I
Jpijkers\
op
de huisvrouw
Recept
voor
M
Een
WED. P. C. RICKEN
„KRITIEK"
OOK
JEF ROOZEN
ei is geen ei....
is een
A. B. Leemans
van Aarle
Hebt U al filmpjes
voor de Pasen?
Union
/la hui keediik J)aasdinet
is het
dessert-ijs
van
NET MEISJE
Hertog"
Paasei t
Jfflfflï
PAASMENU:
en
1e EN 2e PAASDAG
ïlaiavushuis'
nodig
e=%=es>0=ss£®
Adv
„MODERN”
BREDASEWEG 49a TELEFOON 26868
Erkend en gedipt F-N.O.P. en AN.W.B.
Wej
P.D.
698,—.
Betaling kan geregeld worden.
Tel. 23356
NAAR DE
Bloembollen velden
Keukenhof
Vleeshouwer!]
A. Smolders
Autogeheimen
worden U ontsluierd door
Nijverstraat 18
Tilburg Telefoon 26077
TILBURGSE
CHEMISCHE WASSERIJ
EN VERVERIJ
RINGBAAN OOST 12
TEL 26039
Ts Uw zilverwerk erg
vuil?
VANILLE - AARDBEIEN
FRAMBOZEN - CHOCOLADE
Kard. v. Enckevoirtitraai 29
Tilburg - Telefoon 22756
Autorijschool L TOUCHIER
SMIDSPAD 59 TEL. 20807
NOORDSTRAAT 30 TELEFOON 24215.
Geen betere
reclame dan
o
Neem de zekerste weg
en betrek daarom Uw
lijne vleeswaren van:
Keukenuitzetten
Elektr. wasmachines
Centrifuges
Cassettes
Kantoormachines
Rijwielen
Confectie,
enz.
levert op prettige
betalingsvoorwaarden.
Voor de beide Pinksterdagen
een prima verzorgde reis naar
LUXEMBURG
Nog steeds hef
beste adres om
Uw goederen
beter en sneller
te verzorgen.
Gevulde eieren
Piepkuiken met compóte of appelmoes
Pommes frites
Charlotte Russe
(Gegarneerd met zeer kleine Paaseitjes)
suiker, 100 gr. lange vingers en een
smal zijden lint.
Neem een vorm met een rechte rand
b.v. een groot model appelstroopblik.
Schik hierin de lange vingers aaneen
gesloten langs de kant van de vorm.
Los de geweekte gelatine in het hete
water op samen met de suiker. Voeg na
bekoeling de marasquin toe. Klop de
eiwitten en de room afzonderlijk stijf,
meng ze heel voorzichtig door elkaar en
giet hierbij luchtig scheppende de ma-
rasquin-vloeistof. Doe de puddingmassa,
als ze lobbig wordt, in de gevoerde vorm
en laat ze geheel opstijven. Snijd de uit
stekende biscuits gelijk met de pudding
en stort deze op een platte schaal; gar
neer de bovenzijde met zeer kleine Paas
eitjes en leg die ook rondom de pudding.
Strik een smal zijden lintje om de pud
ding en zet er een klein geel kuikentje
bij.
Smakelijk eten en prettige Paasdagen.
LEO XIII-STRAAT 60 TEL.217G7
WIJZIGING SPREEKUUR
1
ONZE „KOERIERTJES”
WERKEN FANTASTISCH!
Asbest Golfplaten
l meter werkende maat 1
per stuk j—
X Frans
8,28
9,14
11,18
12,40
t n
Tandems met Berini motors t
J Alles tegen zeer concurrerende prijs J
Alles moet weg wegens plaatsgebrek
Wist u dat eieren gekookt in spinazie-
water zacht groen van kleur worden.
Gekookt in rode kool-water worden ze
paars. En in bieten-water gekookt mooi
rood. U kunt ze na het koken inwrijven
met een spekzwoerdje of een lapje met
slaolie. Leg de gekleurde eieren desver-
kiezend in een nestje van mos of papier-
wol en versier het geheel met een paar
takjes wilgekatjes en een paar gele don
zige kuikentjes.
Zo uw eieren op tafel gebracht komt
de Paassfeer ten goede zonder dat hier
voor extra onkosten gemaakt worden,
en uw kinderen worden hiermee extra
getracteerd.
Voor de Charlotte Russe is
1. slagroom, 2 eiwitten, dl. water,
dl. marasquin, 10 gr. gelatine, 50 gr.
Nu nog iets over het kleuren
van de eieren
Uw fotograaf en fotohandela
wenst U Prettige Paasdagen.
Bij ons vindt U een ruime sortering
in filmen, camera’s etc.
Specialiteit Bruidsfoto’s
Korvelseweg 255
ZOEKT MEN EEN EERSTE KLAS RIJWIEL
OF BROMFIETS’ DAN EEN
UNION bromfiets met Sachs-motor
Ook Solex bromfietsen
niFT UCIJCIZid LUNSHEIKE 6
riti ntrioLn telefoon 25158
153 X 107
183 X 107
214 X 107
244 X 107
275 X 107
305 X 107
Rode Golfplaten 4- 5%.
Franco thuis in en
omgeving Tilburg.
