69 99 59 99 5“ 98 69 99 99 I.09 3.25 98 98 49 69 59 I.98 69 2 79 I I.29 69 63 125 649 289 249 249 69 698 99 69 Maak een feestelijk Paashaas(t)menu :tie 250 1.39 649 159 148 2.95 BACARA WIJN 2.25 I 148 398 .i. 149 CHINESE CHAMPIGNON- FRITE-SAUS FRUIT BOONTJES SOEP APPELMOES LIMONADE SUPER-PILS 98 RUMKOGELS 698 SCHNITZELS A LA^VIENNA Qg PAARDEBIEFLAP per kilo TARTAAR MALSE BORSTLAPPEN per kilo PAARDEBIEFSTUK 250 gram EL FILET AMERICAN 100 gram ROOMSCHNITZELS BERLINER 150 gram GEKOOKTE HAM WASPOEDER BESCHUIT SUIKER AFWAS- MIDDEL DEZE AANBIEDINGEN ZIJN GELDIG VAN VRIJDAG T/M MAANDAG ilen TOMATEN KETCHUP VOOR A.S. MAANDAG VIJF EXTRA AANBIEDINGEN De Slager die altijd streeft om zijn klanten te laten profiteren van zijn vakmanschap Lage inkoop en massale verkoop waardoor zijn prijzen altijd 30 tot 40% lager zijn dan elders bij aankoop van fles BORREL- WORSTJES plm. 40 stuks RUNDGEHAKT DOPERWTEN BELEGEN KAAS UITJES RIBKOTELETTEN GEHAKT fijn gekruid FRUIT-COCKTAIL SINAASAPPELEN zoet en sappig 30 stuks voor SPEKLAPPEN HAMLAPPEN per kilo TIVOLISTRAAT (naast Brabants Conservatorium) ingangLancierstraat KIPPEBOUTEN Nieuwtjes, tips en wetenswaardigheden voor de amateurfotograaf PUNTBROODJES JQ 1972 - pagina 8 Donderdag 23 maart 1972 - paginaJJJ DE TILBURGSE KOERIER Groot blik Groot blik CALIFORNIA Plastic emmer voor per blik Literblik Goudband 2 gezinsflessen Hele krat VRUCHTEN 24 flessen ook cassis voor Mooie grote CRÈME TAART Flinke VRUCHTENCAKE Puntzak 6 verse ifel 265.- van de warme bakker voor 15736 3 voor LAMSVLEES LEVERKAAS iso .mm vanaf 3 voor 150 gram 3 kilo baal KWAK 3 literflacons 4 rollen Heel kilo 3 kilo per gezin ovenvers PRENT VAN DE EEUW HEEL EENVOUDIG KONING IN DOKALAND LAMSKOTELET SOUBISE PAASHAASTMENU IN ENKELE REGELS VOOR DIT MAAL (kant-en-klaar ge- HOU MOTIEF VAST! WE SCHIETEN OP Wijs(l) ANANAS MET CHOCOLADESAUS WIJS (2) LENTEBOUILLON HOE HET ZIJ MAAR NU HET VERGROTEN TERUG NAAR DE DOKA HELE KILO SUIKER GRATIS van 3.95 nu Literfles KOFFIEMELK voor Grote fles Grote fles ROOSVICEE 0.6 Itr. 1A liter KERSEN YOGHURT IGROENTE-AFDELINGI zelf Literpot Koeleman AUGURKEN ALLEEN VRIJDAG EN ZATERDAG 2 blikjes Groco Geschikt voor alle wasmachines 1 kilo MOOI BLANK WITLOF 1ste kwaliteit 1/2 kilo Literblik 500 gram Grote pot por kilo y2 kilo - Literblik Draagtas SPAANSE V2 kilo CASHCARRY TILBURG ing is gewenst, geheel donke- raktisch is. Het geen invloed op perkilo Het is een feit dat de doka eigenlijk vooral zijn charme krijgt als er een mo gelijkheid is tot vergroten. En dat vraagt een kompletering in de vorm van lat vrienden u misschien rvelend nieuwe is het 3e Kuki in een >akt en eilijkste droog- ult en ipeciale n nieu- tientje kunt maken. Handige irder, zijn de afdrukra i afdruk op papier 1 taakt van een komplete tf een hele kleinbe staande uit irde kussens zachte tten, 3 uien, 4 plakken be- 50 g boter of margarine, 1 ook, peper, zout. ses in met peper en zout, en gaar in de helft van de irine. regels - het rake beeld donkere kamer, Waar- begonnen dkkelset. geen foto- framb. aardb. kersen S0EPP&T GEHAKT ingericht voor het ont- ilms en als u ook kon en, dan bent u altijd vallen de gen voor uw doka erg mee, de ontwikkeltank en - spullen stofbak- t, ge- tudig »root kapitaal ag van rond beslist. omgt Kunsten? punt sta« voorschiji roept mei hij: Hij (uw man) is koning in zijn don- kere kamer met zijn