DeMAAND EXTRA RENTE @9 z Met asperges zijn fijne gerechten te maken ing wijs caarls optiek Schouwburgring 142 (tegenover Nettorama) Telefoon 013-420196 Wij geven 500gulden* terug voor uw oude TV RALEKZH BRESSON^ Zondag 1 juni eenmalig optreden van kindercircus Santelli DE BANQUE GEEFT AAN ALLE TROUWE SPAARDERS EEN i □S «De Bandenhal» opent aan Berkdijksestraat Besluitenlijst B W 21 mei 1980 T 'Mr De actie duurt t/m7juni. Wees er snel bij. Profiteer! Donderdag 29 mei 1980 pagina 7 DE TILBURGSE KOERIER >9 mei 1980 pagina 6 Spuit langs de rand, laakte luchtige aardt 1.898,- U betaalt dus slechts suiker Uw Siemens dealer: Recht t.o. parkeerterrein Korvel Brillen Verrekijkers Microscopen Barometers urg l eurt 6. 5,96% 6,50% 7,85% 9,21% BANQUE DE PARIS ET DES PAYS'BAS NV SINDS 1872 iming geeft met hon- Spoorlaan 410, Tilburg HiFi-studio nw 013*431404 Korvelseweg 85 TilburgJ fietsen JUWELIERS - HORLOGERS ebben i voorraad. »n groot instaande eroemde 8 ^2%een 13e maand dus voor trouwe spaarders: 1 april jl. naar Siemens FC 5832: Normaal Terug voor uw oude kast Compote .Martinique» (als dessert) 7 K% een 13e maand dus voor trouwe spaarders: Kees van Asten Stationsstraat 49 Tel. 426392 TILBURG □ge en litlijnen erkeirtM F* ian, wanneer er aan gedraaid. En dan ïkeken of de wielen klaarir in de i «verse asperges» ‘k U gaarne van die ikele recepten of l Leon van Vliet Koningsplein 203, TILBURG Tel. 013-420299 erlïjlw’verzorging 5^2% een 13e maand dus voor trouwe spaarders: 6%een 13e maand dus voor trouwe spaarders: en omstreken is op Ikingsonderzoek talskanker van start ge- Fraises «Brasilienne». Aardbeien gehuld in chocolade en cocos Tilburg 013-423660 103 I wortels prei Met uniek uitlijncentrum weggooien, heerlijke as minuten ko- i fromage. ree rond zetten. Uw oven een half r—-- Laat uw aspergeschotel in de hete oven 180 graden) warm worden en gratineren. Filet de Morue a l’Argenteuil en Papilotte Gepocheerde kabeljauw met asperges in aluminiumfolie gestoofd. ’asperges «délicieuse» aspergesoep «met stukjes kip en Resultaten bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker 60%, G.G. ganiseert, hooi centage nog zal Elke ochtend w het team aanwe s au «Vert-Pré» srges in tuinkruidensaus van ±1501 daar zit ah Om hier bij de serveren: een zacht crèn sausje gemaakt van het kookvocht van aspergeschiller En heerlijke nieuwe gekookte krielaardap- Vélouté d’a Verse aspi iloem L.j ar laten >eren, want i. Hierna de rou> il Kunnen opsnuiven, bewerkelijk gerecht i ndeerd heel veel sukses mee :r tevreden «dis»-genoten. Benodigdheden voor 4 personen: 400 gram aardbeien (liefst grote). Voor de chocoladesaus: 2 chocoladerepen (puur) iloma KMBO inteur dakbedekking inteur installatie Ipmonteur c.v. droog ma- ik met een -_en. tiden vermengen met peper uit de molen, tijm, pemod en een paar eetle- Ook de Hollandse gar- aan deze kruidenmélange fde? I paar slagen uit de pepern 1 eetlepel pemod 3 eetlepels witte wijn 150 gram boter g® 125 gram garnaaltjes (lekkerste is Hol- J landse) 4 flinke plakken aluminiumfolie. Voldoende parkeer gelegenheid SpaarRekening geen opzegtermijn; vrij opnemen. Reseivegeld-Rdccning 30 dagen opzegtermijn; f 5.000,- per 30 dagen vrij opnemen. Profijt-Rdcening 90 dagen opzegtermijn; f3.000,- per 90 dagen vrij opnemen of direct opvraagbaar met 1% opnamekosten. Paraat-Rekening 12 maanden opzegtermijn of direct opvraagbaar met 2% opnamekosten. P.S. Ik wens u véél kookplezier en een