Heineken
Bier
I
tijdelijk
goedkoop
reinigen
Heineken
1
Heerlijk
pittig
verfrissend
rn
s
Schotels met wintergroenten
Sublieme jazzuitvoering met Rita Reys
en trio Pim Jacobs
Laat bloemen
Van Brussel
Tel Aviv
naar
a
ÏIMAI
DE PRIJSWINNAAR
f*
2de laagst geprijsde Stllk
voor 50 ct
morgen een paar flesjes
in de boodschappenmand!
-
z
I
jen)
F-
Iers
popularity poll
OVERHEMDEN
SPARTA
TOON HOES
ZN.
WEEKRECLAME
LSJ
T
xs .-i
RICKEN OPTIEK
Redelijke uitslag van
in één middag
tervs.g“
en fijnmalen, raspen, schaven of snij- wat
J
truitjes
echt truitjeskii- J
dragen bij dal f.
Hls de’mist slier- t
O hangen en de J-
feben verzilvert,
ngrtje met korte
rit we willen de t
tvér’ mogelijk J
rtder lief kleur-
tpus op bonne- J
bepaald niet J
n^maar eens op i
■^verschillende J-
en steekjes in J
■eboden. Naast i
ütje mët pat en
.veel apvrtere,
ten In fantqsie- j
verwerkt tot de J
i, waarvóót de J
adekoning zich f
t te schamen. J
'dasse u bij dra- J
nt: de kwaliteit
‘1 hetzeWdg, en
idee.
2
3
Vrijdag 10 februari 1961
DE TILBURGSE KOERIER
VOOR DE VROUW
1,78
botei
juist
vet, zout
paar
wor-
Havendijk Zuid 34
rene.
Voor, al Uw
TEL. 20338
Korvelseweg 160
Tel. 23890
W iqon 2 17 67
623
Samen dus
WASSERIJ/
rwart
ssten,
1 vet,
Wanneer u geld belangrijk vindt (en dat is het!)
laat dan nu 2 kledingstukken tegelijk reinigen.
Costuum
Japon
TILBURG: St. Annaplein 10 Tel. 04250-30532
Rosmolenplein 25 Tel. 04250-23777
Philips Vingboonsstraat 68 - Tel. 04250-23569
Vincent van de Heuvelstraat 13
2.75
0.50
2,50
1,75
KOETSENRUYTER ZN.
Tel. 22390
UW TOLK ZIJN OP DE DAG
VAN VALENTIJN.
Bloemisterij - Rozenkwekerij
Hierdoor
roeren. z
en
en s
Pim
mee
ascot
m o.d.
Isnellingén)
ellingen)
ogen)
1ELEN van de
j'
748,-
685,-
jelen
ap-
i en
en ande
handige
gezinne
kend,
men.
- uit:
P. Strijbos
dunne s
men ‘ee._
aardappelen,
met de stuk
worden
embleen
N VAH DE
IANDEL
D 16—18
)ENS DE
de jonge
De muzi
liaanse
Jacobs. Het vakme-cchcp
iedere noot wordt afgewerkt en htx
gevoel waarmee zij de klanken dos
spreken, zijn beworJ
doodse stilte tijdens l
trio zou
(costuum resp.
geldt voor één
ALEN
tuw garage
tl vraagt bij
Sint1-
op haar ver
vier-motorif
Jet interes
De
sche
kaar
in 5
door ons behandeld
a alleen bezorgd met dit
aardappt
kan men de
massa roeren
deux pieces
i stuk!)
DE BESTE EN ELEGANTSTE
BROMFIETS
Alle types voorradig.
Komt U gerust eens binnen.
MOTORHUIS
Bosscheweg 518, Tilburg
vortelen, aard-
md-, varkens-
14 en 3 16 27
ifoon 2 0431
IN
■ete behan-
isten-
l GEBIED
irook!
lagsdienst
saJ de dienst wor.
de dokters:
e zijden
om laag met de
:haal doen. Ook
spen, door de i
i verwarmen.
..s van vlees kunnen een r'==-
- gekookte bruine bonen x.„
desgewenst minder
r de bieten en de bruine bonen
Alles goed warm laten worde-
Eén van de vele mogelijkheden:
het Ms
De vs
Schep
I net: J
De slager voor U CASPAR RUITEN
PIUSSTRAAT 98 TELEF. 23019
VRIJDAG en ZATERDAG:
Rosbief of Lende 2,98
Bieftartare 3 stuks 1-48
Poulet m. b1-25
150 gr. Cornedbeef75 ct.