instelplaatje, zijnJ p schakelklok, zijn onwelriekende bak ken, zijn bruine stopflessen, zijn pincet ten, zijn proefstrookjes, dat is althans de buitenkant, die u ziet. ipuree en die in de vorm is. Schuif het grill en laat het gerecht gerolde ansjovisfilet en fijn- srselie. Tomatensoep (uit blik) met toost en sterkers Varkensschnitzel kocht) met perzik Groentemacédoine (uit blik) Pommes frites (kant-en-klaar gekocht) Chocolademousse (diepvries) Wat er op zulke ogenblikken in hem ?aat, dat weet u niet. Hij is een naar, een Schepper, die op het taat de Prent Van De Eeuw te ‘ijn te halen... ’Hier is de thee’ aevrouw aan de andere kant van geeft niet eens antwoord. 190 gram SOEPVLEES MERGKNOOK 129 GEHAKT P«r kilo 319 I zijn ïlijkheid raagt een komj het toestel, da. 8 lamskotelette legen kaas, 60 teentje knofloc Wrijf het vlees Bak het bruin e boter of margat Maak de uien schoon en snijd ze klein. Fruit ze glazig en gaar samen met de knoflook en zeef ze tot puree. De puree kan de dag van te voren gemaakt wor den. Bestrijk het vlees met de uienj leg er een plak kaas op, van het vlees gesneden vlees met de kaas onder de de kaas smelten. Garneer 1 met een opge gehakte peter Maak de jus af met 1 dl water. Want als u bent i wikkelen van fil takt-afdrukken kunt maker al een heel eind. En nog al investeringe want met d mee, zult u met een aantal vloeist ken, een afdrukkastje, chemicaliën, voelig papier en zelfs een eenvoi glanspersje niet zo’n groc kwijt zijn. Met een bedraj f. 100,- in totaal komt u er b mevrouw Van der Voort verdient deze keer met dit kinderplaatje de fotoo- kadochèque van f. 25,- van de Stichting Amateurfotografie. En we hopen, dat zij net als u in de komende weken weer veel plezier zal hebben van haar kame ra. Het maken van afdrukken is een een voudig werkje, dat gebeurt met een af- drukraam of een afdrukkastje. Er zijn ramen voor één formaat, waarmee u één fotootje kunt maken. Handiger, en dus wat duurder, zijn de afdrukramen, waarmee een afdruk op papier kan wor den gemaakt van een komplete 6 bij 9 strook of een hele kleinbeeldfilm. Een afdrukkastje heeft als voordeel, dat de lichtbron er al in verwerkt is en dat dit kastje ook kan dienen als verlichting van de donkere kamer. Deze groen-gelige verlichtii omdat het werken in een j re ruimte niet zo pra groen-gele licht heeft het lichtgevoelige papier. wel eens trots hebben getoond: een ver- grotingsapparaat. Dat lijkt kostbaar en er zijn ook wel modellen, die tegen de duizend gulden kosten. Maar ook onder f. 200,- zijn er uitstekende apparaten te koop. We komen er een volgende keer graag op terug. Wie daar niet op kan wachten adviseren we een bezoek aan de fotohandelaar, hij weet er (ook) alles van. filmpje zelf ontwikkelen. U wilt ook af drukken maken. Dat kan op twee nmanieren: u kunt alleen afdrukken maken op hetzelfde formaat als het negatief of u kunt gaan vergroten. in Queen bestekladen. i uitvoering 9 mohair Want we hebben nu wel iets verteld over de ontwikkelset, maar daar komt u niet zo ver mee. U wilt niet alleen uw OOp dezelfde school staat in een boek je een foto van een kangoeroe met een minikangoeroe in zijn buidel. Zegt een meisje: meester, wat slim van die moe der om ergens een draagtas te stelen. van het ’Am- ’witte bedjes’, heeft een klein >e vertel ik het RECEPTEN VOOR VIER PERSONEN Paascocktail 150 g magere kwark, 3/4 dl