smakelijke maaltijd. Hebt u eens problemen tijdens het bereiden van uw etentje? Bel mij gerust eventjes. Misschien kan ik u met goede raad bijstaan. ;ns Chef kok «Martin» Willemsen tppels Rest- «de Korenbeurs» yer- Tilburg ploma KMBO instructie- Xeerk6r inkwerker ontage- inkwerker beljauw legt u in een met wat ;rd sleetje uit uw oven, of in m. Giet hierop een beetje warm iin een beetje zout, peper, tijm van één citroen (de vis moet staan). Alsook een wor- me plakjes is gesneden en s pocheren nu van het Maak eens een afspraak Dan kunt u zelf ervaren wat de Biosthétiek ook voor u zou kunnen betekenen. Uw Biosthéticien Deze week gaan we samen eens bijzondere fijne gerechte klaarmaken. Omdat we mo menteel volop in de voor vele geliefde tijd zitten van de «verse asperges» en aardbeien, wil ik U gaarne van dienst z.j.., en u hieronder enkele recepten of bereidin gen «vóór»-schotelen. Het stengelgewas «de ASPERGE» kunt u het beste met een zogenaamde dunschiller ontdoen van de taaie schil. (Deze mesjes zijn in alle warenhuizen of keuken- Heuvelhof - Heuvelstraat Telefoon 013-424333 Voor 4 a 6 pers, 400 gram verse i 300 gram kuiker 40 gram boter 2 sjalotten, l gewassen 150 gram snijden. AI 150 gram 30 gram bloem kookvocht van de asperges (of van de schil- i aan- len getrokken). 1» bij 2 dl melk. 1 flinke venkelknol (of eetlepel gehakte ker vel). snufje nootmuskaat, peper, zoout. een paar druppels aroma. 5 eetlepels koffieroom. 2 rauwe eierdooiers dezer- Strooi deze amandelen over de compote- schotel, en garneer deze verder af met de aan plakjes gesneden kiwi’s. 16pla 25 gram boter. 1 eetlepel gesnipperde ui. 25 gram bloem 2 dl kookvocht van de asperges 2 dl melk. paar eetlepels room (of koffie room), vingergreep nootmuskaat 100 gram gemalen oude kaas 4 hard gekookte eieren 2 tomaten Voor 4 personen aardappelpuree 1 eetlepel gehakte peterselie Deze zalige aspergeschotel, die als hoofd maaltijd kan dienen gaan we als volgt be- De asperges dun schillen, zoals ik hierbo- ketjes»^ et ven met u besproken heb. (De schillen be- vet;r 25 mjni waren, want daar kunt u een zalige as- Ondertussen pergesoep van maken). Leg de geschilde saus;e asperges even in het water om het even tuele zand dat er in de «koppen» zit, weg te spoelen. Neem nu één pan, waar de as perges in zijn geheel in kunnen liggen. Wrijf de bodem in met een klontje boter. Strooi nu in de pan een beetje zout - paar slagen uit de pepermolen en een theelepeltje suiker. Leg nu de asperges in hun geheel in de f Nu water toevoegen, tot ze net niet onde staan. Als de asperges beginnen te koker Nu nog 10 a de asper dente). Als de asperges wat afgekoeld dan uit het kookvocht en laat ze uitlekken. D’Asperges Verdeel de asperges in 16 porties/Wikkel Verse asper nu in elke plak ham zo’n hoopje asperges. Nu gaan we het sausje maken: Doe in een Als gr pan 25 gram boter, laten smelten, het ge- nodig snipperde uitje toevoegen, en zachtjes aan ,nnn zweten (dus niet bruin bakken). Nu er de bloem doorroeren. Deze zo genaamde «roux» op een laagpitje in' Vijf minuten gaar laten worden. Als de «roux» wat is afgekoeld, er het ko kende aspergekookvocht, en de melk aan toevoegen en zéér goed met een garde roe ren, zo dat u absoluut géén klontjes krijgt. Als het sausje wat te dik is, dan nog wat kookvocht er bij doen. Breng het crème- sausje op smaak met een beetje peper, zout en nootmuskaat, als laatste er de room doorroeren. groenteschotel hebt u voor vier personen nodig: 1000 gram asperges (deze behoeven niet de allerbeste te zijn, want we snijden ze toch aan stukjes. Klontje boter, peper uit de molen, zout en een theelepeltje suiker. 