Heineken Bier I tijdelijk goedkoop reinigen Heineken 1 Heerlijk pittig verfrissend rn s Schotels met wintergroenten Sublieme jazzuitvoering met Rita Reys en trio Pim Jacobs Laat bloemen Van Brussel Tel Aviv naar a ÏIMAI DE PRIJSWINNAAR f* 2de laagst geprijsde Stllk voor 50 ct morgen een paar flesjes in de boodschappenmand! - z I jen) F- Iers popularity poll OVERHEMDEN SPARTA TOON HOES ZN. WEEKRECLAME LSJ T xs .-i RICKEN OPTIEK Redelijke uitslag van in één middag tervs.g“ en fijnmalen, raspen, schaven of snij- wat J truitjes echt truitjeskii- J dragen bij dal f. Hls de’mist slier- t O hangen en de J- feben verzilvert, ngrtje met korte rit we willen de t tvér’ mogelijk J rtder lief kleur- tpus op bonne- J bepaald niet J n^maar eens op i ■^verschillende J- en steekjes in J ■eboden. Naast i ütje mët pat en .veel apvrtere, ten In fantqsie- j verwerkt tot de J i, waarvóót de J adekoning zich f t te schamen. J 'dasse u bij dra- J nt: de kwaliteit ‘1 hetzeWdg, en idee. 2 3 Vrijdag 10 februari 1961 DE TILBURGSE KOERIER VOOR DE VROUW 1,78 botei juist vet, zout paar wor- Havendijk Zuid 34 rene. Voor, al Uw TEL. 20338 Korvelseweg 160 Tel. 23890 W iqon 2 17 67 623 Samen dus WASSERIJ/ rwart ssten, 1 vet, Wanneer u geld belangrijk vindt (en dat is het!) laat dan nu 2 kledingstukken tegelijk reinigen. Costuum Japon TILBURG: St. Annaplein 10 Tel. 04250-30532 Rosmolenplein 25 Tel. 04250-23777 Philips Vingboonsstraat 68 - Tel. 04250-23569 Vincent van de Heuvelstraat 13 2.75 0.50 2,50 1,75 KOETSENRUYTER ZN. Tel. 22390 UW TOLK ZIJN OP DE DAG VAN VALENTIJN. Bloemisterij - Rozenkwekerij Hierdoor roeren. z en en s Pim mee ascot m o.d. Isnellingén) ellingen) ogen) 1ELEN van de j' 748,- 685,- jelen ap- i en en ande handige gezinne kend, men. - uit: P. Strijbos dunne s men ‘ee._ aardappelen, met de stuk worden embleen N VAH DE IANDEL D 16—18 )ENS DE de jonge De muzi liaanse Jacobs. Het vakme-cchcp iedere noot wordt afgewerkt en htx gevoel waarmee zij de klanken dos spreken, zijn beworJ doodse stilte tijdens l trio zou (costuum resp. geldt voor één ALEN tuw garage tl vraagt bij Sint1- op haar ver vier-motorif Jet interes De sche kaar in 5 door ons behandeld a alleen bezorgd met dit aardappt kan men de massa roeren deux pieces i stuk!) DE BESTE EN ELEGANTSTE BROMFIETS Alle types voorradig. Komt U gerust eens binnen. MOTORHUIS Bosscheweg 518, Tilburg vortelen, aard- md-, varkens- 14 en 3 16 27 ifoon 2 0431 IN ■ete behan- isten- l GEBIED irook! lagsdienst saJ de dienst wor. de dokters: e zijden om laag met de :haal doen. Ook spen, door de i i verwarmen. ..s van vlees kunnen een r'==- - gekookte bruine bonen x.„ desgewenst minder r de bieten en de bruine bonen Alles goed warm laten worde- Eén van de vele mogelijkheden: het Ms De vs Schep I net: J De slager voor U CASPAR RUITEN PIUSSTRAAT 98 TELEF. 