60
N
Y
L
O
70
NU
NU
CONFECTIEBEDRIJF M.C. van DAL
)G
MiEÉÖf-
elmons
Vis
allerbest
op
r
1000-en KOSTUUMS FABRIEKSPRIJZEN 60-70-80 gulden GOEDKOPER
Adverteren doet verkopen
nin
is
Een kwaststreek,
twee kleuren!
KOELKASTEN KOELKASTEN
Mobylette E.E.G.
reed
uhr
Astralon- of Terlenka
v.
houdt vee binnen,
Iaat auto door
B. Robben - v. Santvoort
normaal 95= pz
2 50
„Elektrisch hek”
Wasmachine Centrale
Het allerduurste Kostuum alle kostuums piet orig. merketiket
Voor de vrouw
Viljdag 28 april 1967
DE TILBURGSE KOERIER
Pagina 15
Pagina 14
Duizenden Kilometer* ^^innaar
VOOR DE VIS OP TAFEL KOMT.
Een proefrit kost U NIETS!
les, is
Uw DKW-dealer hl
VOOR MOEDERDAG
ALLEEN BOTER BIJ DE VIS?
VIS BIJ FEESTEN.
talrijk
00
r speciale
euren
lijn. V
GROTE MATEN VANAF MAAT 54 f 10 - DUURDER
Reeds duizenden 100% tevreden klanten
OOK verkopen wij van de ALLERBESTE kwaliteiten voor de ALLERLAAGSTE prijzen
geen knieën in de broe-
„DE VERTROUWDE CONCURRENTIENAAM VAN HERENCONEECTIEXI.EDING”
Ook voor uw
ur ver-
DOE NU UW VOORDEEL!
GOOL
v.a.
cm. br.
cm. br.
SP ARRENSTRAAT 1 (hoek Eikstr.).
Nu kopen is geld verdienen.
-
Eindhoven
1962
1964
>63 - 1964
1964
1963
1966
1963
1964
1962
1963
1965
1964
IK n 1965
1963
1963
1962
ig
el
irantie.
re sie-
itwerp
BiCO
IGNES
BOSCH
MARIJNEN
GEN. ELECTRIC
GEWONE SPAARREKENING
6-MAANDS TERMIJNBOEKJES
JEUGDSPAARREKENING
De gehele maand mei speciale korting op deze merken
koelkasten.
met 3 jaar schriftelijke
L GARANTIE
impor-
recht-
mst.
5 altijd
welen.
A:
ikel in
De Tilburgse Spaarbank
NOORDSTRAAT 125 TILBURG
4,2*/.
5,1»/.
F. L DERKZEN
KORVELSEWEG 65 - TILBURG - Tel. 24020
JURKEN, - VESTEN en
JUMPERS.
SPECIALE marktprijzen en
GRATIS ZILVERZEGELS
eerste keus tapijt
380
TAPIJT1
r.r.Aftr. j
eerste keus tapijt
380
heel
dukt,
met 3 jaar schriftelijke
GARANTIE A
normaal 115
Deze fraaie foto verzorgd door Studio
Van Dusseldorp, Veldhovenring 94,
geeft een interieuropname van het ver-
nieuwe gedeelte van de Heikese kerk.
Het nieuwe altaar, geheel aangepast
aan de stijl van deze zeer Iraaie kerk,
vomt het waarlijke middelpunt van da
kerk, waaromheen alles is gegroepeerd.
De oude communiebanken en de stoel
tjes rond de preekstoel zijn verwijderd.
Velen in Tilburg beschouwen de Hei
kese kerk als hun kerk. Door deze ver
nieuwingen is de sfeer van weldadige
rust, die er altijd in deze kerk schijnt
te hangen, nog verstevigd. (Foto studio
Van Dusseldorp).
ud is voor een pro-- Als u uw keus op verse
iomie toch wel een zult u de vishandelaar i
elt. In tegenstelling schijnlijk laten fileren,
dere vis-vangende bers vragen de kop en
idse volk geen volk eventueel voor de
e doen we onszelf Spoel de vis vóór de
DEELNAME AAN PREMIESPAARREGEUNG OOK
MOGELIJK.
Alles ook mogelijk via onze giro no. 1083209
ordelig
Tilburg
Tilburg
Tilburg
Tilburg
Goirle
5isterwijk
eindhoven
x 24 uur.
Vissoorten zijn er te over. Vis eten behoeft
dan ook nooit een sleur te worden of u nu
't visje bij de broodmaaltijd prefereert,
dan wel bij de warme maaltijd. Denkt u
voor de broodmaaltijd behalve aan ge
bakken vis ook eens aan gestoomde
makreel, gebakken hom of kuit en de vele
soorten
kant-en-l
zijn voorzien
m alle weers-
Vfs wordt in ons land nogal stiefmoederlijk
behandeld. Hetgeen - goed beschouwd -
-l verbazingwekkend is voor een pro
ct, dat in onze econc_1.
van betekenis speelt. Ii
tot verschillende andere
naties, is het Nederlandse
van viseters. Daarmee dc_..
tekort en de vis onrecht.