25 gram boter 25 gram bloem t- aspergekookvocht :t 5 eetlepels room (of koffieroom) 2 rauwe eierdooiers. tikkeltje nootmuskaat peper en zout. sap van een halve citroen. 1 eetlepel gehakte kervel, 1 eetlepel gehakte Aanvang 14.00 uur in de feesttent aan de Beneluxlaan. Bij een circus denkt men meestal aan waar Santelli reeds is opgetreden, woonwagens, snuivende paarden en brul- In Engeland, Zweden, Denemarken, Bel lende roofdieren. gië, Duitsland, Schotland, Oostenrijk en Dit alles heeft het Groninger Kindercircus Zwitserland. Santelli net zo min als de beroepsartiesten, Op zondag 8 juli die halsbrekende kunsten vertonen en een dercircus zelf op naar zaagsel ruikende manege. serland hebber klubgebouw van Sa, ken, waardoor het t< afgebrand. Alle voor ie kostuums arbrand. at echter niet bij de pakken neer, nog tijdens de toernee begonnen nemen van maatregelen, die een wederopbouw mogelijk hebben ge- j 1979 terwijl het kin- i toernee was door Zwit- :n enkele onverlaten het Santelli in brand gesto- ct tot aan de grond toe is 'oor dit programma reeds ns en attributen zijn Sportfonds gehoord te hebben, wordt besloten de volgende subsidies toe te 1. S.C.T. Willem II een garantiesub- sidie uit het Sportfonds tot 75 van het werkelijk sibsidiabel tekort, maximaal echter f2250,- voor het op 1 juni 1980 te houden Dr. 2. TTSC^fibw^Trappers een garan- tiesubsidie uit het Sportfonds tot 75 van het werkelijk subsidiabel te kort, maximaal echter f 4800,-, voor het op 28, 29 en 30 maart 1980 ge houden Christ Verwijst-tomooi. Ter verbetering van het uitzicht bij de uitgang van de scholen aan de Warin- ginstraat wordt aldaar het parkeren over een lengte van 30 meter verboden. Te vens wordt op het trottoir een buisrek geplaatst. Voor informatie en het openen van een rekening: 013-324055 skoeld zijn, leg ze wat te drogen. verse tuinkruiden o.a. ker- jrselie, dragon, venkel, eerst goed in koud water wassen, (de even «los» snijden) de kruiden dro ken en vervolgens op een snijplank groot scherp mes goed fijn hakker Deze gehakte tuinkruiden vermen; een snufje zout, dille, de eetlepel pels witte 'wijn. naaltjes kunt u aan toevoegen. Nu gaan we alle ingrediënten als volgt in de aluminiumfolie verpakken. Leg op uw werktafel vier grote stukken aluminiumfolie, en smeer deze niet te zuinig in met wat zachte boter. Nu legt u op elk vél folie één stuk gepocheerde kabel jauw. Hier boven op rangschikt u de ge kookte asperges. Verdeel nu de gehakte kruiden met garnaaltjes over de vier por- x ties. Alsook de klontjes boter. Vervolgens de aluminiumfolie keurig netjes als een pakketje dicht vouwen. Denk er om, dat de zijkanten ook goed dicht zijn anders ver liest u bij het stoven te veel vocht. Onder tussen hebt u de oven'voorverwarmd en nno^voerd tot 160 graden. Leg de «pak- een ovenplaat, en laat ze onge- tuiten stoven. iertussen maakt u een lekker crème- sausje wat u er straks apart bij serveert. (Dit is alleen voor de liefhebber, want nodig is het niet). Het is natuurlijk wel raadzaam om er heerlijke, vers gekookte en in boter - Opgestoofde nieuwe krielaardappeltjes bij ...v. een klontje boter. Strooi te serveren »n een beetje zout - paar slagen uit A|s de «p^ottes» klaar zijn, leg ze dan ..uien en een theelepeltje suiker. j kt te borden> zodat