23019 VRIJDAG en ZATERDAG: Rosbief of Lende 2,98 Bieftartare 3 stuks 1-48 Poulet m. b1-25 150 gr. Cornedbeef75 ct. 150 gr. Parijzer boterhamworst 45 ct. il schoonmaks ;ren en een c k weg te snijden), wassen- pf snijden. De groente opzetten leggi i weinig kokend water en wat de b gaarkoken (kooktijd circa 20 mi- ken Verkiezing Noord-Brabantse Miss Bril Drie Noordbrabantse dames zullen deelnemen aan de demi-finale voor de Miss Bril-verkiezing. Wie in deze voorlaatste ronde, die te Utrecht zal plaatshebben, de eer van Brabant zullen hooghouden, zal worden uitgemaakt in een voorverkiezing op maandag 20 februari a.s. om 8 uur in „Carlton” te Eindhoven. In een gezellig programma, dat de ver kiezing omlijst en dat door het publiek kan worden bijgewoond, zullen o.m. op treden Corry Brokken, de Wilmary’s en de jonge Calypso-zanger Hugo. uziek wordt verzorgd door het Ita- orkest „II Palladini”. it tandarts ndag 8 oktober 25714 dierenarts ag 12.00—12.3Q u. g: 12.00—12.30 en. pF lachtdienst DEEP SHAMPOO tegen vet haar DEEP verandert sluik,- vet haar binnen een paar weken in prach tig glanzend „LEVEND” haar. 90 ct. per capsule. f 4,80 per kuur.’ Drogisterij RIA VAN DIJK Bosscheweg 508 Tel- 22345 vakmanschap waar- afgewerkt en het klanken doen zijn bewonderenswaardig. De Brmk> 2. Piet Vriens, banjo: 1. P stilte tijdens het optreden van dit Yriens> 2- Leo Versteden, drums: 1. Ha i iedere pastoor jaloers maken ,,aHsen’ 2- S->ef van s°n, vibrafoon: ree: l'/t kg aardappelen, driekwart groene-, savoye- of wittekooi, eenkwat kg uien, circa eenkwart kg vleesrester een rest jus of boter, margarine of - zout, nootmuskaat, circa 1 theelepel 1 riepoeder (desgewenst een bouillonbl je of aroma, paneermeel). De aardappelen schillen, wassen, door- gen Snijden en gaarkoken in weinig water met met zout. De kool schoonmaken (doe J de buitenste bladeren en een deel de stronk weg te snijden), wassen er schaven of snijden. De groente op met een zout en nuten). De gaargekookte aardappelen fijnstam- jelen, aardappelen, tenen. i, driekwart - i, circa eenl _j rundvl rest jus of bouillon, circa 50 j lepels) boter, margarine of aroma, peper), paneermeel. De aardappelen schillen, wassen, door- op snijden en gaarkoken met weinig water aro en zout. De uien schoonmaken, wassen, in dunne schijfjes snijden en deze frui ten in boter, margarine of vet. Het vlees kleinsnijden, met de rest jus of de bouil lon aan de uien toevoegen en enige tijd op een zacht vuur laten stoven. De gaar gekookte aardappelen fijnstampen en ver- met het vlees- en uienmengsel, laak afmaken met zout (aroma, _b appelen boren, schillen en in schijfjes of partjes snijden. Heeft een oven, dan het mengsel van ippelen, vlees en uien laag om laag J- ‘ikjes appel in een vuurvaste TAALWAREN LIJPWERK +0 CHLAPPI EMMASTRAAT 30 DEZE NAAM ZEGT ALLES VOOR UW TE KIEZEN BRIL Noordstraat 28-30 Tel. 24215 Leverancier van alle ziekenfondsen. van spruitjes en verse Wat voor accommodatie straks de nieuwe schouwburg ook te bieden zal hebben, bij een jazzuitvoering zullen dan wellicht velen met een tikkeltje wee moed terugdenken aan dat rokerige zaaltje in Moulin Rouge, waar oude en moderne jazz bedreven werd voor een kleurig en jong publiek en waar de sfeer ondanks een minder geslaagde akoes tiek, ideaal was voor een verheven jazz- -v waaxuc nste- meaei van genieting. van deze en dergelijke polls moet op vokalist: Nelson Zo was het ook zondag weer. De Til- 21Jn mmst zeer twijfelachtig genoemd missie bestond burgse Jazzclub (The Two Beat and worden> ondanks het feit dat de deelne- Jansen en P Str Modern Jazz Society) bood haar leden mers geacht worden het een en ander een optreden van Rita Reys er - tussenlandingen hetzij in Athene, hetzij in Frankfort en Athene, of ook wel in Wenen en Athene. Op 1 april 1960 