DeMAAND EXTRA RENTE
@9
z
Met asperges zijn fijne gerechten te maken
ing
wijs
caarls
optiek
Schouwburgring 142
(tegenover Nettorama)
Telefoon 013-420196
Wij geven 500gulden*
terug voor uw oude TV
RALEKZH
BRESSON^
Zondag 1 juni
eenmalig optreden van
kindercircus Santelli
DE BANQUE
GEEFT AAN ALLE
TROUWE SPAARDERS EEN
i
□S
«De Bandenhal»
opent aan Berkdijksestraat
Besluitenlijst B W
21 mei 1980
T
'Mr
De actie duurt
t/m7juni.
Wees er snel bij. Profiteer!
Donderdag 29 mei 1980 pagina 7
DE TILBURGSE KOERIER
>9 mei 1980 pagina 6
Spuit langs de rand,
laakte luchtige aardt
1.898,-
U betaalt dus slechts
suiker
Uw Siemens dealer:
Recht t.o. parkeerterrein Korvel
Brillen
Verrekijkers
Microscopen
Barometers
urg l
eurt
6.
5,96%
6,50%
7,85%
9,21%
BANQUE DE PARIS ET DES PAYS'BAS NV
SINDS 1872
iming geeft
met
hon-
Spoorlaan 410, Tilburg
HiFi-studio nw
013*431404
Korvelseweg 85 TilburgJ
fietsen
JUWELIERS - HORLOGERS
ebben
i voorraad.
»n groot
instaande
eroemde
8 ^2%een 13e maand
dus voor trouwe spaarders:
1 april jl.
naar
Siemens FC 5832: Normaal
Terug voor uw oude kast
Compote .Martinique»
(als dessert)
7 K% een 13e maand
dus voor trouwe spaarders:
Kees van Asten
Stationsstraat 49
Tel. 426392 TILBURG
□ge
en
litlijnen
erkeirtM F*
ian, wanneer er aan
gedraaid. En dan
ïkeken of de wielen
klaarir
in de
i «verse asperges»
‘k U gaarne van die
ikele recepten of l
Leon van Vliet
Koningsplein 203,
TILBURG
Tel. 013-420299
erlïjlw’verzorging
5^2% een 13e maand
dus voor trouwe spaarders:
6%een 13e maand
dus voor trouwe spaarders:
en omstreken is op
Ikingsonderzoek
talskanker van start ge-
Fraises «Brasilienne».
Aardbeien gehuld in chocolade en cocos
Tilburg
013-423660
103 I
wortels
prei
Met uniek uitlijncentrum
weggooien,
heerlijke as
minuten ko-
i fromage.
ree rond zetten.
Uw oven een half r—--
Laat uw aspergeschotel in de hete oven
180 graden) warm worden en gratineren.
Filet de Morue a l’Argenteuil en Papilotte
Gepocheerde kabeljauw met asperges in
aluminiumfolie gestoofd.
’asperges «délicieuse»
aspergesoep «met stukjes kip en
Resultaten
bevolkingsonderzoek
baarmoederhalskanker
60%,
G.G.
ganiseert, hooi
centage nog zal
Elke ochtend w
het team aanwe
s au «Vert-Pré»
srges in tuinkruidensaus
van ±1501
daar zit ah
Om hier bij de serveren: een zacht crèn
sausje gemaakt van het kookvocht van
aspergeschiller
En heerlijke nieuwe gekookte krielaardap-
Vélouté d’a
Verse aspi
iloem L.j
ar laten
>eren, want
i. Hierna de rou>
il Kunnen opsnuiven,
bewerkelijk gerecht i
ndeerd heel veel sukses mee
:r tevreden «dis»-genoten.
Benodigdheden voor 4 personen:
400 gram aardbeien (liefst grote).
Voor de chocoladesaus:
2 chocoladerepen (puur)
iloma KMBO
inteur dakbedekking
inteur installatie
Ipmonteur c.v.
droog ma-
ik met een
-_en.
tiden vermengen met
peper uit de molen, tijm,
pemod en een paar eetle-
Ook de Hollandse gar-
aan deze kruidenmélange
fde? I
paar slagen uit de pepern
1 eetlepel pemod
3 eetlepels witte wijn
150 gram boter
g® 125 gram garnaaltjes (lekkerste is Hol-
J landse)
4 flinke plakken aluminiumfolie.