uw asperges m hun geheel m de pan. <<zeIf>> dit kunnen maken en toevoegen, tot ze net met onder hetzelfde moment de heerlijke «fumé» !s de asperges beginnen te koken, van dit ht kunnen opsnuiven. keukenklok in de gaten houden. Dit js we| een bewerkelijk gerecht maar u 10 a 12 minuten zachpes koken en zu|t er irges zijn gaar genoeg (in kokterm: a hebben en zeer tevre£ I zijn, haal ze reuitlc Siemens kleuren TV, type FC 5832 is één van de modernste TV-apparaten op de markt. Briljante kleuren en scherp gestoken beeld. Met 16 zendergeheugen- plaatsen, draadloze infrarood afstandsbediening, aansluitingen voor bandrecorder en hoofdtelefoon, 10 Watt concertluidspreker. Siemens kleuren TV. type 5832: notehouten kast. De antraciet uitvoering (type 5830) kost f 60,- meer. 2.398,- 500,- "eterselie, 1 eetlepel gehakte tuinkers met igon. 8 pijpjes geknipte bieslook. 100 gram ragfijn gesneden prei. De pijpjes bieslook met een schaar aan heel goed g en snijden. m een houten jsaus roeren. B_ns de twee rauwe eierdooiers i rneren met de room. Ook deze «room» de saus roeren, alsook het citroensap. Nu de gekookte aspergestukken, voor zichtig door het crèmesausje roeren en zo heet mogelijk serveren. Mijn suggestie om hierbij eten is: ersonen- Dun gesneden rauwe ham (of Ardense 4 o.™ riirfct ham) of malse kalfs- of varkensoestertjes absoluut géén of gekookte ossetong,’n stukje gekoi vis; n zacht gebraden kuikenborstje en met te vergeten nieuwe krielaardappetjes. U begint met de asperges te schillen en te koken, zoals ik met u bij de inleiding en in het eerste recept besproken heb. Alleen moet u hiervoor de asperges aan stukken snijden. Als U de asperges gekookt hebt De aspergesch (vooral niet te gaar), laat ze dan op ’n ver- ook deze gaan1 giet uitlekken. Doe in een pannetje de bo- minuten zacht, ter. Deze laten smelten, nu bloem toe- geheel op een voegen, laat deze zogenaamde «roux» op een laag pitje al roerende in 5 minuten gaar worden. Hierna de «roux» af laten koelen. :me- Om de saus af te maken: het aspergekook- n de vocht aan de kook brengen, en al roerende met een garde, dit bij 'de roux gieten. Al zachtjes kokende het sausje op gewen ste dikte brengen, en afsmaken met wat nootmuskaat, peper en zout. Alle in het recept genoemde tuinkruiden op de snijplank met een scherp mes fijn hak ken. In Tilburg ei. v.. het bevolkir baarmoederha.^ gaan. De vrouwen uit de geboortejaren die dit jaar opgeroepen worden, zijn in Til burg Noord en Oud-Noord al aan de op één van de beurt geweest. gehal dié 120 m2 Van 28 mei tot en met 27 juni vindt het uandencollectie onderzoek plaats in het kruisgebouw owroom die 48 m2 in «De Witte Villa» op het Korvelplein ;n met de computer 8 en in wijkgebouw «De Kievitslaer» mevr. C. v jrg en omstrekeh. aan de Reinevaertstraat nr. 55. foon 63151 - Tot nu toe is het opkomstpercentage 1. Het college heeft besloten in principe bereid te zijn deel te nemen aan de ge sloten proefregio, wanneer het G.A.B.- rayon Tilburg daarvoor door de provin cie Noord-Brabant wordt gekozen. In deze gesloten proefregio zullen een drietal arbeidsmarkt-experimenten plaatsvinden, t.w. de creatie van ar beidsplaatsen in de overheidssektor door deeltijdarbeid, verbetering van ar beidsomstandigheden door humanise ring van de arbeid en speciale bemid deling voor WAO-ers en WSV-ers. Daarbij zal zoveel mogelijk worden aangesloten bij reeds bestaande ini tiatieven. 