150 gr. Parijzer
boterhamworst 45 ct.
il schoonmaks
;ren en een c
k weg te snijden), wassen-
pf snijden. De groente opzetten leggi
i weinig kokend water en wat de b
gaarkoken (kooktijd circa 20 mi- ken
Verkiezing Noord-Brabantse
Miss Bril
Drie Noordbrabantse dames zullen
deelnemen aan de demi-finale voor de
Miss Bril-verkiezing.
Wie in deze voorlaatste ronde, die te
Utrecht zal plaatshebben, de eer van
Brabant zullen hooghouden, zal worden
uitgemaakt in een voorverkiezing op
maandag 20 februari a.s. om 8 uur in
„Carlton” te Eindhoven.
In een gezellig programma, dat de ver
kiezing omlijst en dat door het publiek
kan worden bijgewoond, zullen o.m. op
treden Corry Brokken, de Wilmary’s en
de jonge Calypso-zanger Hugo.
uziek wordt verzorgd door het Ita-
orkest „II Palladini”.
it tandarts
ndag 8 oktober
25714
dierenarts
ag 12.00—12.3Q u.
g: 12.00—12.30 en.
pF
lachtdienst
DEEP SHAMPOO
tegen vet haar
DEEP verandert sluik,- vet haar
binnen een paar weken in prach
tig glanzend „LEVEND” haar.
90 ct. per capsule.
f 4,80 per kuur.’
Drogisterij RIA VAN DIJK
Bosscheweg 508 Tel- 22345
vakmanschap waar-
afgewerkt en het
klanken doen
zijn bewonderenswaardig. De Brmk> 2. Piet Vriens, banjo: 1. P
stilte tijdens het optreden van dit Yriens> 2- Leo Versteden, drums: 1. Ha
i iedere pastoor jaloers maken ,,aHsen’ 2- S->ef van s°n, vibrafoon:
ree: l'/t kg aardappelen, driekwart
groene-, savoye- of wittekooi, eenkwat
kg uien, circa eenkwart kg vleesrester
een rest jus of boter, margarine of -
zout, nootmuskaat, circa 1 theelepel 1
riepoeder (desgewenst een bouillonbl
je of aroma, paneermeel).
De aardappelen schillen, wassen, door- gen
Snijden en gaarkoken in weinig water met
met zout. De kool schoonmaken (doe J
de buitenste bladeren en een deel
de stronk weg te snijden), wassen er
schaven of snijden. De groente op
met een
zout en
nuten).
De gaargekookte aardappelen fijnstam-
jelen, aardappelen,
tenen.
i, driekwart -
i, circa eenl
_j rundvl
rest jus of bouillon, circa 50 j
lepels) boter, margarine of
aroma, peper), paneermeel.
De aardappelen schillen, wassen, door- op
snijden en gaarkoken met weinig water aro
en zout. De uien schoonmaken, wassen,
in dunne schijfjes snijden en deze frui
ten in boter, margarine of vet. Het vlees
kleinsnijden, met de rest jus of de bouil
lon aan de uien toevoegen en enige tijd
op een zacht vuur laten stoven. De gaar
gekookte aardappelen fijnstampen en ver-
met het vlees- en uienmengsel,
laak afmaken met zout (aroma,
_b appelen boren, schillen en in
schijfjes of partjes snijden. Heeft
een oven, dan het mengsel van
ippelen, vlees en uien laag om laag
J- ‘ikjes appel in een vuurvaste
TAALWAREN
LIJPWERK
+0 CHLAPPI
EMMASTRAAT 30
DEZE NAAM ZEGT ALLES
VOOR UW TE KIEZEN
BRIL
Noordstraat 28-30 Tel. 24215
Leverancier van alle ziekenfondsen.
van spruitjes en verse
Wat voor accommodatie straks de
nieuwe schouwburg ook te bieden zal
hebben, bij een jazzuitvoering zullen dan
wellicht velen met een tikkeltje wee
moed terugdenken aan dat rokerige
zaaltje in Moulin Rouge, waar oude en
moderne jazz bedreven werd voor een
kleurig en jong publiek en waar de sfeer
ondanks een minder geslaagde akoes
tiek, ideaal was voor een verheven jazz- -v waaxuc nste- meaei van
genieting. van deze en dergelijke polls moet op vokalist: Nelson
Zo was het ook zondag weer. De Til- 21Jn mmst zeer twijfelachtig genoemd missie bestond
burgse Jazzclub (The Two Beat and worden> ondanks het feit dat de deelne- Jansen en P Str
Modern Jazz Society) bood haar leden mers geacht worden het een en ander
een optreden van Rita Reys er -
tussenlandingen hetzij in Athene, hetzij
in Frankfort en Athene, of ook wel in
Wenen en Athene.