Voldoende parkeer
gelegenheid
SpaarRekening
geen opzegtermijn; vrij opnemen.
Reseivegeld-Rdccning
30 dagen opzegtermijn; f 5.000,-
per 30 dagen vrij opnemen.
Profijt-Rdcening
90 dagen opzegtermijn; f3.000,-
per 90 dagen vrij opnemen of direct
opvraagbaar met 1% opnamekosten.
Paraat-Rekening
12 maanden opzegtermijn of direct
opvraagbaar met 2% opnamekosten.
P.S. Ik wens u véél kookplezier en een
smakelijke maaltijd.
Hebt u eens problemen tijdens het bereiden
van uw etentje? Bel mij gerust eventjes.
Misschien kan ik u met goede raad bijstaan.
;ns Chef kok «Martin» Willemsen
tppels Rest- «de Korenbeurs»
yer- Tilburg
ploma KMBO
instructie-
Xeerk6r
inkwerker
ontage-
inkwerker
beljauw legt u in een met wat
;rd sleetje uit uw oven, of in
m. Giet hierop een beetje warm
iin een beetje zout, peper, tijm
van één citroen (de vis moet
staan). Alsook een wor-
me plakjes is gesneden en
s pocheren
nu van het
Maak eens een afspraak
Dan kunt u zelf ervaren wat
de Biosthétiek ook voor u
zou kunnen betekenen.
Uw Biosthéticien
Deze week gaan we samen eens bijzondere
fijne gerechte klaarmaken. Omdat we mo
menteel volop in de voor vele geliefde tijd
zitten van de «verse asperges» en
aardbeien, wil ik U gaarne van dienst z.j..,
en u hieronder enkele recepten of bereidin
gen «vóór»-schotelen.
Het stengelgewas «de ASPERGE» kunt u
het beste met een zogenaamde dunschiller
ontdoen van de taaie schil. (Deze mesjes
zijn in alle warenhuizen of keuken-
Heuvelhof - Heuvelstraat
Telefoon 013-424333
Voor 4 a 6 pers,
400 gram verse i
300 gram kuiker
40 gram boter
2 sjalotten,
l gewassen 150 gram
snijden. AI 150 gram
30 gram bloem
kookvocht van de asperges (of van de schil-
i aan- len getrokken).
1» bij 2 dl melk.
1 flinke venkelknol (of eetlepel gehakte ker
vel).
snufje nootmuskaat, peper, zoout.
een paar druppels aroma.
5 eetlepels koffieroom.
2 rauwe eierdooiers
dezer-
Strooi deze amandelen over de compote-
schotel, en garneer deze verder af met de
aan plakjes gesneden kiwi’s.
16pla
25 gram boter.
1 eetlepel gesnipperde ui.
25 gram bloem
2 dl kookvocht van de asperges
2 dl melk.
paar eetlepels room (of koffie room),
vingergreep nootmuskaat
100 gram gemalen oude kaas
4 hard gekookte eieren
2 tomaten
Voor 4 personen aardappelpuree
1 eetlepel gehakte peterselie
Deze zalige aspergeschotel, die als hoofd
maaltijd kan dienen gaan we als volgt be-
De asperges dun schillen, zoals ik hierbo- ketjes»^ et
ven met u besproken heb. (De schillen be- vet;r 25 mjni
waren, want daar kunt u een zalige as- Ondertussen
pergesoep van maken). Leg de geschilde saus;e
asperges even in het water om het even
tuele zand dat er in de «koppen» zit, weg te
spoelen. Neem nu één pan, waar de as
perges in zijn geheel in kunnen liggen. Wrijf
de bodem in met een klontje boter. Strooi
nu in de pan een beetje zout - paar slagen uit
de pepermolen en een theelepeltje suiker.
Leg nu de asperges in hun geheel in de f
Nu water toevoegen, tot ze net niet onde
staan. Als de asperges beginnen te koker
Nu nog 10 a
de asper
dente).
Als de asperges wat afgekoeld
dan uit het kookvocht en laat ze uitlekken. D’Asperges
Verdeel de asperges in 16 porties/Wikkel Verse asper
nu in elke plak ham zo’n hoopje asperges.
Nu gaan we het sausje maken: Doe in een Als gr
pan 25 gram boter, laten smelten, het ge- nodig
snipperde uitje toevoegen, en zachtjes aan ,nnn
zweten (dus niet bruin bakken). Nu er de
bloem doorroeren. Deze zo genaamde
«roux» op een laagpitje in' Vijf minuten gaar
laten worden.