2. Het college heeft besloten nog enige wijzigingen aan te brengen in de con- cept-regeling selectiëf bedrijfsvesti- gingsbeleid, die zal worden gebruikt bij de beoordeling van aanvragen voor grond op de industrieterreinen. Deze betreffen het laten vervallen van het On derscheid tussen critgria en aandachts punten in de beoordelingsaspecten en net opnememen van ue mogeiijKneiu tot afwijking van de regeling in geval van bedrijfsverplaatsingen. Na besprekin gen in Commissie Ec. Zaken - Werkge legenheid in de raad ter vaststelling. 3. Aan de raad zal voorgesteld worden een gedeelte van het Volt-complex aan de Groenstraat te huren voor de huisves ting van het baanlozenproject. Het om 4710 m2 J- portiersloge vc tot 31-5-1985 i jaar. Huurprijs servicekosten. 4. Het college stelt zich achter de eerste fase van de plannen van het bestuur van de Beekse Bergen met betrekking tot het «heelal-project», te weten de IMAX-projectie, indien dit geen extra financiële lasten voor de gemeen’* levert. Behandeling in de commis.,.^ nanciën en onderwijl en recreatie, waarna voorstel aan de raad. 5. Na daartoe de Adviesraad voor het „e en aan kleine s afkoken, ook gaar zijn. oèd wassen, en kvocht, na 15 - hebben, het 250 gram aardbeien en goed uit 2 zachte handperen ui d nu weg- 2 bananen ’-■n met water 2 kiwi’s ■ter asperge- koffiekopje slagroom I afgestreken eetlepel ie boter in een 4 eetlepels advokaat gewassen sja- 1 eetlepel rum stukjes snijden 50 gram geschaafde amandelen boter doen. Dit U begint met de slagroom op te kloppen -achtjes met een eetlepel suiker. Als de room bijna >en en st*jf is, er de advokaat en de rum door roe- >rden, ren. roux Giet .uxaf (hi”' Benodigdheden voor vier 4 stukken kabeljauw de staartkant, want 20 vingerdikke verse asperf 4 afgestreken eetlepels tuinkruiden (zoals: kervel, peterselie, dragon, venkel) naar slagen uit de pepermolen. Met een receptie voor genodigden opent op 30 mei -De Bandenhal aan de Berkdijksestraat 35 in Tilburg. Vanaf die datum bent U daar van harte welkom voor alle mogelijke informatie en hulp die U zich maar kunt denken op het gebied van banden. De heer en mevrouw Hans en Ria Remie hebben hun uiterste best gedaan om van De Bandenhal» een zaak te maken die helemaal bij is met de laatste ontwikkelingen op hun vak terrein. Een voorbeeld daarvan is de Nortron Uitlijncomputer. Met twee aanlsuitingen, die op ieder automerk mogelijk zijn weet die in een ogenblik te vertellen hoe het met uw banden is gesteld. Dat banden belangrijk zijn voor een auto is bekend. Banden met een slechte profilering, of een te hoge of te lage bandenspanning zijn een gevaar op de weg. Daar komt d^n nog bij dat er voor iedere auto een band is. Niet «De iedereen gebruikt zijn wagen hetzelfde schil en niet iedereen heeft daarom dezelfde dat banden nodig. mee In «De Bandenhal» zijn alle bekende daar merken voorradig voor bestel- en per- topconditie sonenwagens. Maar met het goede stel Dat uitlijn banden bent U er nog niet. Ze moeien brugget ook goed afgesteld zijn in verhouding meet. I met de andere delen van de wagen. Om dat voor elkaar te krijgen moet hij op de brug, om te worden uitgelijnd. Eerst worden de wielen gespoord. D.w.z. dat ze evenwijdig van elkaar moeten staan en allemaal precies de zelfde kant opga: het stuur wordt wordt ook nog bel SUN GESPECIALI- in spuitbussen voor indere doeleinden o.a. en, ijskasten, etc... Verfhandel W. arg. Oude Markt 14. Neem nu twee flinke (ovenvaste) schotels, peterselie, 1 eetlepel gehakte tuinkers met Voor 4 a 6 personen hebt u nodig: kopje sterke koffie en leg in elke schaal 8 in ham gewikkelde dragon. 