I Jpijkers\ op de huisvrouw Recept voor M Een WED. P. C. RICKEN „KRITIEK" OOK JEF ROOZEN ei is geen ei.... is een A. B. Leemans van Aarle Hebt U al filmpjes voor de Pasen? Union /la hui keediik J)aasdinet is het dessert-ijs van NET MEISJE Hertog" Paasei t Jfflfflï PAASMENU: en 1e EN 2e PAASDAG ïlaiavushuis' nodig e=%=es>0=ss£® Adv „MODERN” BREDASEWEG 49a TELEFOON 26868 Erkend en gedipt F-N.O.P. en AN.W.B. Wej P.D. 698,—. Betaling kan geregeld worden. Tel. 23356 NAAR DE Bloembollen velden Keukenhof Vleeshouwer!] A. Smolders Autogeheimen worden U ontsluierd door Nijverstraat 18 Tilburg Telefoon 26077 TILBURGSE CHEMISCHE WASSERIJ EN VERVERIJ RINGBAAN OOST 12 TEL 26039 Ts Uw zilverwerk erg vuil? VANILLE - AARDBEIEN FRAMBOZEN - CHOCOLADE Kard. v. Enckevoirtitraai 29 Tilburg - Telefoon 22756 Autorijschool L TOUCHIER SMIDSPAD 59 TEL. 20807 NOORDSTRAAT 30 TELEFOON 24215. Geen betere reclame dan o Neem de zekerste weg en betrek daarom Uw lijne vleeswaren van: Keukenuitzetten Elektr. wasmachines Centrifuges Cassettes Kantoormachines Rijwielen Confectie, enz. levert op prettige betalingsvoorwaarden. Voor de beide Pinksterdagen een prima verzorgde reis naar LUXEMBURG Nog steeds hef beste adres om Uw goederen beter en sneller te verzorgen. Gevulde eieren Piepkuiken met compóte of appelmoes Pommes frites Charlotte Russe (Gegarneerd met zeer kleine Paaseitjes) suiker, 100 gr. lange vingers en een smal zijden lint. Neem een vorm met een rechte rand b.v. een groot model appelstroopblik. Schik hierin de lange vingers aaneen gesloten langs de kant van de vorm. Los de geweekte gelatine in het hete water op samen met de suiker. Voeg na bekoeling de marasquin toe. Klop de eiwitten en de room afzonderlijk stijf, meng ze heel voorzichtig door elkaar en giet hierbij luchtig scheppende de ma- rasquin-vloeistof. Doe de puddingmassa, als ze lobbig wordt, in de gevoerde vorm en laat ze geheel opstijven. Snijd de uit stekende biscuits gelijk met de pudding en stort deze op een platte schaal; gar neer de bovenzijde met zeer kleine Paas eitjes en leg die ook rondom de pudding. Strik een smal zijden lintje om de pud ding en zet er een klein geel kuikentje bij. Smakelijk eten en prettige Paasdagen. LEO XIII-STRAAT 60 TEL.217G7 WIJZIGING SPREEKUUR 1 ONZE „KOERIERTJES” WERKEN FANTASTISCH! Asbest Golfplaten l meter werkende maat 1 per stuk j— X Frans 8,28 9,14 11,18 12,40 t n Tandems met Berini motors t J Alles tegen zeer concurrerende prijs J Alles moet weg wegens plaatsgebrek Wist u dat eieren gekookt in spinazie- water zacht groen van kleur worden. Gekookt in rode kool-water worden ze paars. En in bieten-water gekookt mooi rood. U kunt ze na het koken inwrijven met een spekzwoerdje of een lapje met slaolie. Leg de gekleurde eieren desver- kiezend in een nestje van mos of papier- wol en versier het geheel met een paar takjes wilgekatjes en een paar gele don zige kuikentjes. Zo uw eieren op tafel gebracht komt de Paassfeer ten goede zonder dat hier voor extra onkosten gemaakt worden, en uw kinderen worden hiermee extra getracteerd. Voor de Charlotte Russe is 1. slagroom, 2 eiwitten, dl. water, dl. marasquin, 10 gr. gelatine, 50 gr. Nu nog iets over het kleuren van de eieren Uw fotograaf en fotohandela wenst U Prettige Paasdagen. Bij ons vindt U een ruime sortering in filmen, camera’s etc. Specialiteit Bruidsfoto’s Korvelseweg 255 ZOEKT MEN EEN EERSTE KLAS RIJWIEL OF BROMFIETS’ DAN EEN UNION bromfiets met Sachs-motor Ook Solex bromfietsen niFT UCIJCIZid LUNSHEIKE 6 riti ntrioLn telefoon 25158 153 X 107 183 X 107 214 X 107 244 X 107 275 X 107 305 X 107 Rode Golfplaten 4- 5%. Franco thuis in en omgeving Tilburg. WEUTMANS Kastanjestraat N. 15 Tilburg Tel. 20098 CORSETTEN cn andere bekende nier leen heeft voor U Chr. de Beer niet te versmaden Verkrijgbaar in bekers van V2 en VI liter VANILLE - AARDBEIEN 1 FRAMBOZEN - CHOCOLADE J Reisbureau en Touringcarbedrijf „DE LUX" ZUID OOSTERSTRAAT 55 TEL 241 73 Nu het verstoppen. Per hardgekookt ei heeft u aan 25 gram gehakt wel voldoende. Een beetje peper, zout en nootmuskaat maakt het gehakt lekker van smaak en een lepel geweekte haver mout vermeerdert