Als de «roux» wat is afgekoeld, er het ko
kende aspergekookvocht, en de melk aan
toevoegen en zéér goed met een garde roe
ren, zo dat u absoluut géén klontjes krijgt.
Als het sausje wat te dik is, dan nog wat
kookvocht er bij doen. Breng het crème-
sausje op smaak met een beetje peper, zout
en nootmuskaat, als laatste er de room
doorroeren.
groenteschotel hebt u voor vier personen
nodig:
1000 gram asperges (deze behoeven niet de
allerbeste te zijn, want we snijden ze toch
aan stukjes.
Klontje boter, peper uit de molen, zout en
een theelepeltje suiker.
25 gram boter
25 gram bloem
t- aspergekookvocht
:t 5 eetlepels room (of koffieroom)
2 rauwe eierdooiers.
tikkeltje nootmuskaat
peper en zout.
sap van een halve citroen.
1 eetlepel gehakte kervel, 1 eetlepel gehakte
Aanvang 14.00 uur in de feesttent aan de Beneluxlaan.
Bij een circus denkt men meestal aan waar Santelli reeds is opgetreden,
woonwagens, snuivende paarden en brul- In Engeland, Zweden, Denemarken, Bel
lende roofdieren. gië, Duitsland, Schotland, Oostenrijk en
Dit alles heeft het Groninger Kindercircus Zwitserland.
Santelli net zo min als de beroepsartiesten, Op zondag 8 juli
die halsbrekende kunsten vertonen en een dercircus zelf op
naar zaagsel ruikende manege. serland hebber
klubgebouw van Sa,
ken, waardoor het t<
afgebrand. Alle voor
ie kostuums
arbrand.
at echter niet bij de pakken neer,
nog tijdens de toernee begonnen
nemen van maatregelen, die een
wederopbouw mogelijk hebben ge-
j 1979 terwijl het kin-
i toernee was door Zwit-
:n enkele onverlaten het
Santelli in brand gesto-
ct tot aan de grond toe is
'oor dit programma reeds
ns en attributen zijn
Sportfonds gehoord te hebben, wordt
besloten de volgende subsidies toe te
1. S.C.T. Willem II een garantiesub-
sidie uit het Sportfonds tot 75 van
het werkelijk sibsidiabel tekort,
maximaal echter f2250,- voor het op
1 juni 1980 te houden Dr.
2. TTSC^fibw^Trappers een garan-
tiesubsidie uit het Sportfonds tot 75
van het werkelijk subsidiabel te
kort, maximaal echter f 4800,-, voor
het op 28, 29 en 30 maart 1980 ge
houden Christ Verwijst-tomooi.
Ter verbetering van het uitzicht bij de
uitgang van de scholen aan de Warin-
ginstraat wordt aldaar het parkeren over
een lengte van 30 meter verboden. Te
vens wordt op het trottoir een buisrek
geplaatst.
Voor informatie en het openen van een rekening:
013-324055
skoeld zijn, leg ze
wat te drogen.
verse tuinkruiden o.a. ker-
jrselie, dragon, venkel, eerst goed
in koud water wassen, (de
even «los» snijden) de kruiden dro
ken en vervolgens op een snijplank
groot scherp mes goed fijn hakker
Deze gehakte tuinkruiden vermen;
een snufje zout,
dille, de eetlepel
pels witte 'wijn.
naaltjes kunt u aan
toevoegen.
Nu gaan we alle ingrediënten als volgt in de
aluminiumfolie verpakken.
Leg op uw werktafel vier grote stukken
aluminiumfolie, en smeer deze niet te
zuinig in met wat zachte boter. Nu legt u op
elk vél folie één stuk gepocheerde kabel
jauw. Hier boven op rangschikt u de ge
kookte asperges. Verdeel nu de gehakte
kruiden met garnaaltjes over de vier por-
x ties. Alsook de klontjes boter. Vervolgens
de aluminiumfolie keurig netjes als een
pakketje dicht vouwen. Denk er om, dat de
zijkanten ook goed dicht zijn anders ver
liest u bij het stoven te veel vocht. Onder
tussen hebt u de oven'voorverwarmd en
nno^voerd tot 160 graden. Leg de «pak-
een ovenplaat, en laat ze onge-
tuiten stoven.
iertussen maakt u een lekker crème-
sausje wat u er straks apart bij serveert.