400 gram verse asperges, peper en zout. 1 opgehoopte eetlepel bruine basterdsuiker. i aspergeboeketjes. Spuit langs de rand, de 8 pijpjes geknipte bieslook. 300 gram kuikenfilet 1 borrelglaasje crème de cacao of Tia-Maria. van te voren gemaakte luchtige aardap- 100 gram ragfijn gesneden prei. 40 gram boter 100 gram gemalen cocos. pelpuree. De gekookte eieren in plakjes De pijpjes bieslook met een schaar aan heel 2 sjalotten, 1/8 slagroom snijden en op de ham leggen. Het geheel kleine stukjes knippen. Het goed gewassen 150 gram wortels 2 afgestreken eetlepels suiker royaal met crèmesaus overgieten en hierna stukje prei aan ragdunne ringen snijden. Al 150 gram prei Om dit nagerecht te maken, beginnen we bestrooien met de gemalen kaas. deze groenten, met behulp van een houten 30 gram bloem als volgt de chocoladesaus maken. De tomaten in partjes snijden en op de pu- lepel door de aspergecrèmesaus roeren. kookvocht van de asperges (of van de schil- De koffie in een klein pannetje goed heet ree rond zetten. Vervolgens de twee rauwe eierdooiers aan- len getrokken). maken, de bruine basterd toevoegen en op alf uurtje voorverwarmen. roeren met de room. Ook deze «room» bij 2 dl melk. laten lossen. De chocoladerepen aan stuk- sschotel in de hete oven de saus roeren, alsook het citroensap. 1 flinke venkelknol (of eetlepel gehakte ker- jes breken en aan de koffie toevoegen. Nu -roeren tot de chocolade is opgelost. Vervolgens de crème de cacao er bij doen. Nu dit chocoladesausje af laten koelen. Vlak voor u het dessert gaat opdienen de aardbeien goed wassen, uit laten lekken, en ve ham (of Ardense Om deze soep te maken begint u als volgt: dan één voor één door de chocolade halen, of varkensoestertjes, Leg de kujkenfllets in een pan met an. leg ze op vier platte kleine bordjes of glazen g; n stukje gekookte derhaive |jter water Aan de kook ,aten schaaltjes, bestrooi de aardbeien met ge- »n niet komen en afSchuimen. Nu wat peper en malen cocos. zout toevoegen. Na 15 minuten zachtjes De slagroom opkloppen met 2 eetlepels .e koken er de kuikenfilets uitscheppen. suiker en hiermee de met chocolade be reiding en in In deze bouillon, de geschilde en aan kleine klede aardbeien njkehjk gameren. heb. Alleen stukjes gesneden asperges a" aan stukken deze er uitscheppen als ze gaar zijn. ’ekookt hebt aspergeschillen even goed wassen, en v J-n even in dit kookvocht, na 15 .itjes gekookt te f geheel op een zeef scheppen, en laten lekken (de schillen kunt u gooien). Dit vocht nu aanvullen tot u ongeveer anderhalve litei bouillon hebt. Nu gaan we verder: doe de pannetje (niet te klein). De g lotjes, wortel, prei, in kleine s: en bij de reeds gesmolten boter - geheel zo’n 15 minuten al roerende zach aan fruiten. Hierna er de bloem bij doer deze «roux» langzaam gaar laten worden, denk er om, steeds roeren, want de roux Giet deze saus op een grote platte schaal mag niet bruin worden. Hierna de roux af (bijv, vleessschotel). laten koelen. De aardbeien ontkroosten en wassen. Breng het aspergekookvocht aan de kook, De handperen schillen en in acht partje en giet dit bij de «roux» en nu geduchtig verdelen. De beschikte bananen in schuin met een garde roeren. Laat de soep aan de kook komen, nu pas de melk er aan toevoegen. De soep op smaak brengen met een sn nootmuskaat. Wat gedraaide peper en u schien nog wat zout. Laat dit zo’n klein kwartiertje zachtjes 1 ken. Hierna de aspergesoep door ee- laten lopen.