LeWstro Mysterieuze
Tilburg verdwiinina
Les Vins
fta
bevrijdt Tilburgse
chefkok
verdwijning
fZSl van Tilburgse
k 'n"d' J chef-kok.
Auto-Mobiele-Eenheid
WK
LesGrillades
f Les
i
«'■""X'R*1
10 JAAR LE BISTRO,
Tilburgs eerste Franse eethuisje
I Petits Plats\
\Chiiuds\
a»
LAATSTENIEUWS
F200,- losgeld
geëisd in ont
voeringszaak.
ALLEEN
STOLBERG
STRAAT 6
TILBURG
f(fl
MP
Donderdag 28 augustus 1980 pagina 5
JStus 1980 pagina 4
Tournol Ou ftistro
Huisdieren
n
20,75
8,75
11,75
Les vins
•"zo tTTZT
Autoschade bedrijf b.v.
3,50
17,25
3,75
2.90
7,25
7,25
2.55
12.75
11-113
7,25
7,25
raat 151
■431770
ictinc
s aan
lehele
3,50
>lete
ten.
3,30
deed
recepten
4,25
jenever
3,75
ppen
1
seftijden)
Men
Tübu
Olie en automaterialen
moetje by Ton van de
Ven halen!
Art't’u reklame- en adviesburo
Willem 11 smuit 41.
Telefoon 013-43367$
knoopbare
>org gevoerd.
Gegrilleerde zalm,
geserveerd met ravigotte-saus
Tussen
leseweg.
Les vins
Rouge - Rosé - Blanc
ARVEA, NA
MOND-TOT-MOND-
REKLAME
’N GOEDE TWEEDE.
13.00
18.25
Laarstraat 32a,
Tel: 324071
>n modellen
- KLASSIEK
inden geopend
Wolterbeekstraat 50,
Industrieterrein Noord,
Tilburg, 013-675414
1
Kruidenboter
Mandje stokbrood
Zojuist is op de telexk
nal du Bistro e-.. o---
ontvangen, waaruit in ieder geval blijkt dat
misdadige elementen de Tilburgse chef
kok gegijzeld hebben. De inhoud luidt:
3,75
1_J<-
7,25
4,00
.4.00
2.60
3,65
2.25
3.25
3.75
11.25
16,25
18.75
21,50
14,50
22.50
28,75
24,25
26.75
.,75
I 1,75
saus
1,75
1,75
1,50
‘74 Chat. Moulin de St. Vincent - Moulis A.C.
‘72 Chat. Ferriere - 3me Cru Margaux A.C.
'76 Bordeaux Superieur - Bordeaux A.C.
1/2 bouteille
4,0
in
AC
4,0
10,75
2,25
3,75
5,00
8,75
■3,45
5,75
11,00
16.50
21,75
5.75
- 4231)30
,75
,75
.75
J5
Les plateaux de frontage
’Mignon" 3 soorten
’Royal" 6 soorten
Gourmet" 9 soorten
12 soorten
jrand
het "open vuur”.
z. Ranger
jrhoenstraat
Bière en bouteille
Abdy van Affligem
Triple Extra 8'2%
ziekenhuis mocht hij huiswaarts gaan, al
waar hem een hartelijk onthaal wachtte.
s rouges de Bourgogne
'79 Domaine d'Alistro - Vin rouge de Corse
2,15
2.45
2.75
3.00
OP: pr. st.
at 1974. Kor!
Geminhveg 39
5015 BP Tilbu
Telefoon 013 -
5.50
4,00
4.00
4.00
4,00
de tilburgse koerier
uatie onverantwoord was nog
:hten met ingrijpen. Recher-
s (geen familie overigens van
Martini, rouge ou blanc
Campari
Porto, white ou ruby
Porto, vintage
Jonge en~öüde
4,00
4,00
4,00
4,00
4.00
4,00
4.00
4,00
Le vin d’Espagne
‘71 Marques de Cacerès
Rioja Tinto - Gran Réserva»
Laarstraat 32 B, Tilburg,
Korvelseweg en Goirk
Telefoon 013-350752.