name- J- -1 ge DC 7 C-toestellen over. De reisroute v Athene, steeds met één vlucht per week. Nu start vanuit Brussel twee maal in week een toestel van de Belgische Koolschotel met kerrie, vlees en pu- pen en vermengen met koolnat of melk „aarda?PCl-Yn’, driekwart kg tot een zachte puree ontstaat. Deze op smaak brengen met (zout) nootmuskaat - en boter of margarine. De uien schoon- ™sul».su oxxvx vet, maken, wassen, in dunne schijfjes snij- ven. ker- den en in jusvet, boter, margarine of vet Schotel van uien, appe blok- met de kerrie lichtgeel fruiten. Hierbij en vlees of bruine bone de in stukjes gesneden vleesresten voe- 1*/» kg aardappelen, dr loot- gen en ook het bruin van de jus of water eenkwart kg appelen, cii vater met een bouillonblokje of aroma erbij vleesresten, liefst van (door doen. Het geheel even laten doorstoven, rest jus of bouillon, cii ■el van in een vuurvaste schotel laag om laag hnt»>. m fijn- kool, gestoofd vlees en aardappelpuree pzetten leggen. De schotel meteen opdienen of J- bovenste laag aardappelpuree bedek- n met paneermeel, er hier en daar een klontje boter of margarine of vet opleg gen en het gerecht in een hete oven plaat sen en er een bruin korstje op laten ko men. Schotel van bieten, uien, aardappelen en bruine bonen. l’/j kg aardappelen, driekwart kg ge- mengen m< kookte bieten, 1 a 2 uien, 200 g (bijna Dit op sma l’/j kopje) bruine bonen, boter of mar- peper). De garine of vet, zout (peper), azijn, augur- J ga?rVkenmDeb°uren XLÏjij™ met de stukjes appel in een vuurvaste aanbranden’ snijden en lichtbruin fruiten in boter,mar- sch°tel ’^en. Het gerecht met paneer- voldoende h garine of vet. Een flinke bodem water meel bestrooien, er hier en daar klont- bevindt, op toevoegen met wat zout en aan de kook je3 boter of margarine opleggen en er snei aan de brengen. De aardappelen schillen, was- !n de ov®n £en bruin korstJe °P lat®n worden. fijnstampen en vermengen met wat 1 nenwater en boter, margarine of i nen de vier-motori- het van de DC 6’s was via Wenen en i de frequentie van Deze zijn slecl even in kokend houden, en moeten dus nog gekookt wor den. Men moet bevroren groenten, om hun voedingswaarde en smaak zoveel moge lijk te behouden, niet voor het koken langzaam laten ontdooien: de groente moet in bevroren toestand in de pan wor den opgezet. Voor bevroren bladgroente, zoals spinazie, een bodem water aan de kook brengen en de groente hierin deels laten ontdooien op een klein vuur om ibranden te voorkomen. Als zich een hoeveelheid water in de pan op een groot vuur de groente de kook brengen en gaar laten A6709. De prijs ter waarde van f 20,- werd toegekend aan T. Boers, Broekhovense- weg 63 te Tilburg, die dit bedrag wenst te besteden bij de firma W. Jacobs van Wees, Rosmolenplein 63 te Tilburg. Pro ficiat. haar leden mers geacht worden het een en ander en het Trio van ïazz af te weten. Een verkiezing iiiiiHiiiiiiii- houdt in dat een meerderheid de gekoze- ■...iiiiiiiiiiiiiiiiiU! ne bet meest populair vindt, in een be paalde categorie. Welke beoordeling-s- faktoren de uiteindelijke uitslag mede i bepalen laat zich slechts raden. De uit slag behoeft derhalve niet al te serieus genomen te worden en de heer Verbrug gen kon daarom vlees noch vis bieden; een uitslag slechts, meer niet. i Als beste oude-stijl-orkest