J K I I I !•»===- es bananen I I I I 1 1 i I i r iWd 49 98 98 49 149 89 RS H. de HAAR L'S 79 49 J I 4 -129 t Rosbief 398 TES 1965 1965 1964 1964 g IK 1 1°° 50 I 4 Technisch Centrum ^eek 5 I Ribkarbonade 430 mW wat anders met melk prijzen VOORDEEL RIEKEN ED. LEPELAERS N.V. KINDERDRIEWIELERS STEPS SKELTERS >9 r/. Autobedrijf „MUSA Waalwijk 300' ,B^ BROMFIETSEN onder andere de bekende merken SOLEX - RAP - PUCH RIJWIELEN in vele kleuren en modellen Fritessaus Soepballetjes „Venda” soepen „Venda” speculaas Versteeg’s Wildpaleis I VERF voor alle doeleinden I BEHANG uitgebreide collectie GRATIS ADVIES I E.T.R.A.-SERVICE Palingworst „Venda” spliter wt en r0 Geef paniofux pantoffels! zie de nieuwe modellen bij K'JKEERSTB'J Hxs:,.:-:''- s J. DOORAKKERS A 1 H. DAMHUIS-v. HAM „Venda” bier St.-Nicolaas-tips H. EMMEN SINDS 1877 Dokters zondagsdienst BBBB Maak eens i ruim twee ton aan O Vrijdag 11 november 1966 Pagina 12 DE TILBURGSE KOERIER Pagina 13 VOOR DE VROUW en de basterdsui- op het gladde ijs, frambozen- In de koelkast rennen zijn Cools N.V. isstraat 17 en Telef. 26476 Insulindepfein 18 Deze aanbiedingen zijn geldig t/m woensdag 16 november Leonard van Veghelstraat 1 (bij Besterdse kerk) Tel. 31358 Heeft DRIE echte voordeel-aanbiedingen Corsetterie van oudsher HET ADRES voor Goirkestraat 169 in voorraad bij AUTOBEDRIJF cht als Official General Motors Dealer OPEL - OLDSMOBILE TILBURG RADIO TELEVISIE ELECTRO damesconf ectlp damesmodes ta. desgewenst aan huis reductie ’8 >5 >5 Everjachtstraat 39 Telefoon 71385 !5 (naast het Nieuwe St.-Joseph) DINGHUIS De zaak waar vers en kwaliteit de boventoon voeren. van IN DE SUPÉRMARKT FIRMA betaling W ESTERM ARKT 1 TILBURG 4 73639 mal nd. nqar „DE UIVER" lektrische dekens alle bekende merken vanai 84, RINGBAAN OOST 102 a TOBIAS ASSERLAAN 157 BOSSCHEWEG 496 TEL. 34655 TEL. 70601 TEL. 34655 Voor een keurig verzorgd Overhemd gaat U natuurlijk TREViRA trekt U aan omdat het zo elegant, modem en praktisch is. ossen en iingvorm DE FOTOSTUDIO van Sint-Nicolaas werkt al op volle toe ren. BOSCH KOELKASTEN serie 1966 Mooi - praktisch degelijk en tegen na,|aarspr|jzen. BEL 04250-21119 Oeverstraat 86 Tilburg BOSCH WASAUTOMATEN Beter dan goed. FANTASTISCHE INRUIL-PREMIE Dagelijks demonstratie Kom vrijblijvend eens OOK U SLAAGT EERDER EN Plastic emmertje. Inhoud: 600 gram van 175 voor N.S.-plein 41 Korvelseweg 245 VENDA. Erg handig enkele blikjes in huis te hebben. Per blik van 59 voor kan, stelling rugschenl n, laten n. Het var vla met de van een schep limonadesiroop er SUPER DIAMANT ANTRACIET ht van de 13,40 w v.a. 10 hl 12,95 ‘"'Wloclekuió ‘zbe t^eeuiD deze week bij aankoop van 104 passen. BETER BIJ: Hoefakkerstraat Arendplein Westermarkt Diverse smaken. 