9 ^expositie Niks hoor... form REP JE FLORYN HAASJE, top Henk Elsink in de Stadsschouwburg O: ^3 STADSNIEUWS KAAS- F UW!! Tilburgse danssuccessen in Amsterdam Experimentele Paasmis PLATEAUS ^expositie Ha fijn...een borrel van floryn! i^..- I 1970 - pagina 10 DETILBURGSE KOERIER Donderdag 26 maart 1970 - pagina 11 PIUSPLEIN TILBURG 4’ natief en? f VOOR DE VROUW mode bewuste mannen Lendestuk met korst 89 ct. Ct rijzen 119 ct. 59 ct. parkeren voor de deur. 279 ct. 475 ct. 475 ct. 89 ct. Paasgebak 159 ct. Soezen 125 ct. 39 ct. Vulling Vulling en garnering 7,50 4^1 linsdag- oude pak- t; elk Tilburgs oriëntatiekaartje meer ieren? Een feest van bloemen, kleuren, meubelen en stoffen... dat is de Paasexpositie bij UwTop-form adviseur. Hij onthaalt U op een ver jongde kollektie, helemaal aange past aan deze tijd. U hoeft dus niet ver te gaan om een duidelijk in zicht te krijgen van wat "blij wonen” in 1970 betekent. Het nieu we gratis Top-form reuzenmeubel- boek ligt voor U klaar, zodat U thuis, alles wat U heeft gezien, nog eens op Uw gemak kunt bekijken. U bent van harte welkom! Piusplein Tilburg 4,00 5,00 3,50 3,75 2,75 1,25 veel 3man •9- I van de Lente’ jp van Paulien leden leater- '~g 31 in de :O inder- d, Francois 5 soorten Franse kaas op schaal Napoleon Pitriet plateau met 10 soorten Franse kaas 17,50 VAN BLARCUM Jul. van Stolbergstraat 9 Quilloume 5 soorten Franse ka: met halve fles Bourc Wilt u met Pasen niet lang in de keuken tan, maar wel een feestelijke maaltijd tafel brengen, dan kunt u het eerste je’ klaarmaken, gerechten uit het zat meer tijd. lignonsaus ries of blik) kopen in een speciaalzaak omdat daar meer keus is in mode-overhemden, dassen sokken, pullovers, vesten, gebreide jasjes enz. mode-ondergoed in veel modellen en kleuren. loop eens binnen I ook in onze „chicken shop" for young men vrij entree. zaterdag 28 maart t/m zaterdag 4 april van 9.00 tot 18.00 uur 2e PAASDAG van 11.00 tot 17.00 uur. Slager WIJFFELS Besterdring 86 Telefoon 26247 Tijdig bestellen Ziet onze speciale etalage. 22 maart namen 14 stal ijloender vangers I lerenmodeadviseur heuvelstraat 133 tilburg perziken met het ■ppelmeel en af laten lepel van het gebon- achterhouden; het i programma Loopermolen’. srdag 11 uur dikke lende, peper, zout, 120 g jf margarine, 150 g geraspte kaas, het afsluiten van de feestelijkhe bestaan van Thei Frijters is er dinsdag “*ciaïe Cabaretavond in >urg. voor de eerste maal Tilburg ster De met een aangeduide gerechten zijn verder uitgewerkt. uvurgogne 10,50 Goede Vrijdag in de Heikantkerk Menu ’met weinig tijd’ Gevulde tomaten Rundvleessoep (uit blik) Kiprollade met champign Doperwten (uit diepvries Bloemkool (uit blik) Aardappelen Vanille-ijs met abrikozensaus en gehak te noten geen nieuwe menbelen vóór ik de gratis Top-Form catalogus 1970/1971 heb gezien. F" Ikwachtnlellanger.Ikviildezelxmmeteeninvoor dat prachtige gratia meubelboek met honderden I top-form... I enorm I I Naum- plaats - De Heer Jan Mej. Diny Zoontjens. en: 6e plaats - De heer Piet Mej. Gerry Hermans. ;ng Latin-American dansen, iv paren van Dansschool van -?tievelijk de 2.3.4.5. finale - De witlofsla wordt aangemaakt met een slasausje van olie en azijn en gegarneerd met gewassen en fijnge sneden peterselie. De spinazie kan met een fijngemaakt hardgekookt ei gegarneerd worden. - FOTO JANS heropent vanda; geheel verbouwde fotospec’ de Besterdring. Deze straa meer een grootsteedse allu gen is met dit vernieuwde pa een eind verder in de richting De verbouwing is smaakvol uit en zal de clientèle ongetwijfeld len. ._.,idaag de 'eciaalzaak aan aat, die steeds llure gaat krij- >and weer geraakt, itgevoerd ïld beval- staa op tafel brengen, menu ’haas(t) je rep Het bereiden van de g tweede menu vraagt wa Bij bij het 15-jarige bureau René Frij maart een specie, stadsschouwburg