60 N Y L O 70 NU NU CONFECTIEBEDRIJF M.C. van DAL )G MiEÉÖf- elmons Vis allerbest op r 1000-en KOSTUUMS FABRIEKSPRIJZEN 60-70-80 gulden GOEDKOPER Adverteren doet verkopen nin is Een kwaststreek, twee kleuren! KOELKASTEN KOELKASTEN Mobylette E.E.G. reed uhr Astralon- of Terlenka v. houdt vee binnen, Iaat auto door B. Robben - v. Santvoort normaal 95= pz 2 50 „Elektrisch hek” Wasmachine Centrale Het allerduurste Kostuum alle kostuums piet orig. merketiket Voor de vrouw Viljdag 28 april 1967 DE TILBURGSE KOERIER Pagina 15 Pagina 14 Duizenden Kilometer* ^^innaar VOOR DE VIS OP TAFEL KOMT. Een proefrit kost U NIETS! les, is Uw DKW-dealer hl VOOR MOEDERDAG ALLEEN BOTER BIJ DE VIS? VIS BIJ FEESTEN. talrijk 00 r speciale euren lijn. V GROTE MATEN VANAF MAAT 54 f 10 - DUURDER Reeds duizenden 100% tevreden klanten OOK verkopen wij van de ALLERBESTE kwaliteiten voor de ALLERLAAGSTE prijzen geen knieën in de broe- „DE VERTROUWDE CONCURRENTIENAAM VAN HERENCONEECTIEXI.EDING” Ook voor uw ur ver- DOE NU UW VOORDEEL! GOOL v.a. cm. br. cm. br. SP ARRENSTRAAT 1 (hoek Eikstr.). Nu kopen is geld verdienen. - Eindhoven 1962 1964 >63 - 1964 1964 1963 1966 1963 1964 1962 1963 1965 1964 IK n 1965 1963 1963 1962 ig el irantie. re sie- itwerp BiCO IGNES BOSCH MARIJNEN GEN. ELECTRIC GEWONE SPAARREKENING 6-MAANDS TERMIJNBOEKJES JEUGDSPAARREKENING De gehele maand mei speciale korting op deze merken koelkasten. met 3 jaar schriftelijke L GARANTIE impor- recht- mst. 5 altijd welen. A: ikel in De Tilburgse Spaarbank NOORDSTRAAT 125 TILBURG 4,2*/. 5,1»/. F. L DERKZEN KORVELSEWEG 65 - TILBURG - Tel. 24020 JURKEN, - VESTEN en JUMPERS. SPECIALE marktprijzen en GRATIS ZILVERZEGELS eerste keus tapijt 380 TAPIJT1 r.r.Aftr. j eerste keus tapijt 380 heel dukt, met 3 jaar schriftelijke GARANTIE A normaal 115 Deze fraaie foto verzorgd door Studio Van Dusseldorp, Veldhovenring 94, geeft een interieuropname van het ver- nieuwe gedeelte van de Heikese kerk. Het nieuwe altaar, geheel aangepast aan de stijl van deze zeer Iraaie kerk, vomt het waarlijke middelpunt van da kerk, waaromheen alles is gegroepeerd. De oude communiebanken en de stoel tjes rond de preekstoel zijn verwijderd. Velen in Tilburg beschouwen de Hei kese kerk als hun kerk. Door deze ver nieuwingen is de sfeer van weldadige rust, die er altijd in deze kerk schijnt te hangen, nog verstevigd. (Foto studio Van Dusseldorp). ud is voor een pro-- Als u uw keus op verse iomie toch wel een zult u de vishandelaar i elt. In tegenstelling schijnlijk laten fileren, dere vis-vangende bers vragen de kop en idse volk geen volk eventueel voor de e doen we onszelf Spoel de vis vóór de DEELNAME AAN PREMIESPAARREGEUNG OOK MOGELIJK. Alles ook mogelijk via onze giro no. 1083209 ordelig Tilburg Tilburg Tilburg Tilburg Goirle 5isterwijk eindhoven x 24 uur. Vissoorten zijn er te over. Vis eten behoeft dan ook nooit een sleur te worden of u nu 't visje bij de broodmaaltijd prefereert, dan wel bij de warme maaltijd. Denkt u voor de broodmaaltijd behalve aan ge bakken vis ook eens aan gestoomde makreel, gebakken hom of kuit en de vele soorten kant-en-l zijn voorzien m alle weers- Vfs wordt in ons land nogal stiefmoederlijk behandeld. Hetgeen - goed beschouwd - -l verbazingwekkend is voor een pro ct, dat in onze econc_1. van betekenis speelt. Ii tot verschillende andere naties, is het Nederlandse van viseters. Daarmee dc_.. tekort en de vis onrecht. Speciale voorjaarsaanbiedingen v.a. 298,— v.a. 268, v.a. 288, v.a. 298,— 298,— EXTRA* aanbieding ka me OGELIJK 159 f 400,- 12 1000,- Nederland» instituut voor I Consumenten-voorlichting Een visschotel waar feestmaal En visschotel- worden o; jes, tomaa - 'rselie Romanoff