(Dit is alleen voor de liefhebber, want nodig
is het niet). Het is natuurlijk wel raadzaam
om er heerlijke, vers gekookte en in boter
- Opgestoofde nieuwe krielaardappeltjes bij
...v. een klontje boter. Strooi te serveren
»n een beetje zout - paar slagen uit A|s de «p^ottes» klaar zijn, leg ze dan
..uien en een theelepeltje suiker. j kt te borden> zodat uw
asperges m hun geheel m de pan. <<zeIf>> dit kunnen maken en
toevoegen, tot ze net met onder hetzelfde moment de heerlijke «fumé»
!s de asperges beginnen te koken, van dit ht kunnen opsnuiven.
keukenklok in de gaten houden. Dit js we| een bewerkelijk gerecht maar u
10 a 12 minuten zachpes koken en zu|t er
irges zijn gaar genoeg (in kokterm: a hebben en zeer tevre£
I zijn, haal ze
reuitlc
Siemens kleuren TV, type
FC 5832 is één van de
modernste TV-apparaten op de
markt. Briljante kleuren en
scherp gestoken beeld.
Met 16 zendergeheugen-
plaatsen, draadloze infrarood
afstandsbediening, aansluitingen
voor bandrecorder en
hoofdtelefoon, 10 Watt
concertluidspreker.
Siemens kleuren TV.
type 5832: notehouten
kast. De antraciet
uitvoering (type 5830)
kost f 60,- meer.
2.398,-
500,-
"eterselie, 1 eetlepel gehakte tuinkers met
igon.
8 pijpjes geknipte bieslook.
100 gram ragfijn gesneden prei.
De pijpjes bieslook met een schaar aan heel
goed g
en snijden.
m een houten
jsaus roeren.
B_ns de twee rauwe eierdooiers i
rneren met de room. Ook deze «room»
de saus roeren, alsook het citroensap.
Nu de gekookte aspergestukken, voor
zichtig door het crèmesausje roeren en zo
heet mogelijk serveren.
Mijn suggestie om hierbij eten is:
ersonen- Dun gesneden rauwe ham (of Ardense
4 o.™ riirfct ham) of malse kalfs- of varkensoestertjes
absoluut géén of gekookte ossetong,’n stukje gekoi
vis; n zacht gebraden kuikenborstje en met
te vergeten nieuwe krielaardappetjes.
U begint met de asperges te schillen en te
koken, zoals ik met u bij de inleiding en in
het eerste recept besproken heb. Alleen
moet u hiervoor de asperges aan stukken
snijden. Als U de asperges gekookt hebt De aspergesch
(vooral niet te gaar), laat ze dan op ’n ver- ook deze gaan1
giet uitlekken. Doe in een pannetje de bo- minuten zacht,
ter. Deze laten smelten, nu bloem toe- geheel op een
voegen, laat deze zogenaamde «roux» op
een laag pitje al roerende in 5 minuten gaar
worden. Hierna de «roux» af laten koelen.
:me- Om de saus af te maken: het aspergekook-
n de vocht aan de kook brengen, en al roerende
met een garde, dit bij 'de roux gieten.
Al zachtjes kokende het sausje op gewen
ste dikte brengen, en afsmaken met wat
nootmuskaat, peper en zout.
Alle in het recept genoemde tuinkruiden op
de snijplank met een scherp mes fijn hak
ken.
In Tilburg ei. v..
het bevolkir
baarmoederha.^
gaan.
De vrouwen uit de geboortejaren die dit
jaar opgeroepen worden, zijn in Til
burg Noord en Oud-Noord al aan de
op één van de beurt geweest.
gehal dié 120 m2 Van 28 mei tot en met 27 juni vindt het
uandencollectie onderzoek plaats in het kruisgebouw
owroom die 48 m2 in «De Witte Villa» op het Korvelplein
;n met de computer 8 en in wijkgebouw «De Kievitslaer» mevr. C. v
jrg en omstrekeh. aan de Reinevaertstraat nr. 55. foon 63151
- Tot nu toe is het opkomstpercentage
1. Het college heeft besloten in principe
bereid te zijn deel te nemen aan de ge
sloten proefregio, wanneer het G.A.B.-
rayon Tilburg daarvoor door de provin
cie Noord-Brabant wordt gekozen. In
deze gesloten proefregio zullen een
drietal arbeidsmarkt-experimenten
plaatsvinden, t.w. de creatie van ar
beidsplaatsen in de overheidssektor
door deeltijdarbeid, verbetering van ar
beidsomstandigheden door humanise
ring van de arbeid en speciale bemid
deling voor WAO-ers en WSV-ers.
