9
^expositie
Niks
hoor...
form
REP JE
FLORYN
HAASJE,
top
Henk Elsink in
de Stadsschouwburg
O:
^3
STADSNIEUWS
KAAS-
F
UW!!
Tilburgse
danssuccessen
in Amsterdam
Experimentele
Paasmis
PLATEAUS
^expositie
Ha fijn...een borrel
van floryn!
i^..-
I
1970 - pagina 10
DETILBURGSE KOERIER
Donderdag 26 maart 1970 - pagina 11
PIUSPLEIN
TILBURG
4’
natief
en?
f
VOOR DE VROUW
mode bewuste
mannen
Lendestuk met korst
89 ct.
Ct
rijzen
119 ct.
59 ct.
parkeren voor de deur.
279 ct.
475 ct.
475 ct.
89 ct.
Paasgebak
159 ct.
Soezen
125 ct.
39 ct.
Vulling
Vulling en garnering
7,50
4^1
linsdag-
oude
pak-
t; elk
Tilburgs
oriëntatiekaartje
meer
ieren?
Een feest van bloemen, kleuren,
meubelen en stoffen... dat is de
Paasexpositie bij UwTop-form
adviseur. Hij onthaalt U op een ver
jongde kollektie, helemaal aange
past aan deze tijd. U hoeft dus niet
ver te gaan om een duidelijk in
zicht te krijgen van wat "blij
wonen” in 1970 betekent. Het nieu
we gratis Top-form reuzenmeubel-
boek ligt voor U klaar, zodat U
thuis, alles wat U heeft gezien, nog
eens op Uw gemak kunt bekijken.
U bent van harte welkom!
Piusplein
Tilburg
4,00
5,00
3,50
3,75
2,75
1,25
veel
3man
•9-
I
van de Lente’
jp van Paulien
leden
leater-
'~g 31
in de
:O inder-
d,
Francois
5 soorten Franse kaas
op schaal
Napoleon
Pitriet plateau met 10 soorten
Franse kaas 17,50
VAN BLARCUM
Jul. van Stolbergstraat 9
Quilloume
5 soorten Franse ka:
met halve fles Bourc
Wilt u met Pasen niet lang in de keuken
tan, maar wel een feestelijke maaltijd
tafel brengen, dan kunt u het eerste
je’ klaarmaken,
gerechten uit het
zat meer tijd.
lignonsaus
ries of blik)
kopen in een speciaalzaak
omdat daar meer keus is
in mode-overhemden, dassen
sokken, pullovers, vesten,
gebreide jasjes enz.
mode-ondergoed in veel
modellen en kleuren.
loop eens binnen I
ook in onze „chicken shop"
for young men vrij entree.
zaterdag 28 maart t/m zaterdag 4 april van 9.00 tot 18.00 uur
2e PAASDAG van 11.00 tot 17.00 uur.
Slager WIJFFELS
Besterdring 86
Telefoon 26247
Tijdig bestellen
Ziet onze speciale etalage.
22 maart namen 14
stal
ijloender vangers
I lerenmodeadviseur
heuvelstraat 133 tilburg
perziken
met het
■ppelmeel en af laten
lepel van het gebon-
achterhouden; het
i programma
Loopermolen’.
srdag 11 uur
dikke lende, peper, zout, 120 g
jf margarine, 150 g geraspte kaas,
het afsluiten van de feestelijkhe
bestaan van Thei
Frijters is er dinsdag
“*ciaïe Cabaretavond in
>urg. voor de eerste maal
Tilburg
ster
De met een aangeduide gerechten zijn
verder uitgewerkt.
uvurgogne
10,50
Goede Vrijdag
in de Heikantkerk
Menu ’met weinig tijd’
Gevulde tomaten
Rundvleessoep (uit blik)
Kiprollade met champign
Doperwten (uit diepvries
Bloemkool (uit blik)
Aardappelen
Vanille-ijs met abrikozensaus en gehak
te noten
geen nieuwe menbelen vóór ik de gratis
Top-Form catalogus 1970/1971 heb gezien.
F"
Ikwachtnlellanger.Ikviildezelxmmeteeninvoor
dat prachtige gratia meubelboek met honderden
I top-form...
I enorm
I I
Naum-
plaats - De Heer Jan
Mej. Diny Zoontjens.
en: 6e plaats - De heer Piet
Mej. Gerry Hermans.
;ng Latin-American dansen,
iv paren van Dansschool van
-?tievelijk de 2.3.4.5. finale
- De witlofsla wordt aangemaakt met
een slasausje van olie en azijn en
gegarneerd met gewassen en fijnge
sneden peterselie.
De spinazie kan met een fijngemaakt
hardgekookt ei gegarneerd worden.
- FOTO JANS heropent vanda;
geheel verbouwde fotospec’
de Besterdring. Deze straa
meer een grootsteedse allu
gen is met dit vernieuwde pa
een eind verder in de richting
De verbouwing is smaakvol uit
en zal de clientèle ongetwijfeld
len.