Salade voor 4 ooreonen Voor de Mtaxta - '“nlifomlscho bl.uv» «nfln.0 krop sla 400 g) 200 g ananas 1 middelgrote paprika Voor de saueer 4 eeti. yoghurt 2 eeti. azijn 1 eed. eulker theol. worceetershlre.auce 'h th eet. zout t’/2 theel. moetent Wel de rozijnen 5 minuten In heet water en laat ze daarna uitlekken. Snijd de sla. de ananas en de paprika in kleine stukjes en voeg de rozijnen toe. Roer alle Ingrediënten voor de ea<ree door elkaar, giet deze over de ge mengde da en meng allee. Geopend 'smaandags tot en met zaterdag van 9 - 6 uur, 's maandags vanaf 2 uur. Let op het JUISTE adres: ENSCHOTSESTRAAT 254, TILBURG. Tel.: 04250 - 22576. Geen winkel Alleen magazijnen zn Jan van Huigevoort Groenstraat 250 Tilburg voor slechts f 128 ^nhaloitL garen garen Grote collectie Pantalons, Colberts, Regenjassen voor FABRIEKSPRIJZEN Tilburgse stoffen en z' renwerk (bestand tegen ONZE KOSTUUMS* ST'SSX.’lX'tS.. omstandigheden en stomen). ONZE KOSTUUMS ziJn ffe9arandeerd ploolhoudend, dus. ONZE KOSTUUMS zijn alle voorzien van origineel merketiket. Vis is doorgaans goedkoop en doet voedingswaarde betreft zeker niet onu— voor vlees, dat in ons land toch wè] hoge ogen goóit. Vis bevat gemiddeld 17°/o eiwit en veel mineralen en vitamines: in de vette soorten zijn ook de vitamines A en D vertegenwoordigd. Andere voordelen van vis: het is een licht verteerbaar produkt èn het kan op talloze manieren worden bereid. Dit nieuwste nieuwtje was zaterdag j.L te zien aan de zaak van Willy Pijnenborg aan de Oude Markt 14, tijdens een demonstra tie met Marmoplast. Een groot aantal belangstellenden zijn ge tuige geweest hoe met Marmoplast, de nieuwste vinding op verfgebied, geschil derd kan worden. - Marmoplast is een niet ontvlambare, onverzeepbare verf, die speciaal voor het verven van cement- en Verfhandel WILLY PIJNENBORG Oude Markt 14 - Tilburg - Tel. 20537 VAN W...M.KI.I UAKPAé«..».N.R.OAHOLtAHO VIS MOET VERS ZIJN. Een eerste vereiste voor lekker vis-eten is, Eet u vis bij de dat die vis goed vers is. Denk niet, dat u daar natuurlijk alleen op vrijdag verse vis kunt kopen; ook op andere dagen wordt vis aange- voerd als 't weer het toelaat. Als u uw visje op versheid wilt delen, Iet er dan op of het fris ruikt en een glanzend vel en veerkrachtig vlees heeft. Rode kieuwen en bolle ogen zijn voor de beoordeling op versheid niet meer door slaggevend. De op ijs bewaarde vis ver toont deze- kenmerken zelden of in 't ge heel niet meer. Wilt u ook in ander op zicht waar voor uw geld hebben, let dan op de grootte (kleine vis bevat naar ver houding veel afval) en op de aanwezigheid van hom en kuit. Óp zichzelf zijn dat zeer gewaardeerde delen. Maar hun aanwezig- leerd heid in de vis heeft een nadeel: vlak voor wild het kuitschieten is het visvlees slapper en minder smakelijk. 1 kan trouwens ook tot een >1 worden door de garnering, isschotels kunnen heel decoratief m opgemaakt: met kleine slablaad- omaat, uitgetande schijfjes citroen, b.v. of met gebakken vruchten, partjes mandarijn of sinaasappel, ananas, banaan- en appelschijfjes. “tot HET ZAL U GEEN MOEITE KOSTEN de MINSTENS EENMAAL PER WEEK TE GENIETEN VAN VIS OP Z'N BEST. Rijwielhandel A. REPARATIE-INRICHTING Phil. Vingboonsstraat 90 TILBURG Telefoon 24817 Onze collectie is zorgvuldig samengesteld uit de mooiste dessins en de beste stoffen, deze wordt door oiu dagelijks aangevuld en op peil gehouden. e collectie n dessins, en ruit- Een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van hekken voor boerderijen is de Electro-Gate, een even goedkope als een voudige vinding, die ervoor zorgt dat het vee binnen een omheining blijft of hét wei land niet verlaat, maar voetgangers en voertuigen zonder