optreden in Tijburg van de bekende Radio en T.V. ster HENK ELSINK. Misschien nog beter bekend als HARM MET HET HARPJE. Reeds meer dan 100 radjo-uitzendingen heeft Henk Elsink verzorgd met zijn De Liturgische Werkgroep van het Pastoraal Beraad in de Heikant heeft voor Goede Vrijdag een experimentele liturgie gemaakt, naar een idee van Hein van Delft. Teksten over lijden en dood zullen het lijdensverhaal onderbreken. Fragmen ten uit de Mauthausen-liederen van Theodorakis worden door Liesbeth List gezongen. Hierdoor heeft men tot uitdrukking willen brengen dat het lijden van Christus een gebeurtenis is die zich door alle tijden, heen tot in onze dagen voltrekt. Het kruis - centraal opgesteld - wil men na de woorddienst vereren door het met bloemen te versieren. Iedereen die op Goede Vrijdag in de kerk van de Heikant om 7 uur deze dienst komt meemaken, wordt vriendelijk uitge nodigd daaraan actief mee te doen en bloemen mee te brengen. De dienst wordt besloten met een korte com- munieritus. PAASFEEST - LAMSVLEES LEKKER I I I I EN NIET DUUR LAMSRUG LAMSROLLADE LAMSBOUT LAMSSCHOUDER LAMSCOTE LETTE LAMSBORST alles per 500 gram Ongeveer de helft van de kleinsnijden. Het sap binden aangemengde aardappe' koelen. Plm. 1 eetlepi den vruchtesap Belanghebbenden en bedrijven kunnen aan het Bureau voor Statistiek en Voorlichting oriëntatiekaartjes verkrij gen ter verkrijging onder klanten of kennissen. De kaartjes zijn dubbelge vouwen en bevatten twee plattegronden van de stad met informatie over de belangrijkste gebouwen en over de rijrichtingen en parkeerplaatsen. De binnenzijde kan worden gebruikt voor het intekenen van een bepaalde route, waarvoor de politie ze gebruikt. Maar ook iemand, die familie te logeren verwacht kan zo’n makkelijk kaartje bij het Bureau Statistiek aanvragen of gaan halen. Bijzonder gemakkelijk voor ver enigingen. programma Vrij Entree waar hij samenwerkte met Ronny Huurder die ook op deze avond zal optreden. Met begeleiding van Ton Zwanenburg (piano) Henk Helgers (bas) en Fred Harkzen (drums). Op paaszaterdag ’s avonds om half elf vindt in het K.W.J.-gebouw, Korte Tuinstraat 7, een experimentele paas- dienst plaats. Deze zo geheten ’Liturgie v is opgebouwd rond de doof Pulskens en Mascha de Brouwer. In deze viering - waaraan o,a, kombo uit Budel en een Trio van het Cobbenhage-college meewerken - wordt een gedeelte uit een ’objektieve’ Viet- namfilm gedraaid. De recepten zijn aangegeven voor 4 ang personen. mig^ De tomaten in het menu met ’weinig tijd’ worden gevuld met roerei; per tomaat wordt een half ei gerekend. De tomaten worden gegarneerd met een toefje peterselie. - De kiprollade kunt u vers of diepge vroren kopen. - De champignonsaus kunt u kant en klaar in zakjes of in blik smaak kan verhoc wat koffiemelk wijn of citroens - Het vanille-ijs 1 kopen, evenals De kippesoep k van kippepoele kippebouillontabletten gebruiken. o kunnen twee ontvelde ss gesneden tomaten als >rden toegevoegd. Lente-soezen Voor de soezen: 1 dl water, 50 g boter of margarine, 55 g bloem, 2 eieren, 2 g zout. Voor de vulling: 1 eetlepel slaolie, 1 eetlepel azijn, 1/2 eetlepel mayonaise, peper, zout, mosterd(poeder), 1 kleine prei (plm. 50 g), 50 g winterwortel, 1 appel, (aspic). Van de slaolie, de.azijn, de mayonaise, peper, zout en mosterd(poeder) een slasausje maken. De prei en de appel schoonmaken, kleinsnijden en wassen. De winterwortel schoonmaken, wassen en raspen. Met slasausje met de groen ten en de appel vermengen. De soezen opensnijden en met het slaatje vullen. De soezen desgewenst met aspic bestrij ken en opdoen op slabladen. overige sap met de kleingesneden vruchten vermengen. De taarthelften met kirsch of maras quin besprenkelen. Eén taarthelft met de vruchten bedekken, de andere helft erop leggen. De slagroom met de suiker stijfslaan. De zijkanten