LeWstro Mysterieuze Tilburg verdwiinina Les Vins fta bevrijdt Tilburgse chefkok verdwijning fZSl van Tilburgse k 'n"d' J chef-kok. Auto-Mobiele-Eenheid WK LesGrillades f Les i «'■""X'R*1 10 JAAR LE BISTRO, Tilburgs eerste Franse eethuisje I Petits Plats\ \Chiiuds\ a» LAATSTENIEUWS F200,- losgeld geëisd in ont voeringszaak. ALLEEN STOLBERG STRAAT 6 TILBURG f(fl MP Donderdag 28 augustus 1980 pagina 5 JStus 1980 pagina 4 Tournol Ou ftistro Huisdieren n 20,75 8,75 11,75 Les vins •"zo tTTZT Autoschade bedrijf b.v. 3,50 17,25 3,75 2.90 7,25 7,25 2.55 12.75 11-113 7,25 7,25 raat 151 ■431770 ictinc s aan lehele 3,50 >lete ten. 3,30 deed recepten 4,25 jenever 3,75 ppen 1 seftijden) Men Tübu Olie en automaterialen moetje by Ton van de Ven halen! Art't’u reklame- en adviesburo Willem 11 smuit 41. Telefoon 013-43367$ knoopbare >org gevoerd. Gegrilleerde zalm, geserveerd met ravigotte-saus Tussen leseweg. Les vins Rouge - Rosé - Blanc ARVEA, NA MOND-TOT-MOND- REKLAME ’N GOEDE TWEEDE. 13.00 18.25 Laarstraat 32a, Tel: 324071 >n modellen - KLASSIEK inden geopend Wolterbeekstraat 50, Industrieterrein Noord, Tilburg, 013-675414 1 Kruidenboter Mandje stokbrood Zojuist is op de telexk nal du Bistro e-.. o--- ontvangen, waaruit in ieder geval blijkt dat misdadige elementen de Tilburgse chef kok gegijzeld hebben. De inhoud luidt: 3,75 1_J<- 7,25 4,00 .4.00 2.60 3,65 2.25 3.25 3.75 11.25 16,25 18.75 21,50 14,50 22.50 28,75 24,25 26.75 .,75 I 1,75 saus 1,75 1,75 1,50 ‘74 Chat. Moulin de St. Vincent - Moulis A.C. ‘72 Chat. Ferriere - 3me Cru Margaux A.C. '76 Bordeaux Superieur - Bordeaux A.C. 1/2 bouteille 4,0 in AC 4,0 10,75 2,25 3,75 5,00 8,75 ■3,45 5,75 11,00 16.50 21,75 5.75 - 4231)30 ,75 ,75 .75 J5 Les plateaux de frontage ’Mignon" 3 soorten ’Royal" 6 soorten Gourmet" 9 soorten 12 soorten jrand het "open vuur”. z. Ranger jrhoenstraat Bière en bouteille Abdy van Affligem Triple Extra 8'2% ziekenhuis mocht hij huiswaarts gaan, al waar hem een hartelijk onthaal wachtte. s rouges de Bourgogne '79 Domaine d'Alistro - Vin rouge de Corse 2,15 2.45 2.75 3.00 OP: pr. st. at 1974. Kor! Geminhveg 39 5015 BP Tilbu Telefoon 013 - 5.50 4,00 4.00 4.00 4,00 de tilburgse koerier uatie onverantwoord was nog :hten met ingrijpen. Recher- s (geen familie overigens van Martini, rouge ou blanc Campari Porto, white ou ruby Porto, vintage Jonge en~öüde 4,00 4,00 4,00 4,00 4.00 4,00 4.00 4,00 Le vin d’Espagne ‘71 Marques de Cacerès Rioja Tinto - Gran Réserva» Laarstraat 32 B, Tilburg, Korvelseweg en Goirk Telefoon 013-350752. Maandag gesloten, donderdag koopavond. ^.betaalbare mode shop^ Les vins roses ‘78 Rose d'anjou A.C. Dom Silvano - Rose de Portugal Les_potages Soupe a l’Oignon Franse uiensoep, bestrooid met kaas Le Gratiné a la Mode des Halles 3,75 ;xtra kaas be- celis bevrijd uit zijn benarde positie als gevangene van een internationaal mis- daadsyndikaat In een verlaten watermo len in de buurt van Tilburg hadden de gangsters hem van de buitenwereld afge sloten. Hoewel eerst sprake was van een losgeld bleek uit de eerste, overigens ver warde. gesprekken met de oververmoeide kok, dat het de gangsters uitsluitend ging om de recepten van de bijzondere uien soep. de pittige stroganoffsaus. de knof looksaus en nog wat andere dingen die de bistro tot zo’n specifieke zaak maken. Op de vraag wat dan eventueel met het losgeld zou worden gedaan sprak Nico het vermoeden uit dat ze daar waarschijnlijk de ingrediënten mee zouden aankopen. Na een vluchtig onderzoek in een Tilburgs Les vins blancs Blanc de Blancs - '79 Muscadet de Sèvre et Maine A.C. '"9 Bourgogne Aligote A.C. ‘78 Riesling Mandelberg d'Alsace ‘77 Piesporter Michelsberger Gingembre a la Crème gember met room Koffie espresso Koffie slagroom Irish Coffee Café Napoléon met Mandarine Napoleon Café Calypso (met rum en Tia Maria) Café Bistro mét gembersap