de hoeveelheid. Nu wikkelen we het ei in het gemengde gehakt. Stevig aandrukken zodat het niet straks zijn jasje verliest. Hierna wentelt u het geheel door paneermeel en schudt het overtollige paneermeel er af. Intussen laat u vet dampend heet worden of verhit margarine tot het schuim vrijwel is weggetrokken, rolt het gehakt er even doorheen en laat het dan op een kleine pit rondom een knap pend korstje krijgen. Keer het gehakt niet met een vork, omdat de scherpe punten heel gemakkelijk het korstje beschadigen, maar met de bollen ach terkant van een lepel. Na plm. 15 minuten is het laagje gehakt gaar en bruin, eieren dan ook uitstekt uitbreiding Het i agens huwelijk der tegenwoordige GEVRAAGD, voor halve dagen, in klein gezin. Goed loon. Ringbaan Oost 90. Voor schilderwerk, behang- en verfgereedschappen schildersbedrijf W. de Haar 6 Zn fijne boerenkaas en vleeswaren echte eigen gemaakte boerenzult delicatessen voor uw avondjes, gaat U naar HET ZUIVELHUIS, „de Jonge Hertogstraat 72 Tel. 25923 H. OCKHUIZEN. MONDARTS NARCOSE VOOR KUNST GEBITTEN Voortaan spreekuur 1 maandag t/m vrijdag volgens afspraak. Tel. 22854. Spoorlaan 100 ij aar zouden we u tegen Pasen an- 1V1 ders over kunnen vertellen dan over eieren? Deze horen immers bij het Paasfeest zoals speculaas bij Sinter klaas en oliebollen bij Oudejaar. Na alle eierspeurtochten van de Paas- morgen laat u uw huisgenoten nog eens hun Sherlock-Holmes-talenten demon streren bij het zoeken naar verstopte eieren, een passend gerecht voor de Paasdis. Eerst worden de eieren hier voor hard gekookt. Moeten we u hier van nog iets vertellen? Neen natuurlijk dat is zó eenvoudig! Maar toch.... Het eigenaardige is, dat we van werk, dat we heel moeilijk vinden, dikwijls het meest terechtbrengen, omdat we ons op de moeilijkheden voorbereiden en er dan extra-zorg aan besteden. Zou dit dan misschien de oorzaak zijn dat eieren koken, wat we dan toch zo gemakkelijk vinden, nog wel eens mislukt? Hoe komt het anders dat de eieren dikwijls juist iets te zacht of te hard zijn? Het is het kokend water dat de eieren gaar maakt en daarom moet het de eieren helemaal omgeven. Zorgt u dus dat ze onder water staan. Vergeet u ook niet, dat u de kooktijd moet rekenen van het ogenblik dat het water mét de eieren kookt en niet van het moment dat de eieren de pan in gaan. Voor het heerlijk zachte eitje laat u het er 31/, minuut en voor het harde ei 7 minuten in verblijven. Dan laat u de eieren „schrikken”, d.w.z. na hun heete bad duiken ze direct even het koude wa ter in. De napret hiervan komt bij het pellen als het schaalvlies dan gemakke lijk van het ei loslaat. Bij een gekneusd ei kunt u het uitlo pen voorkomen door het ei in een doek je te binden of eventueel in een stevig papieren zakje alvorens het te koken, of door een scheutje azijn in het water te doen. dunne Dien de heet op, alhoewel ze koud ook uitstekend smaken en een fleurige uitbreiding van de lunch kunnen vor men. Het aardigste is dan om ze door midden te snijden en met de doorgesne- den kant naar boven op een schotel te plaatsen ofwel ze in plakjes te snijden als broodbelegging. Bent u niet in het bezit van een eiersnijder, dan lukt het u het beste met een in koud water bevoch tigd mes. lichte motorrijwielen N.S.U. 98 cc. Sparta 125 cc. Hulsman 125 cc. w Bromfietsen vanaf f75,~\ met versnelling Hebt U weinig tjjd beschikbaar dan kunt U Uw zilverwerk zui ver krijgen door het uit te koken. Ja zult U zeg gen, maar wie gaat nu zilverwerk koken’ Heel eenvoudig hoor. U gebruikt hiervoor een gave geëmailleerde pan met sodawater, waarin U een aluminium plaat (een zogenaamde „zil- verplaat”) of een stuk oud aluminium legt. De zilveren voorwer pen moeten óf de plaat raken óf onderling con tact hebben, waarbij één voorwerp de plaat raakt. U laat het ge heel niet langer koken dan 5 minuten. Met een zachte bor stel wordt het zilver nu in warm water nage borsteld of zo nodig in warm zeepsop. Hierna gaat U het zilver op de gewone wijze behande len als gepoetst zilver. U zult zeker succes on dervinden. M - -

Kranten Regionaal Archief Tilburg

Weekblad De Tilburgse Koerier | 1957 | | pagina 4