69
99
59
99
5“
98
69
99
99
I.09
3.25
98
98
49
69
59
I.98
69
2
79 I
I.29
69
63
125
649
289
249
249
69
698
99
69
Maak een feestelijk
Paashaas(t)menu
:tie
250
1.39
649
159
148
2.95
BACARA WIJN
2.25
I
148
398 .i.
149
CHINESE
CHAMPIGNON-
FRITE-SAUS
FRUIT
BOONTJES
SOEP
APPELMOES
LIMONADE
SUPER-PILS
98
RUMKOGELS
698 SCHNITZELS A LA^VIENNA Qg
PAARDEBIEFLAP per kilo
TARTAAR
MALSE BORSTLAPPEN per kilo
PAARDEBIEFSTUK 250 gram
EL
FILET AMERICAN 100 gram
ROOMSCHNITZELS
BERLINER 150 gram
GEKOOKTE HAM
WASPOEDER
BESCHUIT
SUIKER
AFWAS-
MIDDEL
DEZE AANBIEDINGEN ZIJN GELDIG VAN VRIJDAG T/M MAANDAG
ilen
TOMATEN KETCHUP
VOOR A.S. MAANDAG VIJF EXTRA AANBIEDINGEN
De Slager die altijd streeft om zijn klanten te laten profiteren van zijn vakmanschap
Lage inkoop en massale verkoop waardoor zijn prijzen altijd 30 tot 40% lager zijn dan elders
bij aankoop van fles
BORREL-
WORSTJES
plm. 40 stuks
RUNDGEHAKT
DOPERWTEN
BELEGEN KAAS
UITJES
RIBKOTELETTEN
GEHAKT
fijn gekruid
FRUIT-COCKTAIL
SINAASAPPELEN
zoet en sappig 30 stuks voor
SPEKLAPPEN
HAMLAPPEN
per kilo
TIVOLISTRAAT (naast Brabants Conservatorium) ingangLancierstraat
KIPPEBOUTEN
Nieuwtjes, tips en
wetenswaardigheden
voor de amateurfotograaf
PUNTBROODJES JQ
1972 - pagina 8
Donderdag 23 maart 1972 - paginaJJJ
DE TILBURGSE KOERIER
Groot blik
Groot blik
CALIFORNIA
Plastic emmer
voor
per blik
Literblik Goudband
2 gezinsflessen
Hele krat
VRUCHTEN
24 flessen
ook cassis voor
Mooie grote CRÈME TAART
Flinke VRUCHTENCAKE
Puntzak
6 verse
ifel 265.-
van de warme bakker
voor
15736
3 voor
LAMSVLEES
LEVERKAAS iso .mm
vanaf
3 voor
150 gram
3 kilo baal KWAK
3 literflacons
4 rollen
Heel kilo
3 kilo per gezin
ovenvers
PRENT VAN DE EEUW
HEEL EENVOUDIG
KONING IN DOKALAND
LAMSKOTELET SOUBISE
PAASHAASTMENU
IN ENKELE REGELS
VOOR DIT MAAL
(kant-en-klaar
ge-
HOU MOTIEF VAST!
WE SCHIETEN OP
Wijs(l)
ANANAS MET CHOCOLADESAUS
WIJS (2)
LENTEBOUILLON
HOE HET ZIJ
MAAR NU HET VERGROTEN
TERUG NAAR DE DOKA
HELE KILO SUIKER GRATIS
van 3.95 nu
Literfles KOFFIEMELK
voor
Grote fles
Grote fles ROOSVICEE 0.6 Itr.
1A liter KERSEN YOGHURT
IGROENTE-AFDELINGI
zelf
Literpot
Koeleman AUGURKEN
ALLEEN VRIJDAG EN ZATERDAG
2 blikjes
Groco
Geschikt
voor alle
wasmachines
1 kilo MOOI BLANK WITLOF
1ste kwaliteit
1/2 kilo
Literblik
500 gram
Grote pot
por kilo
y2 kilo -
Literblik
Draagtas SPAANSE
V2 kilo
CASHCARRY TILBURG
ing is gewenst,
geheel donke-
raktisch is. Het
geen invloed op
perkilo
Het is een feit dat de doka eigenlijk
vooral zijn charme krijgt als er een mo
gelijkheid is tot vergroten. En dat
vraagt een kompletering in de vorm van
lat vrienden u misschien
rvelend
nieuwe
is het
3e Kuki
in een
>akt en
eilijkste
droog-
ult en
ipeciale
n nieu-
tientje
kunt maken. Handige
irder, zijn de afdrukra
i afdruk op papier 1
taakt van een komplete
tf een hele kleinbe
staande uit
irde kussens
zachte
tten, 3 uien, 4 plakken be-
50 g boter of margarine, 1
ook, peper, zout.
