerriepoeder, peper uit de molen, wat zout, 2 theelepeltjes ketjab, mespuntje sambal-oelek, 100 gr boter, 1 flinke ui, 1 theelepeltje kerriepoeder, 1/2 eetlepel bloem, 2‘/z dl. bouillon (of water met tablet), 1/2 theekopje room. Als garnituur: 1 Chinese kool (1 kg) en droge r(jst. Voor deze gehaktschotel gaat u als volgt te werk: doe het gehakt in een flinke kom en CREPINETTE A I (gebraden gehaktbal. Benodigdheden: 400 gr varkensgehakt. braden is, hevel ze dan over in een andere b|jkjé sneden ui, deze zachtjes aanfruiten. Hierna 4^^® de kerriepoeder en de bloem er door roe- j Lleine ren. In enkele minuten op een laag pitje al 'ph, roerende gaar laten worden. Hierna de J X^bS- e bouillon er aan toevoegen en met een garde snuQe ;ou( r ge- goed roeren, zodat u geen klontjes krijgt. U tomaten enten moet er zorg voor dragen dat de saus op r d gewenste dikte is. Nu de gebraden gehakt- 25 gr P balletjes terug leggen in de pan met kerrie- 4 melk saus en deze een minuut of tien zachtjes 2 tomaU, laten pruttelen om gaar te worden. Wel af 50 en toe omdraaien om aanzetting te voor- voo" F komen. - Ondertussen snijdt u de Chinese kool niet te grof (net als andijvie) en kook deze even af in een beetje water met zout (wel eerst goed wassen). De kook moet zogenaamd ecn K(Jln uo nog op de «kraak» zjjn, d.w z. niet te gaar. ,en, d Hierna de koo op een vergiet goed uit laten hakte terseHe en ehakte seiderijblaad- lekken en maak de kool aan met een klontje jes Verder smaak b n met wat fruit hierin aan boter, zout, peper, snu5e nootmuskaat. zout en tijm de tomatenketchup en wortel en prei Neem nu een vaste platte, vuurvaste een paar druppels worchestersaus. gaar zijn, er de t schotel, bedek de gehele bodem met de op Ondertussen kookt u de spinazie en maak bloem doorheen roer smaak gebrachte Chinese kool. Leg hierop deze naar ejgen jdeeën af. Ook hebt u de deze zgn. roux al roer de gebraden gehaktballetjes. De kerriesaus aardappelpuree niet vergeten te maken. den. Met behulp van nu aanroeren en lekker zacht van smaak Neem nu een gj-ote ovenvaste schotel, (waar de paling in is maken door de room toe te voegen. Schep it de rand met b^, van een aa nu royaal de saus over de gehaktschotel itzak de aardappelpuree. Over de rest «Indienne.^ De rest van de saus apart er bij van de schotel sch t u de spinazie en serveren Gameer deze schotel met bijv. hj u de vermengde vis met halve plakjes sinaasappel, partjes tomaat, kruiden De vier hard gekookte eieren ovec en, wat er ook lekker bu is, plakjes kiwi. de helft snijden en deze weer de <vjs, ichines (plm. 100 st.) vanaf ar garantie alle merken naaimachines met 3 mnd. schriftelijke gehaald en gpbracht. jes) aan prei en uitjes toevoegen, hoger om het geheel even m te braden Neem nu de pan van Het we|kom nterdj goeddwiken^rt’pepeG d°«r de d,rektie van paprika, een paar druppels aroma, gen», de familie van de Heuvel, e >r de binding er de yoghurt doorheen kennismaking met gastheer Harrit telen. Heeswijk beloofden meteen alle goeds. tu de geblancheerde paprika’s met het engamituur. Met de bolle kant van (lepel goed aandrukken. Bestrooi -rika’s met de Parmazaanse kaas, op een bakplaat en schuif ze in een nieut srwarmde oven. Op 180 graden on- galm 20 minuten gaar laten stoven. Ser- stap cuvr een halve rode en een halve paprika, met als garnituur wat vers 0I brood en een heerlijk fris schoteltje :ngde saladen. Haal bij uw groenteman 4 nogal grote pap rika’s, lang en gaaf. Snijd deze paprika’s in de lengte doormidden en ontdoe ze van pitjes en draden. Laat een pan met water, waarin wat zout, aan de kook komen. Laat hierin de paprika’s niet langer als an derhalve minuut koken. Hierna koud spoelen en op een doek