Op 1 april 1960 name- J- -1
ge DC 7 C-toestellen
over. De reisroute v
Athene, steeds met
één vlucht per week.
Nu start vanuit Brussel twee maal in
week een toestel van de Belgische
Koolschotel met kerrie, vlees en pu- pen en vermengen met koolnat of melk
„aarda?PCl-Yn’, driekwart kg tot een zachte puree ontstaat. Deze op
smaak brengen met (zout) nootmuskaat
- en boter of margarine. De uien schoon- ™sul».su oxxvx
vet, maken, wassen, in dunne schijfjes snij- ven.
ker- den en in jusvet, boter, margarine of vet Schotel van uien, appe
blok- met de kerrie lichtgeel fruiten. Hierbij en vlees of bruine bone
de in stukjes gesneden vleesresten voe- 1*/» kg aardappelen, dr
loot- gen en ook het bruin van de jus of water eenkwart kg appelen, cii
vater met een bouillonblokje of aroma erbij vleesresten, liefst van
(door doen. Het geheel even laten doorstoven, rest jus of bouillon, cii
■el van in een vuurvaste schotel laag om laag hnt»>.
m fijn- kool, gestoofd vlees en aardappelpuree
pzetten leggen. De schotel meteen opdienen of
J- bovenste laag aardappelpuree bedek-
n met paneermeel, er hier en daar een
klontje boter of margarine of vet opleg
gen en het gerecht in een hete oven plaat
sen en er een bruin korstje op laten ko
men.
Schotel van bieten, uien, aardappelen
en bruine bonen.
l’/j kg aardappelen, driekwart kg ge- mengen m<
kookte bieten, 1 a 2 uien, 200 g (bijna Dit op sma
l’/j kopje) bruine bonen, boter of mar- peper). De
garine of vet, zout (peper), azijn, augur- J
ga?rVkenmDeb°uren XLÏjij™ met de stukjes appel in een vuurvaste aanbranden’
snijden en lichtbruin fruiten in boter,mar- sch°tel ’^en. Het gerecht met paneer- voldoende h
garine of vet. Een flinke bodem water meel bestrooien, er hier en daar klont- bevindt, op
toevoegen met wat zout en aan de kook je3 boter of margarine opleggen en er snei aan de
brengen. De aardappelen schillen, was- !n de ov®n £en bruin korstJe °P lat®n worden.
fijnstampen en vermengen met wat 1
nenwater en boter, margarine of i
nen de vier-motori-
het van de DC 6’s
was via Wenen en
i de frequentie van
Deze zijn slecl
even in kokend
houden, en moeten dus nog gekookt wor
den. Men moet bevroren groenten, om hun
voedingswaarde en smaak zoveel moge
lijk te behouden, niet voor het koken
langzaam laten ontdooien: de groente
moet in bevroren toestand in de pan wor
den opgezet. Voor bevroren bladgroente,
zoals spinazie, een bodem water aan de
kook brengen en de groente hierin deels
laten ontdooien op een klein vuur om
ibranden te voorkomen. Als zich een
hoeveelheid water in de pan
op een groot vuur de groente
de kook brengen en gaar laten
A6709.
De prijs ter waarde van f 20,- werd
toegekend aan T. Boers, Broekhovense-
weg 63 te Tilburg, die dit bedrag wenst
te besteden bij de firma W. Jacobs van
Wees, Rosmolenplein 63 te Tilburg. Pro
ficiat.
haar leden mers geacht worden het een en ander
en het Trio van ïazz af te weten. Een verkiezing
iiiiiHiiiiiiii- houdt in dat een meerderheid de gekoze-
■...iiiiiiiiiiiiiiiiiU! ne bet meest populair vindt, in een be
paalde categorie. Welke beoordeling-s-
faktoren de uiteindelijke uitslag mede
i bepalen laat zich slechts raden. De uit
slag behoeft derhalve niet al te serieus
genomen te worden en de heer Verbrug
gen kon daarom vlees noch vis bieden;
een uitslag slechts, meer niet.