ses in met peper en zout,
en gaar in de helft van de
irine.
regels - het rake beeld
donkere kamer, Waar-
begonnen
dkkelset.
geen
foto-
framb. aardb. kersen
S0EPP&T GEHAKT
ingericht voor het ont-
ilms en als u ook kon
en, dan bent u
altijd vallen de
gen voor uw doka erg mee,
de ontwikkeltank en - spullen
stofbak-
t, ge-
tudig
»root kapitaal
ag van rond
beslist.
omgt
Kunsten?
punt sta«
voorschiji
roept mei
hij: Hij (uw man) is koning in zijn don-
kere kamer met zijn instelplaatje, zijnJ p
schakelklok, zijn onwelriekende bak
ken, zijn bruine stopflessen, zijn pincet
ten, zijn proefstrookjes, dat is althans
de buitenkant, die u ziet.
ipuree en
die in de vorm
is. Schuif het
grill en laat
het gerecht
gerolde ansjovisfilet en fijn-
srselie.
Tomatensoep (uit blik) met toost en
sterkers
Varkensschnitzel
kocht) met perzik
Groentemacédoine (uit blik)
Pommes frites (kant-en-klaar gekocht)
Chocolademousse (diepvries)
Wat er op zulke ogenblikken in hem
?aat, dat weet u niet. Hij is een
naar, een Schepper, die op het
taat de Prent Van De Eeuw te
‘ijn te halen... ’Hier is de thee’
aevrouw aan de andere kant van
geeft niet eens antwoord.
190 gram SOEPVLEES MERGKNOOK 129 GEHAKT P«r kilo 319
I zijn
ïlijkheid
raagt een komj
het toestel, da.
8 lamskotelette
legen kaas, 60
teentje knofloc
Wrijf het vlees
Bak het bruin e
boter of margat
Maak de uien schoon en snijd ze klein.
Fruit ze glazig en gaar samen met de
knoflook en zeef ze tot puree. De puree
kan de dag van te voren gemaakt wor
den.
Bestrijk het vlees met de uienj
leg er een plak kaas op,
van het vlees gesneden
vlees met de kaas onder de
de kaas smelten. Garneer 1
met een opge
gehakte peter
Maak de jus af met 1 dl water.
Want als u bent i
wikkelen van fil
takt-afdrukken kunt maker
al een heel eind. En nog al
investeringe
want met d
mee, zult u met een aantal vloeist
ken, een afdrukkastje, chemicaliën,
voelig papier en zelfs een eenvoi
glanspersje niet zo’n groc
kwijt zijn. Met een bedraj
f. 100,- in totaal komt u er b
mevrouw Van der Voort verdient deze
keer met dit kinderplaatje de fotoo-
kadochèque van f. 25,- van de Stichting
Amateurfotografie. En we hopen, dat
zij net als u in de komende weken weer
veel plezier zal hebben van haar kame
ra.
Het maken van afdrukken is een een
voudig werkje, dat gebeurt met een af-
drukraam of een afdrukkastje. Er zijn
ramen voor één formaat, waarmee u
één fotootje kunt maken. Handiger, en
dus wat duurder, zijn de afdrukramen,
waarmee een afdruk op papier kan wor
den gemaakt van een komplete 6 bij 9
strook of een hele kleinbeeldfilm. Een
afdrukkastje heeft als voordeel, dat de
lichtbron er al in verwerkt is en dat dit
kastje ook kan dienen als verlichting
van de donkere kamer.
Deze groen-gelige verlichtii
omdat het werken in een j
re ruimte niet zo pra
groen-gele licht heeft
het lichtgevoelige papier.
wel eens trots hebben getoond: een ver-
grotingsapparaat. Dat lijkt kostbaar en
er zijn ook wel modellen, die tegen de
duizend gulden kosten. Maar ook onder
f. 200,- zijn er uitstekende apparaten te
koop. We komen er een volgende keer
graag op terug. Wie daar niet op kan
wachten adviseren we een bezoek aan
de fotohandelaar, hij weet er (ook) alles
van.
filmpje zelf ontwikkelen. U wilt ook af
drukken maken. Dat kan op twee
nmanieren: u kunt alleen afdrukken
maken op hetzelfde formaat als het
negatief of u kunt gaan vergroten.
in Queen
bestekladen.