en Cognac) Café Francais (met Grand Marnier) 1,50 125 garan- der, schip- j poedeltjes, 1 Parijse uiensoep met e> strooid, gegratineerd Le Potage ”a ma Fa<?on" Zacht gekruide romige champignon wijnsoep met amandelen La Crème du Maitre Colas 3,75 Een fijn gekruide lichtgebonden tomatensoep Les vins rouges de Bordeaux Les Biges - Cuvee Speciale '70 Chat, du Pin - Bordeaux A.C. '78 Chat. Haut-Brignon Premières Cótes de Bordeaux A.C.4,15 '74 Chat. Grangeneuve - St. Emilion A.C. per glas 1/2 Itr. 2,00 7,75 per glas per fles Vieux Papes"7.60 13.00 '79 Chat. Malijay-Cótes du Rhone A.C. 3,15 15,75 In fijne achterham g‘ leerde wijnzuurkool in het gezelschap van een peer en preisselberen Eaux de vie Poire Williams Armagnac Calvados Gordon’s Dry Gin Bacardi Rum Cognacs Martell*** Bisquit*** Joseph Guy*** Courvoisier*** Remy Martin V.S.O.P. Hennessy V.S.O P. Bisquit Napoleon Pernod 45 Dubonnet, rouge ou blanc Raphael, rouge ou blanc Noilly Prat, vermouth de I e Belle Helene) 3,75 chocoladesaus lagroom 4,75 IJs - chocoladesaus - advocaat en slagroom Coupe St. Tropez)4,25 IJs - fruitcocktail - slagroom 3,25 Us - fruitcocktail - likeur Les poissons chaudes Le Loup méditeranieen. dans son lit des fines herbes. moules et crevettes 15,75 Zeewolf, geserveerd in een bed van tuinkruiden, mosselen en garnalen Saumon grillé a la sauce ravigotte 17,50 Les entrèes froids Voorgerechten: Paté de la maison Coupe aux crevettes a la sauce cocktail 8,25 IJslandse garnalen met een romige cocktail-saus Jambon d’Ardennes aux melons frais Ardenner ham met meloen geserveerd Assiette "Annemarie" 9,50 Een schotel belegd met Ardenner ham, paté, achterham en salami )P: rashondjes met in- n schriftelijke tse staander, diverse p- 'ergkeesjes, spaniëls, in-pinschers, fox-ter- altezer leeuwtjes, tec- ssies of collies, peki- aat 6, Schijndel. tel. Whiskies Val 69 White Hofte Lang’s Ballantines Black and White Johnny Walker Red Label Zanadian Club ~our Roses x Jameson Les amuse - gueules Kleine Hapjes voor bij uw aperitief Salami Hongroise1,75 Vers geroosterde gemengde noten 1,75 Olijven, met pimentos gevuld 1,75 Spaanse mosselen in pikante Tilburg, heden. Sinds 48 uur is niets meer vernomen van Nico Marcelis, chef-kok van het Tilburgse intieme eethujsje „le Bistro” aan de Juliana van Stolbergstraat Bistro*-eigenaar Peter van Diessen sprak van een culinaire ramp, temeer daar het in zijn restaurant de gewoonte is om soepen, sauzen en spijzen kers-vers te serveren. Aangezien de kookkunst van Nico Marcelis bol stond van typische Frhnse keukenge heimen, wordt een misdaad gevreesd. geen klaarheid. „Gezien de kompleksheid en de geheimzinnigheid van deze affaire verwijzen wij U naar Interpol, afdeling cu linaire delikten” vertelde hoofdinspekteur de Boer. De naaste familileden alsmede de politie- funktionarissen verzoeken eenieder die iets van de verblijfplaats, van Nico Marcelis kan vertellen, kontakt op te nemen met de Gemeentepolitie te Tilburg of met de poli tie in zijn of haar woon- of verblijfplaats. RECHERCHEl R HOLMES: "INGRIJPEN A.M.E ONVERMIJ- DELIJKr Een woordvoerder van het Politiek in Tilburg verklaarde dat het gegev gespannen situatie onverantwoord wa langer te wach.. cheur Holmes (geen familie overigens xan de bekende) zei ons desgevraagd dat het leven van de betrokkene zelfs gevaar liep. Daardoor was allert handelen geboden. Overigens verliep de aktie vlekkeloos. De daders, een 21-jarige ijzerdoppcr uit Goirle. een 44-jarige jeu de boule onder- wijzer uit Lille en een 30-jarige man zon- der beroep uit Tilburg zijn inmiddels inge sloten. Tegen hen is proces verbaal op gemaakt. offer. Dit om te bewijzen dat hij wel dege- e telexkamer van Le Jour- lijk in hun handen was. Achter op de foto een geheimzinnig bericht de tekst jn het onmiskenbare handschrift iruit in ieder geval blijkt dat van Nico „Betaal