melk, 150 g slasaus (25 pet. olie), 100 g champignons, 50 g garnalen, 4 bolletjeember, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel kerrie, 1 ui, zout, peterselie, 1/2 eetlepel boter of margarine, 1 ei. Maak de ui en de champignons schoon en snijd ze klein. Fruit ze lichtbruin in de boter of margarine. Laat de kerrie even meefruiten. Roer de kwark los met de slasaus, de melk en de gember siroop. Roer de ui, de champignons en de kerrie door deze saus. Snijd de gem ber klein en roer deze met de garnalen door de saus. Maak het gerecht op smaak af met zout. Schep de saus in een glas en gar neer met gewassen en fijngesneden pe terselie, gehakte hardgekookte eier dooier en eiwit. 4 schijven ananas, 1 1/2 dl melk, 4 eet lepels koffieroom, 4 eetlepels ananas sap, 1 eetlepel cacaopoeder, 1 1/2 eet lepel maïzena, 1 eetlepel suiker, slag room, chocoladevlokken. Laat de schijven ananas uitlekken. Maak de cacaopoeder, de maïzena en de suiker aan met het ananassap. Kook de melk en roer van het vuur af het maïzena-mengsel erdoor. Laat de saus nog enkele tellen door koken en laat heïn onder af en toe roeren afkoelen. Roer de koffieroom erdoor. Schenk de saus over de schijven ananas. Garneer met een toefje stijfgeslagen slagroom. Strooi daarover wat chocoladevlokken. De chocoladesaus kan vooruit gemaakt worden, mits hij koel bewaard wordt. Henri Knap, u weet wel sterdams dagboek’ en de diezelfde Henri Knap he boekje geschreven: ’Hoe mijn vrouw? In dat boekje schrijft Het jongetje vertelde op school aan een vriendje: gisteravond hebben we dia’s gekeken thuis. Van toen mijn vader en moeder trouwden en nog een paar an dere kluchten. Dat is - in enkele van de man in de i in de vorige keer juist waren met de aanschaf van een ontwi Nu is dit geen fotoles, en zeker geen ontwikkelkursus. Veel mensen foto graferen graag, maar voelen er niet voor om uren door te brengen in een ’camera obscura’ oftewel een donkere kamer. Daarom hebben we voor wie beginnen wil met het werk in een donkere kamer een goede tip: vraag in dat geval bij de Stichting Amateurfotografie (Singel 32 - Amsterdam) de gestencilde doka- kursus aan. Wordt u gratis toegezonden. Ook uw fotohandelaar zal u trouwens graag doka-wijs maken. WIJS (1) 1 1 bouillon, 1/2 blik maïs, peterselie, citroen, 4 toostjes. Laat de maïs uitlekken op een zeef en verwarm de korrels in de bouillon. Strooi er vlak voor het opdoen gewas sen en fijngesneden peterselie bij. Gar neer de soepkop met een partje citroen op de rand en geef de toostjes erbij. besluiten we onze rubriek met een foto van een trouwe lezeres: vevrouw C.S.H. van der Voort in Rhenen. Plaatje van zoon Edwin, die vaders droogscheerder te pakken heeft gekregen. Echt uit het leven gegrepen (om met ’Farce majeute’ te spreken) en dat is ook de bedoeling van het gebruiken van uw alledags- vriend: de kamera. Toch is hier een kleine notitie te ma ken: wie op een foto een motief of kontrast wil uitbeelden, doet er goed aan zich in de beeldkeuze daarop concentreren. Ook ajs de foto al maakt is kan dit nog, wanneer men z kan vergroten. Dan kan dat linker- hoekje, dat we nu met een witte lijn hebben aangegeven, ineens een verras send plaatje geven. Legt u op het overi ge deel van de foto maar eens twee strookjes wit papier. Dan ziet u het direkt.

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1972 | | pagina 9