i Als beste oude-stijl-orkest kwam uit
de bus de South Jazzband, 2. Wooltown
(Jazzband. Bij de moderne combo’s was
ïeteoor Combo de grote winnaar,
verdere uitslag luidde: trompet: Jan
spens, 2. Henk van Belkom, klari-
1. Jan van Reusel, 2. Jack Stouten,
Bert Gulickx, 4. Ad. Vellivoye (met
zeer weinig verschil), bas: 1. Cees v. d.
Sterren, 2. Fer Damhuis, gitaar: 1. Gé
V. d. Brink, 2. Piet Vriens, banjo: 1. Piet
I™™’ 2Ó ^“Versteden, drums: 1. Hans
Jacobs,
>kaliste:
voka-
jast-
Iiams. De stemcom-
J. v. d. Sluis, H.
jsch.
kepar
x pelen rasj
nog even vi
In plaats
kopjes gaargekookte
den genomen. Dan
aardappelen nemen.
Stoofschotel van kool, wortelen,
appelen en doorregen runj-,
of schapenvlees
l‘/s kg aardappelen, V» kg savoyekool,
kg wortelen, 200 g of meer vlees, zout,
boter, margarine of vet.
Het vlees wassen, opzetten met zoveel
kokend water met wat zout, dat het juist
onderstaat, en gaarkoken in l’/i a 2*/s gewen
uur. Een deel van de bouillon afgieten. vlu® 1
De aardappelen schillen, wassen, in vie- consei
ren snijden en bij het vlees voegen, even- c’"””’
als de schoongemaakte en in reepjes ge
sneden wortelen, de schoongemaakte en
fijn gesneden of geschaafde kool en een
stuk boter, margarine of vet.
De pan sluiten, de inhoud weer vlug
aan de kook brengen en in circa Vj uur
alles gaarkoken. Zo nu en dan de be- gebi
standdelen omscheppen, maar niet stuk gOec
roeren. Het vlees uit de pan nemen en ■-
stukjes snijden. Vlees, groenten en aard
appelen losjes door elkaar mengen. Des
gewenst het overtollige vocht in een saus
kom gieten.
Stoofschotel
worst.
l’/s kg aardappelen, 1 kg spruitjes, 200
g of meer vérse worst, zout (peper), bo
ter, margarine of vet.
Een bodem water in een pan aan de
kook brengen. De helft van de geschil
de, gewassen en in stukken gesneden
aardappelen erin leggen, daarop de helft
van de schoongemaakte en gewassen
spruitjes en de verse worst en vervolgens
de rest van de spruitjes en aardappelen,
zout (peper) en een stuk boter, marga
rine of vet. De pan sluiten.de inhoud vlug
aan de kook brengen en in circa 'h uur
gaarkoken. De worst uit de pan nemen en
Sinds 30 januari 1961 heeft de Sabena
haar verbinding Brussel-Tel Aviv het
-"-irige straaltoestel Boeing 707
Continental in dienst gesteld.
afstand van 3300 km. die de Belgi-
en Israëlische hoofdstad van el-
scheidt, wordt door deze luchtreus
in 5 uur vliegen en met slechts één tus
senlanding afgelegd. -----
De Boeing 707 Jet Intercontinental de week een toestel van de Belgische
vertrekt van het vliegveld Brussel Na- Luchtlijnen naar Tel Aviv. Op maandag
tionaal om 11.30 u. en is om 13.35 u. in een B°eïng 707 Jet Intercontinental via
Wenen, zijn eerste en enige tussenlan- Wenen, en op zondag een DC 7C via
ding. Na een uur stijgt de Boeing 707 Wenen en Athene.
Jet Intercontinental varuit de Oosten
rijkse hoofdstad weer op, om te landen
op het vliegveld Lod (Tel Aviv) te 18.35
u. (plaatselijke tijd.).
De eerste verbinding Brussel-Tel Aviv
kwam op 25 april 1947 tot stand. De
vier-motorige Douglas DC 4-toestellen
van de Belgische Luchtvaarmaatschap-
pij, die destijds deze verbinding onder
hielden, legden het traject in 12 uur vlie
gen af.