Speciale voorjaarsaanbiedingen
v.a. 298,—
v.a. 268,
v.a. 288,
v.a. 298,—
298,—
EXTRA*
aanbieding
ka me
OGELIJK
159 f 400,-
12 1000,-
Nederland» instituut voor
I Consumenten-voorlichting
Een visschotel
waar feestmaal
En visschotel-
worden o;
jes, tomaa
- 'rselie
Romanoff
Salade
voor 4 ooreonen
Voor de Mtaxta
- '“nlifomlscho bl.uv» «nfln.0
krop sla 400 g)
200 g ananas
1 middelgrote paprika
Voor de saueer
4 eeti. yoghurt
2 eeti. azijn
1 eed. eulker
theol. worceetershlre.auce
'h th eet. zout
t’/2 theel. moetent
Wel de rozijnen 5 minuten In heet
water en laat ze daarna uitlekken.
Snijd de sla. de ananas en de paprika
in kleine stukjes en voeg de rozijnen
toe.
Roer alle Ingrediënten voor de ea<ree
door elkaar, giet deze over de ge
mengde da en meng allee.
Geopend 'smaandags tot en met zaterdag van 9 - 6 uur, 's maandags vanaf 2 uur.
Let op het JUISTE adres: ENSCHOTSESTRAAT 254, TILBURG. Tel.: 04250 - 22576.
Geen winkel Alleen magazijnen
zn
Jan van Huigevoort
Groenstraat 250 Tilburg
voor slechts f 128
^nhaloitL garen
garen
Grote collectie Pantalons, Colberts, Regenjassen voor FABRIEKSPRIJZEN
Tilburgse stoffen en z'
renwerk (bestand tegen
ONZE KOSTUUMS* ST'SSX.’lX'tS..
omstandigheden en stomen).
ONZE KOSTUUMS ziJn ffe9arandeerd ploolhoudend, dus.
ONZE KOSTUUMS zijn alle voorzien van origineel merketiket.
Vis is doorgaans goedkoop en doet
voedingswaarde betreft zeker niet onu—
voor vlees, dat in ons land toch wè] hoge
ogen goóit. Vis bevat gemiddeld 17°/o
eiwit en veel mineralen en vitamines: in
de vette soorten zijn ook de vitamines A
en D vertegenwoordigd.
Andere voordelen van vis: het is een licht
verteerbaar produkt èn het kan op talloze
manieren worden bereid.
Dit nieuwste nieuwtje was zaterdag j.L te
zien aan de zaak van Willy Pijnenborg aan
de Oude Markt 14, tijdens een demonstra
tie met Marmoplast.
Een groot aantal belangstellenden zijn ge
tuige geweest hoe met Marmoplast, de
nieuwste vinding op verfgebied, geschil
derd kan worden. - Marmoplast is een niet
ontvlambare, onverzeepbare verf, die
speciaal voor het verven van cement- en
Verfhandel WILLY PIJNENBORG
Oude Markt 14 - Tilburg - Tel. 20537
VAN W...M.KI.I UAKPAé«..».N.R.OAHOLtAHO
VIS MOET VERS ZIJN.
Een eerste vereiste voor lekker vis-eten is, Eet u vis bij de
dat die vis goed vers is. Denk niet, dat u daar natuurlijk
alleen op vrijdag verse vis kunt kopen;
ook op andere dagen wordt vis aange-
voerd als 't weer het toelaat.
Als u uw visje op versheid wilt
delen, Iet er dan op of het fris ruikt en een
glanzend vel en veerkrachtig vlees heeft.
Rode kieuwen en bolle ogen zijn voor de
beoordeling op versheid niet meer door
slaggevend. De op ijs bewaarde vis ver
toont deze- kenmerken zelden of in 't ge
heel niet meer. Wilt u ook in ander op
zicht waar voor uw geld hebben, let dan
op de grootte (kleine vis bevat naar ver
houding veel afval) en op de aanwezigheid
van hom en kuit. Óp zichzelf zijn dat zeer
gewaardeerde delen. Maar hun aanwezig- leerd
heid in de vis heeft een nadeel: vlak voor wild
het kuitschieten is het visvlees slapper en
minder smakelijk.
1 kan trouwens ook tot een
>1 worden door de garnering,
isschotels kunnen heel decoratief
m opgemaakt: met kleine slablaad-
omaat, uitgetande schijfjes citroen,
b.v. of met gebakken vruchten,
partjes mandarijn of sinaasappel,
ananas, banaan- en appelschijfjes.
“tot HET ZAL U GEEN MOEITE KOSTEN
de MINSTENS EENMAAL PER WEEK TE
GENIETEN VAN VIS OP Z'N BEST.
Rijwielhandel A.