WEUTMANS
Kastanjestraat N. 15
Tilburg Tel. 20098
CORSETTEN
cn andere bekende nier leen
heeft voor U
Chr. de Beer
niet te
versmaden
Verkrijgbaar in bekers van V2 en VI liter
VANILLE - AARDBEIEN 1
FRAMBOZEN - CHOCOLADE J
Reisbureau en Touringcarbedrijf
„DE LUX"
ZUID OOSTERSTRAAT 55 TEL 241 73
Nu het verstoppen. Per hardgekookt
ei heeft u aan 25 gram gehakt wel
voldoende. Een beetje peper, zout en
nootmuskaat maakt het gehakt lekker
van smaak en een lepel geweekte haver
mout vermeerdert de hoeveelheid. Nu
wikkelen we het ei in het gemengde
gehakt. Stevig aandrukken zodat het
niet straks zijn jasje verliest. Hierna
wentelt u het geheel door paneermeel
en schudt het overtollige paneermeel
er af. Intussen laat u vet dampend heet
worden of verhit margarine tot het
schuim vrijwel is weggetrokken, rolt het
gehakt er even doorheen en laat het
dan op een kleine pit rondom een knap
pend korstje krijgen. Keer het gehakt
niet met een vork, omdat de scherpe
punten heel gemakkelijk het korstje
beschadigen, maar met de bollen ach
terkant van een lepel.
Na plm. 15 minuten is het
laagje gehakt gaar en bruin,
eieren dan
ook uitstekt
uitbreiding
Het i
agens huwelijk der
tegenwoordige
GEVRAAGD,
voor halve dagen,
in klein gezin.
Goed loon.
Ringbaan Oost 90.
Voor schilderwerk,
behang- en
verfgereedschappen
schildersbedrijf
W. de Haar 6 Zn
fijne boerenkaas
en vleeswaren
echte eigen gemaakte
boerenzult
delicatessen voor uw
avondjes, gaat U naar
HET ZUIVELHUIS,
„de Jonge
Hertogstraat 72 Tel. 25923
H. OCKHUIZEN.
MONDARTS
NARCOSE VOOR KUNST
GEBITTEN
Voortaan spreekuur 1
maandag t/m vrijdag
volgens afspraak.
Tel. 22854. Spoorlaan 100
ij aar zouden we u tegen Pasen an-
1V1 ders over kunnen vertellen dan
over eieren? Deze horen immers bij het
Paasfeest zoals speculaas bij Sinter
klaas en oliebollen bij Oudejaar.
Na alle eierspeurtochten van de Paas-
morgen laat u uw huisgenoten nog eens
hun Sherlock-Holmes-talenten demon
streren bij het zoeken naar verstopte
eieren, een passend gerecht voor de
Paasdis. Eerst worden de eieren hier
voor hard gekookt. Moeten we u hier
van nog iets vertellen? Neen natuurlijk
dat is zó eenvoudig! Maar toch....
Het eigenaardige is, dat we van werk,
dat we heel moeilijk vinden, dikwijls het
meest terechtbrengen, omdat we ons op
de moeilijkheden voorbereiden en er dan
extra-zorg aan besteden. Zou dit dan
misschien de oorzaak zijn dat eieren
koken, wat we dan toch zo gemakkelijk
vinden, nog wel eens mislukt? Hoe komt
het anders dat de eieren dikwijls juist
iets te zacht of te hard zijn?
Het is het kokend water dat de eieren
gaar maakt en daarom moet het de
eieren helemaal omgeven. Zorgt u dus
dat ze onder water staan. Vergeet u ook
niet, dat u de kooktijd moet rekenen
van het ogenblik dat het water mét de
eieren kookt en niet van het moment
dat de eieren de pan in gaan.
Voor het heerlijk zachte eitje laat u
het er 31/, minuut en voor het harde ei
7 minuten in verblijven. Dan laat u de
eieren „schrikken”, d.w.z. na hun heete
bad duiken ze direct even het koude wa
ter in. De napret hiervan komt bij het
pellen als het schaalvlies dan gemakke
lijk van het ei loslaat.
Bij een gekneusd ei kunt u het uitlo
pen voorkomen door het ei in een doek
je te binden of eventueel in een stevig
papieren zakje alvorens het te koken,
of door een scheutje azijn in het water
te doen.
dunne
Dien de
heet op, alhoewel ze koud
ook uitstekend smaken en een fleurige
uitbreiding van de lunch kunnen vor
men. Het aardigste is dan om ze door
midden te snijden en met de doorgesne-
den kant naar boven op een schotel te
plaatsen ofwel ze in plakjes te snijden
als broodbelegging. Bent u niet in het
bezit van een eiersnijder, dan lukt het u
het beste met een in koud water bevoch
tigd mes.
lichte motorrijwielen
N.S.U. 98 cc. Sparta 125 cc.
Hulsman 125 cc.
w
Bromfietsen vanaf f75,~\
met versnelling
Hebt U weinig tjjd
beschikbaar dan kunt
U Uw zilverwerk zui
ver krijgen door het uit
te koken. Ja zult U zeg
gen, maar wie gaat nu
zilverwerk koken’
Heel eenvoudig hoor.
U gebruikt hiervoor een
gave geëmailleerde pan
met sodawater, waarin
U een aluminium plaat
(een zogenaamde „zil-
verplaat”) of een stuk
oud aluminium legt.
De zilveren voorwer
pen moeten óf de plaat
raken óf onderling con
tact hebben, waarbij
één voorwerp de plaat
raakt. U laat het ge
heel niet langer koken
dan 5 minuten.
Met een zachte bor
stel wordt het zilver nu
in warm water nage
borsteld of zo nodig in
warm zeepsop. Hierna
gaat U het zilver op de
gewone wijze behande
len als gepoetst zilver.
U zult zeker succes on
dervinden.
M - -