Maandag gesloten, donderdag
koopavond.
^.betaalbare mode shop^
Les vins roses
‘78 Rose d'anjou A.C.
Dom Silvano - Rose de Portugal
Les_potages
Soupe a l’Oignon
Franse uiensoep,
bestrooid met kaas
Le Gratiné a la Mode des Halles
3,75
;xtra kaas be-
celis bevrijd uit zijn benarde positie als
gevangene van een internationaal mis-
daadsyndikaat In een verlaten watermo
len in de buurt van Tilburg hadden de
gangsters hem van de buitenwereld afge
sloten. Hoewel eerst sprake was van een
losgeld bleek uit de eerste, overigens ver
warde. gesprekken met de oververmoeide
kok, dat het de gangsters uitsluitend ging
om de recepten van de bijzondere uien
soep. de pittige stroganoffsaus. de knof
looksaus en nog wat andere dingen die de
bistro tot zo’n specifieke zaak maken.
Op de vraag wat dan eventueel met het
losgeld zou worden gedaan sprak Nico het
vermoeden uit dat ze daar waarschijnlijk
de ingrediënten mee zouden aankopen.
Na een vluchtig onderzoek in een Tilburgs
Les vins blancs
Blanc de Blancs -
'79 Muscadet de Sèvre et Maine A.C.
'"9 Bourgogne Aligote A.C.
‘78 Riesling Mandelberg d'Alsace
‘77 Piesporter Michelsberger
Gingembre a la Crème
gember met room
Koffie espresso
Koffie slagroom
Irish Coffee
Café Napoléon
met Mandarine Napoleon
Café Calypso
(met rum en Tia Maria)
Café Bistro
mét gembersap en Cognac)
Café Francais
(met Grand Marnier)
1,50
125
garan-
der, schip- j
poedeltjes, 1
Parijse uiensoep met e>
strooid, gegratineerd
Le Potage ”a ma Fa<?on"
Zacht gekruide
romige champignon wijnsoep
met amandelen
La Crème du Maitre Colas 3,75
Een fijn gekruide lichtgebonden
tomatensoep
Les vins rouges de Bordeaux
Les Biges - Cuvee Speciale
'70 Chat, du Pin - Bordeaux A.C.
'78 Chat. Haut-Brignon
Premières Cótes de Bordeaux A.C.4,15
'74 Chat. Grangeneuve - St. Emilion A.C.
per glas 1/2 Itr.
2,00 7,75
per glas per fles
Vieux Papes"7.60 13.00
'79 Chat. Malijay-Cótes du Rhone A.C. 3,15 15,75
In fijne achterham g‘
leerde wijnzuurkool
in het gezelschap van een peer en
preisselberen
Eaux de vie
Poire Williams
Armagnac
Calvados
Gordon’s Dry Gin
Bacardi Rum
Cognacs
Martell***
Bisquit***
Joseph Guy***
Courvoisier***
Remy Martin V.S.O.P.
Hennessy V.S.O P.
Bisquit Napoleon
Pernod 45
Dubonnet, rouge ou blanc
Raphael, rouge ou blanc
Noilly Prat, vermouth de I
e Belle Helene) 3,75
chocoladesaus
lagroom 4,75
IJs - chocoladesaus - advocaat
en slagroom
Coupe St. Tropez)4,25
IJs - fruitcocktail - slagroom 3,25
Us - fruitcocktail - likeur
Les poissons chaudes
Le Loup méditeranieen. dans son lit
des fines herbes.
moules et crevettes 15,75
Zeewolf, geserveerd in een bed van
tuinkruiden, mosselen en garnalen
Saumon grillé a la sauce ravigotte
17,50
Les entrèes froids
Voorgerechten:
Paté de la maison
Coupe aux crevettes
a la sauce cocktail 8,25
IJslandse garnalen met een romige
cocktail-saus
Jambon d’Ardennes
aux melons frais
Ardenner ham
met meloen geserveerd
Assiette "Annemarie" 9,50
Een schotel belegd met Ardenner
ham, paté, achterham en salami
)P: rashondjes met in-
n schriftelijke
tse staander,
diverse p-
'ergkeesjes, spaniëls,
in-pinschers, fox-ter-
altezer leeuwtjes, tec-
ssies of collies, peki-
aat 6, Schijndel. tel.