Daarbij zal zoveel mogelijk worden
aangesloten bij reeds bestaande ini
tiatieven.
2. Het college heeft besloten nog enige
wijzigingen aan te brengen in de con-
cept-regeling selectiëf bedrijfsvesti-
gingsbeleid, die zal worden gebruikt bij
de beoordeling van aanvragen voor
grond op de industrieterreinen. Deze
betreffen het laten vervallen van het On
derscheid tussen critgria en aandachts
punten in de beoordelingsaspecten en
net opnememen van ue mogeiijKneiu tot
afwijking van de regeling in geval van
bedrijfsverplaatsingen. Na besprekin
gen in Commissie Ec. Zaken - Werkge
legenheid in de raad ter vaststelling.
3. Aan de raad zal voorgesteld worden een
gedeelte van het Volt-complex aan de
Groenstraat te huren voor de huisves
ting van het baanlozenproject. Het
om 4710 m2 J-
portiersloge vc
tot 31-5-1985 i
jaar. Huurprijs
servicekosten.
4. Het college stelt zich achter de eerste
fase van de plannen van het bestuur van
de Beekse Bergen met betrekking tot
het «heelal-project», te weten de
IMAX-projectie, indien dit geen extra
financiële lasten voor de gemeen’*
levert. Behandeling in de commis.,.^
nanciën en onderwijl en recreatie,
waarna voorstel aan de raad.
5. Na daartoe de Adviesraad voor het
„e en aan kleine
s afkoken, ook
gaar zijn.
oèd wassen, en
kvocht, na 15 -
hebben, het 250 gram aardbeien
en goed uit 2 zachte handperen
ui d nu weg- 2 bananen
’-■n met water 2 kiwi’s
■ter asperge- koffiekopje slagroom
I afgestreken eetlepel
ie boter in een 4 eetlepels advokaat
gewassen sja- 1 eetlepel rum
stukjes snijden 50 gram geschaafde amandelen
boter doen. Dit U begint met de slagroom op te kloppen
-achtjes met een eetlepel suiker. Als de room bijna
>en en st*jf is, er de advokaat en de rum door roe-
>rden, ren.
roux Giet
.uxaf (hi”'
Benodigdheden voor vier
4 stukken kabeljauw
de staartkant, want
20 vingerdikke verse asperf
4 afgestreken eetlepels
tuinkruiden
(zoals: kervel, peterselie, dragon, venkel)
naar slagen uit de pepermolen.
Met een receptie voor genodigden opent op 30 mei -De Bandenhal aan de
Berkdijksestraat 35 in Tilburg. Vanaf die datum bent U daar van harte welkom
voor alle mogelijke informatie en hulp die U zich maar kunt denken op het gebied
van banden. De heer en mevrouw Hans en Ria Remie hebben hun uiterste best
gedaan om van De Bandenhal» een zaak te maken die helemaal bij is met de laatste
ontwikkelingen op hun vak terrein.
Een voorbeeld daarvan is de Nortron Uitlijncomputer. Met twee aanlsuitingen,
die op ieder automerk mogelijk zijn weet die in een ogenblik te vertellen hoe het
met uw banden is gesteld.
Dat banden belangrijk zijn voor een
auto is bekend. Banden met een
slechte profilering, of een te hoge of te
lage bandenspanning zijn een gevaar
op de weg. Daar komt d^n nog bij dat
er voor iedere auto een band is. Niet «De
iedereen gebruikt zijn wagen hetzelfde schil
en niet iedereen heeft daarom dezelfde dat
banden nodig. mee
In «De Bandenhal» zijn alle bekende daar
merken voorradig voor bestel- en per- topconditie
sonenwagens. Maar met het goede stel Dat uitlijn
banden bent U er nog niet. Ze moeien brugget
ook goed afgesteld zijn in verhouding meet. I
met de andere delen van de wagen.
Om dat voor elkaar te krijgen moet hij
op de brug, om te worden uitgelijnd.
Eerst worden de wielen gespoord.
