J
K
I
I
I !•»===-
es bananen
I
I
I
I
1
1
i
I i
r
iWd
49
98
98
49
149
89
RS
H. de HAAR
L'S
79
49
J
I
4
-129
t Rosbief 398
TES
1965
1965
1964
1964
g
IK
1
1°° 50
I
4
Technisch Centrum
^eek
5
I
Ribkarbonade 430
mW
wat anders met melk
prijzen
VOORDEEL
RIEKEN
ED. LEPELAERS N.V.
KINDERDRIEWIELERS
STEPS
SKELTERS
>9
r/.
Autobedrijf „MUSA
Waalwijk
300'
,B^
BROMFIETSEN
onder andere de bekende merken
SOLEX - RAP - PUCH
RIJWIELEN
in vele kleuren en modellen
Fritessaus
Soepballetjes
„Venda” soepen
„Venda” speculaas
Versteeg’s Wildpaleis
I VERF voor alle doeleinden
I BEHANG uitgebreide collectie
GRATIS ADVIES
I
E.T.R.A.-SERVICE
Palingworst
„Venda” spliter wt en r0
Geef
paniofux
pantoffels!
zie de nieuwe modellen bij
K'JKEERSTB'J
Hxs:,.:-:''- s
J. DOORAKKERS
A 1 H. DAMHUIS-v. HAM
„Venda” bier
St.-Nicolaas-tips
H. EMMEN SINDS 1877
Dokters
zondagsdienst
BBBB
Maak eens
i
ruim twee ton aan
O
Vrijdag 11 november 1966
Pagina 12
DE TILBURGSE KOERIER
Pagina 13
VOOR
DE VROUW
en de basterdsui-
op het gladde ijs,
frambozen-
In de koelkast
rennen zijn
Cools N.V.
isstraat 17
en
Telef. 26476
Insulindepfein 18
Deze aanbiedingen zijn geldig t/m woensdag 16 november
Leonard van Veghelstraat 1 (bij Besterdse kerk)
Tel. 31358
Heeft DRIE echte voordeel-aanbiedingen
Corsetterie
van oudsher HET ADRES voor
Goirkestraat 169
in voorraad bij
AUTOBEDRIJF
cht als
Official General Motors Dealer
OPEL - OLDSMOBILE
TILBURG
RADIO TELEVISIE ELECTRO
damesconf ectlp
damesmodes
ta.
desgewenst aan huis
reductie
’8
>5
>5
Everjachtstraat 39
Telefoon 71385
!5
(naast het Nieuwe St.-Joseph)
DINGHUIS
De zaak
waar
vers en
kwaliteit de boventoon
voeren.
van
IN DE SUPÉRMARKT
FIRMA
betaling
W ESTERM ARKT
1
TILBURG
4 73639
mal
nd.
nqar
„DE UIVER"
lektrische
dekens
alle bekende
merken
vanai 84,
RINGBAAN OOST 102 a
TOBIAS ASSERLAAN 157
BOSSCHEWEG 496
TEL. 34655
TEL. 70601
TEL. 34655
Voor een
keurig verzorgd
Overhemd
gaat U
natuurlijk
TREViRA trekt U aan
omdat het zo elegant,
modem en
praktisch is.
ossen en
iingvorm
DE FOTOSTUDIO
van Sint-Nicolaas
werkt al op volle
toe ren.
BOSCH
KOELKASTEN
serie 1966
Mooi - praktisch
degelijk en
tegen na,|aarspr|jzen.
BEL
04250-21119
Oeverstraat 86
Tilburg
BOSCH
WASAUTOMATEN
Beter dan goed.
FANTASTISCHE
INRUIL-PREMIE
Dagelijks demonstratie
Kom vrijblijvend eens
OOK U SLAAGT EERDER EN
Plastic emmertje. Inhoud: 600 gram
van 175 voor
N.S.-plein 41
Korvelseweg 245
VENDA. Erg handig enkele blikjes
in huis te hebben. Per blik van 59 voor
kan,
stelling
rugschenl
n, laten
n. Het var
vla met de
van een schep
limonadesiroop er
SUPER DIAMANT
ANTRACIET
ht van de
13,40 w
v.a. 10 hl
12,95
‘"'Wloclekuió ‘zbe t^eeuiD
deze week bij aankoop
van
104
passen.
BETER BIJ:
Hoefakkerstraat
Arendplein
Westermarkt
Diverse smaken. 2 pakjes van 110 voor
Ovenvers. Van de banketbakker.