._.,idaag de
'eciaalzaak aan
aat, die steeds
llure gaat krij-
>and weer
geraakt,
itgevoerd
ïld beval-
staa
op tafel brengen,
menu ’haas(t) je rep
Het bereiden van de g
tweede menu vraagt wa
Bij
bij het 15-jarige
bureau René Frij
maart een specie,
stadsschouwburg
optreden in Tijburg van de bekende
Radio en T.V. ster HENK ELSINK.
Misschien nog beter bekend als HARM
MET HET HARPJE.
Reeds meer dan 100 radjo-uitzendingen
heeft Henk Elsink verzorgd met zijn
De Liturgische Werkgroep van het
Pastoraal Beraad in de Heikant heeft
voor Goede Vrijdag een experimentele
liturgie gemaakt, naar een idee van Hein
van Delft.
Teksten over lijden en dood zullen het
lijdensverhaal onderbreken. Fragmen
ten uit de Mauthausen-liederen van
Theodorakis worden door Liesbeth List
gezongen.
Hierdoor heeft men tot uitdrukking
willen brengen dat het lijden van
Christus een gebeurtenis is die zich
door alle tijden, heen tot in onze dagen
voltrekt.
Het kruis - centraal opgesteld - wil men
na de woorddienst vereren door het
met bloemen te versieren. Iedereen die
op Goede Vrijdag in de kerk van de
Heikant om 7 uur deze dienst komt
meemaken, wordt vriendelijk uitge
nodigd daaraan actief mee te doen en
bloemen mee te brengen. De dienst
wordt besloten met een korte com-
munieritus.
PAASFEEST - LAMSVLEES
LEKKER I I I I EN NIET DUUR
LAMSRUG
LAMSROLLADE
LAMSBOUT
LAMSSCHOUDER
LAMSCOTE LETTE
LAMSBORST
alles per 500 gram
Ongeveer de helft van de
kleinsnijden. Het sap binden
aangemengde aardappe'
koelen. Plm. 1 eetlepi
den vruchtesap
Belanghebbenden en bedrijven kunnen
aan het Bureau voor Statistiek en
Voorlichting oriëntatiekaartjes verkrij
gen ter verkrijging onder klanten of
kennissen. De kaartjes zijn dubbelge
vouwen en bevatten twee plattegronden
van de stad met informatie over de
belangrijkste gebouwen en over de
rijrichtingen en parkeerplaatsen. De
binnenzijde kan worden gebruikt voor
het intekenen van een bepaalde route,
waarvoor de politie ze gebruikt. Maar
ook iemand, die familie te logeren
verwacht kan zo’n makkelijk kaartje bij
het Bureau Statistiek aanvragen of gaan
halen. Bijzonder gemakkelijk voor ver
enigingen.
programma Vrij Entree waar hij
samenwerkte met Ronny Huurder
die ook op deze avond zal optreden.
Met begeleiding van Ton Zwanenburg
(piano) Henk Helgers (bas) en Fred
Harkzen (drums).
Op paaszaterdag ’s avonds om half elf
vindt in het K.W.J.-gebouw, Korte
Tuinstraat 7, een experimentele paas-
dienst plaats.
Deze zo geheten ’Liturgie v
is opgebouwd rond de doof
Pulskens en Mascha de Brouwer.
In deze viering - waaraan o,a,
kombo uit Budel en een Trio van het
Cobbenhage-college meewerken - wordt
een gedeelte uit een ’objektieve’ Viet-
namfilm gedraaid.
De recepten zijn aangegeven voor 4
ang personen.
mig^ De tomaten in het menu met ’weinig
tijd’ worden gevuld met roerei; per
tomaat wordt een half ei gerekend.
De tomaten worden gegarneerd met
een toefje peterselie.
- De kiprollade kunt u vers of diepge
vroren kopen.
- De champignonsaus kunt u kant en
klaar in zakjes of in blik
smaak kan verhoc
wat koffiemelk
wijn of citroens
- Het vanille-ijs 1
kopen, evenals
De kippesoep k
van kippepoele
kippebouillontabletten gebruiken.
o kunnen twee ontvelde
ss gesneden tomaten als
>rden toegevoegd.
Lente-soezen
Voor de soezen:
1 dl water, 50 g boter of margarine, 55
g bloem, 2 eieren, 2 g zout.
Voor de vulling: 1 eetlepel slaolie, 1
eetlepel azijn, 1/2 eetlepel mayonaise,
peper, zout, mosterd(poeder), 1 kleine
prei (plm. 50 g), 50 g winterwortel, 1
appel, (aspic).
Van de slaolie, de.azijn, de mayonaise,
peper, zout en mosterd(poeder) een
slasausje maken. De prei en de appel
schoonmaken, kleinsnijden en wassen.
De winterwortel schoonmaken, wassen
en raspen. Met slasausje met de groen
ten en de appel vermengen. De soezen
opensnijden en met het slaatje vullen.
De soezen desgewenst met aspic bestrij
ken en opdoen op slabladen.
overige sap met de kleingesneden
vruchten vermengen.