Sedert 1 juli 1950 werden de vier-moto
rige Douglas DC 6’s op deze lijn in
dienst gesteld, en verkortten de vliegtijd
met ruim een uur. Eén keer in de week
verbonden ze Brussel met Tel Aviv met
DINSDAG:
Varkensgehakt 1,68
WOENSDAG:
Hachévlees
en zakje kruiden2,08
DONDERDAG:
Verse worst
ALLES PER 500 GRAM.
NASI GORENG, kant en klaarper 500 gram f 1,25
's schuiH nooit f
de vezel, maar
rking ervan; in -
todel. f
van verzekerd J
itjes huh goede
blijven behou-
e waplfëurten'.
De onzinadvertentie in ons vorige
nummer luidde: Steeds meer mensen
poetsen hun tanden en schoenen met
Poetstrix, het ideale middel voor deur
en andere knoppen. Bestel meteen zo’n
proefflacon voor grote en kleine
len. Statiegeld wordt niet bere-
stoppen worden niet teruggeno-
2.75
voor
MALSE BIEFSTUK
5Ó0 gram
MAGERE STOOFLAPPEN
500 gram
MAGER HACHEVLEES
500 gram 1,50
GEBRADEN GEHAKT
200 gram 0,75
Slagerij LEMMENS
STUIVESANTPLEIN 56
Telefoon 23608
van voor 3.25
groente, die geen of weinig wa-
aat, zoals doperwten en bloemkool,
water aan de kook brengen
voor men de bevroren groente in de pan
legt. Bevroren groente is gewoonlijk
vlugger gaar dan verse; meestal is twee
derde van de normale kooktijd voldoende,
dus 10 a 20 minuten. Alle bevroren groen
ten kunnen zo, met zeer weinig of wat
meer kokend water, worden opgezet.
Tomaten en komkommers, die men
rauw wil gebruiken, slechts gedeeltelijk
(circa 2'!i uur) laten ontdooien bij ka
mertemperatuur, dan in de gewenste
partjes of plakjes snijden en zo verder
laten ontdooien.
GROENTEN UIT BLIK OF GLAS
Voor het behoud van vitamine C is het
gewenst, de inhoud van blik of glas zo
mogelijk te verwarmen. Fabrieks-
erven kan men in enkele minuten
opwarmen. Huishoudelijke inmaak dient
men tenminste 15 minuten te laten door
koken. De groente op de gebruikelijke
wijze op smaak afmaken met een saus
je, boter of margarine of iets dergelijks.
GEDROOGDE GROENTEN
Het verdient aanbeveling, steeds de
ebruiksaanwijzing, die op het pak staat,
B«ed op te volgen. Er bestaan nl. ^oor-
n in ten gedroogde groenten, die vlugger gaar
lrd- zijn en smakelijker worden na vooraf ge-
weekt te zijn en andere, die het best da
delijk gekookt kunnen worden.
op een schaal leggen. De overige be
standdelen losjes door elkaar roeren en
desgewenst het overtollige vocht in een
sauskom gieten.
Macaroni met kool, soepgroenten en
(rook)worst.
V» kg macaroni, '/t kg witte- of savoye
kool, 100 g soepgroenten, 200 g of rpeer
rookworst, boterhamworst of gekookte
- - --- - worst, boter of margarine, zout.
•ren. Alles goed warm laten worden De macaroni zo nodig in stukjes bre-
op smaak afmaken met zout (peper) ken, wassen, opzetten met ruim kokend
azijn. Augurken afzonderlijk erbij ge- water en zout en gaarkoken in circa 20
minuten. De kool schoonmaken, was
sen en fijnsnijden. De worst in blokjes
snijden. De groenten en de worst samen
■t kg uien, smoren in de boter of margarine tot
ikwart kg de groenten nog juist knappend zijn (cir-
Hees, een ca 15 minuten). De macaroni afgieten,
g (3 eet- afspoelen met kotyd water en met de
groenten en de worst vermengen. Het
geheel nog even verwarmen en zo nodig
-p smaak afmaken met peper, zout of
_roma en kerrie.
BEVROREN GROENTEN
chts geblancheerd, d.w.z.
1 water of in stoom ge-
‘en dus nog gekookt wor-
jevroren groenten,or
_.i smaak zoveel i
sn, niet voor het
i ontdooien: de b-
m toestand in de pan
«xx bevroren bladgro
bodem wate-
:nte 1
kleit