gauw losgeld, ik wil nenten de Tilburgse chef- hieruit, het is hun om de meest geheime hebben. De inhoud luidt: recepten te doen. Groetjes, Nico”. Les sans-alcool Coca-Cola 7-Up Spa, naturel op,citron Tonic Bitter Lcmmón Jus d'orange IJs - chocoladesaus2,50 Us - slagroom 2,75 Us - chocoladesaus - slagroom (Dame Blanche) 3,00 IJs - perziken - slagroom (Pêche-Melba) IJs - peren - chocoladesaus en slagroom (Coupe Poire Us - peren - c likeur - slagrot Les apéritifs Kir (Vin blanc sec au cassis de Dyon) Sherry Pomar: Fino Selecto, medium dry' 2,50 Diamond dry, extra droog- 3,00 Ricard, le pastis de Marseille 2,50 2,50 2 2,50 2,50 France 2,50 2,50 3,25 2,50 5,50 2,00 us de cerises us de pommes us de raisins us de groseilles us de tomates Precies 10 jaar geleden werd Tilburg’s Franse keuken. Speciaal ter gelegenheid eerste Bistro in de Juliana van Stolberg- van dit jubileum zijn er een aantal feeste- straat gesticht Onder het motto dat nog lijke gerechten aan de kaart toegevoegd, steeds hoog in het vaandel staat („een De redaktie van Le Journal du Bistro prima hap op Franse wijze, een informele wenst de medewerkers van Le Bistro nog sfeer en een betaalbare prijs”) wordt dus 2 vele jaren sukses en gezondheid toe lustrums eer gedaan aan de beroemde G 24-8-80 23.30 uur pen: zwart-grijs ge- katje. tegen beloning bezorgen. Brasem- 11Tilburg. Tel. Les entrèes chaudes Les 6 escargots de Bourgogne^ Les 12 escargots de Bourgogne 19,00 Franse wijngaardslakken met kruidenboter en knoflook Les Cuisses de Grenouilles a Tescargot 9,50 Kikkerbilletjes met escargotsboter Les Champignons a l’escargotó Verse mosselen in escargotsboter gebakken Les Coeurs des Palmiers au Jambon d’Ardennes 8,75 Zachte merg van palmbomen, in fijne achterham gerold, be- strooid met kaas, in Bearnaise-saus La Choucroute a I'Alsaqienne gami 8,75 1 gerolde en gegril- >ol wordt hij op de hoek van Juliana van S^M^X,n^hake' êeen Dus toch nog een teken van leven. Hoe wel, nog bewezen moet worden. Telefo nisch kontajet met de betrokkenen leverde in ieder geval positieve reakties op. Naar zijn patron Peter van Diessen hebben de Liqueurs Grand Marnier - Gordon Rouge ou Jaunc4,00 Cointreau4,00 Chartreuse. Orange. Jaune ou Verte D.O.M. Benedk Drambuie Tia Maria Kahlua Sambuca Kirsch Mandarine Napoleon Le Suprème de Dindon Gefileerde kalkoenborst met romige kerry-saus 9,75 La Brochette ”Le Bistro” Een spies met sublieme vleessoorten, met stroganoff-saus La Cóte de Porc du Maitre Een malse varkenscotelet, gevuld met ham en kaas, versierd met beurre-maitre 12,25 Le Steak grillé a la sauce grillade Geroosterd biefstukje, overgoten met een grill-saus 10,75 TEntrecóte Bordelaise Lendebiefstuk met een kruiden-knoflooksaus geserveerd 12,75 Le Médaillon de porc suprème Een geselekteerde varkenshaas met room-champignonsaus 15,25 Le Tournedos du Patron (150 gr.) 18,75 Le Tournedos du Patron Gi Biefstuk van de haas, gewenteld boven hv, geserveerd met stroganoff-saus (250 gr.) 26,25 Les Cruditès pour les végètariens Grote rauwkost-salade, sociaal voor vegetariërs Pour les petits z J 1 Kindermenu: Half- kalkoenborstje meLfritesen appelmoes 6,75; 't' Portion Pommes frites 7 Veel geruchten doen de ronde over wat hier achter steekt Is het het werk van de Italiaanse Pizza-maflfia? De Chinese Loempia-gangsters worden ook genoemd. Er wordt zelfs gedacht aan het syndikaat van nieuwsgierige, jalourse Franse, maitres de la cuisine. tast vooralsnog volledig in het duister de ware toedracht Riformatie bij de - ..ourgse gemeentepolitie leverde onze eigen „Journal du Bistro”-joumalist ook '79 Cótes du Ventoux A.C. Cuvee Jean Bouchard - Beaune '79 Beaujolais A.C. '79 Macon Rouge A.C. '78 Domaine Pérignon Bourgogne Passetoutgrain A.C. ‘79 Chateauneuf du Pape A.C. 4.0(1 4.00 L50 T

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1980 | | pagina 5