Whiskies
Val 69
White Hofte
Lang’s
Ballantines
Black and White
Johnny Walker Red Label
Zanadian Club
~our Roses x
Jameson
Les amuse - gueules
Kleine Hapjes voor bij uw aperitief
Salami Hongroise1,75
Vers geroosterde gemengde noten
1,75
Olijven, met pimentos gevuld 1,75
Spaanse mosselen in pikante
Tilburg, heden.
Sinds 48 uur is niets meer vernomen van Nico Marcelis,
chef-kok van het Tilburgse intieme eethujsje „le Bistro”
aan de Juliana van Stolbergstraat Bistro*-eigenaar Peter
van Diessen sprak van een culinaire ramp, temeer daar het
in zijn restaurant de gewoonte is om soepen, sauzen en
spijzen kers-vers te serveren. Aangezien de kookkunst van
Nico Marcelis bol stond van typische Frhnse keukenge
heimen, wordt een misdaad gevreesd.
geen klaarheid. „Gezien de kompleksheid
en de geheimzinnigheid van deze affaire
verwijzen wij U naar Interpol, afdeling cu
linaire delikten” vertelde hoofdinspekteur
de Boer.
De naaste familileden alsmede de politie-
funktionarissen verzoeken eenieder die iets
van de verblijfplaats, van Nico Marcelis
kan vertellen, kontakt op te nemen met de
Gemeentepolitie te Tilburg of met de poli
tie in zijn of haar woon- of verblijfplaats.
RECHERCHEl R HOLMES:
"INGRIJPEN
A.M.E
ONVERMIJ-
DELIJKr
Een woordvoerder van het Politiek
in Tilburg verklaarde dat het gegev
gespannen situatie onverantwoord wa
langer te wach..
cheur Holmes (geen familie overigens xan
de bekende) zei ons desgevraagd dat het
leven van de betrokkene zelfs gevaar liep.
Daardoor was allert handelen geboden.
Overigens verliep de aktie vlekkeloos. De
daders, een 21-jarige ijzerdoppcr uit
Goirle. een 44-jarige jeu de boule onder-
wijzer uit Lille en een 30-jarige man zon-
der beroep uit Tilburg zijn inmiddels inge
sloten. Tegen hen is proces verbaal op
gemaakt.
offer. Dit om te bewijzen dat hij wel dege-
e telexkamer van Le Jour- lijk in hun handen was. Achter op de foto
een geheimzinnig bericht de tekst jn het onmiskenbare handschrift
iruit in ieder geval blijkt dat van Nico „Betaal gauw losgeld, ik wil
nenten de Tilburgse chef- hieruit, het is hun om de meest geheime
hebben. De inhoud luidt: recepten te doen. Groetjes, Nico”.
Les sans-alcool
Coca-Cola
7-Up
Spa, naturel op,citron
Tonic
Bitter Lcmmón
Jus d'orange
IJs - chocoladesaus2,50
Us - slagroom 2,75
Us - chocoladesaus - slagroom
(Dame Blanche) 3,00
IJs - perziken - slagroom
(Pêche-Melba)
IJs - peren - chocoladesaus
en slagroom
(Coupe Poire
Us - peren - c
likeur - slagrot
Les apéritifs
Kir (Vin blanc sec
au cassis de Dyon)
Sherry Pomar:
Fino Selecto, medium dry' 2,50
Diamond dry, extra droog- 3,00
Ricard, le pastis de Marseille
2,50
2,50
2 2,50
2,50
France
2,50
2,50
3,25
2,50
5,50
2,00
us de cerises
us de pommes
us de raisins
us de groseilles
us de tomates
Precies 10 jaar geleden werd Tilburg’s Franse keuken. Speciaal ter gelegenheid
eerste Bistro in de Juliana van Stolberg- van dit jubileum zijn er een aantal feeste-
straat gesticht Onder het motto dat nog lijke gerechten aan de kaart toegevoegd,
steeds hoog in het vaandel staat („een De redaktie van Le Journal du Bistro
prima hap op Franse wijze, een informele wenst de medewerkers van Le Bistro nog
sfeer en een betaalbare prijs”) wordt dus 2 vele jaren sukses en gezondheid toe
lustrums eer gedaan aan de beroemde
G 24-8-80 23.30 uur
pen: zwart-grijs ge-
katje. tegen beloning
bezorgen. Brasem-
11Tilburg. Tel.