i uitvoering
9 mohair
Want we hebben nu wel iets verteld
over de ontwikkelset, maar daar komt u
niet zo ver mee. U wilt niet alleen uw
OOp dezelfde school staat in een boek
je een foto van een kangoeroe met een
minikangoeroe in zijn buidel. Zegt een
meisje: meester, wat slim van die moe
der om ergens een draagtas te stelen.
van het ’Am-
’witte bedjes’,
heeft een klein
>e vertel ik het
RECEPTEN VOOR VIER PERSONEN
Paascocktail 150 g magere kwark, 3/4
dl melk, 150 g slasaus (25 pet. olie),
100 g champignons, 50 g garnalen, 4
bolletjeember, 1 eetlepel gembersiroop,
1 theelepel kerrie, 1 ui, zout, peterselie,
1/2 eetlepel boter of margarine, 1 ei.
Maak de ui en de champignons schoon
en snijd ze klein. Fruit ze lichtbruin in
de boter of margarine. Laat de kerrie
even meefruiten. Roer de kwark los
met de slasaus, de melk en de gember
siroop. Roer de ui, de champignons en
de kerrie door deze saus. Snijd de gem
ber klein en roer deze met de garnalen
door de saus.
Maak het gerecht op smaak af met
zout. Schep de saus in een glas en gar
neer met gewassen en fijngesneden pe
terselie, gehakte hardgekookte eier
dooier en eiwit.
4 schijven ananas, 1 1/2 dl melk, 4 eet
lepels koffieroom, 4 eetlepels ananas
sap, 1 eetlepel cacaopoeder, 1 1/2 eet
lepel maïzena, 1 eetlepel suiker, slag
room, chocoladevlokken.
Laat de schijven ananas uitlekken.
Maak de cacaopoeder, de maïzena en
de suiker aan met het ananassap. Kook
de melk en roer van het vuur af het
maïzena-mengsel erdoor.
Laat de saus nog enkele tellen door
koken en laat heïn onder af en toe
roeren afkoelen.
Roer de koffieroom erdoor. Schenk de
saus over de schijven ananas. Garneer
met een toefje stijfgeslagen slagroom.
Strooi daarover wat chocoladevlokken.
De chocoladesaus kan vooruit gemaakt
worden, mits hij koel bewaard wordt.
Henri Knap, u weet wel
sterdams dagboek’ en de
diezelfde Henri Knap he
boekje geschreven: ’Hoe
mijn vrouw? In dat boekje schrijft
Het jongetje vertelde op school aan een
vriendje: gisteravond hebben we dia’s
gekeken thuis. Van toen mijn vader en
moeder trouwden en nog een paar an
dere kluchten.
Dat is - in enkele
van de man in de i
in de vorige keer juist waren
met de aanschaf van een ontwi
Nu is dit geen fotoles, en zeker geen
ontwikkelkursus. Veel mensen foto
graferen graag, maar voelen er niet voor
om uren door te brengen in een ’camera
obscura’ oftewel een donkere kamer.
Daarom hebben we voor wie beginnen
wil met het werk in een donkere kamer
een goede tip: vraag in dat geval bij de
Stichting Amateurfotografie (Singel 32
- Amsterdam) de gestencilde doka-
kursus aan. Wordt u gratis toegezonden.
Ook uw fotohandelaar zal u trouwens
graag doka-wijs maken. WIJS (1)
1 1 bouillon, 1/2 blik maïs, peterselie,
citroen, 4 toostjes.
Laat de maïs uitlekken op een zeef en
verwarm de korrels in de bouillon.
Strooi er vlak voor het opdoen gewas
sen en fijngesneden peterselie bij. Gar
neer de soepkop met een partje citroen
op de rand en geef de toostjes erbij.
besluiten we onze rubriek met een foto
van een trouwe lezeres: vevrouw C.S.H.
van der Voort in Rhenen. Plaatje van
zoon Edwin, die vaders droogscheerder
te pakken heeft gekregen. Echt uit het
leven gegrepen (om met ’Farce majeute’
te spreken) en dat is ook de bedoeling
van het gebruiken van uw alledags-
vriend: de kamera.
Toch is hier een kleine notitie te ma
ken: wie op een foto een motief of
kontrast wil uitbeelden, doet er goed
aan zich in de beeldkeuze daarop
concentreren. Ook ajs de foto al
maakt is kan dit nog, wanneer men z
kan vergroten. Dan kan dat linker-
hoekje, dat we nu met een witte lijn
hebben aangegeven, ineens een verras
send plaatje geven. Legt u op het overi
ge deel van de foto maar eens twee
strookjes wit papier. Dan ziet u het
direkt.