kwam uit de bus de South Jazzband, 2. Wooltown (Jazzband. Bij de moderne combo’s was ïeteoor Combo de grote winnaar, verdere uitslag luidde: trompet: Jan spens, 2. Henk van Belkom, klari- 1. Jan van Reusel, 2. Jack Stouten, Bert Gulickx, 4. Ad. Vellivoye (met zeer weinig verschil), bas: 1. Cees v. d. Sterren, 2. Fer Damhuis, gitaar: 1. Gé V. d. Brink, 2. Piet Vriens, banjo: 1. Piet I™™’ 2Ó ^“Versteden, drums: 1. Hans Jacobs, >kaliste: voka- jast- Iiams. De stemcom- J. v. d. Sluis, H. jsch. kepar x pelen rasj nog even vi In plaats kopjes gaargekookte den genomen. Dan aardappelen nemen. Stoofschotel van kool, wortelen, appelen en doorregen runj-, of schapenvlees l‘/s kg aardappelen, V» kg savoyekool, kg wortelen, 200 g of meer vlees, zout, boter, margarine of vet. Het vlees wassen, opzetten met zoveel kokend water met wat zout, dat het juist onderstaat, en gaarkoken in l’/i a 2*/s gewen uur. Een deel van de bouillon afgieten. vlu® 1 De aardappelen schillen, wassen, in vie- consei ren snijden en bij het vlees voegen, even- c’"””’ als de schoongemaakte en in reepjes ge sneden wortelen, de schoongemaakte en fijn gesneden of geschaafde kool en een stuk boter, margarine of vet. De pan sluiten, de inhoud weer vlug aan de kook brengen en in circa Vj uur alles gaarkoken. Zo nu en dan de be- gebi standdelen omscheppen, maar niet stuk gOec roeren. Het vlees uit de pan nemen en ■- stukjes snijden. Vlees, groenten en aard appelen losjes door elkaar mengen. Des gewenst het overtollige vocht in een saus kom gieten. Stoofschotel worst. l’/s kg aardappelen, 1 kg spruitjes, 200 g of meer vérse worst, zout (peper), bo ter, margarine of vet. Een bodem water in een pan aan de kook brengen. De helft van de geschil de, gewassen en in stukken gesneden aardappelen erin leggen, daarop de helft van de schoongemaakte en gewassen spruitjes en de verse worst en vervolgens de rest van de spruitjes en aardappelen, zout (peper) en een stuk boter, marga rine of vet. De pan sluiten.de inhoud vlug aan de kook brengen en in circa 'h uur gaarkoken. De worst uit de pan nemen en Sinds 30 januari 1961 heeft de Sabena haar verbinding Brussel-Tel Aviv het -"-irige straaltoestel Boeing 707 Continental in dienst gesteld. afstand van 3300 km. die de Belgi- en Israëlische hoofdstad van el- scheidt, wordt door deze luchtreus in 5 uur vliegen en met slechts één tus senlanding afgelegd. ----- De Boeing 707 Jet Intercontinental de week een toestel van de Belgische vertrekt van het vliegveld Brussel Na- Luchtlijnen naar Tel Aviv. Op maandag tionaal om 11.30 u. en is om 13.35 u. in een B°eïng 707 Jet Intercontinental via Wenen, zijn eerste en enige tussenlan- Wenen, en op zondag een DC 7C via ding. Na een uur stijgt de Boeing 707 Wenen en Athene. Jet Intercontinental varuit de Oosten rijkse hoofdstad weer op, om te landen op het vliegveld Lod (Tel Aviv) te 18.35 u. (plaatselijke tijd.). De eerste verbinding Brussel-Tel Aviv kwam op 25 april 1947 tot stand. De vier-motorige Douglas DC 4-toestellen van de Belgische Luchtvaarmaatschap- pij, die destijds deze verbinding onder hielden, legden het traject in 12 uur vlie gen af. Sedert 1 juli 1950 werden de vier-moto rige Douglas DC 6’s op deze lijn in dienst gesteld, en verkortten de vliegtijd met ruim een uur. Eén keer in de week verbonden ze Brussel