Pak a 500 gram van 115 voor
PHILIPS TELEVISIE
Uw oude T.V. is veel
meer waard dan U denkt
en U bent zeker van vak
kundige aanleg en vlotte
service.
HASSELTSTRAAT 287 TILBURG - Tel. 23877
Geen steen, roet, sintels, zeer
weinig as, constante kwaliteit
JACQUES OOSTERVEER
een klein ge
en bij
koud water
-J3oier met
4
4
4
cU
inille-ijs. Het koffie-ijs 1 di
rafels en (of) gehakte
DA is vlug gemaakt
vouille- of vruchtenijs,
»n spuitwater.
of 2 afge-
met iets
1 eier-
Regelrecht v<
beste mijn 1
V verbruikt
4
PAREL
3
Biedt U te koop aan:
ENIGE DOOR
INRUIL VERKREGEN
AUTOMOBIELEN
Levering onder BOVAG-garantie.
STATIONSSTRAAT 97 TELEFOON 94160 >051
De pudding verdt
heel stijf laten
room met de sui
pudding ermee
Algemene aanwi’
van ijs.
verder late
worden en
liker stijfkloppen en de
gameren.
rijzingen voor het maken
veilig, soepel,
sterk,
aiïdere Ui uil itautzi
in prijzen verhoogd.
Het totaal in deze nummers te verrijden
bedrag is door deze.verhogingen gekomen
op het recordbedrag van 217.050,
daarna op de normale
en het ijs ca. 1 uur
andere in dit kader vallende rennen zijn Tel. 04251-648
J. M. Schuld, Bredaseweg 292. Tel. 22433
GO1RLE
Dr. Schrader, Tilburgseweg 21, Goirle. Tel.
04247-250.
OVERHEMDEN- en KLEDINGREPARATIE-
ATELIER STOPPAGE TELEFOON 23990
PATER RUTTENSTRAAT 3
PIUSSTRAAT 35
(v.h. Voltstraat 3)
Licht gerookt - heerlijk van smaak.
100 gramvan 65 voor
iragen 25.000,
iuktendraverij v
le Sweepstakes
1.000,—, het H.
ëtr. mals. 500 «ftQ
500 gram
TENHUIS
iekspartij
srbreed
lé tapijt
cm breed
voor 52,50
«Jaaijkens
erdring 84
foon 33761
BESPREEK TIJDIG.
FOTO
„SCHMIDLIN”
WILHELMINAPARK 39
Tel. 21633.
Grootste speciaalzaak in
tricot bovenkleding voor
Tilburg en omstreken
Voor een heerlijke erwtensoep, pak
500 gram van 65 voor W MF
ERISMEEPKEUS
Speciaalzaak BRUIDSJAPONNEN
N.S.-plein 43 - Telefoon 23416
Dagelijks alle soorten wild en gevogelte.
KUIKENS TAMME KONIJNEN - JON
GE KIPPEN voor de rijsttafel - POULET
voor de soep en dagelijks verse eieren.
Wij verzorgen Uw wild door het panklaar
te maken. - Wij verzenden door het gehele
land.
en in de ijsvla andei
het ijslaatje of bozer
-,an) overdoen.
sa om het half uur opkloppen en
sn, laten bevriezen en narijpen.
BESSEN-IJS Een ICE-CREAM SODA is vlug g
van een schep vanille- of vrut
250 g rode bessen, 75 g (9 eetlepels)
MET ST.-NICOLAAS EEN
NIEUWE NAAIMACHINE
O
(D
O
O 1 v. riMivi
’-+= Bosscheweg 271 Telefoon 26777
5 Wij brengen altijd het nieuwste in
vesten, pullovers
en rokken
tricot pakjes
japonnen
■JF GULDEN
O PER HL
GOEDKOPER
p ca. een half uur voor-
ijsmengsel in de koelkast
szet op de koudste stand
VRIJDAG EN ZA j
-glas
"“"«meerd worder
-lagroom.
(BET is een andere combinatie,
raakt kan worden van vanille-ijs,
enpuree of limonadesiroop. Hij
reneens in een glas worden opge-
m met een toef stijfgeslagen slag-
n, geconfijte of verse vruchtjes en al
liet fijngehakte noten worden gegar-
Wij hebben de grootste sortering
KÖHLER VERITAS
NAUMANN CARSON
Lichtgewicht - Vrije arm - Roterende grijper
Wij geven niets cadeau
maar wees wijs en vergelijk de prijs.
Wij hebben al een
ZIG ZAG voor 225,-
Naaimachinehandel
KOESTRAAT 98
bij kruispunt Molenbochtstraat
tinne, vanillesuiker of stokje.