D.w.z. dat ze evenwijdig van elkaar
moeten staan en allemaal precies de
zelfde kant opga:
het stuur wordt
wordt ook nog bel
SUN GESPECIALI-
in spuitbussen voor
indere doeleinden o.a.
en, ijskasten,
etc... Verfhandel W.
arg. Oude Markt 14.
Neem nu twee flinke (ovenvaste) schotels, peterselie, 1 eetlepel gehakte tuinkers met Voor 4 a 6 personen hebt u nodig: kopje sterke koffie
en leg in elke schaal 8 in ham gewikkelde dragon. 400 gram verse asperges, peper en zout. 1 opgehoopte eetlepel bruine basterdsuiker.
i aspergeboeketjes. Spuit langs de rand, de 8 pijpjes geknipte bieslook. 300 gram kuikenfilet 1 borrelglaasje crème de cacao of Tia-Maria.
van te voren gemaakte luchtige aardap- 100 gram ragfijn gesneden prei. 40 gram boter 100 gram gemalen cocos.
pelpuree. De gekookte eieren in plakjes De pijpjes bieslook met een schaar aan heel 2 sjalotten, 1/8 slagroom
snijden en op de ham leggen. Het geheel kleine stukjes knippen. Het goed gewassen 150 gram wortels 2 afgestreken eetlepels suiker
royaal met crèmesaus overgieten en hierna stukje prei aan ragdunne ringen snijden. Al 150 gram prei Om dit nagerecht te maken, beginnen we
bestrooien met de gemalen kaas. deze groenten, met behulp van een houten 30 gram bloem als volgt de chocoladesaus maken.
De tomaten in partjes snijden en op de pu- lepel door de aspergecrèmesaus roeren. kookvocht van de asperges (of van de schil- De koffie in een klein pannetje goed heet
ree rond zetten. Vervolgens de twee rauwe eierdooiers aan- len getrokken). maken, de bruine basterd toevoegen en op
alf uurtje voorverwarmen. roeren met de room. Ook deze «room» bij 2 dl melk. laten lossen. De chocoladerepen aan stuk-
sschotel in de hete oven de saus roeren, alsook het citroensap. 1 flinke venkelknol (of eetlepel gehakte ker- jes breken en aan de koffie toevoegen. Nu
-roeren tot de chocolade is opgelost.
Vervolgens de crème de cacao er bij doen.
Nu dit chocoladesausje af laten koelen.
Vlak voor u het dessert gaat opdienen de
aardbeien goed wassen, uit laten lekken, en
ve ham (of Ardense Om deze soep te maken begint u als volgt: dan één voor één door de chocolade halen,
of varkensoestertjes, Leg de kujkenfllets in een pan met an. leg ze op vier platte kleine bordjes of glazen
g; n stukje gekookte derhaive |jter water Aan de kook ,aten schaaltjes, bestrooi de aardbeien met ge-
»n niet komen en afSchuimen. Nu wat peper en malen cocos.
zout toevoegen. Na 15 minuten zachtjes De slagroom opkloppen met 2 eetlepels
.e koken er de kuikenfilets uitscheppen. suiker en hiermee de met chocolade be
reiding en in In deze bouillon, de geschilde en aan kleine klede aardbeien njkehjk gameren.
heb. Alleen stukjes gesneden asperges a"
aan stukken deze er uitscheppen als ze gaar zijn.
’ekookt hebt aspergeschillen even goed wassen, en
v J-n even in dit kookvocht, na 15
.itjes gekookt te f
geheel op een zeef scheppen, en
laten lekken (de schillen kunt u
gooien). Dit vocht nu aanvullen
tot u ongeveer anderhalve litei
bouillon hebt.
Nu gaan we verder: doe de
pannetje (niet te klein). De g
lotjes, wortel, prei, in kleine s:
en bij de reeds gesmolten boter
- geheel zo’n 15 minuten al roerende zach
aan fruiten. Hierna er de bloem bij doer
deze «roux» langzaam gaar laten worden,
denk er om, steeds roeren, want de roux Giet deze saus op een grote platte schaal
mag niet bruin worden. Hierna de roux af (bijv, vleessschotel).
laten koelen. De aardbeien ontkroosten en wassen.
Breng het aspergekookvocht aan de kook, De handperen schillen en in acht partje
en giet dit bij de «roux» en nu geduchtig verdelen. De beschikte bananen in schuin
met een garde roeren.