2 pakjes van 110 voor Ovenvers. Van de banketbakker. Pak a 500 gram van 115 voor PHILIPS TELEVISIE Uw oude T.V. is veel meer waard dan U denkt en U bent zeker van vak kundige aanleg en vlotte service. HASSELTSTRAAT 287 TILBURG - Tel. 23877 Geen steen, roet, sintels, zeer weinig as, constante kwaliteit JACQUES OOSTERVEER een klein ge en bij koud water -J3oier met 4 4 4 cU inille-ijs. Het koffie-ijs 1 di rafels en (of) gehakte DA is vlug gemaakt vouille- of vruchtenijs, »n spuitwater. of 2 afge- met iets 1 eier- Regelrecht v< beste mijn 1 V verbruikt 4 PAREL 3 Biedt U te koop aan: ENIGE DOOR INRUIL VERKREGEN AUTOMOBIELEN Levering onder BOVAG-garantie. STATIONSSTRAAT 97 TELEFOON 94160 >051 De pudding verdt heel stijf laten room met de sui pudding ermee Algemene aanwi’ van ijs. verder late worden en liker stijfkloppen en de gameren. rijzingen voor het maken veilig, soepel, sterk, aiïdere Ui uil itautzi in prijzen verhoogd. Het totaal in deze nummers te verrijden bedrag is door deze.verhogingen gekomen op het recordbedrag van 217.050, daarna op de normale en het ijs ca. 1 uur andere in dit kader vallende rennen zijn Tel. 04251-648 J. M. Schuld, Bredaseweg 292. Tel. 22433 GO1RLE Dr. Schrader, Tilburgseweg 21, Goirle. Tel. 04247-250. OVERHEMDEN- en KLEDINGREPARATIE- ATELIER STOPPAGE TELEFOON 23990 PATER RUTTENSTRAAT 3 PIUSSTRAAT 35 (v.h. Voltstraat 3) Licht gerookt - heerlijk van smaak. 100 gramvan 65 voor iragen 25.000, iuktendraverij v le Sweepstakes 1.000,—, het H. ëtr. mals. 500 «ftQ 500 gram TENHUIS iekspartij srbreed lé tapijt cm breed voor 52,50 «Jaaijkens erdring 84 foon 33761 BESPREEK TIJDIG. FOTO „SCHMIDLIN” WILHELMINAPARK 39 Tel. 21633. Grootste speciaalzaak in tricot bovenkleding voor Tilburg en omstreken Voor een heerlijke erwtensoep, pak 500 gram van 65 voor W MF ERISMEEPKEUS Speciaalzaak BRUIDSJAPONNEN N.S.-plein 43 - Telefoon 23416 Dagelijks alle soorten wild en gevogelte. KUIKENS TAMME KONIJNEN - JON GE KIPPEN voor de rijsttafel - POULET voor de soep en dagelijks verse eieren. Wij verzorgen Uw wild door het panklaar te maken. - Wij verzenden door het gehele land. en in de ijsvla andei het ijslaatje of bozer -,an) overdoen. sa om het half uur opkloppen en sn, laten bevriezen en narijpen. BESSEN-IJS Een ICE-CREAM SODA is vlug g van een schep vanille- of vrut 250 g rode bessen, 75 g (9 eetlepels) MET ST.-NICOLAAS EEN NIEUWE NAAIMACHINE O (D O O 1 v. riMivi ’-+= Bosscheweg 271 Telefoon 26777 5 Wij brengen altijd het nieuwste in vesten, pullovers en rokken tricot pakjes japonnen ■JF GULDEN O PER HL GOEDKOPER p ca. een half uur voor- ijsmengsel in de koelkast szet op de koudste stand VRIJDAG EN ZA j -glas "“"«meerd worder -lagroom. (BET is een andere combinatie, raakt kan worden van vanille-ijs, enpuree of limonadesiroop. Hij reneens in een glas worden opge- m met een toef stijfgeslagen slag- n, geconfijte of verse vruchtjes en al liet fijngehakte noten worden gegar- Wij hebben de grootste sortering KÖHLER VERITAS NAUMANN CARSON Lichtgewicht - Vrije arm - Roterende grijper Wij geven niets cadeau maar wees wijs en vergelijk de prijs. Wij hebben al een ZIG ZAG voor 225,- Naaimachinehandel KOESTRAAT 98 bij kruispunt Molenbochtstraat tinne, vanillesuiker of stokje. De melk met het zout op een klei deelte na aan de kook brengen e gebruik van een vanillestokje de slag- op de laagste stand ca. 10 minuten r uit- trekken. De gelatine in ruim 1 ca. 8 minuten weken. De eierdoo laten afkoelen en af een deel van de suiker schuimig irden en keren. De De achtergehouden koude melk roeren en voorzichtig de hete melk schenken. De melk in de pan teruc voorzichtig, onder roeren, niet laten doorkoken. Het