De melk met het zout op een klei
deelte na aan de kook brengen e
gebruik van een vanillestokje de
slag- op de laagste stand ca. 10 minuten
r uit- trekken. De gelatine in ruim 1
ca. 8 minuten weken. De eierdoo
laten afkoelen en af een deel van de suiker schuimig
irden en keren. De De achtergehouden koude melk
roeren en voorzichtig de hete melk
schenken.
De melk in de pan teruc
voorzichtig, onder roeren,
niet laten doorkoken. Het vanille
stokje verwijderen en de vla met de rest
van de suiker of de vanillesuiker op
gebruiksaanwijzing smaak afmaken,
an ijs bij de koel- De gelatine uitknijpen
en, deze opvolgenl oplossen. De vla in
andere vorm(en) over-1'
De massa „m f
fijnmaker
In ple
1 dl a
1 kopjt
TANDARTS
Mommers, Wilh.park 139. Tel. 24734
°ireekuurtijd zaterdag en zondag 12-12.30
18 uur.
met iets ongekloptl eiwit omspoelen en -
afdekken. Zodra de chocoladepudding 2'/, dl melk, zout, 50 g (5 eetlepels)
dik vloeibaar is geworden, het eiwit en suiker, 1 eierdooier, 1 blaadje witte gela-
de slagroom apart stijfkloppen. - --
De vla luchtig door de stijfgeklopte
room mengen en op het laatst het eiwit
luchtig door de massa scheppen,
óf 1 eetlepel poeder) gelatine, s'
toe omleggen totdat ze niet meer u,i-
Wij hebben met zorg een complete collectie
TREVIRA kleding samengesteld waaruit het
prettig kiezen is. Wij adviseren U daar graag bij.
vrieslichaam of het vriesvak, 2 A 4
uur duren.
De regelknop
stand draaien
laten narijpen.
VANILLE-IJS (voor een ijslaatje van ca.
1 2^
3 pullen pils van 120 voor
4 flesjes pils van 116 voor
Enkele nuttige
Lagostina PANNEN
Lagostina KEUKENGARNITUUR
B.K. karaat KOOKSETS
BRABANTIA ARTIKELEN
TOMADO ARTIKELEN
ROLVEGERS v.a. 9,75
KOESTRAAT 145—147 - TILBURG - TEL. 21866
jn uovendien no. 8 van
hetKINDERCIRCUS
doen,
-r-in 2-4 uur onder
4 maal opkloppen laten bevriezen.
jr het opkloppen het mengsel, wan
neer het stevig begint te worden, over
doen in een kom en met een vork of
rdoor garde luchtig kloppen.
erbij Dan de ijsmassa in het ijslaatje terug
doen en opnieuw laten bevriezen. Het ijs
iken en nog een paar keer opklóppen en laten
binden bevriezen. Dan het ijs laten narijpen, in
glazen of coupes opdoen en gameren met
de rest slagroom, stijfgeslagen met wat
P1..U „d.
ander zacht fruit zoals aardbeien, fram-
„„^an of bananen worden gebruikt.
KOFFIE-IJS
2 dl melk, dl koffie-extract
streken eetlepels oploskoffie
r, 15 - --:1-
4
4
4
4
MAATCORSETTEN
B.H.’s en
CORSETTEN
Dr. Loeber, Ringbaan West 88. Tel. 2267T
Dr. v. Haaren, Hoefstraat 214. Tel. 22401
Dr. Cottaar, Korvelplein 47a, Tel. 20704
Dr. Schuerman, Broekhovenseweg 76.
Tel. 23812
GELDIG
vulde ijslaatjes in het vries-
-1 of -vak zetten en het ijs onder
af en toe kloppen laten bevriezen.
Dit kan, afhankelijk van de samen
en de temperatuur in het
Hij kan in een hoog
daan en gegamc*—1
stijfgeslagen sla
Een SORI
die gems
vruchten;
kan eve,
daan en me
room,-
niet
tenmoes roeren. Het neerd.
laatje doen, in het Variaties kunt u maken van:
Vanille- of koffie-ijs met
siroop
Vanille- of vruchtenijs met ananassiroop
Vanille- of aardbeienijs met sinaasappel-
siroop
Naast ijs kan een zomerdrank op warme
dagen zorgen voor een „opfrissertje".
ZOMERDRANK (8 glazen)
250 g aardbeien of bramen, 2 bananen,
100 g kersen, 40 g (4 eetlepels) suiker,
spuitwater.