drogen. Vervolgens maken we samen de vulling: doe in een flinke braadpan de eetlepels olijfolie (boter ^^en,spek°hier^n'glazigHaanzw't’e" Carnavalsvereniging de Hasseltse Schuit viert dit jaar haar vijfentwintigjarig Vervolgens er de gewassen fijn gesneden ui bestaan. En meer dan ooit lykt het bestuur er alles aan gelegen om bij deze en prei aan toevoegen. Ook deze weer feestelijke gebeurtenis zoveel mogelijk mensen te betrekken. Een van de zachtjes aanzetten. hoogtepunten van het jubileumjaar heeft zich de afgelopen week voltrokken. Ondertussen kookt u heel even (op de 0ank zjj de opbrengst van bingo - avonden, braderies, spontane giften van kraak, in het water waar de papnka’s in zakenlui etc. kon aan 25 zieken en mindervaliden met hun familieleden een volledig geblancheerd zijn) de klein gesneden wor- verzorgde vakantieweek worden aangeboden in het vakantiecentrum «De Zwarte gXen eveen gekoolïhëbben. hèll g£d Bergen» te Luyksgestel. Afgelopen zondag is het gezelschap teruggekeerd nog uit laten lekken en drogen helemaal onder de indruk van een heerlyk zorgeloos weekje, lekker verwend, een Nu deze groenten (ook de doperwtjes) aan beetje moe weliswaar maar voldaan dank zij het zo fijn in elkaar gestoken de pan met spek, prei en uitjes toevoegen, programma. Zet het vuur wat hoger om het geheel lekker aan te braden. Neem nu de het vuur 1 Voor spatel Vul TH groentengi een eetlef w deze paprika’s met Zet ze op een bakpl voorver geveer 20 nm veer ieder e- groene papril stokbrood er gemer Jaarvergadering beheerskommissie De Schans Kandidaten kunnen zich tot woensdagavond 20.00 uur opgeven. Voor eenieder liggen de stukken, zoals het huishoudelijk reglement, de sta tuten en het jaarverslag, vanaf heden in het wijkgebouw ter inzage. Van de verschillende ruimten in i gebouw de Schans wordt thans 81 gebruikersgroepen gebruik maakt. leze schotel droogge- 150 1 vermengd met wat 5 sjalotjes, 1 rode en groene pap- 100 gr wortel, 100 gr prei, paar slagen peper uit de molen, snufje zout. 2 afgestreken eetlepels bloem, 1/2 liter melk, 1 dl. witte w(jn, vingergreep t|jm, vingergreep dille, 1 theelepeltje dragonbl kervel en peterselie, 2 citroenen, 4 beschuiten, 3 enkele klontjes boter, 1 eetlepel gehakte peterselie, 2 tomaten, als garnituur: aardappelpuree en vers ge stoofde worteltjes. Vraag aan uw leverancier of de paling gega randeerd vers en goed is. Thuis gekomen de paling flink wassen, het bloed wat op de graad zit, wegnemen. Met behulp van een schaar er de vinnen afknippen. Met een scherp mes de paling aan niet te kleine mootjes snijden. Zet de melk op, laat deze aan de kook ko men met een snufje zout. De mootjes paling erin doen, zachtjes laten koken tot de pa ling bjjna gaar is (dus niet helemaal). De paling er uit scheppen en alles zo even laten staan. Doe nu in een braadpan de 150 gr boter; fruit hierin aan de klein gesneden sjalotjes, wortel en prei. Als de groenten zo goed als gaar zijn, er de twee afgestreken eetlepels bloem doorheen roeren. In enkele minuten J--1 roerende gaar laten wor- r —1 een garde er de melk (waar de paling in is gekookt) bij roeren. Deze saus op juiste dikte brengen door toe voeging van de witte wijn. Breng dit sausje op smaak met peper uit de molen, wat tijm, vingergreep dille en gedroogde dragon- blaadjes (eventueel nog wat gehakte kervel en peterselie). Neem nu een grote of twee kleinere, diepe o’’?nvaste schotels. Leg hierin de gekookte paling en overgiet het met de zojuist ge maakte saus. Beleg het geheel met plakjes citroen. Bestrooi de palingschotels met de Ijschuiten, vermengd met panneermeel en hier en daar een klontje boter. Vergeet niet uw oven voor te ver- 1» blijven. Op warmen. etje peper