De taarthelften met kirsch of maras
quin besprenkelen. Eén taarthelft met
de vruchten bedekken, de andere helft
erop leggen. De slagroom met de suiker
stijfslaan. De zijkanten van de taart met
slagroom bestrijken en door de aman
delen rollen. De bovenkant van de taart
dun met slagroom bestrijken. De ach-
tergehouden perziken hierop leggen.
De taart gameren met gespoten slag
room. De vruchten glanzen met hqt
achtergehouden vruchtesap.
Henk Elsink brengt zijn
’Een avondje in de Kc
Kaartverkoop vanaf zater
aan de stadsschouwburg.
Afgelopen zondag 2«. u<uuvl
dansparen van Dansschool v. Opst
Zn. deel aan de Open Amsterd;
Dans-Kampioenschappen, die stonden
onder auspiciën van de Ned. Amateurs
Danssport Bond.
In deze zeer druk bezochte wedstrijd,
wisten in de afdeling Ball-room zich 4
paren te plaatsen voor de finale.
A-Klasse: 2e plaats - De Heer Jos
Emmen met Mej. Marij Rullens; 6e
plaats - De Heer en Mevrouw Rullens v.
Oirschot.
C-Klasse4e
Elissen met
Nieuwelingen.
Rullens en Me;
In de afdeling
behaalden de p
Opstal respecti
plaatsen.
2e plaats - De Heer Wim Cranenburg
met Mej. Toos van Drunen; 3e plaats -
De Heer en Mevrouw Rullens v. Oir
schot; 4e plaats - De Heer Johan
Bergmans met Mej. Elly Nooyens; 5e
plaats - De Heer Kees Boutkan met Mej.
Therese Hommel.
De Schouwburg heeft een nieuw
café-bar 'De Schouw’, zonder twijfel
tot genoegen van heel wat schouwburg
bezoekers, die na afloop van een con
cert of toneelstuk tot dusver toch nog
maar weinig gelegenheid hebben om
ergens in de buurt na te praten. De
exploitanten Max Grauwmans en Berty
Grauwmans-Brüger zijn met hun nieuw
café bijzonder in hun schik. Blijkens de
animo tijdens de receptie dinsdag
middag de bezoekers ook.
Voor het gebak: 3 eieren, 120 g suiker,
90 g bloem, 30 g maïzena, zout;
voor vulling en gamering: 1 literblik
perziken, 1/2 dl perziksap, 2 g aardap
pelmeel (1 eetlepel kirsch of maras
quin), 25 g geroosterde, geschaafde
amandelen, 1/4 1 slagroom, 25 g suiker.
De eieren met de suiker zo l.-“
kloppen, totdat een dikke schuimige
massa verkregen is, die als een lint van
een lepel vloeit. De bloem met de
maïzena en het zout zeven, en in
gedeelten voorzichtig door het suiker-
eimengsel scheppen, totdat er geen
bloemdeeltjes meer te zien zijn. Het
beslag overdoen in een ingevette spring
vorm (doorsnede 20 cm) en in een
voorgewarmde oven van 175 C in 40 a
50 minuten gaarbakken. De taart op
een rooster snijden.
Menu ’met veel tijd’
Lenze-soezen*
Lichtgebonden kippesoep
Lendestuk met korst*
Witlofsla
Spinazie
Aardappelen
Paasgebak*
Koffie
Het water en de boter of margarine
samen aan de kook brengen. De bloem
met het zout ineens toevoegen en
zolang roeren totdat de massa als een
bal van de pan loslaat. Van het vuur af
de eieren één voor één toevoegen en
plm. 10 minuten goed roeren. Het deeg
met een grote gladde spuitmond in
staven (4 a 5 cm) op een ingevet
bakblik spuiten. De soezen „in een
warme oven van 200 C in plm. 20
minuten gaar en lichtbruin bakken en
af laten koelen. Bij de banketbakker
kunt u ook ongevulde soezen bestellen.
750 g di
boter of
paneermeel.
Het vlees met peper en zout inwrijven.
De boter of margarine lichtbruin laten
worden. Het vlees in een matig warme
oven dichtschroeien en onder regelma
tig bedruipen in 30 minuten gaarbra-
den. Bij braden bovenop moet de
braadtijd 10 minuten langer zijn. Het
vlees, uitgezonderd de onderkant, door
de geraspte kaas en dan door paneer
meel wentelen. Het vlees terug in de
oven plaatsen of in de pan leggen,
bedruipen en de korst lichtbruin laten
worden. Daarna het vlees weer door de
kaas en het paneermeel wentelen en de
korst opnieuw onder bedruipen licht
bruin laten worden. Het vlees aan tafel
in dunne plakken snijden.
kopen. De
>ogd worden door er
of room en witte
isap aan toe te voegen,
kunt u kant en klaar
Is de abrikozensaus.
kan getrokken worden
Jet, maar u kunt ook
-tabletten
kippebouw^..
Aan de soep
en in stukjes
garnering wor.