moeite doorlaat. De Electro-Gate bestaat uit twee flexibele roeden van glasvezel, bekleed met elec- triciteii geleidende rubber die met shar- nieren aan de hekposten is bevestigd en in het midden over elkaar uitsteken. De roeden zwaaien open wanneer er 'n voer tuig er tegen aan drukt - beschermd door de rubber bekleding - en keren dan in hun oorspronkelijke stand terug. Een voet ganger opent het hek door op witte rub ber handgrepen te drukken. De Electro- Gate kan worden gebruikt op het bestaan de lichtnet of op batterijen. e warme maaltijd dan hoort daar natuurlijk een portie groente bij. Wie dan alleen denkt aan worteltjes en krop sla doet zichzelf en de vis tekort: alle rauwe slaatjes, maar ook sperziebonen en beoor- spinazie doen het uitstekend bij een vis maal. Rode kool of bietjes vormen een goede combinatie met gebakken bokking of haring. Voor feestelijke gelegenheden biedt vis talrijke mogelijkheden. U denkt natuurlijk dadelijk aan vissandwiches en -toostjes, met bokking, garnalen, gebakken mos selen, zalm, sardientjes, ansjovis, gefi- eerde paling of schelvislever. Zéker ge- wTld als u ze garneert met b.v. mayonaise of slasaus zo uit de tube, met peterselie, augurkjes, ei, tomaat, paprika enz. vis hebt bepaald, uw aanwinst waar- i. Ware vróliefheb- en graten erbij om ze - - _j saus te gebruiken. Spoel de vis vóór de bereiding altijd goed schoon. Vooral de ingewandsholte mag u ni it vergeten. wait Hebt u tegen dit karweitje bezwaar, dan >nder kunt u uw toevlucht nemen tot diepvries- vis, die u al dan niet gepaneerd kunt krij gen en die in een ommezientje op tafel kan worden gebracht. Ga er van uit, dat u verse vis niet kunt be waren. ’t Allerbeste is het de vis-zó-in-huis te bereiden. Koop hem dus niet lang van te voren. En is dat onvermijdelijk, maak hem dan dircet na aankoop klaar en laat 'm snel afkoelen. Gebakken vis kunt u peters vlak voor het eten opbakken of in alumi- zoals niumfolie heet laten worden; gekookte vis warmt u voorzichtig op in de saus. En 't is juist die saus, die de gekookte vis een ware concurrent kan maken van 3vaak meer geliefde gebakken vis. 1, gebakken hom of kuit en de vele Een kruidig sausje met b.v. gesnipperde haring en bokking, al dan niet ui, peterselie, tuinkruiden, paprika of -klaar in bMk of glas verpakt. x tomaat, maakt uw gekookte vis ’n succes! arfaltvloeren, hout, muurpleister en der gelijke vervaardigd is. Het kan zowel binnen als buiten worden aangebracht. - Een bijzonder groot aantal variaties is, met het beperkte aantal kleuren dat ver kocht worden, mogelijk. Marmoplast wordt in één laag aangebracht, waarbij heit gewenste patroon verkregen wordt door de wijze waarop met de kwast ge streken wordt. Zodra de verfstreek is aan gebracht gaat de aangebrachte verf zich door een chemische werking z.g. „split sen'' en komen er twee kleuren (uiteraard de gewenste) te voorschijn. Verfhandel Willy Pijnenborg zal ook hen die niet bij de demonstratie aanwezig waren gaarne instrueren. Interlaken: bediening inbegrepen Op een onlangs gehouden buitengewone vergadering van leden van de Hoteliers- verein Interlaken en van die van de Wir- teverein Interlaken is besloten met in gang van 15 april 1967 in de café s en res taurants alle prijzen inclusief bediening in te voeren. Men is er van overtuigd, dat het vooral de buitenlanders zijn, die dit besluit op prijs zullen stellen. Interlaken, de metropool van het Bemer Oberland, bewijst met de invoering van de „bedie ning inbegrepen" ééns te meer, dat het bereid is met de gewijzigde omstandighe den in het vreemdelingenverkeer rekening te houden. FRANCIS Jilburg

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1967 | | pagina 15