vanille stokje verwijderen en de vla met de rest van de suiker of de vanillesuiker op gebruiksaanwijzing smaak afmaken, an ijs bij de koel- De gelatine uitknijpen en, deze opvolgenl oplossen. De vla in andere vorm(en) over-1' De massa „m f fijnmaker In ple 1 dl a 1 kopjt TANDARTS Mommers, Wilh.park 139. Tel. 24734 °ireekuurtijd zaterdag en zondag 12-12.30 18 uur. met iets ongekloptl eiwit omspoelen en - afdekken. Zodra de chocoladepudding 2'/, dl melk, zout, 50 g (5 eetlepels) dik vloeibaar is geworden, het eiwit en suiker, 1 eierdooier, 1 blaadje witte gela- de slagroom apart stijfkloppen. - -- De vla luchtig door de stijfgeklopte room mengen en op het laatst het eiwit luchtig door de massa scheppen, óf 1 eetlepel poeder) gelatine, s' toe omleggen totdat ze niet meer u,i- Wij hebben met zorg een complete collectie TREVIRA kleding samengesteld waaruit het prettig kiezen is. Wij adviseren U daar graag bij. vrieslichaam of het vriesvak, 2 A 4 uur duren. De regelknop stand draaien laten narijpen. VANILLE-IJS (voor een ijslaatje van ca. 1 2^ 3 pullen pils van 120 voor 4 flesjes pils van 116 voor Enkele nuttige Lagostina PANNEN Lagostina KEUKENGARNITUUR B.K. karaat KOOKSETS BRABANTIA ARTIKELEN TOMADO ARTIKELEN ROLVEGERS v.a. 9,75 KOESTRAAT 145—147 - TILBURG - TEL. 21866 jn uovendien no. 8 van hetKINDERCIRCUS doen, -r-in 2-4 uur onder 4 maal opkloppen laten bevriezen. jr het opkloppen het mengsel, wan neer het stevig begint te worden, over doen in een kom en met een vork of rdoor garde luchtig kloppen. erbij Dan de ijsmassa in het ijslaatje terug doen en opnieuw laten bevriezen. Het ijs iken en nog een paar keer opklóppen en laten binden bevriezen. Dan het ijs laten narijpen, in glazen of coupes opdoen en gameren met de rest slagroom, stijfgeslagen met wat P1..U „d. ander zacht fruit zoals aardbeien, fram- „„^an of bananen worden gebruikt. KOFFIE-IJS 2 dl melk, dl koffie-extract streken eetlepels oploskoffie r, 15 - --:1- 4 4 4 4 MAATCORSETTEN B.H.’s en CORSETTEN Dr. Loeber, Ringbaan West 88. Tel. 2267T Dr. v. Haaren, Hoefstraat 214. Tel. 22401 Dr. Cottaar, Korvelplein 47a, Tel. 20704 Dr. Schuerman, Broekhovenseweg 76. Tel. 23812 GELDIG vulde ijslaatjes in het vries- -1 of -vak zetten en het ijs onder af en toe kloppen laten bevriezen. Dit kan, afhankelijk van de samen en de temperatuur in het Hij kan in een hoog daan en gegamc*—1 stijfgeslagen sla Een SORI die gems vruchten; kan eve, daan en me room,- niet tenmoes roeren. Het neerd. laatje doen, in het Variaties kunt u maken van: Vanille- of koffie-ijs met siroop Vanille- of vruchtenijs met ananassiroop Vanille- of aardbeienijs met sinaasappel- siroop Naast ijs kan een zomerdrank op warme dagen zorgen voor een „opfrissertje". ZOMERDRANK (8 glazen) 250 g aardbeien of bramen, 2 bananen, 100 g kersen, 40 g (4 eetlepels) suiker, spuitwater. De vruchten wassen, schoonmaker kersen ontpitten. De vruchten me ker fijnmaken en het moes op een plaats wegzetten (ca. 1 uur). Hierna het moes over de 8 glazen ver delen en aanvullen met koud spuitwater. CITRUSCOCKTAIL (8 glazen) 4 dl grapefruitsap, 4 dl s 1 dl citroensap, suiker, s blokjes. »Iet sap bij elkaar schenken en op smaak afmaken met