De vruchten wassen, schoonmaker
kersen ontpitten. De vruchten me
ker fijnmaken en het moes op een
plaats wegzetten (ca. 1 uur).
Hierna het moes over de 8 glazen ver
delen en aanvullen met koud spuitwater.
CITRUSCOCKTAIL (8 glazen)
4 dl grapefruitsap, 4 dl s
1 dl citroensap, suiker, s
blokjes.
»Iet sap bij elkaar schenken en op smaak
afmaken met suiker. De drank in glazen
overdoen, aanvullen met spuitwater en
presenteren met fijngehakte ijsblokjes.
IVIUIT
Eveneens voor Uw wagen leverbaar MICHELIN "X", de éérste
RADIAALBAND, toppunt van moderne bandentechniek.
De klassieke rennen en draverijen, als- I
mede de kampioenschappen, gaan in het
Nederlandse draf- en rensportbestel in het
seizoen 1967 een nog grotere rol spelen
dan tot nu reeds het geval was. Dank zij
gunstige financiële resultaten in hét nu
bijna afgelopen seizoen zijn alle prijzen in
de klassiekers en kampioenschappen be
duidend verhoogd en wel in dè sector
draven met f 48.300,en in de rennen met
17.950,—.
Tot de hoogst gedoteerde nummers in ons
land gaan nu behoren de Derby’ s voor
dravers en volbloeds, waarvan het prijzen-
bedrag resp. gaat bedragen 25.000,— en
21.500,De Produktendraverij voor Spreekuur
ken en de tweejarigen en de beide Sweepstakes zijn en 17.30-11
iet de sui- ieder gebracht op 13.000,het H. van .nr,THcvrpc
een koele Wickevoort Crommelin Memoriaal op
10.000,—, het Kampioenschap van Neder- Boernave Apotn.
land op 15.000,—, het Kampioenschap petprs_.r)inas v«
Voor de volbloeds is het bedre
met werkelijke PASVORM
Noordstraat 28-30 - TILBURG - Tel. 24215
apotheek, Bosscheweg 464.
Tel. 23313
Westei markt 7. Tel. 72165
argseweg 116a.
Tel. 04247-300
Braadkuikens-
Friki
Mooi blank, plm. 1000
gram. NU
van 335 voor
CHOCOLADEBAVAROIS
2'A dl melk, vanille of vanillesuiker, 1 ei
(middelgroot), 30 g (4 eetlepels) cacao,
60 g (6 eetlepels) suiker, 8 g (4 blaadjes
óf 1 eetlepel poeder) gelatine, 1 8 slag
room (1 dl slagroom, 20 g (2 eetlepels)
De gelatine weken in ruim koud water I
(bladgelatine: 8 minuten poedergela- I
tine in 6 maal zovt
Het ei scheiden en de eierdooier met
iets suiker, cacao en een scheutje melk
tot een papje uitroeren.
De melk aan de kook brengen en voor
zichtig goed roerende bij het cacaomeng- De gevi
sel gieten. Alles terugschenken in de pan lichaam
en steeds roerende laten binden.
De gelatine in de warme vla oplos
de vla laten afkoelen. De puddin
i worden opge- i
m met een toef Jn PHVei ljCII dl rdllldl
0 Wanneer men een s
voor het maken van
kast heeft gekregen,
inuten poedergela- 1
veel koud water). 0 De regelknop
m de ejerdoöier met dat het ijsmt
wordt gezel
draaien.
We gaan in dit bericht van start met een
„fijne" pudding, die wordt gebonden met
gelatine en luchtig wordt gemaakt door
eiwit en slagroom.
Daarna wagen we ons c
maar erg smakelijk ijs.
Het is niet zo moeilijk te maken als we
veelal denken! Tenslotte geven we nog
enkele voorbeelden van zomerdrankcom- en to
binaries en dan is dit geschreven toetje zakt,
op. --
Recepten voor ca. 6 personen.
basterdsuiker, 1 blaadje witte gelatine,
citroensap, Vs 1 slagroom.
De gelatine ca. 5 minuten in ruim koud
water weken. De bessen wassen, rissen
en laten uitlekken. De bessen door een
zeef wrijven en het verkregen moes met
slagroom aanvullen tot 2 dl.
De gelatine uitknijpen en in 1 eetlepel
kokend water oplossen.
De opgeloste gelatine
ker door het vruchten
mengsel in een ijsla
vrieslichaam plaatsen en
3 a 4 maal opkloppen
Voor het opklopp
rig be
kom