van de taart met slagroom bestrijken en door de aman delen rollen. De bovenkant van de taart dun met slagroom bestrijken. De ach- tergehouden perziken hierop leggen. De taart gameren met gespoten slag room. De vruchten glanzen met hqt achtergehouden vruchtesap. Henk Elsink brengt zijn ’Een avondje in de Kc Kaartverkoop vanaf zater aan de stadsschouwburg. Afgelopen zondag 2«. u<uuvl dansparen van Dansschool v. Opst Zn. deel aan de Open Amsterd; Dans-Kampioenschappen, die stonden onder auspiciën van de Ned. Amateurs Danssport Bond. In deze zeer druk bezochte wedstrijd, wisten in de afdeling Ball-room zich 4 paren te plaatsen voor de finale. A-Klasse: 2e plaats - De Heer Jos Emmen met Mej. Marij Rullens; 6e plaats - De Heer en Mevrouw Rullens v. Oirschot. C-Klasse4e Elissen met Nieuwelingen. Rullens en Me; In de afdeling behaalden de p Opstal respecti plaatsen. 2e plaats - De Heer Wim Cranenburg met Mej. Toos van Drunen; 3e plaats - De Heer en Mevrouw Rullens v. Oir schot; 4e plaats - De Heer Johan Bergmans met Mej. Elly Nooyens; 5e plaats - De Heer Kees Boutkan met Mej. Therese Hommel. De Schouwburg heeft een nieuw café-bar 'De Schouw’, zonder twijfel tot genoegen van heel wat schouwburg bezoekers, die na afloop van een con cert of toneelstuk tot dusver toch nog maar weinig gelegenheid hebben om ergens in de buurt na te praten. De exploitanten Max Grauwmans en Berty Grauwmans-Brüger zijn met hun nieuw café bijzonder in hun schik. Blijkens de animo tijdens de receptie dinsdag middag de bezoekers ook. Voor het gebak: 3 eieren, 120 g suiker, 90 g bloem, 30 g maïzena, zout; voor vulling en gamering: 1 literblik perziken, 1/2 dl perziksap, 2 g aardap pelmeel (1 eetlepel kirsch of maras quin), 25 g geroosterde, geschaafde amandelen, 1/4 1 slagroom, 25 g suiker. De eieren met de suiker zo l.-“ kloppen, totdat een dikke schuimige massa verkregen is, die als een lint van een lepel vloeit. De bloem met de maïzena en het zout zeven, en in gedeelten voorzichtig door het suiker- eimengsel scheppen, totdat er geen bloemdeeltjes meer te zien zijn. Het beslag overdoen in een ingevette spring vorm (doorsnede 20 cm) en in een voorgewarmde oven van 175 C in 40 a 50 minuten gaarbakken. De taart op een rooster snijden. Menu ’met veel tijd’ Lenze-soezen* Lichtgebonden kippesoep Lendestuk met korst* Witlofsla Spinazie Aardappelen Paasgebak* Koffie Het water en de boter of margarine samen aan de kook brengen. De bloem met het zout ineens toevoegen en zolang roeren totdat de massa als een bal van de pan loslaat. Van het vuur af de eieren één voor één toevoegen en plm. 10 minuten goed roeren. Het deeg met een grote gladde spuitmond in staven (4 a 5 cm) op een ingevet bakblik spuiten. De soezen „in een warme oven van 200 C in plm. 20 minuten gaar en lichtbruin bakken en af laten koelen. Bij de banketbakker kunt u ook ongevulde soezen bestellen. 750 g di boter of paneermeel. Het vlees met peper en zout inwrijven. De boter of margarine lichtbruin laten worden. Het vlees in een matig warme oven dichtschroeien en onder regelma tig bedruipen in 30 minuten gaarbra- den. Bij braden bovenop moet de braadtijd 10 minuten langer zijn. Het vlees, uitgezonderd de onderkant, door de geraspte kaas en dan door paneer meel wentelen. Het vlees terug in de oven plaatsen of in de pan leggen, bedruipen en de korst lichtbruin laten worden. Daarna het vlees weer door de kaas en het paneermeel wentelen en de korst opnieuw onder bedruipen licht bruin laten worden. Het vlees aan tafel in dunne plakken snijden. kopen. De >ogd worden door er of room en witte isap aan toe te voegen, kunt u kant en klaar Is de abrikozensaus. kan getrokken worden Jet, maar u kunt ook -tabletten kippebouw^.. Aan de soep en in stukjes garnering wor.

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1970 | | pagina 11