suiker. De drank in glazen overdoen, aanvullen met spuitwater en presenteren met fijngehakte ijsblokjes. IVIUIT Eveneens voor Uw wagen leverbaar MICHELIN "X", de éérste RADIAALBAND, toppunt van moderne bandentechniek. De klassieke rennen en draverijen, als- I mede de kampioenschappen, gaan in het Nederlandse draf- en rensportbestel in het seizoen 1967 een nog grotere rol spelen dan tot nu reeds het geval was. Dank zij gunstige financiële resultaten in hét nu bijna afgelopen seizoen zijn alle prijzen in de klassiekers en kampioenschappen be duidend verhoogd en wel in dè sector draven met f 48.300,en in de rennen met 17.950,—. Tot de hoogst gedoteerde nummers in ons land gaan nu behoren de Derby’ s voor dravers en volbloeds, waarvan het prijzen- bedrag resp. gaat bedragen 25.000,— en 21.500,De Produktendraverij voor Spreekuur ken en de tweejarigen en de beide Sweepstakes zijn en 17.30-11 iet de sui- ieder gebracht op 13.000,het H. van .nr,THcvrpc een koele Wickevoort Crommelin Memoriaal op 10.000,—, het Kampioenschap van Neder- Boernave Apotn. land op 15.000,—, het Kampioenschap petprs_.r)inas v« Voor de volbloeds is het bedre met werkelijke PASVORM Noordstraat 28-30 - TILBURG - Tel. 24215 apotheek, Bosscheweg 464. Tel. 23313 Westei markt 7. Tel. 72165 argseweg 116a. Tel. 04247-300 Braadkuikens- Friki Mooi blank, plm. 1000 gram. NU van 335 voor CHOCOLADEBAVAROIS 2'A dl melk, vanille of vanillesuiker, 1 ei (middelgroot), 30 g (4 eetlepels) cacao, 60 g (6 eetlepels) suiker, 8 g (4 blaadjes óf 1 eetlepel poeder) gelatine, 1 8 slag room (1 dl slagroom, 20 g (2 eetlepels) De gelatine weken in ruim koud water I (bladgelatine: 8 minuten poedergela- I tine in 6 maal zovt Het ei scheiden en de eierdooier met iets suiker, cacao en een scheutje melk tot een papje uitroeren. De melk aan de kook brengen en voor zichtig goed roerende bij het cacaomeng- De gevi sel gieten. Alles terugschenken in de pan lichaam en steeds roerende laten binden. De gelatine in de warme vla oplos de vla laten afkoelen. De puddin i worden opge- i m met een toef Jn PHVei ljCII dl rdllldl 0 Wanneer men een s voor het maken van kast heeft gekregen, inuten poedergela- 1 veel koud water). 0 De regelknop m de ejerdoöier met dat het ijsmt wordt gezel draaien. We gaan in dit bericht van start met een „fijne" pudding, die wordt gebonden met gelatine en luchtig wordt gemaakt door eiwit en slagroom. Daarna wagen we ons c maar erg smakelijk ijs. Het is niet zo moeilijk te maken als we veelal denken! Tenslotte geven we nog enkele voorbeelden van zomerdrankcom- en to binaries en dan is dit geschreven toetje zakt, op. -- Recepten voor ca. 6 personen. basterdsuiker, 1 blaadje witte gelatine, citroensap, Vs 1 slagroom. De gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water weken. De bessen wassen, rissen en laten uitlekken. De bessen door een zeef wrijven en het verkregen moes met slagroom aanvullen tot 2 dl. De gelatine uitknijpen en in 1 eetlepel kokend water oplossen. De opgeloste gelatine ker door het vruchten mengsel in een ijsla vrieslichaam plaatsen en 3 a 4 maal opkloppen Voor het opklopp rig be kom

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1966 | | pagina 13