Laat de soep aan de kook komen, nu pas de
melk er aan toevoegen.
De soep op smaak brengen met een sn
nootmuskaat. Wat gedraaide peper en u
schien nog wat zout.
Laat dit zo’n klein kwartiertje zachtjes 1
ken. Hierna de aspergesoep door ee-
laten lopen.(passeren). De ver
goed wassen, en deze, zo dun mc
snijden en doe dit in de soep, nu nc,
door laten trekken. Vervolgens de
eierdooiers aanroeren met de
nu door de soep spatelen (de s
niet meer koken).
Snijd nu de gekookte kuikenfilets
stukjes en doe deze bij de soep. Eveneer
de stukjes asperges en een paar drup
aroma. (De venkel kunt u eventueel
vangen door gehakte verse kervel).
Zowaar een heerlijk en niet alledaags
soepje.
er Kindercircus
sroepsartiesten,
vertonen en een
naar zaagsel ruikende manege.
Maar toch is het een «echt» circus.
Met een twee keer drie kwartier durend
programma, vol spanning, humor en ge
zonde sensatie.
Op zaterdagen en ir
de 35 meisjes en jor
men overal, waar i
spelen daar ,waar ir-
hal of zelfs een stui
is.
En steeds verdringt de jeugd van 4 tot 80
jaar zich om te kijken naar het levenslustige
groepje mini-artiesten uit de Martinistad.
Zo is het overal in Nederland en zo is het
ook in de acht andere Europese landen,
12.00 uur is daarbij or
treffende Naast No
1 van de worden b
- allen ook nog -
rggeh akte verse
Met de Europese
Kampioenschappen Voetbal voor
de deur wordt 't tijd, uw oude
TV-toestel uit huis te doen. Want
straks gaat u weer vele lange
uren doorbrengen voor de
beeldbuis.
Siemens wil dat grote kijkfeest
nog plezieriger maken en stelt u
...-ju-
ISnSsl
dan ook in staat, uw oude
kijkkast bij ons in te ruilen tegen
een spectaculaire inruilpremie!
Dat wordt genieten van een
opwindend spektakel in prachtige
•kleuren. Met de Siemens
kleuren TV, type FC 5832 liefst
500 gulden voordeel. Goed
bekeken!
jes
verdelen. De beschilde bananen in schuine
plakjes snijden.
Leg deze vruchten in de saus op de schaal.
De kiwi’s zéér dun afschillen en in plakken
n mis- De geschaafde amandelen in een droge
koekepan licht bruineren (of in een hete
5 ko- oven).
sen zeefje Strooi
ïnkelknol
mogelijk
nog even
de rauwe
5 room en dit
soep mag nu
Mooi
zijn is veel
meer dan
de mode volgen
Schoonheid is méér dan een
gave van de natu ur. Het is ook
een gave van moderne ver-
zorgingstechniekenvanhaar
en huid. Zij komt tot stand
door nauwe samenwer
king met een Biosthéticien
schoonheidsspecialiste die
helpt en adviseert. Want de
mode kan het best worden
gevolgd wanneer haar en
huid gezond zijn en blijven.
Wat daarbij het meest telt,
is het persoonlijke advies
van een bekwame, goed op
geleid^ Biosthéticien.
wel in een rechte hoek op het wegdek
staan, Apparatuur voor het monteren
en demonteren van banden en een ba-
lanceerapparaat completeren het ge
heel.
Bandenhal» heeft hiervoor de be-
ikking over een uitlijncomputer die
allemaal uiterst nauwkeurig uit
meet en ook aangeeft wat er aan ge-
uaan moet worden om het geheel in
--J’‘.ie te brengen.
uai uitlijnen gebeurt op
bruggen van de montageh
meet. De uitgebreide bar
is te zien in de shov'*™
beslaat. Het uitlijner
is uniek voor Tilbur
ïbrand.
gemaakte
in de vakanties trekken daarbij verl
angens er op uit. Ze ko- Santelli zat
r maar kinderen zijn en maar is r*
maar een zaal, een sport- met het i
stuk weiland beschikbaar snelle wer
maakt en het is dan ook met trots, dat
ons nieuwe programma voorstellen.