(passeren). De ver goed wassen, en deze, zo dun mc snijden en doe dit in de soep, nu nc, door laten trekken. Vervolgens de eierdooiers aanroeren met de nu door de soep spatelen (de s niet meer koken). Snijd nu de gekookte kuikenfilets stukjes en doe deze bij de soep. Eveneer de stukjes asperges en een paar drup aroma. (De venkel kunt u eventueel vangen door gehakte verse kervel). Zowaar een heerlijk en niet alledaags soepje. er Kindercircus sroepsartiesten, vertonen en een naar zaagsel ruikende manege. Maar toch is het een «echt» circus. Met een twee keer drie kwartier durend programma, vol spanning, humor en ge zonde sensatie. Op zaterdagen en ir de 35 meisjes en jor men overal, waar i spelen daar ,waar ir- hal of zelfs een stui is. En steeds verdringt de jeugd van 4 tot 80 jaar zich om te kijken naar het levenslustige groepje mini-artiesten uit de Martinistad. Zo is het overal in Nederland en zo is het ook in de acht andere Europese landen, 12.00 uur is daarbij or treffende Naast No 1 van de worden b - allen ook nog - rggeh akte verse Met de Europese Kampioenschappen Voetbal voor de deur wordt 't tijd, uw oude TV-toestel uit huis te doen. Want straks gaat u weer vele lange uren doorbrengen voor de beeldbuis. Siemens wil dat grote kijkfeest nog plezieriger maken en stelt u ...-ju- ISnSsl dan ook in staat, uw oude kijkkast bij ons in te ruilen tegen een spectaculaire inruilpremie! Dat wordt genieten van een opwindend spektakel in prachtige •kleuren. Met de Siemens kleuren TV, type FC 5832 liefst 500 gulden voordeel. Goed bekeken! jes verdelen. De beschilde bananen in schuine plakjes snijden. Leg deze vruchten in de saus op de schaal. De kiwi’s zéér dun afschillen en in plakken n mis- De geschaafde amandelen in een droge koekepan licht bruineren (of in een hete 5 ko- oven). sen zeefje Strooi ïnkelknol mogelijk nog even de rauwe 5 room en dit soep mag nu Mooi zijn is veel meer dan de mode volgen Schoonheid is méér dan een gave van de natu ur. Het is ook een gave van moderne ver- zorgingstechniekenvanhaar en huid. Zij komt tot stand door nauwe samenwer king met een Biosthéticien schoonheidsspecialiste die helpt en adviseert. Want de mode kan het best worden gevolgd wanneer haar en huid gezond zijn en blijven. Wat daarbij het meest telt, is het persoonlijke advies van een bekwame, goed op geleid^ Biosthéticien. wel in een rechte hoek op het wegdek staan, Apparatuur voor het monteren en demonteren van banden en een ba- lanceerapparaat completeren het ge heel. Bandenhal» heeft hiervoor de be- ikking over een uitlijncomputer die allemaal uiterst nauwkeurig uit meet en ook aangeeft wat er aan ge- uaan moet worden om het geheel in --J’‘.ie te brengen. uai uitlijnen gebeurt op bruggen van de montageh meet. De uitgebreide bar is te zien in de shov'*™ beslaat. Het uitlijner is uniek voor Tilbur ïbrand. gemaakte in de vakanties trekken daarbij verl angens er op uit. Ze ko- Santelli zat r maar kinderen zijn en maar is r* maar een zaal, een sport- met het i stuk weiland beschikbaar snelle wer maakt en het is dan ook met trots, dat ons nieuwe programma voorstellen. Santelli-Boem-Quats-Hoi Wij presenteren dit keer een programma in vier afzonderlijke delen. Elke show in een geheel andere stijl. Wij nemen u mee naar Arabië, Atlantis, Japan en Mexico. Met veel kleur, mooie kostuums en fijne