en Schuif deze palingschotel deze op 170 graden. Na :hotel en t geraspte kaas. 2 op 180 gra- r trentine» zeker a enheid om uitgek ngen en om de k De mooie bos te uit tot het ma dding. Op de gezellig feest met loze medewerking van The gebak maakten de Melody Brothers uit Helmond en de ;id naar «de eigen bun- dansmariekes «de Plekkertjes» uit A draagzaam. Een eerste Veldhoven. Het kleinkunstkabaret «de drempel deed alle ver- Toekomst» gaf donderdagavond akte ingen overtreffen. Het was er de présence tijdens de georganiseerde *■-* barbecue. De slotavond op vrijdag pakte alles sa men wat er afgelopen week zoal beleefd was. Een groots koud buffet, waaraan kosten noch moeite gespaard waren, en waarbfj ook bejaarden en zon- nebloemleden uit de regio via mevr. De Reuver werden uitgenodigd. Helen Shepperd en The New Flinstones zorg den voor de muzikale noot. Pluim igmiddag was De burgemeester van Luyksgestel was aanwezig om de direktie van «de Zwarte Bergen» en het bestuur van de Hasseltse Schuit een pluim op de hoed te meer bewe- steken. De zieken en mindervaliden de den dat de volgende morgen bij het af scheid. Veel dank voor een ontroerend sk. XX^t: Sn.Sv^td= is, plakjes kiwi. de he,ft sni jden en deze weer plaatsen. Om het sausje te maken: doet u de boter in ovens een pannetje laten smelten, hierbij gaat de paling bloem en al roerend deze roux in enkele - minuten gaar laten worden. Roer nu met citroen. Bestrooi de palii behulp van een garde de koude melk beetje verkruimelde beschuiter voor beetje bij de roux (het vuur wat hoger ki‘' zetten). Maak deze saus niet te dik, want die moet zogenaamd «lopend» blijven. Op smaak brengen met een beet’- zout. Schep nu die saus over de visset bestrooi het geheel met de geras"‘ Na een half uurtje in de oven, c den, zal deze visschotel «Florentine serveerbaar zijn. AUGUILLE «OOSTENDAISE» (gestoofde paling op de manier van de Oos tendse vissers) Benodigdheden: 1 tot V/2 kg duimdikke stoofpaling (lekker vers), Thuis Koffie en nieuwsgierigheii »w» nog wel .,.ap over de dremf wachtir ontzettend gezellig ingericht en het «thuis» was van alle gemakken voor zien. Goed gevuld programma Het eigenlijke programma startte zon dag met het indrukwekkende optreden van een mindervalidenorkest uit de Blauwe Kamer te Breda o.l.v. de h. Corput. Een staande ovatie van wel een kwartier gaf blijk van de waardering en bewondering voor het optreden van de muzikanten. De maandag~:ü** bij goed weer weggelegd voor een par tijtje midgetgolf. Menig nieuwe tech niek werd ontdekt, tot grote hilariteit van de toeschouwers. Nog ging, nu in de amusementssfeer, was er op de dinsdagmiddag. De Kaasboerin, een Belgisch café met dansvloer en or- goede weel Het programma POLITIEKE SCHOLD speciale aandacht omdat Weldra zullen er enkele i bijzonder belangrijk zjjn. Een politieke zaak dus. waar vrouwen bij betrokken zijn en waar U zich nu van op de hoogte kunt stellen. De werkgroep «Politieke Scholing» van de Centrum. Gerard Vrouwenraad Tilburg stelt alle vrouwen uit handelingsteam L. Tilburg en omgeving in de gelegenheid een Consultatiebureau cursus «Politieke Scholing» te volgen. De (CAD). Metme«Cv, voordrachten van deze cursus worden ge- de Vries, directeur houden in de raadszaal van het Tilburgse burg, le adviseur stadhuis op zes donderdagochtenden naar de locale besturen. Drs. (steeds op een 4e donderdag van een Zaat, beleidsmedewerker Maats maand) van 9.15 - 12.00 uur. zjjn. Het definitieve programma voor 1980-81 23 apr.: In verband met de periodieke ver ziet er als volgt uit: kiezingen van de Tweede Kamer op 26 mei 23 okt.: Gezin en samenlevingsvormen 1981: Een forumdiscussie van Tweede Ka- Hoe staat het met de