Santelli-Boem-Quats-Hoi
Wij presenteren dit keer een programma in
vier afzonderlijke delen. Elke show in een
geheel andere stijl. Wij nemen u mee naar
Arabië, Atlantis, Japan en Mexico. Met
veel kleur, mooie kostuums en fijne mu
ziek.
Opgericht op 29 september 1962 heeft het
kindercircus Santelli nu al meer dan 1000
voorstellingen gegeven.
Op 27 maart 1980 was het zover. Met onder
de toeschouwers o.a. onze bescherm-
het landelijk gemiddelde. De vrouwe Christel Sembach-Krone van het
G.D. die het onderzoek or- bekende Duitse Circus Krone is het gevierd
.opt echter dat dit per- meteen fantastische voorstelling in de Eye-
i nementephal te Groningen. Meer dan
duizend gehandicapte kinderen waren
van 9.00 tot 12.00 uur is daarbij onze gast.
wezig in het betreffende Naast Noorwégen, waar de stad Oslo zal
kruisgebouw, dus als de tijd van de worden bezocht gaat Santelli deze zomer
oproep niet schikt, kan daar te allen ook nog naar Oostenrijk (voor de tweede
tijde een andere afspraak gemaakt keer), waar in Wenen en Linze voorstel-
worden. Dit kan ook telefonisch bij de lingen zuIlen worden gegeven,
projektleidster öp de G.G. G.D.; -
-van Otterlo - van Vliet, tele^
mui. vu J 515, bij wie U ook verdere
informatie kunt krijgen.
□cmnömnnmau
Inlichtingen hoofdburo van politie. Diverse
nog niet afgehaalde spullen: leren tas, inh.
thermoskan en brood; blauw tasje met ba
byspullen; zonnebril voor op gewone bril te
te huren voor de huisves- zetten; bruin montuur bril met geslepen
laanlozenproject. Het gaat maantjes erin; horloge merk Beltron
26 parkeerplaatsen (Quartz); schakelarmband met veilig-
voor de periode 1-6-1980 heidsslot, double of goud; legerjack groen,
i met optietermijn van 5 lag bij EHBO; linnen jack licht blauw,
js f 200.000,- per jaar incl. made in Francekinderjack legergroen met
capuchon; kopie deel 3 17 - 95 - VBgiropas
met postzegels; vergrootglas merk: MA-
HEZ; baret met embleem B.B.; 1 doos
Rockwool dekoratieplaten; mapje R.P.S.
met bezorgadressen; blauw mapje met di
verse papieren t.n.v. Bastiaansen; wieldop
;nte op- Opelgitaarsnaren in pakketje18 Pinkpop-
lissie fi- kaarten; blauwe nummerplaat 23 - PM - 25
wieldop verchroomd; konijn beige met
bruine kop; 6 sleutelbossen; diverse hon
den en katten; diverse rijwielen.
peltjes.
n..de De stukken kabel;
boter ingesmeero
een grote pan r':~
water, waarin
en het sap van c.
maar net onder s
rit, teltje dat aan dunr.~ 6.
zijn m alle warenhuizen ot Keuken- ioo gram prei die is fijngesnede
gereedschappenwinkels te koop) U doet Laat de vis 5 mjnuten zachtjes
dit als volgt: neem de asperge aan de KOP (t de kook aan> 95 aden) nu van het -
vast leg deze plat voor u neer op de werk- vuur afnemen en in het pocheervocht af
tafel, en schil de asperge dun af van kop ]aten
naar uiteinde. Ondertussen, gaan we de asperges netjes
Doe dit voorzichtig want goede en verse schillen, en afkoken zoals ik het al voor u in
asperges breken snel. Als u de asperges het vorf rece t en bij de inieiding uitge-
geschild hebt, dan de harde uiteinden in breid omschreven heb.
stukjes van 2 h 3 cm afsnijden. Deze zijn Als de asperges wat afge)
yaak hard en bitter. dan op een doek om
De schillen en stukjes met weggooien. Nu n we de VÉ
Want hiervan kunt u nog een heerlijke as- vel dr
pergebouillon trekken (±15 minuten ko- even j„
ken) om een «soepje» van te ma'"’"
Bouquettes d'asperges gratin au I
In ham gerolde asperges - crèmesaus en
met kaas gegratineerd.
Voor 4 personen hebt u nodig:
1500 gram asperges (kwaliteit A. I).
peper uit de molen, zout, snufje suiker,
klontje boter.
16 plakken gekookte ham (niet te dun gesne-