mu ziek. Opgericht op 29 september 1962 heeft het kindercircus Santelli nu al meer dan 1000 voorstellingen gegeven. Op 27 maart 1980 was het zover. Met onder de toeschouwers o.a. onze bescherm- het landelijk gemiddelde. De vrouwe Christel Sembach-Krone van het G.D. die het onderzoek or- bekende Duitse Circus Krone is het gevierd .opt echter dat dit per- meteen fantastische voorstelling in de Eye- i nementephal te Groningen. Meer dan duizend gehandicapte kinderen waren van 9.00 tot 12.00 uur is daarbij onze gast. wezig in het betreffende Naast Noorwégen, waar de stad Oslo zal kruisgebouw, dus als de tijd van de worden bezocht gaat Santelli deze zomer oproep niet schikt, kan daar te allen ook nog naar Oostenrijk (voor de tweede tijde een andere afspraak gemaakt keer), waar in Wenen en Linze voorstel- worden. Dit kan ook telefonisch bij de lingen zuIlen worden gegeven, projektleidster öp de G.G. G.D.; - -van Otterlo - van Vliet, tele^ mui. vu J 515, bij wie U ook verdere informatie kunt krijgen. □cmnömnnmau Inlichtingen hoofdburo van politie. Diverse nog niet afgehaalde spullen: leren tas, inh. thermoskan en brood; blauw tasje met ba byspullen; zonnebril voor op gewone bril te te huren voor de huisves- zetten; bruin montuur bril met geslepen laanlozenproject. Het gaat maantjes erin; horloge merk Beltron 26 parkeerplaatsen (Quartz); schakelarmband met veilig- voor de periode 1-6-1980 heidsslot, double of goud; legerjack groen, i met optietermijn van 5 lag bij EHBO; linnen jack licht blauw, js f 200.000,- per jaar incl. made in Francekinderjack legergroen met capuchon; kopie deel 3 17 - 95 - VBgiropas met postzegels; vergrootglas merk: MA- HEZ; baret met embleem B.B.; 1 doos Rockwool dekoratieplaten; mapje R.P.S. met bezorgadressen; blauw mapje met di verse papieren t.n.v. Bastiaansen; wieldop ;nte op- Opelgitaarsnaren in pakketje18 Pinkpop- lissie fi- kaarten; blauwe nummerplaat 23 - PM - 25 wieldop verchroomd; konijn beige met bruine kop; 6 sleutelbossen; diverse hon den en katten; diverse rijwielen. peltjes. n..de De stukken kabel; boter ingesmeero een grote pan r':~ water, waarin en het sap van c. maar net onder s rit, teltje dat aan dunr.~ 6. zijn m alle warenhuizen ot Keuken- ioo gram prei die is fijngesnede gereedschappenwinkels te koop) U doet Laat de vis 5 mjnuten zachtjes dit als volgt: neem de asperge aan de KOP (t de kook aan> 95 aden) nu van het - vast leg deze plat voor u neer op de werk- vuur afnemen en in het pocheervocht af tafel, en schil de asperge dun af van kop ]aten naar uiteinde. Ondertussen, gaan we de asperges netjes Doe dit voorzichtig want goede en verse schillen, en afkoken zoals ik het al voor u in asperges breken snel. Als u de asperges het vorf rece t en bij de inieiding uitge- geschild hebt, dan de harde uiteinden in breid omschreven heb. stukjes van 2 h 3 cm afsnijden. Deze zijn Als de asperges wat afge) yaak hard en bitter. dan op een doek om De schillen en stukjes met weggooien. Nu n we de VÉ Want hiervan kunt u nog een heerlijke as- vel dr pergebouillon trekken (±15 minuten ko- even j„ ken) om een «soepje» van te ma'"’" Bouquettes d'asperges gratin au I In ham gerolde asperges - crèmesaus en met kaas gegratineerd. Voor 4 personen hebt u nodig: 1500 gram asperges (kwaliteit A. I). peper uit de molen, zout, snufje suiker, klontje boter. 16 plakken gekookte ham (niet te dun gesne-

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1980 | | pagina 7