wet? Inl. mevr. Mr. V. merleden der grootste partijen, over de Korte - van Hemel, Advocaat te Bussum, voorgaande cursusthema’s. lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Dit jaar geldt: het abonnement voor deze 6 27 nov.: De waardering van de huishoude- voordrachten bedraagt f8,50 en is niet per- Hjke arbeid. Inl. Mevr. W.C.M. Cruijff- soonlijk... (U kunt bij verzuim een vriendin Arts, huishoudkundig ergonome. De eco- op uw abonnement laten gaan). Het con- nomische waarde van de huishoudelijke ar- tactadres luidt: Mevr. J. de Bruin - v. Gooi, beid. Inl. Drs. M. Zwinkels, weten- Abel Tasmanstraat 42, Tilburg, tel. 013- schappelijk medewerkster aan de Hoge- 43.52.88. school te Tilburg. U kunt ook direct gireren: Amrobank Til- 22 jan.: Is emancipatie een vrijblijvende burg 10.91.055. met vermelding bankr. van zaak? - Kopenhagen nader bekeken. Met mevr. J. de Bruin; POLITIEKE SCHO- medewerking van: een lid van onze rege- LING: 45.53.33.297. Een programma en ringsdelegatie, in Kopenhagen was abonnement worden U dan toegezonden. 26 feb.: Grondrechten in de veranderende - samenleving. Inl. Mevr. Drs. M. Over- kleeft-Verburg, wetenschappelijk mede- 'Ziolzonfzinrlc- werker aan de Hogeschool te Tilburg. ZjlVtVvIIlUIlllS JXJÏÏ’vKSS Midden-Brabant opnieuw winnaar Voor de tweede maal in successie heeft het team van Ziekenfonds Mid den - Brabant de le prijs behaald bij ..ompiete team van Haarver- ■ingssalon Peter de Kok was twee het ziekenfonds ëD Ng0 te Me Het was ook de 2e maal dat dit Zolranti» wa« dat orhtAr niot toumooi werd georganiseerd met een dam».: »n h»r»n van p d totaal deelnemersaantal van 36 teams, iz L r idnif «siinkprs is uzprnidvp^ overwinningen en 1 nederlaag maard door die internationaal veel wardering «nale - poule werd achtereenvolgens oogst. Het team van Peter de Kok ?geb.k,e,nitr2?ht zorgde ervoor dat het in twee dagen ^reI<\htn(?;!) en Ziekenzorg. Utrecht deze techniek ook in de vingers kreeg. <3-,)’ Jaar wer7d he.lt eerst.!le,t Op de Heikestraat 64 in Tilburg en de damesteam van Z.M.B uitgenodigd Doelenstraat 2A in Hilvarenbeek waar ™or een wedstr'Jd tegen de dames van Haarverzorgingssalon Peter de Kok het organiserende ziekenfonds Na gevestigd is, kunt U nu dus ook terecht “PjSX voor haarmode van internationale al- ^^"210 U zou hem al gemist kunnen hebt gezinsomstandigheden en een prima genoten vakantie,- duurd dan gewoonlijk, maar hier alweer een viertal nieuwe gevulde paprika's, op Indische wjjze gebraden gehaktballetjes teltje van zalm garnalen en eieren met spinazie en een hot paling naar bereidingswijze van de Oostendse vissers. Alle reden om maar snel het woord te geven aan de chef-kok van «De Korenbeurs»! «Nu velen van ons genoten hebben van 200 gr rundgehakt, de buitenlandse keuken, zal ik voor u 4 eetlepels panneermeel, proberen om wat recepten op papier te 3 rauwe eieren, zetten, waar het Hollands tintje in uit- 2 eetlepels koffieroom, komt. Al zien de namen er buitenlands 5 gemberbolletjes, uit. Ik heb een paar lekkere eenvoudige af8estreken theelep schotels voor u. Er komt wel een oven aan te pas, maar dat is hopelijk geen probleem. Veel sukses en kookplezier en daar gaan we dan: PAPRICA FARCIE AU LÉGUMES vgroenten gevulde paprika’s) Benodigdheden: 4 grote paprika's (2 rode, 2 groene), 150 gr. mager gerookt spek, 3 eetlepels olijfolie, I kleine ui, 100 gr prei, 250 gr groenten, zoals doperwtjes, wor teltjes, spercieboontjes en bloemkool, 4 eetlepels yoghurt, peper en zout, snufje paprikapoeder, paar druppels aroma. 100 gr Parmazaanse strooik- ALs garnituur bij deze lun stokbrood en een schoteltje lade. Deze paprika’s gaan we eens

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1980 | | pagina 7