Les entrèes chaudes
Les 6 escargots de Bourgogne^
Les 12 escargots de Bourgogne
19,00
Franse wijngaardslakken
met kruidenboter en knoflook
Les Cuisses de Grenouilles
a Tescargot 9,50
Kikkerbilletjes met escargotsboter
Les Champignons a l’escargotó
Verse mosselen
in escargotsboter gebakken
Les Coeurs des Palmiers
au Jambon d’Ardennes 8,75
Zachte merg van palmbomen,
in fijne achterham gerold, be-
strooid met kaas, in Bearnaise-saus
La Choucroute a I'Alsaqienne gami
8,75
1 gerolde en gegril-
>ol
wordt hij op de hoek van Juliana van
S^M^X,n^hake' êeen
Dus toch nog een teken van leven. Hoe
wel, nog bewezen moet worden. Telefo
nisch kontajet met de betrokkenen leverde
in ieder geval positieve reakties op. Naar
zijn patron Peter van Diessen hebben de
Liqueurs
Grand Marnier - Gordon Rouge
ou Jaunc4,00
Cointreau4,00
Chartreuse. Orange.
Jaune ou Verte
D.O.M. Benedk
Drambuie
Tia Maria
Kahlua
Sambuca
Kirsch
Mandarine Napoleon
Le Suprème de Dindon
Gefileerde kalkoenborst met romige kerry-saus
9,75
La Brochette ”Le Bistro”
Een spies met sublieme vleessoorten, met stroganoff-saus
La Cóte de Porc du Maitre
Een malse varkenscotelet, gevuld met ham en kaas,
versierd met beurre-maitre
12,25
Le Steak grillé a la sauce grillade
Geroosterd biefstukje, overgoten met een grill-saus
10,75
TEntrecóte Bordelaise
Lendebiefstuk met een kruiden-knoflooksaus geserveerd
12,75
Le Médaillon de porc suprème
Een geselekteerde varkenshaas
met room-champignonsaus
15,25
Le Tournedos du Patron
(150 gr.) 18,75
Le Tournedos du Patron Gi
Biefstuk van de haas, gewenteld boven hv,
geserveerd met stroganoff-saus
(250 gr.) 26,25
Les Cruditès pour les végètariens
Grote rauwkost-salade, sociaal voor vegetariërs
Pour les petits z J 1
Kindermenu: Half- kalkoenborstje meLfritesen appelmoes
6,75; 't'
Portion Pommes frites 7
Veel geruchten doen de ronde over wat
hier achter steekt Is het het werk van de
Italiaanse Pizza-maflfia? De Chinese
Loempia-gangsters worden ook genoemd.
Er wordt zelfs gedacht aan het syndikaat
van nieuwsgierige, jalourse Franse, maitres
de la cuisine.
tast vooralsnog volledig in het duister
de ware toedracht Riformatie bij de
- ..ourgse gemeentepolitie leverde onze
eigen „Journal du Bistro”-joumalist ook
'79 Cótes du Ventoux A.C.
Cuvee Jean Bouchard - Beaune
'79 Beaujolais A.C.
'79 Macon Rouge A.C.
'78 Domaine Pérignon
Bourgogne Passetoutgrain A.C.
‘79 Chateauneuf du Pape A.C.
4.0(1
4.00
L50
T