REPARATIE-INRICHTING
Phil. Vingboonsstraat 90
TILBURG Telefoon 24817
Onze collectie is zorgvuldig samengesteld uit de mooiste dessins
en de beste stoffen, deze wordt door oiu dagelijks aangevuld
en op peil gehouden.
e collectie
n dessins,
en ruit-
Een revolutionaire ontwikkeling op het
gebied van hekken voor boerderijen is de
Electro-Gate, een even goedkope als een
voudige vinding, die ervoor zorgt dat het
vee binnen een omheining blijft of hét wei
land niet verlaat, maar voetgangers en
voertuigen zonder moeite doorlaat. De
Electro-Gate bestaat uit twee flexibele
roeden van glasvezel, bekleed met elec-
triciteii geleidende rubber die met shar-
nieren aan de hekposten is bevestigd en
in het midden over elkaar uitsteken. De
roeden zwaaien open wanneer er 'n voer
tuig er tegen aan drukt - beschermd door
de rubber bekleding - en keren dan in hun
oorspronkelijke stand terug. Een voet
ganger opent het hek door op witte rub
ber handgrepen te drukken. De Electro-
Gate kan worden gebruikt op het bestaan
de lichtnet of op batterijen.
e warme maaltijd dan hoort
daar natuurlijk een portie groente bij. Wie
dan alleen denkt aan worteltjes en krop
sla doet zichzelf en de vis tekort: alle
rauwe slaatjes, maar ook sperziebonen en
beoor- spinazie doen het uitstekend bij een vis
maal. Rode kool of bietjes vormen een
goede combinatie met gebakken bokking
of haring.
Voor feestelijke gelegenheden biedt vis
talrijke mogelijkheden. U denkt natuurlijk
dadelijk aan vissandwiches en -toostjes,
met bokking, garnalen, gebakken mos
selen, zalm, sardientjes, ansjovis, gefi-
eerde paling of schelvislever. Zéker ge-
wTld als u ze garneert met b.v. mayonaise
of slasaus zo uit de tube, met peterselie,
augurkjes, ei, tomaat, paprika enz.
vis hebt bepaald,
uw aanwinst waar-
i. Ware vróliefheb-
en graten erbij om ze
- - _j saus te gebruiken.
Spoel de vis vóór de bereiding altijd goed
schoon. Vooral de ingewandsholte mag u
ni it vergeten.
wait Hebt u tegen dit karweitje bezwaar, dan
>nder kunt u uw toevlucht nemen tot diepvries-
vis, die u al dan niet gepaneerd kunt krij
gen en die in een ommezientje op tafel
kan worden gebracht.
Ga er van uit, dat u verse vis niet kunt be
waren. ’t Allerbeste is het de vis-zó-in-huis
te bereiden. Koop hem dus niet lang van
te voren. En is dat onvermijdelijk, maak
hem dan dircet na aankoop klaar en laat
'm snel afkoelen. Gebakken vis kunt u peters
vlak voor het eten opbakken of in alumi- zoals
niumfolie heet laten worden; gekookte vis
warmt u voorzichtig op in de saus. En 't
is juist die saus, die de gekookte vis
een ware concurrent kan maken van
3vaak meer geliefde gebakken vis.
1, gebakken hom of kuit en de vele Een kruidig sausje met b.v. gesnipperde
haring en bokking, al dan niet ui, peterselie, tuinkruiden, paprika of
-klaar in bMk of glas verpakt. x tomaat, maakt uw gekookte vis ’n succes!
arfaltvloeren, hout, muurpleister en der
gelijke vervaardigd is. Het kan zowel
binnen als buiten worden aangebracht. -
Een bijzonder groot aantal variaties is,
met het beperkte aantal kleuren dat ver
kocht worden, mogelijk. Marmoplast
wordt in één laag aangebracht, waarbij
heit gewenste patroon verkregen wordt
door de wijze waarop met de kwast ge
streken wordt. Zodra de verfstreek is aan
gebracht gaat de aangebrachte verf zich
door een chemische werking z.g. „split
sen'' en komen er twee kleuren (uiteraard
de gewenste) te voorschijn. Verfhandel
Willy Pijnenborg zal ook hen die niet
bij de demonstratie aanwezig waren
gaarne instrueren.
Interlaken:
bediening inbegrepen
Op een onlangs gehouden buitengewone
vergadering van leden van de Hoteliers-
verein Interlaken en van die van de Wir-
teverein Interlaken is besloten met in
gang van 15 april 1967 in de café s en res
taurants alle prijzen inclusief bediening
in te voeren. Men is er van overtuigd, dat
het vooral de buitenlanders zijn, die dit
besluit op prijs zullen stellen. Interlaken,
de metropool van het Bemer Oberland,
bewijst met de invoering van de „bedie
ning inbegrepen" ééns te meer, dat het
bereid is met de gewijzigde omstandighe
den in het vreemdelingenverkeer rekening
te houden.
FRANCIS
Jilburg