met Tel Aviv met DINSDAG: Varkensgehakt 1,68 WOENSDAG: Hachévlees en zakje kruiden2,08 DONDERDAG: Verse worst ALLES PER 500 GRAM. NASI GORENG, kant en klaarper 500 gram f 1,25 's schuiH nooit f de vezel, maar rking ervan; in - todel. f van verzekerd J itjes huh goede blijven behou- e waplfëurten'. De onzinadvertentie in ons vorige nummer luidde: Steeds meer mensen poetsen hun tanden en schoenen met Poetstrix, het ideale middel voor deur en andere knoppen. Bestel meteen zo’n proefflacon voor grote en kleine len. Statiegeld wordt niet bere- stoppen worden niet teruggeno- 2.75 voor MALSE BIEFSTUK 5Ó0 gram MAGERE STOOFLAPPEN 500 gram MAGER HACHEVLEES 500 gram 1,50 GEBRADEN GEHAKT 200 gram 0,75 Slagerij LEMMENS STUIVESANTPLEIN 56 Telefoon 23608 van voor 3.25 groente, die geen of weinig wa- aat, zoals doperwten en bloemkool, water aan de kook brengen voor men de bevroren groente in de pan legt. Bevroren groente is gewoonlijk vlugger gaar dan verse; meestal is twee derde van de normale kooktijd voldoende, dus 10 a 20 minuten. Alle bevroren groen ten kunnen zo, met zeer weinig of wat meer kokend water, worden opgezet. Tomaten en komkommers, die men rauw wil gebruiken, slechts gedeeltelijk (circa 2'!i uur) laten ontdooien bij ka mertemperatuur, dan in de gewenste partjes of plakjes snijden en zo verder laten ontdooien. GROENTEN UIT BLIK OF GLAS Voor het behoud van vitamine C is het gewenst, de inhoud van blik of glas zo mogelijk te verwarmen. Fabrieks- erven kan men in enkele minuten opwarmen. Huishoudelijke inmaak dient men tenminste 15 minuten te laten door koken. De groente op de gebruikelijke wijze op smaak afmaken met een saus je, boter of margarine of iets dergelijks. GEDROOGDE GROENTEN Het verdient aanbeveling, steeds de ebruiksaanwijzing, die op het pak staat, B«ed op te volgen. Er bestaan nl. ^oor- n in ten gedroogde groenten, die vlugger gaar lrd- zijn en smakelijker worden na vooraf ge- weekt te zijn en andere, die het best da delijk gekookt kunnen worden. op een schaal leggen. De overige be standdelen losjes door elkaar roeren en desgewenst het overtollige vocht in een sauskom gieten. Macaroni met kool, soepgroenten en (rook)worst. V» kg macaroni, '/t kg witte- of savoye kool, 100 g soepgroenten, 200 g of rpeer rookworst, boterhamworst of gekookte - - --- - worst, boter of margarine, zout. •ren. Alles goed warm laten worden De macaroni zo nodig in stukjes bre- op smaak afmaken met zout (peper) ken, wassen, opzetten met ruim kokend azijn. Augurken afzonderlijk erbij ge- water en zout en gaarkoken in circa 20 minuten. De kool schoonmaken, was sen en fijnsnijden. De worst in blokjes snijden. De groenten en de worst samen ■t kg uien, smoren in de boter of margarine tot ikwart kg de groenten nog juist knappend zijn (cir- Hees, een ca 15 minuten). De macaroni afgieten, g (3 eet- afspoelen met kotyd water en met de groenten en de worst vermengen. Het geheel nog even verwarmen en zo nodig -p smaak afmaken met peper, zout of _roma en kerrie. BEVROREN GROENTEN chts geblancheerd, d.w.z. 1 water of in stoom ge- ‘en dus nog gekookt wor- jevroren groenten,or _.i smaak zoveel i sn, niet voor het i ontdooien: de b- m toestand in de pan «xx bevroren bladgro bodem wate- :nte 1 kleit

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1961 | | pagina 3